Filip Hållander

Gå ner

Filip Hållander Empty Filip Hållander

Inlägg av LHF96 i mån 29 apr 2019, 10:03

Bekräftat av Skuggan. Grym värvning, välkommen Filip!
LHF96
LHF96

Antal inlägg : 2752
Join date : 12-09-20

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av KaptenBlodskelett i mån 29 apr 2019, 10:27

Välkommen! Very Happy
KaptenBlodskelett
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2453
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Jokerman i mån 29 apr 2019, 10:40

Välkommen till Luleå! Very Happy

Filip Hållander gjorde 7 mål och 14 assist under sin första SHL-säsong och var därefter näst bäste poängplockare för Timrå i deras kvalspel med 5 mål och 3 assist på 7 matcher.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– Det känns jättebra att en supertalang som Filip ser Luleå Hockey som ett bra ställe för sin fortsatta utveckling. Han har potentialen att bli en mycket bra hockeyspelare, är bra på skridskorna, tar raka vägen mot mål och besitter en hög arbetskapacitet som gör att han kommer passa in väl i vårt sätt att spela hockey.

Filip Hållander
– Det känns jättebra att fortsätta min utveckling som hockeyspelare tillsammans med Luleå Hockey. Jag såg dom mycket under den gångna säsongen och blev imponerad av deras sätt att spela som ett kollektiv under ledning av Bulan – något som jag tror kommer passa mig riktigt bra.

– För den som inte har koll på mig som spelare så är jag en skridskostark forward som jobbar hårt och som gillar att ta pucken mot mål och gärna petar in några puckar när jag tagit mig dit.

Filip Hållander kommer spela för Luleå Hockey i tröja 51.

Stålmannen
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 744
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av ski3r i mån 29 apr 2019, 11:18

Bästa värvningen vi har gjort denna silly.
ski3r
ski3r

Antal inlägg : 1472
Join date : 15-02-03
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av bearjew i mån 29 apr 2019, 12:11

Grymt, välkommen Filip!
bearjew
bearjew

Antal inlägg : 2357
Join date : 14-01-18
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Ferros i mån 29 apr 2019, 13:11

Spelar han på samma sätt som i Timrå så är han en publikfavorit några matcher in på säsongen. Grym värvning!

Ferros

Antal inlägg : 2350
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Snikne Ville i mån 29 apr 2019, 15:31

Måste göra ett tillfälligt inhopp.

Hade inte superkoll på Hållander i SHL men såg allt i direktkvalserien, mest för att jag ville kolla in Wedin. Tyckte Hållander var vassare och som klippt o skuren för Bulans hockey. Trots den ringa åldern.
Har alla förutsättningar att bli en Sellgren fast på forwardsposition.

Over and out.
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 4818
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Blinders88 i mån 29 apr 2019, 15:34

Mimmi Åkerlund skrev:Därför valde Hållander Luleå: "Jag gillar honom"
ISHOCKEY Flera SHL-klubbar var ute efter hans namnteckning, men för Filip Hållander var valet inte så svårt. "Jag tror jag kan få en bra utveckling i Luleå och att ha "Bulan" (Thomas Berglund) som tränare", säger han.

Mimmi Åkerlund12:42 | 2019-04-29
Under måndagen blev värvningen offentlig.

Forwarden Filip Hållander har kritat på ett ettårskontrakt med Luleå Hockey. 18-åringen är född i Sundsvall och har hela sin karriär spelat med Timrå IK.

Nu ser han fram emot att testa vingarna.

– Det känns jättebra. Jag har följt Luleå under säsongen och när de började visa intresse var jag direkt på och ville komma upp. Det känns jättekul att det är klart, säger Hållander som var på besök i Luleå under förra veckan.

– Jag var uppe i trakterna och fiskade, så då svängde jag förbi och träffade sportcheferna och såg hur det såg ut. Jag fick en jättebra känsla.

När fick du veta om Luleås intresse?

– Vi åkte ut på måndagen och i slutet av veckan fick jag höra av agenten att Luleå var intresserade. Jag kände snabbt att det kändes intressant.

Varför föll valet på Luleå?

– Jag tror att min spelstil passar bra i Luleå med hårt jobb, mycket fart och kollektivet som gör det. Jag tror jag kan få en bra utveckling i Luleå och att ha "Bulan" (Thomas Berglund) som tränare. Jag gillar honom och hans sätt att spela.

Jag har hört att många SHL-klubbar ville ha dig.

– Ja, det har varit en ovanlig situation för mig. Jag har spelat i Timrå i hela mitt liv och inte varit med om att byta klubb. Det var en konstig men ändå rolig känsla att vara eftertraktad. Det är ett tecken på att man gjort något rätt under säsongen.

Stefan "Skuggan" Nilsson jämför dig med Mikael Renberg. Hur känns det?

– Ska jag vara ärlig så har jag inte superduperbra koll på Micke Renberg. Jag har sett lite, men det är inte den spelaren jag kollat mest på. Men han var en jättebra spelare och det är jättekul att han jämför mig med honom. Renberg har haft en jättebra karriär, så jag är stolt över det såklart, men samtidigt ska jag försöka att spela mitt spel.

Du känner ingen press?

– Nejdå, det är lugnt.

Hållander draftades av Pittsburgh Penguins i den andra rundan av fjolårets draft. Som det ser ut blir det en säsong till i Sverige.

– Jag har inte hört så jättemycket. Jag ska åka över på deras camp i sommar och prata lite, men de brukar bara säga åt mig att fokusera på säsongen som kommer och om det skulle vara något får vi ta det efter säsongen. Nu är mitt fokus på Luleå och göra mitt bästa där, så får vi ta Pittsburgh sen.

Du räknar med att bli kvar i Luleå under hela säsongen?

– Ja, det är det jag vill. Jag vill vara i Luleå hela säsongen.

Hållander känner Nils Lundkvist och assisterande tränaren Henrik Stridh sedan tidigare.

– "Nisse" har pratat gott om Luleå sedan innan. Vi är jättebra kompisar och det är skönt att ha honom där uppe. Jag har också pratat en del med Stridh, som tidigare var i Timrå, vilket känns bra.

https://www.nsd.se/sport/100-hockey/darfor-valde-hallander-lulea-jag-gillar-honom-nm5092897.aspx

Blinders88

Antal inlägg : 844
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Blinders88 i mån 29 apr 2019, 17:15

Storlöftet valde Luleå:

Ronnie Rönnkvist skrev:Storlöftet valde Luleå: ”Hoppas få utvecklas jäkligt bra med Bulan”Publicerat Idag 17:00  Skrivet av Ronnie Rönnkvist 0 Kommentarer Filip Hållander.Foto: Ronnie Rönnkvist
Filip Hållander åkte ur SHL med Timrå men blir kvar i ligan. Nästa säsong spelar 18-åringen i Luleå.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen, säger han till hockeysverige.se.

Idag stod det klart att Pittsburgh kommer låna ut Filip Hållander till Luleå kommande säsong. Junior-VM spelaren var utlånad till sin moderklubb Timrå förra säsongen och var där med om att den 8:e april degraderas från SHL till Hockeyallsvenskan, ett minne som svider långt in i hjärtat hos 18-åringen.
– När slutsignalen gick blev det som en blackout och givetvis jättetufft. Då var jag jäkligt ledsen, mycket tårar och känslor. Riktigt då förstod jag nog inte riktigt vad som hade hänt, berättar Filip Hållander för hockeysverige.se timmarna efter det att han blivit klar för spel i Luleå kommande säsong.

Det stod 3-3 i matcher mellan Timrå och Oskarshamn inför den sjunde och avgörande matchen. Trots hemmaplan förlorade Timrå med 0-3.
– Jag tycker att Oskarshamn var bättre spelmässigt i kvalet än vad vi var. Sedan tycker jag att vi skulle kunna slagit dom ändå, men vi hittade kanske inte det riktiga sättet vi skulle spela mot dom för att vara som mest effektiva.
– Vi fick åka väldigt mycket skridskor medan Oskarshamn fick spela sitt spel. Vi hamnade lite i deras fälla.
– Sedan är det såklart små marginaler. Vi hade kunnat avgjort i match sex eller dom vunnit fler matcher på övertid, men i slutändan tycker jag ändå att det lag som vinner i bäst av sju matcher vinner rättvist. Självklart var det tufft, men det är så här hockey är.

”VI HADE MER ATT FÖRLORA”
Förra säsongen var Timrå underdogs när laget tog sig upp till SHL efter vunnit finalserien mot Karlskrona. Den här säsongen var det tvärt om, att man var favorittippade.
– Det var inte så stor skillnad bara för att vi var favoriter, det tycker jag inte. Däremot var det skillnad på så vis att vi nu hade lite mer att förlora. Vi kom från en grundserie med ett lite sargat självförtroende som lag. Vi hade inte den här ”boosten” på samma sätt som vi hade säsongen innan då vi hade vunnit väldigt mycket.
– Det är två motsatser givetvis. Vi hade även nu hade ett bra go i laget, men vi förlorade ganska mycket matcher, var ganska avhängda tidigt ändå och fick spela ganska många matcher som inte betydde någonting. Det tar på psyket såklart.Filip Hållander steg in i SHL som 18-åring och hans säsong var trots degraderingen imponerande. På 45 matcher svarade han för sju mål och totalt 21 poäng.
–  Jag tycker ändå att det har gått ganska bra. Framförallt blev det bättre och bättre under säsongen.
– Sedan är det en stor förtjänst att jag har fått spela väldigt mycket, haft en bra roll där jag spelat mycket powerplay och i viktiga situationer. ”Freddan”
(Fredrik Andersson) har gett mig förtroende att få spela i dom olika situationerna, men jag har också tagit vara på chanserna när jag fått dom och med det fått fortsatt förtroende.
– Det var ändå lite skillnad på att komma upp i SHL från att ha spelat i Hockeyallsvenskan, men desto längre säsongen led ju bättre gick det och jag kände mig mer trygg. När man känner sig trygg kan man också gå ut och spela sitt spel. Då blir det också mycket enklare.

HAR FÖLJTS AV PITTSBURGH
Du är utlånad av Pittsburgh, hur har deras organisation följt dig under säsongen?
– Dom har varit och kollat på några matcher. Sedan har deras assisterande General Manager, Bill Guerin, varit över en gång och deras development coach en gång. Annars följer dom nog mig mest på TV.
– Den svenska scouten, Tommy Westlund, har varit och kikat på några matcher och vi har pratat lite. Vi har också kommit överens om att vi inte prata så jätte ofta utan att det räcker med några gånger under en säsong. Vi stämmer av hur läget är och om jag har några skador och så vidare.

Vilka signaler har du fått om framtiden från Pittsburgh?
– Inga speciella mer än att jag ska fokusera på nästa säsong i Sverige. Sedan tar vi det därifrån. Så har det egentligen varit under hela tiden.
– Nu ska jag spela i Luleå nästa säsong och då ska jag fokusera på det fullt ut. Det ska inte vara något att jag kanske ska åka över ändå eller kanske inte. Det känns bäst att ha fullt fokus på Luleå och då behöver jag inte heller tänka så mycket.”FICK EN JÄTTEBRA KÄNSLA AV LULEÅ”
Men Filip Hållander åker över till Pittsburgh i sommar för att fortsätta bekanta sig med sin NHL-organisation.
– Jag åker i alla fall över på ”development campen”. Rookie-campen har vi inte hört något om, men det är tag kvar dit. Jag pratade med agenten för någon dag sedan då det blev klart med Luleå, men vi har inte pratat så mycket om Pittsburgh. Vi får se vad som händer när det börjar närma sig.


”Bulan”.

Varför valde du just Luleå?
– Jag fick en jättebra känsla av Luleå och jag sa redan från början att jag skulle gå på magkänslan. Jag tycker att min spelstil kommer att passa bra in där, men det viktigaste är att jag hoppas att få utvecklas jäkligt bra där uppe med ”Bulan” (Thomas Berglund) och dom andra som tränare.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen. Det kommer bli en utmaning, men ett bra steg att ta. Jag kommer inte ”bli bekväm” utan kriga varje dag för att få behålla min plats i laget eftersom det är ett lag med mycket bredd, speciellt på forwardssidan. Jag kan inte ta något för givet.

Det blir också en lite annan roll för Filip Hållander eftersom han i Timrå hade mer eller mindre än given tröja i varje match.
– Så har det varit. Den här säsongen har jag kunnat känna, lite i alla fall, att jag har kunnat göra några dåliga matcher, men ändå ha platsen kvar.
– Jag vill ta det steget, vilket var en anledning till att jag gick till Luleå, att innan jag åker över får vara i den miljön som är där uppe med en väldig konkurrens. Att få vara i en miljö där jag varje gång kommer till ishallen måste visa att jag verkligen vill spela och att coachen ska spela mig.
– Där borta handlar allt om konkurrens. Är man i AHL slåss alla om samma platser för att komma upp i NHL. Spelar du sedan i NHL handlar allt om att få vara kvar där uppe. På så vis kan det vara bra för mig att känna på konkurrensen som är i Luleå.  

HYLLAR BULAN
Som tränare i Luleå får Filip Hållander Thomas Berglund som coach, en ledare som 18-åringen hört mycket gott om.
– Jag har hört jättebra saker om ”Bulan” från folk jag pratat med, agenter, scouter och så vidare. Pittsburgh tycker också att han verkar vara jättebra.
– Han har gjort väldigt bra saker i Brynäs och man kan också se till allt han har gjort i Luleå. ”Bulan” är en tränare som kräver mycket och verkligen säger vad han tycker. Det är bra med en tränare som inte lägger några fingrar emellan.

Var Pittsburgh med och valde klubb åt dig?
– Nej, dom var inte med så. Självklart hade dom invändningar på vissa saker, men i slutändan var det mitt beslut vart jag ville spela, avslutar nyblivne Luleå-forwarden.
http://www.hockeysverige.se/2019/04/29/filip-hallander-om-lulea/

Det här kommer bli hur bra som helst, verkar ha fötterna på jorden och kommer kriga varje dag för en plats i laget.

Blinders88

Antal inlägg : 844
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av ski3r i mån 29 apr 2019, 17:45

@Blinders88 skrev:
Storlöftet valde Luleå:

Ronnie Rönnkvist skrev:Storlöftet valde Luleå: ”Hoppas få utvecklas jäkligt bra med Bulan”Publicerat Idag 17:00  Skrivet av Ronnie Rönnkvist 0 Kommentarer Filip Hållander.Foto: Ronnie Rönnkvist
Filip Hållander åkte ur SHL med Timrå men blir kvar i ligan. Nästa säsong spelar 18-åringen i Luleå.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen, säger han till hockeysverige.se.

Idag stod det klart att Pittsburgh kommer låna ut Filip Hållander till Luleå kommande säsong. Junior-VM spelaren var utlånad till sin moderklubb Timrå förra säsongen och var där med om att den 8:e april degraderas från SHL till Hockeyallsvenskan, ett minne som svider långt in i hjärtat hos 18-åringen.
– När slutsignalen gick blev det som en blackout och givetvis jättetufft. Då var jag jäkligt ledsen, mycket tårar och känslor. Riktigt då förstod jag nog inte riktigt vad som hade hänt, berättar Filip Hållander för hockeysverige.se timmarna efter det att han blivit klar för spel i Luleå kommande säsong.

Det stod 3-3 i matcher mellan Timrå och Oskarshamn inför den sjunde och avgörande matchen. Trots hemmaplan förlorade Timrå med 0-3.
– Jag tycker att Oskarshamn var bättre spelmässigt i kvalet än vad vi var. Sedan tycker jag att vi skulle kunna slagit dom ändå, men vi hittade kanske inte det riktiga sättet vi skulle spela mot dom för att vara som mest effektiva.
– Vi fick åka väldigt mycket skridskor medan Oskarshamn fick spela sitt spel. Vi hamnade lite i deras fälla.
– Sedan är det såklart små marginaler. Vi hade kunnat avgjort i match sex eller dom vunnit fler matcher på övertid, men i slutändan tycker jag ändå att det lag som vinner i bäst av sju matcher vinner rättvist. Självklart var det tufft, men det är så här hockey är.

”VI HADE MER ATT FÖRLORA”
Förra säsongen var Timrå underdogs när laget tog sig upp till SHL efter vunnit finalserien mot Karlskrona. Den här säsongen var det tvärt om, att man var favorittippade.
– Det var inte så stor skillnad bara för att vi var favoriter, det tycker jag inte. Däremot var det skillnad på så vis att vi nu hade lite mer att förlora. Vi kom från en grundserie med ett lite sargat självförtroende som lag. Vi hade inte den här ”boosten” på samma sätt som vi hade säsongen innan då vi hade vunnit väldigt mycket.
– Det är två motsatser givetvis. Vi hade även nu hade ett bra go i laget, men vi förlorade ganska mycket matcher, var ganska avhängda tidigt ändå och fick spela ganska många matcher som inte betydde någonting. Det tar på psyket såklart.Filip Hållander steg in i SHL som 18-åring och hans säsong var trots degraderingen imponerande. På 45 matcher svarade han för sju mål och totalt 21 poäng.
–  Jag tycker ändå att det har gått ganska bra. Framförallt blev det bättre och bättre under säsongen.
– Sedan är det en stor förtjänst att jag har fått spela väldigt mycket, haft en bra roll där jag spelat mycket powerplay och i viktiga situationer. ”Freddan”
(Fredrik Andersson) har gett mig förtroende att få spela i dom olika situationerna, men jag har också tagit vara på chanserna när jag fått dom och med det fått fortsatt förtroende.
– Det var ändå lite skillnad på att komma upp i SHL från att ha spelat i Hockeyallsvenskan, men desto längre säsongen led ju bättre gick det och jag kände mig mer trygg. När man känner sig trygg kan man också gå ut och spela sitt spel. Då blir det också mycket enklare.

HAR FÖLJTS AV PITTSBURGH
Du är utlånad av Pittsburgh, hur har deras organisation följt dig under säsongen?
– Dom har varit och kollat på några matcher. Sedan har deras assisterande General Manager, Bill Guerin, varit över en gång och deras development coach en gång. Annars följer dom nog mig mest på TV.
– Den svenska scouten, Tommy Westlund, har varit och kikat på några matcher och vi har pratat lite. Vi har också kommit överens om att vi inte prata så jätte ofta utan att det räcker med några gånger under en säsong. Vi stämmer av hur läget är och om jag har några skador och så vidare.

Vilka signaler har du fått om framtiden från Pittsburgh?
– Inga speciella mer än att jag ska fokusera på nästa säsong i Sverige. Sedan tar vi det därifrån. Så har det egentligen varit under hela tiden.
– Nu ska jag spela i Luleå nästa säsong och då ska jag fokusera på det fullt ut. Det ska inte vara något att jag kanske ska åka över ändå eller kanske inte. Det känns bäst att ha fullt fokus på Luleå och då behöver jag inte heller tänka så mycket.”FICK EN JÄTTEBRA KÄNSLA AV LULEÅ”
Men Filip Hållander åker över till Pittsburgh i sommar för att fortsätta bekanta sig med sin NHL-organisation.
– Jag åker i alla fall över på ”development campen”. Rookie-campen har vi inte hört något om, men det är tag kvar dit. Jag pratade med agenten för någon dag sedan då det blev klart med Luleå, men vi har inte pratat så mycket om Pittsburgh. Vi får se vad som händer när det börjar närma sig.


”Bulan”.

Varför valde du just Luleå?
– Jag fick en jättebra känsla av Luleå och jag sa redan från början att jag skulle gå på magkänslan. Jag tycker att min spelstil kommer att passa bra in där, men det viktigaste är att jag hoppas att få utvecklas jäkligt bra där uppe med ”Bulan” (Thomas Berglund) och dom andra som tränare.
– Det är nog väldigt bra för just min utveckling att gå till ett lag som var riktigt bra redan förra säsongen. Det kommer bli en utmaning, men ett bra steg att ta. Jag kommer inte ”bli bekväm” utan kriga varje dag för att få behålla min plats i laget eftersom det är ett lag med mycket bredd, speciellt på forwardssidan. Jag kan inte ta något för givet.

Det blir också en lite annan roll för Filip Hållander eftersom han i Timrå hade mer eller mindre än given tröja i varje match.
– Så har det varit. Den här säsongen har jag kunnat känna, lite i alla fall, att jag har kunnat göra några dåliga matcher, men ändå ha platsen kvar.
– Jag vill ta det steget, vilket var en anledning till att jag gick till Luleå, att innan jag åker över får vara i den miljön som är där uppe med en väldig konkurrens. Att få vara i en miljö där jag varje gång kommer till ishallen måste visa att jag verkligen vill spela och att coachen ska spela mig.
– Där borta handlar allt om konkurrens. Är man i AHL slåss alla om samma platser för att komma upp i NHL. Spelar du sedan i NHL handlar allt om att få vara kvar där uppe. På så vis kan det vara bra för mig att känna på konkurrensen som är i Luleå.  

HYLLAR BULAN
Som tränare i Luleå får Filip Hållander Thomas Berglund som coach, en ledare som 18-åringen hört mycket gott om.
– Jag har hört jättebra saker om ”Bulan” från folk jag pratat med, agenter, scouter och så vidare. Pittsburgh tycker också att han verkar vara jättebra.
– Han har gjort väldigt bra saker i Brynäs och man kan också se till allt han har gjort i Luleå. ”Bulan” är en tränare som kräver mycket och verkligen säger vad han tycker. Det är bra med en tränare som inte lägger några fingrar emellan.

Var Pittsburgh med och valde klubb åt dig?
– Nej, dom var inte med så. Självklart hade dom invändningar på vissa saker, men i slutändan var det mitt beslut vart jag ville spela, avslutar nyblivne Luleå-forwarden.
http://www.hockeysverige.se/2019/04/29/filip-hallander-om-lulea/

Det här kommer bli hur bra som helst, verkar ha fötterna på jorden och kommer kriga varje dag för en plats i laget.
Man blir tårögd av inställningen.
ski3r
ski3r

Antal inlägg : 1472
Join date : 15-02-03
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Filip Hållander Empty Sv: Filip Hållander

Inlägg av Jonken i mån 29 apr 2019, 18:06

-YES!
-YES!
-YES!

Härligt! HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till Luleå Hockey Filip!

Räkna med att det kommer att bli ett jäkla drag på försäsongsträningen. (Petter Pettersson gnuggar nog redan förväntansfullt på sina händer.) Att torska sin plats i Luleå Hockey säsongen 19/20 -lär nog inte bero på att man är dåligt tränad.
Väntar ivrigt på de första intervjuerna med; Filip Hållander och Isac Brännström -som gör sina debuter på LHF:s boot camp. (Bättre och noggrannare säsongsförberedelser får man nog söka efter.)

Bara att gå in med huvet före och MOSA -som Jesper Sellgren gjorde gångna säsongen!
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 3154
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet