Lars Hurtig

4 posters

Gå ner

Lars Hurtig Empty Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman mån 25 sep - 20:04

Piteå-tidningens Bosse Lundkvist skrev en mycket fin hyllning till Hurtig i lördagens PT. Den är värd att uppmärksammas så här är den, nalta tillrättalagd för oss fans:

En Hurtig legendarhyllning

- Tidigare har slocknade stjärnor som Lasse Lindgren och L-G Pettersson hyllats. I lördags var det Lars Hurtigs tur att bjudas på en nostalgitripp inför oss hockeyälskare.

- Den hurtige Piteåatleten från Kolmilavägen på Djupviken förtjänar legendarhyllningen från oss luleåfans. I det sammanhanget kan det påpekas att Hurtig började och slutade sin framgångsrika karriär i Piteå. Från start till mål en slags framgångsrik viktresa från ”tunnis” till en av de allra hårdaste och tuffaste i området kring motståndarkassen. Talangen fanns där i tidig ålder och när han sedan adderade med hård träning skapades ett stycke norrbottnisk hockeyhistoria.

- Jag minns Hurtig som en ganska tunn, skicklig tekniker under pojklagsåren och i karriärens seniorlinda i Piteå. Han spelade i en produktiv enhet med Per-Erik Lundstig (Lundstig var också i Luleå en sväng) och Ulf Wikgren. Sedan växte han vidare med kedjespelarna Jan-Erik Sandberg och Dennis Berglund. Den trion producerade mest poäng av samtliga landets kedjor i näst högsta serien och unge Hurtigs karriär fortsatte i Västerås någon säsong innan färska elitserielaget Luleå värvade honom.

- Till Luleå anlände han i ny skepnad. Den tekniske snipern var nu också en granithård pjäs. Ingen behövde berätta för honom att en hockeyforward måste in i trafiken framför motståndarkassen för att trycka in puckar.

- Förvandlingen var total för alla oss som följt honom från pojklagsåren i Piteå. Lasse Hurtig frälste oss fans under mängder av säsonger (11 säsonger) innan han avrundade karriären med ett par proffssäsonger i Tyskland, för att sedan avsluta karriären i Piteå.

- Som hockeyspelare hade han det där som kallas ” grit”. En krigare med spetsegenskaper när matcherna skulle avgöras. Det var som om han älskade utmaningar. Ju mer som stod på spel desto mer tycktes Hurtig trivas på isen.

- Hurtig är en av många som ”pushat” mig med frejdiga uppmuntrande kommentarer under den snart årslånga viktresan. Jag skulle behöva en stor portion av hans ”grit” och jävlaranamma under slutspurten.

- Idag är Hurtig med och driver ett lokalt företag som säljer palt, korv och andra charkuterivaror (Piteortens chark). Kort och gott sån’t som jag gillar men tvingats avstå från senaste året.

- Apropå avstå, förresten. Lördagskvällen var Hurtigs kväll när Luleå mötte Djurgården i Delfinen men sedan har jag faktiskt tänkt servera honom en morot och utmana i en intern viktresa under 2018...

- Starke atleten Hurtig skulle förmodligen vinna den utmaningen ganska enkelt om han antog den.

- Det är annars ingen enkel sak för elitidrottsmän och kvinnor att hålla formen efter karriären. Ett fåtal klarar det men flertalet inte och anledningen är i de flesta fall enkel. De bränner långt ifrån samma mängd som tidigare men stoppar i sig lika mycket och ofta också mer.

Stålmannen
26 Hurtig
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore mån 25 sep - 20:30

En av Vårat gängs största.. En mycket värdig LHF Hero, Pitebo och Norrbottning Stålmannen
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7730
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Anthrax mån 25 sep - 22:35

En underbar karaktär och vinnarskalle med riktigt krut i bössan!
Anthrax
Anthrax

Antal inlägg : 984
Join date : 16-11-26
Ort : Arnstad

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman tor 28 sep - 1:04

Påsken -96

”Vi var försenade hem med någon timme eller två. Det här var under påskhelgen. Då vi kom mot Kallax flygplats hade folk varit ute och tänt ljus. Kapten flög över stan och vi såg att det var kö från Bergnäsbron till Kallax med folk som skulle ut och ta emot oss. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det.

– När vi hade landat skulle vi gå ut i gaten och ta emot folkets jubel, men det gick inte. När vi kom ut var det bara för oss att sträcka upp armarna så drog dom oss tillbaka. Det var fullt överallt, men i alla fall vi fick vi träffa våra familjer. Sedan tog vi bussen över Måttsund tillbaka för det gick inte att åka E4:an tillbaka. När vi sedan kom till Stadshotellet var det 5-6 000 som stod där ute och väntade på oss mitt i natten.


http://www.hockeysverige.se/2016/11/20/kultspelaren-fran-pitea-old-school-hockey-lars-hurtig/ Bra intervju

Det är bara inse att vi under åren haft förmånen att få uppleva hockeygodis i Delfinen och att Hurtig bjudit oss lulefans på riktigt många gobitar.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman fre 5 jan - 18:51

Lars Hurtig 848a7310
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore tor 7 feb - 14:58

I det här avsnittet blickar vi tillbaka till SM-slutspelet 1993 då där Lasse Hurtig var en riktig övertidsspecialist.Ögonblicket - Mr Sudden Death
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7730
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman tis 28 maj - 12:28

Lars Hurtig C7b57d10
Bild: Linda Wikström | Lars Hurtig ser fram emot sommarens stora hockeyfest.

Micke Lindgren PT

Det var annandag jul 2018 som Tobias Forsberg från Piteå skadades allvarligt då han störtade in i sargen med huvudet före under en match med Leksand.

"Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar", skrev Forsberg på Instagram i början av maj.

Efter beskedet startade Leksands IF en fond för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.

Då fick Lasse Hurtig och några kompisar en idé att göra något.

Och det blir en riktigt häftig hockeyfest i Piteå under PDOL-lördagen 27 juli. Och det blir inte bara en match – utan två.

– Ja det blir dubbla matcher i LF Arena med många gamla stjärnor och även nuvarande toppspelare, berättar Lasse Hurtig.

Dels en match med aktiva spelare, Piteå Södra mot Piteå Norra.

– Där kan ju folk själva gissa var spelarna kommer ifrån, säger Lasse med ett skratt.

Piteå ligger mitt mellan två SHL-lag så det är väl ingen större hemlighet att Piteå Södra kommer att bestå av spelare från Skellefteå AIK och Piteå Norra från Luleå Hockey.

– Johan Forsberg (Tobias bror) är förstås en av spelarna som ska vara med.

Sedan väntar en veteranmatch med stjärnor från NHL och gamla elitserien.

Piteå har fostrat fem NHL-proffs genom åren. Stefan Persson, Lasse Lindgren, Mikael Renberg, Tomas Holmström och Mattias Öhlund.

De tre senaste – Renberg, Holmström och Öhlund – kommer att ge stjärnglans åt hockeyfesten.

Och fler lär det bli.

– Vi har precis fått klartecken för matchen så vi ska börja bearbeta spelare från och med nu. Vi siktar förstås på att få hit fler riktigt kända namn, säger Hurtig.

– Det känns riktigt roligt att få göra en sådan här match med våra NHL-killar och andra stjärnor när dessutom pengarna går till ett gott syfte. Allt överskott från matcherna går direkt till Tobias Forsbergs fond, berättar Lasse Hurtig.

Frågan är – kommer du själv att spela?

– Nä, jag kommer inte i några hockeybyxor idag, skrattar Hurtig.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman mån 17 jun - 16:48

En av världens bästa backar spelar välgörenhetsmatcherna i Piteå under PDOL. Det är ingen mindre än Victor Hedman, som utsågs till NHL:s bästa back 2018. "Det känns helt fantastiskt att få hit honom" säger Lasse Hurtig.

Lördag 27 juli spelas välgörenhetsmatcher i LF Arena, Piteå där överskottet går till fonden för den skadade hockeyspelaren Tobias Forsberg från Piteå.

Piteå-Tidningen har tidigare berättat att en rad stjärnor dyker upp i Piteå – och den senaste att tacka ja är Victor Hedman.

28-åringen med Modo som moderklubb har spelat elva säsonger i NHL med Tampa Bay Lightning där han har ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025.

Två säsonger i rad blev Hedman uttagen till den årliga All Star-matchen i NHL. Säsongen 2017-2018 gjorde han flest mål av alla backar och valdes till NHL:s allra bäste back då han fick ta emot James Norris Memorial Trophy.

Bjässen Hedman, som är 198 cm lång och väger över 100 kilo, vann även VM-guld med Tre Kronor 2017.

– Det är en riktig världsback så det är klart vi är jätteglada att han ville ställa upp, säger Lasse Hurtig, en av initiativtagarna för hockeyfesten i slutet av juli.

Hurtig och kompani har sedan tidigare fått klartecken av både nuvarande och "slocknade" stjärnor som Daniel Sedin, Jonathan Hedström, Mikael Renberg, Tomas Holmström, Mattias Öhlund, Jan Sandström, Johan Strömwall, L-G Pettersson, Joel Lassinantti, David Rautio och Petter Emanuelsson.

Det blir förutom en speciell stjärnmatch med veteraner och andra stjärnor en match mellan "Piteå Södra" och "Piteå Norra".

– Nästa vecka får vi klart vilka spelare från Skellefteå som kommer hit.

En rad kringaktiviteter planeras också. Många gamla stjärnor från landslag och NHL dyker upp. Pekka Lindmark, Lasse Lindgren och Stefan Persson med flera.

– Vi har inte spikat exakt vad de ska göra men klart är att de kommer i alla fall.

Arrangörsstaben har ute krokarna bland fler kända namn och världsstjärnor, både nuvarande och de som slutat.

– Får vi napp av alla vi vill ha hit, då blir det här mycket bättre än vi hade trott.

Domare behövs också och vad passar då bättre än att ta hit proffsdomaren, den av SHL heltidsanställde Linus Öhlund från Älvsbyn. På Öhlunds meritlista finns förutom SM-finaler även OS och VM.

Eftersom Piteå Dansar och Ler pågår blir det festivalkänsla även på området uppe på LF Arena.

– Vi kommer att ha ett stort tält med servering av mat och dryck för att göra det hela ännu mer festligt, säger Hurtig.

Biljettförsäljningen till hockeyfesten har inletts.

– Vi har börjat med företagsbiljetter och intresset är stort, försäljningen går bra, det känns riktigt kul, säger Lasse Hurtig.


...........


Tips från coachen....Oskar ”Sunken” Sundqvist, en kille från Boden, rätt grym hockeyspelare   Smile ....har visst varit den MEST tongivande spelaren, ok O`Reilly och Binnington va bra också (fakta: den matchen Sunken var avstängd torskade de med 2-7 eller vafan det var) till att St. Louis BÄRGADE LORD STANLEY POKALEN 2019.... Coffee ..
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman ons 3 jul - 16:52

Lars Hurtig 9d18df10
Lars Hurtig 486a4a10
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman tor 4 jul - 23:17

Har följt NHL flera år och och det som slår mig mest efter säsong 18/19 är hur mycket jag saknar tvillingarna Sedins hockeykonster. De la ju skridskorna på hyllan efter 17/18. Inte ens Lemieux saknade jag så mycket som Sedinarna.

Sedinarna kunde stå för helt otroliga inviduella nummer men framförallt sanslösa, magnifika kombinationer som man bara gapade över när man såg  Shocked   Riktigt hockeygodis  Very Happy

Nu kommer Sedinarna (jag hoppas bägge kommer) och många fler storspelare/f.d. storspelare till Pite för spela en (eller två) matcher där pengarna går till rehabilitering för Tobias Forsberg.

Om man har möjlighet ska man definitivt gå och titta, inte minst på the twins som lämnat ett stort avtryck efter sig i hela Nordamerika.

Läste om tvillingarna i Aftonbladet i maj och de är i bra form måste jag säga.

Daniel och Henrik sprang Vancouver Maraton, den förstnämnde på en kanontid.

Maj 2018 lade bröderna Sedin skridskorna på hyllan efter långa och framgångsrika NHL-karriärer med över 1 000 poäng var.

Men de fortsätter att hålla i gång.

Båda två deltog i Vancouver Maraton – och båda gick i mål på klart respektabla tider.

Daniel vann brödrakampen på tiden 3:11,45, medan Henrik gick i mål på 3:23,11. Imponerande tider med tanke på att ingen av dem hade sprungit ett helt maraton tidigare (Johan Strömwall -  cheers - gjorde väl en iron man flera år efter han slutade så det är inte bara Sedinarna som hållit i efter karriärens slut)

– Det var grymt. Första gången för oss men jag tror vi ska sikta på att göra det igen nästa år, sa Daniel till Daily Hive.

Han har tidigare sagt att de håller i gång kropparna, trots att deras professionella karriärer nu är över.

– Vi älskar att springa. Det är något vi gjort varje sommar även som aktiva och något vi kommer fortsätta göra i framtiden, har han sagt.

Hade gärna sett Pekka mellan stolparna i nått av lagen i Piteå och Tore Ökvist i forwardsuppställningen. Precis som Sedinarna och Niklas Lidström så var Pekka en världsspelare, en världsmålvakt.

Tore Ökvist var en stor hockeykonstnär när det begav sig, en sån där spelare som Sedinarna, man trodde inte sina ögon Shocked  och efter matcherna var man med rätta helt jävla salig  Very Happy


Forza Tobbe!!
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman ons 24 jul - 10:00

Lars Hurtig 51e61010
Bild: Emil Larsson | Lasse Lindgren och Lasse Hurtig är två av initiativtagarna till välgörenhetsmatcherna för Tobias Forsberg.

Förberedelserna är i full gång inför välgörenhetsmatcherna för Tobias Forsberg. "Folk har ställt upp på ett fantastiskt sätt", säger Lasse Hurtig, som är en av initiativtagarna.

Det är en av årets varmaste dagar då förberedelsen inför lördagens välgörenhetsmatcher för Tobias Forsberg är i full gång på Piteå Hockeys kansli.

Hela överskottet från dagen kommer oavkortat gå till Tobias Forsbergs insamlingsstiftelse.

Initiativtagarna har fått en stjärnspäckad laguppställning med sjufaldige Norris Trophy-vinnaren Nicklas Lidström, målkungen Viktor Arvidsson och kanske världens främsta back i Victor Hedman för att nämna några.

– Folk har ställt upp på ett fantastiskt sätt. Alla har velat vara med, och det känns roligt att vi kan göra det här för Tobias Forsberg, säger Lasse Hurtig, som är en av initiativtagarna för välgörenhetsmatcherna.

– Viktor (Arvidsson) frågade om det blir en eller två matcher (skratt). Grabbarna verkar vara sugna att spela, säger Lasse Lindgren.

Piteå har fostrat fem NHL-proffs genom åren. Stefan Persson, Lasse Lindgren, Mikael Renberg, Tomas Holmström och Mattias Öhlund.

Mattias Öhlund kommer till spel och tanken var också att Mikael Renberg och Tomas Holmström skulle spela.

– Skador sätter stopp för spel. De kommer ändå finnas på plats bland många legendarer som Stefan Persson, Pekka Lindmark och Curre Lundmark.

I måndags inleddes också arbetet att få till en spelbar is på lördag.

För det blir inte bara en, utan två matcher som kommer att spelas för Tobias Forsberg.

Först väntar match mellan Piteå södra och Piteå norra.

Piteå ligger mitt mellan två SHL-lag där det södra laget kommer bestå av spelare från Skellefteå och i det norra laget blir det spelare från Luleå.

Några av spelarna är Joakim Lindström, Andreas Wingerli, Daniel Sondell, Johanna Fällman och Emma Nordin.

Efter derbymatchen väntar "legendarmatchen" match med tidigare och nuvarande NHL-stjärnor.

– Vi tror och hoppas att det blir en riktig hockeyfest för samtliga inblandade, säger Hurtig och fortsätter:

– Och vi vädjar till de Piteåbor som har möjlighet att gå eller ta cykeln. Det kan bli trångt på parkeringen.

LF Arena har knappt 1000 sittplatser och kapacitet för 2550 åskådare totalt.

Biljettrycket har varit stort där barn under 13 år får gratis inträde till matcherna.

Lasse Hurtig och Lasse Lindgren berättar att de sålt cirka 1500 förköpsbiljetter vilket betyder att det finns 1000 platser kvar att fylla.

– Vi tror och hoppas att det blir fullsatt, säger Lasse Hurtig och får medhåll av Lasse Lindgren.

Emil Larsson PT
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman sön 28 jul - 17:40

Bra jobbat alla! Puh! över 30 grader varmt, skönt att gå in i isladan och få lite svalka..

Tummen upp för Hurtigs och Lasse Lindgrens initiativ att dra ihop ett gäng hockeyprofiler för att få in pengar till rehabiliteringen för Tobbe Forsberg.

Och vad kul att få se legender som L-G Pettersson, Johan Strömwall, Anders Burström, Lasse Edström, Mats Lavander och Janne Sandström igen! Ståpäls!

Lassinantti visade vilken bra målvakt han är. Noel Gunler representerade moderföreningen så man blev stolt.

Lars Hurtig Ca20a310
Bild: Gunnar Westergren PT| Snacka om profiler. Stanley Cup-vinnare, OS-guldmedaljörer, världsmästare, svenska mästare, Norris Trophy-vinnare, Art Ross Trophy-vinnare och VM-domare. Här ses de som var med i Legendsmatcherna i LF Arena, lördag eftermiddag.

Lars Hurtig Bd858010
BILD: Gunnar Westergren PT | En historisk bild i LF Arena. Nedre raden från vänster: Daniel Sedin (brorsan Henrik kunde tyvärr inte komma), Tomas Holmström, Mikael Renberg och Viktor Arvidsson. Övre raden från vänster. Oskar Sundqvist, Victor Hedman, Mattias Öhlund, Nicklas Lidström och Pierre Edouard Bellemare.

Bosse Lundqvist PT:

Efter en inledande match mellan Piteå Norra/Luleå och Piteå Södra/Skellefteå där de senares stjärnor Joakim Lindström och Oscar Möller trampade loss i andra perioden och fixade en bekväm 6–4-seger var det dags för några av världsnamnen att ta isen i besittning.

Där blev det revansch för de från Norr, det röda laget mot det Svarta/södra. Victor Hedman gavs chansen att stänka in en straff bakom Joel Lassinantti till 4–4 för sitt södra gäng några sekunder från slutet varpå matchen slutade i ett crescendo med fem straffars avgörande för båda lagen.

De svartklädda superproffsen (Victor Hedman, Viktor Arvidsson, Pierre Edouard Bellemare, Daniel Sedin och Leif R Carlsson) ville bjuda publiken på något extra men Joel Lassinantti var omutligt.

Piteå Hockeys främste poängmaskin genom tiderna, Daniel "Ragge" Olofsson körde en patenterad variant och drog upp den i Oskar Östlunds vänstra kryss medan Nicklas Lidström snärtade in den lågt i Östlunds högra hörn varpå det Röda Legendslaget "vann".

"Ragge" Olofsson och hans gamla kedjepolare i Piteås 77-kedja - Björn Lavander och Magnus Lovenlund - fann stundtals varandra på isen som i fornstora dagar.

– Det var roligt, men vi attackerades inte så hårt. Många gick ju inte för fullt med fysiken på oss, sa Daniel efter matchen.

Fysik, tempo eller inte. Det är svårt att inte ösa hela kontot med superlativer över sjufaldige Norris Trophy-vinnaren Nicklas Lidström. Han är något av ett unikum. Han rör sig fortfarande som en smidig panter på isen, hamnar sällan eller aldrig i tidsnöd och passen sitter i stort sett alltid på medspelarnas tejp. Ibland är det lätt att tro att "Lidas" är utrustad med halvdussinet ögon. Svårt att smälta det faktum att det var sju år sedan han la av den aktiva karriären.

- Kul i alla fall att man hänger med de yngre grabbarna någorlunda, sa han ödmjukt sedan han fotograferats av fans och skrivit autografer en styv halvtimme.

Lidström åkte upp till norr sin gamle lagkamrat Tomas Holmström i fredags.

– Vi stannar över lördagen och åker hem till Västerås imorgon, berättade han.

Lars Hurtig 54b71710
BILD: Gunnar Westergren PT | Nicklas Lidström, en superstar i ordets rätta bemäkelse

En bit bort i ishallen stod de fortfarande aktiva NHL-proffsen Victor Hedman, Viktor Arvidsson, Pierre Edouard Bellemare tillsammans med Daniel Sedin och skrev autografer samtidigt som de förevigades med fansen vilka hade mobilkamerorna i högsta hugg.

– En ära att få spela med de grabbarna, sa rinkens äldste, Leif R Carlsson, 62 år.

– Leffe har tränat med Michael Nylander och grabbarna i ett par veckor i Lidingöhallen, berättade Lasse Lindgren.

– Skulle kunna spela till jag är hundra år om möjligheten fanns. Det har hänt massor i utvecklingen på materialsidan sedan jag spelade, konstaterade Leif där han satt i omklädningsrummet intill Lars Gunnar Pettersson, Ulf Wikgren och Magnus Isaksson.

– Leffe, Ulf Wikgren och jag bildade gubbkedjan, sa Lars Gunnar.

Och visst, takterna satt där fortfarande imponerande hos Leif R, 61-årige Wikgren och 59-årige Pettersson.

Magnus Isaksson hade bland andra Viktor Arvidsson som lekkamrat. "Mange" hamnade sin vana trogen i poängprotokollet. Arvidsson satt sin vana trogen ett par puckar till publikens jubel.

Välgörelsematchernas huvudperson, Tobias Forsberg, följde tillsammans med sin familj, släkt och vänner de två matcherna från LF Arenas VIP-rum.

Brorsan Johan Forsberg och kusinen Mattias Forsberg spelade båda med tröjnummer 19 på ryggen. Nummer 19 bar samtliga spelare i båda Legendslagen på sina tröjor.

– Hedrande. Jag är mycket glad för allt det här, sa Tobias som numera är bosatt i Stockholm.

– Men vi kommer att stanna i Piteå några dagar framöver, berättade han.

Forza Tobbe!

Älska

#19

Älska
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman fre 8 nov - 22:02

Kom att tänka på en sak: Varje gång Lars Hurtig är i Delfinen så sjunger vi på ståplats EXTRA HÖGT för #26. Mitt råd till Osten är att han sätter in Hurtig när det ska avgöras! Älska
Lars Hurtig 1306e310
Bild: Norrbottens Media | Mattias Öhlund och Lars Hurtig. Hurtig: "Jag bytte höft för något år sedan. Och jag vågar inte spela. Det känns lite väl riskabelt", säger Lars Hurtig.

Hurtig blir assisterande åt "Osten".

Det kommer att bli stjärntätt på Björknäshallens is på lördag eftermiddag. Guldtränaren Lars ”Osten” Bergström får dock klara sig utan sin gamle målkung Lars Hurtig. ”Jag får backa upp honom i båset i stället, det kanske kan behövas, han börjar ju bli gammal”, säger Lars Hurtig.

Han har själv hunnit bli 57 år.

– Jag har inte varit på is på åtta eller nio år, säger Lars Hurtig.

Sedan berättar han:

– Jag bytte höft för något år sedan. Och jag vågar inte spela. Det känns lite väl riskabelt, säger han.

Fast han ser fram emot lördagens match i Boden.

– Det ska bli jätteroligt, säger Lars Hurtig.

Han håller fortfarande kontakten med flera av de han spelade tillsammans med under de där åren i mitten av 1990-talet.

– Jag, (Johan) Strömwall och (Lars) Modig brukar höras av. Och Stefan Jonsson träffar jag ibland. Sedan träffades ju de flesta av oss 2016 när det var 20-årsjubileum. Men Jarmo (Myllys) kunde inte komma den gången, och honom var det faktiskt jättelänge sedan jag träffade, säger Lars Hurtig.

Han började sin karriär Piteå IF på slutet av 70-talet och flyttade till Luleå 1985. Lars Hurtig gjorde sig känd som en vass målskytt under sina elva säsonger i Luleå Hockey. På sina 475 matcher för klubben gjorde han 212 mål.

Efter man hade tagit guld 1996 flyttade han till Landshut, där han spelade i två säsonger, innan han flyttade hem och avrundade karriären i Piteå Hockey.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman ll mån 2 aug - 21:28

Har rekordet på flest mål i luletröjan: 212 stycken.

Delad 1:à plats flest gjorda mål (4)i en match:
Tore Ökvist 1985-01-24
Juha Nurmi 1986-11-20
L-G Pettersson 1988-11-24
Lars Hurtig 1992-01-23
Jonas Rönnqvist 1999-09-18
Johan Harju 2009-01-31

Lars Hurtig C2e1dd10
Lars Hurtig Df621210
Lars Hurtig 97dd9510
Synkade! Very Happy Pär Bäckström? Göran Ström?
Lars Hurtig B35b7210
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1298
Join date : 21-05-19

Wolfhunter likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore lör 4 maj - 0:55

Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 7730
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet