Arttu Ilomäki

Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Arttu Ilomäki

Inlägg av Blinders88 i ons 24 apr 2019, 11:17

På onsdagsförmiddagen stod det klart att även den finske landslagscentern Arttu Ilomäki skrivit kontrakt med Luleå Hockey för de två kommande säsongerna.


27-årige Arttu Ilomäki var den gångna säsongen näst främste poängplockare för sitt Lukko Rauma med 13 mål och 32 assist på 60 matcher och stod under slutspelet för 3+3 på 6 matcher. Han är just nu med det finska landslaget i förberedelserna inför VM.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– Arttu Ilomäki är en center som gärna deltar aktivt i spelet med puck och samtidigt gör ett hårt jobb i defensiven. Med honom på kontrakt tycker vi att vi fått till en otroligt bra centerlinje för Luleå Hockey inför den kommande säsongen.

Arttu Ilomäki
– Jag ser redan nu fram emot att den nya säsongen skall få starta så att jag kan få komma över till Sverige och spela för Luleå Hockey, en förening som jag förstått har både ett starkt lag och grymma fans.

– Efter att ha spelat hela min karriär i Finland känns det här som ett spännande och naturligt steg att ta. Jag har mött svenska lag många gånger och alltid känt att man spelat med bra fart och hög skicklighet, så det skall bli kul att få testa på det spelet själv.

Arttu Ilomäki kommer spela med tröja 75.

https://www.luleahockey.se/artikel/l3hcajuuu-30c4d/tervetuloa-arttu-ilomaki?fbclid=IwAR1j3oa3_vn420wO1wozwRLWh16nRB_MTI248OAxnW5JTnILIxnpXRzZovA
ttps://www.eliteprospects.com/player/40572/arttu-ilomaki

Blinders88

Antal inlägg : 853
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Puckad i ons 24 apr 2019, 11:33

Välkommen!

Det börjar bli fullt på centersidan!
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 5627
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Wolfhunter i ons 24 apr 2019, 11:36

Välkommen Arttu Very Happy
Känns bra.

Wolfhunter

Antal inlägg : 462
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av KaptenBlodskelett i ons 24 apr 2019, 11:37

Välkommen! Very Happy
KaptenBlodskelett
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2453
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Blinders88 i ons 24 apr 2019, 12:32

Kent Vikström skrev:Sportchefen om värvningen: "En skicklig spelare"
ISHOCKEY Luleå Hockeys nyförvärv Arttu Ilomäki är en spelare som man haft ögonen på under en längre tid. "Vi har följt honom under stora delar av säsongen", säger Luleå Hockeys sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson.

Kent Vikström12:01 | 2019-04-24
Under tisdagen avslöjade Sporten att Luleå Hockey värvat den finske landslagscentern Arttu Ilomäki. På torsdagen blev värvningen officiell.

Den 27-årige centerforwarden kommer senast från det finska laget Lukko Rauma där han stod för 13 mål och 32 assist under 60 matcher. I slutspelet blev det sex poäng på lika många matcher.

Ilomäki gjorde nyligen debut i det finska landslaget och är med och gör upp om en plats i VM-truppen.

– En skicklig spelare. Vi har sett många matcher med honom och han har över tid visat att han vill vara delaktig i spelet med puck. Han är väldigt intensiv i sitt spel, vill delta och det har varit viktigt för oss. Han har rätt attityd till det man ska göra där ute och nu under slutfasen av säsongen där han blivit uttagen till det finska landslaget och tagit sig vidare till nästa grupp är ett bevis på att han haft en väldigt bra säsong. Han har utvecklat sitt hockeyspelande helt enkelt och vi hoppas att han kan fortsätta med det till nästa säsong, säger Luleå Hockeys sportchef Stefan "Skuggan" Nilsson.

Ni värvade honom i rätt tid med tanke på uttagningen till landslaget?

– Vi hann starta diskussionerna innan han blev uttagen till landslaget och det är klart att han stärkte sina aktier där. Men vi lyckades få hans signatur så det är vi väldigt glada för.

När fick ni upp ögonen för honom?

– Namnet dök upp tidigt i höstas och sen har vi egentligen följt honom under stora delar av säsongen. Men det blev här under våren som vi har intensifierat scoutingen och kollat upp mer noggrant vad det är för kille även på sidan om. Och allt har bara varit positivt.

Han fortsätter:

– Vi har sökt en högerfattad spelare och det har varit viktigt för oss just för att stärka upp powerplay. Det kommer han vara en del men det är väl det i kombination med att han är skicklig med puck.
https://www.nsd.se/sport/100-hockey/sportchefen-om-varvningen-en-skicklig-spelare-nm5087377.aspx

Blinders88

Antal inlägg : 853
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Jonken i ons 24 apr 2019, 14:00

Tervetuloa Luulajaan Arttu! Nyt vaan SISU-laatua pataan!
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 3165
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Blinders88 i ons 24 apr 2019, 17:17

Kent Vikström skrev:Nyförvärvet övertalades av veteranen
ISHOCKEY Efter att ha rådfrågat den förre Luleåspelaren Toni Koivisto bestämde sig Arttu Ilomäki för att skrivas på för Luleå Hockey. "Det var ett enkelt beslut att fatta efter det", säger forwarden.

Kent Vikström16:36 | 2019-04-24
Den finske centerforwarden gjorde 45 poäng på 60 matcher med Lukko Rauma i den finska högstaligan. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Luleå Hockey.

Något som Sporten avslöjade redan i tisdags.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser verkligen fram emot det här. När jag hörde att det fanns en möjlighet att få åka till Sverige och spela för Luleå Hockey så blev jag väldigt glad och jag knappt bärga mig inför säsongsstarten, säger Arttu Ilomäki.

I Lukko Rauma fanns tre spelare med ett förflutet i Luleå Hockey. Det handlar om Janne Niskala, Ville Sopanen men främst Toni Koivisto, efter att ha pratat med den sistnämnda valde han att skriva på för Luleå.

– Vad jag förstår så ville Luleå verkligen ha mig och de gillar sättet jag spelar ishockey på. Sen vet de exakt hur de skulle använda mig och det är några av anledningarna till att jag valde att skriva på.

– Sen pratade jag med Toni Koivisto som jag spelat med den här säsongen i Lukko. Han berättade att det var ett riktigt bra ställe att spela ishockey på. Att allting med Luleå Hockey var fantastiskt och att de har en fin arena, bra fans och att allting annat runtomkring är superbra. Det var ett enkelt beslut att fatta efter att ha hört det.

Han övertalade dig?

– Ja, lite så. Jag visste att Luleå var ett bra ställe sedan tidigare men han berättade om hur klubben och laget sköttes och det var bara positivt så det hjälpte helt klart till.

– Jag ser fram emot att få se den fina staden och träffa de härliga och högljudda fansen

Känner du till någon av spelarna i Luleå?

– Niklas Olausson spelade jag mot några gånger när han var i Kärpät och det är en väldigt skicklig spelare. Men förutom honom har jag aldrig spelat med eller mot någon annan spelare i laget.

Under den gångna säsongen har Ilomäki spelat center i samma formation som Janne Keränen med olika kedjekamrater på ena vingen. Tanken är att han ska spela på den positionen även i Luleå.

– Förra säsongen gjorde jag några enstaka matcher som ytterforward men normalt spelar jag center. Men vi får se vad som händer, men vet aldrig.

Förhoppningen är även att han ska spetsa till lagets spel i numerärt överläge.

– Jag spelade i den spelformen hela den här säsongen och vill hjälpa laget där. Tyvärr så var vi inte jättebra där den här säsongen i Lukko men jag vill bidra där, inte bara med att göra mål utan även spela bra defensivt.

– Även om jag är en spelare som helst gör mål så ser jag mig själv som en tvåvägsspelare.

27-åringen blev nyligen uppkallad till det finska landslaget och har gjort landslagsdebut. I en träningslandskamp mot Norge gjorde han två mål och två assist och är helt plötsligt med i diskussionen om att ta en VM-plats.

– När jag fick det första samtalet när de frågade om jag skulle vara intresserad av att spela i landslaget så blev jag väldigt uppspelt men samtidigt förvånad. Jag hade inte fått någon indikation på det tidigare så jag svarade självklart omedelbart ja på den frågan. Det var trevligt att få det samtalet.

– Men sen har jag har inte haft en tanke på om jag kan få spela VM eller inte utan jag försöker bara göra mitt bästa och sen får vi se vad tränarna tar för beslut. Jag är bara glad över att få chansen.

https://www.nsd.se/sport/100-hockey/nyforvarvet-overtalades-av-veteranen-nm5087744.aspx

Blinders88

Antal inlägg : 853
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Myrman i ons 24 apr 2019, 17:29

Låter som en bra värvning såhär på förhand. Välkommen!

Fast jag kan inte minnas att Janne Niskala någonsin spelat i LHF så som det står i artikeln.
Myrman
Myrman

Antal inlägg : 4121
Join date : 12-01-21
Ort : Norra BD

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av oggskar i ons 24 apr 2019, 23:26

https://vimeo.com/332297425 nu har jag klippt ihop lite highlights

oggskar

Antal inlägg : 26
Join date : 17-03-28
Ort : Piteå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Rikky i tor 25 apr 2019, 00:18

Kommentar av Arttu som var rätt skön. Hoppas att hans förhoppningar stämmer.
Sen pratade jag med Toni Koivisto som jag spelat med den här säsongen i Lukko. Han berättade att det var ett riktigt bra ställe att spela ishockey på. Att allting med Luleå Hockey var fantastiskt och att de har en fin arena, bra fans och att allting annat runtomkring är superbra. Det var ett enkelt beslut att fatta efter att ha hört det.
Rikky
Rikky

Antal inlägg : 979
Join date : 12-01-22
Age : 54
Ort : Lule

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Pajala i tor 25 apr 2019, 00:52

Fan det känns som att vi har värvar rätt personer för just laget Luleå, det känns superbra.
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 7404
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av oggskar i tor 25 apr 2019, 23:02

Mål idag mot Sverige😃

oggskar

Antal inlägg : 26
Join date : 17-03-28
Ort : Piteå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av KaptenBlodskelett i tor 25 apr 2019, 23:07

@oggskar skrev:Mål idag mot Sverige😃
Både han och Tyrväinen gjorde mycket nytta under upphämtningen, fantastiska tekningar av dem bägge!
KaptenBlodskelett
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2453
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Kagen i ons 08 maj 2019, 18:13

Filip Saxén på Huvudstadsbladet twittrar:

Så här har Finland tränat i Kosice i dag (via @mtvjaakiekko):
Rajala–Ilomäki–Savinainen
Pesonen–Manninen–Kakko
Kiviranta–Luostarinen–Ojamäki
Sallinen–Lammikko–Anttila
Lehtonen–Ohtamaa
Lindbohm–Jokiharju
Koivisto–Hakanpää
Mikkola–Kaski

Ilomäki ser alltstå ut att centra Finlands förstakedja i VM vilket väl ändå får ses som ett skapligt betyg för en utfyllnadsvärvning. Wink
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1330
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Norrlandstoken i ons 08 maj 2019, 19:10

Och bra att han får träna upp sig på större rink dessutom.

Norrlandstoken

Antal inlägg : 1648
Join date : 16-09-25

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Tony Moore i fre 10 maj 2019, 17:51

Arttu 2-1 mål mot Canada, yeahh!
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2902
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Saha i fre 10 maj 2019, 17:57

Dessutom en magisk dribblingsräd i bytet efter. Han gärningen göra ett för bra VM dock så vi förlorar honom 😂

Saha

Antal inlägg : 111
Join date : 14-03-16

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Tony Moore i fre 10 maj 2019, 17:58

Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2902
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av NallePhu i fre 10 maj 2019, 18:07

Forts Ilomäki i denna takt med producera med poäng så är det läge för oro, KHL klubbarna lär nog vara och nafsa och försöka.....
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 11885
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Tony Moore i fre 10 maj 2019, 18:11

Precis, enligt Sanny "free agent with Vegas"
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2902
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av NallePhu i fre 10 maj 2019, 18:18

Han är precis så bra som man sett han på nätet Arttu, Han kommer ligga högt upp i poängligan i SHL den saken är klar!
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 11885
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Blinders88 i fre 10 maj 2019, 18:19

Det är väl bara NHL som KAN sno han eller hur funkar det kontraktsmässigt?

Blinders88

Antal inlägg : 853
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av NallePhu i fre 10 maj 2019, 18:29

@Blinders88 skrev:Det är väl bara NHL som KAN sno han eller hur funkar det kontraktsmässigt?
Free Agent då spelar det ingen roll...…..
Men misstänker Sanny menade lucky Bounce målet Ilomäki smälle in *L*
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 11885
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Hankburger i fre 10 maj 2019, 20:02

@NallePhu skrev:
@Blinders88 skrev:Det är väl bara NHL som KAN sno han eller hur funkar det kontraktsmässigt?
Free Agent då spelar det ingen roll...…..
Men misstänker Sanny menade lucky Bounce målet Ilomäki smälle in *L*

Spelar ganska mycket roll faktiskt. Klausuler för KHL går ut enligt avtal den 15:e maj. Efter det måste han köpas lös. NHL däremot kan ta honom lite när de vill. Att han är free agent betyder att det blir svårare för Luleå att få behålla honom. Tror dock att han spelar i Luleå nästa säsong.
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 1992
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Kagen i fre 10 maj 2019, 21:02

Tänk hur det svänger. Från att ha varit ansedd som ett förvisso helt okej nyförvärv, men knappast någon att leda en första eller andra lina så är vi nu oroliga att tappa honom till KHL/NHL.

Det är vi iofs med ett par andra spelar i truppen som för den skull inte flyttar på t.ex EG för det.

Hoppas han fortsätter göra ett starkt VM och att Luleå får en fin förstärkning till hösten!
Kagen
Kagen

Antal inlägg : 1330
Join date : 12-12-16
Ort : Mellansverige

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Puckad i fre 10 maj 2019, 22:52

Credd till scouting arbetet!
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 5627
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Wolfhunter i tis 14 maj 2019, 06:05

Nån som vet varför Ilomäki inte spelade mot USA?

Wolfhunter

Antal inlägg : 462
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Jonken i tis 14 maj 2019, 18:45

@Wolfhunter skrev:Nån som vet varför Ilomäki inte spelade mot USA?
Finska lagledningen valde att lira Kristian Kuusela på Arttu Ilomäkis plats i laget.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 3165
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Wolfhunter i tis 14 maj 2019, 18:59

@Jonken skrev:
@Wolfhunter skrev:Nån som vet varför Ilomäki inte spelade mot USA?
Finska lagledningen valde att lira Kristian Kuusela på Arttu Ilomäkis plats i laget.
Ok tack!

Wolfhunter

Antal inlägg : 462
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av NallePhu i ons 15 maj 2019, 06:36

@Jonken skrev:
@Wolfhunter skrev:Nån som vet varför Ilomäki inte spelade mot USA?
Finska lagledningen valde att lira Kristian Kuusela på Arttu Ilomäkis plats i laget.
Nu var det Tyrväinen som tog Ilomäkis plats i 1:a femman men annars rätt, Sedan så rotera finska laget så han fick vila!
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 11885
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av NallePhu i ons 15 maj 2019, 06:36

@Jonken skrev:
@Wolfhunter skrev:Nån som vet varför Ilomäki inte spelade mot USA?
Finska lagledningen valde att lira Kristian Kuusela på Arttu Ilomäkis plats i laget.
Nu var det Tyrväinen som tog Ilomäkis plats i 1:a femman men annars rätt, Sedan så rotera finska laget så han fick vila!
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 11885
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Urken i sön 26 maj 2019, 11:57

Urken
Urken

Antal inlägg : 14573
Join date : 12-01-21
Age : 27
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Hankburger i sön 26 maj 2019, 17:11

Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 1992
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Redbear i sön 26 maj 2019, 17:24

Innan VM sågades det finska landslaget. Av de 25 spelarna har endast sju spelat VM tidigare, och alla tre målvakter saknar erfarenhet från seniormästerskap.

Men trots den oerfarna truppen har Lejonen presterat.

Under torsdagskvällen tog de sig vidare till semifinal efter att ha slagit ut Tre Kronor på övertid.

Luleå Hockeys nyförvärv Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki finns med i det finska laget och Ulf Engman gillar vad han har fått se av duon.

– Det känns jättebra med båda. De visar att de klarar av att spela på internationell nivå vilket är ett snäpp upp från SHL, säger han.

Tyrväinen fick förtroende i kvartsfinalen och noterades för 13 minuters speltid. Ilomäki var däremot utanför truppen den matchen, men har fått chansen tidigare.

– Jag tycker att Tyrväinen var en av de bättre på isen i kvartsfinalen och Ilomäki har visat mycket klass tidigare, så det känns väldigt spännande. Sedan ska man komma ihåg att det blir första säsongen i en ny liga och man vet inte riktigt hur de kommer prestera, men det känns jättebra, absolut.

Samtidigt finns en rädsla.

– Det är nästan så man är lite orolig att det ska bli intresse från NHL. Det hoppas jag att det inte blir.

Fram till den 15 juni har NHL-lagen rätten att värva dem.

– Fördelen är att de är lite äldre (28 och 27). De flesta som åker över är fyra-fem år yngre, säger Engman och fortsätter:

– Vi har inte fått några signaler, men man vet aldrig vad som händer. Varje år kan det bli någon överraskning som drar, som nu med Örebro och Rodrigo Abols, det trodde man inte. Man kan inte vara helt lugn, men det är inte så att vi tror att det ska hända.

Han är nöjd med lagbygget och ser fram emot slutet av juli då laget samlas igen.

– Vi är jättenöjda med truppen som den är nu, det känns spännande. Nu hoppas man bara att telefonen är tyst i några veckor.
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5505
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Hankburger i sön 26 maj 2019, 17:31

@Redbear skrev:Innan VM sågades det finska landslaget. Av de 25 spelarna har endast sju spelat VM tidigare, och alla tre målvakter saknar erfarenhet från seniormästerskap.

Men trots den oerfarna truppen har Lejonen presterat.

Under torsdagskvällen tog de sig vidare till semifinal efter att ha slagit ut Tre Kronor på övertid.

Luleå Hockeys nyförvärv Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki finns med i det finska laget och Ulf Engman gillar vad han har fått se av duon.

– Det känns jättebra med båda. De visar att de klarar av att spela på internationell nivå vilket är ett snäpp upp från SHL, säger han.

Tyrväinen fick förtroende i kvartsfinalen och noterades för 13 minuters speltid. Ilomäki var däremot utanför truppen den matchen, men har fått chansen tidigare.

– Jag tycker att Tyrväinen var en av de bättre på isen i kvartsfinalen och Ilomäki har visat mycket klass tidigare, så det känns väldigt spännande. Sedan ska man komma ihåg att det blir första säsongen i en ny liga och man vet inte riktigt hur de kommer prestera, men det känns jättebra, absolut.

Samtidigt finns en rädsla.

– Det är nästan så man är lite orolig att det ska bli intresse från NHL. Det hoppas jag att det inte blir.

Fram till den 15 juni har NHL-lagen rätten att värva dem.

– Fördelen är att de är lite äldre (28 och 27). De flesta som åker över är fyra-fem år yngre, säger Engman och fortsätter:

– Vi har inte fått några signaler, men man vet aldrig vad som händer. Varje år kan det bli någon överraskning som drar, som nu med Örebro och Rodrigo Abols, det trodde man inte. Man kan inte vara helt lugn, men det är inte så att vi tror att det ska hända.

Han är nöjd med lagbygget och ser fram emot slutet av juli då laget samlas igen.

– Vi är jättenöjda med truppen som den är nu, det känns spännande. Nu hoppas man bara att telefonen är tyst i några veckor.

Med andra ord. En vanlig sommar för Luleå hockey. Får väl vänta till 15 juni och se. Smile
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 1992
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Arttu Ilomäki Empty Sv: Arttu Ilomäki

Inlägg av Urken i sön 26 maj 2019, 23:05

Grattis till VM-guldet! Ska bli intressant att se vad denne spelare kan prestera i Sverige.
Urken
Urken

Antal inlägg : 14573
Join date : 12-01-21
Age : 27
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet