Tippa SHL-tabellen 2013/2014

+20
Lars158
Bamsefar
tronic
LubosC
pingu
Rönken
Zeb Macahan
Beast.
Norlin
Dalle
knutten
Kagen
Slapshot
Hellcop
LulefanGBG
Purre
UnSaccoDiSoldi
Lajon
Snikne Ville
Salle
24 posters

Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Salle tor 08 aug 2013, 21:37

1 Luleå
2 Färjestad
3 Skellefteå
4 Linköping
5 HV71
6 MoDo
7 Frölunda
8 Örebro
9 Leksand
10 Brynäs
11 Växjö
12 AIK

Fan, jag har ju basunerat ut stenhårt att jag tror att Roger R missar slutspel med Frölunda.. Ändå tippar jag dom sjua? AVD; bottenkuddar!

Topp fem, en klass för sig. Rätt öppet mellan övriga sju.
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Snikne Ville tor 08 aug 2013, 21:50

Hmm...Örebro till slutspel, det var ett offensivt tips!
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6276
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Lajon tor 08 aug 2013, 22:50

Nja topp 4 klass för sig... Vet inte om HV är med i vår klass längre?
Lajon
Lajon

Antal inlägg : 4220
Join date : 12-01-21
Age : 55
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av UnSaccoDiSoldi tor 08 aug 2013, 23:20

Alright, då kör vi.
Min tabell:
1. SAIK
2. Luleå
3. HV
4. LHC
5. FBK
6. MODO
7. Växjö
8. Frölunda
9. Brynäs
10. Örebro
11. AIK
12. Leksand

Tror stenhårt att topp-8 hamnar just topp-8. Blir en ojämn serie denna säsong också.
UnSaccoDiSoldi
UnSaccoDiSoldi

Antal inlägg : 235
Join date : 12-06-02
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Purre fre 09 aug 2013, 00:36

Kul att läsa era tips, ännu roligare om det kommer med en liten "motivering".
Jag gör ett försök!

1. HV71
Fräschat till backsidan och gjort spännande offensiva nyförvärv. Bättre än ifjol.
2. SAIK
Fått behålla stora delar av forwards (Oscar Lindberg stor förlust), backsidan ganska försvagad på förhand men det kommer säkert in någon till.
3. Luleå
Satsat stenhårt på karaktärspelare som ska passa in i systemet, blir jobbiga att möta men orosmoln på målskytte och lite kaka på kaka med många "gnuggare". Bra slutspelslag!
4. LHC
Tappar målkungen men har fått in hyfsat med ersättare, känns som ett ganska stabilt lag men något skadekänsligt på deras spets.
5. FBK
Otroligt tunga tapp samt minskad budget så har de fått göra en hel del "chansningar", kommer vara ett stabilt slutspelslag men kommer inte gå hela vägen med nuvarande trupp.
6. Modo
Bra spetsar på pappret framåt men ganska dålig bredd, mycket hänger på det unga målvaktsparet och kan mycket väl vara indraget i bottenstriden i vår.
7. Frölunda
Spännande med många unga killar även om det kanske lite av ett vågat spel att ändra truppen så pass mycket. Krävs ett bra målvaktsspel för att vara med i kampen om slutspel.
8. Växjö
Många utländska värvningar, några intressantare än andra. Försvagad målvaktsposition då Norrena räddade många poäng ifjol - tror ändå på något bättre placering i år.
9. Brynäs
Kan ha seriens osäkraste målvaktspar med honkens skadehistorik och det ökade priset på steroider. Skulle krävas ett bra mycket skickligare lag framåt för att Brynäs skulle vara med och leka med de stora elefanterna i år.
10. AIK
Gnaget har en katastrofal backsida för tillfället (förstärkning på ingång?) men samtidigt en hyfsad forwardssida, kommer dock inte räcka speciellt långt men de har trots allt överraskat förr.
11. Örebro
Kanske det laget jag har sämst koll på men känns ändå inte som det kommer hålla särskilt bra i högsta serien. Bra målvaktsspel krävs!
12. Leksand
Det ända som talar för LIF som jag ser det är att de är kraftigt nederlagstippade och har bra stöd från fans. Kommer dock inte räcka utan de får se till att toppa formen till ännu en kvalserie.


Senast ändrad av Purre den fre 09 aug 2013, 00:38, ändrad totalt 1 gång (Orsak för redigering : fetstil)

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av LulefanGBG fre 09 aug 2013, 02:08

Haha Purre klockrent i toppen! Jag beslutade mig för att inte läsa alla andras innan jag började tippa tabellen, (tro det eller ej!), och ser att jag har samma placeringar som du på 6 första. Därefter tycker jag att det är jäkligt öppet resterande och där skiljer vi oss rätt rejält. Jag sticker ut hakan och chansar lite, mest på magkänsla. Har försökt tippa med magkänsla och gissningar utifrån nuvarande trupper osv. Som alla andra har gjort såklart. Tippar inte med hjärtat och vill alltså inte de klubbar jag tippat i botten något ont. Hoppas rentav att jag har tokfel i några av fallen.

1.HV71
Klart bättre än i fjol på pappret. Stefan Johansson kan vara årets backvärvning! Oscar Fantenberg är en supertalang och med Johansson, Fälth och Petrasek har man rejält med pang på blålinjen. Skickliga spelförande backar. Dessutom åtminstone på förhand mängd med spets bland forwards i Sterling, Holzapfel, Krog. Sedan har man en bra mix med hårt arbetande forwards och tvåvägsspelare. Värvningen av Ted Brithén är grymt underskattad. Tycker även defensiven ser stabil ut bland både forwards och backar och man har ett gediget målvaktspar.
Frågetecken: Transatlander i all ära, men offensivt hänger det mesta på dem och hur motiverade är de i motgång?

2. Skellefteå
I princip lika bra som i fjol. Kanske lite, lite svagare på backsidan och målvaktssidan men inga katastrofer där inte. Dessutom kanske det tillkommer någon spelare ytterligare. Tippar Skellefteå som tvåa mest för att det är sällan samma lag vinner serien två år i rad. Frågetecken: Mättnad?

3.Luleå
Kommer att bli fruktansvärt jobbiga att möta. Sanslöst faktiskt. Tyngd, energi, frenesi osv. Finessen finns där men får vi fram den än mer i år än i slutet av förra säsongen? Bellisimo får en tuff lucka att fylla men är absolut ingen dålig målvakt och det känns som att de flesta målvakter spelar stabilt bakom Luleås försvar. Dessutom har vi en as SHL's bästa målvakter i David Rautio.Frågetecken: Målskyttet?

4.Linköping
Ser ungefär lika stabila ut som i fjol. Självklart kommer tappet av Söderberg att märkas. Kanske mest i början. Sedan tror jag produktionen sprider ut sig lite. Arlbrandt och Hjalmarsson har fått en ny lekkamrat i Chad Kolarik så det blir nog en bra kedja i år med. Känns dock som att det inte riktigt kommer att räcka hela vägen. Stabil backuppsättning och ett underskattat målvaktspar. Frågetecken: Weinhandle?

5. Färjestad
Solen skiner så gott som alltid i Karlstad. Kommer att vara bra även nästa år. Tomas Hyka är en intressant värvning. Tycker det ser ut som ett välkomponerat lag trots tunga förluster. Shawn Belle och Gareth Stafford är intressanta backvärvningar.
Frågetecken: Kan D. Taylor fylla luckan efter fenomenala Salak och kan Shawn Belle och/eller Gareth Stafford tillsammans fylla den enorma luckan efter Chris Lee?

6. Modo.
Gjort intressantast värvningar efter HV71 i mitt tycke. T.J Hensick är såklart största namnet. Hela Silly Seasons största värvning. Tror även hårt på Tambellini och anser att de med dessa båda och några till, t.ex. Spina, finns bra med spets. Tycker även att det finns bra med rollspelare och grovjobbare och tvåvägsforwards som inte är oävna framåt som t.ex Samuel Påhlsson, Simon Önerud och alltid pålitliga Skröder R.Regher är kvar i laget och kommer att få dra ett tyngre lass offensivt nu när Cumiskey lämnat bland backarna. Sean Sullivan är värvad och ser intressant ut men är knappast någon Cumiskey. Defensivt ser det en aning oroande ut på backsidan och även målvaktssidan är ett frågetecken. Känns som att några backar kommer att vara otroligt viktiga. T.ex. nyss nämnda Regher och Niklas Torp. Frågetecken: Defensiv och målvaktsspel?

7. Örebro
Ja kors i taket! Tror absolut att Conny Strömberg och Johan Wiklander håller för SHL. De är två kanonspelare som i rätt miljö, (läs Örebro!), absolut kan prestera på högre nivå än AS. Jared Aulin är en forward som enligt mig platsat i vilket SHL-lag som helst. Captain Löwdahl är inte oäven framåt. Ben Walter och Justin DiBenedetto är två intressanta värvningar. Två spelare som hittills öst in poäng i AHL och den sistnämna även i Salzburg. Som sagt finns aldrig några garantier, men det gäller ju för alla värvningar och tidigare stats är ju det enda vi har att gå på i nuläget. Finns det spets bland forwards i Örebro? Absolut! Även bland backar finns offensiv kraft i t.ex. Daniel Sondell, (grymt underskattad!), och även Plastino kan nog hänga någon balja från blå i PP. I övrigt har jag ingen jättekoll på backarna men ser rätt stabilt ut tycker jag. Skogs och Norgren är stabila pjäser. Rutin finns i mängder i laget. Tycker även att det finns riktigt bra karaktärsspelare och grovjobbare bland forwards. T.ex. Kåberg och Anders Eriksson.
Frågetecken: Målvaktssidan?

8. Frölunda
Mängder med talang. Staden sprudlar av entusiasm inför säsongen och jag tror att laget kommer att få en bra start av bara farten tack vare all entusiasm, men om än lite svårare framåt mitten av säsongen för att sedan kanske växa samman och bli bättre igen mot slutet. Gammelrävarna med Lundqvist i spetpsen kommer att få ta ett enormt ansvar under hela säsongen. Tycker det finns en bra blandning av ungdomlig entusiasm och rutin i laget. Det kommer dock att krävas strama tyglar från de äldre och tränarteamet för att det inte skall bli för mycket juniorhockey. I Lasse Johansson tror jag man har en fullt godkänt och kanske t.o.m. riktigt stabil SHL-målvakt. Tycker försvaret ser hyfsat ut. Frågetecken: Hur mycket kommer orutinen bland de yngre lysa igenom i motgång och hur tungt lass får då de mer rutinerade spelarna dra? Blir D. Axelsson för ensam när det blåser motvind?

9. Växjö
Rhett Rakshani, Tomi Kallio, Colby Armstrong, RObert Rosén och Ryan Lash är dem som skall göra målen. Växjö kommer nog att göra en del. Cory Murphy på backen ser dessutom riktigt intressant ut men om jag förstått det rätt är han rätt skadebenägen. Sedan undrar man ju hur länge Tomi Kallio skall orka leverera och hyr mycket utrymme han kommer att få. Rakshani och Lash har åtminstone förr bevisat att de levererar på den här nivån. Offensivt ser det bra ut bland forwards. Större frågetecken för mig på backsidan. Håller de defensivt? Och hur bra är målvaken Munroe? Tillräckligt för att fylla luckan efter Norrena? Om inte har han otursförföljde Modig som backup och det kan bli tufft.
Frågetecken:Tillräckligt med hjärta och karaktär? Kommer Rosén att göra en bättre säsong än i fjol? Håller defensiven och målvaktsspelet?

10. Leksand
Håll i hatten igen! Grymt nederlagstippade. Tror Salo och co. gjort helt rätt som i princip behållit det lag man gick upp med. Bevisligen är de för bra för AS, och bättre än de som åkte ur ES i år. Frågan är nu hur mycket hårdare konkurrensen blivit i SHL? Tror dock man satsat rätt som sagt, ett otroligt sammansvetsat lag som vill slå hockeysverige på käften. Ser ut som ett gediget lagbygge som kommer att vinna många täta och målsnåla matcher, men det gäller att man klarar den omställningen som det innebär. Det finns en del frågetecken men en magkänsla säger ändå att Leksand kan bli luriga under serielunken. Frågetecken: För lite spets framåt? Klarar man omställningen från att ha varit ett spelförande lag till ett inte fullt så spelförande och istället snålspelande lag? Håller Gistedt och Alsenfeldth som målvaktspar?

11. Brynäs
Osäkert målvaktspar och för lite spets några intressanta värvnignar till trots. Hur intresserad kommer Harju att vara om Brynäs får en dålig start? Sweatt och Scott kommer säkert göra en del poäng men räcker det? Hur mycket finns kvar av den ungdomliga entusiasmen som varit Brynäs framgångsrecept de senaste säsongerna? Thuresson, Djoos, Rödin är oerhört intressanta men klarar de att växa så mycket som krävs? För många brunkare?  Backsidan ser en aning tunn ut. Enda man med säkerhet vet om Brynäs är att Ryan Gundersson kommer panga in puckar även nästa vinter. Hoppas jag har tokfel för Brynäs vill jag gärna ha kvar i SHL.
Frågetecken:Många!

12.  AIK
För tunn backsida. För lite spets bland forwards. Vem skall ersätta Broc Little? Pirnes måste hitta Färjestadsformen och Melin HV-formen för att det skall lyckas samt att Janmark-Nylén måste ta ytterligare kliv i sin fina utveckling. Daniel Larsson måste spela på absolut topp hela säsongen. Är Josling en tillräckligt bra back för SHL? Absolut INGEN av nyckelspelarna får bli skadade längre än några matcher. Hoppas att jag har fel här igen för AIK är ett klassiskt lag som jag också gärna ser kvar i SHL. Många karaktärsspelare jag gillar dessutom men är rädd att det inte räcker med bara karaktär. De har spelat en rolig hockey de senaste säsongerna dessutom men blir det så även i vinter?.
Frågetecken: Alldeles för många!
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11671
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Purre fre 09 aug 2013, 02:32

Härligt, tänkte först idiotförklara dig när jag läste Örebro så pass högt upp men med lite eftertanke så skulle man kunna säga att topp 5 är på förhand i en klass för sig, resterande 7 lag kan placera sig hur som helst egentligen..

Problemet i att Örebro och Leksand (ja det är faktiskt skräll om de undviker kval) är att de egentligen hade behövt toppklass på den viktigaste positionen - målvakten!
Det tycker jag inget av de lagen har.

Mitt skrällgäng om jag ska välja blir nog AIK, ingen suverän målvakt i Daniel Larsson då han är ojämn men gör han en liknande säsong som innan han stack till nordamerika samt att de får in ett par hyggliga backar så kan de bli bättre än 12a i alla fall.

Av ren nyfikenhet kollade jag in på SAIKs trupp och deras backsida känns inte värdig en regerande mästare på pappret för tillfället, ska bli spännande att se om det kommer hålla mot de andra topplagen. Tim Heed hade jag inte velat ha på backplats i Luleå när exempelvis Ledin, Jämtin, Granström, Hedman, Blomdahl etc. kommer forecheckande...

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Hellcop fre 09 aug 2013, 09:28

1. Linköping
2. Skellefteå
3. Luleå
4. Färjestad
5. HV71
6. Växjö
7. Frölunda
8. Leksand

9. Brynäs
10. Modo

11. AIK
12. Örebro
Hellcop
Hellcop

Antal inlägg : 559
Join date : 12-04-06

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Slapshot fre 09 aug 2013, 14:58

Det mest överraskande är ju att så många verkar tro på LHC och Modo.........återkommer med eget tips

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av UnSaccoDiSoldi fre 09 aug 2013, 17:18

UnSaccoDiSoldi skrev:Alright, då kör vi.
Min tabell:
Nu med en liten motivering, bra Purre!
1. SAIK
Numera stora stygga SAIK, förvandlar sina egna produkter till guldkorn på löpande band. Toppat med några bra spelare utifrån som Bud, Möller och Frögren. Lagmaskin. Rolig hockey. Kommer bli mellan 97-102 poäng i serien vinter.
2. Luleå
Har äntligen en trupp anpassad för Rönkenhockey. Kommer bli grymt jobbiga och i det långa loppet kommer vi pressa SAIK om seriesegern. Får ge oss med 2-4 poäng. Hamnar på 95-100 poäng.
3. HV
Grymt bra nyförvärv i Stefan Johansson och tror stenhårt på Sterling. Tveksam till Holzapfel o Gagnon, båda kommer vara habila men inga större poängmakare. En frisk Fantenberg kommer leverera big time. Överlag en riktigt bra backsida och intressant framåt. Given 3a i min tabell. 93-97 poäng.
4. LHC
"Gulligt" och stabilt målvaktspar. Bra stomme på backsidan. Lite tunna framåt. Kolarik kommer bli en succé! Topp 3 av transatlantförvärven (de andra Sterling o Hensick). 88-93 poäng.
5. FBK
Inga speciella nyförvärv på förhand. Varför inte ta tillbaka publikfavoriten Frögren? Målvaktssidan också ett frågetecken. Framåt stabila men inte mer. Sämre på alla positioner i nuläget än tidigare säsonger. Men FBK är FBK, me dont like.
6. MODO
Gillar målvaktsparet. Båda är duktiga men klarar dom en hel säsong ihop på ett bra sätt? OK backsida men icke mer. Hensick tror jag är årets värvning men Tambellini har jag också relativt höga tankar om. Floppar dessa två så floppar hela Modo. Tunna bakom. Hur länge håller Påhlsson o Skröder "nivån"? 
7. Växjö
Kan Munroe prestera på en hög nivå så kan Växjö mycket bli en dark horse.. Nu tror jag inte speciellt mycket på honom och då ser det tunt ut. Har 2-3 väldigt duktiga backar och en forwardssida med väldigt stor potential, men frågan är om dom får ihop pusselbitarna? Blir kul att följa i vinter, tror jag. Ser framemot vad Malte Strömwall kan prestera.
8. Frölunda
Kommer bli svängdörrar i deras unga försvar. High Chaparall till och med. Kul satsning. Hur bra är Dick Axelsson i ett lag i motgång. I brist på dålig konkurrens så hamna Frölunda 8a. Alex Wennberg kommer göra succé. 
9. Brynäs
Hamnar 9a i min bok pga sin historik och att övriga lag är lite för dåliga men blir inte ett dugg förvånad om Brynäs slutar längre ner. Men  högre än 8a tror jag inte en sekund på att BIF hamnar. Målvaktsparet? Backsidan? Centersidan? Tveksamma transatlantvärvningar. Vem ersätter Lindholm? Ungefär Enterfeldt/Gunderson och en handfull till som håller standarden.
10. Örebro
Kan bli lite hur som. Intressant trupp. Kul o se Conny i SHL. Backsidan o målvaktsidan kan nog göra ett OK jobb. Måste få anfallet att prestera lite extra även i en högre serie. Slutar mellan 8-12e plats.
11. AIK
Hmm, här finns det inte mycket positivt.. Backsidan och målvaktssidan ser hemsk ut. Joslin kan säkert göra ett stabilt intryck men behövs 2 stabila pjäser till där. Varför satsar inte AIK på Niklas Lundström istället som solklar 1a målvakt? Nu lånades han ut till SSK istället. Dumt! En riktigt intressant forward i laget.. Janmark! Pirnes stabil men måste överprestera, kul nyförvärv i Lillis Nilsson. Han kommer bli viktigt om AIK ska lyckas undvika kvalet.
12. Leksand
Sämre lag på pappret än förra året. Tror ingenting på Gistedt, tror lite mer på Alsenfelt men bakom en sådan tunn backsida så blir det en omöjlig uppgift. Inte ens Jarmo Myllys i storform skulle kunna leverera bakom detta lag. Finns dock en ljusglimt.
Kevin Kapstad, han kommer göra en del pinnar i PP. Hoppas de la Rose får en hyffsat stor roll, men är tveksam. Tror han kan bli riktigt bra. Ryan Russell kommer säkert kriga på bra men lär inte göra alltför många poäng.
UnSaccoDiSoldi
UnSaccoDiSoldi

Antal inlägg : 235
Join date : 12-06-02
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Kagen fre 09 aug 2013, 17:28

1. Skellefteå
2. HV71
3. Luleå
4. Linköping
5. Färjestad
6. Växjö
7. Modo
8. Frölunda
9. Brynäs
10. Örebro
11. AIK
12. Leksand
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1666
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Kagen fre 09 aug 2013, 17:43

Purre skrev:Kul att läsa era tips, ännu roligare om det kommer med en liten "motivering". ögsta serien. Bra målvaktsspel krävs!
12. Leksand
Det ända som talar för LIF som jag ser det är att de är kraftigt nederlagstippade och har bra stöd från fans. Kommer dock inte räcka utan de får se till att toppa formen till ännu en kvalserie.
 Det som gör att jag vill placera Örebro högre än Leksand är för att Örebro kan kliva upp i SHL och spela helt utan press. De har gjort en 'Rögle', 'Mora', kalla det vad du vill men få hade räknat med att det där mittenlaget i Allsvenskan skulle spela Elitserie/SHL hockey denna säsong. Nyförvärven har inte heller varit av typen kioskvältare men ändå spealare som tar ledande roller.

Leksand har pressen på sig, de får liksom inte åka ur igen och Leksand ska alltid spela någon slags naiv gladhockey där det är full fart framåt som gäller. Möten mellan Skellefteå vs Leksand tror jag kommer få många leksandshjärtan att krossas då Skellefteå spelar så som Leksand vill spela men det senare laget saknar Bud Holloway, Oskar Möller och allt vad de nu heter. Leksand har heller inte i närheten samma uppsättning av Kukan, Gunnarsson, Abbotts, Ledin, Fabricius, Sundh för att stå upp, bryta ned och vända på matchen.

Leksands tuffa försvarare håller inte måttet fullt ut och det är väl inte ens troligt att båda bröderna Bibic spelar i Leksand, ena kan väl bli utlånad till Allsvenskan. Det är lite som när vi Luleåfans pratade varmt om hur stor (och därmed tuff) Savalahti-Nagander var men väl på isen i Elitserietempo höll det bara nästan. Och nästan duger inte alltid. Och inte var det sådär tufft att motståndarna skakade i skridskorna heller för den delen.

Nej jag tror kort sagt att de flesta lagen kommer ha väldigt lätt för att tända till i matcherna mot Leksand, både hemma och borta medan det nog smyger in en del underskattning mot Örebro som gör att Örebro kan stjäla en del poäng.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1666
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Slapshot fre 09 aug 2013, 21:24

1. HV71 - Bra backbesättning och seriens bästa målvakt. Forwards bättre än i fjol. Blir vassa i år och tar nog seriesegern.

2. Luleå - Känns aningen uppgraderat från i fjol, frågetecken på målvaktssidan men det brukar vara köttmur längst bak. Tror stenhårt på Hjelm av backarna. Får hoppas det lossnar med målskyttet.

3. Skellefteå - Ganska jämnt lag med fjolåret men kanske något försvagade på backsidan. Tippar dom lite längre ner då det alltid är svårt med motivationen året efter ett guld, speciellt inledningen av säsongen.

4. Färjestad - FBK är FBK och slutar alltid topp 4 oavsett lag känns det som. Går det dåligt nån gång under säsongen blir folk sparkade och tunga värvningar görs. Brukar oftast lyckas med sina värvningar.

5. Modo - Bra värvning i Hensick men här placerar jag Modo endast i brist på annat. Topp 4 lagen är klart mycket bättre på papperet. Resten är alldeles för osäkra och ojämna kort. Håller målvakterna hos Modo?

6. Frölunda - Spännande lag som kan bli flipp eller flopp. Placerar dom mitt emellan. Även här många frågetecken. Ska RR äntligen ta ett lag till slutspel?

7. Linköping - Söderberg lämnar och det lär märkas. Tröga backar som passerat bäst före sedan ett par år tillbaka. Arlbrandt blir viktig liksom nya Kolarik men jag tvivlar att det räcker speciellt långt med endast en vass kedja framåt.

8. Växjö - Mycket spännande forwardsbesättning men håller övriga lagdelar? Tveksamt. Stora frågetecken på bla målvakterna. Modig känner vi sedan tidigare och enligt mig håller han knappt allsvensk klass.

9. Brynäs - Även här många frågetecken men dom borde klara sig undan sista platserna åtminstone. Går dom till slutspel gör dom en kanonsäsong.

10. Örebro - Ett lag jag gillar som kommer överraska många i början på säsongen. Blir kul att se Conny Strömberg i SHL! Med lite flyt tar dom en slutspelsplats men mest troligt hamnar dom utanför..

11. AIK - Blir detta säsongen då stockholmshockeyn dör helt och hållet? AIK känns inte starka nånstans.....

12. Leksand - Det bli en svettig säsong för Salo och hans klubb. Plats 9-12 känns egentligen hugget som stucket om positionerna. Leksand ser fortfarande ut som ett allsvenskt lag på papperet.


Tycker SHL känns ojämnare än på länge faktiskt. I alla fall på papperet. Topp 4 ser klart mycket bättre ut än övriga och invasionen av nordamerikaner gör de flesta lag betydligt mer svårtippade än normalt. Kan ju faktiskt sluta hur som helst beroende på vilka som gör succé eller floppar. Av de mer "betrodda" lagen tror jag minst på LHC. Tycker dom känns överskattade faktiskt. Dåliga backar och bara en vass kedja framåt.

Jaja kul att det drar igång snart iaf!


Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av knutten lör 10 aug 2013, 13:57

1. Skellefteå - En forwardsbesättning som ser lika bra ut som förra säsongen. Något försämrad backsida, men jag tror inte det kommer påverka så jättemycket.
Med Luleå Hockey-defensiv kommer man långt samtidigt som man har seriens bästa offensiv.

2. Hv71 - Ser väldigt starka ut. Wesslau kanske inte är lika stabil som för 2-3 år sen men är fortfarande bra. Upp till bevis i slutspelet sen.

3. Luleå - Backsidan ser ut som i fjol, väldigt stark. Flera spelare som passar in perfekt i Rönkenhockeyn har värvats. Vilka som ska göra målen? I slutändan behöver vi inte vara oroliga, alla spelare kommer bidra precis som sig bör i dagens Luleå.

4. Färjestad - Ser kanske inte lika starka ut, men kommer ändå slåss däruppe. Brukar värva bra.

5. Linköping - Jag tror att Kolarik kan ersätta Söderberg på ett bra sätt, dock inte fullt ut. Men jag tror ändå att LHC kommer klara sig lika bra i serien som förra säsongen.

6. Växjö - Har tagit nästa steg. Det var dags. Har gjort starka värvningar. Kan göra en del mål, men frågan är hur bra defensiven och målvaktsspelet kommer att vara. Svårtippade.

7. Modo - Gjort starka värvningar. Backsidan ser rätt svag ut.  Regehr blir fortsatt viktig.

8. Frölunda - Ungt och lovande. Kan ju gå lite hursomhelst. Rönnberg har mycket att bevisa som SHL-coach. Hans insats i Luleå gav mycket att önska. Det är dock ett par år tillbaka och han lärde sig säkert ett och annat. Defensiven är ett frågetecken. Både i Luleå och i juniorlandslaget har varit en tendens till hönsgård i egen zon. Upp till bevis, Rönnberg.

9. Örebro - Har gjort några okej värvningar. Ska bli intressant att se Aulin på den stora scenen nu. Likaså Strömberg.

10. Brynäs - Ser svaga ut. Svårt att säga hur transatlanterna kommer klara sig. Harju kommer få dra ett tungt lass.

11. AIK - Riktigt svaga. Okej forwardsmässigt, men defensivt bedrövligt. Daniel Larsson riktigt ojämn.

12. Leksand - Inte fel att fortsätta med stommen. Men man borde tagit in rejäl spets för att krydda till det. Istället har man tagit in spelare som de lika gärna kunde värvat till Allsvenskan. Undantaget Mikael Johansson kanske.


På förhand är det rätt givet för mig att AIK och Leksand spelar i kvalserien.

knutten

Antal inlägg : 327
Join date : 13-03-02

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Dalle mån 19 aug 2013, 23:37

1. Skellefteå - Några tunga förluster, har dock lagstommen kvar, många unga ordinarie spelare som blivit ett år äldre.
2. Linköping - Låg spelaromsättning , finalkandidat trots tappet av Söderberg..
3. HV71 - Kan mycket väl nå topplacering i serien, ingen naturlig föryngring i lagstommen innebär dock inget SM-guld.
4. Luleå - Lagbygget ser mer lovande ut än ifjol, behöver något år utan större spelaromsättning för att nå ända fram.
5. Färjestad - Har tappat konceptet hur man bygger lag för SM-guld, placerar sig på övre halvan av serien iaf.  
6. Frölunda - Har något intressant på gång, kommer bli gulkandidat om något år ifall man bygger vidare på detta.
7. Brynäs - Kommer att klättra någon placering jfr med ifjol trots tappet av Lindholm och Järnkrok.
8. Växjö - Satsar en vällda massa men har Växjö en organisation som kan få ihop detta? Njae
9. Modo - Ett för splittrat lagbygge för att man ska kunna tro på detta, Sundström som hemvävd auktoritet hade behövts här.
10. Örebro - Gör nödvändiga satsningar. Slipper kvalserien pga av AIKs fall  
11. AIK - Har väldigt svårt att tro på detta lag. Känns som att Sthlms-hockeyn håller på att dö.
12. Leksand - Får kvala, men klarar kvalspelet.

SM-vinnare blir Skellefteå igen. Fy fan.
Dalle
Dalle

Antal inlägg : 449
Join date : 12-02-17

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Norlin tis 20 aug 2013, 11:32

1. HV71
Tror detta är HVs revanchår. De vinner serien och går vidare till SM-final som de förlorar.

2. Skellefteå
Skellefteå fortsätter briljera spelmässigt men känns en aning lättare i år och kommer åka ut i semi.

3. Luleå
Stabilt och bra. Känns inte på något sätt sämre i år jämfört med i fjol. Till final och vidare.

4. Linköping
Har inte så mycket att säga om Linköping. Har inte gjort så stora förändringar men håller ställningarna. ut i kvarten/semi.

5. Färjestad
Ulven känns nästan harmlös efter ett par rejäla spelartapp i form av Chris lee och Salak. Tippar dem till semi men kan lika gärna åka ut i kvarten.

6. Frölunda
Känns som snäppet för ungt lag för att riktigt lyckas komma någon vart. Även om farten och spelet är bra saknas mycket erfarenhet. Kommer börja serien urstarkt men dala under säsongens gång.

7. Modo
Har ett par vassa värvningar som sticker ut men kommer inte göra något väsen av sig under säsongen. Ut i kvarten igen.

8. Växjö
SHL's eget lilla Amerika. Ska bli intressant att se Växjö på isen i år. Kan gå jättebra. Kan gå mindre bra.

9. Brynäs
Tror inte de kommer återhämta sig från sin svacka i år. Fortsatt tungt för Brynäs som missar slutspel.

10. Örebro
Inte alls dåliga värvningar för ett lag som kommer upp från AS. Klarar sig från kvalspel med nöd och näppe.

11. AIK
Anfall är bästa försvar brukar man säga men AIK har inte tillräckligt bra anfall för att kunna säga så och har inget försvar att prata om heller. Hela stockholm i AS nästa sägong?

12. Leksand
Har inte gjort några jätteintressanta värvningar och kommer kvala tillsammans med AIK. Båda klarar kvalen och Leksand gör det bättre än AIK.
Norlin
Norlin

Antal inlägg : 4297
Join date : 13-02-28
Ort : Gävle

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Snikne Ville tis 20 aug 2013, 13:07

Modo, Frölunda o BIF känns mest svårtippade för mig.
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6276
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Beast. ons 21 aug 2013, 10:45

1. Luleå
2. Skellefteå
3. Linköping
4. HV71
5. Frölunda
6. Färjestad
7. Modo
8. Växjö
9. Örebro
10. AIK
11. Brynäs
12. Leksand
Beast.
Beast.

Antal inlägg : 2040
Join date : 12-01-23
Age : 36
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av LulefanGBG tor 22 aug 2013, 10:31

Snikne Ville skrev:Modo, Frölunda o BIF känns mest svårtippade för mig.
Håller med dig till fullo!
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11671
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Zeb Macahan mån 09 sep 2013, 15:37

1. HV71
2. Skellefteå
3. Färjestad
4. Luleå
5. Linköping
6. Modo
7. Frölunda
8. Växjö
9. Brynäs
10. AIK.
11. Örebro
12. Leksand
Zeb Macahan
Zeb Macahan

Antal inlägg : 3287
Join date : 12-01-21
Age : 61
Ort : Kalix

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Rönken mån 09 sep 2013, 15:46

1. Linköping
2. Skellefteå
3. Luleå
4. HV71
5. Färjestad
6. Frölunda
7. Växjö
8. Modo
9. Brynäs
10. AIK
11. Örebro
12. Leksand
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17753
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av pingu mån 09 sep 2013, 22:39

1. Skellefteå
2. Luleå
3. Färjestad
4. Linköping
5. Frölunda
6. HV71
7. Modo
8. Brynäs
9. AIK
10. Växjö
11. Leksand
12. Örebro
pingu
pingu

Antal inlägg : 2385
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Snikne Ville ons 11 sep 2013, 10:29

1. Skellefteå
2. Linköping
3. Luleå
4. HV71
5. Färjestad
6. Modo
7. Växjö
8. Frölunda
9. Brynäs
10. Leksand
11. AIK
12. Örebro
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6276
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av LubosC ons 11 sep 2013, 10:36

1.Färjestad
2.Skellefteå
3.Luleå
4.Linköping
5.Frölunda
6.Modo
7.Växjö
8.HV71
9.AIK
10.Leksand
11.Brynäs
12.Örebro
LubosC
LubosC

Antal inlägg : 460
Join date : 12-01-22
Age : 34

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av tronic ons 11 sep 2013, 11:55

1.Linköping
2.Färjestad
3.Luleå
4.Skellefteå
5.Modo
6.Hv71
7.Brynäs
8.Frölunda
9.Växjö
10.Leksand
11.Örebro
12.Aik

tronic

Antal inlägg : 6
Join date : 13-09-11

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Bamsefar fre 13 sep 2013, 12:51

1. Skellefteå
2. Luleå
3. Linköping
4. Färjestad
5. Hv 71
6. Frölunda
7. Växjö
8. Modo
9.Brynäs
10. AIK
11. Leksand
12. Örebro
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 11587
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Lars158 lör 14 sep 2013, 09:49


1. Luleå
2. Färjestad
3. Skellefteå
4. Linköping
5. Växjö
6. HV71
7. Modo
8. Frölunda
9. Örebro
10. Brynäs
11. AIK
12. Leksand

Lars158

Antal inlägg : 9073
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av MickkeJ lör 14 sep 2013, 11:12

1. Luleå
2. Skellefteå
3. Färjestad
4. HV71
5. Linköping
6. Frölunda
7. MoDo
8. Brynäs
9. Växjö
10. Leksand
11. AIK
12. Örebro


Senast ändrad av MickkeJ den lör 14 sep 2013, 12:15, ändrad totalt 1 gång
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2747
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Urken lör 14 sep 2013, 11:40

1. Luleå
2. Skellefteå
3. Färjestad
4. Linköping
5. HV71
6. Frölunda
7. Modo
8. Leksand
9. Växjö
10. Brynäs
11. AIK
12. Örebro

Ps; MickkeJ! "8. Leksand och 10. Leksand".. Saknar ett lag där :-) Brynäs!
Urken
Urken

Antal inlägg : 20834
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av MickkeJ lör 14 sep 2013, 12:16

Haha, okej. Fixat!
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2747
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av JayDee lör 14 sep 2013, 13:18

1. Skellefteå
2. Luleå
3. Linköping
4. HV71
5. Färjestad
6. Frölunda
7. Växjö
8. Brynäs
9. Modo
10. AIK
11. Örebro
12. Leksand
JayDee
JayDee

Antal inlägg : 594
Join date : 12-01-21
Age : 34
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Dalle tor 10 okt 2013, 21:36

Då var en femtedel av grundserien för säsongen 2013/14 spelad. Vet att LulefanGBG har gjort en föredömlig delredovisning i tråden SHL 2013/2014 efter 10 omgångar så jag lägger bara in dagens tabell i denna tråd. Bara en fråga; är seriesegraren redan korad?

1. Skellefteå AIK 27p
2. Brynäs IF 20p
3. Luleå HF 19p
4. Örebro HK 19p
5. Växjö Lakers HC 18p
6. Linköpings HC 17p
7. Leksands IF 17p
8. Frölunda HC 15p
9. Färjestads BK 14p
10. MODO Hockey 13p
11. AIK 11p
12. HV 71 8p
Dalle
Dalle

Antal inlägg : 449
Join date : 12-02-17

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Urken tor 10 okt 2013, 21:41

Det verkar inte bättre.. De är sjukt bra ..
Urken
Urken

Antal inlägg : 20834
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av LulefanGBG tor 10 okt 2013, 21:47

Jag är lite stolt över att ha tippat Örebro 7a. Nu är ju tabellen ung och allt kan ändra sig drastiskt men kul med bra start där.

Mindre kul är att de jag tippat som seriesegrare ligger 12a HAHA! Så jag är hittills inte bara nedplockad på jorden igen, utan snarare nergrävd under jord. Rolling Eyes 
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11671
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Dalle ons 04 dec 2013, 23:03

Dags för en uppdatering av tabellen då halva grundseriesäsongen i princip är spelad. AIK/HV har en match mindre spelad.

1. Skellefteå AIK 63p
2. Frölunda HC 52p
3. Brynäs IF 45p
4. MODO Hockey 43p
5. Leksands IF 43p
6. Luleå HF 42p
7. Växjö Lakers HC 42p
8. Färjestads BK 38p
9. Linköpings HC 37p
10. HV 71 34p
11. AIK 31p
12. Örebro HK 31p

So far, så är det väl fortfarande lite uppochnedvända världen placeringsmässigt för de flesta lagen förutom Skellefteå, AIK och kanske Örebro, sett till vad som var troliga placeringar innan säsongen startade. En dag som denna är det trots allt skönt att konstatera att HV och LHC får titulera sig som de största fiaskolagen än så länge även om det kanske har börjat hända saker hos HV t.ex. Årets flippar när halva grundseriesäsongen är spelad anser jag är Frölunda och Leksand samt även till viss del Brynäs och Modo.

Angående Luleå så tror jag att fjolårets bragdsäsong med tanke på förutsättningarna förvridit många supporterskallar vilket skapat förväntningar inför denna säsong. Nu känns det som att tiden börjat hinna ikapp och att detta börjar bli allt mer påtagligt för fler och fler.
Dalle
Dalle

Antal inlägg : 449
Join date : 12-02-17

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Purre ons 04 dec 2013, 23:18

Om ni utgår från tabellen just nu, hur tror ni då den slutar? Vilka lag klättrar, vilka lag faller som sten genom serien och vilka lag behåller ungefär sin position?

Saik och Frölunda känns väl säkra men bakom dom tycker jag det är svårt, får exempelvis Modo eller Leksand ett par veckor med sämre resultat (inte alls omöjligt) samtidigt som lag längre ner vinner ett par raka så kan de ha växlat plats - så jämt är det faktiskt..

Som det känns nu:
1. Saik
2. Frölunda
3. Brynäs
4. HV
5. Modo
6. Färjestad
7. Luleå
8. Växjö
9. Linköping
10. Leksand
11. Örebro
12. AIK

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Rönken ons 04 dec 2013, 23:59

Tycker nog det främst är Skellefteå man kan "lita på" just nu. Frölunda har inte haft någon svacka ännu, och laget har många ungdomar - ungdomar brukar ju kunna vara lite upp och ner under en säsong. Lägg därtill att många är aktuella för JVM i Frölunda. HV71 tycker jag har varit rätt underliga i sina matcher, väldigt defensiva och knappt någon attackvilja emellanåt, ändå har man fått med sig poäng förvisso. Men mot Brynäs släpper man till 53 (!) skott, vilket inte är godkänt.

Men ja Skellefteå i toppen, och AIK, Örebro och Leksand långt nere, sedan någon "skräll" som får stångas med tre sistnämnda. Blir det Luleå i värsta fall? Linköping som du har är ju en annan kandidat. Men i Linköping verkar man ju åtminstone ha kommit till insikt att det är problem, och inte ok med "svackor" på 12 matcher eller mer. Sedan att värvningarna inte känns så giftiga, tja, Rajala var väl inte direkt någon spetsvärvning på förhand. Allt kan hända, bollen är rund Wink

Men jag tror ungefär i samma banor som dig Purre, något i stil med detta, utefter dagsformen;

1. Skellefteå
2. Frölunda
3. Modo
4. Brynäs
5. Växjö
6. HV71
7. Färjestad
8. Linköping
9. Luleå
10. AIK
11. Leksand
12. Örebro
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17753
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Purre tor 05 dec 2013, 00:14

Du har rätt ang. Frölunda, de har dock råd med en svacka just nu då de haft förmågan att inte förlora så många matcher, sen är jag absolut inte säker på att de är ett slutspelslag och kommer ta sig till final pga att de går bra i serien. Mycket orutin och sen är jag inte säker på någon av deras målvakter är några matchvinnare när matcherna blir tuffare.

Inte sett jättemycket av HV än men det lilla jag sett så har de väl varit lite ojämna i matcherna och att släppa till 53(?) skott mot Brynäs är väl inget att vara stolta över precis men det som skrämmer mig lite med HV är att Wesslau verkar ha vaknat till och kan han rädda upp ett något ibland darrande försvar så finns det otroligt många matchvinnare i det laget.

Färjestad är jag inte alls impad av hittills men jag har dom ganska långt upp för det känns fan som dom alltid hänger med och tillslut så har dom ändå gjort en bra säsong, lite likt HV där att de alltid finns med i snacket när det ska avgöras.

Att jag har Luleå så pass lång ner kanske beror lite på att de är bedrövliga just nu men kommer säkert höja sig lite, dock så märker man så otroligt tydligt när inte Klasen eller Rautio har sina bästa dagar, då finns det få andra som kliver fram - Osten MÅSTE ut på marknaden och söka spets!

Växjö är lite småluriga men har på senaste inte alls imponerat, deras lag har inte bredden bakom deras "stjärnimporter" samt en bedrövlig juniorsida så jag tror de kommer att dala i tabellen likt Leksand som nångång måste få en svacka.

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Kallepedal fre 07 mar 2014, 13:57

Intressant att läsa förhandstipsen kontra verkligheten. Som Luleåsupporter kanske man inte ska vara alltför besviken. De flesta här på forumet tippade Luleå på platser mellan 1-4. Tänk då på att det här är ett Luleåplank med kanske lite för mycket övertro på det egna laget. Håller man på HV eller Linkping så hade jag varit mer orolig. Om man som Luleåsupporter har några timmars grubblerier några nätter så kan man knappast ha sovit en blund i Jönköping på hela vintern.

Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av LulefanGBG fre 07 mar 2014, 14:22

Jag skäms! Embarassed 

Jag kan väl bara konstatera att jag är den sämsta av oss på att tippa och förmodligen har extremt dålig koll på alla spelare och lag som jag tror mig ha koll på samt att jag grovt underskattat de abstrakta variablerna i mina beräkningar.  Razz 

Hädanefter behöver inge bry sig om något jag skriver eftersom jag tappat all min trovärdighet!  Rolling Eyes 
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11671
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Snikne Ville fre 07 mar 2014, 15:48

Har LHC, HV o Växjö åt helvete, i övrigt hyfsat.
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6276
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Tippa SHL-tabellen 2013/2014 Empty Sv: Tippa SHL-tabellen 2013/2014

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet