SHL-lagens ekonomi

+34
Norlin
johan74
Pajala
Lasse Proppmätt
Urken
JuniorX
pingu
KaptenBlodskelett
Bamsefar
Puckad
Lajon
hokkzorz
Old Brooklyn
Slapshot
Redbear
Micke80
Högljudd
Donowitz
Bilderberg
Fisken
Rönken
icemask
Kallepedal
Salle
Zeb Macahan
knutten
Dalle
FruktHamster
MickkeJ
Purre
Snikne Ville
Kagen
BodenSwe
Lars158
38 posters

Sida 4 av 4 Föregående  1, 2, 3, 4

Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av johan74 lör 23 maj 2015, 16:22

Det var väl skatteplanering som höll på att sänka flera klubbar!!! bla lhf fröl mfl???

johan74

Antal inlägg : 367
Join date : 15-02-07

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen ons 03 jun 2015, 12:20

Kallepedal skrev:Mer plus från Aftonbladet. Här är klubbarnas ekonomi:

Resultat och omsättning lag för lag
Brynäs

Resultat: - 4 miljoner kronor (föreningen)

Omsättning: 100 miljoner kronor (föreningen)

Kapital: 21 miljoner kronor (föreningen)

Kommentar: Ekonomiskt kommer vi tyvärr att redovisa ett negativt resultat i år. Den enskilt största posten som drar ner resultatet är tappet på antal besökare till våra matcher. Vi har lagt ner ett stort jobb på att utvärdera och åtgärda för att vinna tillbaka fler besökare, säger klubbdirektör Hans Göran Karlsson.


Djurgården

Resultat: - 3,1 miljoner kronor

Omsättning: 50 miljoner kronor (Djurgården Hockey AB)

Kapital: 5,6 miljoner kronor miljoner kronor (Djurgården Hockey AB)

Kommentar: I budgeten kunde inte förutsättas ett avancemang till SHL och innehöll därför inte några bonusar till spelare och ledare.Nu kunde vi glädjas åt avancemanget - och kostnaderna för bonusarna som uppgick till ca 3 mkr har varit tänkta att balanseras mot de tillkommande TV-licenspengarna som skulle komma i SHL.


Frölunda

Resultat: + 80 000 kronor

Omsättning: 126 miljoner kronor

Kapital: 10,6 miljoner kronor miljoner kronor (I föreningen)

Kommentar: – Efter att vi har haft många år med underskott är det här ett trendbrott – och det är viktigt för oss. Nu hoppas vi att det här är början och nu vill vi gå vidare på den vägen, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Föreningen Frölunda Hockey Club visar för första gånga på många år ett överskott, om än blygsamt. Vinsten slutar på plus ca 80 000 kr.

Verksamhetens resultat är en följd av ökade intäkter om ca 3-4 % och något minskade kostnader jämfört med föregående år.

Koncernen som innehåller dotterbolagen Frölunda Hockey Utveckling AB och Frölunda Hockey Affärsutveckling AB gör en förlust på 1,1 MSEK. Detta underskott är resultatet av medveten satsning och framtidsinvestering i Champions Hockey League (CHL), Göteborgsgirot och utveckling av ishockeyn i vår region.


Färjestad

Resultat: - 5,4 miljoner kronor

Omsättning: 150 miljoner kronor

Eget kapital: 72 miljoner kronor i koncernen, varav ca 48 mkr i moderföreningen

Kommentar: – Vi fick en mycket dålig start på säsongen och låg i bottenskiktet efter 20 omgångar. Vi fick ganska omgående reagera på ett  kraftfullt sätt vilket ledde till förändringar på spelarsidan och då blir det kostsamt. Jag tycker att säsongen visar att vår handlingskraft ledde oss rätt. Vi är stolta över den upphämtning som laget gjorde, säger klubbchef Håkan Loob.


HV71

Resultat: - 4,5 miljoner kronor (koncernen)

Omsättning: 148 miljoner kronor (koncernen)

Eget kapital: 30 miljoner kronor. (koncernen)

Kommentar: När det gäller ekonomin – som går hand i hand med sportslig framgång eller sportsligt misslyckande – kan vi konstatera att vi har ett kraftigt negativt resultat. Detta främst beroende på felrekryteringar och en tidiga sorti ut ur slutspelet. Detta till trots har vi en i grunden fortsatt god soliditet med ett betydande eget kapital. Det skall  också sägas att vi gjort betydande investeringar i arenan som kostnadsfört direkt och därmed påverkat resultatet.  Om vi mäster resultatet före dessa direkttagna kostnader och före avskrivningar hade vi visat ett positivt resultat.


Leksand

Resultat: + 0.44 miljoner kronor (Idrotts AB)

Omsättning: 104 miljoner kronor (koncernen)

Kapital: 20,5 miljoner kronor (koncernen)

Kommentar: - Resultatet är positivt även om vi budgeterat en något högre nivå. Inför kommande säsong genomför vi en satsning på såväl den sportsliga delen som övrig organisation. Rekrytering av en ny klubbdirektör är i slutfasen och uppbyggnaden av laget till kommande säsong är i stort sett klar, säger Sven Rosén, styrelseordförande i Leksands IF.


Luleå

Resultat: - 2 miljoner kronor.

Omsättning: 136 miljoner kronor

Kapital: 16 miljoner kronor

Kommentar: – Det känns "bra" att förlusten stannade på två miljoner kronor, kommenterar Stefan Enbom, VD i Luleå Hockey och fortsätter.

– Vi lyckades under säsongen sälja enligt budget och hålla kostnaderna för spelartruppen inom budget. Tyvärr drabbades vi dock av ett antal engångskostnader som huvudsakligen förklarar årets förlust. Detta är inget som skall påverka nästa års spelarbudget – utan vi kommer 2014/2015 att ha en spelarbudget som minst ligger i samma nivå som föregående säsong.


Modo

Resultat: + 0,9 miljoner kronor

Omsättning: 130 miljoner kronor

Eget kapital: 1,8 miljoner kronor

Kommentar: Vi har aktivt arbetat med våra kostnader för att anpassa det till nuvarande omsättning, både vad gäller personalkostnader men även övriga omkostnader. Lägre räntor och det nya avtalet med kommunen som började gälla den 1 januari har påverkat resultatet positivt. Styrelsen tog för några år sedan fram en långsiktig affärsplan som organisationen arbetat efter, säger ekonomichef Jan Sjölund


Växjö Lakers

Resultat: + 5,2 miljoner kronor (föreningen)

Omsättning: 147 miljoner kronor (koncernen)

Eget kapital: 9,3 miljoner kronor (koncernen)

Kommentar: – Vi gör återigen ett positivt resultat vilket känns bra. Vi har ökat omsättningen och fick givetvis bra effekt av att vi gick till slutspel i form av ökade intäkter för biljetter, exponering och restaurangverksamheten, säger Anders Öman, VD i Växjö Lakers


Linköping

Resultat: - 4,6 miljoner kronor (koncernen)

Omsättning: 165 miljoner kronor (koncernen)

Eget kapital: 5,7 miljoner kronor (föreningen)

Kommentar: – Vi kan konstatera att det ser liknande ut hos flertalet av våra SHL-kollegor som också har röda siffror. Ingen tröst men så är fallet. Vi kan med facit i hand konstatera att vi har haft svårt att klara vårt marknadsmål, SHL-stödet blir avsevärt lägre än förväntat. Vi ökade spelarbudgeten under säsongen mot bakgrund av resultaten på hösten och framgångarna för våra J18- och damlag medförde ökade kostnader. Vi kan nog mycket förenklat konstatera att vi var för dåliga och för bra i föreningen vilket medförde stora extrakostnader, säger ordförande Christer Mård.


Skellefteå

Resultat: + 7,8 miljoner kronor

Omsättning: 123 miljoner kronor

Eget kapital: 36,7 miljoner kronor (bolag och förening)

Kommentar:

– Vi är jättenöjda, säger Pea Isralesson, klubbdirektör om bokslutet och fortsätter att prata nästa säsong:

– Det har hänt lite på spelarsidan, men den budget som vi la för några veckor sedan ser ungefär likadan ut som förra året. Vi jobbar med ett underskott på cirka fyra miljoner kronor i grundserien för att försöka säkra en slutspelsplats. Sedan försöker vi självklart att sälja mer reklam och biljetter för att öka intäkterna och så satsar vi en hel del på att ta fram nya spelare från juniorsidan, säger han


Örebro

Resultat: + 1,5 miljoner kronor (koncernen)

Omsättning: 90 miljoner kronor (koncernen)

Eget kapital: 2 miljoner kronor (koncernen)

Kommentar: Jag är glad över att göra ett positivt resultat i SHL. Det är tufft när man kommer från allsvenskan, både sportsligt och ekonomiskt. Man har inte samma budget som konkurrenterna. Vi förlorade faktiskt på att spela i kvalserien för att få in sportslig kvalitet. Till kommande säsong har vi ökat satsningen på spelarbudgeten med sju miljoner kronor, från 30-37 miljoner, säger klubbdirektör Pontus Gustafsson.

Där är den senaste listan med alla lag.

Vi kan addera till årets resultat för Skellefteå nu på ca 16 miljoner och Växjö ca 13. Både de föreningarna stormar alltså fram trots dyra spelartrupper och små arenor rullar miljonerna in. Eller trots förresten, kanske är det positivt för många lag att inte ha så stor arena. Färjestad, Brynäs, Modo m.fl kämpar ju med beläggningen och att vara 5000 i arena som tar 8000 är inte lika illa som att vara 5000 i en arena som tar 6000.
Djurgården övergav ju t.o.m. Globen eftersom den är så sanslöst tom då det bara är 6000 på läktarna där.

Sist men inte minst, klubbdirektöer, samarbetspartners, spelare, arenor o.s.v. till syvende og sidst är det fansen som drar runt hela kalaset och som är grunden för hela pengrullningen. Skulle inte fansen finnas och lagen spelade för tomma läktaren och silly season trådar saknas på forum skulle också SSAB m.fl. tacka för sig. Det finns HUUUUUUR många idrottsutövare som helst som skulle drömma om samma förutsättningar som herrspelare i ishockey i Sverige har. Som sliter i unkna källarlokaler och lever på sina föräldrar samt lite resebidrag från något förbund kopplat till Riksidrottsförbundet för att kanske kunna ta det där OS-guldet i rodd / gång eller vinna SM i Amerikansk fotboll eller vad just de må brinna för.
I Luleå HF kommer det förmodligen finnas spelare som tackar nej till en chans i Sveriges OS-lag i hockey och till en chans på OS-medalj om ett par år bara för att den ekonomiska skillnaden och tryggheten mellan att spela hockey på högsta nivå och att jobba som konsult på KPMG inte går att försvara. Jag talar naturligtvis om lagets damspelare som, utan att specifikt tala om LHF utan generellt, har helt andra ekonomiska förhållanden än spelarna i herrarnas SHL-lag.
Precis som för herrarna är det vi fans som kan bära upp damhockeyn också. Hoppas på många starka profiler i både herrlaget och damlaget och som vi ser på Skellefteå och Växjö går ofta framgång på isen hand i hand med framgång ekonomiskt.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Bamsefar ons 03 jun 2015, 12:39

Bra skrivet,och hoppas att vårt damlag får ett lika starkt stöd som herrlaget, det vore fantastiskt.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 11941
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd mån 08 jun 2015, 12:57

Brynäs gör återigen ett minusresultat, denna gång -6,83 millar. Eget kapital nu nere på 13,9 millar.
Har varit tunga år efter pengaregnet när de tog guld.
http://www.gd.se/ishockey/shl/har-ar-brynas-nya-miljonforlust#Ishockey
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Rönken mån 08 jun 2015, 13:02

Högljudd skrev:Brynäs gör återigen ett minusresultat, denna gång -6,83 millar. Eget kapital nu nere på 13,9 millar.
Har varit tunga år efter pengaregnet när de tog guld.
http://www.gd.se/ishockey/shl/har-ar-brynas-nya-miljonforlust#Ishockey

Sötebrödesdagarna är över, pölsa härnst?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen mån 08 jun 2015, 13:16

Rönken skrev:Sötebrödesdagarna är över, pölsa härnst?

BIF har väl aldrig haft några riktiga sötebrödsdagar. De gjorde ett kanonresultat i samband med SM-guldet då precis alla stjärnor stod rätt på himlen för att Brynäs skulle kunna vinna. Var många år sedan ett lag med så billig trupp vann SM-guld. Massor tack vare deras gudabenånade juniorer såklart.
Jag antar att BIF hade rätt stabil ekonomi på 70-talet när de dominerade med Leksand men det var ju ändå helt andra tider då och helt andra pengar.

Hoppas BIF får stopp på blödnigen nu, vill inte förlora ännu ett klassikerlag. Samtidigt är det lätt att le lite åt BIF's 'rena tröjor' satsning och fina arena. Man ska ha råd också och inte bara lasta kostnader på kommunen. Det har varit mycket avundsjuka mot BIF i Gävletrakterna och kanske är det delvis därför som publiken uteblivit?
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd mån 08 jun 2015, 14:59

Och HV backar 4,9 millar. Davidssons tröjhissning sänkte visst budgeten...
http://www.jonkopingsposten.se/artikel/41223/nytt-miljonfiasko-for-hv71
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen mån 08 jun 2015, 15:43

Högljudd skrev:Och HV backar 4,9 millar. Davidssons tröjhissning sänkte visst budgeten...
http://www.jonkopingsposten.se/artikel/41223/nytt-miljonfiasko-for-hv71

HV är nu nere på ca 25 milj i eget kapital. Många tunga år för HV nu och stormen tycks ju fortsätta i föreningen. AJ's uttåg påverkar alltså detta resultat, vad har föreningarna för räkenskapsår - Juni - Juni?
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Micke80 mån 08 jun 2015, 16:16

Kagen skrev:
Högljudd skrev:Och HV backar 4,9 millar. Davidssons tröjhissning sänkte visst budgeten...
http://www.jonkopingsposten.se/artikel/41223/nytt-miljonfiasko-for-hv71

HV är nu nere på ca 25 milj i eget kapital. Många tunga år för HV nu och stormen tycks ju fortsätta i föreningen. AJ's uttåg påverkar alltså detta resultat, vad har föreningarna för räkenskapsår - Juni - Juni?

Tänkte på samma sak. Känns ju inte riktigt rätt det där uttalandet om tränarbytet. Är jag inte fel ute nu så är det väll första maj - sista april som är täkenskapsåret. Nu vet jag ju inte när AJ deal blev klar med HV i och för sig. Kanske han dom med att få in den i budget.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd mån 08 jun 2015, 17:20

Micke80 skrev:
Kagen skrev:
Högljudd skrev:Och HV backar 4,9 millar. Davidssons tröjhissning sänkte visst budgeten...
http://www.jonkopingsposten.se/artikel/41223/nytt-miljonfiasko-for-hv71

HV är nu nere på ca 25 milj i eget kapital. Många tunga år för HV nu och stormen tycks ju fortsätta i föreningen. AJ's uttåg påverkar alltså detta resultat, vad har föreningarna för räkenskapsår - Juni - Juni?

Tänkte på samma sak. Känns ju inte riktigt rätt det där uttalandet om tränarbytet. Är jag inte fel ute nu så är det väll första maj - sista april som är täkenskapsåret. Nu vet jag ju inte när AJ deal blev klar med HV i och för sig. Kanske han dom med att få in den i budget.

Håller med er, det känns som HV försöker rättfärdiga summan genom att lägga på div "accepterade" kostnader som Davidssons tröjhissning och AJ:s avsked. Misstänker att AJ:s avgångsvederlag kommer att belasta nästa säsongs ekonomiska resultat och att de har förhoppning om ett bättre bokslut då som döljer det kreativa krumsprånget.
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Old Brooklyn mån 08 jun 2015, 18:16

Skulle vara intressant om det kan bero på att några småländska sponsorer valt Växjö istället.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Norlin mån 08 jun 2015, 18:47

Old Brooklyn skrev:Skulle vara intressant om det kan bero på att några småländska sponsorer valt Växjö istället.

Efter i år tror jag definitivt att några sponsorer börjar snegla lite söderöver. Kanske inte så att någon storsponsor går över till rivalerna men småfirmor som vill synas mer i TV.
Norlin
Norlin

Antal inlägg : 4432
Join date : 13-02-28
Ort : Gävle

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd ons 10 jun 2015, 20:18

Örebro gör ett resultat på +35,9 millar Shocked
Man går från 1,9 till 37,8 millar i eget kapital på ett år, oh shit!
Någon form av kreativ bokföring med bolag hit och dit tycks ha förekommit.....

http://www.hockeysverige.se/2015/06/10/orebros-maktiga-ekonomiska-vinst/
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Rönken ons 10 jun 2015, 20:22

Högljudd skrev:Örebro gör ett resultat på +35,9 millar Shocked
Man går från 1,9 till 37,8 millar i eget kapital på ett år, oh shit!
Någon form av kreativ bokföring med bolag hit och dit tycks ha förekommit.....

http://www.hockeysverige.se/2015/06/10/orebros-maktiga-ekonomiska-vinst/

Öhm, Skellefteås +15-17 miljoner var ju riktigt bra och inte så oväntat sett till spelarförsäljning etc. Men 35 miljoner? Vad i hela... Vad är förklaringen till så pass stor vinst?  Shocked
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av LHF96 ons 10 jun 2015, 21:00

Rönken skrev:
Högljudd skrev:Örebro gör ett resultat på +35,9 millar Shocked
Man går från 1,9 till 37,8 millar i eget kapital på ett år, oh shit!
Någon form av kreativ bokföring med bolag hit och dit tycks ha förekommit.....

http://www.hockeysverige.se/2015/06/10/orebros-maktiga-ekonomiska-vinst/

Öhm, Skellefteås +15-17 miljoner var ju riktigt bra och inte så oväntat sett till spelarförsäljning etc. Men 35 miljoner? Vad i hela... Vad är förklaringen till så pass stor vinst?  Shocked

Har ingenting med bedriven verksamhet att göra. Om man läser årsredovisningen kan man se att verksamhetsvinsten uppgick till 2.3 miljoner vilket jag tycker är rätt blygsamt med tanke på att man hade fullsatt i princip alla matcher samt tog sig till slutspel.
LHF96
LHF96

Antal inlägg : 3466
Join date : 12-09-20

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Old Brooklyn ons 10 jun 2015, 21:21

En överlåtelse som "värderats" till 36 miljoner. Måste ju röra sig om tillgångar som helt enkelt flyttats mellan bolag. Knappast en verksamhetsvinst, vilket LHF96 påpekar.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Rönken ons 10 jun 2015, 21:25

LHF96 skrev:
Rönken skrev:
Högljudd skrev:Örebro gör ett resultat på +35,9 millar Shocked
Man går från 1,9 till 37,8 millar i eget kapital på ett år, oh shit!
Någon form av kreativ bokföring med bolag hit och dit tycks ha förekommit.....

http://www.hockeysverige.se/2015/06/10/orebros-maktiga-ekonomiska-vinst/

Öhm, Skellefteås +15-17 miljoner var ju riktigt bra och inte så oväntat sett till spelarförsäljning etc. Men 35 miljoner? Vad i hela... Vad är förklaringen till så pass stor vinst?  Shocked

Har ingenting med bedriven verksamhet att göra. Om man läser årsredovisningen kan man se att verksamhetsvinsten uppgick till 2.3 miljoner vilket jag tycker är rätt blygsamt med tanke på att man hade fullsatt i princip alla matcher samt tog sig till slutspel.

Old Brooklyn skrev:En överlåtelse som "värderats" till 36 miljoner. Måste ju röra sig om tillgångar som helt enkelt flyttats mellan bolag. Knappast en verksamhetsvinst, vilket LHF96 påpekar.

Skulle förklara saken bättre.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av JuniorX ons 10 jun 2015, 21:26

Har Örebro fått tag i en trottoarkant? De är värdefulla de där rackarna...

JuniorX

Antal inlägg : 3881
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd ons 10 jun 2015, 21:30

JuniorX skrev:Har Örebro fått tag i en trottoarkant? De är värdefulla de där rackarna...

Fahlander har väl skrivit över hela BarensCenter i Happis till ÖIK Rolling Eyes
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen ons 10 jun 2015, 21:35

Någon som vet vad det är för överlåtelse? Jag har inte läst årsredovisningen.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Tigerman ons 10 jun 2015, 22:31

Kagen skrev:Någon som vet vad det är för överlåtelse? Jag har inte läst årsredovisningen.
Som jag förstår det så har man bolagiserat verksamheten i ett aktiebolag kallat Örebro Elithockey AB. Detta bolag har man tydligen värderat till 36 MSEK.

Klubben äger även ett holdingbolag som köpt AB:t ovan av föreningen, och därmed har man skapat en vinst i föreningen, som adderas till det egna kapitalet. Så genom en rent bokföringsteknisk åtgärd har man ökat på det egna kapitalet genom att sälja sin verksamhet till sig själva, och klarar därmed elitlicensen i åtskilliga år framöver (eftersom det är föreningen som har licensen).

Då tycker vän av ordning att det borde uppstått en jätteförlust i holdingbolaget eftersom man måste ha bokfört en motsvarande engångsinvestering på 36 MSEK där, och man har ju knappast betalat med pengar som fanns i kassan, men hur transaktionen gått till framgår inte av nyhetsrapporteringen.

Hur PWC kommit fram till att ett sketet hockeylag kan vara värt 36 MSEK kan man förstås också ha synpunkter på...

Tigerman

Antal inlägg : 3428
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd ons 10 jun 2015, 22:49

LHF96 skrev:
Rönken skrev:
Högljudd skrev:Örebro gör ett resultat på +35,9 millar Shocked
Man går från 1,9 till 37,8 millar i eget kapital på ett år, oh shit!
Någon form av kreativ bokföring med bolag hit och dit tycks ha förekommit.....

http://www.hockeysverige.se/2015/06/10/orebros-maktiga-ekonomiska-vinst/

Öhm, Skellefteås +15-17 miljoner var ju riktigt bra och inte så oväntat sett till spelarförsäljning etc. Men 35 miljoner? Vad i hela... Vad är förklaringen till så pass stor vinst?  Shocked

Har ingenting med bedriven verksamhet att göra. Om man läser årsredovisningen kan man se att verksamhetsvinsten uppgick till 2.3 miljoner vilket jag tycker är rätt blygsamt med tanke på att man hade fullsatt i princip alla matcher samt tog sig till slutspel.

2,3 miljoner i vinst för ÖIK säsongen 2014-15 verkar mera rimligt. Adderat till den tidigare kassan på 1,9 hamnar ÖIK på 4,2 i eget kapital och är på gränsen till det nya kravet från SHL på 4 miljoner i eget kapital annars väntar uteslutning.
http://www.shl.se/artikel/62837/

Här har vi nog den verkliga anledningen till dribblandet med bolag hit och dit, luktar lyxfällan och trotoarer big time! Plastpengar om ni frågar mig. Mad
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av JuniorX ons 10 jun 2015, 23:08

Tigerman skrev:
Kagen skrev:Någon som vet vad det är för överlåtelse? Jag har inte läst årsredovisningen.
Som jag förstår det så har man bolagiserat verksamheten i ett aktiebolag kallat Örebro Elithockey AB. Detta bolag har man tydligen värderat till 36 MSEK.

Klubben äger även ett holdingbolag som köpt AB:t ovan av föreningen, och därmed har man skapat en vinst i föreningen, som adderas till det egna kapitalet. Så genom en rent bokföringsteknisk åtgärd har man ökat på det egna kapitalet genom att sälja sin verksamhet till sig själva, och klarar därmed elitlicensen i åtskilliga år framöver (eftersom det är föreningen som har licensen).

Då tycker vän av ordning att det borde uppstått en jätteförlust i holdingbolaget eftersom man måste ha bokfört en motsvarande engångsinvestering på 36 MSEK där, och man har ju knappast betalat med pengar som fanns i kassan, men hur transaktionen gått till framgår inte av nyhetsrapporteringen.

Hur PWC kommit fram till att ett sketet hockeylag kan vara värt 36 MSEK kan man förstås också ha synpunkter på...

Och är det då en variant när man "köper" av sig själv med pengar som man inte har och därför drabbas man av "förluster" som man kan dra av på lång sikt. Vän av ordning frågar sig också vad måhända Luleå Hockey kan vara värt i en marknadsmässig bedömning. Om fruktis skulle få för sig att köpa Luleå Hockey skulle han säkert vilja pynta, vadå, 1 miljard? Ska vi säga så?

JuniorX

Antal inlägg : 3881
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd tor 11 jun 2015, 15:20

Rögle backar 446kkr och är nere på ett eget kapital på endast 1,6 millar, klart under kravet på 4.
För att komma upp till kravet blir det till att snåla in på truppen. Har vi Rögle i botten nu igen? Jojo-laget #1 i Svensk hockey.

http://www.hd.se/sport/rogle/2015/06/09/rogle-backar-en-halv-miljon-kronor/
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen tor 11 jun 2015, 15:36

Högljudd skrev:Rögle backar 446kkr och är nere på ett eget kapital på endast 1,6 millar, klart under kravet på 4.
För att komma upp till kravet blir det till att snåla in på truppen. Har vi Rögle i botten nu igen? Jojo-laget #1 i Svensk hockey.

http://www.hd.se/sport/rogle/2015/06/09/rogle-backar-en-halv-miljon-kronor/

Rögle ska ha all heder. En gammal klassisk förening som slagit mångmiljonsatsande storebror Malmö på fingrarna gång på gång. Har någon annan förening i modern tid gått mellan serierna som Rögle gjort utan att det lett till rekonstruktion, inställda betalningar, statliga lönegarantier, sålda trottoarkanter och fan och hans moster?

Nej, när jag ser en Rögletröja känner jag respekt. Det är något genuint över den föreningen. Jag kan t.om. köpa att folk hatar Rögle för att det är för goodie goodie, jag menar, när en kille som blir utsedd till VM's bästa back lirar i Allsvenskan trots feta bud från NHL och när han lägger av köper han en biltvätt åt sin pappa eftersom han jobbat med biltvättar i 30 år men nu blivit arbetslös. Det är klart att sådant agerande får ju t.o.m. Johan Davidsson att se ut som en odåga.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Puckad tor 11 jun 2015, 16:50

Det visar också att kravet är en önskan och inte så mycket mer.
Det skulle vara intressant att se Västerås ekonomi.
Om de har 4 msek i eget kapital men spelar i allsvenskan, så tycker nog de att de drog nitlotten.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 10933
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Lars158 tor 11 jun 2015, 18:02

Puckad skrev:Det visar också att kravet är en önskan och inte så mycket mer.
Det skulle vara intressant att se Västerås ekonomi.
Om de har 4 msek i eget kapital men spelar i allsvenskan, så tycker nog de att de drog nitlotten.

Nja vid uppgång så får du en säsong på dig som jag förstått det.

Lars158

Antal inlägg : 9550
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd fre 12 jun 2015, 14:36

DIF gjorde 6,5 millar i vinst och har nu ett eget kapital på 22,5 miljoner. Starkt jobbat med tanke på att man blev av med en massa miljoner till AIK:s fallskärm.
Stockholms stolthet är nog på väg att kunna bli den maktfaktor i svensk hocken man en gång var.

http://www.difhockey.se/artikel/5639/
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd fre 12 jun 2015, 22:23

Färjestad backar 1,9 millar vilket får anses rätt ok med tanke på missat slutspel/playin + kostnader för "organisatoriska förändringar"

MoDo gör vinst kring miljonen vilket också får anses bättre än förväntat med tanke på de senaste årens skrala ekonomiska resultat.

http://dragskott.blogspot.se
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Puckad lör 13 jun 2015, 13:05

Lars158 skrev:
Puckad skrev:Det visar också att kravet är en önskan och inte så mycket mer.
Det skulle vara intressant att se Västerås ekonomi.
Om de har 4 msek i eget kapital men spelar i allsvenskan, så tycker nog de att de drog nitlotten.
Nja vid uppgång så får du en säsong på dig som jag förstått det.
Så är det. Jag ville belysa problematiken, och värdet, av att gå 'all-in'.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 10933
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Rönken mån 15 jun 2015, 14:42

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/frolunda/article20969779.ab

Frölunda plussar sju miljoner, känslan inför gångna säsongen att det skulle bli lite mellanmjölk med sparsamma satsningar visade sig vara ganska korrekt. Många lag som visar bra resultat, enstaka som fick minus gjorde lite paniklösningar etc.

Sedan känns det väl som att många lag värvat rätt bra inför 15/16?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Urken mån 15 jun 2015, 16:07

Rönken skrev:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/frolunda/article20969779.ab

Frölunda plussar sju miljoner, känslan inför gångna säsongen att det skulle bli lite mellanmjölk med sparsamma satsningar visade sig vara ganska korrekt. Många lag som visar bra resultat, enstaka som fick minus gjorde lite paniklösningar etc.

Sedan känns det väl som att många lag värvat rätt bra inför 15/16?

Samtidigt som man vill se Luleå överglänsa övriga lag, både på isen och vid sidan om, så måste jag erkänna att det är roligt att många lag gör positiva resultat. Det blir nog gynnsamt för svensk hockey i längden. Dessutom tycker jag att det satsas ganska friskt till kommande säsong? Kanske början på en trend som vi ser, där fler profiler väljer spel i SHL. Hoppas! Klasen snart tillbaka med andra ord? rabbit
Urken
Urken

Antal inlägg : 21102
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen mån 15 jun 2015, 19:11

Urken skrev:Samtidigt som man vill se Luleå överglänsa övriga lag, både på isen och vid sidan om, så måste jag erkänna att det är roligt att många lag gör positiva resultat. Det blir nog gynnsamt för svensk hockey i längden. Dessutom tycker jag att det satsas ganska friskt till kommande säsong? Kanske början på en trend som vi ser, där fler profiler väljer spel i SHL. Hoppas! Klasen snart tillbaka med andra ord? rabbit

Ja vi ser ut att få ett SHL som är starkt vad gäller iaf de 8-10 främsta lagen, starkt när det gäller både trupper och ekonomi. 'De Fyra Stora' är idag kanske 8-10 lag. Det ger ett starkare SHL och vi har fått se ett starkare växande CHL. Rimligen sker en del på bekostnad av Allsvenskan.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd tis 16 jun 2015, 09:22

Skaik gör ett monsterresultat på +23,3 miljoner vilket låter minst sagt imponerande. Vinsten är till största delen pga spelarförsäljningar till NHL och framförallt uthyrningen av Jimmy Jump och Möller till KHL och får väl anses som tillfälliga engångsinkomster. Sen sparade man ju in ytterligare en miljon i år igen "tack vare" att man lade ner damlaget... Evil or Very Mad
Det egna kapitalet är nu uppe i imponerande 60 miljoner och borde vara topp 2 i SHL om man inte gått om FBK.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/skelleftea/article20973592.ab
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen tis 16 jun 2015, 10:35

Högljudd skrev:Skaik gör ett monsterresultat på +23,3 miljoner vilket låter minst sagt imponerande. Vinsten är till största delen pga spelarförsäljningar till NHL och framförallt uthyrningen av Jimmy Jump och Möller till KHL och får väl anses som tillfälliga engångsinkomster. Sen sparade man ju in ytterligare en miljon i år igen "tack vare" att man lade ner damlaget... Evil or Very Mad
Det egna kapitalet är nu uppe i imponerande 60 miljoner och borde vara topp 2 i SHL om man inte gått om FBK.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/skelleftea/article20973592.ab

Skellefteåkraft får skjuta till hur mycket de vill, jag tror ändå att Skellefteå AIK agerat oerhört sunt med sina slantar. Verksamheten har fått fram massor av unga spelare som etablerat sig på högsta nivån och inte heller kan man säga att de likt Linköping (som jag för övrigt anser gjorde rätt med Weinhandl och Mårtensson) 'sålt' något guld.

Det är med viss avund jag säger 'hatten av' till Skellefteå HC, förlåt, Skellefteå Stingrays, förlåt SkAIK, förlåt AIK, förlåt, SKE. Kärt barn har många öknamn.
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Högljudd tis 16 jun 2015, 14:36

MoDo plussar 2,3 miljoner och har med detta nu ett eget kapital på 4,2 som av en händelse och klarar det nya SHL-kravet på 4 miljoner i eget kapital annars uteslutning.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/modo/article20975084.ab

Trots den klena marginalen basunerar man ut att nu skall spelarbudgeten ökas med 5 miljoner och "vi skall närma oss Skellefteå"...
Få se om detta sätter fart på säsongskortsförsäljningen.
Högljudd
Högljudd

Antal inlägg : 1008
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Micke80 tis 16 jun 2015, 14:57

Högljudd skrev:MoDo plussar 2,3 miljoner och har med detta nu ett eget kapital på 4,2 som av en händelse och klarar det nya SHL-kravet på 4 miljoner i eget kapital annars uteslutning.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/modo/article20975084.ab

Trots den klena marginalen basunerar man ut att nu skall spelarbudgeten ökas med 5 miljoner och "vi skall närma oss Skellefteå"...
Få se om detta sätter fart på säsongskortsförsäljningen.

Nästan alla sportchefer säger ju hela tiden då det ska satsas på spelartruppen att nu minsan ska vi närma oss Skellefteå. Det borde ju innebär att Skellefteå har en grymt hög kostnad på sin spelartrupp. Annars borde det ju låta att man ska närma sig Växjö om det var det sportsliga man pratade om.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Kagen tis 16 jun 2015, 15:26

Charlotte Gustafsson syftar inte på spelarbudgeten utan på att Modo vill närma sig Skelleftås egna kapital. Läs källan till Aftonblandets artikel istället för Aftonbladet:
http://www.allehanda.se/ishockey/shl/over-2-miljoner-i-vinst-for-modo-hockey#Ishockey
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1693
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Old Brooklyn lör 29 jun 2019, 12:33

Bokslut för 2018/2019


Lag                 Resultat                 Eget kapital

Brynäs            + 1,2 miljoner,        14,1 miljoner
Djurgården      + 8,1 miljoner,        27,4 miljoner
Frölunda          + 8,6 miljoner,       34,1 miljoner
HV71              + 7,9 miljoner,        55 miljoner
Leksand          - 6,9 miljoner,         21,5 miljoner
Linköping        - 2 miljoner,            11,2 miljoner
Luleå              + 17 miljoner,         26,5 miljoner
Oskarshamn    + 1,6 miljoner,        4,2 miljoner
Rögle              + 3,4 miljoner,        7,7 miljoner
Skellefteå        - 7,8 miljoner,         45,5 miljoner
Växjö              + 4,9 miljoner,        30,2 miljoner
Örebro            + 0,3 miljoner,        6,4 miljoner

Malmö ?
Färjestad ?  Uppgifter säger + 10-11 miljoner, vilket skulle ge ett eget kapital på ca 118-120 miljoner kronor. Klart rikast i SHL.

Fyll gärna på med uppgifter om ni hittar mer.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Hankburger tis 16 jul 2019, 15:02

https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/hockey/shl/redhawks-missar-shl-kravet-far-dispens-kommande-aret/

Malmö var nära att mista sin Elitlicens till kommande säsong. Gör de inte en kanonsäsong kommande säsong så kommer de nog bli tvångsnedflyttade.

Detta till trots att de gjorde fyra miljoner i vinst förra säsongen.
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 7433
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Old Brooklyn tis 16 jul 2019, 17:43

Bokslut för 2018/2019


Lag                 Resultat                 Eget kapital

Brynäs            + 1,2 miljoner,        14,1 miljoner
Djurgården      + 8,1 miljoner,        27,4 miljoner
Frölunda          + 8,6 miljoner,       34,1 miljoner
HV71              + 7,9 miljoner,        55 miljoner
Leksand          - 6,9 miljoner,         21,5 miljoner
Linköping        - 2 miljoner,            11,2 miljoner
Luleå              + 17 miljoner,         26,5 miljoner
Malmö             + 4,4 miljoner        under 5 miljoner
Oskarshamn    + 1,6 miljoner,        4,2 miljoner
Rögle              + 3,4 miljoner,        7,7 miljoner
Skellefteå        - 7,8 miljoner,         45,5 miljoner
Växjö              + 4,9 miljoner,        30,2 miljoner
Örebro            + 0,3 miljoner,        6,4 miljonerFärjestad ?  Uppgifter säger + 10-11 miljoner, vilket skulle ge ett eget kapital på ca 118-120 miljoner kronor. Klart rikast i SHL.

Fyll gärna på med uppgifter om ni hittar mer.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Norrlandstoken ons 17 jul 2019, 05:14

Känns som att det blir dispans på dispans för söderlagen. Hade det handlat om Luleå hade man valt att straffa direkt

Norrlandstoken

Antal inlägg : 2500
Join date : 16-09-25

Till överst på sidan Gå ner

SHL-lagens ekonomi - Sida 4 Empty Sv: SHL-lagens ekonomi

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 4 av 4 Föregående  1, 2, 3, 4

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet