Per Kenttä

3 posters

Gå ner

Per Kenttä Empty Per Kenttä

Inlägg av Jokerman fre 22 nov 2019, 19:36

Intervju med Per Kenttä inför flytten till Oskarshamn 2017
Per Kenttä 3c84d110
BILD: Petter Arvidson / BILDBYRÅN | Stark man. De senaste sex åren har Per Kenttä varit huvudtränare och sportchef för Asplöven.

Efter tre decennier – nu checkar Per Kenttä ut

Efter drygt tre decennier i Asplöven lämnar mannen som personifierat klubben under dess mest framgångsrika period någonsin. Nu berättar Per Kenttä om skammen i Haparanda, en eventuell framtid i Luleå Hockey och den ekonomiska klyftan mellan allsvenskan och SHL. ”Det går inte att sitta och tycka synd om sig själva – vi måste slåss”, säger Oskarshamns nye sportchef.

Det är en gråmulen dag i Haparanda. Snöslasket smyger sig in mellan skoskaftet och byxorna, i skuggan av vattentornet sitter Per Kenttä, 36, och äter biff med paprika på en kinarestaurang. För en gångs skull har han inte en Asplövenjacka på sig. För en gångs skull är han inte anställd av Asplöven.

– Det är tudelat. Samtidigt som det blir skitkul med en ny utmaning måste man ju lämna något. Och det har jag haft svårt med hittills… Det är lite vemodigt att lämna Haparanda, jag har ju bott här hela mitt liv, säger Kenttä.

Per Kenttä föddes förvisso i Umeå, men har bott i Haparanda hela sitt liv. Han har spelat i Asplöven hela sitt karriär – undantaget är en säsong vardera i Stil respektive Övertorneå – och de senaste elva åren har han haft olika ledarroller i föreningens a-lag.
Per Kenttä 84d45510
Bild: Pelle Johansson | Checkar ut. Efter tre decennier i Asplöven lämnar Per Kenttä trygghetszonen – och tar över sportchefsjobbet i allsvenska Oskarshamn. "Det är lite vemodigt", säger Kenttä.

De senaste sex har Per Kenttä personifierat klubben.
Officiellt har Per Kenttä varit Asplövens sportchef och huvudtränare och i den rollen har han gett klubben dess mest framgångsrika period någonsin, men i praktiken har han haft ett finger med i precis allt som krävs för att hålla en liten förening flytande.

– Jag har alltid fått tillbaka saker som jag tycker vägt upp den tid och energi jag lagt ner. Det är inga konstigheter.

Vad har du fått tillbaka?

– Segrar. Att vi har vunnit. Det är ju därför jag håller på, Asplöven har varit på en nivå som klubben aldrig varit på tidigare. Vi var Norrbottens näst bästa lag, vi utbildade framtida NHL-spelare – vi slog Luleå Hockey. Hade någon sagt det för tio år sedan hade man tyckt de var dum i huvvet.

Men nu är det över. Per Kenttä ska lämna sin trygghetszon, från och med 1 april är han Oskarshamns nya sportchef.

– Jag hade en del anbud i fjol, när vi åkte ur allsvenskan. Men då kände jag sån skam över att vi åkte ur att jag ville göra ett försök att ta oss tillbaka. Men det lyckades inte och jag vill ju jobba på elitnivå. Då var det här ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till.

Du fick smak för det när ni själva var i allsvenskan?
– Så var det. Det är få förunnat att få jobba med sin hobby.

Vad tror du Oskarshamn fastnat för?
– Jag hoppas att det är engagemanget och att jag får det att smitta av sig på spelarna.

Dömer du inte Asplöven till döden nu?
– Äh, föreningen har funnits i 30 år innan mig och kommer att finnas minst 30 år till. Nu får någon annan chansen att kliva fram.

Finns den människan?
– Det tror jag. Självklart finns det en liten oro hos mig, men det är så lätt att man överskattar sin egen roll och inte ger någon annan chansen. Hockey är väldigt viktigt i Haparanda, det är klart att det kommer att lösa sig.

Å ena sidan kommer Kenttä inte direkt till dukat bord i sin nya klubb. Populäre tränaren Fredrik Söderström slutar och i truppen finns bara en målvakt, två backar och sju forwards. Å andra sidan…

– Vaddå, det är ju bättre ställt än samtliga säsonger i Asplöven. De här tio spelarna är navet i hjulet, därifrån kan vi skapa bra saker. Det här ger ju mig rätt fria tyglar att bygga efter mitt eget huvud.

Som i Asplöven – fast utan alla andra arbetsuppgifter.
– Ja, nu är det bara en roll jag ska sköta. Jag hoppas jag kan fokusera på det, bli ännu bättre på sporten.

Ovant?
– Äh, det blir bara bra. Ser de mig köra ismaskin där nere så är det på fritiden, hahaha. Nu kan jag specialisera mig, lägga mer fokus på det som är viktigt – samtidigt som jag har kunskaper på fler områden. Jag har ju inga problem att hjälpa till om det behövs, det får man bara tillbaka sen.

Du har varit så förknippad med Asplöven att du inte riktigt setts som en seriös yrkesman, snarare ”herr Asplöven” som bara funkar i just den specifika miljön. Det här är din chans att göra karriär.
– Så är det, kanske. Gör jag ett bra jobb kommer det att finnas möjligheter att bygga karriären – eller att stanna i Oskarshamn och göra bra saker där. Det finns ju inget som säger att jag bara ska vara där i tre år.

Är du en framtida sportchef i Luleå Hockey?
– Jag är en sån människa som bara ser ungefär så långt som näsan räcker. Visst drömmer jag, eller har visioner, om att se hur långt jag kan gå – men när man är insatt i den här världen vet man att det inte är så lätt att få en tjänst, oavsett vilken det är.

Utveckla.
– Det ska stämma med personer, sponsorer, värderingar i klubben – allt. Det räcker inte med att ”bara” göra ett bra jobb, det är ett helt annat spel som ligger bakom, och därför går jag inte omkring och drömmer om att få chansen i Luleå hockey. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte vore roligt att få chansen.

Nu är Per Kenttä tillbaka i allsvenskan – samtidigt som ligan står inför tuffa utmaningar. De kommande säsongerna kommer den ekonomiska klyftan mellan allsvenskan och SHL att bli ännu större, i och med det nya tv-avtalet som träder i kraft säsongen 2018/2019 och ger SHL-klubbarna ytterligare miljoner i kassan.

– Det är synd om svensk hockey ifall de pengarna bara kommer till SHL-klubbarna. Ska vi kunna utveckla spelare, ska vi kunna ha lag där framtidens Lucas Wallmark eller Joel Lassinantti ska få speltid, måste de allsvenska klubbarna få bättre ekonomiska förutsättningar.

Samtidigt: Allsvenskan har ju förhandlat sitt eget tv-avtal – hade det inte gått att göra ett bättre jobb där?
– Det är svårt att säga något om för mig, jag var inte inne i det och marknaden bestämmer ju värdet.

Hur löser man problemet, då?
– Det går inte att sitta och tycka synd om sig själv, vi allsvenska klubbar måste gå ihop – och slåss. Vi måste lobba hårdare för vår sak, få med SHL-klubbarna på tåget och få dem att förstå hur mycket allsvenskan verkligen betyder för deras verksamhet. Den insikten ser jag inte i dag, i alla fall inte i ett brett perspektiv.

Kommer du att ta tag i det?
– Det ligger ju egentligen på klubbdirektörsnivå. Men jag tycker definitivt att klubbarna måste lobba hårdare för att få ett bättre samarbete med SHL, för att få en förståelse för att allsvenskan gräver sin egen grav om vi fortsätter så här. Det borde ligga i SHL:s intresse att skicka pengar neråt i systemet.

FAKTA

Stark man

Namn: Per Kenttä.

Född: Umeå

Ålder: 36 (2017)

Arbete: Ny sportchef i allsvenska Oskarshamn (2017).

Spelarkarriär: 25 säsonger som målvakt i Asplöven, ett år vardera i Stil och Övertorneå.

Ledarkarriär: 11 år som assisterande tränare, sportchef och huvudtränare – med mera – i Asplöven.

Pelle Johansson norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman fre 22 nov 2019, 19:53

Ny intervju med Per Känttä från dags dato.
Fascinerande hockeyprofil. Och Per Kenttä kommer inte sluta...😃..det kan jag nästan lova.
Per Kenttä 0b33b210
Bild: Kent Vikström | Per Kenttä gör succé som ny sportchef i Björklöven, i veckan är han gäst i Norrbottens Medias podcast Ett stenkast från Delfinen.

Kenttäs löfte – efter succén: "Då slutar jag"

Han förde upp Asplöven till allsvenskan och Oskarshamn till SHL. Efter succéstarten i Björklöven har supportrarna börjat drömma om ännu ett mirakel. Redan nu har de gett Per Kenttä smeknamnet "Jesus". "Om vi går upp så kan jag försöka gå över den där Umeälven", säger han i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Per Kenttä är i Norrbotten känd som Asplövens starke man. Han ledde dessutom AHC till föreningens största merit någonsin då han tog laget till allsvenskan. Något som många ansåg var ett omöjligt uppdrag.

Efter elva säsonger som tränare och fem som spelare i Asplöven valde Kenttä att byta miljö och flytta till allsvenska Oskarshamn. Där lyckades han med ännu ett "omöjligt uppdrag" då han var med och tog upp den lilla klubben till SHL. Han behövde dessutom bara två säsonger på sig.

– Jag hade två fantastiska år där, jag trivdes bra i staden och runt lagen. Jag hade en fantastiskt bra stab båda säsongerna jag var där, säger Per Kenttä.

Inför den andra säsongen lämnade nämligen tränaren Björn Hellkvist för Modo och till slut hade Oskarshamn bara sex spelare under kontrakt och Kenttä fick bygga en helt ny trupp.

– När du inte går upp slås ju laget i spillror. Då tänkte man att det kunde gå åt helvete. Men jag bestämde mig för att jag fick sura i två-tre dagar och sen kavlade jag upp ärmarna och byggde ihop ett nytt lag, och det gick ju rätt bra.

Minst sagt, efter en 3–0-seger mot Timrå säkrade Oskarshamn avancemanget.

– Allting blev bara svart. Jag såg faktiskt inte de sista sju-åtta minuterna av matchen.

– När jag gick ut igen satte John Dahlström den i tom kasse och då var det ren och skär glädje. Man fattade ju inte vad som hade hänt egentligen utan det var bara som ett rus.

Dagen efter att laget firades i Oskarshamn presenterades Kenttä som ny sportchef i Björklöven.

Nu planerar han att göra samma resa med Umeålaget och ta klubben till SHL. Ett uppdrag som ingen lyckats med sedan millennieskiftet.

Och han har fått en riktigt bra start, så pass bra att han fått smeknamnet "Jesus" av de supportrar som drömmer om att klubben ska ta sig tillbaka till finrummet.

– Jag har sagt att om vi går upp så kan jag försöka gå över den där Umeälven. Då får vi se om man är "Jesus" och om det bär, säger han med ett skratt.

– Gör vi om samma resa igen så slutar jag, det lovar jag.
Per Kenttä 7385a610
Bild: Kent Vikström | Per Kenttä har fått smeknamnet "Jesus" av Björklövens supportrar.

Avsnittet med Per Kenttä kommer att publiceras under lördagen, och går att hitta på vår sajt, samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean.

David Olsson Jiglund, Kent Wikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman fre 22 nov 2019, 20:59

Svenska fans lulebloggen 2013
Per Kenttä 5bc45b10
Uträknad och oönskad.

Per Kenttä är en tjurig norrbottning som vägrar ge sig, ta chansen och rösta fram honom till Årets Norrbottning uppmanar bloggen.

Luleåbloggen: Nu röstar vi fram Per Kenttä!

Bloggens arbete att nominera Per Kenttä lyckades, nära 4000 läsare tog bloggens budskap till sig och har nominerat Asplövens tränare till Årets Norrbottning!

Kenttä fick för två år sedan det på förhand omöjliga uppdraget etablera ett division 1-lag i hockeyallsvenskan, etableringen lyckades, Asplöven fortsätter även i år utmana de bästa i Sveriges andraliga i ishockey.

Han är värd ett pris med tanke på de knappa medlen klubben har men ändå är Asplöven en utmanare bland mer etablerade (och mycket rikare) klubbarna i ligan. I skrivande stund är t ex Asplöven bara en poäng bakom Sveriges mest meriterade klubb Djurgården i tabellen. Stundtals har laget till och med haft häng på en direktplats till kvalserien, vilket fått SHL-klubbar att darra. Mike Helber, klubbdirektör i Linköping, gick till och med ut att ligan måste stängas pga. Kenttäs framgångar:

– Det är inte bra för svensk hockeys bästa att få upp Asplöven. kommenterade Mike Helber till Sportbladet.

På frågan ”varför inte” svarade han:
– Det är den långsiktiga utvecklingen för vår liga som vi diskuterar här. En klubb som Asplöven skulle ha väldigt svårt. Jag hyllar deras insats men man måste vara ärlig och säga att det inte är bra att få upp en sån klubb.

En fattig klubb från tornedalen har alltså inget att göra i en fin rikemansliga som SHL, det hotar långsiktigheten i ligan enligt Helber. Bullshit, det är dynamiken mellan ett kliv upp eller ned som är hela livsnerven i svensk ishockey. I Sverige avgörs klubbarnas framgångar främst på isen, inte pga. de ekonomiska musklerna.

Finns ingen bättre tändvätska för en tjurig norrbottning att vara uträknad och oönskad!

Nej, jag tycker vi i Norrbotten står upp som en man för Per Kenttä och Asplöven och ger tränaren vårt fulla stöd så han kan fortsätta ”ge långfingret till Hockey-Sverige” (hans egna ord inför säsongen). Laget är ingen slagpåse och fortsätter utmana tack vare deras kaxige tränare Per Kenttä.

Därför tycker jag det är en liten gest om uppskattning att ge Per Kenttä din röst som Årets Norrbottning. Det är en otrolig resa som inletts för Asplöven under Kenttä, låt han bli länets andra profil inom ishockeyn att få priset!

Mathias Nilsson
Luleåbloggen 2013

Klicka här för att börja rösta, läs Kurirens egna artikel om Haparandas starke man (från 2013):
Per Kenttä 325eb810

Bild: Linda Wikström | Mindre nöjd. Per Kenttä i Asplövens bås hade inte mycket att glädjas över under lagets premiärmatch.

Han har satt Haparanda på kartan.

Om man säger Mr Asplöven, så vet alla vem man pratar om. Hockeytränaren och sportchefen Per Kenttä har verkligen satt Haparanda på kartan.

Eldsjälarna inom främst elitidrotten blir allt färre. Men en som verkligen kan kallas för en eldsjäl är Per Kenttä, huvudtränare, sportchef och allt-i-allo i Asplöven. För honom är det hockey som gäller dygnet runt.

Han började sin karriär som spelare i klubben. För sju år sedan avslutade han spelarkarriären och satsade på tränarsysslan. Först som andertränare, men sedan fyra år tillbaka som huvudtränare.

– Jag var väl för lat och bekväm för att fortsätta spela, men jag ville inte släppa kontakten med hockeyn, förklarar han varför han satsade på tränarkarriären.

Att det har gått bra för honom och Asplöven känner de flesta till. Många var de som skrattade då Asplöven förra säsongen fick en plats i Allsvenskan, hockeyns näst högsta serie. Men olyckskorparna fick fel och laget klarade sig kvar.

Början på resan

I dag är det ingen som skrattar åt Per Kenntä och hans Asplöven. I stället har de ritat om den svenska ishockeykartan och visat att Haparanda hör hemma på den.

– Det här är bara början på vår resa. Målet är att etablera oss i Allsvenskan, säger Per Kenttä.

Hockeylagets framgångar betyder också mycket för folket i Haparanda.

– Vi skapar en mötesplats där man kan känna samhörighet och slut upp kring laget, säger han.

Han har ett år kvar på kontraktet med Asplöven. Vad som händer sedan är inget han funderar på.

– Jag lever här och nu. Nu ska vi först spela klart den här säsongen och sedan tar vi nästa säsong, påpekar Per Kenttä.

Men visst skulle det vara svårt att se honom stå som tränare i motståndarnas bås då Asplöven spelar. För Per Kenttä lär nog förbli Mr Asplöven, vilket lag han än tränar. Men det finns ju lag han kan träna högre upp i seriesystemet.

– Ingenting jag funderar på. Jag lever som sagt var i nuet, avslutar han.

Per Öbom norrbottensmedia

Läs mer:
Låt Per Kenttä blir Årets norrbottning!

Asplöven på luleahockeyforum.com

Asplöven 2012/13 del 1

Asplöven 2012/13 del 2

Asplöven 2012/13 del 3

Asplöven 2013/14 del  1

Asplöven 2013/14 del 2

Asplöven 2014/15  del 1

Asplöven 2014/15 del 2

Asplöven 2015/16

Asplöven 2016/17

Asplöven 2017/18 HockeyEttan Norra (i princip inget skrivet om Asplöven). Spelade i samma serie som Boden HF U, IF Sundsvall Hockey, Kalix HC, Kiruna IF, Piteå HC, SK Lejon, Skellefteå, Sollefteå SK, Tegs SK, Vännäs HC, Örnsköldsvik HF och Östersunds IK

29 mars 2019 försattes Asplöven HC i konkurs av Haparanda tingsrätt.

Sorgligt.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman fre 22 nov 2019, 21:31

Och jovisst Per Kenttä blev årets norrbottning 2013!
 Coffee
Vinnare årets norrbottning:
Lars Törnman 1994 •

Thomas Fogdö 1995 •

Björn Rosengren 1996 •

Daniel Holmlund 1997 •

Britt Boström 1998 •

Anita Grönlund 1999 •

Mikael Niemi 2000 •

Peter Eriksson 2001 •

Brolle Jr 2002 •

Daniel Henriksson 2003 •

Pontus Johansson 2004 •

Sven-Erik Bucht 2005 •

Markus Fagervall 2006 •

Charlotte Kalla 2007 •

Kevin Borg 2008 •

Anette Ölmbro och Ulrika Schönbeck 2009 •

Elisabeth Marklund 2010 •

Linda Moestam 2011 •

Niila Inga, Peter Fankki, Olof Sarri, Erik Sarri 2012 •

Per Kenttä 2013 •

Charlotte Kalla 2014 •

Olov och Johan Gunnarstedt 2015 •

Klas Eriksson 2016 •

Sara Arnia 2017 •

PIF Dam 2018 •

? 2019 •
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman lör 23 nov 2019, 09:28

Per Kenttä Bdb1d410
Bild: Kent Vikström | Per Kenttä är veckans gäst i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Sportchefen om den hemliga vadslagningen

Nu är veckans avsnitt av Ett stenkast från Delfinen ute. Denna gång gästas vi av Per Kenttä som bland annat berättar om den hemliga vadslagsningen med Timrås sportchef innan det avgörande SHL-kvalet.

När Oskarshamn mötte Timrå i det avgörande kvalet till SHL stod givetvis en plats i landets högsta serie på spel. Men vad de flesta inte visste var att även Per Kenttäs tv låg i potten.

Oskarshamn vann som bekant den avgörande matchen och tog sig upp i svensk hockeys finrum. Men innan dess slog Kenttä vad med Timrås sportchef Kent "Nubben" Nordberg. Detta i samband med att han påbörjat sin flytt till Umeå för jobbet som sportchef i Björklöven.

– Jag fick inte med TV:n i min flytt när vi körde ner grejorna. När vi mötte Modo så tog jag med en massa grejor i bilen men då rymdes inte tv:n. Jag hade ju den i Oskarshamn och tänkte "hur fan ska jag få den till Umeå?", säger Per Kenttä i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Han fick då en snilleblixt när Timrås sportchef Kent "Nubben" Norberg kom till en match i Oskarshamn med bil.

– Då sa jag att du får ta min tv till Timrå så kommer jag och hämtar den där. Han svarade att "Jag tar din tv men jag behåller den om ni slår ut oss". Då gjorde vi ett vad där han skulle få behålla min tv om vi slog ut dem. Men jag sa att "du kör den till Umeå, bär upp den till lägenheten och installerar den om ni slår ut oss".

–  Det slutade med att han har min tv nu. Jag lät det gå en vecka och sen ringde jag honom och frågade om han hade sörjt färdigt. Då ville han skicka tillbaka tv:n men jag sa att ett vad är ett vad och sen gav han mig en symbolisk summa så vi alla är nöjda idag.

– Vi håller kontakten än idag så jag brukar skoja om den där tv:n, det blev lite av ett roligt samtalsämne.

Han berättar även hur han ser på Asplövens konkurs och hur läget såg ut när han lämnade klubben.

Att Lars "Osten" Bergström gick emot Luleå Hockeys tränarstab för att hjälpa Asplöven kvar i allsvenskan.

Hur han ser på att ha fått smeknamnet "Jesus" av Björklövens supportrar.

Varför han inte ångrade flytten från Oskarshamn och att han räknar med att snuva Luleå Hockey på Lucas Wallmarks signatur den dagen han vänder hem till Sverige.

Det och mycket, mycket mer.

Nedan finns länkar till olika podcastplattformar där du kan lyssna på avsnittet med Per Kenttä – och de tidigare avsnitten med Karl Fabricius,  Fredrik Mikko, Oskar Sundqvist, Ronja Savolainen, Anders Nilsson, Oscar Engsund, Erik Granqvist, Johan Harju, Stefan Baudin, Stefan "Skuggan" Nilsson, Erik Gustafsson, Rebecca Stenberg, Fredrik Glader, Nils Lundkvist, Robert "Nobbe" Nordberg, Seard Åberg, Robin Kovacs, André Jonsson, Urban Wikberg, Joel Lassinantti, Niklas Olausson, Joakim Fagervall, Linus Omark, Per Ledin samt Thomas "Bulan" Berglund.

David Olsson Jiglund, Kent Wikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman sön 24 nov 2019, 13:25

Per Kenttä 3a06fa10
Bild: Norrbottens Media | Per Kenttä.

Kenttä sörjer Asplövens konkurs: "Tung smäll"

Han blev känd över hockeysverige som Asplövens starke man och tog laget till allsvenskan. Nu berättar Per Kenttä om sin sorg efter hockeyklubbens konkurs. "Det var en tung smäll", säger han i podcasten Ett stenkast från Delfinen.

Idag är Per Kenttä firad sportchef i Björklöven som går som tåget i hockeyallsvenskan och känd som mannen som förde lilla Oskarshamn upp till SHL.

Men innan dess var Kenttä förknippad med Haparanda och Asplöven HC. Han gjorde fem säsonger i AHC som spelare och elva säsonger som ledare i olika former. Allt från assisterande tränare och huvudtränare till general manager.

Han lämnade klubben säsongen 2017/18 och nästan två år senare försattes Asplöven i konkurs.

Något som inte bara var ett tungt besked för supportrarna och Haparanda utan självklart även för Kenttä.

– Man blev ju ledsen, helt klart. Elithockeyn behöver leva i hela Norrbotten och på så sätt var det en svår börda. Framförallt för mig som varit involverad där under hela mitt liv. Det var en tung smäll, det var inget att sticka under stolen med, säger Per Kenttä.

Visste du åt vilket håll det lutade när du lämnade klubben?

– Nej, inte på så sätt. Men det finns inte en fallskärm till lagen som trillar ur allsvenskan på samma sätt som det gör för de lag som åker ur SHL till hockeyallsvenskan. Trots att det är ungefär samma steg men inte de termerna ekonomiskt.

– Det är en stor fallgrop om du ramlar ur hockeyallsvenskan. Framförallt är det intresset som dör och marginalpubliken och sponsorerna försvinner. Det som är så viktiga för små orter som Haparanda.

Han fortsätter:

– Ekonomin var ju allt annat än bra under den sista tiden. Men jag tyckte att vi gjorde åtgärder som skulle ha gjorts för att klubben skulle leva kvar men nu blev det inte så. Det är en del av livet, det innehåller både glädje och sorg. Idag har jag bearbetat det och tänker inte så mycket på det. Nu tänker jag inte så mycket på det men jag försöker minnas de glada stunderna som Asplöven gav mig och som jag kanske gav dem också.

I podcasten berättar Kenttä mer om Asplöven. Bland annat hur Lars "Osten" Bergström gick emot Luleå Hockeys tränarstab för att hjälpa Asplöven kvar i allsvenskan.

Hur han ser på att ha fått smeknamnet "Jesus" av Björklövens supportrar.

Varför han inte ångrade flytten från Oskarshamn och att han räknar med att snuva Luleå Hockey på Lucas Wallmarks signatur den dagen han vänder hem till Sverige.

Kent Vikström David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman lör 04 jan 2020, 11:34

Kenttä förlänger med Björklöven.

Fyra år.

Precis som presidenten i USA. Very Happy
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Jokerman tor 05 nov 2020, 11:25

Lika som bär Shocked
Per Kenttä Ae6d1310
Per Kenttä A4196e10
Per Kenttä
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Tony Moore fre 23 feb 2024, 18:11

"Jag skiter i ...

Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7276
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av SatanicPanic fre 23 feb 2024, 19:30

Tony Moore skrev:"Jag skiter i ...

Såg ut som han vart på groggen! 😉
SatanicPanic
SatanicPanic

Antal inlägg : 595
Join date : 22-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Per Kenttä Empty Sv: Per Kenttä

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet