Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

+79
kamelbullen
Urken
Polyfemos
GustenA
Småland
Hjalmar_Vuopio
Delfinenz
Langelevefabricius
MrScout
Mantz
icemask
Braun
Witchfinder77
Dr.danne
Burskydd
storeken
Skurpen
Lasse Proppmätt
Jonsey78
Flippass
Taabe
JoakimJ
Dundernisse
LHF90
Lehto
Donowitz
Stefan S
Dentos
Haparanda
ski3r
Sir Prozac
Hedanders
Lillwitte
skuggansfru
Bellissimo
Bamsefar
Loop
#96
Metheuz
Kanellängd
Xerzocx
Hellcop
LubosC
Suomipoika
Pajala
Dilox
MickkeJ
Trashtalk
Sportchefen #2
Lars158
pingu
Björnkäften
Tony Moore
Blinders
trallgöken
Mr Bister
Hankburger
Luleå4EverNorrbotten
Danneja
Lulejoe
Pontaking
kokostrollet
SatanicPanic
Edluninho
Puckad
CKa
lhffan
Serkan122
Xinpei
mikulix
NallePhu
Snikne Ville
LulefanGBG
Kneten
Dustin
farre
Jonken
JuniorX
Blitzwagen
83 posters

Sida 2 av 20 Föregående  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Nästa

Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av CKa ons 17 jan 2024, 16:35

Pontaking skrev:
Xinpei skrev:
Jonken skrev:När det gäller vår backsida; så kommer belastningen att få nummer 5  och nummer 29 -att krokna ihop lagom till -när det blir do-or-die matcher.
Ser hellre att vi både har kvalitén, bredden och framför allt: Flåset framför Ward; samt i BP + PP i våra bakre linjer: HELA vägen ut 23/24.

Den belastningen kommer inte att sjunka om man tar in en back som helt enkelt inte passar in. Säger inte att Niku inte skulle passa in men hela detta argument kring "En spelare är bättre än inget" är ju inte direkt produktivt. Spelaren måste ju passa in och kompensera för något laget saknar.. För om det är något Luleå INTE saknar är det offensiva backar.

Så om det står mellan valet att få in Sallinen eller Niku så väljer du Sallinen? Eller väljer du inget alls ? För jag anser att våran chans att vinna guld blir större med Niku även om chansen hade varit störst med en riktigt spetsig center/forward. Men någonstans måste vi ha någon som kan göra poäng för våra forwards kan definitivt inte göra det och det verkar uppenbart att det är tomt med sådana på marknaden. Hellre Niku än en skitspelare känner jag.

Nu har du fastnat i vinkelvolten lite. Offensiva backar är den starkaste lagdelen i årets trupp. Alla andra positioner/spelartyper hade varit en vettigare värvning (förstamålvakt, defensiv backklippa, ytterforward som kan hitta målet, ytterforward som kan tacklas, poängcenter, tvåvägscenter).

Det låter även på dig som att det inte skulle få några sportsliga konsekvenser rent ekonomiskt ifall man plockar in honom istället för en center pga det finns utrymme i årets budget? Faktum är att ifall man inte får in en riktigt spetscenter (och helst en spetsig ytterforward) så har Luleå noll procents på ett guld denna säsong, så varför ska man då bränna massa pengar istället för att behålla dessa och göra en större satsning nästa år?

CKa

Antal inlägg : 1359
Join date : 12-03-06

Danneja and Serkan122 like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Jonken ons 17 jan 2024, 17:14

Danneja skrev:
Att ta in Niku istället för ingenting ökar inte våra chanser att vinna något guld så pass mycket att det är värd dom pengarna,
Vi behöver en pang forward/center beroende på var man tänkt spela P.Andreasson för att ha rimliga chanser på något guld.

Sen behöver vi även en bredd back som kan avlasta minutrar inte en dyr spetsback.

Får vi in dessa två ingredienser har vi rimliga chanser att gå långt.

Ingenting annat.
Hålller inte med i Ditt resonemang.

I min värld skulle Sami Niku ABSOLUT + UTAN TVEKAN -göra Luleå Hockey till ett bättre ishockey lag. Att ens påstå någonting annat: Är ju endast 'fånigt'...
Sedan är jag stor fan av att få spelare man redan har i sitt lag -att höja sig. Jag tror nämligen att vi i nuläget ligger långt ifrån; vad vi kan få ut av våra spelare. Våra nuvarande 4-wards + centrar har definitvt ett par nivåer till i sig. Jag tycker att det är mycket viktigare att skapa optimalare förutsättningar för att få ut detta ur flera spelare; än att värva in en FW. Det enda detta kommer att göra; är att kapa istiden för spelare som Isac Hedqvist mfl. Och detta får enkelt enkelt inte ske!! Det är LIVSVIKTIGT att de här yngre killarna får utvecklas med istid. De har rören att kunna checka högt -och hinna hem igen.

Istället bör vi ge alla våra 4-wards tryggheten + istiden för våga köra sin grej med pucken. Vi bör även försöka öka vår egna tid med pucken i matcherna. Detta istället för att bränna ut allt krut i systemet/spelet utan trissan. Det bästa -och det mest beprövade sättet är ju att köra en 'Växjö': Att bygga upp den högsta kvalitén i ligan mellan målvakt och 4-wards. Och matcha backarna jämnare; för att på detta sätt få ut max kvalité ur varje byte. Utöver detta ger detta en spetsigare procent i BÅDA specialtems varianterna: PP + BP. Med högre kvalité i backväg; spelar det mindre roll hur ryckig matchbild och hur felbelastad istiden matchbilden blir: För man är rustad för varje scenario. Man orkar helt enkelt hålla emot längre än vad motståndarna mäktar att göra. Och då kommer oftast den avgörande skitpucken från tejpen i vår klubba -istället för motståndarnas. Det spelar ingen roll hur länge man får hålla på tills detta händer; men i slutändan är det så det är.

I ett slutspel handlar det mindre om hur grymma snipers man har. Det är väldigt sällan detta avgör de viktiga matcherna. Det som oftast avgör matcherna: Är 'den som fixar att hålla ut längst'; eller snarare: 'Den som går in i väggen först'- Och Luleå Hockey är ju i princip +20 år synonymt med att 'gå in i väggen först'. Dvs: Jag ser hellre att vi har forwards som går i väggen -än att vi har backar som gör detta. Jag tar gärna forwards som inte ens prickar kortsargen i PP; före backar som är för trötta för att orka. Meao: Jag ser gärna överlag istiden fördelad kring 20 minuter över 60 min på våra backar. Då kommer vi fortfarande att orka -när motståndarna inte längre är kapabla att göra det samma. Det är även BETYDLIGT TRYGGARE + SÄKRARE att lyfta upp junior forwards -än junior backar -ifall vi åker på skador.  

Sedan har vi detta med påfrestningarna. Hittills har Luleå Hockey i princip haft det ganska behagligt -med endast två matcher i veckan. Man har därmed inte haft problem med återhämtningarna mellan matcherna. Men snart är det slut med detta; och man kommer att spela matcher betydligt tätare. När detta händer; kommer skadorna att komma som ett brev på posten. Och de spelare som ligger i stört riskzon för att drabbas: Är spelarna som spelar mest. -Vilka är dessa? Och då står vi där med skägget i brevlådan; och skall fördela den bortfallna istiden på backarna som finns tillgängliga.

Så här är det: Vill vi vinna mot alla odds; måste vi börja lära oss varför det inte funkat för oss i så många år. Och detta har INGENTING att göra med att vi gör för lite mål framåt. Detta har att göra med att vi 'går i väggen' före våra motståndare. Det här är ett maraton -och inte en sprint. Även fast våra coacher mestadels tenderat att coacha för sprint.

Grundtänket MÅSTE VARA: -Vi ska ha i oss att orka längst fysiskt och mentalt -utan att tappa konceptet. För detta KRÄVS att vi kan ta allt som motståndarna har att komma med; och sedan avgöra när de går i väggen. SÅ HÄR vinner man mästerskap. Inte med en killer sniper -eller en producerande center som ligger och fiskar på blå.

-Man måste vara tillgänglig -och orka käka puck; längre än motståndarna!
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6855
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Kneten likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:15

En back som Sami Niku kan bidra med mer än folk tror . Bara se på Lepistö , vad spelsinne och bra första pass kan medföra. Vi har för ovanlighetens skulle haft ett mkt bra PP. Tänk addera Sami Niku till detta ? Förstår att Luleå kanske inte alla är aktuellt , men klart man ska göra ett försök och pengar bör finnas . 400 000 kr/månaden resterande av säsongen och 800 000kr sign on . Lika bra agera om man nu skall Wink


Eller rättare sagt 500 000 kr sign off (ingen sign onk) samt 700 000kr i bonus vid ett eventuellt SM guld

Låt nu drevet gå mot detta inlägg

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Hankburger ons 17 jan 2024, 17:23

Luleå4EverNorrbotten skrev:En back som Sami Niku kan bidra med mer än folk tror . Bara se på Lepistö , vad spelsinne och bra första pass kan medföra. Vi har för ovanlighetens skulle haft ett mkt bra PP. Tänk addera Sami Niku till detta ? Förstår att Luleå kanske inte alla är aktuellt , men klart man ska göra ett försök och pengar bör finnas . 400 000 kr/månaden resterande av säsongen och 800 000kr sign on . Lika bra agera om man nu skall Wink


Eller rättare sagt 500 000 kr sign off (ingen sign onk) samt 700 000kr i bonus vid ett eventuellt SM guld

Låt nu drevet gå mot detta inlägg
Ehh va? En sak är säker. Det blir inget SM-Guld utan en center och någon pjäs till och herrn vill att man skall erbjuda Niku 400k i månaden? Huh?
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 7433
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:23

Ett lag byggs bakifrån . Offensiver vinner matcher , defensiver vinner mästerskap och titlar . En topp back som Sami Niku (om han har rätt egenskaper) kan höja hela laget , forwards med mera och kan vara en betydligt bättre investering än någon forward . Tyrväinen kommer höja sig i ett slutspel samt att Berglund är våran poäng och stjärncenter . Tycker faktiskt Berglund borde ha fått prova centra Omark och Andreasson , tror faktiskt något jävligt oväntat och mkt positivt hade kunnat komma ur Omark-Berglund-Andreasson .... det är ingen slump att Berglund är på 10 mål, hade varit 20 stycken mål i en ledande Lina , Berglund är bra på allt och checkar in varje dag till jobbet . Tyrväinen med Eklind och Shinimin

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:24

Hankburger skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:En back som Sami Niku kan bidra med mer än folk tror . Bara se på Lepistö , vad spelsinne och bra första pass kan medföra. Vi har för ovanlighetens skulle haft ett mkt bra PP. Tänk addera Sami Niku till detta ? Förstår att Luleå kanske inte alla är aktuellt , men klart man ska göra ett försök och pengar bör finnas . 400 000 kr/månaden resterande av säsongen och 800 000kr sign on . Lika bra agera om man nu skall Wink


Eller rättare sagt 500 000 kr sign off (ingen sign onk) samt 700 000kr i bonus vid ett eventuellt SM guld

Låt nu drevet gå mot detta inlägg
Ehh va? En sak är säker. Det blir inget SM-Guld utan en center och någon pjäs till och herrn vill att man skall erbjuda Niku 400k i månaden? Huh?
----
Du har rätt vi lastar 500 000kr/mån på direkten 👍

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Hankburger ons 17 jan 2024, 17:25

Luleå4EverNorrbotten skrev:
Hankburger skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:En back som Sami Niku kan bidra med mer än folk tror . Bara se på Lepistö , vad spelsinne och bra första pass kan medföra. Vi har för ovanlighetens skulle haft ett mkt bra PP. Tänk addera Sami Niku till detta ? Förstår att Luleå kanske inte alla är aktuellt , men klart man ska göra ett försök och pengar bör finnas . 400 000 kr/månaden resterande av säsongen och 800 000kr sign on . Lika bra agera om man nu skall Wink


Eller rättare sagt 500 000 kr sign off (ingen sign onk) samt 700 000kr i bonus vid ett eventuellt SM guld

Låt nu drevet gå mot detta inlägg
Ehh va? En sak är säker. Det blir inget SM-Guld utan en center och någon pjäs till och herrn vill att man skall erbjuda Niku 400k i månaden? Huh?
----
Du har rätt vi lastar 500 000kr/mån på direkten 👍
Jösses...
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 7433
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:26

Hankburger skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Hankburger skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:En back som Sami Niku kan bidra med mer än folk tror . Bara se på Lepistö , vad spelsinne och bra första pass kan medföra. Vi har för ovanlighetens skulle haft ett mkt bra PP. Tänk addera Sami Niku till detta ? Förstår att Luleå kanske inte alla är aktuellt , men klart man ska göra ett försök och pengar bör finnas . 400 000 kr/månaden resterande av säsongen och 800 000kr sign on . Lika bra agera om man nu skall Wink


Eller rättare sagt 500 000 kr sign off (ingen sign onk) samt 700 000kr i bonus vid ett eventuellt SM guld

Låt nu drevet gå mot detta inlägg
Ehh va? En sak är säker. Det blir inget SM-Guld utan en center och någon pjäs till och herrn vill att man skall erbjuda Niku 400k i månaden? Huh?
----
Du har rätt vi lastar 500 000kr/mån på direkten 👍
Jösses...
---

600 000kr/mån ? Nu får du väl ta och lugna ner dig lite 🥸

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:27

Har en nyhet . Det kommer inte heller bli någon center , SM-guld eller what so ever .


Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu and Hedanders like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:30

Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Jonken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Jonken ons 17 jan 2024, 17:38

Sami Niku KOMMER att lira i NL nästa säsong. Det är endast NU som det finns EN liten, liten CHANS -att kunna säkra upp hans tjänster för resten av denna säsong. Personligen tycker jag att LHF borde gå 'all in' här. Detta om man ämnar att göra någonting bättre av det som är kvar av denna säsong.

Det FINNS INGEN klasscenter tillgänglig just nu. Energin till att hitta en -eller två sådana; blir till nästa säsongs trupp.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6855
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Luleå4EverNorrbotten likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Mr Bister ons 17 jan 2024, 17:52

Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Mr Bister

Antal inlägg : 1424
Join date : 12-02-11

Xinpei likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 17:55

Jonken skrev:Sami Niku KOMMER att lira i NL nästa säsong. Det är endast NU som det finns EN liten, liten CHANS -att kunna säkra upp hans tjänster för resten av denna säsong. Personligen tycker jag att LHF borde gå 'all in' här. Detta om man ämnar att göra någonting bättre av det som är kvar av denna säsong.

Det FINNS INGEN klasscenter tillgänglig just nu. Energin till att hitta en -eller två sådana; blir till nästa säsongs trupp.

----
Du har helt rätt . Tack 👍👌✌

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Xinpei ons 17 jan 2024, 18:41

Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

LulefanGBG likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 19:09

Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen . Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu, Kneten and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av CKa ons 17 jan 2024, 19:30

Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

CKa

Antal inlägg : 1359
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av trallgöken ons 17 jan 2024, 19:48

Lagbygget gick åt helvette i år och Kempe har drenerat Luleås ekonomi fullständigt. Den som är ansvarig över den affären borde ju få jobba i Kiruna. Även om det finns lirare så är det alldeles för mycket "Bad Blood" med att komma hit och lira så som det ser ut i dagsläget. Fans som skriver hatpropaganda och visar i direktsändning och stollar som står och väntar utanför ditt hem m.m. Hur ska man sälja in korthuset Luleå Hockey Förening i dagsläget och i framtiden.

trallgöken

Antal inlägg : 1380
Join date : 21-10-14

pingu and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av NallePhu ons 17 jan 2024, 19:58

Från NSD:
De har en förhoppning om att den för tillfället knäskadade Niklas Olausson ska vara tillbaka i spel om några veckor.

– Han har börjat träna på is, lite försiktigt. Att han kan det är ett positivt tecken, säger Ulf Engman.

Det, och värvningen av Adam Brodecki, som anslöt från Frölunda för en vecka sedan, förändrar samtidigt inget.

– Vi letar fortfarande efter en center, och har ju nästan en månad till på oss, säger Ulf Engman.

Han medger att det är frustrerande att de ännu inte har lyckats hitta någon som har kvaliteterna Luleå Hockey behöver.

– Det är klart att det är det, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Att det är lite spelare på marknaden är samtidigt inget som har förvånat oss. Det är ju så här det har sett ut de senaste åren.

Känns det ändå som att ni gjorde rätt i att släppa Patrik Zdrahal och Mario Kempe till andra klubbar?

– Det gör det. Vi är besvikna att det blev som det blev med Kempe, men han sa att han inte ville spela här längre. Då är det svårt. Vi hade förhoppningar när det gällde Zdrahal, som vi hade tittat mycket på. Men det blev inte bra, säger han och konstaterar att tjecken helt enkelt inte platsade.

Han och Stefan Nilsson letar i både Europa och Nordamerika.

– Det måste vi, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Det finns ju inte så många lediga spelare. Men just nu är det inget som känns hett.

Det spekuleras om att de finska klubbar som kommer missa slutspelet kan släppa spelare, däribland Sami Niku, som Luleå Hockey övervägde att värva inför den här säsongen, men priset är högt och att lägga en massa pengar på en ny back är inte aktuellt i det här läget.

– Vi känner oss ganska trygga med de sju backar vi har, och det är i huvudsak en center vi letar efter, säger Ulf Engman.

Enligt våra uppgifter begär Jyp ungefär två miljoner kronor för Sami Niku.

– Jag kan tänka mig att han kostar en del, de finska klubbarna brukar begära rätt mycket pengar för sina spelare. Det är därför det sällan blir något, säger Ulf Engman.

Men om det är någon gång de ska få så bra betalt för sina spelare så är det kanske nu när alternativen är få för de som är i behov av förstärkningar?

– Så är det kanske.

Kan ni komma att tänka om och ta en ytterforward i stället för en center om ni inte hittar någon sådan?

– Det är inte omöjligt, vi har ju några yttrar som kan spela center om det behövs, men det är som sagt i huvudsak en center vi letar efter.

Det finns väl samtidigt saker som tyder på att ni kan vara på väg ur er formsvacka?

– Det gör det helt klart.

Sedan tillägger han:

– Jag tycken det finns många positiva tecken. Insatsen mot Oskarshamn var bra rakt igenom, det kändes som att vi kontrollerade den matchen från början till slut. Vi var inte lika bra mot HV71, men vi förde spelet även då. Men det är några viktiga veckor vi har framför oss.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så arkivera Niku nu Engman säger dem jagar en ytter sedan är det förmodligen i AHL man väljer hitta spelaren iom enklare få lös den som verkar ska vara en ytter, Det är för dyrt att lösa spelare för Luleå så det är begränsat utbud då!
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 18292
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Xinpei ons 17 jan 2024, 20:04

Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men vad spelar det för roll om man har större problem på andra delar av laget? Centersidan saknar bredd och är i starkt behov av en förstacenter.. och utan förstärkning här så kommer det inte bli något SM-guld. Inte ens med Niku i laget och då kan man inte gå och slunga upp stora delar av sin lönebudget på en legoknekt som ändå är borta om ett halvår.
Har inget emot Niku egentligen och hade gärna sett honom i laget men för de absurda löner som du pratar om? Stort tvek på den hörde du.

NallePhu skrev:Från NSD:
De har en förhoppning om att den för tillfället knäskadade Niklas Olausson ska vara tillbaka i spel om några veckor.

– Han har börjat träna på is, lite försiktigt. Att han kan det är ett positivt tecken, säger Ulf Engman.

Det, och värvningen av Adam Brodecki, som anslöt från Frölunda för en vecka sedan, förändrar samtidigt inget.

– Vi letar fortfarande efter en center, och har ju nästan en månad till på oss, säger Ulf Engman.

Han medger att det är frustrerande att de ännu inte har lyckats hitta någon som har kvaliteterna Luleå Hockey behöver.

– Det är klart att det är det, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Att det är lite spelare på marknaden är samtidigt inget som har förvånat oss. Det är ju så här det har sett ut de senaste åren.

Känns det ändå som att ni gjorde rätt i att släppa Patrik Zdrahal och Mario Kempe till andra klubbar?

– Det gör det. Vi är besvikna att det blev som det blev med Kempe, men han sa att han inte ville spela här längre. Då är det svårt. Vi hade förhoppningar när det gällde Zdrahal, som vi hade tittat mycket på. Men det blev inte bra, säger han och konstaterar att tjecken helt enkelt inte platsade.

Han och Stefan Nilsson letar i både Europa och Nordamerika.

– Det måste vi, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Det finns ju inte så många lediga spelare. Men just nu är det inget som känns hett.

Det spekuleras om att de finska klubbar som kommer missa slutspelet kan släppa spelare, däribland Sami Niku, som Luleå Hockey övervägde att värva inför den här säsongen, men priset är högt och att lägga en massa pengar på en ny back är inte aktuellt i det här läget.

– Vi känner oss ganska trygga med de sju backar vi har, och det är i huvudsak en center vi letar efter, säger Ulf Engman.

Enligt våra uppgifter begär Jyp ungefär två miljoner kronor för Sami Niku.

– Jag kan tänka mig att han kostar en del, de finska klubbarna brukar begära rätt mycket pengar för sina spelare. Det är därför det sällan blir något, säger Ulf Engman.

Men om det är någon gång de ska få så bra betalt för sina spelare så är det kanske nu när alternativen är få för de som är i behov av förstärkningar?

– Så är det kanske.

Kan ni komma att tänka om och ta en ytterforward i stället för en center om ni inte hittar någon sådan?

– Det är inte omöjligt, vi har ju några yttrar som kan spela center om det behövs, men det är som sagt i huvudsak en center vi letar efter.

Det finns väl samtidigt saker som tyder på att ni kan vara på väg ur er formsvacka?

– Det gör det helt klart.

Sedan tillägger han:

– Jag tycken det finns många positiva tecken. Insatsen mot Oskarshamn var bra rakt igenom, det kändes som att vi kontrollerade den matchen från början till slut. Vi var inte lika bra mot HV71, men vi förde spelet även då. Men det är några viktiga veckor vi har framför oss.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så arkivera Niku nu Engman säger dem jagar en ytter sedan är det förmodligen i AHL man väljer hitta spelaren iom enklare få lös den som verkar ska vara en ytter, Det är för dyrt att lösa spelare för Luleå så det är begränsat utbud då!

Två millar för Niku alltså? Med andra ord... NEEEEJ TACK. Inte med de behov Luleå har.
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av trallgöken ons 17 jan 2024, 20:08

NallePhu skrev:Från NSD:
De har en förhoppning om att den för tillfället knäskadade Niklas Olausson ska vara tillbaka i spel om några veckor.

– Han har börjat träna på is, lite försiktigt. Att han kan det är ett positivt tecken, säger Ulf Engman.

Det, och värvningen av Adam Brodecki, som anslöt från Frölunda för en vecka sedan, förändrar samtidigt inget.

– Vi letar fortfarande efter en center, och har ju nästan en månad till på oss, säger Ulf Engman.

Han medger att det är frustrerande att de ännu inte har lyckats hitta någon som har kvaliteterna Luleå Hockey behöver.

– Det är klart att det är det, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Att det är lite spelare på marknaden är samtidigt inget som har förvånat oss. Det är ju så här det har sett ut de senaste åren.

Känns det ändå som att ni gjorde rätt i att släppa Patrik Zdrahal och Mario Kempe till andra klubbar?

– Det gör det. Vi är besvikna att det blev som det blev med Kempe, men han sa att han inte ville spela här längre. Då är det svårt. Vi hade förhoppningar när det gällde Zdrahal, som vi hade tittat mycket på. Men det blev inte bra, säger han och konstaterar att tjecken helt enkelt inte platsade.

Han och Stefan Nilsson letar i både Europa och Nordamerika.

– Det måste vi, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Det finns ju inte så många lediga spelare. Men just nu är det inget som känns hett.

Det spekuleras om att de finska klubbar som kommer missa slutspelet kan släppa spelare, däribland Sami Niku, som Luleå Hockey övervägde att värva inför den här säsongen, men priset är högt och att lägga en massa pengar på en ny back är inte aktuellt i det här läget.

– Vi känner oss ganska trygga med de sju backar vi har, och det är i huvudsak en center vi letar efter, säger Ulf Engman.

Enligt våra uppgifter begär Jyp ungefär två miljoner kronor för Sami Niku.

– Jag kan tänka mig att han kostar en del, de finska klubbarna brukar begära rätt mycket pengar för sina spelare. Det är därför det sällan blir något, säger Ulf Engman.

Men om det är någon gång de ska få så bra betalt för sina spelare så är det kanske nu när alternativen är få för de som är i behov av förstärkningar?

– Så är det kanske.

Kan ni komma att tänka om och ta en ytterforward i stället för en center om ni inte hittar någon sådan?

– Det är inte omöjligt, vi har ju några yttrar som kan spela center om det behövs, men det är som sagt i huvudsak en center vi letar efter.

Det finns väl samtidigt saker som tyder på att ni kan vara på väg ur er formsvacka?

– Det gör det helt klart.

Sedan tillägger han:

– Jag tycken det finns många positiva tecken. Insatsen mot Oskarshamn var bra rakt igenom, det kändes som att vi kontrollerade den matchen från början till slut. Vi var inte lika bra mot HV71, men vi förde spelet även då. Men det är några viktiga veckor vi har framför oss.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så arkivera Niku nu Engman säger dem jagar en ytter sedan är det förmodligen i AHL man väljer hitta spelaren iom enklare få lös den som verkar ska vara en ytter, Det är för dyrt att lösa spelare för Luleå så det är begränsat utbud då!
Vi kanske ska spela i Allsvenskan istället bara.

trallgöken

Antal inlägg : 1380
Join date : 21-10-14

pingu and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Blinders ons 17 jan 2024, 20:17

David Olson Jiglund vågar inte ställa kritiska frågor.

Blinders

Antal inlägg : 5188
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

pingu, Dustin, LHF96, Kneten and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av NallePhu ons 17 jan 2024, 20:19

Blinders skrev:David Olson Jiglund vågar inte ställa kritiska frågor.
Skuggan verkar undvika NSD/media utan det är Uffe som uttalar sig, Man har sett det sedan H gjorde en protest mot han att det brände till i trådarna för Skuggan!
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 18292
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

pingu and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 20:36

CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

Urken, pingu and Mr Bister like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Xinpei ons 17 jan 2024, 20:42

Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Trodde SM-guld var målet?

Oberoende det finns inte en chans att Luleå lägger 2 miljoner + sign on + 400k i månaden för Niku. Det finns inte på kartan och om man gör det på bekostnad av en center. Ja.. då borde Engman, Skuggan och Enbom söka sig vidare.. för det är rent utsagt tjänstefel.
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Dustin ons 17 jan 2024, 20:46

Sportcheferna väntar med att färdigställa laget ännu en gång, samtidigt som man tycker att t.ex finska klubbar vill ha alldeles för mycket för sina spelare för att det ska bli något därifrån. Den dåliga marknaden är dessutom inget som är förvånande. Varför i helvete sätter man sig i den här situationen om man inte fattar att det är en jävligt dålig sits och om man inte är beredd att betala för att komma ur den. Makalöst kass strategi som GM för ett SHL-lag.


Det vi kan glädjas åt är att efter 15 Februari så har våra GMs gjort sitt och vi kan start på en ny kula i föreningen. Spännande att se vad för namn vi får in på posten. För detta måste vara det sista dessa herrar gör, det måste vår styrelse se till.


Senast ändrad av Dustin den ons 17 jan 2024, 20:47, ändrad totalt 1 gång

Dustin

Antal inlägg : 6949
Join date : 12-02-28

Urken, NallePhu, pingu, LHF96, Kneten, Braun and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 20:46

Nej och absolut Sami Niku är inte värd 2 000 000kr i utköp , däremot 500 000kr och lovar 2 000 000kr är det inte , broarna är brända i nuvarande klubb . Gissar att dom släpper han för 1 000 000 kr/ dock är det för mkt också

Sen kan vi väl konstatera att ovanstående affär hade varit "billig" jämfört med rullator Janne . Kempe kostade oss 1 000 000 kr sign on samt 400 000 kr/mån , så mycket sämre än den affären är svårt att få till . Bra dock att vi fick tillbaka den är 1 000 000kr

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av farre ons 17 jan 2024, 20:47

Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Trodde SM-guld var målet?

Oberoende det finns inte en chans att Luleå lägger 2 miljoner + sign on + 400k i månaden för Niku. Det finns inte på kartan och om man gör det på  bekostnad av en center. Ja.. då borde Engman, Skuggan och Enbom söka sig vidare.. för det är rent utsagt tjänstefel.

Ge 1 Miljon och Allard i mellanskillnad så är det värt Wink
farre
farre

Antal inlägg : 2089
Join date : 12-01-22
Ort : Göteborg

pingu likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Xinpei ons 17 jan 2024, 20:48

farre skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Trodde SM-guld var målet?

Oberoende det finns inte en chans att Luleå lägger 2 miljoner + sign on + 400k i månaden för Niku. Det finns inte på kartan och om man gör det på  bekostnad av en center. Ja.. då borde Engman, Skuggan och Enbom söka sig vidare.. för det är rent utsagt tjänstefel.

Ge 1 Miljon och Allard i mellanskillnad så är det värt Wink

Och sitta med samma problem igen. Wink

Luleå4EverNorrbotten skrev:Nej och absolut Sami Niku är inte värd 2 000 000kr i utköp , däremot 500 000kr och lovar 2 000 000kr är det inte , broarna är brända i nuvarande klubb . Gissar att dom släpper han för 1 000 000 kr/ dock är det för mkt också

Sen kan vi väl konstatera att ovanstående affär hade varit "billig" jämfört med rullator Janne . Kempe kostade oss 1 000 000 kr sign on samt 400 000 kr/mån , så mycket sämre än den affären är svårt att få till . Bra dock att vi fick tillbaka den är 1 000 000kr

Du lovar det alltså?Senast ändrad av Xinpei den ons 17 jan 2024, 20:49, ändrad totalt 1 gång
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 20:48

Ska vi bara inte enas om att värva en ny materialare ? Menar det borde finnas någon tillgänglig på marknaden och till ett hyfsat pris ✌🥸👍

Vi har två sportchefer så lika bra på slå på stort med TVÅ materialare ...

Behöver ingen heller liksom bli besviken när den där Centern aldrig värvades , Lex Chervenka

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av CKa ons 17 jan 2024, 20:50

Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Så varför ska du då värva honom överhuvudtaget? Luleå har IOM vinsterna förra veckan säkrat nytt kontrakt. Så du vill kasta bort pengar bara för att maxa årets lönebudget?

Lever du likadant privat också? Ser du till att det måste vara noll på kontot varje månad innan lönen kommer?

CKa

Antal inlägg : 1359
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 20:53

Dustin skrev:Sportcheferna väntar med att färdigställa laget ännu en gång, samtidigt som man tycker att t.ex finska klubbar vill ha alldeles för mycket för sina spelare för att det ska bli något därifrån. Den dåliga marknaden är dessutom inget som är förvånande. Varför i helvete sätter man sig i den här situationen om man inte fattar att det är en jävligt dålig sits och om man inte är beredd att betala för att komma ur den. Makalöst kass strategi som GM för ett SHL-lag.


Det vi kan glädjas åt är att efter 15 Februari så har våra GMs gjort sitt och vi kan start på en ny kula i föreningen. Spännande att se vad för namn vi får in på posten. För detta måste vara det sista dessa herrar gör, det måste vår styrelse se till.

----

Du har helt rätt , är inte överraskande att det är
Svårt att värva i januari/februari men detta har helt förbigått våra sportchef.

Utbud styr priset , klart det är dyrt värva nu .

Man lärde sig inget av vad Kempe kostade förra året ?


Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 20:56

CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Så varför ska du då värva honom överhuvudtaget? Luleå har IOM vinsterna förra veckan säkrat nytt kontrakt. Så du vill kasta bort pengar bara för att maxa årets lönebudget?

Lever du likadant privat också? Ser du till att det måste vara noll på kontot varje månad innan lönen kommer?

---

Har jag trampat dig på en öm tå ? Tänker när du väljer att bli personlig ? Vad har min privatekonomi med Luleå Hockey att göra ?

Nåja du verkar i alla fall engagerad , tyck gärna olika , tyck vad du vill om mig , men vänlig är sluta fantisera om min privatekonomi , du skulle bara bli ytterst avundsjuk 🍻🥂🥃

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Tony Moore ons 17 jan 2024, 21:21

"– Att det är lite spelare på marknaden är samtidigt inget som har förvånat oss. Det är ju så här det har sett ut de senaste åren."

Ovanstående uttalande från våra GMare gör mig väldigt tveksam till hur dem bygger laget till säsongsstart. Hoppas det är felaktigt skrivet i artikeln, annars måste jag säga att vi bör se oss om efter andra alternativ på GM stolen.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Urken, pingu, farre, Donten_, Jonken, LulefanGBG, Lars158 and like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Snikne Ville ons 17 jan 2024, 21:23

Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6400
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av CKa ons 17 jan 2024, 21:39

Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
CKa skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:
Xinpei skrev:
Luleå4EverNorrbotten skrev:Vi kunde ju erbjuda rullator Janne (Kempe) 400 000kr/mån + sign on .
Varför kan vi inte då säsongen ut erbjuda Sami Niku 400 000kr/mån ....

För finns det verkligen någon center av klass tillgänglig ? Jag vidmakthåller dock att en toppback kan betyda så mkt mer än vad vissa tror .

Personligen anser jag att behoven är så mycket mer på andra typer av spelare och positioner till den grad att man inte kan slunga upp 400 000 på en backtyp man redan har en drös med i laget. Sedan går det inte heller att jämföra situationen man hade när man värvade Kempe och den man har nu. Då var man i starkt behov av en spelare och fick panik. I år har man ett betydligt bättre lag och det saknas specifika bitar för att gå långt i ett slutspel. Med andra ord.. panik är det sista man borde ha vid det här tillfället..

Dessutom borde man lär sig av misstagen med Kempe och inte överbetala spelare bara för att man känner en press på att värva. Två fel gör liksom inte ett rätt.

Mr Bister skrev:Jag förstår ingenting om vad som diskuteras, vad vi i 1:a hand behöver är en center om sedan pengarna räcker så ska vi ta in en 2-vägs back, här i forumet diskutera wings och offensiva backar, jag kan säga att det behöver vi inte och ska inte lägga pengar på, sedan finns det människor här inne som tror att våra spelare är likt kreatur som man kan skicka hit och dit utan kostnad.
Jag väntar på en center som jag även föreningen prioriterar

Allt tyder på att man har prio på att få in en center. Att folk hakat upp sig på Niku är för att han är en back som vill bort och dessutom varit väldigt poängstark. Det finns dock inga signaler (vad jag kan läsa om i alla fall) från Luleå som menar att de ens skulle överväga att slänga en massa pengar på en back när man är i starkt behov av centrar.. och framförallt inte på en back som antagligen spelar i Schweiz nästa säsong ändå.

----

Skillnaden är att Sami Niku levererar poäng i ett finskt katastrofalt samt blivit utsett till AHL:s bästa back . Tycker inte det skall jämföras med Kempe .

På vilket sätt har vi massor offensiva backar av absolut högsta Europa klass? Sellgren, Allard ? Naje . Det är våran finska fantom som gjort det bra som tvåvägsback.

Sen tror jag att en finsk spelare har lättare att acklimatisera till Luleå (förövrigt Sveriges finaste stad).

Det finns inget av den kvalitet som Sami Niku kan tillföra på ett korttidskontrakt , chansen är kanske inte stor men klart Luleå borde agera här .

Får vi sedan in en stabil center ska vi vara glada , någon toppcenter kan ni/vi totalt glömma om ni inte nu helt har tänkt råna banken

400 000 kr/mån resterande av säsongen 300 000kr sign off samt en bonus på 500 000 kr för SM-Guld. Bättre möjlighet att få in kvalitet finnes ej .

Nu ska jag ta mig en kaffe och maZarin samt vänta på att vi får igång diskussionen på detta forum .

Sen var det någon väldigt klok stjärna på detta forum som påpekade att en sportchef också måste kunna sälja in föreningen .  Per Kenttä det bara brinner positivitet och entusiasm om Karl , klart han vore ett perfekt tillskott till Luleå hockey.... kanske i kombo med någon redan nuvarande ?

Men herregud, du pratar om SM-guld i samma veva som du tänker spela vidare med TRE centrar? Kanske är inte skuggan en så oduglig sportchef ändå när man ser vissa kommentarer här inne.

---
Nej jag pratar inte om SM-Guld (se mina tidigare inlägg) skrev att om en klausul på 500 000kr för SM-Guld .

Luleå är så långt ifrån ett SM-Guld man kan komma . En bra idé är att åka på studiebesök till Skelleftå/Mordor och se allt dom gör rätt som vi misslyckas med år efter år 👍✌🥸

Jobbigt läge , men det är fakta Skellefteå gör allt som inte vi gör rätt . Mkt jobbigt  

Så varför ska du då värva honom överhuvudtaget? Luleå har IOM vinsterna förra veckan säkrat nytt kontrakt. Så du vill kasta bort pengar bara för att maxa årets lönebudget?

Lever du likadant privat också? Ser du till att det måste vara noll på kontot varje månad innan lönen kommer?

---

Har jag trampat dig på en öm tå ? Tänker när du väljer att bli personlig ? Vad har min privatekonomi med Luleå Hockey att göra ?

Nåja du verkar i alla fall engagerad , tyck gärna olika , tyck vad du vill om mig , men vänlig är sluta fantisera om min privatekonomi , du skulle bara bli ytterst avundsjuk 🍻🥂🥃


Så privat så kan du alltså ha ett långsiktigt tänk? Men du tycker LHF ska elda pengar istället för att lägga dessa på kommande säsongs trupp?

CKa

Antal inlägg : 1359
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Björnkäften ons 17 jan 2024, 21:39

Blir tydligare att enbart en center kanske värvas.
Bedrövligt att vi då chansar på 7 backar samt inte ersätter Zdrahal som värvades som tänkt spets.

Kurirens reportrar är fullständigt jävla kassa också och sällan ställer utmanande frågor, tomtar.

Björnkäften

Antal inlägg : 512
Join date : 15-05-29

pingu, Pontaking, Blinders, Kneten, mikulix, Serkan122 and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Serkan122 ons 17 jan 2024, 21:49

Björnkäften skrev:Blir tydligare att enbart en center kanske värvas.
Bedrövligt att vi då chansar på 7 backar samt inte ersätter Zdrahal som värvades som tänkt spets.

Kurirens reportrar är fullständigt jävla kassa också och sällan ställer utmanande frågor, tomtar.
Ja man hade ju velat veta hur man tänker med 7 backar, när man såg hur det gick förra året. Hade varit något värt att fråga.

Serkan122

Antal inlägg : 2848
Join date : 22-05-31

pingu, Blinders and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Luleå4EverNorrbotten ons 17 jan 2024, 21:58

Serkan122 skrev:
Björnkäften skrev:Blir tydligare att enbart en center kanske värvas.
Bedrövligt att vi då chansar på 7 backar samt inte ersätter Zdrahal som värvades som tänkt spets.

Kurirens reportrar är fullständigt jävla kassa också och sällan ställer utmanande frågor, tomtar.
Ja man hade ju velat veta hur man tänker med 7 backar, när man såg hur det gick förra året. Hade varit något värt att fråga.
---
Man tänker , inte alls ✌🥃

Luleå4EverNorrbotten

Antal inlägg : 169
Join date : 23-12-27

pingu and Serkan122 like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Tony Moore ons 17 jan 2024, 21:58

Ställer man för tuffa eller obekväma frågor riskerar man inte få några svar alls kan jag tänka. Eller som bäst "inga kommentarer".
Beror oxå på hur känsliga intervjuobjekten är, och kan man inte ta "svåra frågor" fäller man ut taggarna eller blir onåbar.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7754
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

pingu and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Danneja ons 17 jan 2024, 22:12

Hedqvist har kommit in och gör det grymt bra, man ser nog det som en fullgod kropp för Ztrahal även om nu Ztrahal var tänkt i en toppkedja.

Man har ju fått bättre utväxling än förväntat på andra te x Eklind

Att vi inte ämnar värva en till breddback är dock bekymmersamt men kan vi bara få in något rejält pulver framåt center eller ytter är jag hoppfull om ett bra slutspel

Hoppas de 7 backar vi har håller ihop!

Och hoppas något dyker upp över huvudtaget på en död marknad..

Danneja

Antal inlägg : 732
Join date : 22-04-12

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av pingu ons 17 jan 2024, 22:59

Dustin skrev:Sportcheferna väntar med att färdigställa laget ännu en gång, samtidigt som man tycker att t.ex finska klubbar vill ha alldeles för mycket för sina spelare för att det ska bli något därifrån. Den dåliga marknaden är dessutom inget som är förvånande. Varför i helvete sätter man sig i den här situationen om man inte fattar att det är en jävligt dålig sits och om man inte är beredd att betala för att komma ur den. Makalöst kass strategi som GM för ett SHL-lag.


Det vi kan glädjas åt är att efter 15 Februari så har våra GMs gjort sitt och vi kan start på en ny kula i föreningen. Spännande att se vad för namn vi får in på posten. För detta måste vara det sista dessa herrar gör, det måste vår styrelse se till.

Ja nya sportchefer skulle jag tro varit ett faktum i andra klubbar men hos oss verkar Skuggan kunna misslyckas hur mycket som helst utan konsekvenser.
pingu
pingu

Antal inlägg : 2416
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Kneten and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Danneja ons 17 jan 2024, 23:02

pingu skrev:
Dustin skrev:Sportcheferna väntar med att färdigställa laget ännu en gång, samtidigt som man tycker att t.ex finska klubbar vill ha alldeles för mycket för sina spelare för att det ska bli något därifrån. Den dåliga marknaden är dessutom inget som är förvånande. Varför i helvete sätter man sig i den här situationen om man inte fattar att det är en jävligt dålig sits och om man inte är beredd att betala för att komma ur den. Makalöst kass strategi som GM för ett SHL-lag.


Det vi kan glädjas åt är att efter 15 Februari så har våra GMs gjort sitt och vi kan start på en ny kula i föreningen. Spännande att se vad för namn vi får in på posten. För detta måste vara det sista dessa herrar gör, det måste vår styrelse se till.

Ja nya sportchefer skulle jag tro varit ett faktum i andra klubbar men hos oss verkar Skuggan kunna misslyckas hur mycket som helst utan konsekvenser.

Var inte så säkra Smile

Det ligger inte i Luleå Hockeys historia att byta ut ledning som är under kontrakt.

Det är liksom inte så den här föreningen brukar arbeta.

Danneja

Antal inlägg : 732
Join date : 22-04-12

pingu and Luleå4EverNorrbotten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Lars158 ons 17 jan 2024, 23:34

Tony Moore skrev:"– Att det är lite spelare på marknaden är samtidigt inget som har förvånat oss. Det är ju så här det har sett ut de senaste åren."

Ovanstående uttalande från våra GMare gör mig väldigt tveksam till hur dem bygger laget till säsongsstart. Hoppas det är felaktigt skrivet i artikeln, annars måste jag säga att vi bör se oss om efter andra alternativ på GM stolen.
Ja jag fattar inte. Man har alltså sett mönstret med hur svårt det är att ta in spelare efter säsongsstart, ändå startar man säsongen och då pratade man om att ta in spetsvärvning under säsong. Motsägelsefullt.

Lars158

Antal inlägg : 9726
Join date : 12-05-27

pingu, LulefanGBG, Blinders and Serkan122 like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Xinpei tor 18 jan 2024, 01:34

Danneja skrev:
pingu skrev:
Dustin skrev:Sportcheferna väntar med att färdigställa laget ännu en gång, samtidigt som man tycker att t.ex finska klubbar vill ha alldeles för mycket för sina spelare för att det ska bli något därifrån. Den dåliga marknaden är dessutom inget som är förvånande. Varför i helvete sätter man sig i den här situationen om man inte fattar att det är en jävligt dålig sits och om man inte är beredd att betala för att komma ur den. Makalöst kass strategi som GM för ett SHL-lag.


Det vi kan glädjas åt är att efter 15 Februari så har våra GMs gjort sitt och vi kan start på en ny kula i föreningen. Spännande att se vad för namn vi får in på posten. För detta måste vara det sista dessa herrar gör, det måste vår styrelse se till.

Ja nya sportchefer skulle jag tro varit ett faktum i andra klubbar men hos oss verkar Skuggan kunna misslyckas hur mycket som helst utan konsekvenser.

Var inte så säkra Smile

Det ligger inte i Luleå Hockeys historia att byta ut ledning som är under kontrakt.

Det är liksom inte så den här föreningen brukar arbeta.

Det är väl ytterst sällan något lag i SHL byter ut en ledning under kontrakt. Så varför skulle Luleå vara annorlunda?
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Danneja likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Jonken tor 18 jan 2024, 09:03

Xinpei skrev:Det är väl ytterst sällan något lag i SHL byter ut en ledning under kontrakt. Så varför skulle Luleå vara annorlunda?
Luleå Hockey är tillskillnad från de andra AB-föreningarna i SHL -en medlemstyrd förening? Går tillräckligt många ihop; med: 'Nu får det fan vara nog'; blir det svårt för Luleå Hockey att ignorera det...
Detta blir givetvis svårare i år; då 'Skuggan' har ett kontrakt inför nästa säsong. Och då är det styrelsen som måste ta det obekväma  beslutet. Och styrelsen har ju fullt förtroende för föreningens GM's. Dvs: detta kommer inte att ske utan massiva, utomstående påtryckningar. Annars kommer Luleå Hockey även fortsatt fortsätta att spela på sin 'egna' kontinuitet agenda...

Det är upp till medlemmarna att bevilja Luleå Hockeys styrelse ansvarsfrihet av denna säsong på årsmötet. Får de detta: Har de ju ryggen fri. Sedan är det bara att hoppa över på nästa säsong och köra sitt -samma, -gamla, kompis-race (LHF two-step) där.... Dessa personer VET av tradition att de inte behöver stå till svars för sina missar. Men nån gång MÅSTE ju bli den första när medlemmarna vägrar att spela med i detta...

Styrelsen drägglar nog mer över sina egna byggnads/expansions -planer; än om kvalitén i den sportsliga sidan i föreningen....
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6855
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

pingu and Kneten like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Jonken tor 18 jan 2024, 10:01

Nästa års lagbygge är ju givetvis redan igång parallellt nu. Vilket är nödvändigt -men tyvärr samtidigt synd. Det hade varit bättret om en ny GM hade fått chansen att bygga om laget -istället för att bara försöka iordningställa ett feldukat bord under sommaren.

Men sanningen är i slutändan den här:
OM det skall till en förändring; KRÄVER en HEL DEL målmedvetenhet och envishet från Luleå Hockeys medlemmar och sponsorer. Man måste göra det här TILLSAMMANS. Man måste vara beredd att verkligen ställa fram sitt GEMENSAMMA KRAV till LHF-styrelsen. Typ: Så länge 'Skuggan' sitter kvar; kommer vi INTE att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Samma sak gäller sponsorerna: '-Återkom gärna när Ni har tillsatt en ny GM/sportchef'...

-Vill Ni bara bygga Ert Hotell -eller vill Ni vinna SM Guld?
-Dags att börja prioritera lite nu...


Senast ändrad av Jonken den tor 18 jan 2024, 10:10, ändrad totalt 1 gång
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6855
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

pingu, Kneten and Blitzwagen like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Sportchefen #2 tor 18 jan 2024, 10:10

Jonken skrev:Nästa års lagbygge är ju givetvis redan igång parallellt nu. Vilket givetvis är nödvändigt -men samtidigt synd. Det hade varit trevligt om en ny GM hade fått chansen att bygga laget -istället för att bara försöka iordningställa ett feldukat bord under sommaren.

Men sanningen är i slutändan den här:
OM det skall till en förändring; KRÄVER en HEL DEL målmedvetenhet och envishet från Luleå Hockeys medlemmar och sponsorer. Man måste göra det här TILLSAMMANS. Man måste vara beredd att verkligen ställa fram sitt GEMENSAMMA KRAV till LHF-styrelsen. Typ: Så länge 'Skuggan' sitter kvar; kommer vi INTE att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Samma sak gäller sponsorerna: '-Återkom gärna när Ni har tillsatt en ny GM/sportchef'...

-Vill Ni bara bygga Ert Hotell -eller vill Ni vinna SM Guld?
-Dags att börja prioritera lite nu...

När har du kommit på allt det här som finns i din kritik, med det felbyggda laget och inkompetenta sportchefer/klubbledning?
Har du ramlat och slagit dig i huvudet, eller har du förträngt vad du skrev innan säsongen började och långt in i hösten?
Du har ju spunnit som en katt över alla kompetenta värvningar. Ännu långt in i oktober/november (ids inte leta rätt på inlägget) så läxade du ju upp alla som inte förstod bättre, berättade hur bra det kommer att bli men att vi givetvis måste ha TÅLAMOD, och att kedjan med Omark, Tyrväinen och Andreasson skulle leverera big time.
Ursäkta ett raljant tonfall men det skadar ju inte att plocka fram en spegel ibland och fundera över vilken plattform man byggt.

Sportchefen #2

Antal inlägg : 934
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Jonken tor 18 jan 2024, 10:47

Sportchefen #2 skrev:
När har du kommit på allt det här som finns i din kritik, med det felbyggda laget och inkompetenta sportchefer/klubbledning?
Har du ramlat och slagit dig i huvudet, eller har du förträngt vad du skrev innan säsongen började och långt in i hösten?
Du har ju spunnit som en katt över alla kompetenta värvningar. Ännu långt in i oktober/november (ids inte leta rätt på inlägget) så läxade du ju upp alla som inte förstod bättre, berättade hur bra det kommer att bli men att vi givetvis måste ha TÅLAMOD, och att kedjan med Omark, Tyrväinen och Andreasson skulle leverera big time.
Ursäkta ett raljant tonfall men det skadar ju inte att plocka fram en spegel ibland och fundera över vilken plattform man byggt.
Men: -Oj då...

Nä; jag ursäktar verkligen INTE Din ton -och Dina argument/insinuationer.

Måste säga att Du är onekligen en 'fena' på att efter spela. Givetvis ordentligt filtrerat genom Dina egna, distorderade impulser. Jag tycker det är rätt charmigt hur en människa (Du) sitter och läser utan till ifrån facit; och ända lyckas tyda saker och ting så fel.

Inte för att detta kommer att ha någon som helst inverkan för Dig; men:
Det finns tid för tålamod; och så finns det en tid efter att detta tålamod är slut. Skillnaden mellan de flesta andra och Dig; är att de iaf har/visar lite tålamod först: Innan de plockar fram versalerna. Är förvånad att du inte skrev: '-Vad var det jag sa' -som jag utgår ifrån; bara måste vara ett av dina favorit uttryck i livet.

Säsongen är inte över ännu. Detta innebär att Omark, Tyrväinen och Andreasson (som du nämner) -inte riktigt har levererat klart ännu. Det har ju lite tid till under denna säsong att göra detta. Kanske smartare att vänta med att såga helt där...?

-Men bara att köra hårt med yxan på mig -eftersom Du verkar 'vässa' så mäktigt över detta...
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6855
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

NallePhu, Kneten and Hankburger like this post

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Kneten tor 18 jan 2024, 12:21

Jag blir mäkta förvånad om skuggan får gå efter säsongen. Tror ingen inom LHF kommer kräva det, inte någon på medlemsmöten heller. Allt går vidare som vanligt.

Kneten

Antal inlägg : 215
Join date : 16-05-01

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av CKa tor 18 jan 2024, 16:50

Jonken skrev:
Xinpei skrev:Det är väl ytterst sällan något lag i SHL byter ut en ledning under kontrakt. Så varför skulle Luleå vara annorlunda?
Luleå Hockey är tillskillnad från de andra AB-föreningarna i SHL -en medlemstyrd förening? Går tillräckligt många ihop; med: 'Nu får det fan vara nog'; blir det svårt för Luleå Hockey att ignorera det...
Detta blir givetvis svårare i år; då 'Skuggan' har ett kontrakt inför nästa säsong. Och då är det styrelsen som måste ta det obekväma  beslutet. Och styrelsen har ju fullt förtroende för föreningens GM's. Dvs: detta kommer inte att ske utan massiva, utomstående påtryckningar. Annars kommer Luleå Hockey även fortsatt fortsätta att spela på sin 'egna' kontinuitet agenda...

Det är upp till medlemmarna att bevilja Luleå Hockeys styrelse ansvarsfrihet av denna säsong på årsmötet. Får de detta: Har de ju ryggen fri. Sedan är det bara att hoppa över på nästa säsong och köra sitt -samma, -gamla, kompis-race (LHF two-step) där.... Dessa personer VET av tradition att de inte behöver stå till svars för sina missar. Men nån gång MÅSTE ju bli den första när medlemmarna vägrar att spela med i detta...

Styrelsen drägglar nog mer över sina egna byggnads/expansions -planer; än om kvalitén i den sportsliga sidan i föreningen....

Du som kan allt Jonken, vilka föreningar är inte medlemsstyrda?

CKa

Antal inlägg : 1359
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7 - Sida 2 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2023/2024, Del 7

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 2 av 20 Föregående  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet