Division 1

+12
Hankburger
Puckad
Lulefan
Dustin
Mr Bister
Bamsefar
Ferros
icemask
Jokerman
Tony Moore
Snikne Ville
MickkeJ
16 posters

Gå ner

Division 1 Empty Division 1

Inlägg av MickkeJ tor 20 nov 2014, 00:12

När det ser mörkt ut i en match kan man ju alltid hoppas på att Luleå gör en "Arboga":
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article19886457.ab
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2807
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Snikne Ville mån 08 feb 2016, 22:27

Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6400
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Tony Moore fre 10 nov 2017, 18:23

Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman tis 05 dec 2017, 17:53

Från Aftonbladet Plus


Piteå Hockey stormar fram i hockeyettan. Med lite pengar – men en drös egna produkter och ett stort hjärta för Piteå – siktar klubben på att nå hockeyallsvenskan.
FOTO: PÄR BÄCKSTRÖM
Division 1 110

Tränaren Mats Lavander i båset.Piteå Hockey åkte ur hockeyallsvenskan 2005 och har sedan dess kämpat för att ta sig tillbaka. Men närmare än fem kvalserier har man inte kommit.
Nu finns dock anledning att drömma på allvar.
Laget har gått fram som en ångvält i norra hockeyettan och har sedan länge varit klart för allettan.
– Sedan vi åkte ur så har vi pratat om att vi ska tillbaka. Förut har vi haft en tidsplan, men det har vi inte i dag, utan vi ska upp när vi är mogna och redo, säger klubb- och sportchefen Jonatan Glader, 31 – skåningen som snudd på förvandlats till norrlänning.
I allettan – där de fem bästa lagen från norrserien klumpas ihop med fem lag från västra hockeyettan – hamnar alla lag på noll igen, så segrarna hittills är inte värda mer än att Piteå känner att man är på rätt väg.
– Allt känns jättebra och vi har verkligen kommit ihop som en grupp som strävar mot samma mål, säger Erik Wikgren, 21, som aldrig har spelat i någon annan klubb än Piteå.
– Vi har 13 egna produkter, plus flera spelare som är i andra föreningar, så det är viktigt för oss att fortsätta utveckla spelare, säger Glader.


Division 1 211

”Blir nästan tårögd”

Glader lyfter fram tidigare tränare som han menar har byggt kulturen i klubben: Thomas ”Bulan” Berglund, Jonas Rönnqvist, Stefan Hedlund, Patrik Klüft och Rolf Nilsson.
Med hjälp av Skellefteå AIK:s och Charlotte Kallas fystränare Stefan Thomson har Piteå en enorm kunskap om fysträning.
– Han är noggrann, kunnig och motiverande. Och vi har byggt ett lag som vill vara med på tåget. Sen är tränarna Anders ”Krobbe” Johansson och Mats Lavander grymt bra på att jobba med människorna i gruppen.I stort sett alla spelare har heltidsjobb vid sidan av hockeyn.
– Man tjänar inte nog med pengar i hockeyettan för att kunna leva på det, så det finns inte så mycket annat att göra än att ta sig till jobbet dagen efter. Klart att vissa dagar är tyngre dagar än andra, men det är alltid kul att komma till LF arena, säger Erik Wikgren.
– Vi har inte de ekonomiska musklerna, men även om vi hade haft det skulle vi inte värvat ihop ett stjärnlag. Vi har skapat en miljö och kunskapsbas där vi tränar jättebra. Det har format en grupp som är extremt drivna. Många jobbar heltid som rörmokare eller snickare, men kommer ändå till träningen direkt efter jobbet och ger ALLT. Sånt gör att spelarna utvecklas, säger Jonatan Glader.
– Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Som när vi åker hem från Kiruna mitt i natten och klockan sex på morgon så går grabbarna upp och jobbar.


Blåställ mot finkläder

Ett fint exempel hämtar vi från när Piteå mötte Luleå i DM. Två av lagets spelare, Erik Wikgren och Emil Wrenman, var iväg på jobb i Luleå och när de skulle luncha gick arbetslaget till Coop arena.
I restaurangen mötte de Luleås spelare, som precis gått av förmiddagspasset. Piteåspelarna stod i skitiga snickarbyxor medan Luleåspelarna var uppklädda i vitskjorta och pressvecksbyxor.
– Ja, vi var där som takläggare och stod i arbetskläderna. Det var en ganska stor kontrast mot Luleåspelarnas vardag, säger Erik Wikgren och skrattar åt minnet.
Senare på kvällen möttes spelarna på isen. Tack vare ett handikappsystem fick Piteå inleda matchen i ledning 6–0. Till slut blev det 6–3.
Division 1 47d0dcd4-7da1-4a98-943d-18b7dae2b543?fit=crop&h=800&w=600&s=550f1960be13d20a1f6c8c95fc74c00894b0a72a

FOTO: IDROTTSFOTO.COM

Magnus Isaksson


– Det kanske var den tråkigaste matchen på hela säsongen för Luleå, men våra spelare gav allt och höll uppe spelet jättebra. Vi skapade lägen för att göra mål, men deras målvakt Joel Lassinantti var grym, minns Glader.
Han lyfter fram två spelare, lagets poängsprutor Magnus Isaksson, 30, och Joakim Högberg 26.
– De är jätteviktiga. Magnus jobbar som ekonom utanför isen, men kommer alltid förberedd till träningen och ger alltid mest. Det är en framgångsfaktor, att de som är bäst i laget driver på hårdast på träningarna. Det går liksom inte för de andra att komma undan då, om lagets bästa spelare är de som täcker skott. Då gör alla det.
Arenamässigt har Piteå en hall som håller för hockeyallsvenskan. 
– Vi har ett positivt eget kapital, men har absolut inget överflöd på pengar. Men med stort hjärta kommer man långt, säger Jonatan Glader.


Det här är Piteå Hockey

Grundad: 1986 (som en sammanslagning av Piteå IF, Munksund-Skuthamns SK och Öjeby IF).
Arena: LF Arena (2 500 åskådare).
Axplock av spelare som Piteå fostrat: Rebecka Stenberg, Nathalie Lidman, Tomas Holmström, Mikael Renberg, Mattias Öhlund, Thomas ”Bulan” Berglund, Lars Edström, Lars Hurtig, Leif R. Carlsson, Stefan Persson, Lars Lindgren, Robert Skoog, Mikael Engström.
Division: Hockeyettan.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman sön 18 mar 2018, 18:41

Kvalserien till Hockeyallsvenskan inleds på torsdag. I den gör sex lag upp om två platser till Hockeyallsvenskan nästa säsong. De två sista lagen in i serien blev Piteå, som slog Kallinge-Ronneby hemma, och så blev även tidigare allsvenska Västerås klara, efter att man slagit Kristianstads IK på bortaplan. Conny Strömberg avgjorde matchen.

Kvalserien 2018 får därmed följande utseende:

Västervik (Från HockeyAllsvenskan)
Troja-Ljungby (Från HockeyAllsvenskan)
Borlänge (Från Hockeyettan-finalen)
Huddinge (Från Playoff 3)
Piteå (Från Playoff 3)
Västerås (Från Playoff 3)

Bosse Lundkvist skriver om Luleå Hockey i Piteå-tidningen 14/3

Division 1 81625b10

Så här är det. Varje SHL-klubb har möjlighet att låna ut sammanlagt fem av sina juniorspelare till allsvenska klubbar och de i division ett. Tidigare säsonger har Piteåpubliken kunnat se blivande landslagsspelare och NHL-killar som Petter Granberg, Rasmus Alm, Petter Emanuelsson och Pär Lindholm utvecklas några matcher, någon månad eller hel säsong i Piteå i division ett. Den här säsongen registrerades SHL-meriterade Simon Krekula som juniorlån från Skellefteå medan Luleå skickat Hortlaxkillen Tim Kämpeberg några matcher.

Luleå Hockey gick under säsongen ut med beskedet att de gärna såg att Piteå tar sig upp till allsvenskan. Och Luleå borde verkligen insett betydelsen av att ha ett allsvenskt gäng nästgårds. När Asplöven var uppe i näst högsta serien några säsonger utvecklades flera Luleåspelare kraftigt i den allsvenska miljön. De mest kända namnen är målvakten Joel Lassinantti, NHL-spelaren Lucas Wallmark, Lars Bryggman och Jonas Berglund för att nämna några.

Om Luleå verkligen menar allvar att de vill ha upp Piteå i allsvenskan borde Piteåbackarna Viktor Grahn och Nils Lundkvist för länge sedan registrerats som möjliga juniorlån. Ifall Luleå åkt ut, vilket i sig ingen norrbottnisk hockeysupporter med hjärtat på rätta stället vill, mot Brynäs i play in sent onsdag kväll hade Grahn och Lundkvist kunnat spela i Piteåtröjan mot Kallinge i LF Arena redan fredag kväll. Eller åtminstone i en allsvensk kvalserie om Piteå tagit sig dit. På det viset hade det absolut kunnat vara och bli ifall den handlat om en handlingsplan och inte bara ord.

Jo, jag vet att några av de fem möjliga juniorlånen hamnat på reservbänken i allsvenska Björklöven eller lånats ut till Boden, men som skrivet. Ifall det handlat om skarpt läge kunde absolut de två Piteågossarna givits möjlighet eventuellt allsvenskt kvalspel. I stället blev det så att Luleå snöt Älvsbygrabben Jonas Berglund från ett långtidskontrakt med Piteå samtidigt som Axel Levander hamnade i Tingsryd vilket förmodligen värmde agentfickorna.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av icemask sön 18 mar 2018, 20:03

Jokerman skrev:Kvalserien till Hockeyallsvenskan inleds på torsdag. I den gör sex lag upp om två platser till Hockeyallsvenskan nästa säsong. De två sista lagen in i serien blev Piteå, som slog Kallinge-Ronneby hemma, och så blev även tidigare allsvenska Västerås klara, efter att man slagit Kristianstads IK på bortaplan. Conny Strömberg avgjorde matchen.

Kvalserien 2018 får därmed följande utseende:

Västervik (Från HockeyAllsvenskan)
Troja-Ljungby (Från HockeyAllsvenskan)
Borlänge (Från Hockeyettan-finalen)
Huddinge (Från Playoff 3)
Piteå (Från Playoff 3)
Västerås (Från Playoff 3)

Bosse Lundkvist skriver om Luleå Hockey i Piteå-tidningen 14/3

Division 1 81625b10

Så här är det. Varje SHL-klubb har möjlighet att låna ut sammanlagt fem av sina juniorspelare till allsvenska klubbar och de i division ett. Tidigare säsonger har Piteåpubliken kunnat se blivande landslagsspelare och NHL-killar som Petter Granberg, Rasmus Alm, Petter Emanuelsson och Pär Lindholm utvecklas några matcher, någon månad eller hel säsong i Piteå i division ett. Den här säsongen registrerades SHL-meriterade Simon Krekula som juniorlån från Skellefteå medan Luleå skickat Hortlaxkillen Tim Kämpeberg några matcher.

Luleå Hockey gick under säsongen ut med beskedet att de gärna såg att Piteå tar sig upp till allsvenskan. Och Luleå borde verkligen insett betydelsen av att ha ett allsvenskt gäng nästgårds. När Asplöven var uppe i näst högsta serien några säsonger utvecklades flera Luleåspelare kraftigt i den allsvenska miljön. De mest kända namnen är målvakten Joel Lassinantti, NHL-spelaren Lucas Wallmark, Lars Bryggman och Jonas Berglund för att nämna några.

Om Luleå verkligen menar allvar att de vill ha upp Piteå i allsvenskan borde Piteåbackarna Viktor Grahn och Nils Lundkvist för länge sedan registrerats som möjliga juniorlån. Ifall Luleå åkt ut, vilket i sig ingen norrbottnisk hockeysupporter med hjärtat på rätta stället vill, mot Brynäs i play in sent onsdag kväll hade Grahn och Lundkvist kunnat spela i Piteåtröjan mot Kallinge i LF Arena redan fredag kväll. Eller åtminstone i en allsvensk kvalserie om Piteå tagit sig dit. På det viset hade det absolut kunnat vara och bli ifall den handlat om en handlingsplan och inte bara ord.

Jo, jag vet att några av de fem möjliga juniorlånen hamnat på reservbänken i allsvenska Björklöven eller lånats ut till Boden, men som skrivet. Ifall det handlat om skarpt läge kunde absolut de två Piteågossarna givits möjlighet eventuellt allsvenskt kvalspel. I stället blev det så att Luleå snöt Älvsbygrabben Jonas Berglund från ett långtidskontrakt med Piteå samtidigt som Axel Levander hamnade i Tingsryd vilket förmodligen värmde agentfickorna.
Vad ska man säga, men det är väl iinte helt enkel för LHF att veta hur långt pite ska gå, man måste se om sitt eget hus först !
icemask
icemask

Antal inlägg : 4121
Join date : 12-05-12

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Ferros sön 18 mar 2018, 20:21

Lite konstigt att nämna att Levander "hamnade" i Tingsryd istället för Piteå som något negativt. Först på pekat skribenten av artikeln hur bra Allsvenskan är att utvecklas i för unga spelare men avslutar sedan med att antyda att Luleå borde skickat ett av sina större löften till Division 1 istället för just Allsvenskan.  Bra sätt att snabbt tappa all sin trovärdighet på.

Ferros

Antal inlägg : 2354
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Bamsefar sön 18 mar 2018, 20:22

Var inte Pite o hade "avtal" med skaik o skulle Luleå vara intresserad av att hjälpa skellefteås "farmarlag"?
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 12056
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Mr Bister sön 18 mar 2018, 21:03

Problemet är att SAIK anser att Piteå är"deras" lag och LHF kommer aldrig att vara 1:a lag hos dom

Mr Bister

Antal inlägg : 1424
Join date : 12-02-11

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Dustin sön 18 mar 2018, 21:33

Mr Bister skrev:Problemet är att SAIK anser att Piteå är"deras" lag och LHF kommer aldrig att vara 1:a lag hos dom

Piteå är inte dummare än att de skulle hålla sig på god fot med bägge klubbar då det skulle gynna dem allra mest. Tar Piteå klivet tror jag vi kommer få se ett samarbete med både Luleå och Skellefteå på något sätt. Det kan jag väl köpa även om man helst hade haft ett "eget farmarlag".

Dustin

Antal inlägg : 6949
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Tony Moore mån 19 mar 2018, 14:56

Tycker ändå att LHF hade kunnat skriva detta 2-vägs låneavtal i tid. Jag tolkar det som att då hade spelarna varit fria att gå mellan och Pite hade kunnat nyttja dom nu. Hade LHF lirat vidare hade dom spelat i LHF. Fattar jag rätt eller? Kostar avtalen pengar för LHF?
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman sön 25 mar 2018, 12:41

Division 1 650f0c10
Bild: Kenny Johansson | HALVDUSSIN. Piteås målvakt Joel Vännström lämnade över målvaktsspaden till Albin Ström efter halvdussinet insläpp efter två perioder mot Troja.

Bosse Lundkvist PT rapporterar

Piteå vann skotten och var det klart bättre laget under den inledande perioden mot Troja. I den andra perioden kom dock de grova misstagen i egen zon och ställningen var 1–6 inför den sista. "Nu gäller det att studsa tillbaka snabbt. Det är det kvalserien handlar om", kommenterade tränaren Anders "Krobbe" Johansson efter 2–7-förlusten.

Troja har två femmor som producerat närapå mest och bäst i allsvenskan. Defensiven är dock långt ifrån lika framstående och laget kom till spel mot Piteå med sex raka förluster i bagaget.

– Det var vår match fram tills dess att det styrde in ledningsmålet i första perioden. Tyvärr sätter vi inte chanserna och 0-1 efter den första perioden var missvisade om man ser till spelet, konstaterade Anders "Krobbe" Johansson.

I början av den andra perioden tappar Piteå pucken två gånger i följd bakom egen kasse. Pang, pang och ställningen var 0–3 och en gigantiskt uppförsbacken. Ett billigt insläpp av målvakten Joel Vännström, en missad nedplockning av pucken med handen av backen August Tornberg och ett insläpp när Troja spelade power play och siffrorna rann iväg till 0–6. Joakim Högberg, som inte "målat" sedan sista matchen i allettan mot Skövde, spräckte kvalserienollan när han reducerade till 1–6 i slutet av den andra perioden. Simon Nilsson reducerade till 2–6 i början av den sista perioden, men längre kom inte Piteå. Trojas Alexander Lindqvist Hansen, som prisades för 200 matcher innan nedsläpp öppnade målskyttet med en styrning och stängde den också med en ny styrnin. Ett mål som Piteå ville ha bortdömt för hög klubba, men domaren dömde till Trojas fördel efter videokoll. Det målet blev Albins Ströms enda insläpp i matchen. Albin spelade förtroendeingivande sedan han tagit plats mellan stolparna istället för Joel Vännström efter två perioder.

– Vi har klarat av att ta oss samman efter en tung period tidigare under säsongen. Nu gäller det att vi studsar tillbaka snabbt. Vi har ju inte förlorat mot Västerås och Troja på grund av att vi blivit utspelade på något vis. Nu är det bara att hoppas att kvoten av misstag i defensiv zon är fylld. Det har varit alldeles för många i början av kvalserien samtidigt som vi givetvis måste bli mer effektiva framåt. Tungt ikväll, men nu laddar vi vidare inför nästa match på måndag. Känslan är att vi kan vinna mot alla lag i kvalserien. Västerås har sex poäng efter två matcher. Vi noll, men det är tjugofyra kvar att spela om och vår utmaning är att studsa tillbaka och inte vika ned oss, underströk "Krobbe".

Övriga matcher i kvalserien under lördagen: Huddinge-Västervik 3-2 och Västerås- Borlänge 3-1. Västerås toppar med sex poäng. Övriga lag har tre och Piteå noll. De som bevittnade premiären i LF Arena i torsdags får nypa sig i armen...
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Lulefan fre 08 feb 2019, 20:19

Bodens HF och Kalix HC väldigt nära Playoff i Hockeyettan. Boden ligger för tillfället 2:a i Allettan Norra, med samma poäng som ettan Östersund. 4 matcher kvar att spela och 10 poäng ned till Kalix på 4:e plats(utanför playoff-plats). Kalix 1 poäng upp till 3:e plats.

Chans på två lag från norrbotten som slåss om plats i HA inför nästa säsong! Vore grymt om något av dem går upp, vore bra för hockeyn här uppe.

Piteå är också med i leken, men har 7 poäng upp till playoff-plats så de går nog räkna bort.

https://www.hockeyettan.se/tabeller/

Lulefan

Antal inlägg : 2236
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Tony Moore lör 23 mar 2019, 16:26

Boden är igång och kvalar till HA http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10175 , började hemma med torsk mot Kristianstad i 1a matchen, nu borta mot Tranås http://stats.swehockey.se/Game/Events/440170
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Puckad lör 23 mar 2019, 19:29

Tony Moore skrev:Boden är igång och kvalar till HA http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10175 , började hemma med torsk mot Kristianstad i 1a matchen, nu borta mot Tranås http://stats.swehockey.se/Game/Events/440170
Ledda hade gjort mer nytta där.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 11133
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman fre 13 dec 2019, 11:01

Division 1 A1a8b610
Bild: Gunnar Westergren | Magnus Isaksson hyrs ut till Skellefteå AIK. I utbyte får Piteå Hockey låna två spelare. (Arkivbild)

Klart: Piteå Hockey hyr ut nyckelspelaren

Piteå Hockey hyr ut Magnus Isaksson till Skellefteå AIK i SHL. Förutom en ersättning får klubben två spelare på lån.

Som PT har avslöjat tidigare har Magnus Isaksson tränat med SHL-klubben och mycket har talat för att han ska spela där under JVM då Skellefteå temporärt tappar fyra spelare.​

Nu blir det så också.​

– Det handlar om en uthyrning från oss. Han är tillbaka 4 januari, säger Piteås sportchef Jonatan Glader.​

Piteå får under samma period låna backen Hannes Lindström och forwarden Linus Hedman.​

– Det här känns jättebra. Magnus är kanske Hockeyettans bästa spelare så det är jätteroligt för honom att de här sker, samtidigt som det faktiskt är en uthyrning det handlar om och att vi får låna två spelare, säger Glader utan att gå in på den ekonomiska kompensationen.​

– Vi är nöjd med dealen och att vi har ett bara samarbete med båda vår elitgrannar, nu får vi också in två killar som har varit hos oss tidigare, fortsätter Piteås sportchef.​

Linus Hedman har tidigare gjort sex poäng på fem matcher för PHC. Hannes Lindström har fyra matcher och noll poäng med kubben.

Erik Forssell är General Manager i Skellefteå AIK.

– Det ska bli kul att prova Magnus som gjort det bra i Piteå många år. Det känns spännande att få se honom i SHL igen. Vi har ett bra samarbete med Piteå Hockey, vilket möjliggjort detta, säger Erik Forssell till klubbens hemsida.

Magnus Isaksson uttalar sig också till tidningen Norran om chansen att spela SHL.

– Det ska bli jätteroligt att prova på. En härlig utmaning för egen del att se vad man kan uträtta i Skellefteå, säger han till tidningen.

Isaksson är redan bekant med några inom Skellefteå AIK:s lag.

– Ja, Stefan Hedlund känner jag ju från tiden då han var här i Piteå. Sen har ju några av de yngre varit utlånad till Piteå för något år sedan. Jag var ju också och tränade en träning med Skellefteå i november. Så jag vet att det är ett härligt och bra gäng.

Piteå ska spela i Allettan som drar igång 28 december.​

På fredag skickas ett serieförslag ut. Sedan kommer spelschemat att spikas när klubbarna möts under måndagen.

I den avslutade norra Hockeyettan var Magnus Isaksson poängbäst med 32 poäng (12+20) på 18 matcher.

Annan statistik från den norra Hockeyettan. Piteå lockade 476 åskådare i snitt. Det gav en sjätteplats i publikligan som vanns av Boden på 988. PHC var bästa laget när det gäller tekningar. Laget vann 55,88 procent. Laget gjorde första målet i 9 av 18 matcher. PHC vann också flest tredjeperioder.

Östersund vann serien. Piteå kom tvåa. Kiruna IF tog sista platsen till Allettan

Per Sandberg PT
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Tony Moore tor 21 maj 2020, 11:29

Källa: https://nsd.se/nyheter/artikel/hockeyettan-tappar-mangmiljonsponsor-oenighet/elwd4v8r

AjAjj - Inte bra!

Hockeyettan tappar mångmiljonsponsor: "Oenighet"

När ATG valde att säga upp sponsoravtalet med Hockeyettan så försvann flera miljoner kronor i sponsorintäkter. Enligt uppgift så har Hockeyettan nu stämt ATG.

Huvudsponsorn ATG drog sig tidigare i maj ur avtalet med Hockeyettan. Det innebar att ett sponsorstöd om drygt 18 miljoner kronor försvann.

Den bakomliggande orsaken till att avtalet bröts i förtid är enligt huvudsponsorn det segdragna bråket mellan organisationen Hockeyettan och klubbarna Boden Hockey och Visby.
– En av flera anledningar är att det under säsongen har visat sig att det finns en oenighet rörande rättighetsavtalet inom Hockeyettan, vilket i sin tur gjort att samarbetet inte fungerat fullt ut, säger Katarina Widman, chief commercial på ATG.

Nu har finns det uppgifter om att organisationen Hockeyettan stämt ATG för kontraktsbrott.
– Det är inga uppgifter som vi känner till, säger Widman.

Inte heller Hockeyettan vill bekräfta eller dementera uppgifterna.
– Jag vill inte kommentera det i dag. Det är med respekt för alla parter och vi tar dialogen med ATG direkt och inte via media, säger Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan, innan han fortsätter:
– Allt som rör avtalet med ATG råder under sekretess.

Enligt uppgift så handlar tappet av ATG som samarbetspartner om ett ekonomiskt bortfall på drygt 18 miljoner kronor, men Glysing vill varken bekräfta eller dementera summan.

Hur mycket pengar handlar avtalet om?
– Du tycker säkert jag är världens tråkigaste just nu. Jag kan inte uttala mig om något gällande avtalet. Fast det handlar om bra pengar.

Hockeyettan är också involverade i ett skiljenämndsförfarande med Bodens HF.
– Mot bakgrund av läget som råder just nu där det pågår ett skiljeförfarande så är vi ålagda sekretess. Vi kan inte uttala oss i den frågan vi är helt enkelt belagda med munkavel och det är för att skydda alla parter.

Var i skiljeförfarandet är ni just nu?
– Vad som sker just nu hanterar juristerna. Jag vet bara att vi har lämnat in vårat svar och att Boden har gett sin syn, säger Glysing.

Hur lugn är du för att ni hittar en lika bra huvudsponsor efter ATG:s avhopp?
– Det finns väldigt goda förutsättningar att hitta en bra partner inför framtiden, men än så länge har vi en sådan partner och det är ATG.

Enligt ATG så handlar processen som pågår inte om en eventuell förlängning.
– Vi är inne i processen att avsluta samarbetet, mer än så kan vi inte kommentera, säger Widman.

Avtalet mellan Hockeyettan och ATG skulle enligt uppgift ge varje klubb runt 200 000 kronor per säsong i tre år.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Bamsefar mån 17 jan 2022, 12:17

Hockeyettan fortsätter utmärka sig för ett mycket märkligt styre,
Man kör över allt o alla

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/qWEW7z/covid-drabbat-stromsbro-ville-skjuta-upp--fick-nej
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 12056
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Puckad ons 19 jan 2022, 16:42

Puckad
Puckad

Antal inlägg : 11133
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Bamsefar ons 19 jan 2022, 22:26

Var på tiden , han skulle väl få" sparken" ändå, kan nu bara Östblom på förbundet göra samma sak så kanske det kan bli ordning på hockeyn igen
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 12056
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Hankburger fre 21 jan 2022, 15:47

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/dnzpX1/klart-boden-beviljas-dispens

Boden får dispens av RIN att inte tillhöra Hockeyettan fram tills Svenska ishockeyförbundet ändrar sig regler.
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 7433
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Bamsefar, Puckad and Lehto like this post

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Lars158 lör 22 jan 2022, 18:18

Jag blir ju inte särskilt imponerad av ordf ihockeyförbundet intervju av cmore. Ger ett själsdött intryck. Svaren i sig är icke svar å andra sidan vad annat kan han säga.

Man får hoppas den nya ordf av hockeyettan kan göra nått bra. Glysing fick ju sparken med all rätt.

Lars158

Antal inlägg : 9726
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Micke80 sön 23 jan 2022, 06:49

Hoppas mer på att svenska isjovkeyförbundet tar sitt förnuft tillfånga och ändrar paragrafen. Vore ju tragiskt för svensk hockey att bli utkastad från RIF med allt ekonomiskt stöd som beviljas därigenom.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Puckad sön 23 jan 2022, 07:40

Det lät som han var lättad över att någon annan gav Boden dispens. Då slapp han röra den heta potatisen.
Långsiktigt måste hockeyettan sitta ned och prata tills de är överens.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 11133
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Lehto sön 23 jan 2022, 13:54

Puckad skrev:Det lät som han var lättad över att någon annan gav Boden dispens. Då slapp han röra den heta potatisen.
Långsiktigt måste hockeyettan sitta ned och prata tills de är överens.
Finns nog potential för de nu när "rätt man" tog över enl Boden iaf.
Boden hoppades på Håkan Svensson och de blev det ju.

Lehto

Antal inlägg : 740
Join date : 18-01-02

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Bamsefar sön 27 feb 2022, 14:22

Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 12056
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Norlin likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 20:18

Hej 
Division 1 Img_0910
Division 1 Img_0911

1-0 till Boden efter två perioder…1573 på läktarnDet är 28 år sedan han tränade Boden. Nu återvänder Niklas Wikegård till stan för att se derbyt mellan Boden Hockey och Piteå. "Jag hoppas domarna släpper upp nivån lite så det blir en match i min smak", säger han.Niklas Wikegård, 60, tränade Bodens IK 1992-1995. På den tiden bestod laget av spelare som Tomas Holmström, Igor Matushkin, Jonas Rönnqvist, Kari Jaako, Ulf Sandström och Niclas Wallin.


Sedan många år tillbaka är Wikegård hockeyexpert i tv och i samband med en jobbresa passar han på att återvända till Björknäshallen för att se derbyt mellan Boden och Piteå i kväll.
– Jag pratade med Urban Åström, som var med på min tid, och han sa att det är match i kväll och då tänkte jag "Satan, det här kan jag inte missa". En korv och kaffe i Bodens ishall för att titta på ett derby som jag själv varit med om flera gånger. Det ska bli jättespännande, säger han.


Vad förväntar du dig för match?
– Jag kan inte riktigt profilen på lagen i år, men jag hoppas och tror att det blir ett derby med stort D. Oavsett tabellplacering, oavsett hur det ser ut, så kommer det bli fysiskt och prestige i botten. Jag hoppas domarna släpper upp nivån lite så det blir en match i min smak.


Vad kommer du själv ihåg från din tid och derbymatcherna mot Piteå?
– Att det betyder något väldigt, väldigt mycket för väldigt, väldigt många och att det finns en historik. Det är två väldigt duktiga hockeymetropoler som producerat väldigt många bra spelare, säger han.

Det är längesedan du tränade Boden nu, men du förknippas fortfarande med klubben. Hur tänker du kring det?
– Bara roligt. Jag hade tre roliga säsonger och fantastiska medarbetare. Ulf Taavola är den bästa tränaren jag jobbat med. 


Han är oerhört skicklig, drev träningarna, taktik och nytänkande. Ulf Taavola är mannen bakom Skellefteå, kan jag också tycka, som ryckte dem upp ur gropen och sedan fick Tommy Samuelsson ta kredden. Men det var Uffe som satte Skellefteå på kartan ordentligt, säger Wikegård och fortsätter:
– Han städade också upp i Luleå Hockey efter att Osten varit där. 


Tror du Boden Hockey har en chans att gå upp i allsvenskan?
– Jag tycker att svensk hockey är snett på det när det är ett lag som går upp från allsvenskan och ett av 40 lag som går upp från division 1. Det hålet är alldeles, alldeles för litet och nästan skrattretande. Först och främst är det för många division 1-lag, kan jag tycka. Det ska max vara 20, tio i norr och tio i söder, och så ska man slåss om åtminstone två platser och ha en tredje möjlighet. 


– Jag tror Boden har lika stor möjlighet som Karlskrona och Brödernas/Väsby. 


Hoppas du?
– Så in i vassen. Självklart. Boden har varit framåtlutande, kaxiga och drivit sina egna processer på sidan om med reklam och tv-avtal. Jag gillar när man har en agenda och samtidigt måste man också förstå att man tillhör något större. 


Blev du förvånad när Joakim Fagervall gick till Boden?
– Både och. Jocke är en av de mer professionella tränarna vi har i Sverige och har en bakgrund i över 30 år som tränare. Han gör samma jobb i Boden som när han var i Västerås, Malmö, Djurgården eller Björklöven. För honom tror jag inte det spelar någon roll om det är 1 200 personer på läktaren eller 10 000. Det är lika viktigt för honom och betyder något oavsett.
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 20:46

Domarn missar solklar straff för Pite
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 20:52

Boden filmar till sig en utvisning
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 20:58

Domarn har bestämt sig att Boden ska vinna
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 21:00

1-1 i box-play cheers
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 21:03

1-2!!! I box-play igen  cheers cheers
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Jokerman ll fre 17 nov 2023, 21:12

Ha ha vilken underbar kväll
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1303
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Division 1 Empty Sv: Division 1

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet