Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Sida 14 av 18 Föregående  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Nästa

Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Freno i tis 09 feb 2016, 11:47

@Dilox skrev:Någon som har Kurirens artikel om Näkyvä på lager?

Stjärnbacken kommer inte till Luleå Hockey:
ISHOCKEY/LULEÅ Den 15 februari stänger transferfönsret. Men redan nu kan Norrbottens-Kuriren slå fast att det blir ingen comeback 2015/2016.
Luleå Hockey har visat intresse för finländske backen Kristian Näkyvä.

Men det blir inte aktuellt den här säsongen.

25-åringen gjorde succé i Luleå och SHL förra säsongen med 29 poäng (10 mål/19 assist) på 55 grundseriematcher.

NHL-laget Nashville nappade, men väl i Nordamerika har det bara blivit spel i AHL med farmarlaget Milwaukee Admirals och sju poäng på 45 matcher (1 mål/6 assist) och -8 i plus/minusstatistik. I laget spelar även de förra SHL-svenskarna Max Görtz, Viktor Arvidsson, Pontus Åberg, Johan Alm och Petter Granberg från Malmberget, som spelat sex matcher i NHL-laget. Han slet av hälsenan i somras och har haft tufft att komma tillbaka. Dessutom finns HV71:s förre Schweiztalang Kevin Fiala i Milwaukee.

– Näkyvä spelar ut säsongen i Nordamerika, säger hans agent Thomas Sjögren till Norrbottens-Kuriren.

Finns det intresse från Luleås sida inför nästa?

– Ja.

Freno

Antal inlägg : 196
Join date : 15-05-24
Age : 29
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Dentos i tis 09 feb 2016, 12:52

"Luleåintresse för KHL-stjärna - Inte hört något" någon? bounce bounce
avatar
Dentos

Antal inlägg : 672
Join date : 13-03-18
Age : 21

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Puckad i tis 09 feb 2016, 12:54

@Dentos skrev:"Luleåintresse för KHL-stjärna - Inte hört något" någon? bounce bounce
Radulov! cheers santa
avatar
Puckad

Antal inlägg : 4660
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Freno i tis 09 feb 2016, 13:50

@Dentos skrev:"Luleåintresse för KHL-stjärna - Inte hört något" någon? bounce bounce

Luleåintresset för KHL-stjärnan: "Inte hört något":
ISHOCKEY/MINSK Ryan Gunderson öste in poäng för Brynäs 2011–2014 och är högattraktiv på transfermarknaden.
Dynamo Minsk missar KHL-slutspelet.

I laget finns den förre Brynässtjärnan Ryan Gunderson.

Men det lutar inte åt någon SHL-comeback för amerikanen. Han snittar mest istid i Minsk (25.11 minuter per match) och har gjort 27 poäng (5 mål/22 assist) på 58 matcher och har -15 i plus/minusstatistiken.

– Det finns intresse från andra KHL-klubbar och även från Schweiz, säger hans agent Thomas Sjögren till Norrbottens-Kuriren.

Luleå Hockey?

– Jag har inte hört något från "Osten".

Gunderson vann SM-guld med Brynäs 2012 där bland andra Luleås Jonathan Granström ingick i laget.

Han gjorde mest poäng av alla backar i allsvenskan med Örebro 2010/2011 och i SHL:s poängliga bland backarna med Brynäs 2011/2012 och 2013/2014. Förra säsongen spelade 30-åringen i Jokerit med Linus Omark innan han inför den här bytte till Minsk där kontraktet går ut i vår.

Kuriren har sökt sportchefen Lars "Osten" Bergström för en kommentar.

jimmy.landstrom@kuriren.com

0920-26 29 38

Freno

Antal inlägg : 196
Join date : 15-05-24
Age : 29
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Freno i tis 09 feb 2016, 15:43

http://www.kuriren.nu/100-hockey/osten-om-lulea-hockeys-varvningsstrategi-8727091.aspx

"Osten" om Luleå Hockeys värvningsstrategi:
ISHOCKEY/LULEÅ Den 15 februari stänger transferfönstret. Och ryktena flödar just nu i sociala medier, men "Osten" sitter lugn i båten.
Luleå Hockey tackade nej till Espoo Blues-backen Otso Rantakari, som lämnade Finland.

SHL-konkurrenten Modo nappade på den 22-årige backen som öst in poäng i den finska ligan.

Orsaken var att Rantakari har ett muntligt avtal med en finsk klubb för nästa säsong – och Luleå ville skriva ett flerårskontrakt.

– Vi ser på truppen både i dag och i morgon, menar Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström.

För tillfället finns det ingenting som tyder på att Luleå Hockeys guldsatsning kommer att leda till ett nyförvärv innan transferfönstret stänger på måndag.

– Vi har kommit in i en rollbesättning i den befintliga truppen och försöker nu optimera den och vi tror väldigt mycket på den truppen vi har. Sigalet och Petrell är på väg tillbaka efter skador och Jaros har visat sig ypperlig sedan han kom tillbaka från Asplöven, säger "Osten" och fortsätter:

– Men finns det en spelare som vill komma till oss för att byta miljö och allt stämmer in på vad vi söker, så visst kan det vara intressant. Men spelarna som just nu är ute på marknaden är kostsamma och av osäker kvalité.

Ryan Gunderson?

– Vi tror som sagt mycket på det vi har. Damlaget fick in en finsk rekrytering nästan gratis och om Kuriren står för Gunderson kan det givetvis bli aktuellt, säger "Osten" och skrattar.

– Det blir alltid mer dramaturgi inför att fönstret stänger, men vi är inte stressade och känner oss komfortabla med den resan vårt befintliga lag har gjort.

Freno

Antal inlägg : 196
Join date : 15-05-24
Age : 29
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av LulefanGBG i tis 09 feb 2016, 16:41

Jo att laget skärpt till sig ordentligt och vänt skutan råder ingen tvekan om. Man har gått från att vara ett bottenlag till ett givet topplag, men samtidigt får man försöka se nyktert på situationen. Visst, det laget vi har nu har visat en jävla karaktär och moral, och kan stundtals spela riktigt bra hockey också, men spelet är lite för ojämnt. Att poängen ändå trillar in är väl en styrka i sig, ty bra lag vinner även när de spelar sämre, men det finns trots allt den del detaljer i spelet som måste bli bättre för att vi skall kunna gå hela vägen.

Av våra spetsvärvningar har man i mitt tycke bara fått ut tillräckligt av Micflickier. Han är så bra som jag hoppades offensivt och kanske ännu lite bättre defensivt än vad jag trodde mig veta att han var. Men vi har inte fått ut maximalt av Rajala och det är såklart ett ok. Sweatt är svårbedömd då jag tycker att han under omständigheterna ändå gjort riktigt bra ifrån sig sedan sin comeback, men det känns inte som om att man fått ihop kedjorna optimalt riktigt ännu. Då är det svårt att säga vad som eventuellt behövs, och kanske är det bara att hälla fler kockar i soppan, (som en god vän en gång sade), om man värvar någon där. Svårt läge för Osten, tycker det är helt rätt inställning att se långsiktiga lösningar som enda alternativet.

Beträffande backsidan är jag av en annan åsikt. Dels för att vårt största sorgebarn den här säsongen är vårt powerplay. Där måste vi få in en back som träffar mål och skjuter hårt, och som kan göra det på direktskott så att skotten hinner igenom innan försvarande spelare hinner till skottlinjen. Likaså behöver vi en back som i PP kan driva upp tempot i passningsspelet från blålinjen. Dessutom känns vår backbesättning aningen tunn och känslig för skador, och i ett slutspel kommer alltid skador. Vad händer om Sigalet inte håller eller Melart går sönder? Då tappar vi väldigt mycket.

En back likt Ryan Gunderson skulle avlasta övriga mycket i PP, och skulle förmodligen också bidra stort i den spelformen varför han också avlastar forwards. Kunde man få den biten att fungera, då tror jag absolut på en god guldchans, får krigare och hjärta och moral har den här truppen så det räcker och blir över, och skills finns jävligt mycket också, med eller utan Rajalas egenskaper.

Powerplay är emellertid ett spelmoment som är alldeles för avgörande för att vi skall kunna bortse från det, och så länge vi inte får det att fungera i den spelformen så tror jag tyvärr att det är kört i det långa loppet. Kanske trillar poletten plötsligt ner hos samtliga och allt börjar fungera hux flux, men jag tror inte det för det har inte fungerat på 55 omgångar, plus ett slutspel på förra säsongen, samt 42 omgångar den här säsongen så att det helt plötsligt skulle börja fungera nu känns inte så troligt. Och spetskompetens bland forwards har vi ju, men det känns som att det är på blålinjen nyckeln till lösningen finns...

För att summera detta osammanhängande inlägg:
En PP-back behövs för att på allvar utmana om guldet. Vi har med nuvarande trupp goda chanser att slå ut alla lag i slutspelet, men utan ett bättre PP så tror jag inte att vi lyckas vinna 12 st. troligtvis väldigt jämna och tuffa slutspelsmatcher.

Viktigaste momenten för att vinna SM-guld:
1. Toppmålvakt, check!
2. Powerplay, *burp*
3- Boxplay, check!

Fusklunda, Skellefteå och Färjestad har alla de där tre tycker jag, och Linköping har precis som vi två av tre.

Sedan har vi kanske bättre spel 5 mot 5 än flertalet av våra toppkonkurrenter, men det är sällan det avgörs i spelet 5 mot 5 tyvärr.
avatar
LulefanGBG

Antal inlägg : 7644
Join date : 12-05-12
Age : 34
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Slapshot i tis 09 feb 2016, 16:54

Håller med i mycket men jag tror till skillnad från dig att nyckeln till ett fungerande PP står i båset....eller avsaknaden på en nyckel kanske man skulle säga.

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Tigerman i tis 09 feb 2016, 17:43

@Slapshot skrev:Håller med i mycket men jag tror till skillnad från dig att nyckeln till ett fungerande PP står i båset....eller avsaknaden på en nyckel kanske man skulle säga.
Jag är av den åsikten att PP-taktik hör till hockeyns enklare moment, så det är knappast tränarnas fel att det skiter sig på planen. En handfull grunduppställningar med vissa varianter i utförandet, och ungefär lika många sätt att ta sig in i zon med pucken under kontroll. Det är nog snarast utförandet det brister i. Speltempot inte minst, det går fortare i 5 mot 5.

Mest slående tyckte jag det var att få se Asplöven live, nog för att det är mot sämre motstånd men just tempot var högre i deras PP-uppspel än vad vi oftast klarar av.

Tigerman

Antal inlägg : 2598
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Puckad i tis 09 feb 2016, 18:43

@LulefanGBG skrev:Beträffande backsidan är jag av en annan åsikt. Dels för att vårt största sorgebarn den här säsongen är vårt powerplay. Där måste vi få in en back som träffar mål och skjuter hårt, och som kan göra det på direktskott så att skotten hinner igenom innan försvarande spelare hinner till skottlinjen. Likaså behöver vi en back som i PP kan driva upp tempot i passningsspelet från blålinjen. Dessutom känns vår backbesättning aningen tunn och känslig för skador, och i ett slutspel kommer alltid skador. Vad händer om Sigalet inte håller eller Melart går sönder? Då tappar vi väldigt mycket.

Jag håller med om att backsidan är tunn, eller ömtålig och känslig för skador. Men jag fortsätter inbilla mig att de flesta av våra backar kan skjuta direktskott.
Om inte pucken absolut skall knådas till en bandyboll innan skickas till backen!
-Så länge vi håller på så, så finns det ingen back i världen som kan få igenom skotten.
avatar
Puckad

Antal inlägg : 4660
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i ons 10 feb 2016, 17:41

Någon som kan lägga in en artikel från NSD

"Planen: Så ska Luleå Hockey bli bättre - i SM-slutspelet"
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av #96 i ons 10 feb 2016, 18:39

@Redbear skrev:Någon som kan lägga in en artikel från NSD

"Planen: Så ska Luleå Hockey bli bättre - i SM-slutspelet"
LULEÅ/ISHOCKEY Luleå Hockey har klättrat markant i tabellen – men än är säsongen inte över. Här är fystränaren Petter Petterssons plan för att ta laget till nya höjder.
Luleå Hockey har haft en strålande utveckling i SHL – efter den blytunga starten. Sedan säsongen vände har Luleå tagit 57 poäng på 24 matcher och ligger på tredje plats i tabellen.

Men än är det inte över.

Luleå Hockey siktar, precis som inför säsongen, på guld och fystränaren Petter Pettersson har en plan för hur spelarna ska bli ännu starkare.

– Det handlar om när vi ska ha tuffare träningsperioder och när vi ska släppa upp lite grann, säger Pettersson.

Var står ni nu?

– Vi går in i en lite tuffare fas som varar tre-fyra veckor och sen släpper vi lite grann med en vecka kvar innan slutspelet för att maximera.

Definiera "släpper upp".

– Korta pass, lättare vikter, snabbare tempo – samtidigt som vi synkar det med ispassen. Kortare pass med högre intensitet och specialdesignade övningar.

De senaste veckorna har Luleå kört ganska tuffa pass, poängen har trillat in ändå och tanken är att de framtida vinsterna ska överväga eventuella negativa effekter av hårdträningen. Efter tre dagar utan gemensam träning går nu laget direkt in i nästa intensiva fas för att ta det lite lugnare längre fram mot slutspelet.

– Det är nästan så att man känt "fy fan, nu är det en ruggigt viktig vecka" varje måndag den här säsongen. Det har gått bra att köra hårt eftersom vi har gått så pass bra, säger Pettersson.

Hur ser det ut under säsongen?

– Det är en avvägning, vecka till vecka. Vad har vi för matcher? Hur ligger vi till i serien? De yngre killarna kan köra lite tuffare vissa perioder eftersom de har lite snabbare återhämtningsfas, de mer rutinerade behöver man bara underhålla så att de kan spela matcher och bibehålla sin fysiska status.

Fick du ändra mycket i det tänkta programmet i och med den svaga starten?

– Nej, det tycker jag inte. Vi följde vår grovplanering och vågade hålla i fast det gick lite tungt. Hade det varit mitt första år hade jag nog funderat mer, nu kändes det ganska tryggt och tränarna var inne på samma spår.

Ni gjorde inget speciellt i träningen där när det vände?

– Nej, inte det. Visst kanske det blev några kortare pass emellanåt, men det berodde snarare på tufft spelschema än något annat. Vi har gjort det vi skulle under i stort sett hela säsongen.
avatar
#96

Antal inlägg : 1992
Join date : 12-01-21
Age : 46
Ort : Malmö

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i ons 10 feb 2016, 18:48

Tack Smile
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Simon90 i fre 12 feb 2016, 13:22

Nån som kan lägga upp artikeln från Kuriren "Klasen om framtiden och en comeback i Luleå"? bounce

Simon90

Antal inlägg : 47
Join date : 14-04-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i fre 12 feb 2016, 13:24

Ping @Simon90!

http://www.kuriren.nu/100-hockey/klasen-om-framtiden-och-en-comeback-i-lulea-8731186.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/ÖREBRO Linus Klasen är tillbaka i Tre Kronor. Kuriren har träffat honom och pratat om livet i Lugano, konkurrensen med Omark i landslaget – och en comeback i Luleå Hockey.
Joel Lundqvist skickar in en tackling i korridoren på lagkamraten från Frölunda, Artturi Lehkonen, och flinar sedan åt honom.

Ilari Filppula passerar Linus Klasen och ber matchens lirare hålla käften. De var tidigare i vintras lagkamrater i Lugano innan finländaren bytte till Modo i SHL.

Gliringarna flyger runt.

Det låter hårt, men är hela tiden med glimten i ögat.

Man kan inte tro att det är ärkerivalerna Sverige och Finland som spelar dubbellandskamp i Euro Hockey Tour.

När slutsignalen gått inför fullsatt 5 500 åskådare i Behrn Arena är spelarna kompisar trots att Sverige vann med 3–2.

Linus Klasen bjöd på två läckra assister till Skellefteåbacken Niclas Burströms 2–0 och Frölundaforwarden Johan Sundströms 3–0.

Trots det var han inte nöjd.

– Jag vill ha mer puck för att skapa mer chanser. Vi skapade mycket chanser i powerplay och borde ha hängt någon där. Vi får se till att skapa ännu mer på lördag. Men det var skönt att vara tillbaka och nu har man en match i benen.

Det ryktas om att du sökt dagisplats i Luleå och köpt det tomma radhuset vid Anton Hedman på Mjölkudden, stämmer det?

– (skratt) Det är mer än vad jag vet. Jag har inte köpt någonting och jag har inte sökt efter dagisplats. Mina barn går i italiensk skola i Lugano och har fullt sjå där, säger Klasen.

Och så har du blivit pappa till en till knott.

– Ja, precis.

Så livet leker?

– Det rullar på. Barnen lär sig engelska hemma och italienska i skolan. I hockeyn lider vi i Lugano litegrann av de 15 matcherna vi hade i början av säsongen. Det var tufft, men vi har tagit oss igenom det.

Fullföljer du fyraårskontraktet med Lugano?

– Familjen trivs och vi har inte funderat på att lämna.

Blev det som ni tänkt, flytten från Luleå till Lugano?

– Jag, frugan och äldsta sonen (Lincoln) hade bott i Nordamerika innan så det var inga problem att acklimatisera oss. Visst var det tufft för ungarna i början när de blev inskolade med ett helt annat språk än de var vana vid. De hade varandra, femåringen och sexåringen, så det var tryggt och de kom in bra. Det viktigaste för mig var ändå att de skulle få en bra start.

Vad kan du säga till Luleå Hockey-supportrarna?

– Det är hockey vi sysslar med så det kan gå fort. Vi tar en säsong i taget.

Konkurrensen med Linus Omark om en ytterforwardsplats till VM i Ryssland?

– Omark har haft en grym säsong i KHL och det är lite annat spel där. Det är världens näst bästa liga och sedan får vi se vad som kommer från NHL. Det är ingen som vet. VM är ingenting jag tänker på just nu. Jag försöker göra så bra jag kan här och sedan får vi ta det andra i framtiden.

Skrivet av Jimmy Landström
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Simon90 i fre 12 feb 2016, 13:26

Tack! Very Happy

Simon90

Antal inlägg : 47
Join date : 14-04-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i fre 12 feb 2016, 13:30

Ett tips! Alla som vill kan testa plus-medlemskapet gratis hos Kuriren.
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Diktatorn i fre 12 feb 2016, 15:03

@Urken skrev:Ett tips! Alla som vill kan testa plus-medlemskapet gratis hos Kuriren.

Gratis och gratis... Det kräver att du fyller i allt från mejl till adress, personnummer och ta mig fan till och med mobilnummer. Det betyder att du inte efter en veckas användning inte får bestämma om det är värt att betala för tidningen, utan dom kommer även jaga dig på alla möjliga vis efteråt. Allt detta för en vecka då det inte ens spelas hockey. NK är en tidning vars sportjournalistik lever på click-baits och sensationsrubriker. Man målar gärna upp en krisbild av laget, vänder och vrider på kappan efter vinden och inte heller är man sen på att följa upp lösa rykten om allt möjligt. Det här gör man inte för läsarna, utan för att sälja prenumerationer. Visst kommer det lite intressant info från insidan lite då och då men hela det här forumet inklusive trollen håller högre journalistisk standard enligt mig.
avatar
Diktatorn

Antal inlägg : 293
Join date : 13-03-30

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn i fre 12 feb 2016, 18:57

"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"
avatar
Old Brooklyn

Antal inlägg : 3866
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i lör 13 feb 2016, 11:57

LULEÅ/ISHOCKEY Det är tio matcher kvar till slutspel, Luleå Hockey ligger trea och Joakim Fagervall är långt ifrån färdig. Nu berättar han om framtiden, promenaderna på älven, slipsen som försvann – och precis varför spelet i numerärt överläge med all säkerhet kommer att bli bättre.
oakim Fagervall går på vatten. Ibland går han en timme, ibland går han tre timmar, men han går. Varje dag, i stort sett, vecka ut och vecka in. Innan isen la sig på älven gick han broarna runt, över Bergnäsbron, ut mot Gäddvik, tillbaka över älven och in mot stan. Nu går han längs älven istället, på isen, upp mot Sunderbyn. En och en halvtimme uppströms, en och en halv timme nedströms.

– Det är jävligt fint, det har varit kanonföre. Det finns ett ställe där det är lite strömt, det har varit lite lömskt, men i år har det varit så lite snö att det inte är några problem att gå upp på backen där det behövs, säger Fagervall och rör in ketchup i spaghettin vid lunchbordet.

Varför?

– Det är skönt. Jag gillar inte att sitta inne, är det fint väder kastar jag bara av mig grejerna efter träningen, käkar och drar. Jag slår ihjäl tid, jag är ju jävligt mycket ensam och jag är hellre ute och går än sitter i lägenheten.

Det finns ju andra sätt att fördriva tiden på.

– Jo. ”Burra” har ju småbarn, han behöver inte gå ut och gå för att fördriva tiden, men jag har ju som passerat det stadiet. Men det är mycket tanke också. Jag har en framtid att fundera på, till exempel.

Du har bara några månader kvar på kontraktet. Kommer du fram till något?

– Nä. Men jag vill inte pressa fram något. Mår man bra så löser det sig – och jag mår jävligt bra.

Sportchef Lars ”Osten” Bergström har sagt att han vill förlänga – hur ser du på det?

– Vi snackar, absolut, men längre än så har vi inte kommit. Vi har kollat intresset och där är vi nu. Det brinner inte, båda parter vet vad den andre vill, det är ingen panik.

Du säger att du mår bra – men mår du bättre nu än för två-tre månader sen.

– Man går nästan hårdare i tankarna när det går bra. När det går dåligt är jobbet ganska självklart, då är det bara att grotta ner sig och gräva i allt. Nu jobbar vi nästan ännu hårdare – men på ett annat sätt, vi ska både behålla det vi gjort bra och dessutom utveckla vårt spel. Tankarna är annorlunda, då var det problemlösning, nu är det mer planering och vässning.

Och det tänker du på under dina promenader?

– Ja, den senaste tiden har det varit powerplay. Fem mot fem är vi bra i, det ser ungefär likadant ut från dag till dag och det är dit man vill komma. I powerplay är vi ju inte bra, procenten är ändå okej men vi är inte nöjda med vårt spel.

Det borde vara bättre.

– Exakt. Vi ska bli snabbare på allt – passningsspel, skridskoåkning, avslut, rubbet. Det är nyckeln, det låter jävligt enkelt men är svårt. Problemet är att vi blir statiska, vi måste hota mer och inte leta så mycket. Det handlar om osäkerhet, men jag är helt övertygad om att vårt powerplay är bättre när vi startar om serien.

Ni kommer att fokusera rätt hårt på det i träningen, antar jag då?

– Ja. Det fällde oss i kvarten i fjol – hade vi haft ett bra powerplay hade vi spelat semifinal, så viktigt är det. Men jag är ganska säker på att det ska funka sista tio matcherna.

Det har ändå gått 42 omgångar – hur kan du vara så säker på att det ska lossna nu?

– Vi har lagt så jävla mycket energi på att vårt fem mot fem-spel ska vara bra, se likadant ut från match till match. Nu är vi där – även om vi ibland gör sämre matcher spelar vi i alla fall på samma sätt. Det har kostat på, och vi har tvingats göra lite avkall på powerplayträningen eftersom vi tyckt att annat varit viktigare för resultatet.

Vilket uppenbarligen var ett korrekt beslut.

– Jo. Därför känner jag att vi kan vi släppa lite, lite grann på det för att stärka powerplay och boxplay. Tidigare i år hade man ju ont i magen för att man inte visste hur fan vi skulle se ut i nästa match, nu kan vi lita på grunderna och varandra.

Ska man inte klara av att lösa båda bitarna?

– Det kanske man ska, men vi har inte kunnat göra det – och jag tror inte att man kan träna in en massa moment och bli skitbra på allt samtidigt. Jag skulle vilja påstå att vi är ligans bästa lag i fem mot fem och vi borde kunna bli lika bra i powerplay.

Ni snittar drygt 2.3 poäng per match från och med vändningen efter 18 omgångar. Hade ni hållit samma tempo från början hade ni haft 100 poäng redan nu.

– Du kan köpa världens dyraste piano men inte fan låter det bra innan du stämt det ändå. Vi har ett bra lag, vi ska vara där uppe – men det tar tid. Det gick snabbt för oss i fjol, men vi var inte klara och det märkte vi efter fem-sex omgångar. Vi fick resultaten med oss för att folk underskattade oss, i år kanske vi överskattade oss själva och glömde grunderna lite grann. Det fick vi betala för.

Skulle ni gjort något annorlunda inför säsongen för att få igång laget från start?

– Njaeee. Nånting kan man alltid göra annorlunda, men det är svårt att göra det i maj eller juni när du har en och en halv femma som inte är på plats. Träningsmässigt hade vi kanske kunnat ändra något, vi kanske skulle spelat mer tvåmål eftersom det svetsar ihop lagdelarna. Kemierna har blivit bättre i laget, som de faktiskt ofta blir i motgång.

Hur?

– Vi har haft åtskilliga möten med laget, fler än normalt. Det har sagts många hårda ord i laget, mellan spelarna och ledarna – det är sånt man utvecklas av.

…om man inte knäcks av det.

– Jo, men det är en jävulskt bra grupp individer. Bra människor, rejäla och genuina. Då tror jag man kan ha vilket klimat som helst utan att det misstolkas eller blir fel. Det är både tur och skicklighet, en människa kan förstöra allt. Mattias, vår nya sjukgymnast, kom ju in när det var som tyngst. Han sa att det inte kändes som att vi låg elva, det var en skön atmosfär.

Du tog av dig slipsen Örebro borta – samma match som säsongen vände för er?

– Det är oskönt med slips.

Varför hade du då slips från början?

– För att vi bestämde att vi skulle ha det. Sen hade jag förmånen att, som huvudtränare, bestämma att jag inte skulle ha nån slips.

Var det bara en slump?

– Nja, det blev bara så. Det var inte så att jag glömde den. Jag bestämde mig för att det var dags att slänga den, jag älskar såna där saker. Jag är lite skrockfull av mig så jag skyllde allting på den där jävla slipsjävuln. Det kändes ganska skönt att det vände, jag hade den i väskan och gav den faktiskt till Tornberg efter matchen.

Så någonstans hemma i Johan Tornbergs hus hänger en slips med en förbannelse vilandes över sig?

– Japp. Sen har en supporter en annan.

Hur skrockfull är du egentligen, har du fler hyss för dig?

– Naej… Det är lite jox med parkeringar och grejer…

Du kan inte stå vars som helst?

– Nej, för fan. Jag bogserade bort ”Burras” bil en gång när han stod på fel ställe. Det är ju jävla löjligt, egentligen, men för mig är det viktigt.

Jag är den förste att erkänna att ni gjort ett fantastiskt jobb. Fem NSD-rosor för arbetsmoralen. Men: Luleå Hockey går aldrig – som Skellefteå eller Frölunda – in och bara sätter ner foten och avfärdar ett sämre motstånd med fyra-fem mål. Vad beror det på?

– Jag vinner gärna med 8-2, inte för det, men det är så långt ifrån hur jag tänker. Jag tänker att man vinner med ett mål, det räcker för mig, då har vi ju matchen. Jag tror också att det är därför vi sällan förlorar matcherna med uddamålet, för att vi är beredda att göra arbetet. Sen hade vi haft större vinster om vi haft ett bra powerplay.

Det är vad som saknas?

– Det är nog en del av sanningen. När du får den där självförtroendeboosten i fem mot fyra, när du nästan vet att det kommer att ringa, kan du rida jävligt högt på den. Det är långt ifrån allt, men hade vi gjort två mål mot till exempel Rögle hade vi vunnit med 5-2. Det går snabbt att skrapa ihop till storsegrar om man får två mål från numerärt överläge.

Det är tio matcher kvar, åtta poäng upp till Frölunda på andraplatsen. Hur viktig är den – offrar ni den för att vila eventuellt småskadade spelare inför slutspelet.

– Just nu känns avvägningen avlägsen, förutom Ekarv har vi ju inga skador. Vi får både träna bra och vila bra i en vecka och det går att jaga andraplatsen. Den var tretti poäng bort, nu är det bara åtta – och vi ska dessutom möta dem. För fan, klart vi ska gå för den. Den är ju nära.

Nåja…

– Vi har ju jagat från omgång 19. Det absolut viktigaste är att vi inte går ifrån det vi gjort bra för att ta oss hit. Inte chansa, inte ta risker, inte gå ifrån det vi är trygga i – för det är vår trygghet som ska ta oss hela vägen.

Definiera de två lag som ligger före er i tabellen.

– Skellefteå är det lag som har bäst kontroll i högst fart. Frölunda är, i sina bästa stunder, seriens mest kreativa lag. Två väldigt bra lag.

Vad är deras svagheter?

– Svårt. Jag tror att det kanske kan vara deras eget övermod, att det gått lite för bra för länge, men det är svårt att peka på något annat. Alla lag är i och för sig känsliga för fysiskt spel, även de.

Är det där er största chans att slå dem finns?

– Nej, jag tror inte det, jag tror inte att man orkar spela så fysiskt över sju matcher. Det måste ligga en annan list i det, men exakt vad den är vet jag inte i dag.

Ni ligger trea nu – vad slutar Luleå Hockey i serien?

– Topp fyra.

Oj, nu stack du ut hakan...

– Målet är att ha jättebra förutsättningar för slutspelet. Inte sämre än trea.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Pajala i lör 13 feb 2016, 15:04

Jag kan bara hålla med om allt Fagervall säger, PP måste bli bättre för att det ska finnas en chans att gå vidare, visst har vi ett tungt lag som spelar fysiskt men jag tror inte Luleå har orken att spela långa matchserier och försöka "köra" över lag som Frölunda eller Skellefteå, nä där krävs det mer än fysiskt spel för att kunna vinna mot dom, dom har skickligare spelare och generellt bättre lag på alla punkter, Luleås BP är ett av ligans bästa och Lassi i mål kan vara den avgörande faktorn mellan vinst och förlust.

Sen så är jag inte speciellt imponerad av den fysiska orken i årets trupp, under långa stunder så blir vi fysiskt nedtryckta av precis alla lag i SHL .... dom dipparna måste vi kunna hantera bättre om vi ska kunna gå för guld.

Så PP/BP kommer att bli avgörande i ett slutspel annars blir det sommarlov för Luleåhockey direkt.
avatar
Pajala

Antal inlägg : 6280
Join date : 12-09-21
Ort : Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av JuniorX i lör 13 feb 2016, 18:01

Som vanligt så tycker man att Fagervall har rätt i det mesta. Det är jävligt irriterande. PP har han ju rätt i. Samtidigt minns man hans uttalande efter ett uppehåll i höst när han lovade att de skulle börja vinna och det gick precis tvärtom, de bara fortsatte att förlora. Så med det i bakhuvudet fruktar jag hur PP kommer att se ut nu...
En annan sak som jag fortfarande tycker är för svagt är sargspelet. Vi förlorar för mycket puck där och det måste bli bättre. Basta!

JuniorX

Antal inlägg : 3085
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av pingu i lör 13 feb 2016, 18:05

Det konstiga med PP spelet är att det inte går snabbare med tanke på de spelare vi förfogar över.
avatar
pingu

Antal inlägg : 2203
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i tor 18 feb 2016, 23:58

http://www.kuriren.nu/100-hockey/osten-rasande-vi-maste-fa-en-arlig-chans-8740439.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/SKELLEFTEÅ Luleå Hockey fick fler utvisningsminuter i det heta derbyt. Det fick general managern Lars "Osten" Bergström att gå i taket.
16 till Skellefteå.

30 till Luleå.

Bland annat drabbades gästerna av spel tre mot fem i 1.44 minuter, som dock inte resulterade i ett Skellefteåmål.

Luleå förlorade matchen med 1–2, men vann den mindre smickrande utvisningsligan – och efteråt var Luleå Hockeys general manager på krigsstigen i Skellefteå Kraft Arenas spelargång.

– Jag är irriterad över att vi förlorar. Jag tycker att vi har förutsättningar att vinna, men då måste vi också få en ärlig chans att kunna vinna, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Inte nöjd med domsluten?

– Definitivt inte.

Något speciellt?

– De greppar pucken, åker med den och kastar ut den. Vi har chansen att få spela fem mot tre, men domarna tar den inte. Det är inte lika bedömningar. Jimmie (Ericsson) har klubban mellan benen på våra spelare, det släppts och sedan åker vi på utvisningar. Det är en väldigt ojämn domarnivå. Det är viktigt i en sådan här jämn match.

Påverkas domarna av trycket från publiken?

– Domarna är rutinerade, men de gör ingen bra insats i dag, menar "Osten"

SHL:s domarchef, Peter Andersson, hade delvis sett matchen mellan Skellefteå och Luleå. Men ville inte alls kommentera Lars ”Osten” Bergströms domarkritik.

– Jag har inga som helst kommentarer. Det uttalandet får stå för honom. Vi kommenterar inte sådana uttalanden, säger Andersson.

Från Skellefteås håll gav tränaren Hans Wallson sin syn på saken:

– Jag kan förstå att "Osten" är grinig, han är väl alltid grinig när Luleå torskar. Vi åker också på saker som vi kraftigt kan diskutera. Den sista situationen på Lindholm (2+2 när han blev nedbrottad av Emil Sylvegård) och det hände en hel del innan det också. Summerar man över matchen brukar det jämna ut sig, säger Skellefteåtränaren.

Skrivet av Jimmy Landström & Malin Öhrlund
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i fre 19 feb 2016, 00:06

http://www.kuriren.nu/100-hockey/derbykronikan-en-forsmak-mot-slutpelet-8740152.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/SKELLEFTEÅ Vi klev in i Skellefteå Kraft Arena inför en kokande hall och fick se säsongens fjärde derby, som påminde om att det vankas slutspelstider.

Sitter här i Skellefteå Kraft Arena och försöker få vidvinkel på blicken. I en sådan här het match kliver jag in i något sorts tunnelseende även om jag inte är med på spelplanen. Mina kollegor, Malin Öhrlund och Anton Olofsson, får ständigt ta emot "axel mot axel-tryckare" utan att jag menar något med det. Ungefär som när jag spelade Nintendo åttabitars och skulle hoppa upp i flaggstången med Super Mario samtidigt som jag följde med i rörelsen. Jag har väldigt svårt att inte leva mig in när hockey är så ruskigt kul att följa.
Och som vi fick en försmak på ett kommande slutspel. Luleå Hockey vann senaste mötet i Coop Norrbotten Arena med 5–2 när också Janne Sandström firades efter att ha passerat Roger Åkerströms 792 matcher i Luleåtröjan. Jag trodde mig få se ett väldigt revanschsuget Skellefteå, men det var gästerna som tog kommandot och drev upp tempot. Precis som när lagen möttes för en månad sen. Fystränaren och pitebon Stefan Thomson sa i Kurirens live-tv inför matchen att Skellefteå skulle gå på fart och att Luleå har större spelare. När Luleå Hockey kan matcha den farten blir laget svårslaget. Sedan skulle inte jag vilja kliva in och vara motståndare till Emil Sylvegård och Ilari Melart. Det gör ont. Det blev också tydligt 2.30 minuter in på den andra perioden när Arvid Lundberg var klart först till pucken, men tittade över axeln, fick syn på Sylvegård och förlorade närkampen.
5 506 och 6 001 vid fullsatt. Håller publiken på att tappa intresset för livematcher i Skellefteå?
Toni Rajala åkte runt och alibitacklade med en halv miljon kronor brutto i månadslön. Samtidigt klev spelare som Emil Sylvegård och Peter Cehlarik in i närkamperna med tänderna först och hoppades komma ut med tandskyddet i behåll. De får slita varje månad för att ställa mjölk och margarin på bordet. Löneskillnaderna är enorma och har utvecklats till det. Givetvis är Luleå Hockey delaktiga i det med tanke på vad klubben betalat för Rajala. Han har inte gjort en landskamp på två säsonger och måste ha hockeyvärldens bäste agent, som drivit upp priset. För det finländaren presterar just nu är inget som hjälper Luleå Hockey mot klubbens andra SM-guld. 24-åringen drar ned den nykomponerade kedjan med honom själv, Jacob Lagacé och Bill Sweatt.
Tvåmålsskytten Martin Lundberg satte 2–1 i början av den tredje perioden när Jacob Micflikier fuskade i hemjobbet. Lundberg satte också 1–0 när Craig Schira inte lyckades lyfta pucken ur egen zon. Detaljer på gott och ont – eller liv och död på idrottsspråk.

Skrivet av Jimmy Landström
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Rönken i tor 25 feb 2016, 10:27

http://www.kuriren.nu/100-hockey/luleacenterns-framtid-ar-inte-lost-for-en-dialog-8748022.aspx

Granströms vara eller ej:
ISHOCKEY/LULEÅ Sexa i den interna poängligan. Men ännu är inte framtiden löst när kontraktet går ut i vår.
Jonathan Granström, 29, har varit ett av Luleå Hockeys stora utropstecken den här säsongen. Från en mer anonym roll som grovjobbare i fjol till en spelare som snittar cirka 0,5 poäng per match. Luleåcentern har gjort 21 poäng (11 mål/10 assist) på 44 matcher. Han snittar dessutom 61,57 i tekningsprocent och ligger med det tvåa i SHL bland spelarna som lirat kontinuerligt. Endast Rögles Daniel Sylwander är före på 64,55.

Men än är ingen förlängning klar för nästa säsong när Granströms tvåårskontrakt går ut i vår.

– Jag trivs socialt här uppe och har fått många kompisar, sa han till Kuriren den 13 januari.

Nu har det gått drygt en månad sedan dess.

– Vi för en dialog med Luleå och där står vi i dag, säger hans agent Pontus Norén.

Jonathan Granström fyller 30 år den 9 mars. Då kanske Luleås general manager Lars "Osten" Bergström bjuder på en kontraktstårta.

Skrivet av Jimmy Landström
avatar
Rönken

Antal inlägg : 17482
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i tor 25 feb 2016, 21:27

Luleå Hockey jagar Brynässtjärnan
20:32 | 16-02-25 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Bill Sweatt värvades på ett tvåårskontrakt från Brynäs. Nu är nästa stjärnforward i Gävleklubben aktuell för Luleå Hockey.
Dela Tweeta
Inför den här säsongen värvades amerikanen Bill Sweatt från Brynäs.

Nu kan hans tidigare kedjekamrat anslut till Luleå Hockey nästa säsong.

Den kanadensiske centern Greg Scott.

– Luleå har anmält sitt intresse för Scott, absolut. Men det finns det fler klubbar som har gjort, säger hans agent Martin K Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

– Vi har sagt med honom att han får avsluta säsongen först. Han känner själv att han gjort ännu en bra säsong och vill se hur långt det bär med Brynäs.

Kanadensaren är inte stressad.

Enligt tradition i Nordamerika brukar transatlanterna vara vana vid att lösa kontraktsförlängningar efter säsongen är över.

– Jänkarna är vana att få kontrakten senare. Svenskarna kan vi nästa göra klart med innan säsongen har börjat, säger Martin K Nilsson.

Hur är hans relation med Sweatt?

– De lirade två säsonger i samma kedja i Brynäs och visst talar det för Luleås del, säger agenten.

27-åringen har gjort 37 poäng (16 mål/21 assist) på 46 matcher i Brynäs den här säsongen.

– Jag vill inte säga någonting överhuvudtaget om någon spelare som tillhör någon annan organisation. Jag vill inte heller uttala mig om något som berör nästa år. Vi har en viktig match ikväll och ett par viktiga matcher och ett kommande slutspel .Det vill vi förhålla oss till och uttala sig om, säger Luleås general manager Lars "Osten" Bergström till Norrbottens-Kuriren.

Vad kan du säga om honom?

– Jag känner honom inte så, men det är en bra spelare som gjort ett bra avtryck i Sverige.

Han hade ju ett fint samarbete med Bill Sweatt i Brynäs?

– Jo, men det tror jag Jacob Lagacé och Toni Rajala kommer hitta också. Det är det som gäller nu.

Går ni framåt i förhandlingen med någon spelare som står utan avtal nästa säsong?

– Spelar alla på sitt maximum och vinner Luleå Hockey SM-guld finns det en god möjlighet för alla och Luleå Hockey.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Rönken i tis 01 mar 2016, 22:25

http://www.kuriren.nu/100-hockey/forre-leksandstranaren-aktuell-for-lulea-8755323.aspx

Förre Leksandstränaren aktuell för Luleå skrev:ISHOCKEY/LULEÅ De träffades i Österrike på 90-talet. Nu är han aktuell för Luleå Hockey.
Luleås huvudtränare Joakim Fagervall har inte förlängt kontraktet för nästa säsong. Enligt Västerbottens-Kuriren och Expressen har han erbjudits ett jobb som general manager i Björklöven nästa säsong.

Enligt rykten är huvudspåret att ersätta honom med den assisterande tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson och Anders Burström, som forwardsansvarig.

Nu kan Norrbottens-Kuriren avslöja en aktuell tredjelänk i den konstellationen, som enligt uppgift diskuteras i klubben.

Förre Leksandskapten, Leksandstränaren och Klagenfurterbacken Christer Olsson.

– Ni kan ställa frågan vem som ska vara tränare år 2020 också. Vi har valt att inte kommentera någonting om nästa säsong utan fokuserar här och nu, säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström.

45-årige Christer Olsson spelade under Lars "Osten" Bergströms ledning i den österrikiske klubben 1999/2000. "Osten" tränade laget 1998-2003 innan han blev assisterande förbundskapten för Österrike.

Du känner ju Christer Olsson sedan tiden i Österrike. Vad kan du säga om honom?

– Jag har ingen lust att säga någonting om framtiden. Vi fokuserar bara på det som är här och nu, säger Lars "Osten" Bergström till Norrbottens-Kuriren.

Christer Olsson fick den 23 december, 2015, sparken som huvudtränare för Innsbruck.

Skrivet av Jimmy Landström och Adam Andersson
avatar
Rönken

Antal inlägg : 17482
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i fre 04 mar 2016, 15:29

Luleås glädjebesked: Stjärnan är tillbaka
14:11 | 16-03-04 Kommentera
LULEÅ/ISHOCKEY Höftsmärtor gjorde att Joel Lassinantti missade matchen mot HV 71. Men han är redan tillbaka. "Det räknar jag med", säger tränaren Joakim Fagervall.
Dela Tweeta
Luleå Hockeys målvakt och nyckelspelare ställdes över strax innan matchstart mot HV 71 under torsdagen sedan han fått känningar i sina höfter.

Det hade kunnat vara ett en begynnande målvaktskris en dryg vecka före slutspelsstarten eftersom erfarne backup-målvakten Daniel Larsson inte heller var tillgänglig för spel.

Men i dag blåser Luleå Hockey och tränaren Joakim Fagervall faran över.

– Att Joel inte spelade var bara en säkerhetsåtgärd. Han vill spela men vi valde att vila honom. Nu räknar jag med att han kan spela, säger tränaren Joakim Fagervall.

Daniel Larsson?

– Han har kört ett par pass nu och är tillgänglig för spel.

En spelare som stått utanför laget en tid är finske powerforwarden Lennart Petrell men Fagervall vill inte säga om han är aktuell för spel mot Djurgården.

– Han är mycket tillgänglig men vi byter inte spelare för bytandets skull. Vi har en plan för Lennart.

Djurgården på lördag kväll. Tankar?

– Vi visade moral mot HV 71 och spelade bra från och med andra perioden. Men vi gav bort för mycket initiativ i början och det håller inte. Det blir kul att möta Djurgården igen men den här gången måste vi spela bättre för att vinna.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i mån 07 mar 2016, 20:35

ill behålla sin publikfavoriten
20:11 | 16-03-07 Kommentera
ISHOCKEY Emil Sylvegård han blivit en favorit hos Luleåfansen. Nu vill klubben behålla honom.
Dela Tweeta
16 poäng (3 mål/13 assist) på 49 matcher.

Poängmässigt hade nog Emil Sylvegård önskat mer.

Men Malmösonen visar en uppåtgående formkurva inför slutspelet.

Sylvegård spelade läckert fram till Jacob Micflikiers 2-1 hemma mot Djurgården i lördags (4-1).

Den storvuxne forwarden har kopplats ihop med SHL-konkurrenten Linköping när tvåårskontraktet går ut i vår. Han kom till Luleå Hockey från allsvenska Oskarshamn 2014.

Nu har Luleå inlett offensiven för att behålla honom.

– Det stämmer att Luleå visat intresse, men mer vill jag inte säga just nu. De är på väg in i slutspelet och fokuserar på det, säger Sylvegårds agent och förre Luleåbacken, Johan Finnström till Norrbottens-Kuriren.

Finnström representerar även Röglebacken Almen Bibic, som ryktas vara aktuell för Rögle, Luleå och Linköping nästa säsong.

– Det finns intresse i SHL, men mer kan jag inte säga.

Har Luleå visat intresse?

– Det har jag ingen kommentar till, säger Finnström.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i mån 07 mar 2016, 21:10

http://www.nsd.se/sport/se-till-att-det-blir-lapp-pa-luckan-9909828.aspx

Spoiler:
LULEÅ/ISHOCKEY Luleå Hockeys semifinalval: Fjolårsfinalisten AIK. Nu vill tränaren Fredrik Glader att onsdagens bortamatch blir en riktig norrbottnisk publikfest. "Var i god tid så vi kan fylla upp hallen med Luleåfans", hälsar han.
Luleå Hockey/MSSK hade två alternativ när semifinalmotståndaren skulle väljas: AIK, som de har tre uddamålssegrar och en uddamålsförlust mot, eller Djurgården, som norrbottningarna tog fyra raka vinster mot i grundserien.

Valet föll på de förstnämnda – och nu berättar tränaren Fredrik Glader om varför de bestämde sig för fjolårsfinalisten.

– Det är ett bra lag, det finns inga dålig lag kvar. De har en fin tradition och senast i fjol var de i final och de har fått behålla större delen av truppen, säger Fredrik Glader först om AIK.

Sen kommer han in varför laget till sist valde serietrean.

– Vi har bra statistik mot Djurgården också så de var med i spelet. Samtidigt har vi kollat lite grann på matcherna som vi har spelat mot AIK och jag tycker vi har spelat väldigt, väldigt bra och vi hade kunnat vinna lite större i de matcherna. Så det känns som att vi har spelat bra hockey mot AIK, även i den som vi förlorade. Man ska veta att den var den tredje matchen på tre dagar som vi spelade, säger Fredrik Glader och tillägger:

– Det känns som en utmaning, förmodligen kommer resultaten vara likadana – att det är uddamålet som avgör.

Vad är det som kommer avgöra till er fördel?

– Jag tror det är just att vi är väl förberedda, vi har tränat bra och hårt och är relativt skadefria. Vi ser att vi kommer kunna prestera bra hockey över tre matcher och jag tror det blir vinnande i slutändan.

Att AIK fick spela tre matcher i kvartsfinalen och en sudden och straffar så sent som i söndags, spelade det in i valet?

– Jo, det är ju ett helhetsbeslut. Jag tror också att kanske AIK hade velat vinna två hyfsat enkla matcher och sen fått vila i söndags. Men de har fått spela tre ganska tuffa matcher och nånstans tror jag att den här extra vilodagen kan göra gott för vår del.

När Luleå Hockey spelar i Stockholm brukar laget alltid ha ett stort bortafölje. Nu är det Ritorp och lilla Ulriksdals IP som gäller i semifinalen – och då hoppas Fredrik Glader att hallen fylls upp av Luleåfans.

– Den tar väl in 3-400 och det vore fantastiskt om vi kunde vara 80 procent Luleåsupportrar på plats och skapa en atmosfär som är lik en hemmamatch. Det vore maffigt och häftigt, säger Glader och kommer med en hälsning till fansen:

– Vi ses på Ritorp och se till att det blir lapp på luckan. Var i god tid så vi kan fylla upp hallen med Luleåfans.

Skrivet av Jimmy Stålnacke
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av pingu i mån 07 mar 2016, 21:35

@Redbear skrev:ill behålla sin publikfavoriten
20:11 | 16-03-07 Kommentera
ISHOCKEY Emil Sylvegård han blivit en favorit hos Luleåfansen. Nu vill klubben behålla honom.
Dela Tweeta
16 poäng (3 mål/13 assist) på 49 matcher.

Poängmässigt hade nog Emil Sylvegård önskat mer.

Men Malmösonen visar en uppåtgående formkurva inför slutspelet.

Sylvegård spelade läckert fram till Jacob Micflikiers 2-1 hemma mot Djurgården i lördags (4-1).

Den storvuxne forwarden har kopplats ihop med SHL-konkurrenten Linköping när tvåårskontraktet går ut i vår. Han kom till Luleå Hockey från allsvenska Oskarshamn 2014.Nu har Luleå inlett offensiven för att behålla honom.

– Det stämmer att Luleå visat intresse, men mer vill jag inte säga just nu. De är på väg in i slutspelet och fokuserar på det, säger Sylvegårds agent och förre Luleåbacken, Johan Finnström till Norrbottens-Kuriren.

Finnström representerar även Röglebacken Almen Bibic, som ryktas vara aktuell för Rögle, Luleå och Linköping nästa säsong.

– Det finns intresse i SHL, men mer kan jag inte säga.

Har Luleå visat intresse?

– Det har jag ingen kommentar till, säger Finnström.


Kom igen Osten och förläng med Sly nu och så tar du Bibic på samma gång så har vi spelare som är riktigt jobbiga att möta nästa säsong också Smile
avatar
pingu

Antal inlägg : 2203
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av GLHF i tis 08 mar 2016, 02:45

Bibic är en kona på skridskor dock..

GLHF

Antal inlägg : 216
Join date : 15-09-25

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av nummer 17 i tis 08 mar 2016, 07:47


nummer 17

Antal inlägg : 1214
Join date : 14-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Micke80 i tis 08 mar 2016, 09:33


Du skrämmer mig Smile Trodde det var nått allvarligt-

Micke80

Antal inlägg : 2359
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt i tis 08 mar 2016, 10:11

Poängmässigt hade nog Emil Sylvegård önskat mer.

Så många chanser han haft under säsongen hade han lätt kunna dubbla poängskörden med lite bättre effektivitet

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 1382
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i ons 09 mar 2016, 14:44

Finns en låst artikel i nsd om Cehlariks skada efter Växjömatchen, anyone?
avatar
Bamsefar

Antal inlägg : 6580
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Rönken i lör 12 mar 2016, 08:07

http://www.kuriren.nu/100-hockey/han-far-lamna-lulea-hockey-har-ar-nya-trion-8768500.aspx

Kuriren.nu skrev:ISHOCKEY/LULEÅ Daniel Larsson återvände till Luleå Hockey inför säsongen 2004/2015, men nu blir det ingen förlängning på tvåårskontraktet som går ut i vår.
Luleå Hockey inleder slutspelet och kvartsfinalserien mot Färjestad kommande torsdag i bäst av sju matcher.

Men lagbygget är i full gång inför 2016/2017.

Nu kan Norrbottens-Kuriren avslöja den troliga målvaktstrion nästa säsong.

Och vem som får lämna.

Danel Larsson, 30, kommer inte att erbjudas ett nytt kontakt när han tvåårsavtal går ut i vår.

Han spelade med Luleås juniorlag i ungdomsåren och återvände till Norrbotten från AIK 2014.

Enligt väl insatta källor till Norrbottens-Kuriren satsar Luleå Hockey på trion Joel Lassinantti, 23, Oscar Masiello, 18, och Filip Gustavsson, 17.

Daniel Larsson draftades i tredje rundan 2006 av Detroit Red Wings, blev 2008 utsedd till SHL:s bäste målvakt innan han drog till Nordamerika där det blev 93 matcher i farmarlaget Grand Rapid Griffins.
avatar
Rönken

Antal inlägg : 17482
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i mån 14 mar 2016, 11:52

Positiva besked inför slutspelet
10:54 | 16-03-14 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Sjukdomsbesvären verkar inte ha satt några djupare spår hos Luleåspelarna.
Dela Tweeta
I slutet av förra veckan gav Luleå Hockey sina spelare ledigt eftersom flera hade dragit på sig enklare sjukdomar.
När laget drog igång igen med träning under måndagen var det positiva besked som gavs.
Samtliga spelare fanns ombytta och deltog på is.
Endast Victor Ekarv hade vit tröja på sig, vilket brukar indikera att man inte är matchklar.
Första kvartsfinalen mot Färjestad spelas på torsdag i Coop Norrbotten Arena.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Donten_ i mån 14 mar 2016, 12:23

@Redbear skrev:Positiva besked inför slutspelet
10:54 | 16-03-14 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Sjukdomsbesvären verkar inte ha satt några djupare spår hos Luleåspelarna.
Dela Tweeta
I slutet av förra veckan gav Luleå Hockey sina spelare ledigt eftersom flera hade dragit på sig enklare sjukdomar.
När laget drog igång igen med träning under måndagen var det positiva besked som gavs.
Samtliga spelare fanns ombytta och deltog på is.
Endast Victor Ekarv hade vit tröja på sig, vilket brukar indikera att man inte är matchklar.
Första kvartsfinalen mot Färjestad spelas på torsdag i Coop Norrbotten Arena.

Det var goda nyheter! Hoppas alla håller sig friska och hela.
avatar
Donten_

Antal inlägg : 1250
Join date : 12-01-23
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Dentos i mån 14 mar 2016, 18:58

Jag skulle gärna vilja läsa artikeln i Kuriren som verkar handla om Rajala och hans pikar mot Färjestadspelare!
avatar
Dentos

Antal inlägg : 672
Join date : 13-03-18
Age : 21

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Redbear i mån 14 mar 2016, 18:59

Stjärnans passning: "Han är för långsam"
17:26 | 16-03-14 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Toni Rajala ställs mot sitt förra lag i kvartsfinalen. Då åker psykningarna fram och tillbaka mellan honom och de gamla lagkamraterna.
Dela Tweeta
Det är dagarna innan slutspelet drar igång.

Toni Rajala glider ner för rampen vid Norra hamn mot isbanan.

Skridskor i ena handen och klubba i den andra.

Bilden har tagit sin början mot att bli en klassiker i Norrbottens-Kuriren. För tre år sedan var Linus Klasen den stora stjärnan och fotograferades i full mundering med Bergnäsbron i bakgrunden.

– Så det är en ära att få göra det här, undrar Rajala.

Jo, det kan man nog säga. Även om säsongen kanske inte har varit helt spikrak är Toni Rajala det största affischnamnet i årets trupp.

Nu ställs han mot sitt gamla gäng – Färjestad.

– Det ger mig extra motivation. Jag känner hälften av spelarna från laget och man vill vara bättre än de killarna, säger Rajala.

Framförallt är det en spelare som finländaren känner till väldigt väl – landsmannen Antti Tyrväinen. Redan nu har psykningarna börjat mellan de två kompisarna.

– Han har sagt lite dåliga saker om mig, som att han ska tackla mig. Men det tror jag inte kommer ske, han är för långsam för att få tag i mig.

Tyrväinen värvades till Färjestad under säsongen med ett något skamfilat rykte från Finland om att vara en buse. Den sidan har inte kommit fram i Sverige.

– Han är som Hedman och tacklas mycket, men kan även göra mål. Det är en bra spelare och jag önskar honom all lycka. Men han kommer inte göra några mål mot oss.

Tror du Färjestad kommer ha någon extra bevakning på dig och andra producerande spelare i Luleå?

– Självklart blir det mer sånt i slutspelet än i grundserien, men jag tror inte det kommer vara så mycket av den varan. De lär vilja spela sin hockey.

32 poäng blev det för Rajala i grundserien, det var hans poängmässigt bästa säsong i SHL. Däremot var hans snitt betydligt sämre än i HV71 och Färjestad där han spelade färre matcher. Men finländaren menar ändå att det här är hans bästa säsong i Sverige.

– Ja, vi kom ju fyra i grundserien så det här är bästa säsongen hittills. I HV och Färjestad var det tuffa säsonger och jag anslöt mitt under säsongerna.

Fem år i rad har Toni Rajala bytt klubb efter en säsong. Resan har tagit honom från Ilves, till Oklahoma City Barons, vidare mot HV71, Yugra Khanty-Mansiysk, Färjestad och slutligen Luleå Hockey.

Även här är det bara ett ettårskontrakt som gäller och vad som händer nästa år är oklart.

– Jag har pratat med "Osten" och jag tror han vill ha kvar mig. Men vi kommer inte diskutera under slutspelet, då vill man inte tänka på annat än att vinna matcher. Jag gillar att vara här och det vore trevligt att stanna.

Om så blir fallet återstår att se. Kuriren har tidigare berättat om finländarens drömlön, som enligt uppgifter ligger på 2,4 miljoner kronor efter skatt per säsong. Med det i baktanke lär hans prestation bedömas noggrant i slutspelet. Skriverierna om hans lön är dock inget som påverkat Rajala överhuvudtaget. Han läser nämligen ingenting som skrivs.

– Om media vill prata om det så är dte helt okej, men det är inte något jag vill diskutera. Jag förstår ändå inte svenska så jag har inte läst en enda nyhetsartikel i år. Det är inte bra att börja fundera för mycket på om det står något dåligt när man haft en mindre bra match.

Vart ser du dig om ett par år?

– Självklart är drömmen att spela i NHL. Jag behöver ett par bra år i Europa där jag verkligen gör succé. Men blir det inte så kommer jag försöka vara bättre och bättre för varje säsong i Europa. Jag är bara 25 år så förhoppningsvis har jag flera år kvar att spela.
Anton Olofsson
FAKTA

Slutspelsfrågor

Ditt bästa slutspelsminne: Det var nog i AHL med Oklahoma när vi gick till konferensfinal. I Sverige har jag förlorat i kvartsfinal med HV och i play in med Färjestad – så det är inga bra minnen.

Vem avgör kvartsfinalen: Lennart Petrell. Han har varit het de senaste matcherna och kommer vara viktig i slutspelet. Det är en spelare som tar skitjobbet varje byte och även kan göra mål.

Vilka lag spelar i din drömfinal: Luleå och Frölunda. Eftersom vi förlorade i CHL vore det fint med ett returmöte.

Vem blir slutspelets poängkung: Lucas Wallmark.
avatar
Redbear

Antal inlägg : 5176
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Norlin i tis 15 mar 2016, 18:05

Någon med Aftonbladet Plus som kan dela med sig av denna?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/article22448088.ab
avatar
Norlin

Antal inlägg : 2409
Join date : 13-02-28
Ort : Feskemecka

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av JuniorX i tis 15 mar 2016, 18:26

Spoiler:
Fyra lag tvingas stå kvar och titta på när SHL-säsongen avgörs.

Utslagna spelare som sett och känt på alla lag och därför borde vara de riktiga experterna.

Här är deras dom över favoriten till segern, vilka de hoppas vinner och vilket lag som inte förtjänar ett SM-guld.
1. Vilka tror du tar guldet?
2. Vilka hoppas du tar guldet?
3. Vilka unnar du inte guldet?


Patrick Cehlin, 24 år, forward, Rögle BK

1. Det är tråkigt att säga Skellefteå så jag säger Djurgården. De har garanterat bäst fans och är svårast att slå på bortaplan så jag tror inte något lag vill möta dem.

2. Jag är djurgårdare så Djurgården där med.

3. Det skulle vara tråkigt om Luleå vann. Jag tycker att de spelar en tråkig hockey.


Sebastian Wännström, 25, forward Rögle BK

1. Jag tror att Skellefteå vinner. De har visat hela säsongen att de är ett bra lag och vann ju ligan ganska överlägset så de är favoriter.

2. Skellefteå kanske. Det spelar inte så stor roll.

3. Jag tycker alla lag som tagit sig dit gjort det bra hela säsongen. Alla förtjänar det så jag vet faktiskt inte.


Daniel Sylwander, 23, forward, Rögle BK

1. Skellefteå. Jag tycker att de spelar jämnast, gör sällan två dåliga matcher på rad och fungerar bäst som lag.

2. Linköping eftersom jag känner flest personer där och skulle bli glad om de fick vinna.

3. Alla som kommit till slutspel har förtjänat det så jag tycker inte någon speciell där.


Jens Hellgren, 27, back Rögle BK

1. Skellefteå. De har blivit bättre och bättre under säsongen och känns starkast.

2. Jag hoppas inte på någon men om jag måste välja får jag väl ta Frölunda eftersom jag spelade juniorhockey där.

3. Det tänker jag inte svara på.


Oscar Dansk, 22, målvakt Rögle BK

1. Jag måste väl säga Skellefteå. Jag tycker de har sett bra ut. Det har Frölunda också gjort men som lag ser Skellefteå starkt ut.

2. Jag har mest polare där så jag måste säga Linköping. Man får glädjas med dem i så fall.

3. Jag får väl säga Luleå för att jag inte vunnit mot dem. Jag har inte vunnit mot Frölunda heller men det får bli Luleå.


Marcus Weinstock, 32, forward, Örebro HK

1. Tråkigt nog Skellefteå. De har den mest jämna nivån.

2. Jag hoppas faktiskt att Frölunda tar det. Det vore roligt med ett trendbrott och jag tycker att de spelar rolig hockey.

3. Jag får vara tråkig och svara HV eftersom de slog ut oss.


Martin Johansson, 28, forward, Örebro HK

1. Skellefteå. De har varit i den här situationen så många gånger och tagit några guld. De har en bred trupp och vet vad det handlar om.

2. Det skulle vara kul med Linköping eller Luleå. LHC har väl aldrig vunnit men har sett bra ut den här säsongen. Bättre än jag trodde. Luleå var också ett tag sedan men jag väljer Linköping.

3. Om man går till final är man värd guldet.


Anders Eriksson, 30, forward, Örebro HK

1. Skellefteå löser det till slut. Efter en final mot Frölunda.

2. Jag tycker att det är Frölundas tur faktiskt. Det vore kul.

3. Färjestad. Jag gillar bara inte dem riktigt.


Johan Adolfsson, 29, forward, Örebro HK

1. Jag tror på Skellefteå. De har varit stabila i flera år och kommer garanterat gå minst till final. Jag tror på dem i slutändan också.

2. Eftersom jag tippar Skellefteå så hoppas jag lite på dem också på det sättet.

3. Ingen speciell. Vinner man en SM-final har man gjort det extremt bra och då är man värd det.


Bobbo Petersson, 23, back Örebro HK

1. Frölunda. De verkar få ihop det och har jobbat ihop i ett par år nu. Jag tycker att de blivit bättre för varje år som gått och har spelare som vet vad det handlar om. Jag tror också att en ledare som Joel Lundqvist kommer dra ett stort lass.

2. Jag säger Djurgården eftersom de har många unga spelare som blivit väldigt bra också. Det är kul att de är tillbaka och jag hoppas att de kan nå dit de en gång var.

3. Skellefteå. De behöver inte vinna i år igen. De kan åka ur SM-slutspelet.


Viktor Ekbom, 26, back, Örebro HK

1. Skellefteå. De har det bästa laget och det är väl det enkla svaret. Det är också det enda svaret.

2. Linköping. Det vore kul om något nytt lag skulle ta guld. Jag tycker att de kanske har störst chans bortsett från Skellefteå.

3. Det skulle vara Skellefteå. För att de redan vunnit mycket.


Pathrik Westerholm, 24, back, Brynäs IF

1. Jag tror att Skellefteå tar guldet. De är bäst, jag vet inte vad det är men de har hittat någonting som gör att de är svårslagna. Jag tror även att de är hungriga efter förra året när de inte vann.

2. Jag vet inte om jag hoppas på något lag.

3. Jag kan inte svara på det heller. Det lag som vinner förtjänar att vinna.


Jonathan Pudas, 22, back, Brynäs IF

1. Jag skulle säga Skellefteå. Jag tycker att de varit det bästa laget vi mött under serien. De slutar aldrig jobba känns det som. De är som en maskin.

2. Säger Skellefteå där med. Jag har många kompisar som lirar där, så det är laget som jag tycker skulle vara kul om de vann.

3. Svårt att välja men skulle väl vara Färjestad. Jag tycker att de spelar en lite tråkigare hockey, så det är därför.


Simon Bertilsson, 24, back, Brynäs IF

1. Skellefteå. Jag tycker att de är överlägset bäst av de lagen som är i slutspel. De har rutin och är bra på alla lagdelar, de är starkast.

2. Jag hoppas på Linköping. Jag vet inte om de har vunnit men det är väl därför i så fall.

3. Färjestad. För att jag inte gillar dem. Jag tycker inte att de är värda att vinna.


Anton Rödin, 25, forward, Brynäs IF

1. Jag säger Frölunda. Tror att de blir heta, jag tycker att de varit bra och tror att de kan vässa formen nu i slutspelet.

2. Linköping, jag tycker att de spelar bra hockey och de har inte vunnit på senare tid, hade varit kul.

3. Unnar och unnar men Skellefteå har ju vunnit och varit i final i en del år nu. Det hade varit kul med något annat lag.


Mathias Porseland, 29, back, Brynäs IF

1. Känns tråkigt att säga Skellefteå. Jag säger Linköping eller Frölunda. De har varit stabila sett över hela säsongen.

2. Ingen speciell egentligen. men hade varit kul med Frölunda, de är ju från Göteborg. Men det har egentligen ingen betydelse.

3. Ingen. Är man där så förtjänar man det.


Stefan Warg, 26, back, Malmö Redhawks

1. Jag tror att Skellefteå tar det. De har vinnarkänslan i väggarna. De har varit starka år efter år och har mest rutin av att vinna.

2. Det kanske vore kul om någon annan klubb lyckas vinna sm-guld. Kul med en skräll, kul om Djurgården kan ta sig långt som en underdog. Men det blir svårt. Jag ser Skellefteå som de stora vinnarna.

3. Det finns inga. De som vinner förtjänar det. Finns ingen anledning att inte unna någon det.


Kim Rosdahl, 19, forward, Malmö Redhawks

1. Skellefteå, för att de är bäst som ett lag. Det är jobbigt att möta dem och de lyckas alltid bra i slutspelet.

2. Det är väl Skellefteå, de förtjänar det. Vinner man serien fyra år i rad så förtjänar man det.

3. Ingen. Vinner man förtjänar man ju faktiskt det. Det är ju så.


Jonas Gunnarsson, 23, målvakt, Malmö Redhawks

1. Som det ser ut i nuläget tippar jag Skellefteå, de har varit en lagmaskin hela säsongen. De ser starka ut.

2. Helst av allt hade jag velat vinna guld med Malmö såklart, men det finns många lag som är värda det. Frölunda, Skellefteå och Luleå. Men jag unnar Skellefteå det. De har gjort det bra där uppe.

3. Bra fråga. Vinner man guld har man ju förtjänat det på något sätt. Jag har inget bra svar.


Erik Andersson, 33, back, Malmö Redhawks

1. Jag tror att Skellefteå tar guldet. Jag tycker att de har det bästa spelarmaterialet och de har en bredd som inget annat lag kan matcha.

2. Jag hoppas antingen på Skellefteå eller Linköping. Jag tycker Skellefteå spelar en rolig hockey och det hoppas jag ska segra. Linköping hoppas jag på för de också spelat en rolig hockey i år, och de har inte vunnit något guld. Därför unnar jag dem att ta det.

3. Växjö. De vann det i fjol, det är dags för nya vinnare.


Oliver Bohm, 23, back, Malmö Redhawks

1. Jag hoppas och tror att Frölunda tar guldet. De har varit bra hela året och det känns som att de varit där uppe några år. Jag har spelat där och unnar grabbarna och laget det.

2. Jag hoppas att något av de sex lagen som är i kvartsfinal vinner. Sen är det klart att HV och Djurgården kan skrälla. Men hoppas att de som har varit bäst under hela säsongen tar guldet.

3. -


Johan Björk, 31, back, Malmö Redhawks

1. Jag är tråkig och säger Skellefteå. Det känns som att de tar det, de har sett otroligt starka ut hela säsongen och de har rutinen. De har varit i många finaler på sistone. Bra karaktärer i laget. Jag har svårt att se att att någon annan skulle kunna ta det. Men det ska bli intressant att se Frölunda. De har ju ofta floppat de senaste åren och åkt ut i kvartsfinalen. Men kan de få ordning på det och ta sig vidare nu kan de nog ta hem det. Men jag tror ändå på Skellefteå.

2. Då säger jag Växjö. Det står mellan Växjö och Djurgården, men tror att de har större chans än Djurgården.

3. Jag har faktisk ingen sån. Man känner någon i varje lag så jag kan inte säga att jag inte unnar någon det.

JuniorX

Antal inlägg : 3085
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Dilox i ons 16 mar 2016, 08:32

Det där som Cehlin säger om att han inte vill att Luleå ska vinna för att "vi spelar tråkig hockey". Det lever kvar sen Rönken-tiden. När tidningar och experter började härja om det så etsade det sig fast och nu kör många obegåvade på det spåret än idag. Har många på jobbet som härjar om "Tråk-Luleå" osv.

Är man så jävla blind och obegåvad att man anser att Luleå spelar en mer tråkig hockey än exempelvis Färjestad?

Dilox

Antal inlägg : 281
Join date : 14-02-11
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Puckad i ons 16 mar 2016, 10:17

Bulan det bra vid något tillfälle:
Det finns spel utan puck,
och det finns spel med puck.

Vilket av detta är det som var/är tråkigt?
avatar
Puckad

Antal inlägg : 4660
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i ons 16 mar 2016, 12:22

http://www.kuriren.nu/100-hockey/tank-om-jag-blir-utbuad-8772945.aspx

Tänk om jag blir utbuad:
ISHOCKEY/LULEÅ Filip Gustavsson är SHL-slutspelets mest oprövade kort. Men målvaktstalangen drömmer om en stor hjälteroll. Nu berättar han om de tunga tankarna inför debuten, varför han valt att hoppa av skolan och vad som får honom att älska pressen.

Vid första anblicken är det lätt att placera Filip Gustavsson i ett äldre ålderspann än vad han verkligen är. Närmare 190 centimeter lång och 85 kilo tung, med en skäggväxt som många i A-laget inte kommer i närheten av. Men när han stannar kvar längst av alla efter isträningen för att plocka puckar tillsammans med Linus Nässén, född 1998, blir det uppenbart hur ung han egentligen är.
Trots sin ringa ålder är det 17-åringen som har varit Luleå Hockeys reservmålvakt under slutdelen av säsongen och mycket tyder på att han är tränarnas andrahandsval även under slutspelet.
– Det var mycket mer än vad jag kunde drömma om innan säsongen. Allting har gått väldigt snabbt. Nu sitter jag och drömmer om att få chansen att kliva in och bli matchvinnare i slutspelet, det känns overkligt, säger han.
För Filip Gustavsson började målvaktskarriären som sjuåring hemma i Kåge utanför Skellefteå. Tillsammans med Lillebror Melker och deras pappa Marcus, stod de ofta och sköt på ett innebandymål, men kände att det behövdes någonting mer.
– Vi brukade tävla i prickskytte, men efter ett tag så ville vi ha en målvakt också och då blev det att jag tog på mig den rollen. Sedan blev det bara mer och mer och jag tyckte det var hur kul som helst.
Efter guld i TV-pucken med Västerbotten, där Filip Gustavsson också blev utsedd till TV-puckens bästa målvakt, gjorde han den förbjudna flytten från Skellefteå till Luleå. Det stora skälet var målvaktstränaren Linda Blomqvist som han hade kommit i kontakt med tidigare.
Men i Luleå har det inte blivit några fler slutspel. En enda slutspelsmatch är han noterad för, årets åttondelsfinal mot Skellefteå i J20-slutspelet. Desto fler har det blivit i landslaget där han hade bäst räddningsprocent av alla målvakter när Sverige vann U17-brons förra året. Och i höstens Hlinka Tournament med U18-landslaget blev han stor matchhjälte i både gruppspelet och semifinalen mot Finland, där han imponerade stort på talangscouterna från NHL.
– Avgörande matcher är speciella. Det är mycket press, men för mig brukar det bara innebära att det blir ännu mer fokus. Det brukar gå bra för mig i de matcherna och jag tror att det skulle gå bra om jag fick chansen nu i slutspelet. Det är väldigt bra spelare som jag har framför mig också och de gör det lätt att spela också.
Hur brukar du tänka inför avgörande matcher?
– Det gäller att försöka tänka positivt. Visst det kan gå dåligt, men jag vill ju se mig som matchvinnare. Det är därför jag älskar att vara målvakt. Du är alltid i centrum och får ofta en avgörande roll. När du spelar så är du på isen hela tiden, till skillnad mot utespelarna som byter efter 30 sekunder. Det är fantastiskt att ha den möjligheten.
Speciellt muntra var däremot inte tankarna inför SHL-debuten mot HV71 i november den här säsongen. När telefonsamtalet kom, dagen innan matchen, satt Filip Gustavsson i skolan och efteråt var det omöjligt att koncentrera sig på lärarens lektion.
– Jag jagade upp mig ganska mycket och gick väl runt med en puls på 190 i typ en dag. Tankarna snurrade på rätt bra. Tänk om jag släpper in åtta mål? Kommer jag bli utbuad? Det var ganska många negativa tankar. Samtidigt tänkte jag hur det skulle vara om jag skulle spika matchen och hålla nollan i debuten. Det hade varit helt otroligt. Men det var ju mycket jag var rädd för också.
Hur tyckte du att det gick?
– Det gick helt okej. Jag kunde väl ha tagit det andra målet, men helt okej måste jag säga. Det var väldigt roligt.
Var det samma tankar inför den andra matchen när ni mötte Örebro?
– Nej, då var jag mycket mer avslappnad. Det var ju en bortamatch och jag kände ingen i publiken utan det var bara att gå in och spela. Laget hade ju gått ganska tungt då, men då hade jag en bra känsla och fick enormt bra hjälp i den matchen.
I januari skrev han på ett juniorkontrakt med Luleå Hockey och har sedan dess tränat kontinuerligt med A-laget. Något som har fått vissa konsekvenser för skolgången.
– Jag har inte klarat skolan här på slutet när det har blivit mer med A-laget så jag har hoppat av några kurser och går bara skola måndagar och fredagar. Det blev för tungt för mig att kombinera både skolan och ishockeyn när vi tränar dagtid.
Filip Gustavsson säger att det inte var ett helt lätt val att hoppa av det ordinarie programmet, men ett måste om han ska få leva sin dröm.
– Det måste vara världens bästa jobb. Gå upp åtta på morgonen, käka frukost, få träna och umgås med en andra familj hela dagarna. Jag tycker det är hur kul som helst och försöker njuta varje dag samtidigt som jag ska göra allt jag kan för att få fortsätta.
Samma månad, januari, släpptes också den näst sista rangordningslistan inför sommarens NHL-draft. Där ansågs Filip Gustavsson vara den bästa målvakten i Europa och spelet sedan dess lär inte ha försämrat hans möjligheter att väljas i juni.
– Det har varit några scouter och pratat med mig under säsongen, men det är ingenting jag tänker på nu. Självklart vore det roligt att bli vald, men det blir nog mer kring det efter säsongen. Nu går jag bara och väntar på att slutspelet ska börja.
Vad frågar scouterna?
– Det är mer personliga frågor. Vad man är för person och hur man ser på sig själv. Ganska grundläggande frågor, men de vill väl bara se till så att man är en reko person och ingen mördare (skratt).
Har du något drömlag som du hoppas ska ropa upp ditt namn?
- Nä, inget drömlag direkt. En varm stad hade ju inte varit helt fel, men samtidigt åker jag dit för att spela hockey så det spelar mindre roll.

Skrivet av André Samuelsson
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i ons 16 mar 2016, 12:27

http://www.kuriren.nu/100-hockey/forwarden-lockar-stjarnan-till-lulea-8772369.aspx

Forwarden lockar stjärnan till Luleå:
ISHOCKEY/LULEÅ De bildade en fruktad kedja i Brynäs. Nu hoppas Bill Sweatt att Greg Scott väljer att krita på för Luleå Hockey.

Kuriren har tidigare berättat att Brynäs center Greg Scott är aktuell för Luleå Hockey nästa säsong. Något som talar för att kanadensaren väljer Luleå är Bill Sweatt som spelade i samma kedja med Scott under sin två år i Brynäs.
– De lirade två säsonger i samma kedja i Brynäs och visst talar det för Luleås del, sa Scotts agent Martin K Nilsson till Norrbottens-Kuriren den 25 februari.
Sweatts kontrakt med Luleå Hockey sträcker sig även under säsongen 2016-2017 och amerikanen vill gärna återförenas med sin gamle vapendragare.
– Det hade varit kul att spela med Greg igen. Vi blev väldigt bra vänner i Brynäs och spelade väldigt bra tillsammans. Det vore underbart om han kom till Luleå, säger Sweatt och forstätter:
– Jag pratar med honom ofta, men han har inte hunnit börja tänka på hur han ska göra nästa säsong än. De åkte precis ut ur slutspelet men jag tror att han kommer börja fundera över sina alternativ snart.

Skrivet av Mimmi Åkerlund
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Tigerman i ons 16 mar 2016, 18:10

@Dilox skrev:Det där som Cehlin säger om att han inte vill att Luleå ska vinna för att "vi spelar tråkig hockey". Det lever kvar sen Rönken-tiden. När tidningar och experter började härja om det så etsade det sig fast och nu kör många obegåvade på det spåret än idag. Har många på jobbet som härjar om "Tråk-Luleå" osv.

Är man så jävla blind och obegåvad att man anser att Luleå spelar en mer tråkig hockey än exempelvis Färjestad?
Cehlin är DIF:are, vilket förklarar svaret.

Tigerman

Antal inlägg : 2598
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av Urken i sön 20 mar 2016, 17:24

http://www.nsd.se/sport/nsds-kronikor-prestationen-ar-osannolik-nu-dansar-lulea-9934092.aspx

Nu dansar Luleå:
LULEÅ/ISHOCKEY Från ingenting till SM-guld. Prestationen är osannolik – och staden älskar osannolika prestationer. Nu dansar Luleå. Det känns som en jordbävning till.

Jag smög mig ner till spelarbåsen inför matchen, för att njuta av stämningen en smula, låtsas att jag också skulle spela SM-final. 5000 halsar vrålade, applåderna mullrade som vore lördagens jordbävning bara en försmak av vad som komma skulle.

Sen mullrade det igen. Det var Mira Jalusuos kanon, hon sköt pucken genom Florence Schellings klubbhandske, innan Michelle Karvinen öppnade sin lilla trollerilåda och tog fram ett nummer som platsat på de största nöjespalatsen i Las Vegas.

Om det kunde ha slutat annorlunda? Så klart. Efter de två målen var det som att hemmaspelarna insåg att de faktiskt var på väg att vinna hela tjottaballongen – och blev en smula ängsliga. Det gav Linköping en väg in, även om det dröjde till andra perioden innan Linköping drog igång ett verkligt desperat försök att ge matchen hjärt- och lungräddning. Det sägs ju att målramen är en målvakts bästa vän – i så fall tar jag för givet att Maria Omberg spenderar kommande vecka med att fika, gå på bio och ta långa promenader i vårsolen tillsammans med sin högra stolpe.

Linköping tryckte på, kastade fram allt, även om Henriette Sletbak ökade på ledningen i boxplay kändes det inte så avgjort som man kan tänka sig. Linköpings tunga press gav utdelning till slut, allt annat hade varit ett mirakel, och där hade det kunnat bli riktigt jobbigt.

Men.

Michelle Karvinen.

Det finns ingen naturlag som säger att den största stjärnan är den som är bäst när säsonger ska avgöras, långt därifrån. Det brukar snarare handla om helt andra spelare som kliver fram när slutspel närmar sig vägs ände. Grovjobbarna, de anonyma, detaljernas mästare – snarare än de läckraste offensiva lirarna.

Michelle Karvinen är troligtvis den bästa offensiva spelaren i serien – men jag vill påstå att hon också är den bästa defensiva forwarden. När Luleå hade det som jobbigast i andra perioden var det hon som tog sina lagkamrater på ryggen och bar dem vidare. Hon täckte skott, hon stal puckar, hon sopade rent framför egen målvakt och hon var ständigt först hem försvarsarbetet. Framför allt gav hon sina lagkamrater chansen att få andas, att vila lite grann mellan motståndarnas anfallsvågor, när hon höll i pucken och dansade runt i offensiv zon.

Sen, stjärnorna till trots:

Rebecca Stenberg, Piteå, till Melinda Olsson, Överkalix.

4-1.

Guldfest.

Den sista kvarten av SM-finalen blev en dansande, sjungande väntan på partyt. Laget gick från icke-existens till SM-guld på ett år och nu har Luleå Hockeys spelare och ledare har för alltid skrivit in sig i historieböckerna.

Det bästa av allt? Det är inte slut än.

Nu börjar resten av sagan.
avatar
Urken

Antal inlägg : 13368
Join date : 12-01-21
Age : 26
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Låst material från NSD / Kuriren i sin helhet

Inlägg av KaptenBlodskelett i tor 24 mar 2016, 16:49

Kan någon lägga upp Pelles krönika om det bökiga, lågintensiva krigandet?
avatar
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2334
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Sida 14 av 18 Föregående  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Nästa

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet