Låst material från diverse medier i sin helhet

Sida 11 av 19 Föregående  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Nästa

Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i ons 04 nov 2015, 21:53

Vad säger "Osten" i NSD? "Sitter inte med armarna i kors".

@Urken
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Admin i ons 04 nov 2015, 21:57

Flyttat ett antal inlägg som rör Chris Abbott och hans lön, bland annat, till Chris Abbotts egna deltråd.


Tänk på att hålla denna tråden fri från diskussioner så att användare enklare ska kunna hitta länkade/inklistrade artiklar.
Admin
Admin
Admin

Antal inlägg : 823
Join date : 12-01-21

https://www.luleahockeyforum.com

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i ons 04 nov 2015, 22:20

Hmmmmm

http://www.nsd.se/sport/det-ar-hela-truppens-absoluta-uppdrag-9644464.aspx

Spoiler:
LULEÅ/ISHOCKEY Väggarna har målats i guld, tre bergstoppar som symboliserar tre titlar har bestigits och stjärna efter stjärna värvades in i somras.
Facit hittills: Luleå Hockey ligger tia i SHL och har ett uddamålsunderläge att hämta in i CHL-returen mot Tappara nästa vecka.
NSD slog sportchefen Lars "Osten" Bergström en signal för att prata om den första fjärdedelen av säsongen, Albert Svanberg och eventuella nyförvärv.
Att dagsljuset tappar greppet om Norrbotten under hösten och vintern är ingen hemlighet, inte heller att "svarta november" brukar kunna vara en problematisk period för ishockeylag.

Luleå Hockey då? Tja, där har mörkret haft ett rejält övertag egentligen ända sen september.

När det guldsatsande laget är mitt uppe i säsongens första landslagsbrejk så säger statistiken att klubben ligger tia i SHL och att man inför tisdagens CHL-retur mot Tappara har ett uddamålsunderläge att hämta in.

Ett resultat som inte ens nästan går hand i hand med målsättningen.

Åtminstone inte så här långt.

Därför ringde NSD upp sportchefen Lars "Osten" Bergström för att få hans syn på säsongsstarten.

– Man gör ju bokslut efter säsongen, man gör egentligen inte det under, mitt i eller efter en fjärdedel egentligen. Men såklart är vi inte nöjda med vad vi hittills har presterat, så är det, säger Lars "Osten" Bergström.

Sen fortsätter han:

– Men alla ska veta att vi jobbar stenhårt för att hitta en vinnande känsla, en vinnande trend. När det inte så funkar så är det klart att det blir frustrerande men det jobbas stenhårt för att vi ska hitta en vinnande väg, säger "Osten" och tillägger:

– Det är ingen som sitter bakåtlutad med armarna eller benen i kors, så är det inte. Utan det är skärpt blick framåt som gäller.

Vad är det som har saknats tycker du? Vad finns det för förbättringsområden?

– Vi letar ju saker som vi kan bli bättre på. Vi har inte hittat vår bästa form och framförallt inte över tid. Vi har varit alldeles för ojämna och vi har släppt in för mycket mål.

Hur ska man få bot på det problemet?

– Jag vet att tränarna och spelarna tittar på matcherna, de analyserar och försöker åtgärda och skruva, meka och putsa. Det ska förfinas.

Hur känner man som sportchef, känner man... Jag vet inte vad jag ska använda för ord. Oro?

– Tokpanik, säger Bergström och skrattar.

Han fortsätter:

– Nä, det gäller ändå att vara lugn och cool men ändå ha väldigt mycket fokus på att det blir bättre.

Man får leva ännu mer i nuet nu kanske, än om det går bra.

– Visst är det så. Då blir det ju lite grann att man kanske släpper nuläget och tittar på horisonten framåt. Nu handlar det om att optimera, det handlar om att göra bra saker varje dag och sätta det som en god känsla i hela gruppen – och vinna den match som står för dörren. Så är det bara.

Hur påverkar det ditt arbete?

– Jag är såklart mer närvarande runt omkring laget och jag försöker hjälpa till att bidra på bästa sätt.

Spelarmarknaden, är det nåt du håller koll på?

– Vi håller koll på den som en börsmäklare håller koll på börsen. Vi vet varje dag hela året hur det ser ut och vad som rör på sig. Så absolut är vi uppdaterad där – men som vi har sagt tdigare och det gäller nu också, det är inte nån yttre Messias som kommer lösa vårt problem utan det handlar om att vi optimerar det vi har och hittar en form för det. Det är där vårt förbättringsområde ska rikta fokus på.

Finns det några planer på att värva i närtid?

– Vill Sidney Crosby helt plötsligt flytta till Luleå och han vill göra det till en beskedlig penning så duckar vi såklart inte för det. Men som jag sa, det är inte nån yttre Messias eller så. Det är inte det som kommer göra att vi börjar vinna matcher utan det är att få de vi har att prestera på sin nivå – men framförallt att prestera tillsammans. Vi måste kapa utvisningar, vi måste kapa där vi ger motståndarna för enkla målchanser, vi måste hitta en jämnare nivå över 60 minuter. Det är små, små detaljer som måste putsas till, med mera med mera, säger "Osten" och fortsätter:

– Vi är för ojämna i matcher och vi är för ojämna från match till match. Det är hela truppens absoluta uppdrag, att hitta en jämn konstant bra nivå med en väldigt, väldigt disciplinerad och stabil defensiv i botten. Det är inte att vi ska spela mer defensivt utan vi ska spela bättre defensivt.

"Ingen mirakelmedicin"
Inför den här säsongen har Lars "Osten" Bergström blickat tillbaka på guldsäsongen 1995/96 och det var bland annat därför som Luleå Hockey gav sig ut på en fjällvandring i början av augusti. Nuvarande trupp skulle helt enkelt få gå i samma fotspår som guldhjältarna.

NSD vill såklart inte vara sämre och det vi fastnar för är året efter. Som regerande mästare hade "Osten", som då var tränare, och laget höga förväntningar på sig – men starten blev allt annat än bra.

Efter 16 omgångar hade norrbottningarna skramlat ihop fem segrar och två kryss, nu har man på samma antal matcher vunnit fem och spelat oavgjort i tre under ordinarie tid.

Den säsongen, faktiskt i samband med att SVT:s Albert Svanberg gjorde en klassisk dokumentär med Luleå Hockey, kom vändningen och till slut blev det finalförlust mot Färjestad.

Nuvarande sportchefen minns tillbaka.

– Det är inte lätt att vända runt en trend, men det går. 07/08 tror jag vi låg sist nån gång in i oktober och i januari låg vi etta. Så det går, likväl som man tappar snabbt när man inte vinner matcher så kan man avancera snabbt om man vinner sina matcher. Man får inte tänka så mycket, nu handlar det om att vinna här. Det gäller att hitta de här vinstgivande agerandena och ge feedback för det och hämta energi från det. Då brukar det på nåt sätt rulla på.

Vad blev vändningen då?

– Det är lite grann det jag har pratat om. Vi hade kanske ganska mycket förväntningar på oss och kanske nånstans trodde vi att vissa saker skulle gå lättare eller bättre än vad det gjorde. Du är inte bättre än ditt senaste jobb. Det är som för en journalist, man är inte bättre än sin senaste artikel.

Då får jag aldrig vara bra...

– (Skratt) Nä, men. Så är det. Det finns ingen mirakelmedicin eller nån trollform utan i det läget det är handlar det om att må bra, ha energi och se till att man fast man har förlorat är en vinnare och rikta fokus på vinnande faktorer, säger "Osten", som inte vill lyfta fram några specifika spelare som då klev fram och såg till att vända trenden:

– Det är där som jag tycker en bra organisation har sin styrka, att när det går bra så delar man med sig av det och när det går dåligt bär man gemensamt ansvar – och det är så det ska vara. Så tänkte vi då, så tänker vi nu.

Däremot finns det hittills många likheter mellan säsongen 1996/97 och den nuvarande. Ett bra lag på pappret, höga förväntningar och många nya spelare.

– Absolut, men vi kommer ju inte vinna några fler matcher med att minnas eller veta att det har hänt förr.

Det kanske inte hjälper att damma av Albert Svanberg och ta med honom på fem matcher igen.

– (Skratt) Vem vet. Men i dag är det ändå mer lajv än då. Det är en väldig fokus och det gäller också att inte bli stressad i en sån här situation utan det gäller att ha en förmåga att ändå försöka må bra, vara avslappnad men ha en väldig hunger och fokus på att bidra med det som det ska bidras med för att det ska bli bättre.

Du får väl ringa oss om du behöver ett reportageteam med dig.

– Exakt. Ni får följa oss några dagar.

"Är en bra spelare"
En annan hjälp finns redan i laget. Amerikanske forwarden Bill Sweatt har stått på skadelistan den senaste månaden med smärtor i ljumsktrakten. Man vet inte riktigt vad för typ av skada det handlar om och ända sedan början av oktober har hans status varit "dag till dag".

– Han är ju checkad från medical team och han har gjort röntgenundersökning och så. De hittar ingenting men han har ändå känningar. De ska ändå försöka ge lite kortison och se om han kan hantera det. Där lever man dag för dag och vad utfallet blir. Han är frustrerad, han vill igång och hjälpa laget, säger "Osten" och tillägger:

– Prognosen har varit att han har kunnat vara på väg tillbaka och så har det blivit lite bakslag. Det är nog ingen som kan säga om det är två dagar eller två månader bort. Men vi får se, jag tror att den här veckan kommer ge ett tydligt svar. Det är en bra spelare och vi behöver alla nu.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 8413
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av MrA i fre 06 nov 2015, 14:11

Skulle någon kunna klippa in kurirenartikeln om Porsberger? Låter som orsaken till varför han fick gå står där (Inte så att jag mördat någon)..
MrA
MrA

Antal inlägg : 394
Join date : 12-01-22
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i fre 06 nov 2015, 14:17

http://www.kuriren.nu/sport/jag-har-inte-mordat-nagon-8563207.aspx

Pling @MrA

Spoiler:
ISHOCKEY/HAPARANDA Nu berättar Johan Porsberger varför han får lämna Asplöven.
Under torsdagseftermiddagen avslöjade Johan Svensson, mer känd under bloggnamnet MrMadhawk, att Asplöven bryter kontraktet med Johan Porsberger.

Senare under kvällen bekräftade Asplövens sportchef Per Kenttä uppgiften och förklarade att anledningen var disciplinära skäl.

Nu berättar Johan Porsberger vad som har hänt.

– Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning. Grymt slarvigt av mig. Det har hänt en gång tidigare också, säger forwarden.

Under förmiddagen kallade Per Kenttä in 22-åringen på kontoret och det mötet resulterade i att kontraktet sägs upp.

Johan Porsberger gjorde 25 poäng förra säsongen och förväntades ta ytterligare ett kliv det här året. Men inledningen har varit tuff och trots massor med chanser har han inte fått målskyttet att lossna.

– Det känns som att jag har kört fast lite. Jag tycker inte att jag har varit dålig, men har inte fått den utdelning som jag har velat ha. På så sätt känns det ganska skönt faktiskt, säger han.

Vad händer nu för dig?

– Vi får se, inget är klart ännu.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av MrA i fre 06 nov 2015, 18:00

Tackar å bockar :-)
MrA
MrA

Antal inlägg : 394
Join date : 12-01-22
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear i fre 06 nov 2015, 21:48

ISHOCKEY/LULEÅ Här är backen som Luleå Hockey försökt värva – men fått nej tack.
Dela Tweeta
Förra året var Kristian Näkyvä en stor positiv överraskning i Luleåtröjan och svarade för 29 poäng på 55 matcher.
Spelet gav honom ett NHL-kontrakt med Nashville Predators, men innan säsongen startade blev 23-åringen nedskickad till Milwaukee Admirals i AHL och där har han fått en tung inledning.
Han och förre Skellefteåbacken Johan Alm har bildat ett backpar, men har fått sparsamt med istid och efter sju matcher är Kristian Näkyvä fortfarande poänglös.
Samtidigt har hans förra klubb Luleå Hockey haft en ännu tyngre start på säsongen och nu kan Kuriren avslöja att sportchefen Lars "Osten" Bergström har försökt att locka tillbaka finländaren.
– Det är korrekt. Vi har fått en intresseförfrågan från Luleå Hockey, men jag har meddelat Luleå att han kommer stanna kvar i AHL och kämpa om en plats i NHL, säger Kristian Näkyväs agent Thomas Sjögren.
André Samuelsson
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5745
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JoakimJ i lör 07 nov 2015, 00:09

Stöckel i Kuriren, någon?
JoakimJ
JoakimJ

Antal inlägg : 369
Join date : 14-06-02

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Tigerman i lör 07 nov 2015, 00:43

@JoakimJ skrev:Stöckel i Kuriren, någon?
Typisk click-baitrubrik. Nu kommer inga svar alls, däremot nästa vecka:

ISHOCKEY/LULEÅ I över en månad har det varit tyst från Luleå Hockey – men nu kommer beskedet.
Den 6 oktober – för exakt en månad sedan – kunde Kuriren avslöja att Thor Stöckel får lämna Luleå Hockey.
Samma dag hade personalen informerats om att sportdirektören var arbetsbefriad och att Stefan Enbom, vd, och sportchefen, Lars "Osten" Bergström, skulle ta över hans arbetsuppgifter.
Klubbens ordförande, Anders Olofsson, bekräftade uppgiften och betonade samtidigt att det inte fanns några oegentligheter bakom beslutet.
– Det finns absolut inga oegentligheter. Absolut inte. Det dementerar jag till 110 procent. Utan det är en dialog vi har fört med Thor och vi ska fortsätta med den, sade Anders Olofsson då.Dagen därpå skickade Luleå Hockey ut ett pressmeddelande där de förklarade att beslutet grundade sig i att styrelsen vill förändra föreningens ledningsfunktion. Men några ytterligare kommentarer ville de inte lämna innan dialogen med Thor Stöckel var avslutad.
Sedan dess har det varit locket på.
Fram till nu.
När Kuriren ringer upp ordföranden för att få en kommentar kring händelseutvecklingen planerar redan klubben ett uttalande.
– På måndag kommer vi berätta vad som händer, säger Anders Olofsson.
Vad kommer ni berätta då?
– Det får du se då. Vi ska göra färdigt allt i helgen, sedan kommer beskedet på måndag. Du får återkomma då.
Varför har ni inte kunnat kommentera någonting kring det här på över en månad?
– Jo, det har tagit lite tid. Men det är så ibland. Vi har velat avsluta dialogen med Thor innan vi lämnade några fler kommentarer. Det har varit en del möten och tider som ska passa alla. Men nu är vi nästan klara.
André Samuelsson

Tigerman

Antal inlägg : 3238
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i mån 09 nov 2015, 11:33

Vad säger man nu då om Stöckel-härvan?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i mån 09 nov 2015, 11:58

http://www.nsd.se/sport/beskedet-darfor-fick-stockel-lamna-9653741.aspx

Ping @Rönken

Spoiler:
LULEÅ/ISHOCKEY Thor Stöckel har lämnat sin post som sportdirektör i Luleå Hockey – det vet ni redan. Men här är klubbens officiella förklaring till chockbeskedet.
För några veckor sedan kom det fram att sportdirektör Thor Stöckel skulle tvingas lämna Luleå Hockey.

Sagt och gjort.

Men efter det har det varit relativt tyst från klubbens sida.

Tills i dag. Nu har klubben kommit med sin officiella förklaring till "Stöckel-gate". Och så här säger Luleå Hockeys ordförande Anders Olofsson om den plötsliga avvecklingen av Stöckels tjänst.

– Föreningen är den förste att beklaga den turbulens som uppstod i samband med att denna process initierades. Avsikten var att hitta en bra lösning tillsammans med Thor innan denna förändring skulle offentliggöras. Vissa juridiska komplikationer innebar dock att detta inte var möjligt. De spekulationer, med anledning av Thors arbetsbefrielse, som förekommit i media och andra sammanhang som tänkbara skäl till att Thor slutar, är både grundlösa och saknar all tänkbar relevans, säger Anders Olofsson i ett pressmeddelande.

Thor Stöckel själv, som funnits med i klubben i nästan åtta säsonger, säger så här om att han tvingats lämna Luleå Hockey.

– Min upplevelse av nästan åtta säsonger, som Vice Klubbdirektör och sedermera Sportdirektör i Luleå Hockey, är fantastisk på många sätt. Att få möjligheten att verka i en sådan utmanande roll, i den mest populära idrotten i Sverige och runt ett så starkt varumärke som Luleå Hockeys, är få förunnat. Självklart har de här åtta åren med Luleå Hockey gjort ett djupt avtryck hos mig och jag kommer att minnas den här tiden med glädje, värme och stor tacksamhet, säger Stöckel.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i mån 09 nov 2015, 11:58

http://www.kuriren.nu/100-hockey/lhfs-ordforande-talar-ut-om-stockel-gate-8567535.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey arbetsbefriade Thor Stöckel – nu berättar ordförande Anders Olofsson för Kuriren om anledningarna och följderna av Stöckel-affären.
Det var Kuriren som kunde avslöja att Luleå Hockey valt att gå skilda vägar med sin klubbdirektör. Den 15 oktober, dagen efter att personalen informerats, blev Thor Stöckel arbetsbefriad från Luleås organisation. Nu berättar ändå Luleås ordförande Anders Olofsson att han meddelat Stöckel om situationen exakt en vecka innan han fick lämna.

– Jag hade meddelat Thor (Stöckel) en vecka innan, så han fick absolut inte gå på dagen, säger Anders Olofsson.

Efter avslöjandet om Stöckels arbetsbefriande har det sedan varit tyst för Luleå Hockey. Klubben har avböjt att kommentera situationen bortsett från att Stöckel arbetsbefriades av ekonomiska anledningar, fram till nu. Anders Olofsson berättar varför man valt att vänta:

– Det är en hel del juridiska avtal och regler och vi ville göra allting rätt från vår sida när vi gjorde det här. Då valde vi att arbetsbefria honom under den tid vi undersökte det här.

Vilka juridiska komplikationer handlar det om?

– Alla har ju arbetsrätt när man är anställd. Då måste man se till att man gör rätt kring de regler och avtal som finns i arbetsrätten och det tar en stund att reda ut det. Det är därför vi ville göra så här, säger Olofsson.

Varför valde ni att arbetsbefria Thor Stöckel under pågående säsong och inte innan, när spelartruppen var satt?

– Varför och varför, det kan man fråga sig. Vi har satt oss och sett över våra kostnader här under hösten när säsongen drog i gång. Vi har haft några möten och kommit fram till att vi gör det här. Nu är ju lugnaste perioden för "Osten" (Lars Bergström, sportchef) och sportdirektören (Stefan Enbom). De har ju mycket jobb efter säsongen och innan säsong, säger LHF:s ordförande.

Är du nöjd med hur ärendet har hanterats?

– Nöjd och nöjd. Kan man någonsin vara nöjd när man avvecklar personal? Det är det bästa vi kunde göra när vi ska ändra i vår organisation. På så bra sätt det går att göra, jag kan inte säga något annat, säger Anders Olofsson.

Luleå Hockey kommer inte att ersätta Thor Stöckel med en ny klubbdirektör. Stöckels arbetsuppgifter kommer i stället att fördelas ut på övriga i organisationen. Ansiktet utåt i SHL är ordförande Anders Olofsson och de tidigare SHL-möten som Stöckel tagit hand om kommer Stefan Enbom att medverka på i stället.

Klubben har dessutom inte ersatt sin ekonomichef Stefan Erkki sedan han valde att lämna sin post, och inte heller där kommer Luleå att komma med någon ersättare. Klubben anser att det räcker med de ekonomiansvariga som finns tillsammans med en ekonomikunnig Stefan Enbom. Däremot öppnar klubben för att ta in hjälp från annat håll i vissa frågor.

– I bland kan vi få ta in experthjälp kring frågor gällande skatter och avtal för spelare, säger Olofsson.

Har Thor Stöckels post varit överflödig?

– Vi ska inte ha för många chefer i vår organisation, likväl som alla andra företag.

Sedan Thor Stöckel arbetsbefriades har spekulationer flödat kring en spricka mellan Stöckel och Stefan Enbom, men där vill Anders Olofsson klart dementera att några samarbetssvårigheter ska ha funnits.

– De har fungerat bra tillsammans. I bland har man olika uppfattningar om saker, men inte mer än så. Båda har haft ambitionen att föra föreningen framåt och det har de lyckats med. Det finns inget att anmärka på deras samarbete, absolut inte, säger Olofsson.

Thor Stöckel har arbetsbefriats av ekonomiska anledningar, men Olofsson berättar ändå att klubbens ekonomi är god i dagsläget.

– Ekonomin är bra. Vi har stora ambitioner när det gäller vårt a-lag, riksserien och ungdomslag. Därför måste vi se till att kostnaderna för ledning och chefer måste hållas på en rimlig nivå.

Hur är styrelsens förtroende för den sportsliga ledningen?

– Där har vi fullt förtroende från styrelsen.

Ni har lagt ned mycket pengar på värvningar, har lagbygget hållit för den uttalade satsningen?

– Nja, tabelläget är vi ju inte nöjda med. Den saken är klar. Vi har förhoppningar att det nu efter SHL-uppehållet ska lossna litegrann. Att laget har spelat i hop sig bra så att de får börja vinna lite matcher. Vi hoppas och tror att det här ska vända, säger Anders Olofsson.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JoakimJ i mån 09 nov 2015, 13:03

Vad står om Sweatt i låst artikel på Kuriren?
JoakimJ
JoakimJ

Antal inlägg : 369
Join date : 14-06-02

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Snikne Ville i mån 09 nov 2015, 13:32

@JoakimJ skrev:Vad står om Sweatt i låst artikel på Kuriren?
Ljumskskadan skall vara en muskelbristning i magtrakten.
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 5197
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JoakimJ i mån 09 nov 2015, 13:38

Tackar!
JoakimJ
JoakimJ

Antal inlägg : 369
Join date : 14-06-02

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av amarule i mån 09 nov 2015, 16:02

Intervju med Stocken i p4 efter kl 16. 00 idag
amarule
amarule

Antal inlägg : 1151
Join date : 12-01-25

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear i tor 12 nov 2015, 22:28

Pelle Johansson: "Någon borde avgå – jag vet bara inte vem som ska börja"
22:13 | 15-11-12 Kommentera
Dela Tweeta
MALMÖ/ISHOCKEY Pinsam förlust efter plågsamt spel med patetiskt resultat. Luleå Hockey skulle ta tre guld. Just nu är Sveriges kaxigaste förening inte ens på slutspelsplats.
Finns det några ursäkter? Inte en enda. Det här var Luleås sämsta match hittills. Det här var precis som vanligt.
Vad som var värst? Jag vet inte. Ni får välja själva, utbudet är det inget fel på.
Daniel Larssons lilla styrning bakom eget mål som ställde Janne Sandström och gav 1–0?
Den clownkonferens som sammanträdde i egen zon strax innan 2–0?
Det misslyckade bytet innan 3–0?
Det faktum att en motståndare fick stå skinande ren en meter framför eget mål i numerärt underläge tre mot fem?
Det här var, rätt och slätt, genomuselt.
Luleå Hockey har byggt ett lag för ett spel som man inte klarar av. Nu, när spelet är så enkelt att en genomsnittlig cockerspaniel hade förstått det, har man inte spelare som klarar av att göra de små detaljerna rätt – eftersom det aldrig varit deras uppgift. I stort sett vartenda beslut som tagits den här säsongen har varit felaktigt och nu ser det vämjeliga resultatet av en organisation som bara knappt verkar klara av att sätta på sig långkalsongerna ett ben i taget.
I fjol fanns fortfarande Per Ledin och Chris Abbott i laget när det blåste snålt. När tränarna ändrade sin spelidé till enklare lösningar hade de tongivande spelare som visste vad som ger utdelning: Hårt jobb, noggrannhet med detaljerna, driven disciplin. Nu har tränarna Toni Rajala och Jacob Micflikier att tillgå och om jag ska vara vänlig – vilket jag egentligen inte alls har lust med – så står de inte riktigt för samma värden.
Än så länge har jag undvikit att kräva rullande huvuden i Luleå Hockeys organisation. Jag vet av egen erfarenhet att lugn, ro och långsiktighet ger bäst resultat – men jag börjar vackla. Luleå Hockey ståtar med
1) En sportchef som verkat smått granatchockad ända sedan hans kollega Thor Stöckel fick sparken.
2) En tränartrio som i stort sett misslyckats med allt sedan de kom till klubben för ett och ett halvt år sedan.
3) Ett halvt lag – minst – med spelare som verkar lika bekväma i de tuffa matcherna som en leprapatient i ett radiobilsrally.
4) En verkställande direktör som... tja, jag har ingen aning om vad Stefan Enbom pysslar med.
Än så länge har ingen av dem gjort någonting som berättigar att de ska behålla sina jobb.
Jag såg matchen på tv, Johan Harju verkade nästan gråtfärdig i intervjun och jag förstår honom. Det var ju inte så här den här säsongen skulle bli, han skulle ju vinna guld, precis som alla andra som kommit hit, de skulle bli hyllade och det skulle vara roligt.
De blev lurade av Luleå Hockeys guldlögn.
Varje gång Luleå Hockey mött en motståndare som inte spelat med huvudet under armen har man hamnat i stora bekymmer och oftast förlorat. Det finns varken riktning, mening, mod eller mål i den här spelartruppen. Med nuvarande lag- och klubbledning finns det inte ens någon räddning i sikte.
Ska någon avgå?
Kanske det – jag vet bara inte vem fan som ska börja.
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5745
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Sir Prozac i tor 12 nov 2015, 22:33

Avgå alla, och gör det NU!

Sir Prozac

Antal inlägg : 1708
Join date : 12-03-16

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Kocur i tor 12 nov 2015, 22:40

Bästa Pelle skrivit på länge

Kocur

Antal inlägg : 484
Join date : 15-10-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i tor 12 nov 2015, 22:44

@Redbear skrev:Pelle Johansson: "Någon borde avgå – jag vet bara inte vem som ska börja"
22:13 | 15-11-12 Kommentera
Dela Tweeta
MALMÖ/ISHOCKEY Pinsam förlust efter plågsamt spel med patetiskt resultat. Luleå Hockey skulle ta tre guld. Just nu är Sveriges kaxigaste förening inte ens på slutspelsplats.
Finns det några ursäkter? Inte en enda. Det här var Luleås sämsta match hittills. Det här var precis som vanligt.
Vad som var värst? Jag vet inte. Ni får välja själva, utbudet är det inget fel på.
Daniel Larssons lilla styrning bakom eget mål som ställde Janne Sandström och gav 1–0?
Den clownkonferens som sammanträdde i egen zon strax innan 2–0?
Det misslyckade bytet innan 3–0?
Det faktum att en motståndare fick stå skinande ren en meter framför eget mål i numerärt underläge tre mot fem?
Det här var, rätt och slätt, genomuselt.
Luleå Hockey har byggt ett lag för ett spel som man inte klarar av. Nu, när spelet är så enkelt att en genomsnittlig cockerspaniel hade förstått det, har man inte spelare som klarar av att göra de små detaljerna rätt – eftersom det aldrig varit deras uppgift. I stort sett vartenda beslut som tagits den här säsongen har varit felaktigt och nu ser det vämjeliga resultatet av en organisation som bara knappt verkar klara av att sätta på sig långkalsongerna ett ben i taget.
I fjol fanns fortfarande Per Ledin och Chris Abbott i laget när det blåste snålt. När tränarna ändrade sin spelidé till enklare lösningar hade de tongivande spelare som visste vad som ger utdelning: Hårt jobb, noggrannhet med detaljerna, driven disciplin. Nu har tränarna Toni Rajala och Jacob Micflikier att tillgå och om jag ska vara vänlig – vilket jag egentligen inte alls har lust med – så står de inte riktigt för samma värden.
Än så länge har jag undvikit att kräva rullande huvuden i Luleå Hockeys organisation. Jag vet av egen erfarenhet att lugn, ro och långsiktighet ger bäst resultat – men jag börjar vackla. Luleå Hockey ståtar med
1) En sportchef som verkat smått granatchockad ända sedan hans kollega Thor Stöckel fick sparken.
2) En tränartrio som i stort sett misslyckats med allt sedan de kom till klubben för ett och ett halvt år sedan.
3) Ett halvt lag – minst – med spelare som verkar lika bekväma i de tuffa matcherna som en leprapatient i ett radiobilsrally.
4) En verkställande direktör som... tja, jag har ingen aning om vad Stefan Enbom pysslar med.
Än så länge har ingen av dem gjort någonting som berättigar att de ska behålla sina jobb.
Jag såg matchen på tv, Johan Harju verkade nästan gråtfärdig i intervjun och jag förstår honom. Det var ju inte så här den här säsongen skulle bli, han skulle ju vinna guld, precis som alla andra som kommit hit, de skulle bli hyllade och det skulle vara roligt.
De blev lurade av Luleå Hockeys guldlögn.
Varje gång Luleå Hockey mött en motståndare som inte spelat med huvudet under armen har man hamnat i stora bekymmer och oftast förlorat. Det finns varken riktning, mening, mod eller mål i den här spelartruppen. Med nuvarande lag- och klubbledning finns det inte ens någon räddning i sikte.
Ska någon avgå?
Kanske det – jag vet bara inte vem fan som ska börja.
En ganska korrekt sammanfattning av läget till dags dato, tyvärr.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 8413
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Snikne Ville i tor 12 nov 2015, 22:51

Pelles andra punkt är ju mitt mantra. Jag vill inte kicka tränarna för säsongens "guldmisslyckande". Jag vill sopa bakom bänken bänken pga det bara är en fortsättning på hur mycket såg ut förra sässen. Någon gång, i februari kanske, skrev jag något i stil med "alldeles för mycket ser alldeles för dåligt ut". Det är inte långt till februari igen. Men mycket är detsamma. Och något måste hända. Eller borde redan ha hänt.


Senast ändrad av Snikne Ville den tor 12 nov 2015, 22:52, ändrad totalt 1 gång
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 5197
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av pingu i tor 12 nov 2015, 22:52

@Bamsefar skrev:
@Redbear skrev:Pelle Johansson: "Någon borde avgå – jag vet bara inte vem som ska börja"
22:13 | 15-11-12 Kommentera
Dela Tweeta
MALMÖ/ISHOCKEY Pinsam förlust efter plågsamt spel med patetiskt resultat. Luleå Hockey skulle ta tre guld. Just nu är Sveriges kaxigaste förening inte ens på slutspelsplats.
Finns det några ursäkter? Inte en enda. Det här var Luleås sämsta match hittills. Det här var precis som vanligt.
Vad som var värst? Jag vet inte. Ni får välja själva, utbudet är det inget fel på.
Daniel Larssons lilla styrning bakom eget mål som ställde Janne Sandström och gav 1–0?
Den clownkonferens som sammanträdde i egen zon strax innan 2–0?
Det misslyckade bytet innan 3–0?
Det faktum att en motståndare fick stå skinande ren en meter framför eget mål i numerärt underläge tre mot fem?
Det här var, rätt och slätt, genomuselt.
Luleå Hockey har byggt ett lag för ett spel som man inte klarar av. Nu, när spelet är så enkelt att en genomsnittlig cockerspaniel hade förstått det, har man inte spelare som klarar av att göra de små detaljerna rätt – eftersom det aldrig varit deras uppgift. I stort sett vartenda beslut som tagits den här säsongen har varit felaktigt och nu ser det vämjeliga resultatet av en organisation som bara knappt verkar klara av att sätta på sig långkalsongerna ett ben i taget.
I fjol fanns fortfarande Per Ledin och Chris Abbott i laget när det blåste snålt. När tränarna ändrade sin spelidé till enklare lösningar hade de tongivande spelare som visste vad som ger utdelning: Hårt jobb, noggrannhet med detaljerna, driven disciplin. Nu har tränarna Toni Rajala och Jacob Micflikier att tillgå och om jag ska vara vänlig – vilket jag egentligen inte alls har lust med – så står de inte riktigt för samma värden.
Än så länge har jag undvikit att kräva rullande huvuden i Luleå Hockeys organisation. Jag vet av egen erfarenhet att lugn, ro och långsiktighet ger bäst resultat – men jag börjar vackla. Luleå Hockey ståtar med
1) En sportchef som verkat smått granatchockad ända sedan hans kollega Thor Stöckel fick sparken.
2) En tränartrio som i stort sett misslyckats med allt sedan de kom till klubben för ett och ett halvt år sedan.
3) Ett halvt lag – minst – med spelare som verkar lika bekväma i de tuffa matcherna som en leprapatient i ett radiobilsrally.
4) En verkställande direktör som... tja, jag har ingen aning om vad Stefan Enbom pysslar med.
Än så länge har ingen av dem gjort någonting som berättigar att de ska behålla sina jobb.
Jag såg matchen på tv, Johan Harju verkade nästan gråtfärdig i intervjun och jag förstår honom. Det var ju inte så här den här säsongen skulle bli, han skulle ju vinna guld, precis som alla andra som kommit hit, de skulle bli hyllade och det skulle vara roligt.
De blev lurade av Luleå Hockeys guldlögn.
Varje gång Luleå Hockey mött en motståndare som inte spelat med huvudet under armen har man hamnat i stora bekymmer och oftast förlorat. Det finns varken riktning, mening, mod eller mål i den här spelartruppen. Med nuvarande lag- och klubbledning finns det inte ens någon räddning i sikte.
Ska någon avgå?
Kanske det – jag vet bara inte vem fan som ska börja.
En ganska korrekt sammanfattning av läget till dags dato, tyvärr.
Helt rätt Pelle!
pingu
pingu

Antal inlägg : 2249
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Patrik82 i fre 13 nov 2015, 08:53

Håller helt med! Utom en sak, det "misslyckade bytet" vid 3-0
Var inte det Harju som slagga i rundeln som bäddade för finfin kontring... sen måste ju Larsson ha det avslutet! !!
Patrik82
Patrik82

Antal inlägg : 311
Join date : 15-03-07
Age : 38
Ort : Karlstad

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i mån 16 nov 2015, 12:04

Vad säger Enbommen om krisen? Är det något förutom klyschor om förtroendet för Osten och att det inte finnas några snabbfixar?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i mån 16 nov 2015, 12:10

http://www.nsd.se/sport/lulea-hockeys-vd-talar-ut-om-krisen-9671945.aspx

Spoiler:
LULEÅ/BASKET Här är Luleå Hockey-vd:n Stefan Enboms två raka besked: Han har fullt förtroende för den sportsliga ledningen i klubben och det finns pengar att värva sig ur krisen.
– Vi har utrymme och medel att göra saker, säger han.
Att Luleå Hockey är inne i en djup kris vet alla. Klubben, som inför säsongen storsatsande mot toppen, ligger i dag på elfte plats i SHL-tabellen och har bara vunnit fem av 18 matcher.

De två senaste matcherna har laget floppat rejält och 2–9 mot lag som Malmö och HV71 bara ytterligare pekar på hur långt ned på botten Luleå Hockey är i dag.

Hittills har spelare, tränare och sportchefen Lars "Osten" Bergström fått stå till svars för laget alla tillkortakommanden men i dag kliver klubbens vd Stefan Enbom fram och ger sin syn på situationen som uppstått.

– Det är väldigt mycket att göra just nu och självklart är det sporstliga läget mycket tufft för oss – det är inget att hyckla med. Jag förstår att det finns en frustration och besvikelse bland fans och det är fullt förståeligt. Vi jobbar stenhårt varje dag för att ta oss ur det här, säger Enbom.

Hur påverkar det ditt dagliga arbete som vd för klubben?

– Alltså, från att jobba lite mer på sikt och med långsiktig utveckling handlar det mycket om nutid. Att stötta "Osten" Bergström och alla runt honom.

Är det bra eller dåligt för Luleå Hockey?

– Allt har sina fördelar. Vi har sedan tidigare en klart strategiplan för klubben och allt annat runt klubben går väldigt bra. Marknadssidan går utmärkt, vi har koll på ekonomin och då spelar det inte så stor roll att jag måste fokusera lite mer på här och nu.

LÄS MER: "Någon borde avgå –jag vet inte bara vem"

Från din horisont – vad är det som gått fel så här långt?

– "Osten" och tränarna har gjort ordentliga analyser och jag utgår från att de är korrekta. Vi är i ett läge där många olika faktorer, inte enskild sak, gjort att vi hamnat i där vi är i dag.

Jobbas det just nu på några förändringar i laget eller runt laget?

– Det är ingen hemlighet att vi jobbar med den sportliga organisationen för att hitta ett nytt koncept och få mer kraft i den. "Osten" och tränarna har hela tiden en dialog runt laget och jag tror stenhårt på vad de kommer fram till.

Finns det pengar att värva spelare om det skulle behövas?

– Det gör det och det vet "Osten". Det finns utrymme om han skulle komma fram till att det saknas en spelartyp eller om det behövs ny energi i laget. I det här läget gäller det att göra rätt saker – det är ingen Messias som kan rädda oss. Det är inte en eller två spelare som ska få det här att vända – det är kollektivet.

Men i bland behövs det göras något radikalt för att få till en vändning?

– Absolut. Vi vet att sådant kan behövas i något läge.

Spelarna är en sak – men hur är ditt förtroende för tränarstaben och sportchefen Lars "Osten" Bergström. Det är ändå de som satt ihop det laget och bär ansvaret?

– Jag har förtroende för "Osten" som sköter A-laget. Har han förtroende för tränarna så litar jag på att han gör rätt bedömningar. I dag jobbar vi utifrån hur organisationen är uppbyggd – sedan får vi analysera vad som hade kunnat göras annorlunda.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i mån 16 nov 2015, 21:20

Vad tror vi , desperat jakt eller glutta runt på EP mellan "dammsugarna".

START LOKALT SPORT SENASTE
Lars "Osten" Bergström.

Lars "Osten" Bergström.
Bild: Linda Wikström...
Positionerna som LHF vill förstärka
19:28 | 15-11-16 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Enligt uppgifter till Kuriren siktar LHF på att värva sig ur krisen – men det finns ett stort problem.
Dela Tweeta
Hårdsatsande Luleå Hockey sladdar i tabellen och ligger efter 18 omgångar på elfte plats.
För två veckor sedan kunde Kuriren avslöja att klubben lämnat en intresseförfrågan till fjolårets succéback Kristian Näkyvä som fått begränsat med speltid i AHL-klubben Milwaukee Admirals, men fick nej tack.
Enligt uppgifter till Kuriren är det en av positionerna som Luleå vill förstärka. Klubben letar just nu en spelskicklig back och center.
– Det är svårt för mig att kommentera lösa rykten. Vårt fokus ligger fortfarande på att göra den nuvarande truppen bättre och få ut maximalt av de spelarna, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.
Med tanke på resultaten, hur länge kan ni arbeta på det sättet?
– Vill du ha en tidsplan? Det är klart vi bevakar spelarmarknaden. Det gör vi varje dag, hela året. Skulle det dyka upp en spelare som vi anser skulle passa in i laget på kort och på lång sikt, till rätt pris, så är vi självklart intresserade. Det tror jag alla lag i SHL är. Men det är inte så att vi går och väntar och hoppas på att det ska poppa upp någonting som ska bli vår lösning. Utan den är att jobba med den nuvarande truppen.
Hur ser spelarmarknaden ut?
– Just nu är det ett ganska begränsat utbud av spelare och i stor utsträckning handlar det om spelare av osäker kvalitet. Det är den verkligheten vi jobbar med.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 8413
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i tis 17 nov 2015, 16:08

http://www.nsd.se/sport/efter-fiaskot-nu-vill-nsds-sportkronikor-se-forandringar-9673483.aspx?s=email

Spoiler:
LULEÅ/ISHOCKEY Sparka Fagervall? Frågan är större än så. Det här fiaskot är så omfattande att Luleå Hockey måste rannsaka hela sin sportsliga organisation – och bygga om allt från grunden.
Det var, i någon mån, en chockerande upplevelse att gå ner under läktarna och träffa Luleå Hockeys spelare efter förlusten mot HV71 i lördags. Jacob Lagacé suckade, Lucas Wallmark stönade – och borta vid gästernas omklädningsrum stod Chris Abbott, inte ens han var nöjd.

Då spelar han ändå i HV nu för tiden.

”Det går inte att komma ifrån att jag känner för dem. Jag vill inte att det ska gå dåligt för Luleå, jag vill inte att de ska slå oss men alla andra får de gärna vinna mot. De måste vända det här”, sa Chris och tittade ner i gummigolvet.

Jag är en försiktig general. Jag vet av egen erfarenhet att det som brukar ge bäst utdelning i kriser är lugn, ro och långsiktighet. Ett lag som får arbeta i fred kommer så småningom att hitta trygghet och grundspel, av ren utmattning om inte förr.

Det råder inga tvivel om att tränarna försökt. Det råder inga tvivel om att de gjort sitt yttersta. De har ändrat spelet för att skapa större trygghet, de har ändrat kedjorna för att skapa större trygghet, de har till och med försökt byta målvakter för att skapa trygghet.

Det enda de fått tillbaka från spelarna är panik.

Ni vet redan vad som hänt. Det började med att klubben fick pengar och sportchefen Lars ”Osten” Bergström gav sig ut på en värvarresa som inte skådats i Luleå sedan 90-talets slut. Spelarna som kom in sprudlade av offensivlusta, de som försvann tog med sig defensiv och arbetsmoralisk spetskompetens. Efter det kom någon i klubbledningen på den briljanta idén att höja ribban för den sportsliga målsättningen. På en spelartrupp där halva laget inte gjort en enda match tillsammans skulle läggas inte ett, inte två – utan tre vinstkrav. Som för att lägga ytterligare sten på redan tung börda bestämde sig tränarna för att implementera ett spelsystem som fjolårets lag tyckte var för svårt att genomföra. Där började säsongen – och sedan dess har ingenting, noll, nada, gått Luleå Hockeys väg.

Inte en spelare har blivit bättre.

Inte ett självförtroende har stärkts.

Inte en SHL-match har spelats utan att man någon gång sett laget drabbas av stora skälvan.

Luleå Hockey har vunnit sju matcher av 18. Luleå Hockey har elva poäng upp till sjätteplatsen – och 23 till serieledarna Frölunda. Luleå Hockey har inte lyckats ta två trepoängare i rad sedan serien startade. Av de fem senaste matcherna har Luleå Hockey tagit en enda seger. Det är ett osannolikt uselt facit – av den dyraste trupp som föreningen någonsin ställt på benen.

Så vad finns kvar att göra?

Allt.

Den första åtgärden är att kontrollera skadeverkningarna av den här säsongen. En hel del ödmjukhet är på sin plats, men framför allt krävs hårt arbete. Det finns utrymme att värva, enligt direktör Stefan Enbom, och då är det bara att sätta igång. In med en center, in med en rörlig back som kan lösa situationer i egen zon, låt de som jobbar hårt spela matcherna och de som inte gör det träna i b-hallen tills de hittat ny arbetsgivare. Just nu klarar inte Luleå Hockey att ha två kedjor med finsnickrande forwards, det behövs skogshuggare som fäller på ackord. Jag tycker att tränarna är på rätt spår – de har implementerat det enklare spel som faktiskt behövs – men eftersom tiden är knapp är jag öppen för andra förslag.

Bara inte särskilt många.

Problemet med att sparka tränare är att det är samma person som tillsatte de som inte dög som ska tillsätta deras ersättare. Jag litar helt enkelt inte på att Lars ”Osten” Bergström – som för ett halvår sedan hävdade att Luleå Hockey hade Sveriges bästa tränartrio – klarar av att tillsätta någon som är bättre.

Därför ser jag hellre att man förstärker laget tillräckligt för att åtminstone klara sig kvar i serien. Jag tror i grund och botten fortfarande att Fagervall i någon mån kan vända det här, men inte med nuvarande spelartrupp.

När det är ordnat kan det svåra arbetet börja.

Jag vill se en total översyn av hur föreningens herrlag sköter sin verksamhet. Jag vill se moderna ledare lägga pannan i djupa veck och presentera sina tankar framför öppen ridå. Jag vill se klubbens företrädare förklara hur man ska ta SM-guld i framtiden – inte bara säga att man ska ta det i år. Jag vill se en tydlig strategi för vilka spelartyper som ska spela var i vilken femma, jag vill ha en långsiktig analys över hur, när och var egna juniorer ska matchas in i a-laget. Jag vill veta hur a-laget ska spela, vilken tränartyp som behövs för att klara det – och hur spelarna i ungdoms- och juniorlag ska matchas in i det spelet samt vilken träning på vilka detaljer som behövs i vilka åldrar. Jag vill veta hur man ska utnyttja allt det hockeykunnande som finns ute i länet och jag vill se tydliga tecken på att man faktiskt gör det. Jag vill ha en slags sanningskommission, om ni så vill – för det här fiaskot måste få långtgående konsekvenser.

Jag struntar egentligen i vem som sköter det här arbetet – så länge någon gör det. Det ska göras seriöst, in i minsta detalj, och sen ska det presenteras för allmänheten.

Bara så kan Luleå Hockey återskapa det förtroende som raserats efter den här miserabla ursäkten till kortsiktig satsning.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear i fre 27 nov 2015, 18:34


ISHOCKEY/STOCKHOLM Jonathan Granström klev av efter två perioder. Nu är det en kamp mot klockan om han ska kunna spela lördagens match mot Växjö.

Dela Tweeta

I två perioder var Jonathan Granström en av Luleås främsta spelare mot Djurgården. Luleåcentern tog nästan varenda tekning och var en viktig del i Luleå kanske vassaste kedja med Johan Harju och Toni Rajala.

– Vi skapade ju en del chanser och borde ha satt något mål, säger Granström.

Men när den tredje perioden inleddes så saknades Granström.

– Jag fick en smäll mot nederdelen av kroppen, det gick inte att fortsätta matchen tyvärr, säger Granström.

Hur allvarlig skadan var visste han inte när Kuriren pratade med honom efter matchen.

– Jag får träffa fysteamet i morgon och kolla. Jag har ingen aning om jag kommer att kunna spela nästa match. Jag hoppas verkligen det.

Att han fick kliva av matchen grämde honom rejält.

– Det här är en av de roligaste matcherna att spela. Det är alltid tuffa bataljer och sen så är det riktigt bra tryck på läktaren med två stora klackar.

Den proppfulla Luleåsektionen, som står där spelarna åker ut på isen från omklädningsrummen, var röststark på Hovet.

– När vi åker ut till matchen så hör vi ju bara våra egna supportrar, de överröstar ju djurgårdarna.

Trots sin egen skada gladdes Granström över många delar med Luleås spel.

– Det var jättekul för Ward att få göra en sån bra match. Sen tycker jag försvarsspelet var riktigt bra. Vi har tajtat till försvarsspelet och sedan vågar vi sätta press på Djurgården och har flera långa anfall i deras zon.
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5745
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i fre 27 nov 2015, 22:52

http://www.kuriren.nu/sport/owuya-det-har-forstort-valdigt-mycket-for-mig-8603663.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Hans karriär fick ett abrupt avbrott då han blev avstängd från all ishockey. Nu är Mark Owuya friad – men det har varit en tuff tid för målvakten.
I juli förra sommaren stängdes Mark Owuya av från all hockey i ett år. Målvakten som då tillhörde Luleå Hockey var kallad till en dopingkontroll i samband med en träning – men genomförde inte testet på rätt sätt.

26-åringen överklagade domen och friades i september. Under tiden han inte kunde spela värvade Luleå Daniel Larsson och när Owuya var tillbaka fanns det inte längre någon plats för honom. Det slutade med att han lämnade för spel med KHL-lagetMedvescak Zagreb.

I dag är han utan kontrakt och i en intervju med Hockeysverigeberättar han om hur avstängningen har påverkat honom.

– Det här har så klart förstört väldigt mycket för mig. Framför allt eftersom många mediekanaler har ljugit, säger han till Hockeysverige och fortsätter:

– Det finns olika medier som har rakt av ljugit och förtalat mig. Tyvärr är det inte lätt att bedriva processer mot dessa när dom ljuger. Den delen har varit väldigt orättvis på alla sätt.

Det är inget snack om att det senaste året har tagit hårt på Owuya.

– Jag tror ändå, ironiskt nog, att det har stärkt mig som person eftersom jag måste stå emot och kämpa för det som jag tycker är rätt. På så vis har jag ändå stärkts i det jag står för. Det har till och med gått så långt att man har pratat om att jag skulle hålla på med droger. Det är märkligt eftersom jag aldrig har provat något sådant och heller inte dricker alkohol. Givetvis skadar sådana här rykten mig som person.

– Sedan har jag fått jobba hårt för att komma tillbaka. Jag har nog växt både som målvakt och människa, men framför allt har händelsen i sig fått mig att växa som människa främst.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i lör 28 nov 2015, 13:21

http://www.kuriren.nu/100-hockey/lulea-hockey-i-jakt-pa-forre-nhl-malvakten-8604291.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey har dragits med skador på tre målvakter. Det har tvingat klubben att agera.
37 år.

SM-guld med Brynäs 1999 och 2012.

Och VM-guld 2006 och vald till mästerskapets bäste målvakt.

Men sedan kontraktet gick ut med Gävleklubben i våras har Johan Holmqvist inte hittat en ny arbetsgivare. Nu har Luleå Hockey hört sig för om veteranen.

– Han är förmodligen en av de mest lättränade spelarna. "Honken" har bra testvärden och saknar egentligen bara matcher, säger hans agent Erik Ryman till Norrbottens-Kuriren.

Vad kan du säga om Luleås intresse?

– Inte mer än att jag vet att de visat intresse.

Luleå har dragits med en tuff situation där de tre förstaalternativen Joel Lassinantti, 22, Daniel Larsson, 29, och Filip Gustavsson, 17, samtliga dragits med höftskador. Därmed har Samuel Ward, 20, kallats in från Asplöven och Oscar Masiello, 18, från J20-laget.

– Skulle situationen fortsätta över längre tid måste vi börjar fundera över vad gör vi? I ett sådant läge inventerar vi också vad som finns, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.

– Prognosen är att våra målvakter är på väg tillbaka. Men vi har haft en exceptionell situation där vi haft tre målvakter ej tillgängliga. Jag tror aldrig det har hänt. Det är en stor eloge till våra målvakter och vårt lag att vi ändå klarat av att vinna tuffa matcher.

Finns det något konkret om Holmqvist?

– Om situationen fortgår är det bra om vi inventerat, menar "Osten".

Johan Holmqvist har sex säsonger bakom sig i New York Rangers, Tampa Bay och Dallas. Han bor i Gävle med sin familj och är för tillfället kontraktslös.

Joel Lassinantti gjorde under lördagen comeback mot Växjö efter sin höftskada med Oscar Masiello som back up. Daniel Larsson är fortsatt skadad. Kontraktet går ut i vår med Luleå Hockey.

– Vi har absolut inte börjat prata förlängning än med Luleå. Daniel måste först komma tillbaka i spel, säger hans agent Björn Rockström.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i lör 28 nov 2015, 13:21

http://www.kuriren.nu/100-hockey/olausson-inte-intresserad-av-att-skriva-pa-8603621.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Frustrerad och skadad. Nu berättar Niklas Olausson om den tunga tiden, SHL-ryktet och längtan efter landslaget.
Niklas Olausson har inte spelat en match på snart fyra veckor, men trots det har han varit rubrikernas man i Sverige den senaste tiden där det ryktats om en återkomst till SHL.

Laget, EHC Biel, ligger näst sist och har fem raka förluster i ligan. En period som 29-åringen har fått följa från sidan då han är knäskadad.

– Jag fick en tackling från blind-side och det tog illa tyvärr. Jag har hoppat på kryckor i några veckor, men som tur var klarade sig både korsband och ledband, säger Niklas Olausson.

Direkt efteråt trodde han däremot att säsongen var över.

– Tacklingen tog i både knät och huvudet. Jag kände direkt att jag klarade mig från hjärnskakning, sedan skulle jag ställa mig upp och det gick inte. Efter några minuter fick jag en fruktansvärd smärta. Det kändes som att någon stack en kniv genom knät. Första veckan var jag inte så kaxig. Knät var som en tennisboll och jag var helt säker på att både ledband och korsband hade rykt.

En magnetröntgen visade att centern hade haft tur och klarat sig med en blödning i muskeln, men smällen har hållit honom borta från isen fram till den här veckan och nu siktar han på comeback på söndag då Biel möter Fribourg-Gottéron.

– Det finns ingenting värre än att sitta på sidan om när laget går tungt. Det är fördjävligt rent utsagt. Men det har känts bra på träning i alla fall och jag hoppas kunna vara med på söndag eller tisdag.

Niklas Olausson har ett utgående kontrakt med Biel och det har fått fart på ryktena om var han ska spela nästa säsong. I en intervju med en schweizisk tidning sade han att det finns alternativ både i Schweiz, Sverige och Ryssland. Men något beslut är han inte nära att ta.

– Det finns intresse. Men allt slutar ju i hur jag presterar i år och innan skadan var jag bedrövlig. Ska jag vara helt ärlig så tänker jag ingenting på vad som händer nästa år just nu, det får komma sedan.

– Först och främst måste jag börja spela igen. Den här säsongen har precis börjat för mig känns det som. Att stanna kvar utomlands något år till är absolut ett alternativ, men jag ska inte sticka under stol med att Luleå är intressant om vi skulle flytta hem. Samtidigt är jag inte bunden till Luleå om det skulle bli SHL, däremot tycker jag de verkar ha något intressant på gång där uppe, sedan har vi lägenhet där uppe och det känns lite hemma för mig.

Har du fått något konkret erbjudande?

– Nej, och jag har varit tydlig med min agent också att jag inte är intresserad av att skriva på någonting ännu.

Varför?

– Jag har förlängt kontraktet mitt under säsongen, men jag har aldrig någonsin skrivit på ett kontrakt för en annan klubb under säsongen och det tänker jag inte göra nu heller.

– Jag skulle tycka att det kändes väldigt konstigt att skriva på för exempelvis en annan schweizisk klubb nu och sedan möta den klubben. Även om de är öppnare med sådant här nere. Jag såg här i veckan att en målvakt var klar för en annan klubb, i Sverige finns det spelare som skriver på mitt under säsongen, men försöker att dölja det. Personligen tycker inte jag att det känns rätt.

Men är det inte så branschen fungerar nu, spelare gör klart med klubbar under säsongen?

– Jo, absolut. Det finns spelare som gör det. Däremot kan jag inte tänka mig att det är spelare i SHL som har gjort det ännu, utan det brukar i så fall ske i januari eller februari och det finns ofta olika anledningar till varför det sker. Men jag känner inte att jag behöver göra det och jag vill inte göra det heller. Det känns fel mot klubben.

Utanför isen trivs Niklas Olausson och hans sambo Nathalie otroligt bra. Även om resultaten har varit sämre än vad centern hade hoppats på har han bara gott att säga om klubben. Skulle de bli en ny adress nästa säsong handlar det om andra skäl än det sociala.

– De har varit väldigt proffsiga sedan första dagen jag kom hit. Självklart har vi krav och förväntningar på oss som importer i och med att varje lag bara får ha fyra importspelare, vi ska vara de som levererar. Men klubben har varit väldigt rättvis mot oss hittills tycker jag och jag känner ett stort förtroende från deras sida. Sedan vill de precis som jag att vi ska vinna fler matcher.

Kan du tänkta dig att stanna?

– Absolut, sedan får vi se om det blir så. Först måste jag börja prestera. Hur jag spelar lär avgöra vilka alternativ som finns.

– När det blir aktuellt kommer jag väga in olika faktorer. Det är klart att jag tjänar bra här, men jag spelar inte bara ishockey för pengar. Jag vill känna att jag utvecklas och ta exempelvis landslaget. När jag spelade i Sverige var jag bland de sista som fick lämna truppen innan VM. Nu har jag inte gjort en landskamp sedan jag flyttade ner.

– Jag säger inte att jag ska vara med i ett svensk landslag just nu, men jag tycker inte att jag har blivit en sämre ishockeyspelare här i alla fall. Det finns spelare i den här ligan som får vara med, men jag vet inte hur många matcher de har sett med mig här. Att spela VM någon gång i karriären är ett mål som jag har och jag vet inte om det är större chans att få vara med om jag spelar i Ryssland eller Sverige.

– Samtidigt känner jag mig inte lastgammal heller. Chansen att spela utomlands kommer inte finnas hur länge som helst och jag vet inte om jag är färdig ännu.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i mån 30 nov 2015, 16:18

Larssons höftkula är lös,  ser ut att kunna bli långvarigt med tanke på Stefan Joanssons rehabtid.


Luleåmålvaktens höftkula är lös: "Spelat på tabletter"
15:19 | 15-11-30 Kommentera
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockeys målvakt Daniel Larsson har dragits med höftproblem under hösten. Och nu visar det sig att höftkulan rör på sig och framkallar smärtan.
Dela Tweeta
När resten av laget kliver på isen under måndagen kommer Daniel Larsson från gymmet.
...
Där har 29-åringen fått tillbringa en hel del av hösten istället för att vara på is och göra sig redo för match.
Och nu har han fått svar på varför.
Höftkulan är lös och det framkallar en obeskrivlig smärta.
Munksundsfostrade SHL-backen Stefan Johansson, nu i Örebro, har dragits med en liknande skada och har fått skrapa brosk på ena höftkulan inför den här säsongen. Och han är fortfarande inte tillbaka hundraprocentigt trots rehab under hela sommaren.
– Det går sakta framåt. Jag försöker stabilisera höftkulan på vänster sida. Jag måste försöka få den att hålla sig på rätt ställe, säger Daniel Larsson.
Han har bara spelat nio av 23 matcher den här säsongen. Larsson har tvingats gå igenom flertalget kortisonbehandlingar och har spelat delar av säsongen på smärtstillande.
– Samma specialistläkare som var här och tittade på Bill (Sweatt) undersökte även mig. Han konstaterade att det är höftkulan som rör sig framåt när jag anstänger mig och det är inte bra. Den ska vara centrerad.
Blir det operation?
– Jag vet spelare som exempelvis Stefan Johansson som varit in och skrapat brosk, som bildats. Men det var inte pålagringar i min utan leden låser sig när den far framåt och därifrån kommer smärtan. Nu ska jag försöka bygga upp musklerna runt i kring den.
Hur ont gör det?
– Det gör ont. Jag har tagit tabletter för att spela att bra tag nu. Smärtan kommer framför allt från när jag skjuter ifrån mot stolpen, men sista tiden har jag känt det när jag står som vanligt, även till vardags.
Filip Gustavsson, Joel Lassinantti och Oscar Masiello var med på måndagens träning. Gustavsson, Lassinantti och Asplövens Samuel Ward är aktuella för CHL-matchen mot Frölunda under tisdagen.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 8413
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av hokkzorz i tis 01 dec 2015, 23:36

nån som kan posta artikeln om Mellart från NSD?

hokkzorz

Antal inlägg : 1697
Join date : 12-01-27
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i tis 01 dec 2015, 23:37

Ping #hokkzorz

http://www.nsd.se/sport/fallskarmen-har-fatt-backbjassen-att-lyfta-9710874.aspx

Spoiler:
LULEÅ/ISHOCKEY Luleå Hockey tog sig ett steg närmare CHL-semifinal. En oväntad hjälte: Ilari Melart – som svarade för två assist. Nu berättar backbjässen om den senaste tidens extraträning.
Luleå Hockey vann med 3–2 i den första CHL-kvartsfinalen mot Frölunda.

Gemensamt för de två första målen?

Ilari Melart fick en assistpoäng på båda målen.

Efter matchen var den stora backen nöjd med att Christopher Mastomäki satte det avgörande 3–2-målet.

– Han har varit bra de senaste matcherna, så det var verkligen rätt kille som fick göra det, säger Melart.

Vad säger du om matchen?

– Vi har tre gånger nu och varenda match har varit bra. Frölunda är bra och det har varit jättetajta matcher. Men i dag vann vi.

Vad säger du om din egen insats då?

– Det kändes bra, skönt att få göra en poäng då och då.

Det känns som att du höjt dig på slutet.

– Ja, jag känner samma sak. Alla killar har lyft sitt spel och jag känner att jag med gjort det. Men det är bara att fortsätta jobba och inte bli för nöjd med det.

Jag har sett dig träna extra efter lagets träningar. Du har haft en ryggsäck på dig som blåses ut när du åker skridskor?

– Ja, det är som en fallskärm. Ibland kör jag lite extra här, det är en lång säsong och då måste man köra lite extra. Ibland kommer jag hit på kvällen eller så kör jag direkt efter träningarna. Man kan inte köra för mycket – det är matcherna som är det viktiga. Men eftersom det är en lång säsong så måste man köra lite extra.

Du kör med fallskärmen för att träna upp skridskoåkningen...?

– Jag har inte gjort det så många gånger än, men det finns så mycket att göra för att förbättra skridskoåkningen. Så jag testar det här också.

Men sa du att du kommer hit och kör extra på kvällarna?

– Ibland finns det inte så mycket att göra – det här är inte New York. Ibland, om min flickvän är i Finland eller om jag är uttråkad, så kommer jag hit och kör på kvällen om jag har energi över.

Vi avslutar med en skämtsam fråga – är det fallskärmen som är hemligheten bakom din succé i kväll?

– (Skratt) Exakt. Jag får använda den lite oftare. Nu har jag inte använt den så mycket att jag kan se någon skillnad.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i tis 08 dec 2015, 19:22

Vad är detta om arenaavtalet i såsarnas tidning? Gammal skåpmat eller något nytt?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar i tis 08 dec 2015, 19:26

@Rönken skrev:Vad är detta om arenaavtalet i såsarnas tidning? Gammal skåpmat eller något nytt?

länk?
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 8413
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i tis 08 dec 2015, 19:49

Ursäkta mig, var visst Häst-tidningen som hade en artikel; "Arenaavtalet får Luleå att jubla". Burra, Jocke och Harju med på bild om jag inte ser fel, så bör rimligen vara något nytt avtal eller liknande.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Tony Moore i tis 08 dec 2015, 19:52

Lite glädjer en del ;-)

"Frölunda väljer att flytta matchen från Scandinavium – då tackar Luleå Hockey och tar emot.

Champions Hockey League har inte varit något lyckat koncept rent publikmässigt i de större svenska städerna.
Göteborgslaget Frölunda drar allra mest åskådare i SHL, men ute i Europa har intresset varit blekt med blott 1 969 åskådare i snitt – ett av CHL:s sämsta facit. Det kan också jämföras med Luleå Hockey som snittar 2 000 fler på läktaren.
Trots att det är avgörande returmöte i kvartsfinalserien mellan lagen, kommer matchen att spelas på Frölundaborgs isstadion – vilket har blivit göteborgarnas hemmaarena ute i Europa eftersom den tar in hälften så mycket åskådare som Scandinavium.

Det valet får Luleå Hockey att jubla.

– I "Borgen" har ju Luleå tagit stora segrar förut, säger tränaren Joakim Fagervall och ler."
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 3714
Join date : 12-01-21
Age : 60
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i tis 08 dec 2015, 19:56

Jaså, var det arenavalet  Embarassed
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear i ons 09 dec 2015, 18:14

Grovjobbaren mot förlängning med Luleå
17:39 | 15-12-09
ISHOCKEY/LULEÅ Orsas bidrag till SHL trivs i Luleå Hockey. Och kan tänka sig att stanna i norr när kontraktet går ut till våren.
Fem mål i powerplay. Och totalt åtta mål på 24 matcher i SHL den här säsongen.
I fjol blev det sju på 54 matcher i grundserien för centern Jonathan Granström.
Han kom till Norrbotten och Luleå Hockey inför säsongen 2014/2015 på ett tvåårskontrakt.
29-åringen är född i Orsa och fostrad i det Mora IK som Luleå spelade ur elitserien säsongen 2007/2008 när Granström själv lirade i laget. Inför näst sista omgången hade norrbottningarna fem poäng upp till Mora på säker mark och fixade det i en superrysare. Först vann Luleå med 2–1 i Mora i näst sista omgången och sedan fixade Luleå biffen hemma mot Timrå (4–2) samtidigt som förre Luleåforwarden Tomas Surovy räddade sin gamla klubb och avgjorde i förlängning för sitt Linköping mot Mora, som hamnade i kvalserien på sämre målskillnad än Luleå och sedan åkte ur elitserien.
Jonathan Granström flyttade till Gävle för spel i Brynäs där det blev SM-guld 2012. 2014 gick resan vidare med Luleå Hockey och nu pekar det mesta mot en förlängning.
– Han är uppskattad och nyttig. Vi trivs med honom och han trivs med oss, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström.
Huvudpersonen själv är positivt inställd till att stanna i norr. Han har funnit ett jaktlag, hyr ett hus i Södra Sunderbyn där han bor med sina hundar och har hittat sin plats i Luleå Hockey.
– Jag trivs jättebra här uppe, både socialt och med hockeyn. Vi får se framöver vad som händer, säger centern.
Ingen hemlängtan?
– Nej, jag har mycket vänner både på och utanför hockeyn. Vi har väldigt kul ihop. Det är oerhört viktigt om man ska trivas. Jag har mina hundar så det är bra att kunna bo lite utanför stan också.
Under natten till onsdagen kom Luleå Hockey hem med ett chartrat plan från Göteborg efter förlusten i CHL-kvartsfinalen mot Frölunda som slutade med förlust 7–8 totalt efter straffläggning.
– Vi är självklart besvikna allihop. Vi ville verkligen gå vidare och spelade bra och gav oss en chans att vinna. Vi tog lite mycket utvisningar och det är någonting vi måste försöka göra bättre.
Kuriren avslöjade för en tid sedan att Luleå kikat på Johan "Honken" Holmqvist när målvaktssidan var utsatt på grund av skador.
– Det var i ett läge när vi hade tre målvakter som inte kunde spela och alla hade höftbekymmer. Nu har den frågan lugnat sig, säger "Osten".

.....

Hoppas Very Happy
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5745
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JuniorX i ons 09 dec 2015, 18:28

Granström har blivit mycket viktigare för oss än jag nånsin minns att han var i Brynäs. Självklart att skriva på förlängning.

JuniorX

Antal inlägg : 3085
Join date : 14-10-24

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Slapshot i tor 10 dec 2015, 00:15

Det mest självklara i föreningen just nu är att förlänga med Granström. Annars är det bara lägga ner....

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear i tor 10 dec 2015, 13:22

LULEÅ/ISHOCKEY Backen Ilari Melart missar kvällens hemmamatch mot Rögle. Orsak: Ljumskproblem
– Han har egentligen för hög smärttröskel, säger tränaren Joakim Fagervall.
Dela Tweeta
Den finske backhårdingen har dragits med problemen från och till sedan i höstas. Men nu har han gått över gränsen.
–Ilari har ingen kraft i benen just nu och måste han vila. Problemet är att han har för hög smärttröskeln vilket gör att han spelar vidare trots smärta, säger Fagervall.
Hur länge blir han borta?
– Han spelar säkert på lördag redan.
I Melarts ställe plockar Luleå Hockey in den 17-årige junioren Linus Nässén i laget.
Som NSD skrev redan i går kommer forwarden Peter Cehlarik i spel igen efter sin sjukdom. Han tar plats i förstakedjan med Jonathan Granström och Johan Harju.
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 5745
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i lör 12 dec 2015, 21:54

http://www.nsd.se/nyheter/det-ar-lite-pirlo-klass-pa-det-hela-9736616.aspx

Spoiler:
GÖTEBORG/ISHOCKEY Inte en fullträff på nästan två månader.
Nu bröt Lucas Wallmark den långa måltorkan – och startade drömvändningen.
– Det var jävligt skönt, säger Luleå Hockey-centern.
Han har varit navet i Luleå Hockeys offensiv och öst in poäng under säsongen och redan slagit nytt personligt poängrekord i SHL.

Men när Lucas Wallmark skriver in sig i protokollet handlar det allt som oftast om assister.

Faktum är att 20-åringen inför matchen mot Frölunda bara hade mäktat med två mål så här långt.

Dessutom kom det senaste målet för nästan två månader sen: Mot Linköping på bortais 17 oktober.

Sen dess hade centertalangen radat upp 16 mållösa matcher.

Nu är den dystra sviten bruten – och ska man som passningsexpert väl göra mål är det väl lika bra att göra det snyggt.

– Det är lite Pirlo-klass på det hela. Ta emot den med foten och en lös i taket. Nä, men – det var jävligt skönt, jag kan inte säga att jag har sprutat in kassar, säger Lucas Wallmark efter segern mot Frölunda.

Sen fortsätter han:

– Jag kände faktiskt att jag var lite värd det, jag har skapat ganska mycket ett par matcher och har haft bra lägen, så det är inte att jag inte förtjänar ett sånt mål.

Jag vet ju att du har varit lite irriterad på din målproduktion.

– Det är en sak om man inte skapar, då kan man köpa det. Men när jag i princip har skapat dunderklara lägen i fem, sex matcher i rad och antingen klantat bort det själv eller att keeprarna gör superräddningar... Det var skönt att göra en kasse.

Hur många NSD-rosor ger du målet?

– Det är ruggig känsla i alltihop. Med vänsterfoten till och med, och att få med sig den... 4,5 skulle jag nästan vilja ge det.

Det var i ett 2–0-underläge med fem minuter kvar av andra perioden som målet kom. Jacob Micflikier spelade fram, Wallmark tog emot med foten och avslutade sen med en backhand just under ribban.

Men det krävdes en videogranskning innan det godkändes.

Om han hann bli orolig?

– Faktiskt inte. Direkt efter målet jublade jag och det kändes som att den var inne, men sen såg jag att domaren stod och "washade" och då tänkte jag 'va fan'. Från min vinkel såg det ut som att den var inne men domaren hade en bättre vinkel, så då blev jag lite fundersam en sekund. Sen såg man på bilderna på jumbotronen att den var ganska solklart inne, säger Wallmark.

Målet blev också startskottet på den Luleå Hockey-vändning som fullbordades när Brendan Mikkelson forcerade hem segern till norrbottningarna med drygt fyra minuter kvar.

– Jag tycker vi vinner rättvist ändå. Vi gör en ganska stabil förstaperiod. Visst, man vet att Frölunda alltid kommer hårt och hela den biten men jag tycker vi ändå redde ut det på ett bra sätt. Sen får vi det tungt i andra när de får två snabba men efter att jag gör min kasse så känns det som att vi lyfter oss och vi får mer energi till laget. Efter det tycker jag vi är det bättre laget, säger Wallmark, som hyllas av tränaren Joakim Fagervall.

Men det är inte offensiven som coachen lyfter fram.

– "Walle" var grym, fy fan vilken defensivt stark match han gör. Han är en klippa i det defensiva i dag, säger Fagervall.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn i sön 13 dec 2015, 22:52

NSD och Stålnacke.

Spoiler:
GÖTEBORG/ISHOCKEY Då: Krislag. I dag: Segermaskin.
Nu berättar Joakim Fagervall om förvandlingen – och om matchen som vände allt.
– Där började saker och ting falla på plats ordentligt, säger Luleå Hockey-tränaren.
Med drygt fyra minuter kvar av lördagens bortamatch mot Frölunda tar Johan Harju tag i pucken. Han spelar kallt över till Brendan Mikkelson som forcerar in Luleå Hockeys segerpuck.

Segern var Luleås sjätte raka och i de senaste nio matcherna har man tagit åtta trepoängare och seglat upp till en åttondeplats med bara en poäng från en direktbiljett till kvartsfinalspelet.

Annat var det för en månad sen. Hemma mot HV71 kom ännu en förlust och när de 18 första omgångarna summerades så hade norrbottningarna bara skrapat ihop 20 poäng, dessutom hade man släppt in 58 mål.

Nu berättar Joakim Fagervall om den tunga perioden, när vändningen kom och vad skillnaden är på Luleå Hockey nu mot då.

Till att börja med sätter han ord på inledningen av säsongen.

– Det var en vilsen resa där allihopa inte "commitade" till hundra procent. Det var inkonsekvent skulle jag vilja säga. Det fanns stunder i de där första matcherna som är jävligt bra men det var alldeles för kort tid under matcherna och man visste aldrig från period till period hur det skulle se ut, säger Joakim Fagervall.

Hur orolig hann man bli som tränare där?

– Jag är alltid orolig när vi inte vinner, varför vi inte vi vinner just i dag – för jag tycker vi nånstans har kapacitet att slå alla lag. Det är varje enskild händelse... Jag vete fan om orolig är rätt ord, man jag kan bli så där "varför gör vi så nu" när det inte funkar och man går åt fel håll eller missar sin markering.

Hur jobbade ni under den där perioden? Jag vet ju att det var en del möten, det brukar bli så...

– Jo, men det var ju det. Vi försökte göra allt vi kunde. Det är inte så att nån har blivit passiv eller försökt ta flykt utan det har nästan blivit tvärtom. Grabbarna har varit fantastiskt engagerade i allting och har velat komma till rätta med det. Alla jobbade hårt, inte bara vi ledare utan spelarna gjorde ett jävla bra jobb under hela perioden och gör det fortfarande.

"Väldigt, väldigt skarpt läge"
19 november. Efter landslagsuppehållet hade Luleå blivit överkört av Malmö och förlorat hemma mot HV71. Med både Daniel Larsson och Joel Lassinantti skadad så var det dags för juniormålvakten Filip Gustavsson att göra sin andra raka match.

För motståndet stod Örebro, spelplatsen var Behrn arena.

Luleå vinner med 2–1 – och det blev starten på förvandlingen.

– Nånstans där började saker och ting falla på plats ordentligt. Det blev väldigt, väldigt skarpt läge, tabelläget var väldigt skarpt och vi satte oss i en situation där vi... Det är svårt att förklara alltid, det är så jävla små marginaler som gör att det hade fortsatt eller... Nu gick det åt andra hållet istället, säger Fagervall.

Nånting måste ha hänt, vad?

– Jag säger fortfarande att alla tog ett jättestort ansvar och gruppen blev... Jag kände innan vi åkte till Örebro att "jajamensan, nu finns det". Det är som att harmonin är... Allting synkar, det finns kemier och det finns en väg och alla är på samma väg. Det är jättesvårt att förklara men om jag säger att vi var inkonsekvent tidigare så tycker jag att vi från den dagen har varit väldigt konsekvent. Vi har kunnat se likadana ut i match efter match och i byte efter byte, det är skillnaden.

"Alla jobbar klart"
Efter den vinsten har Luleå Hockey bara släppt in 16 mål på nio matcher.

Men några större spelmässiga förändringar har inte laget gjort, enligt Fagervall.

– Jag tycker nånstans att vi har samma typ av press, däremot tycker jag att vi kanske gör avvägningar med bättre bedömningar. Känner vi inte att vi kan gå på vissa grejer så går vi inte, då försöker vi vrida om det till en aggressiv press istället, säger Luleåtränaren och kommer in på det vinnande konceptet:

– Alla jobbar klart alla situationer. Det vet du ju, om du inte backcheckar fullt ut och inte alla är med i styrningen samtidigt så blir det ingen styrning. Du kan inte styra med tre man, utan grejen är att du måste styra och forechecka med fem man för att det ska funka.

Sen är ni inte lika omständliga i egen zon.

– Det är vi inte heller. Där har vi egentligen inte ändrat något utan grejen är att det stämmer. Det som är ändrat är kanske att vi är mer samlade och mer tillgängliga, jag tycker faktiskt att vi spelar oss ut på ett jävulskt mycket bättre sätt i dag än tidigare – och ändå är vi ganska kreativa men ändå på nåt sätt väldigt mycket enklare.

Drar nytta av starten
I början av säsongen spelade Luleå Hockey fast sig gång på gång i egen zon i sin ambition att spela sig ur via ett blad. Nu ser man allt oftare att de väljer ett enklare alternativ för att ta spelet framåt.

Det handlar inte om någon taktisk förändring – utan det handlar om att laget nu löser uppgifterna på ett bättre sätt.

– Precis där är den avvägningen som vi lyckas jävligt bra med, när vi inte kan spela oss ur situationer så tar vi ut pucken ur zon. Där fastnade vi för många gånger, vi spelade hem istället – nu kanske vi trycker ut den ur zon istället och tar en icing, säger Fagervall.

Det är ju ett kreativt spel det också.

– Ja, det är ju det – att spela efter situation.

Att Luleå hela tiden – ja, det vill man man fortfarande – har försökt lösa situationerna långt ner i banan genom att spela sig ur tycker Fagervall att laget nu har nytta av – i offensiven.

– Jag tycker det är viktigt att man vågar spela om situationerna, det är därför jag tror att vi har ett powerplay som är över 20 procent – för att vi ändå har försökt lira hela tiden. Det gjorde vi inte i fjol, då gav vi upp det ganska tidigt.

Har ni nån nytta nu av den tunga starten?

– Vi har en jättenytta av det. Om du låter dig läras av det så har du en jävla nytta av det. "Fan, vi har haft det jobbigt: Vad har vi lärt oss av det?". Man tar just det där att vi inte kan gena oss iväg ur egen zon utan vi måste spela klart situationerna. Det innebär att man inte behöver vara så förbannat kreativ varenda gång man ska ta ut pucken utan det kan räcka att få ut den utanför blålinjen ibland.

Blickar framåt
Nästa match för Luleås del är på annandagen hemma mot Färjestad. Nu blickar Joakim Fagervall fram emot vårsäsongen.

– Just i dagsläget är vi i en position där vi är fem poäng från tredjeplatsen, men grejen är den att det krävs ju att vinna några matcher till, vi måste ha en bättre andrahälft – då kommer vi positionera oss bra inför ett slutspel, säger Fagervall, som har en hel drös med skadade spelare men som också har ett lag i superform.

Så frågan känns given: Är det bra eller dåligt att uppehållet kommer nu?

– Jag tycker att det är jättebra med uppehåll. Den här formen som vi är i ser jag inte som något tillfälligt utan jag ser att vi är där på grund av att vi gör jobbet nu allihopa, säger Fagervall.

Jimmy Stålnacke
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5108
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Kocur i mån 14 dec 2015, 07:41

Nånschtans Nånschtans Nånschtans Nånschtans Nånschtans!

Kocur

Antal inlägg : 484
Join date : 15-10-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken i tis 15 dec 2015, 18:02

Vad säger finska backen i/enligt Kuriren? "Vill till SHL" är rubriken.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17645
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i tis 15 dec 2015, 18:18

Notera att det blåmarkerade i texten är en länk till expressen, som Kuriren hänvisat till.

http://www.kuriren.nu/100-hockey/backen-vill-till-shl-lulea-vore-ett-bra-alternativ-8634522.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey har specialstuderat en offensivt skicklig back – och intresset är ömsesidigt.
Under måndagen kunde Expressen avslöja att Luleå Hockey har visat intresse för den finske backen Otso Rantakari, 22, som spelar med Blues i SM-liiga.

På 29 matcher har Rantakari gjort 3 mål och 12 assist den här säsongen. Eftersom Blues är konkurshotat kan spelare snabbt bli tillgängliga på marknaden.

– Vi vet om honom. Det är en mer offensivt präglad back. Överhuvudtaget har Blues bekymmer och många av deras spelare verkar vara tillgängliga att lämna, säger "Osten" Bergström till Sport-Expressen.

Tidningen skriver att sportchefen har varit på plats i Uleåborg för att specialstudera just Rantakari. Enligt Kurirens uppgifter har "Osten" också varit i Helsingfors med samma uppdrag.

22-åringens agent, Thomas Sjögren, säger så här om situationen för sin klient:

– Han vill till SHL och Luleå hade varit ett bra alternativ. Han vill ta nästa steg i karriären


Senast ändrad av Urken den tis 15 dec 2015, 18:19, ändrad totalt 1 gång
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av KaptenBlodskelett i tis 15 dec 2015, 18:19

@Urken skrev:Notera att det blåmarkerade i texten är en länk till expressen, som Kuriren hänvisat till.

http://www.kuriren.nu/100-hockey/backen-vill-till-shl-lulea-vore-ett-bra-alternativ-8634522.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey har specialstuderat en offensivt skicklig back – och intresset är ömsesidigt.
Under måndagen kunde Expressen avslöja att Luleå Hockey har visat intresse för den finske backen Otso Rantakari, 22, som spelar med Blues i SM-liiga.

På 29 matcher har Rantakari gjort 3 mål och 12 assist den här säsongen. Eftersom Blues är konkurshotat kan spelare snabbt bli tillgängliga på marknaden.

– Vi vet om honom. Det är en mer offensivt präglad back. Överhuvudtaget har Blues bekymmer och många av deras spelare verkar vara tillgängliga att lämna, säger "Osten" Bergström till Sport-Expressen.

Tidningen skriver att sportchefen har varit på plats i Uleåborg för att specialstudera just Rantakari. Enligt Kurirens uppgifter har "Osten" också varit i Helsingfors med samma uppdrag.

22-åringens agent, Thomas Sjögren, säger så här om situationen för sin klient:

– Han vill till SHL och Luleå hade varit ett bra alternativ. Han vill ta nästa steg i karriären
Spännande! Artikeln om Petrell hade varit kul att läsa med. Smile
KaptenBlodskelett
KaptenBlodskelett

Antal inlägg : 2533
Join date : 14-03-08
Ort : Arjeplog

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 11 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken i tis 15 dec 2015, 18:21

Ping @KaptenBlodskelett!

http://www.kuriren.nu/100-hockey/da-kan-forwarden-gora-comeback-8633788.aspx

Spoiler:
ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey-forwarden rehabiliterar sin ljumskskada och hoppas att han ska vara tillbaka efter uppehållet.
Det var i SHL-matchen mot Rögle i torsdags som oturen var framme för flera Luleå Hockey-spelare.

Victor Ekarv drabbades av hjärnskakning och en knäskada efter en tackling, Jonathan Granström slog upp en gammal skada och Lennart Petrells ljumske "somnade" som tränaren Joakim Fagervall beskrev det.

– Ett av de sista bytena skulle jag ta en lång åkning från egen zon för att forechecka. Då hörde jag en liten smäll från höften och förstod på en gång att jag var tvungen att åka av isen, säger Lennart Petrell.

Den finske forwarden berättar att ljumsken är något som har stört honom en längre period och att den till slut sa ifrån.

– Den gav upp tre dagar för tidigt, säger han skämtsamt.

Petrell missade därmed sista grundseriematchen innan juluppehållet, mot Frölunda.

Men han hoppas vara tillbaka efter högtiden.

– Det finns en rätt hyfsad chans att jag spelar efter julafton, men det är fortfarande tidigt att säga något.

Själv berättar han att skadan sitter i ljumskområdet i en muskel och att det är värsta tänkbara scenario. Däremot kommer uppehållet lägligt. På torsdag tränar laget och då hoppas han kunna vara med i någon form.

– Jag kör lite rehab och enkla benövningar. Jag kan gå och det här påverkar inte mitt vanliga liv – skadan kommer inte bli värre. Men vi får se, de första dagarna kommer jag nog vila.

Finländarens kontrakt går ut nästa säsong och någon diskussion har inte inletts med Luleå Hockey om en förlängning.

– Jag har inte pratat med någon förutom min agent. Vi kommer definitivt höra av oss till "Osten" om inte han hinner göra det först. Jag skulle inte ha några problem att stanna i Luleå i framtiden, men det är två parter och de måste se något i mig också.

Julafton kommer han fira hemma, tillsammans med familjen, Ilari Melart och hans flickvän, samt Toni Rajala.

– Det blir en traditionell finsk julafton, ganska likt den svenska. Det blir härligt med en ledig dag tillsammans med familjen och vänner och jag kan inte vänta till julbordet.

Är det du som lagar mat?

– Skinkan gör jag. Sen försöker jag hjälpa min fru med det jag kan. Men just skinkan är min grej. Traditionellt åker den in i ugnen den 23:e, det är så jag har växt upp med min pappa och nu får jag möjligheten att göra det med mina egna barn, säger Petrell.
Urken
Urken

Antal inlägg : 15989
Join date : 12-01-21
Age : 28
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sida 11 av 19 Föregående  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19  Nästa

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet