Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

+90
LulefanGBG
Donten_
wilmus2007
Tigerman
Puckad
Högljudd
Hedanders
JoakimJ
knutten
kniba
KUCERA
Hellcop
Trötto
Luleåfan
Murveln
Hockeyprofessorn
MrScout
Calle
Kraftkung
icemask
rumpztr
Linkan
Tackleberry
Wolfhunter
Lajon
Mr Bister
erik90
tikka_t3
Klabbe
Cambbott24
Diktatorn
Jagr
kokostrollet
Patrik82
LHF96
Ivanhoe
nummer 17
Trashtalk
Luleå84
Kallepedal
Dilox
Donowitz
Mickeee
Redbear
LuleåWinston
Tony Moore
Salle
Klark
Pickadoll
KaptenBlodskelett
Mange
Norlin
Molin86
Rikky
Pajala
Groggen79
NilsOskar
Myrman
Ingemar
Rocksolid
Jaguaren
Bamsefar
CKa
robin-_-
tibet
Urken
HarryHaffa
NallePhu
Old Brooklyn
Sundance Kid
GustenA
Monco
Dentos
Snikne Ville
JuniorX
Kagen
Scouten
Qirren
Kapten Haddock
Slapshot
Lars158
#96
pingu
Micke80
makkanmakkan
Lasse Proppmätt
johan74
Rönken
FruktHamster
Admin
94 posters

Sida 19 av 20 Föregående  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Nästa

Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Mickeee lör 09 maj 2015, 00:56

Qirren skrev:
Mickeee skrev:
Patrik82 skrev:"Linköping" "Köpelag"

Jag har tidigare varit inne på att jag har lite svårt för begreppen och kritiken...

hur långt tillbaka i tiden får vi gå innan vi hittar en säsong med mindre än 5 -7 nyförvärv (som vi ligger på nu)?

är problemet att de heter Sweatt ist för Klasen?
är problemet att de som värvas/ryktas in är scoutade och gjort "succe" i andra shl lag innan?

Jag blir nyfiken då jag inte hänger med i resonemanget

Med linköping menar jag inte köpelag. Det har jag absolut inga problem med. Jag menar att bygget andas linköping med för lite karaktär. Sweatt och Lagace har karaktär så där är jag inte orolig.
MEN oj vad mjukt det blir med wallmark, cehlarik, harju, rajala, micflikier. Där finns skillsen men karaktär?

Vill ha as på alla positioner! Det ska smälla och käftas och grötas överallt hela tiden från alla, från stjärnor och brunkare! Det ultimata laget för mig är Kings guldlag förra året. Hårda tuffa stora, maler och maler. Motståndarna vet hur dem spelar men kan inte göra något åt det. Går inte att stänga ner någon. Även sixfingers lag guldåret 14 bestod ju av karaktär och åter karaktär med jimmie i spetsen. (Här måste jag förtydliga att jag förstår att vi inte kan värva kopitar och williams men spelare som liknar dem är såna jag vill se.

Vilka spelare anser du är realistiska med dina krav?

Såna som sjögren, thoresen , rödin, jimmie e, aaltonen, daniel brodin, nick johnson, rasmussen, johan larsson, komarov..
Såna som bartecko och renberg.

Ingen av dessa är ju realistiska och vissa omöjliga men spelare som har power och pondus ute på isen. Behöver ju inte vara stora. En sån som liam reddox som är liten men ändå har vitsord som ¨goes into heavy traffic despite being smallish¨ är såna jag vill se i luleå. Rajala och micflikier är jättebra hockeyspelare och hade gärna sett dem i laget OM vi haft mer pondus i resten av laget men som det ser ut nu måste vi addera spets i kombo med ledaregenskaper och lite jävlar anamma

Mickeee
Mickeee

Antal inlägg : 910
Join date : 12-02-24

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Salle lör 09 maj 2015, 02:59

Haha nån är mogen.. Efter att ha varit utloggad några timmar gick jag från 164 i rykte till 127. Inte för att ja bryr mig. Men nån är ju jävligt bitte eller avis eller liknande :-) Lämnar skeppet igen. Inte för nån bryr sig men hörs Hej! Skål!
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 03:18

Lars158 skrev:http://www.kuriren.nu/100-hockey/spelarna-som-riskerar-att-offras-i-lulea-8276132.aspx

Spoiler:

Sånt här gör mig ganska besviken. Spelare man kontraktera för bara någon månad sen skall man nu göra sig av med om nånting i artikeln är kopplat till verkligheten.
Visst när man drar på sig en dyr flopp som Dixon måste man agera.
Men varken Strömwall eller Ekarv har ju ens fått chansen spela bort sig.

Förstod inte värvningarna av Ekarv och Strömwall förra året och förstår inte dessa nu heller. Visst blev Luleå nyrika men borde väl finnas någon övergripande plan man följer oavsett. Att bara slänga in Strömwall för att han blev ledig har jag lite svårt att förstå. Sedan så tycker visserligen jag att han såg rätt intressant ut nu i slutet av säsongen. Kanske främst i HV71, men hade kunnat tänka mig honom i en fjärdekedja eller så. Strömwall blev "plötsligt" ledig. Ekarv var förmodligen redan under kontrakt för nästa säsong tidigt på säsongen. Men ändå, SÅ stor potential ser man väl inte i Ekarv?

Men annars har du och jag snarlika tankar runt att man redan nu har ganska full trupp utan att ha fått in spetsen. Nu ska det visserligen in två spetsar till men kan fortfarande känna att det inte finns tillräckligt med karaktär på plan i ledande spelarna som ska utgöra topp 6, vet inte om det finns i topp 9 heller? Menar då kaptensmaterial. Sigalet har jag fått en bra känsla för, Mikkelson verkar ha kunna vara liknande sett från beskrivningarna och han historik. Fast det är å andra sidan inte backsidan eller målvakterna som oroar mig så mycket. Enda abret är om Jaros inte får speltid med a-laget, ser hellre honom som sjundeback än Savva.

Stora frågan är centerbesättningen; Lagace är grymt intressant och den jag ser mest fram emot att se. Han hade varit en perfekt Luleå-värvning att satsa stenhårt på innan Luleå blev nyrika och började köpa sönder allt och alla. Nu med "realistiskt" uttalat guldmål och pengar i överflöd blir det lite vanskligt om han skulle få en förstacenterroll redan 2015.

Wallmark kommer kunna centra en tredjekedja åtminstone, känns inte så oroligt där. Men ska han upp i en andrakedja, samtidigt som Lagace inte klarar av en förstakedja. Vad gör man då egentligen?

Samtidigt finns Granström som förmodligen får centra fjärde, vilket förvisso funkar. Men tycker inte att han klarar av att gå så mycket högre upp i hierarkin på centerpositionen. Blir ganska skadekänsligt i mitt tycke som det ser ut nu, lite oroande om Jimmy Pesonens resonemang runt att man går all in på två vingar och inte tar någon center.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Old Brooklyn lör 09 maj 2015, 08:10

Ja, jag är också orolig över centerfrågan - och det var jag INNAN vi tappade Abbott. Visst, Mastomäki verkar vara en talang utöver det vanliga - men kom igen! Nog måste vi väl ha in åtminstone EN hyfsat etablerad center?
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av MickkeJ lör 09 maj 2015, 08:44

Salle skrev:Haha nån är mogen.. Efter att ha varit utloggad några timmar gick jag från 164 i rykte till 127. Inte för att ja bryr mig. Men nån är ju jävligt bitte eller avis eller liknande :-) Lämnar skeppet igen. Inte för nån bryr sig men  hörs Hej! Skål!
Det finns alltid troll som vill jävlas. Ditt rykte är för övrigt på 164 igen så strunta i det där nu Very Happy
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2807
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Molin86 lör 09 maj 2015, 09:18

Vem kommet att styra i powerplayet? Det måste ju bli bättre än va det var förra året iallafall. För det var ju katastrof då.

Molin86

Antal inlägg : 53
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av LulefanGBG lör 09 maj 2015, 10:16

Beträffande farhågorna gällande att få ihop ett lag som fungerar som ett lag, samt den eventuella bristen på karaktär i nuvarande trupp, samt vid en eventuell värvning av Rajala och Micflickief som det ryktas om så säger jag följande:

1/ Att ersätta Chris karaktär rakt av är omöjligt. Möjligtvis kan någon annan toppspelare stanna länge nog att få samma känsla för klubben och bli lika älskad av fansen, men det är tyvärr inte så vanligt. Blir toppspelarna gör bra så försvinner de så småningom.

2/ Vi hade förra året ett överflöd av karaktärsspelare, ( i positiv mening - men vi saknade spets),i Ledin, Chris, Cam, Fabbe, Granis, Petrell, Foppa, Fogström, Sylvegård och säkert någon mer. Det är lätt att haka upp sig på att ett flertal av dessa försvunnit, (Chris, Cam, Fogström), och att någon mer sannolikt försvinner, (Ledin?), men ett flertal av dem är faktiskt kvar och det glömmer vi lätt. Utöver det så har vi också värvat ett flertal karaktärsspelare i Hedman, Sweatt och Lagace så den biten oroar mig inte nämnvärt. Lagace och Sweatt är båda beskrivna som riktiga kämpat med väldigt proffsig inställning och brett register, såväl fysiskt som kvalitetsmässigt så i de båda har vi redan två karaktärsspelare i våra toppledare. Personligen ser jag dem gärna i samma kedja. Utöver det har vi alltså värvat Hedman dom är bäst i hela ligan på sitt gebit och som också är underskattad i övriga delar av spelet. Ett spel som han blev bättre och bättre på varje säsong hos oss. Han är definitivt en perfekt rollspelare för en toppkedja så med honom har vi alltså tre karaktärsspelare i våra leading lines. Dessutom är Granström bra nog att centra en toppkedja om det visar sig att Wallmark eller Lagace inte håller. (Men låt oss ta centerfrågan senare -här finns, till skillnad från i karaktärsfrågan, en viss anledning till oro även om det också finns möjligheter och inte ser riktigt lika illa ut som vissa vill göra gällande).

3/ Vi kommer att ha många nordamerikaner i laget, och de är ofta väldigt bra karaktärsspelare, och de verkar också ha ek tendens att trivas tillsammans med andra Nordamerikaner och är bra på team building, (usch vad jag avskyr sådana ord!), och det brukar smitta av sig på övriga laget. Är det något man är bra på over there så är det att få ett sämre lag att slå ett bättre just för att man får alla att dra åt samma håll. Det finns ju inga garantier på att våra Nordamerikaner är sådana stereotyper, men en hel del tyder på det. Åtminstone Sweatt och Lagce beskrivs ju som sådana och även om jag inte sett Lagace så ger han ett väldigt gott intryck i intervjun där han pratar om att han vill vara i Luleå för att lära känna staden och laget och vara med och träna för fullt under sommaren, och också kunna fokusera 100 på hockeyn. Vad gäller Sweatt så tycker jag alltid att han var grym i de matcher jag sett honom. Micflickief verkar också vara ett fullblodsproffs som förvisso bytt klubb ofta, men som också haft den möjligheten genom att alltid leverera poäng i alla lag och miljöer, och troligtvis också genom goda rekommendationer. Så kan man ju åtminstone välja att se det. Hans statistik stödjer ju åtminstone den teorin även om inget är skrivet i sten.

Beträffande centerfrågan så finns anledning till oro då vi saknar en garanterad förstacenter, och 'bara' sitter på möjliga alternativ som alla kan slå fel ut. Detta kan jag inte bortse ifrån hur gärna jag än vill vara positiv, men;

1/ Wallmark är definitivt bra nog att leda en top 2- kedja. Det gjorde han ju redan i fjol och nu skulle han få betydligt bättre spelare omkring sig. Detsamma skulle gälla PP. Inget ont om Zaar, (han får såklart gärna stanna f.ö men jag tror inte på det riktigt ännu så räknar inte med honom), och inget ont om Chris och Cam men Rajala, Sweatt och Micflickier eller vilka det nu kan bli i PP smäller lite högre i min bok. Så med Wallmark har man redan en topp- center. Där är jag inte orolig alls.

2/ Det stora frågetecknet är då om Lagace klarar av att centra en leading line på Shl -nivå? Jag har skyhöga förhoppningar på den här killen, och tycker att det är vår mest spännande värvning eftersom vi inte riktigt vet vad vi får, samtidigt som potentialen känns riktigt stor. Han har tillräckligt med fart under rören, bra skott, bra passningar och framförallt fysiken för att lyckas. Är inte för långsam eller för vek för att inte greja det högre tempot åtminstone. Det vågar jag nästan lova, trots att jag sett honom pinsamt lite. Förste man till skarprättarna om jag har fel blir såklart jag. Men inga garantier finns och det är såklart en chansning med en oetablerad toppcenter, och här har jag full förståelse för den oro som finns. Samtidigt poängterar jag att med så bra spelare som t.ex Sweatt och Mickflickier bredvid sig så har jag svårt att se honom misslyckas faktiskt. Just eftersom han verkar ha alla fysiska förutsättningar att lyckas.

3/ Det finns en backup i Granström som faktiskt är en defensiv karaktärs- center och sådana är inte alltid helt fel i en toppkedja. De ger ofta mer trygghet och stabilitet. Det vore allt annat än optimalt men det kan fungera skapligt ändå.

Möjlig laguppställning för forwards om Micflickier och Rajal ansluter:

Hedman - Wallmark - Rajala: Med riktiga spetsspelare bredvid sig, och färre tävlingsmatcher och mindre totalt ansvar på sina axlar, samt ytterligare ett års rutin från landslag och slutspel så är Wallmark redo att ta sig an utmaningen att ta ett lite större ansvar i kedjehierarkin. Större ansvar att centra en kedja, men mindre ansvar att vara tvungen att prestera för att laget skall vinna då vi ju har fler spelare och kedjor som klarar av den biten. Hedman och Rajala spelade ihop i Warulfven och verkar trivas ihop. Hedman bidrar här med mängder av karaktärmoch fysik och kommer att stå upp för sina toppkamrater.

Sweatt - Lagace - Mickflickier: Här blir det åka av utav bara helvete och förhoppningsvis transatlantiskt spel med mycket skott och trafik mot mål. Mängder av skils som håller på Shl-nivå i Sweatt och Mickflickier och dessutom bra fysik i Sweatt och Lagce. Dessutom tre spelare som samtliga kan hitta bra passningar och dessutom ta vara på desamma. Kommer bli dundersuccé! Var så säkra.

Cehlarik - Granström - Harju: Vilket annat lag har råd att ha Harju i en tredjekedja? Granström står för defensiven och fysiken, Cehlarik för finliret och Harju gör målen.

Petrell - Mastomäki/Ekarv - Forsberg: Här har vi två unga talangfulla naturliga centrar som får mängder av muskler och rutin bredvid sig inPetrell och som också får mycket fart och fysik, samt en måltjuv light i Foppa bredvid sig. Tryggare miljö går inte att få!

Extra: Fabricius/Sylvegård. Tyvärr hamnar dessa båda utanför, men någon måste ju bara göra det om Cehlarik skall få chansen och det borde han verkligen få nu. Med en riktig toppspelare i Harju medvsig också. Eftersom Fabbe blir exteaforward och mest får döda tid i BP, samt avlasta andra så får C:et hamna på någon annan. Detta är kanske vårt största problem utöver eventuellt tekningarna, men i övrigt ser det jävligt välbalanserat och vasst ut tycker jag.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 12216
Join date : 12-05-12
Age : 40
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Jonken lör 09 maj 2015, 10:30

Skulle jag vara Osten; skulle jag försöka deala med Dallas lite -och försöka få låna in finska backlöftet: Esa Lindell. Killen är bara 20 år. Han lirar just nu VM med Finska Lejonen. Denna unga kille dunkade alltså 14 baljor och assade 21 i finska SM-Liiga laget Ässät gångna säsongen.

Esa Lindell

Den här killen är fortfarande nästan i början av utveckling som hockey spelare. Tror att han och Dallas Ev skulle kunna se en hårt satsande Luleå Hockey som ett alternativ.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6857
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 10:31

LulefanGBG skrev:Beträffande farhågorna gällande att få ihop ett lag som fungerar som ett lag, samt den eventuella bristen på karaktär i nuvarande trupp, samt vid en eventuell värvning av Rajala och Micflickief som det ryktas om så säger jag följande:

1/ Att ersätta Chris karaktär rakt av är omöjligt. Möjligtvis kan någon annan toppspelare stanna länge nog att få samma känsla för klubben och bli lika älskad av fansen, men det är tyvärr inte så vanligt. Blir toppspelarna gör bra så försvinner de så småningom.

2/ Vi hade förra året ett överflöd av karaktärsspelare, ( i positiv mening - men vi saknade spets),i Ledin, Chris, Cam, Fabbe, Granis, Petrell, Foppa, Fogström, Sylvegård och säkert någon mer. Det är lätt att haka upp sig på att ett flertal av dessa försvunnit, (Chris, Cam, Fogström), och att någon mer sannolikt försvinner, (Ledin?), men ett flertal av dem är faktiskt kvar och det glömmer vi lätt. Utöver det så har vi också värvat ett flertal karaktärsspelare i Hedman, Sweatt och Lagace så den biten oroar mig inte nämnvärt. Lagace och Sweatt är båda beskrivna som riktiga kämpat med väldigt proffsig inställning och brett register, såväl fysiskt som kvalitetsmässigt så i de båda har vi redan två karaktärsspelare i våra toppledare. Personligen ser jag dem gärna i samma kedja. Utöver det har vi alltså värvat Hedman dom är bäst i hela ligan på sitt gebit och som också är underskattad i övriga delar av spelet. Ett spel som han blev bättre och bättre på varje säsong hos oss. Han är definitivt en perfekt rollspelare för en toppkedja så med honom har vi alltså tre karaktärsspelare i våra leading lines. Dessutom är Granström bra nog att centra en toppkedja om det visar sig att Wallmark eller Lagace inte håller. (Men låt oss ta centerfrågan senare -här finns, till skillnad från i karaktärsfrågan, en viss anledning till oro även om det också finns möjligheter och inte ser riktigt lika illa ut som vissa vill göra gällande).

3/ Vi kommer att ha många nordamerikaner i laget, och de är ofta väldigt bra karaktärsspelare, och de verkar också ha ek tendens att trivas tillsammans med andra Nordamerikaner och är bra på team building, (usch vad jag avskyr sådana ord!), och det brukar smitta av sig på övriga laget. Är det något man är bra på over there så är det att få ett sämre lag att slå ett bättre just för att man får alla att dra åt samma håll. Det finns ju inga garantier på att våra Nordamerikaner är sådana stereotyper, men en hel del tyder på det. Åtminstone Sweatt och Lagce beskrivs ju som sådana och även om jag inte sett Lagace så ger han ett väldigt gott intryck i intervjun där han pratar om att han vill vara i Luleå för att lära känna staden och laget och vara med och träna för fullt under sommaren, och också kunna fokusera 100 på hockeyn. Vad gäller Sweatt så tycker jag alltid att han var grym i de matcher jag sett honom. Micflickief verkar också vara ett fullblodsproffs som förvisso bytt klubb ofta, men som också haft den möjligheten genom att alltid leverera poäng i alla lag och miljöer, och troligtvis också genom goda rekommendationer. Så kan man ju åtminstone välja att se det. Hans statistik stödjer ju åtminstone den teorin även om inget är skrivet i sten.

Beträffande centerfrågan så finns anledning till oro då vi saknar en garanterad förstacenter, och 'bara' sitter på möjliga alternativ som alla kan slå fel ut. Detta kan jag inte bortse ifrån hur gärna jag än vill vara positiv, men;

1/ Wallmark är definitivt bra nog att leda en top 2- kedja. Det gjorde han ju redan i fjol och nu skulle han få betydligt bättre spelare omkring sig. Detsamma skulle gälla PP. Inget ont om Zaar, (han får såklart gärna stanna f.ö men jag tror inte på det riktigt ännu så räknar inte med honom), och inget ont om Chris och Cam men Rajala, Sweatt och Micflickier eller vilka det nu kan bli i PP smäller lite högre i min bok. Så med Wallmark har man redan en topp- center. Där är jag inte orolig alls.

2/ Det stora frågetecknet är då om Lagace klarar av att centra en leading line på Shl -nivå? Jag har skyhöga förhoppningar på den här killen, och tycker att det är vår mest spännande värvning eftersom vi inte riktigt vet vad vi får, samtidigt som potentialen känns riktigt stor. Han har tillräckligt med fart under rören, bra skott, bra passningar och framförallt fysiken för att lyckas. Är inte för långsam eller för vek för att inte greja det högre tempot åtminstone. Det vågar jag nästan lova, trots att jag sett honom pinsamt lite. Förste man till skarprättarna om jag har fel blir såklart jag. Men inga garantier finns och det är såklart en chansning med en oetablerad toppcenter, och här har jag full förståelse för den oro som finns. Samtidigt poängterar jag att med så bra spelare som t.ex Sweatt och Mickflickier bredvid sig så har jag svårt att se honom misslyckas faktiskt. Just eftersom han verkar ha alla fysiska förutsättningar att lyckas.

3/ Det finns en backup i Granström som faktiskt är en defensiv karaktärs- center och sådana är inte alltid helt fel i en toppkedja. De ger ofta mer trygghet och stabilitet. Det vore allt annat än optimalt men det kan fungera skapligt ändå.

Möjlig laguppställning för forwards om Micflickier och Rajal ansluter:

Hedman - Wallmark - Rajala: Med riktiga spetsspelare bredvid sig, och färre tävlingsmatcher och mindre totalt ansvar på sina axlar, samt ytterligare ett års rutin från landslag och slutspel så är Wallmark redo att ta sig an utmaningen att ta ett lite större ansvar i kedjehierarkin. Större ansvar att centra en kedja, men mindre ansvar att vara tvungen att prestera för att laget skall vinna då vi ju har fler spelare och kedjor som klarar av den biten. Hedman och Rajala spelade ihop i Warulfven och verkar trivas ihop. Hedman bidrar här med mängder av karaktärmoch fysik och kommer att stå upp för sina toppkamrater.

Sweatt - Lagace - Mickflickier: Här blir det åka av utav bara helvete och förhoppningsvis transatlantiskt spel med mycket skott och trafik mot mål. Mängder av skils som håller på Shl-nivå i Sweatt och Mickflickier och dessutom bra fysik i Sweatt och Lagce. Dessutom tre spelare som samtliga kan hitta bra passningar och dessutom ta vara på desamma. Kommer bli dundersuccé! Var så säkra.

Cehlarik - Granström - Harju: Vilket annat lag har råd att ha Harju i en tredjekedja? Granström står för defensiven och fysiken, Cehlarik för finliret och Harju gör målen.

Petrell - Mastomäki/Ekarv - Forsberg: Här har vi två unga talangfulla naturliga centrar som får mängder av muskler och rutin bredvid sig inPetrell och som också får mycket fart och fysik, samt en måltjuv light i Foppa bredvid sig. Tryggare miljö går inte att få!

Extra: Fabricius/Sylvegård. Tyvärr hamnar dessa båda utanför, men någon måste ju bara göra det om Cehlarik skall få chansen och det borde han verkligen få nu. Med en riktig toppspelare i Harju medvsig också. Eftersom Fabbe blir exteaforward och mest får döda tid i BP, samt avlasta andra så får C:et hamna på någon annan. Detta är kanske vårt största problem utöver eventuellt tekningarna, men i övrigt ser det jävligt välbalanserat och vasst ut tycker jag.

Finns egentligen bara fyra centrar i Luleå just nu; Lagace-Wallmark-Granström-Ekarv. Vilket blir rätt så skadekänsligt och även lite av ett risktagande. Micflikier är uppskriven som FW/C på Eliteprospects, centrade han han något i Linköping? Vill minnas att det alltid var Taffe som centrade i serien. I slutspelet minns jag inte ärligt talat. Inte direkt specialstuderat Mickan men vill ha för mig att han halvt låg lite på rulle, eller?

Sweatt-Lagace-Micflikier vore något för anglofiler, även om nu Lagace är fransky Razz Nej men en sådan kedja skulle kännas intressant, väldigt intressant. Dessutom så ska det väl f-n till om man inte får igång Lagace i en sådan. För det andra är Lagace bra på att jobba i bägge zonerna och kan bära puck, puckskicklig och bra skridskoåkare med bra arbetsmoral. Han måste inte göra 50 pinnar första säsongen för att klara av en topp2-kedja.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Monco lör 09 maj 2015, 10:34

LulefanGBG skrev:Beträffande farhågorna gällande att få ihop ett lag som fungerar som ett lag, samt den eventuella bristen på karaktär i nuvarande trupp, samt vid en eventuell värvning av Rajala och Micflickief som det ryktas om så säger jag följande:

1/ Att ersätta Chris karaktär rakt av är omöjligt. Möjligtvis kan någon annan toppspelare stanna länge nog att få samma känsla för klubben och bli lika älskad av fansen, men det är tyvärr inte så vanligt. Blir toppspelarna gör bra så försvinner de så småningom.

2/ Vi hade förra året ett överflöd av karaktärsspelare, ( i positiv mening - men vi saknade spets),i Ledin, Chris, Cam, Fabbe, Granis, Petrell, Foppa, Fogström, Sylvegård och säkert någon mer. Det är lätt att haka upp sig på att ett flertal av dessa försvunnit, (Chris, Cam, Fogström), och att någon mer sannolikt försvinner, (Ledin?), men ett flertal av dem är faktiskt kvar och det glömmer vi lätt. Utöver det så har vi också värvat ett flertal karaktärsspelare i Hedman, Sweatt och Lagace så den biten oroar mig inte nämnvärt. Lagace och Sweatt är båda beskrivna som riktiga kämpat med väldigt proffsig inställning och brett register, såväl fysiskt som kvalitetsmässigt så i de båda har vi redan två karaktärsspelare i våra toppledare. Personligen ser jag dem gärna i samma kedja. Utöver det har vi alltså värvat Hedman dom är bäst i hela ligan på sitt gebit och som också är underskattad i övriga delar av spelet. Ett spel som han blev bättre och bättre på varje säsong hos oss. Han är definitivt en perfekt rollspelare för en toppkedja så med honom har vi alltså tre karaktärsspelare i våra leading lines. Dessutom är Granström bra nog att centra en toppkedja om det visar sig att Wallmark eller Lagace inte håller. (Men låt oss ta centerfrågan senare -här finns, till skillnad från i karaktärsfrågan, en viss anledning till oro även om det också finns möjligheter och inte ser riktigt lika illa ut som vissa vill göra gällande).

3/ Vi kommer att ha många nordamerikaner i laget, och de är ofta väldigt bra karaktärsspelare, och de verkar också ha ek tendens att trivas tillsammans med andra Nordamerikaner och är bra på team building, (usch vad jag avskyr sådana ord!), och det brukar smitta av sig på övriga laget. Är det något man är bra på over there så är det att få ett sämre lag att slå ett bättre just för att man får alla att dra åt samma håll. Det finns ju inga garantier på att våra Nordamerikaner är sådana stereotyper, men en hel del tyder på det. Åtminstone Sweatt och Lagce beskrivs ju som sådana och även om jag inte sett Lagace så ger han ett väldigt gott intryck i intervjun där han pratar om att han vill vara i Luleå för att lära känna staden och laget och vara med och träna för fullt under sommaren, och också kunna fokusera 100 på hockeyn. Vad gäller Sweatt så tycker jag alltid att han var grym i de matcher jag sett honom. Micflickief verkar också vara ett fullblodsproffs som förvisso bytt klubb ofta, men som också haft den möjligheten genom att alltid leverera poäng i alla lag och miljöer, och troligtvis också genom goda rekommendationer. Så kan man ju åtminstone välja att se det. Hans statistik stödjer ju åtminstone den teorin även om inget är skrivet i sten.

Beträffande centerfrågan så finns anledning till oro då vi saknar en garanterad förstacenter, och 'bara' sitter på möjliga alternativ som alla kan slå fel ut. Detta kan jag inte bortse ifrån hur gärna jag än vill vara positiv, men;

1/ Wallmark är definitivt bra nog att leda en top 2- kedja. Det gjorde han ju redan i fjol och nu skulle han få betydligt bättre spelare omkring sig. Detsamma skulle gälla PP. Inget ont om Zaar, (han får såklart gärna stanna f.ö men jag tror inte på det riktigt ännu så räknar inte med honom), och inget ont om Chris och Cam men Rajala, Sweatt och Micflickier eller vilka det nu kan bli i PP smäller lite högre i min bok. Så med Wallmark har man redan en topp- center. Där är jag inte orolig alls.

2/ Det stora frågetecknet är då om Lagace klarar av att centra en leading line på Shl -nivå? Jag har skyhöga förhoppningar på den här killen, och tycker att det är vår mest spännande värvning eftersom vi inte riktigt vet vad vi får, samtidigt som potentialen känns riktigt stor. Han har tillräckligt med fart under rören, bra skott, bra passningar och framförallt fysiken för att lyckas. Är inte för långsam eller för vek för att inte greja det högre tempot åtminstone. Det vågar jag nästan lova, trots att jag sett honom pinsamt lite. Förste man till skarprättarna om jag har fel blir såklart jag. Men inga garantier finns och det är såklart en chansning med en oetablerad toppcenter, och här har jag full förståelse för den oro som finns. Samtidigt poängterar jag att med så bra spelare som t.ex Sweatt och Mickflickier bredvid sig så har jag svårt att se honom misslyckas faktiskt. Just eftersom han verkar ha alla fysiska förutsättningar att lyckas.

3/ Det finns en backup i Granström som faktiskt är en defensiv karaktärs- center och sådana är inte alltid helt fel i en toppkedja. De ger ofta mer trygghet och stabilitet. Det vore allt annat än optimalt men det kan fungera skapligt ändå.

Möjlig laguppställning för forwards om Micflickier och Rajal ansluter:

Hedman - Wallmark - Rajala: Med riktiga spetsspelare bredvid sig, och färre tävlingsmatcher och mindre totalt ansvar på sina axlar, samt ytterligare ett års rutin från landslag och slutspel så är Wallmark redo att ta sig an utmaningen att ta ett lite större ansvar i kedjehierarkin. Större ansvar att centra en kedja, men mindre ansvar att vara tvungen att prestera för att laget skall vinna då vi ju har fler spelare och kedjor som klarar av den biten. Hedman och Rajala spelade ihop i Warulfven och verkar trivas ihop. Hedman bidrar här med mängder av karaktärmoch fysik och kommer att stå upp för sina toppkamrater.

Sweatt - Lagace - Mickflickier: Här blir det åka av utav bara helvete och förhoppningsvis transatlantiskt spel med mycket skott och trafik mot mål. Mängder av skils som håller på Shl-nivå i Sweatt och Mickflickier och dessutom bra fysik i Sweatt och Lagce. Dessutom tre spelare som samtliga kan hitta bra passningar och dessutom ta vara på desamma. Kommer bli dundersuccé! Var så säkra.

Cehlarik - Granström - Harju: Vilket annat lag har råd att ha Harju i en tredjekedja? Granström står för defensiven och fysiken, Cehlarik för finliret och Harju gör målen.

Petrell - Mastomäki/Ekarv - Forsberg: Här har vi två unga talangfulla naturliga centrar som får mängder av muskler och rutin bredvid sig inPetrell och som också får mycket fart och fysik, samt en måltjuv light i Foppa bredvid sig. Tryggare miljö går inte att få!

Extra: Fabricius/Sylvegård. Tyvärr hamnar dessa båda utanför, men någon måste ju bara göra det om Cehlarik skall få chansen och det borde han verkligen få nu. Med en riktig toppspelare i Harju medvsig också. Eftersom Fabbe blir exteaforward och mest får döda tid i BP, samt avlasta andra så får C:et hamna på någon annan. Detta är kanske vårt största problem utöver eventuellt tekningarna, men i övrigt ser det jävligt välbalanserat och vasst ut tycker jag.
Det där ser grymt bra ut och jag hade gärna sett den där tredjekedjan ihop redan förra säsongen då den liknar Harju-Lavander-Omark lite grann. Mycket bra analys av laget i dagsläget om vi nu får in dessa toppspelare och att Cehlarik stannar. Wallmark kommer göra en grym säsong när han slipper spela närmare 100 matcher samtidigt som han har en till sommarträning i kroppen och förhoppningsvis får lite bättre kedjekamrater.

Monco

Antal inlägg : 312
Join date : 15-04-02

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 11:01

Tror ni man kan tänkas hugga på Ahnelöv eller är han för dyr? Kanske inte fullt så elak som jag kan tänka mig en back, men är rejäl i egen zon och besitter det viktigaste - bra skridskoåkning. Kan bära puck i viss mån också.

Sigalet-Schira
Mikkelson-Ahnelöv
Sandström-Savilahti
Jaros-Oskarsson
Högbom

Förmodligen kan Ahnelöv tänkas kosta lite för mycket, Skellefteå har Sevc lönepost att slänga på honom bland annat.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Lars158 lör 09 maj 2015, 11:08

Rönken skrev:Tror ni man kan tänkas hugga på Ahnelöv eller är han för dyr? Kanske inte fullt så elak som jag kan tänka mig en back, men är rejäl i egen zon och besitter det viktigaste - bra skridskoåkning. Kan bära puck i viss mån också.

Sigalet-Schira
Mikkelson-Ahnelöv
Sandström-Savilahti
Jaros-Oskarsson
Högbom

Förmodligen kan Ahnelöv tänkas kosta lite för mycket, Skellefteå har Sevc lönepost att slänga på honom bland annat.


Högbom ska spela Div1: http://www.kuriren.nu/100-hockey/luleabacken-klar-for-ny-klubb-8274297.aspx
Spoiler:

Lars158

Antal inlägg : 9729
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 11:09

Lars158 skrev:
Rönken skrev:Tror ni man kan tänkas hugga på Ahnelöv eller är han för dyr? Kanske inte fullt så elak som jag kan tänka mig en back, men är rejäl i egen zon och besitter det viktigaste - bra skridskoåkning. Kan bära puck i viss mån också.

Sigalet-Schira
Mikkelson-Ahnelöv
Sandström-Savilahti
Jaros-Oskarsson
Högbom

Förmodligen kan Ahnelöv tänkas kosta lite för mycket, Skellefteå har Sevc lönepost att slänga på honom bland annat.


Högbom ska spela Div1: http://www.kuriren.nu/100-hockey/luleabacken-klar-for-ny-klubb-8274297.aspx
Spoiler:

Se där. Sedan ser jag nu att jag glömde av Dean i uppställningen Embarassed Vad tror du man siktar på för back? Tappar man Kukan är det kärvt, men är han kvar och behåller slutspels-spelet så är han en toppback i ligan så bör få spela topp 4. Svårt.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av KUCERA lör 09 maj 2015, 11:15

Det känns rätt bra, visst är det lite osäkert på vissa håll, men friskt vågat hälften vunnet? Lär ju bli en LHFlive inom kort igen.
KUCERA
KUCERA

Antal inlägg : 78
Join date : 12-05-06
Age : 35
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av KaptenBlodskelett lör 09 maj 2015, 11:34

Rönken skrev:Finns egentligen bara fyra centrar i Luleå just nu; Lagace-Wallmark-Granström-Ekarv. Vilket blir rätt så skadekänsligt och även lite av ett risktagande. Micflikier är uppskriven som FW/C på Eliteprospects, centrade han han något i Linköping? Vill minnas att det alltid var Taffe som centrade i serien. I slutspelet minns jag inte ärligt talat. Inte direkt specialstuderat Mickan men vill ha för mig att han halvt låg lite på rulle, eller?

Sweatt-Lagace-Micflikier vore något för anglofiler, även om nu Lagace är fransky Razz Nej men en sådan kedja skulle kännas intressant, väldigt intressant. Dessutom så ska det väl f-n till om man inte får igång Lagace i en sådan. För det andra är Lagace bra på att jobba i bägge zonerna och kan bära puck, puckskicklig och bra skridskoåkare med bra arbetsmoral. Han måste inte göra 50 pinnar första säsongen för att klara av en topp2-kedja.
Nja, han är uppskriven som LW/RW. Som du säger, det känns lite tunt på centerfronten. Verkar som att man chansar på att Lagacé och Wallmark ska ta de nödvändiga kliven med hjälp av starka yttrar...
KaptenBlodskelett
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2848
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 11:36

KaptenBlodskelett skrev:
Rönken skrev:Finns egentligen bara fyra centrar i Luleå just nu; Lagace-Wallmark-Granström-Ekarv. Vilket blir rätt så skadekänsligt och även lite av ett risktagande. Micflikier är uppskriven som FW/C på Eliteprospects, centrade han han något i Linköping? Vill minnas att det alltid var Taffe som centrade i serien. I slutspelet minns jag inte ärligt talat. Inte direkt specialstuderat Mickan men vill ha för mig att han halvt låg lite på rulle, eller?

Sweatt-Lagace-Micflikier vore något för anglofiler, även om nu Lagace är fransky Razz Nej men en sådan kedja skulle kännas intressant, väldigt intressant. Dessutom så ska det väl f-n till om man inte får igång Lagace i en sådan. För det andra är Lagace bra på att jobba i bägge zonerna och kan bära puck, puckskicklig och bra skridskoåkare med bra arbetsmoral. Han måste inte göra 50 pinnar första säsongen för att klara av en topp2-kedja.
Nja, han är uppskriven som LW/RW. Som du säger, det känns lite tunt på centerfronten. Verkar som att man chansar på att Lagacé och Wallmark ska ta de nödvändiga kliven med hjälp av starka yttrar...

Hmm, jag är säker på att jag sett någon som jag sett som vinge vara uppskriven som C/FW som varit på tal för Luleå. Transatlant.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av LulefanGBG lör 09 maj 2015, 12:43

Rönken skrev:
LulefanGBG skrev:Beträffande farhågorna gällande att få ihop ett lag som fungerar som ett lag, samt den eventuella bristen på karaktär i nuvarande trupp, samt vid en eventuell värvning av Rajala och Micflickief som det ryktas om så säger jag följande:

1/ Att ersätta Chris karaktär rakt av är omöjligt. Möjligtvis kan någon annan toppspelare stanna länge nog att få samma känsla för klubben och bli lika älskad av fansen, men det är tyvärr inte så vanligt. Blir toppspelarna gör bra så försvinner de så småningom.

2/ Vi hade förra året ett överflöd av karaktärsspelare, ( i positiv mening - men vi saknade spets),i Ledin, Chris, Cam, Fabbe, Granis, Petrell, Foppa, Fogström, Sylvegård och säkert någon mer. Det är lätt att haka upp sig på att ett flertal av dessa försvunnit, (Chris, Cam, Fogström), och att någon mer sannolikt försvinner, (Ledin?), men ett flertal av dem är faktiskt kvar och det glömmer vi lätt. Utöver det så har vi också värvat ett flertal karaktärsspelare i Hedman, Sweatt och Lagace så den biten oroar mig inte nämnvärt. Lagace och Sweatt är båda beskrivna som riktiga kämpat med väldigt proffsig inställning och brett register, såväl fysiskt som kvalitetsmässigt så i de båda har vi redan två karaktärsspelare i våra toppledare. Personligen ser jag dem gärna i samma kedja. Utöver det har vi alltså värvat Hedman dom är bäst i hela ligan på sitt gebit och som också är underskattad i övriga delar av spelet. Ett spel som han blev bättre och bättre på varje säsong hos oss. Han är definitivt en perfekt rollspelare för en toppkedja så med honom har vi alltså tre karaktärsspelare i våra leading lines. Dessutom är Granström bra nog att centra en toppkedja om det visar sig att Wallmark eller Lagace inte håller. (Men låt oss ta centerfrågan senare -här finns, till skillnad från i karaktärsfrågan, en viss anledning till oro även om det också finns möjligheter och inte ser riktigt lika illa ut som vissa vill göra gällande).

3/ Vi kommer att ha många nordamerikaner i laget, och de är ofta väldigt bra karaktärsspelare, och de verkar också ha ek tendens att trivas tillsammans med andra Nordamerikaner och är bra på team building, (usch vad jag avskyr sådana ord!), och det brukar smitta av sig på övriga laget. Är det något man är bra på over there så är det att få ett sämre lag att slå ett bättre just för att man får alla att dra åt samma håll. Det finns ju inga garantier på att våra Nordamerikaner är sådana stereotyper, men en hel del tyder på det. Åtminstone Sweatt och Lagce beskrivs ju som sådana och även om jag inte sett Lagace så ger han ett väldigt gott intryck i intervjun där han pratar om att han vill vara i Luleå för att lära känna staden och laget och vara med och träna för fullt under sommaren, och också kunna fokusera 100 på hockeyn. Vad gäller Sweatt så tycker jag alltid att han var grym i de matcher jag sett honom. Micflickief verkar också vara ett fullblodsproffs som förvisso bytt klubb ofta, men som också haft den möjligheten genom att alltid leverera poäng i alla lag och miljöer, och troligtvis också genom goda rekommendationer. Så kan man ju åtminstone välja att se det. Hans statistik stödjer ju åtminstone den teorin även om inget är skrivet i sten.

Beträffande centerfrågan så finns anledning till oro då vi saknar en garanterad förstacenter, och 'bara' sitter på möjliga alternativ som alla kan slå fel ut. Detta kan jag inte bortse ifrån hur gärna jag än vill vara positiv, men;

1/ Wallmark är definitivt bra nog att leda en top 2- kedja. Det gjorde han ju redan i fjol och nu skulle han få betydligt bättre spelare omkring sig. Detsamma skulle gälla PP. Inget ont om Zaar, (han får såklart gärna stanna f.ö men jag tror inte på det riktigt ännu så räknar inte med honom), och inget ont om Chris och Cam men Rajala, Sweatt och Micflickier eller vilka det nu kan bli i PP smäller lite högre i min bok. Så med Wallmark har man redan en topp- center. Där är jag inte orolig alls.

2/ Det stora frågetecknet är då om Lagace klarar av att centra en leading line på Shl -nivå? Jag har skyhöga förhoppningar på den här killen, och tycker att det är vår mest spännande värvning eftersom vi inte riktigt vet vad vi får, samtidigt som potentialen känns riktigt stor. Han har tillräckligt med fart under rören, bra skott, bra passningar och framförallt fysiken för att lyckas. Är inte för långsam eller för vek för att inte greja det högre tempot åtminstone. Det vågar jag nästan lova, trots att jag sett honom pinsamt lite. Förste man till skarprättarna om jag har fel blir såklart jag. Men inga garantier finns och det är såklart en chansning med en oetablerad toppcenter, och här har jag full förståelse för den oro som finns. Samtidigt poängterar jag att med så bra spelare som t.ex Sweatt och Mickflickier bredvid sig så har jag svårt att se honom misslyckas faktiskt. Just eftersom han verkar ha alla fysiska förutsättningar att lyckas.

3/ Det finns en backup i Granström som faktiskt är en defensiv karaktärs- center och sådana är inte alltid helt fel i en toppkedja. De ger ofta mer trygghet och stabilitet. Det vore allt annat än optimalt men det kan fungera skapligt ändå.

Möjlig laguppställning för forwards om Micflickier och Rajal ansluter:

Hedman - Wallmark - Rajala: Med riktiga spetsspelare bredvid sig, och färre tävlingsmatcher och mindre totalt ansvar på sina axlar, samt ytterligare ett års rutin från landslag och slutspel så är Wallmark redo att ta sig an utmaningen att ta ett lite större ansvar i kedjehierarkin. Större ansvar att centra en kedja, men mindre ansvar att vara tvungen att prestera för att laget skall vinna då vi ju har fler spelare och kedjor som klarar av den biten. Hedman och Rajala spelade ihop i Warulfven och verkar trivas ihop. Hedman bidrar här med mängder av karaktärmoch fysik och kommer att stå upp för sina toppkamrater.

Sweatt - Lagace - Mickflickier: Här blir det åka av utav bara helvete och förhoppningsvis transatlantiskt spel med mycket skott och trafik mot mål. Mängder av skils som håller på Shl-nivå i Sweatt och Mickflickier och dessutom bra fysik i Sweatt och Lagce. Dessutom tre spelare som samtliga kan hitta bra passningar och dessutom ta vara på desamma. Kommer bli dundersuccé! Var så säkra.

Cehlarik - Granström - Harju: Vilket annat lag har råd att ha Harju i en tredjekedja? Granström står för defensiven och fysiken, Cehlarik för finliret och Harju gör målen.

Petrell - Mastomäki/Ekarv - Forsberg: Här har vi två unga talangfulla naturliga centrar som får mängder av muskler och rutin bredvid sig inPetrell och som också får mycket fart och fysik, samt en måltjuv light i Foppa bredvid sig. Tryggare miljö går inte att få!

Extra: Fabricius/Sylvegård. Tyvärr hamnar dessa båda utanför, men någon måste ju bara göra det om Cehlarik skall få chansen och det borde han verkligen få nu. Med en riktig toppspelare i Harju medvsig också. Eftersom Fabbe blir exteaforward och mest får döda tid i BP, samt avlasta andra så får C:et hamna på någon annan. Detta är kanske vårt största problem utöver eventuellt tekningarna, men i övrigt ser det jävligt välbalanserat och vasst ut tycker jag.

Finns egentligen bara fyra centrar i Luleå just nu; Lagace-Wallmark-Granström-Ekarv. Vilket blir rätt så skadekänsligt och även lite av ett risktagande. Micflikier är uppskriven som FW/C på Eliteprospects, centrade han han något i Linköping? Vill minnas att det alltid var Taffe som centrade i serien. I slutspelet minns jag inte ärligt talat. Inte direkt specialstuderat Mickan men vill ha för mig att han halvt låg lite på rulle, eller?

Sweatt-Lagace-Micflikier vore något för anglofiler, även om nu Lagace är fransky Razz Nej men en sådan kedja skulle kännas intressant, väldigt intressant. Dessutom så ska det väl f-n till om man inte får igång Lagace i en sådan. För det andra är Lagace bra på att jobba i bägge zonerna och kan bära puck, puckskicklig och bra skridskoåkare med bra arbetsmoral. Han måste inte göra 50 pinnar första säsongen för att klara av en topp2-kedja.
Det finns 5 naturliga centrar i Granström, Ekarv, Lagacé, Mastomäki och Wallmark. Jag inser också att alal inte kommer att spela samtidigt då någon kommer att var autlånad till Asplöven, men vid eventuella skador kan man ju plocka in en center i sådant fall. I övrigt stämmer det att Micflickier kan spela center, och dessutom Harju om det skulle krisa. Ingen av dessa är optimala men vi har 5 centrar vara 2 förvisso är unga och oetbladerade, men utöver det så har vi 2 spelare som kan lira center också.

Förlåt, my bad Micflickier står som LW/RW vilket påpekats här tidigare. Men ändå. 5 centrar + Harju känns inte som om att det är katastrof precis.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 12216
Join date : 12-05-12
Age : 40
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av LulefanGBG lör 09 maj 2015, 12:45

Rönken skrev:Tror ni man kan tänkas hugga på Ahnelöv eller är han för dyr? Kanske inte fullt så elak som jag kan tänka mig en back, men är rejäl i egen zon och besitter det viktigaste - bra skridskoåkning. Kan bära puck i viss mån också.

Sigalet-Schira
Mikkelson-Ahnelöv
Sandström-Savilahti
Jaros-Oskarsson
Högbom

Förmodligen kan Ahnelöv tänkas kosta lite för mycket, Skellefteå har Sevc lönepost att slänga på honom bland annat.
Ahnelöv vore verkligen en bra back, däremot tror jag inte att han är aktuell för oss. Jag tror han hamnar i Djurgården faktiskt.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 12216
Join date : 12-05-12
Age : 40
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 12:49

LulefanGBG skrev:
Rönken skrev:
LulefanGBG skrev:Beträffande farhågorna gällande att få ihop ett lag som fungerar som ett lag, samt den eventuella bristen på karaktär i nuvarande trupp, samt vid en eventuell värvning av Rajala och Micflickief som det ryktas om så säger jag följande:

1/ Att ersätta Chris karaktär rakt av är omöjligt. Möjligtvis kan någon annan toppspelare stanna länge nog att få samma känsla för klubben och bli lika älskad av fansen, men det är tyvärr inte så vanligt. Blir toppspelarna gör bra så försvinner de så småningom.

2/ Vi hade förra året ett överflöd av karaktärsspelare, ( i positiv mening - men vi saknade spets),i Ledin, Chris, Cam, Fabbe, Granis, Petrell, Foppa, Fogström, Sylvegård och säkert någon mer. Det är lätt att haka upp sig på att ett flertal av dessa försvunnit, (Chris, Cam, Fogström), och att någon mer sannolikt försvinner, (Ledin?), men ett flertal av dem är faktiskt kvar och det glömmer vi lätt. Utöver det så har vi också värvat ett flertal karaktärsspelare i Hedman, Sweatt och Lagace så den biten oroar mig inte nämnvärt. Lagace och Sweatt är båda beskrivna som riktiga kämpat med väldigt proffsig inställning och brett register, såväl fysiskt som kvalitetsmässigt så i de båda har vi redan två karaktärsspelare i våra toppledare. Personligen ser jag dem gärna i samma kedja. Utöver det har vi alltså värvat Hedman dom är bäst i hela ligan på sitt gebit och som också är underskattad i övriga delar av spelet. Ett spel som han blev bättre och bättre på varje säsong hos oss. Han är definitivt en perfekt rollspelare för en toppkedja så med honom har vi alltså tre karaktärsspelare i våra leading lines. Dessutom är Granström bra nog att centra en toppkedja om det visar sig att Wallmark eller Lagace inte håller. (Men låt oss ta centerfrågan senare -här finns, till skillnad från i karaktärsfrågan, en viss anledning till oro även om det också finns möjligheter och inte ser riktigt lika illa ut som vissa vill göra gällande).

3/ Vi kommer att ha många nordamerikaner i laget, och de är ofta väldigt bra karaktärsspelare, och de verkar också ha ek tendens att trivas tillsammans med andra Nordamerikaner och är bra på team building, (usch vad jag avskyr sådana ord!), och det brukar smitta av sig på övriga laget. Är det något man är bra på over there så är det att få ett sämre lag att slå ett bättre just för att man får alla att dra åt samma håll. Det finns ju inga garantier på att våra Nordamerikaner är sådana stereotyper, men en hel del tyder på det. Åtminstone Sweatt och Lagce beskrivs ju som sådana och även om jag inte sett Lagace så ger han ett väldigt gott intryck i intervjun där han pratar om att han vill vara i Luleå för att lära känna staden och laget och vara med och träna för fullt under sommaren, och också kunna fokusera 100 på hockeyn. Vad gäller Sweatt så tycker jag alltid att han var grym i de matcher jag sett honom. Micflickief verkar också vara ett fullblodsproffs som förvisso bytt klubb ofta, men som också haft den möjligheten genom att alltid leverera poäng i alla lag och miljöer, och troligtvis också genom goda rekommendationer. Så kan man ju åtminstone välja att se det. Hans statistik stödjer ju åtminstone den teorin även om inget är skrivet i sten.

Beträffande centerfrågan så finns anledning till oro då vi saknar en garanterad förstacenter, och 'bara' sitter på möjliga alternativ som alla kan slå fel ut. Detta kan jag inte bortse ifrån hur gärna jag än vill vara positiv, men;

1/ Wallmark är definitivt bra nog att leda en top 2- kedja. Det gjorde han ju redan i fjol och nu skulle han få betydligt bättre spelare omkring sig. Detsamma skulle gälla PP. Inget ont om Zaar, (han får såklart gärna stanna f.ö men jag tror inte på det riktigt ännu så räknar inte med honom), och inget ont om Chris och Cam men Rajala, Sweatt och Micflickier eller vilka det nu kan bli i PP smäller lite högre i min bok. Så med Wallmark har man redan en topp- center. Där är jag inte orolig alls.

2/ Det stora frågetecknet är då om Lagace klarar av att centra en leading line på Shl -nivå? Jag har skyhöga förhoppningar på den här killen, och tycker att det är vår mest spännande värvning eftersom vi inte riktigt vet vad vi får, samtidigt som potentialen känns riktigt stor. Han har tillräckligt med fart under rören, bra skott, bra passningar och framförallt fysiken för att lyckas. Är inte för långsam eller för vek för att inte greja det högre tempot åtminstone. Det vågar jag nästan lova, trots att jag sett honom pinsamt lite. Förste man till skarprättarna om jag har fel blir såklart jag. Men inga garantier finns och det är såklart en chansning med en oetablerad toppcenter, och här har jag full förståelse för den oro som finns. Samtidigt poängterar jag att med så bra spelare som t.ex Sweatt och Mickflickier bredvid sig så har jag svårt att se honom misslyckas faktiskt. Just eftersom han verkar ha alla fysiska förutsättningar att lyckas.

3/ Det finns en backup i Granström som faktiskt är en defensiv karaktärs- center och sådana är inte alltid helt fel i en toppkedja. De ger ofta mer trygghet och stabilitet. Det vore allt annat än optimalt men det kan fungera skapligt ändå.

Möjlig laguppställning för forwards om Micflickier och Rajal ansluter:

Hedman - Wallmark - Rajala: Med riktiga spetsspelare bredvid sig, och färre tävlingsmatcher och mindre totalt ansvar på sina axlar, samt ytterligare ett års rutin från landslag och slutspel så är Wallmark redo att ta sig an utmaningen att ta ett lite större ansvar i kedjehierarkin. Större ansvar att centra en kedja, men mindre ansvar att vara tvungen att prestera för att laget skall vinna då vi ju har fler spelare och kedjor som klarar av den biten. Hedman och Rajala spelade ihop i Warulfven och verkar trivas ihop. Hedman bidrar här med mängder av karaktärmoch fysik och kommer att stå upp för sina toppkamrater.

Sweatt - Lagace - Mickflickier: Här blir det åka av utav bara helvete och förhoppningsvis transatlantiskt spel med mycket skott och trafik mot mål. Mängder av skils som håller på Shl-nivå i Sweatt och Mickflickier och dessutom bra fysik i Sweatt och Lagce. Dessutom tre spelare som samtliga kan hitta bra passningar och dessutom ta vara på desamma. Kommer bli dundersuccé! Var så säkra.

Cehlarik - Granström - Harju: Vilket annat lag har råd att ha Harju i en tredjekedja? Granström står för defensiven och fysiken, Cehlarik för finliret och Harju gör målen.

Petrell - Mastomäki/Ekarv - Forsberg: Här har vi två unga talangfulla naturliga centrar som får mängder av muskler och rutin bredvid sig inPetrell och som också får mycket fart och fysik, samt en måltjuv light i Foppa bredvid sig. Tryggare miljö går inte att få!

Extra: Fabricius/Sylvegård. Tyvärr hamnar dessa båda utanför, men någon måste ju bara göra det om Cehlarik skall få chansen och det borde han verkligen få nu. Med en riktig toppspelare i Harju medvsig också. Eftersom Fabbe blir exteaforward och mest får döda tid i BP, samt avlasta andra så får C:et hamna på någon annan. Detta är kanske vårt största problem utöver eventuellt tekningarna, men i övrigt ser det jävligt välbalanserat och vasst ut tycker jag.

Finns egentligen bara fyra centrar i Luleå just nu; Lagace-Wallmark-Granström-Ekarv. Vilket blir rätt så skadekänsligt och även lite av ett risktagande. Micflikier är uppskriven som FW/C på Eliteprospects, centrade han han något i Linköping? Vill minnas att det alltid var Taffe som centrade i serien. I slutspelet minns jag inte ärligt talat. Inte direkt specialstuderat Mickan men vill ha för mig att han halvt låg lite på rulle, eller?

Sweatt-Lagace-Micflikier vore något för anglofiler, även om nu Lagace är fransky Razz Nej men en sådan kedja skulle kännas intressant, väldigt intressant. Dessutom så ska det väl f-n till om man inte får igång Lagace i en sådan. För det andra är Lagace bra på att jobba i bägge zonerna och kan bära puck, puckskicklig och bra skridskoåkare med bra arbetsmoral. Han måste inte göra 50 pinnar första säsongen för att klara av en topp2-kedja.
Det finns 5 naturliga centrar i Granström, Ekarv, Lagacé, Mastomäki och Wallmark. Jag inser också att alal inte kommer att spela samtidigt då någon kommer att var autlånad till Asplöven, men vid eventuella skador kan man ju plocka in en center i sådant fall. I övrigt stämmer det att Micflickier kan spela center, och dessutom Harju om det skulle krisa. Ingen av dessa är optimala men vi har 5 centrar vara 2 förvisso är unga och oetbladerade, men utöver det så har vi 2 spelare som kan lira center också.

Förlåt, my bad Micflickier står som LW/RW vilket påpekats här tidigare. Men ändå. 5 centrar + Harju känns inte som om att det är katastrof precis.

Mastomäki har jag inte räknat med då han inte ens varit ordinarie i Allsvenskan med Västerås och har en hel del att bevisa i Asplöven till och börja med. Sedan Harju som center vore kapitalförstöring, såg vi under säsongen att han försvinner helt. Räknar bort honom också mer eller mindre, han får förmodligen lön för att producera och har svårt med det som center. Ansvarsrollen som center går inte riktigt ihop med hans spelstil, bör låta Harju få vara vinge och köra sitt race. Utan att ha full koll så tycker jag att han bör "slippa" kaptensbindeln också nästan. Fast det sistnämnda är väldigt svårt att bedöma utifrån.

Jimmy Pesonen är inne på att Ekarv är på väg bort, vilket förbryllar mig lite med tanke på att spåren för nästa kontrakt är Micflikier, Rajala och Pihlström. Faller Ekarv bort är det en center kort, alternativet är så klart att Kuriren har fel.

Ja just det, Osten sa ju även att Masto är ett framtidsnamn likt Jaros. Så tror inte han ingår i planen för fyra centrar. Han kommer säkerligen få provspela lite och hela den biten, sedan vet man aldrig var som händer. Men han bör väl inte ingå i den övergripande planen för ordinarie trupp.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Klabbe lör 09 maj 2015, 12:57

Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.

Klabbe

Antal inlägg : 28
Join date : 12-09-08
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Old Brooklyn lör 09 maj 2015, 12:59

Klabbe skrev:Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.
Jag håller med. Speciellt nu när Osten pratar om att Zaar kanske spelar med oss till hösten.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 13:00

Old Brooklyn skrev:
Klabbe skrev:Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.
Jag håller med. Speciellt nu när Osten pratar om att Zaar kanske spelar med oss till hösten.

Undrar hur trolig Zaar är egentligen? Eller slängde Osten ut det för att lugna björnflocken mest?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av tikka_t3 lör 09 maj 2015, 13:31

Ben Maxwell eller Cal O'Reilly skulle jag vilja ha in som center om de nu blir nån center som ska in i laget... Annars som RW/LW skulle jag vilja se Toni Rajala eller Jacob Mickflikier...
Sen finns ju alltid Klasen där i drömmarnas värld..


tikka_t3

Antal inlägg : 6
Join date : 14-08-09

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Ivanhoe lör 09 maj 2015, 14:49

O'Reilly hade varit en spännande värvning. Verkar vara en riktig playmaker!  Dessutom har han varit kapten senaste säsongen i Utica.

Ivanhoe

Antal inlägg : 518
Join date : 12-07-05

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Old Brooklyn lör 09 maj 2015, 15:03

Rönken skrev:
Old Brooklyn skrev:
Klabbe skrev:Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.
Jag håller med. Speciellt nu när Osten pratar om att Zaar kanske spelar med oss till hösten.

Undrar hur trolig Zaar är egentligen? Eller slängde Osten ut det för att lugna björnflocken mest?
Ingen aning. Hur som så ser jag de ytterforwards vi har nu som betydligt mer kompetenta än vår centeruppställning.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 15:09

Old Brooklyn skrev:
Rönken skrev:
Old Brooklyn skrev:
Klabbe skrev:Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.
Jag håller med. Speciellt nu när Osten pratar om att Zaar kanske spelar med oss till hösten.

Undrar hur trolig Zaar är egentligen? Eller slängde Osten ut det för att lugna björnflocken mest?
Ingen aning. Hur som så ser jag de ytterforwards vi har nu som betydligt mer kompetenta än vår centeruppställning.

Där håller jag med fullständigt, fast sedan får man ju se vad marknaden har att erbjuda och det kanske inte finns någon centertank som man letar efter helt enkelt? Därför kan jag tycka att vissa beslut ter sig märkliga så här i efterhand, speciellt om det kommer in två vingar. Dock skulle jag inte ha något emot Micflikier och Rajal som exempel. Fast man får nog ha en liten reservplan iafll centeruppställningen visar sig vara bristfällig eller olyckliga skador.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Urken lör 09 maj 2015, 15:21

Rönken skrev:
Old Brooklyn skrev:
Rönken skrev:
Old Brooklyn skrev:
Klabbe skrev:Om det nu blir så att man värvar två forwards är jag lite orolig för vad som händer med Cehlarik. Tycker han har visat att han är värd en chans till ordinarie plats, och om man värvar två spetsforwards finns det då sådan plats? Dessutom skulle det troligen innebära att Harju får centra en del vilket jag inte heller känner är det optimala. Personligen ser jag hellre en ok centervärvning en två superspetsar till vingar faktiskt.
Jag håller med. Speciellt nu när Osten pratar om att Zaar kanske spelar med oss till hösten.

Undrar hur trolig Zaar är egentligen? Eller slängde Osten ut det för att lugna björnflocken mest?
Ingen aning. Hur som så ser jag de ytterforwards vi har nu som betydligt mer kompetenta än vår centeruppställning.

Där håller jag med fullständigt, fast sedan får man ju se vad marknaden har att erbjuda och det kanske inte finns någon centertank som man letar efter helt enkelt? Därför kan jag tycka att vissa beslut ter sig märkliga så här i efterhand, speciellt om det kommer in två vingar. Dock skulle jag inte ha något emot Micflikier och Rajal som exempel. Fast man får nog ha en liten reservplan iafll centeruppställningen visar sig vara bristfällig eller olyckliga skador.

Man kanske kör på grymma vingar och svagare centrar. Satsar stenhårt på att centrarna likt Wallmark ska hålla samtidigt som man hoppas att Ekarv kan gästspela ibland. På detta sätt får ju även yngre centrar chansen emellanåt - dessutom spela med rätt bra omgivning. För att inte tala om det löneutrymme det skapar för vingarna.

Nå, det går att se på många sätt. Vi får ganska snart reda på vad deras egentliga plan är. Säkrast vore en till, bra, center.
Urken
Urken

Antal inlägg : 21157
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Micke80 lör 09 maj 2015, 15:31

Ohjösses vad trött jag blir då jag inte varit in och läst på nån dag.
Från ingenstans kommer det upp 4 sidor här i sillytråden. Jag trodde ju (kanske är naiv) att det skulle handla till större delen om att vi presenterat två nyförvärv varav den ena spelat 131 NHL-matcher och den andra är een av sveriges största talanger i sin åldersgrupp.
Men nä, det gnälls och man spyr galla.
-Vi är ett köpelag basuneras det ut- samtidigt vill man sparka spelare och köpa nya.
-Vi måste få in spets skriker nån annan - Sammtidigt ältar man fortfarande över en "förstacenter" som sällan yckats procucera mer än ca 30 pinnar.
-Vi har för lite karaktär skriker nån - Men vem vet vilka karaktärer vi har kvar och vilka som lämnade.
-Vi gnäller över att spelare inte får chansen - Men vad fan, vi har int ens gått på is än och har ingen aning om vilka som blommat ut till nått bra eller tagit ett kliv bakåt.
-Vi vill ha in det bästa som finns, men kan samtidigt inte elva med att bara njuta av dom ett år - Vi kan inte räkna med att alla stjärnor väljer att påbörja och avsluta karriären i Luleå, ibland får man njuta av dem ett eller två år istället.

Jag är i vart fall rätt nöjd med vår silly så här långt. Jag hoppas att en av de två som kommer in är en center så att Harju slipper lira center.
Jag skulle också kunna leva med att vi inte tar in 2 forwards direkt och ser hur utvecklingen på Malte, Ekarv och Mastomäki går för att sedan bredda upp där det behövs.
Jag kan leva med att inte ta in en till back för att se hur utvecklingen hos Jaros och Oskarsson går.

Men snälla snälla, måla inte fan på väggen än, vänta åtminståne till spelarna är klara eller helst till dom åtminståne fått nästa års skridskor på fötterna.

Vill vi ha in ofensivspets så får man ibland ge avkall på andra egenskaper. Lyckas man få in nån som är riktigt bra över hela plan och visar bra karraktär får man ju räkna med att han försvinner till NHL eller KHL efter ett år. För egen del tar jag gärna det också även om det finns nåt ksönt med 70-80 talets hjältar som aldrig flyttade.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av KUCERA lör 09 maj 2015, 15:42

Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957
KUCERA
KUCERA

Antal inlägg : 78
Join date : 12-05-06
Age : 35
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Micke80 lör 09 maj 2015, 15:43

KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Wolfhunter lör 09 maj 2015, 15:48

Micke80 skrev:Ohjösses vad trött jag blir då jag inte varit in och läst på nån dag.
Från ingenstans kommer det upp 4 sidor här i sillytråden. Jag trodde ju (kanske är naiv) att det skulle handla till större delen om att vi presenterat två nyförvärv varav den ena spelat 131 NHL-matcher och den andra är een av sveriges största talanger i sin åldersgrupp.
Men nä, det gnälls och man spyr galla.
-Vi är ett köpelag basuneras det ut- samtidigt vill man sparka spelare och köpa nya.
-Vi måste få in spets skriker nån annan - Sammtidigt ältar man fortfarande över en "förstacenter" som sällan yckats procucera mer än ca 30 pinnar.
-Vi har för lite karaktär skriker nån - Men vem vet vilka karaktärer vi har kvar och vilka som lämnade.
-Vi gnäller över att spelare inte får chansen - Men vad fan, vi har int ens gått på is än och har ingen aning om vilka som blommat ut till nått bra eller tagit ett kliv bakåt.
-Vi vill ha in det bästa som finns, men kan samtidigt inte elva med att bara njuta av dom ett år - Vi kan inte räkna med att alla stjärnor väljer att påbörja och avsluta karriären i Luleå, ibland får man njuta av dem ett eller två år istället.

Jag är i vart fall rätt nöjd med vår silly så här långt. Jag hoppas att en av de två som kommer in är en center så att Harju slipper lira center.
Jag skulle också kunna leva med att vi inte tar in 2 forwards direkt och ser hur utvecklingen på Malte, Ekarv och Mastomäki går för att sedan bredda upp där det behövs.
Jag kan leva med att inte ta in en till back för att se hur utvecklingen hos Jaros och Oskarsson går.

Men snälla snälla, måla inte fan på väggen än, vänta åtminståne till spelarna är klara eller helst till dom åtminståne fått nästa års skridskor på fötterna.

Vill vi ha in ofensivspets så får man ibland ge avkall på andra egenskaper. Lyckas man få in nån som är riktigt bra över hela plan och visar bra karraktär får man ju räkna med att han försvinner till NHL eller KHL efter ett år. För egen del tar jag gärna det också även om det finns nåt ksönt med 70-80 talets hjältar som aldrig flyttade.
Tack Smile
Jag är jävligt nöjd jag med. Håller dock inte med om detta center-ältande. Walle har TK-meriter och borde kunna bära 1a-linan. Legacé förväntar jag mig bär andra. Ekarv tredje och Grana fjärde. Mastomäki får blomma när han gört. Visar sig detta inte hålla finns alternativ eller möjligheten att leta nytt. På wingen och backen kommer konkurrensen bli mördande och det återstår att se ifall det blir nån stjärna som inte pallar och skeppas, eller om det blir nån av de yngre som inte orkar ta fighten fullt ut.
Ser fram emot nästa lhflive och ett par vassa yttrar jag.

Wolfhunter

Antal inlägg : 1191
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 15:50

Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av KUCERA lör 09 maj 2015, 15:53

Rönken skrev:
Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz

Han har blommat ut nu på senare tid, läge att hugga innan han blir för dyr. Twisted Evil
KUCERA
KUCERA

Antal inlägg : 78
Join date : 12-05-06
Age : 35
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av #96 lör 09 maj 2015, 15:59

KUCERA skrev:
Rönken skrev:
Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz

Han har blommat ut nu på senare tid, läge att hugga innan han blir för dyr. Twisted Evil

Han ska väl till NHL?
#96
#96

Antal inlägg : 2182
Join date : 12-01-21
Ort : Malmö

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av KUCERA lör 09 maj 2015, 16:01

#96 skrev:
KUCERA skrev:
Rönken skrev:
Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz

Han har blommat ut nu på senare tid, läge att hugga innan han blir för dyr. Twisted Evil

Han ska väl till NHL?

Ska han? Åh fan, det har jag missat i så fall Sad
KUCERA
KUCERA

Antal inlägg : 78
Join date : 12-05-06
Age : 35
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Rönken lör 09 maj 2015, 16:02

KUCERA skrev:
#96 skrev:
KUCERA skrev:
Rönken skrev:
Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz

Han har blommat ut nu på senare tid, läge att hugga innan han blir för dyr. Twisted Evil

Han ska väl till NHL?

Ska han? Åh fan, det har jag missat i så fall Sad

NHL/SHL, Osten kan väl bara langa fram ett kontrakt och hoppas att han inte ser skillnaden? pig
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17809
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Urken lör 09 maj 2015, 16:04

Rönken skrev:
KUCERA skrev:
#96 skrev:
KUCERA skrev:
Rönken skrev:
Micke80 skrev:
KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957

Jo, jag såg nån match i slutspelt under våren och han var riktigt bra. Hade inte alls blivit besviken om han anslöt.

Har han blommat ut sent eller hur står det till? Hans gångna slutspel var bra poängmässigt men lite skakigare dessförinnan. Svårt att EP-scouta Razz

Han har blommat ut nu på senare tid, läge att hugga innan han blir för dyr. Twisted Evil

Han ska väl till NHL?

Ska han? Åh fan, det har jag missat i så fall Sad

NHL/SHL, Osten kan väl bara langa fram ett kontrakt och hoppas att han inte ser skillnaden? pig

Får anlita en läkare som skriver kontraktet. Då ser man fanimej ingen skillnad.
Urken
Urken

Antal inlägg : 21157
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Bamsefar lör 09 maj 2015, 16:06

KUCERA skrev:Det här är vår nya center!
Sitter och jobbar i Ostrava och ser alla matcher där han deltar. Helt outstandning och giftig i PP, förhandlar om nytt kontrakt.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=7957
Ryktas till NHL, han har vart på tapeten tidigare men tyvärr, annars hade det vart mumma.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 12058
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Old Brooklyn lör 09 maj 2015, 17:17

Wolfhunter skrev:
Micke80 skrev:Ohjösses vad trött jag blir då jag inte varit in och läst på nån dag.
Från ingenstans kommer det upp 4 sidor här i sillytråden. Jag trodde ju (kanske är naiv) att det skulle handla till större delen om att vi presenterat två nyförvärv varav den ena spelat 131 NHL-matcher och den andra är een av sveriges största talanger i sin åldersgrupp.
Men nä, det gnälls och man spyr galla.
-Vi är ett köpelag basuneras det ut- samtidigt vill man sparka spelare och köpa nya.
-Vi måste få in spets skriker nån annan - Sammtidigt ältar man fortfarande över en "förstacenter" som sällan yckats procucera mer än ca 30 pinnar.
-Vi har för lite karaktär skriker nån - Men vem vet vilka karaktärer vi har kvar och vilka som lämnade.
-Vi gnäller över att spelare inte får chansen - Men vad fan, vi har int ens gått på is än och har ingen aning om vilka som blommat ut till nått bra eller tagit ett kliv bakåt.
-Vi vill ha in det bästa som finns, men kan samtidigt inte elva med att bara njuta av dom ett år - Vi kan inte räkna med att alla stjärnor väljer att påbörja och avsluta karriären i Luleå, ibland får man njuta av dem ett eller två år istället.

Jag är i vart fall rätt nöjd med vår silly så här långt. Jag hoppas att en av de två som kommer in är en center så att Harju slipper lira center.
Jag skulle också kunna leva med att vi inte tar in 2 forwards direkt och ser hur utvecklingen på Malte, Ekarv och Mastomäki går för att sedan bredda upp där det behövs.
Jag kan leva med att inte ta in en till back för att se hur utvecklingen hos Jaros och Oskarsson går.

Men snälla snälla, måla inte fan på väggen än, vänta åtminståne till spelarna är klara eller helst till dom åtminståne fått nästa års skridskor på fötterna.

Vill vi ha in ofensivspets så får man ibland ge avkall på andra egenskaper. Lyckas man få in nån som är riktigt bra över hela plan och visar bra karraktär får man ju räkna med att han försvinner till NHL eller KHL efter ett år. För egen del tar jag gärna det också även om det finns nåt ksönt med 70-80 talets hjältar som aldrig flyttade.
Tack Smile
Jag är jävligt nöjd jag med. Håller dock inte med om detta center-ältande. Walle har TK-meriter och borde kunna bära 1a-linan. Legacé förväntar jag mig bär andra. Ekarv tredje och Grana fjärde. Mastomäki får blomma när han gört. Visar sig detta inte hålla finns alternativ eller möjligheten att leta nytt. På wingen och backen kommer konkurrensen bli mördande och det återstår att se ifall det blir nån stjärna som inte pallar och skeppas, eller om det blir nån av de yngre som inte orkar ta fighten fullt ut.
Ser fram emot nästa lhflive och ett par vassa yttrar jag.
Ja, det kanske han "borde", men det är ett jävla ansvar att lägga på en 19-åring - att kanske vara tänkt 1:a center innan säsongen ens börjat. Sen är det ganska trångt på kanterna också. Två till wingers in - vem ska då bort? Sylvegård som extra, och vem mer? Cehlarik antar jag då eftersom det är offensiva forwards på ingång (Osten har ju pratat om "spets").
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Lars158 lör 09 maj 2015, 17:29

Om ingen första center värvas så ser jag det som mest troligt att det blir Harju som får den platsen.
Lagace och Wallmark centrar 2-3 kedjan.
Som många sagt inte optimalt med Harju där. Men att Lagace eller Walle så här på förhand räknas som första känns ännu mindre sannolikt.

Lars158

Antal inlägg : 9729
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Urken lör 09 maj 2015, 17:35

Old Brooklyn skrev:
Wolfhunter skrev:
Micke80 skrev:Ohjösses vad trött jag blir då jag inte varit in och läst på nån dag.
Från ingenstans kommer det upp 4 sidor här i sillytråden. Jag trodde ju (kanske är naiv) att det skulle handla till större delen om att vi presenterat två nyförvärv varav den ena spelat 131 NHL-matcher och den andra är een av sveriges största talanger i sin åldersgrupp.
Men nä, det gnälls och man spyr galla.
-Vi är ett köpelag basuneras det ut- samtidigt vill man sparka spelare och köpa nya.
-Vi måste få in spets skriker nån annan - Sammtidigt ältar man fortfarande över en "förstacenter" som sällan yckats procucera mer än ca 30 pinnar.
-Vi har för lite karaktär skriker nån - Men vem vet vilka karaktärer vi har kvar och vilka som lämnade.
-Vi gnäller över att spelare inte får chansen - Men vad fan, vi har int ens gått på is än och har ingen aning om vilka som blommat ut till nått bra eller tagit ett kliv bakåt.
-Vi vill ha in det bästa som finns, men kan samtidigt inte elva med att bara njuta av dom ett år - Vi kan inte räkna med att alla stjärnor väljer att påbörja och avsluta karriären i Luleå, ibland får man njuta av dem ett eller två år istället.

Jag är i vart fall rätt nöjd med vår silly så här långt. Jag hoppas att en av de två som kommer in är en center så att Harju slipper lira center.
Jag skulle också kunna leva med att vi inte tar in 2 forwards direkt och ser hur utvecklingen på Malte, Ekarv och Mastomäki går för att sedan bredda upp där det behövs.
Jag kan leva med att inte ta in en till back för att se hur utvecklingen hos Jaros och Oskarsson går.

Men snälla snälla, måla inte fan på väggen än, vänta åtminståne till spelarna är klara eller helst till dom åtminståne fått nästa års skridskor på fötterna.

Vill vi ha in ofensivspets så får man ibland ge avkall på andra egenskaper. Lyckas man få in nån som är riktigt bra över hela plan och visar bra karraktär får man ju räkna med att han försvinner till NHL eller KHL efter ett år. För egen del tar jag gärna det också även om det finns nåt ksönt med 70-80 talets hjältar som aldrig flyttade.
Tack Smile
Jag är jävligt nöjd jag med. Håller dock inte med om detta center-ältande. Walle har TK-meriter och borde kunna bära 1a-linan. Legacé förväntar jag mig bär andra. Ekarv tredje och Grana fjärde. Mastomäki får blomma när han gört. Visar sig detta inte hålla finns alternativ eller möjligheten att leta nytt. På wingen och backen kommer konkurrensen bli mördande och det återstår att se ifall det blir nån stjärna som inte pallar och skeppas, eller om det blir nån av de yngre som inte orkar ta fighten fullt ut.
Ser fram emot nästa lhflive och ett par vassa yttrar jag.
Ja, det kanske han "borde", men det är ett jävla ansvar att lägga på en 19-åring - att kanske vara tänkt 1:a center innan säsongen ens börjat. Sen är det ganska trångt på kanterna också. Två till wingers in - vem ska då bort? Sylvegård som extra, och vem mer? Cehlarik antar jag då eftersom det är offensiva forwards på ingång (Osten har ju pratat om "spets").

Man vet ju aldrig. Nog för att "spets" bör tolkas som spetsegenskaper inom respektive området, så brukar jag tolka "spets" inom hockey som just spets framåt.
Att Osten säger att "spets" ska in, kan betyda precis vad som helst, då vissa anser att Fabricius är en spetspelare av rang - inom sitt område.

Hoppas på två offensivt lagda forwards, inget annat.
Urken
Urken

Antal inlägg : 21157
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Qirren lör 09 maj 2015, 17:40

Urken skrev:
Man vet ju aldrig. Nog för att "spets" bör tolkas som spetsegenskaper inom respektive området, så brukar jag tolka "spets" inom hockey som just spets framåt.
Att Osten säger att "spets" ska in, kan betyda precis vad som helst, då vissa anser att Fabricius är en spetspelare av rang - inom sitt område.

Hoppas på två offensivt lagda forwards, inget annat.

Han sa rakt ut i senaste lhflive att det var poängproducerande spelare man var ute efter.
Qirren
Qirren

Antal inlägg : 1369
Join date : 15-01-17
Ort : Växjö

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Urken lör 09 maj 2015, 17:41

Qirren skrev:
Urken skrev:
Man vet ju aldrig. Nog för att "spets" bör tolkas som spetsegenskaper inom respektive området, så brukar jag tolka "spets" inom hockey som just spets framåt.
Att Osten säger att "spets" ska in, kan betyda precis vad som helst, då vissa anser att Fabricius är en spetspelare av rang - inom sitt område.

Hoppas på två offensivt lagda forwards, inget annat.

Han sa rakt ut i senaste lhflive att det var poängproducerande spelare man var ute efter.

Låter bra!
Urken
Urken

Antal inlägg : 21157
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Mickeee lör 09 maj 2015, 17:42

Wolfhunter skrev:
Tack Smile
Jag är jävligt nöjd jag med. Håller dock inte med om detta center-ältande. Walle har TK-meriter och borde kunna bära 1a-linan. Legacé förväntar jag mig bär andra. Ekarv tredje och Grana fjärde. Mastomäki får blomma när han gört. Visar sig detta inte hålla finns alternativ eller möjligheten att leta nytt. På wingen och backen kommer konkurrensen bli mördande och det återstår att se ifall det blir nån stjärna som inte pallar och skeppas, eller om det blir nån av de yngre som inte orkar ta fighten fullt ut.
Ser fram emot nästa lhflive och ett par vassa yttrar jag.

Daniel mannberg har tre kronor meriter han med så att säga att wallmark ska leda 1a linan på det argumentet känns minst sagt svajiigt.
Tror nog mastomäki kommer konkurrera ut walle innan säsongen är över
Mickeee
Mickeee

Antal inlägg : 910
Join date : 12-02-24

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Xinpei lör 09 maj 2015, 17:43

Osten sa även att de letade efter en poängproducerande center och en forward. Kuriren gick dessutom ut idag och påstod att MicFlikier och Rajala var bara ett par detaljer från Luleå. Vet inte hur trovärdig det är dock eftersom båda är Forwards och Luleå har bara plats för en Forward. Om de nu inte kommer att offra någon dvs. Att däremot Ekarv skulle vara påväg bort efter en halv säsong tror jag absolut inte. Dels pga att han faktiskt bara varit i klubben i ett halvår men samtidigt så har Luleå brist på centrar just nu. Om det är någon som kommer att få lämna så är det väl Strömwall?

http://kuriren.nu/100-hockey/nya-uppgifter-stjarnduon-presenteras-inom-kort-8276203.aspx

Underligt nog är det en plusartikel men det går att läsa gratis iallafall än så länge.


Senast ändrad av Xinpei den lör 09 maj 2015, 17:45, ändrad totalt 1 gång (Orsak för redigering : La till en länk till kuriren)
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Lars158 lör 09 maj 2015, 17:43

Urken skrev:
Qirren skrev:
Urken skrev:
Man vet ju aldrig. Nog för att "spets" bör tolkas som spetsegenskaper inom respektive området, så brukar jag tolka "spets" inom hockey som just spets framåt.
Att Osten säger att "spets" ska in, kan betyda precis vad som helst, då vissa anser att Fabricius är en spetspelare av rang - inom sitt område.

Hoppas på två offensivt lagda forwards, inget annat.

Han sa rakt ut i senaste lhflive att det var poängproducerande spelare man var ute efter.

Låter bra!

Jo det var ju Osten tydlig med att det handla om PP spel och poängproducerande för dom två forwards som skulle in.

Lars158

Antal inlägg : 9729
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Kapten Haddock lör 09 maj 2015, 17:44

Hit med Kemppainen! Han gjorde ett grönjävligt slutspel och varit bra i VM!
Kapten Haddock
Kapten Haddock

Antal inlägg : 2527
Join date : 15-03-27
Ort : Hemma

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Xinpei lör 09 maj 2015, 17:45

Kapten Haddock skrev:Hit med Kemppainen! Han gjorde ett grönjävligt slutspel och varit bra i VM!

Som sagt.. Han är nog på väg till NHL
Xinpei
Xinpei

Antal inlägg : 951
Join date : 15-05-09
Ort : Umeå

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Lars158 lör 09 maj 2015, 17:46

Xinpei skrev:Osten sa även att de letade efter en poängproducerande center och en forward. Kuriren gick dessutom ut idag och påstod att MicFlikier och Rajala var bara ett par detaljer från Luleå. Vet inte hur trovärdig det är dock eftersom båda är Forwards och Luleå har bara plats för en Forward. Om de nu inte kommer att offra någon dvs. Att däremot Ekarv skulle vara påväg bort efter en halv säsong tror jag absolut inte. Dels pga att han faktiskt bara varit i klubben i ett halvår men samtidigt så har Luleå brist på centrar just nu. Om det är någon som kommer att få lämna så är det väl Strömwall?

http://kuriren.nu/100-hockey/nya-uppgifter-stjarnduon-presenteras-inom-kort-8276203.aspx

Underligt nog är det en plusartikel men det går att läsa gratis iallafall än så länge.

Som jag förstått det så var Strömwall riktigt bra i HV71 under sin utlåning dit?

Lars158

Antal inlägg : 9729
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Urken lör 09 maj 2015, 17:47

För att drömma sig bort lite.. Landar vi MicFlikier och Rajala så tycker jag ändå att det känns tunt på centerfronten. Skulle vi få in en bra center där, då är jag mer än nöjd. Då känns det verkligen som en guldsatsning.
Urken
Urken

Antal inlägg : 21157
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5 - Sida 19 Empty Sv: Silly Season och Namedropping 2015/2016, Del 5

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 19 av 20 Föregående  1 ... 11 ... 18, 19, 20  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet