Nils Lundkvist

Sida 3 av 3 Föregående  1, 2, 3

Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av ezz i lör 27 jun 2020, 11:52

Nu är vi med i matchen på allvar! Härligt Nisse!!
ezz
ezz

Antal inlägg : 249
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av PM i lör 27 jun 2020, 11:57

Helt fantastiskt !
Det här behövde jag.
Älska Stålmannen

PM

Antal inlägg : 1303
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Ivanhoe i lör 27 jun 2020, 12:21

Äntligen lite roliga nyheter!

Nu blir Luleå hockey att räkna med nästa år.

Ivanhoe

Antal inlägg : 514
Join date : 12-07-05

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Jokerman i lör 27 jun 2020, 14:22

cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers  Very Happy  cheers   Very Happy  cheers  Very Happy  cheers

K A N O N !!!!!!!!!!!!!! N I S S E  ! ! ! ! ! Vi vill se H O C K E Y ! ! ! ! !  Very Happy
Nils Lundkvist - Sida 3 F04bb710
Nils Lundkvist i finaste tröjan Älska
Foto: Simon Hastegård

Under lördagen blev det klart att Nils Lundkvist har skrivit på för Luleå Hockey över nästa säsong. Däremd Är Luleå Hockeys backuppsättning komplett. Kontraktet är skrivet över en säsong.

Lundkvist: "Sugen på att lyfta bucklan till våren"

Nils Lundkvist blir kvar i Luleå Hockey ännu en säsong. "Vi kommer till säsongen med en jäkla revanschlusta och jag är sugen på att lyfta bucklan till våren", säger han.

Den 19-årige backen gjorde succé förra säsongen med sina 31 poäng, 11 mål och 20 assist, på totalt 45 matcher i SHL. Med det blev Lundkvist tvåa i den interna skytteligan och i februari kom belöningen när han fick debutera i Tre Kronor under Beijer Hockey Games.

Efter att kontraktet med Luleå Hockey gått ut i våras var siktet inställt på spel i NHL med New York Rangers. Men nu står det alltså klart att han blir kvar i Luleå Hockey ännu en säsong.

– Känslan är att det ska bli sjukt roligt och grymt spännande. Vi var Sveriges bästa lag förra året och får fortsätta den resan och förhoppningsvis får vi en lång vår där vi spelar om SM-guldet, säger Nils Lundkvist.

Hur har turerna med New York Rangers sett ut?

– Coronapandemin har ställt till det lite i och med att man inte vet vad som kommer hända med nästa säsong där borta. Diskussionerna har gått fram och tillbaka men det mesta har min agent skött. Men jag vet ju vilket bra alternativ det är att spela i Luleå och vilket bra lag vi har, jag tror inte det är någon nackdel att spela kvar här ett år till.

Har du fått något klart besked från Rangers?

– Vi har diskuterat vad som är smartast för mig och till slut tog jag ett beslut att det här kändes som det bästa alternativet och det känns bra nu att gå på det, säger han.

Det kan även bli tal om fortsatt spel i Tre Kronor i och med att han stannar i Luleå.

– Det kommer jag kämpa för och se hur långt det räcker. Det var sjukt kul att vara med förra året och förhoppningsvis kan jag fortsätta spela i landslaget, det hade varit superroligt, säger Lundkvist.

Drömmen om spel i NHL lever fortfarande i allra högsta grad för 19-åringen.

– Jag kommer få mer erfarenhet i benen och kommer vara ännu mer redo den dag jag förhoppningsvis får åka över, säger Nils Lundkvist.

Nu tillhör han alltså åter Luleå Hockey och kan sikta in sig på den kommande säsongen.

Vad tycker du om Luleås trupp?

– Det är klart att det är ett tungt tapp med Joel Lassinantti men jag tror inte målvaktsfrågan kommer bli något problem alls och är inte orolig kring det. Backsidan är nästintill den samma och forwardssidan känns också väldigt lik fjolårets och tillspetsad.

Och nu får Linus Klasen se upp i interna poängligan?

– (Skratt) Nej då, det tror jag inte. Jag ska göra mitt bästa för laget så får vi se om det kommer några poäng, säger Nils Lundkvist.

Jesper Sandberg norrmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1619
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Urken i lör 27 jun 2020, 14:39

Bästa nyheten sedan Klasen presenterades!
Urken
Urken

Antal inlägg : 15999
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Snikne Ville i lör 27 jun 2020, 18:06

Helt brutalt...trodde, o tror i f s, att Nisse är för bra för SHL. Hållander på detta skulle innebära att ytterst få ursäkter skulle finnas kvar i fall vi inte är ett finallag till våren!. Helt fantastisktt att få se Nisse en sässe tiil!
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 5202
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Wolfhunter i sön 28 jun 2020, 12:37

Från Hockeysverige.se:
Nils Lundkvist.Bildbyrån
SHL
KARLSSON: Jag får Silfverberg-vibbar
Idag 12:01

MÅNS KARLSSON
Måns Karlsson skriver om Nils Lundkvists beslut att stanna i Luleå - och ser framför sig en ikonstatus i Norrbotten.
Med SHL:s tydligaste spelidé, orkestrerad av ligans bästa tränare Thomas Berglund, hade Luleå gått in i nästa säsong som guldfavoriter nästan oavsett vilket lag de ställde på benen. Visst kommer Joel Lassinantti bli ett kännbart tapp och visst hade väl backsidan fått sig en törn om Nils Lundkvist skulle försvinna - men den svårforcerade defensiven skulle fortfarande vara lika svårforcerad och framåt skulle ju spelare som Filip Hållander kunna ta offensiva kliv medanLinus Klasen skulle bidra med finess som Luleå kanske saknade efter att Robin Kovacs försvann förra säsongen.


När de nu dessutom får behålla stjärnbacken Nils Lundkvist får de finna sig i ett gå in i kommande säsong som storfavoriter till guldet.

Nils Lundkvist var redan förra säsongen en av SHL:s bästa spelare och största artister. Han slog tidernas poängrekord för juniorbackar och var, framför allt från JVM och framåt, dominant i spelet överlag. Han tog ett jättekliv mellan den halvtunga säsongen 18/19 och säsongen 19/20 - men det som kanske glöms bort är att han också tog sjumilakliv under säsongen. Han blev bara bättre och bättre. Det redan nu patenterade leendet växte sig större och större.

Få spelare i SHL utstrålade samma spelglädje som Nils Lundkvist.

Att han väljer att stanna i SHL ett år till är såklart vettigt på alla sätt och vis. Dels "vet" vi att SHL kommer att komma igång i höst, medan NHL kanske inte kommer igång förrän till nyår. Skulle så bli fallet skulle Nils Lundkvist ha behövt gå från mars till januari utan att spela ishockey. Nästan ett helt år av potentiell utveckling skulle försvinna. Nu lär han få komma igång med matchandet redan i augusti, vilket alltså potentiellt sett skulle göra pausen fem månader kortare.

Dessutom är han förstaårssenior kommande säsong. Det är ingen 23-åring vi har att göra med. Han kommer spela i NHL vad det lider ändå. Men nu ger han sig själv en ny chans att vinna SM-guld med sitt älskade Luleå - och jag tror det betyder mer än en extra NHL-säsong för en kille som Nils Lundkvist. Hade läget varit annorlunda som slutspelet genomförts som planerat i våras, om Luleå hade vunnit SM-guld och om pandemin aldrig hade tagit sitt grepp över världen? Ja, kanske. Men att han, med det läge som råder, väljer att stanna i Luleå är helt rätt.

Vi har genom åren sett en del exempel på spelare som stannar ett år extra i Sverige och för sina lag till SM-guld. Jakob Silfverberg är väl det allra tydligaste exemplet på det. Redan säsongen 10/11, som förstaårssenior, var han en toppspelare i SHL som sköt 18 mål och gjorde 34 poäng. Men han valde att stanna ett år till, blev lagkapten under säsongen, vann Guldhjälmen, Guldpucken, Stefan Liv Memorial Trophy, SM-guld, slog målrekord i både SM-finalen och i SM-slutspelet, avgjorde finalen med ett klassiskt mål, utsågs till Rinkens Riddare, fick spela VM - och ändå fick han avsluta säsongen med att dessutom spela två slutspelsmatcher för Ottawa.

Var det någon som sa maximal utdelning?

Jakob Silfverberg blev svensk mästare och slutspelets MVP 2012.Jakob Silfverberg blev svensk mästare och slutspelets MVP 2012.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Mattias Ekholm åkte visserligen över till Nashville men kom hem under säsongen, utsågs till SHL:s bästa back och blev också en av Brynäs stora guldhjältar.

Året därpå var Oscar Lindberg "Jakob Silfverberg-mässig". Han var inte alls en lika etablerad stjärna som Silfverberg när han lånades ut av New York Rangers och blev kvar i Sverige ett år extra, men utvecklades till att bli en av ligans bästa spelare, vann slutspelets poängliga och Stefan Liv Memorial, SM-guld och fick spela VM.

Jag tror inte de ångrar idag att de tog det där extraåret i Sverige, om man säger så. Och det lär knappast Nils Lundkvist göra. Att han ska sopa lika rent som Jakob Silfverberg gjorde är kanske att hoppas på för mycket, men det är ändå de vibbarna jag får. Jag tror absolut Nils Lundkvist kommer kunna ta över tronen som ligans bästa back nu när Kodie Curran lämnat. Jag tror absolut han kommer kunna vara en av SHL:s bästa spelare, om inte den bästa. Och framför allt tror jag han kommer vara den ledande spelaren när Luleå jagar (och kanske kniper) det där SM-guldet de längtat efter i 25 år.

Ingen back i hela SHL gjorde fler poäng i lika styrka än Nils Lundkvist. Han gjorde 24 av sina 31 poäng i spelformen. Om bara Luleå får igång ett vettigt powerplay från start kommer han göra 40 poäng. Som back. I den defensiva i SHL. Och just det: Han kommer göra det som förstaårssenior.

Det är bara att gratulera Luleå, som i och med kontraktsförlängningen på "Nisse" vann Silly Season den här sommaren. Ibland är det inte laget som värvar bäst som vinner Silly Season, utan laget som får behålla bäst spelare. Lundkvist var marknadens kanske bästa namn - och han valde Luleå.

Om ett år kommer han skriva NHL-kontrakt och åka över till New York, ännu mer redo att ta världens bästa liga med storm. Kanske med ett SM-guld runt halsen. Kanske som guldmålad med LeMat-pokalen i Aftonbladet.

En sak kan jag dock garantera redan nu: Han kommer inte åka över med ånger för att han stanna i Sverige ett år extra.

Wolfhunter

Antal inlägg : 601
Join date : 15-04-27

Lukrarn likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Nils Lundkvist - Sida 3 Empty Sv: Nils Lundkvist

Inlägg av Redbear i sön 28 jun 2020, 16:03

Bästa nyheten på länge Wine
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5750
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sida 3 av 3 Föregående  1, 2, 3

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet