Låst material från diverse medier i sin helhet

+102
Atlet
Metheuz
Hjalmar_Vuopio
Hellcop
Björnpappa
Xerzocx
Lehto
håkke
Crille
Dustin
kokostrollet
Taabe
rasbiologen
Jokerman
Snattran
Jonken
Ferros
Norrlandstoken
tibet
Hankburger
oggskar
Lulefan
Antwon
Urken
ezz
Blinders
Donten_
GLHF
Simon90
#96
GustenA
Monco
Grimster
Nr10
arra
hokkzorz
Kocur
Sir Prozac
amarule
Loop
Davidoff
Myrman
Puckad
Kagen
JuniorX
Chewchew
Dentos
Freno
rumpztr
JonasÅström
Mickeee
Patrik82
Hockeyprofessorn
Wolfhunter
Jagr
Dilox
makkanmakkan
Kallepedal
NallePhu
Scouten
CKa
Rikky
icemask
nummer 17
LHF96
KaptenBlodskelett
JoakimJ
Admin
Tony Moore
mango
Hentos_Bror
MickkeJ
Lasse Proppmätt
Snikne Ville
zamboni
Pajala
Bamsefar
Swhy
Micke80
Norlin
Tigerman
Slapshot
Old Brooklyn
Redbear
Ivanhoe
Diktatorn
LuleåWinston
Lars158
LubosC
FruktHamster
LulefanGBG
Zeth
Donowitz
MrA
Högljudd
pingu
Helge
inlandsjävel
Rönken
Mange
Ingemar
Salle
106 posters

Sida 2 av 21 Föregående  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Nästa

Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tor 10 jul 2014, 12:17

Tack Lars Smile
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 fre 11 jul 2014, 23:15

LULEÅ/ISHOCKEY Mark Owuyas dopingsavstäning berör. Nu berättar Luleå Hockeys klubbdirektör Thor Stöckel om sin syn på orsaken bakom de svarta rubrikerna.
ANNONS

ANNONS

Dagen efter uppståndelsen kring Luleå Hockey-målvakten Mark Owuyas ett år långa dopingavstängning når NSD klubbdirektören Thor Stöckel.

Stöckel har semester och säger, likt sina kollegor i Luleå Hockeys ledning, att han inte är tillräckligt insatt för att ge ett relevant utlåtande kring Owuyas avstängning.

Men han är tydlig:

– Jag hoppas all media har förstått – Mark är ju inte dopad. Det handlar om något helt annat, säger Stöckel.

"Det finns rutiner och regler"
Det var efter en obligatorisk träning i vintras som en dopingkontrollant skulle testa Owuya, som bröt mot reglerna när han ensam gick in på toaletten.

Efter den efterföljande målvaktsträningen testades Owuya negativt för doping.

– Jag tycker att det är viktigt att det finns rutiner och regler, men det är en helt annan dimension om Mark hade varit dopad. Det kan handla om ett missförstånd som gör att den här situationen har uppstått, vilket är jätteolyckligt. Jag tror att man måste förstå vad som har hänt innan man drar för stora slutsatser. Både media och vi övriga, säger Thor Stöckel och fortsätter:

– Innan jag överhuvudtaget, och jag hoppas att jag är tydlig med detta, vill ta ställning skulle jag vilja prata med respresenter från dopingnämnden. Men de är ju på semester, så jag har inte fått tag på dem.

Naturligtvis vill man sätta sig ner med Mark och reda ut hur detta gick till. Men å andra sidan är detta en fråga mellan Mark och dopingnämnden.

Hur ska ni hjälpa honom?

– Det är upp till Mark. Det är Mark och dopingnämnden som är de två parterna. Vi är arbetsgivare och får, i den mån han vill, försöka hjälpa honom. Vi försöker hjälpa alla våra anställda, det är vår skyldighet. Sen har vi ett regelverk, visar det sig att någon av våra medarbetare inte följer det så måste vi agera.

Är ni säkra på att Mark Owuya inte är dopad?

– Nej, men det är ingenting jag skulle fråga dig: ”Är du helt säker på att jag är nykter?”. Det är ju en hypotetisk fråga. Eller menar du nu – för han är ju testad?

Dopingkontrallanten menar att han kan ha manipulerat testet på toaletten.

– Det är ju vansinniga spekulationer, som jag tycker är väldigt oprofesionellt att uttala sig om. Om hon känner så är det väl en sak. Men det är ju insuniationer. Däremot, om det finns ett regelverk så tycker jag att alla ska känna till det och följa det. Har man missat någonstans får man titta på det och se vad den rimliga konsekvensen är. Om man gör fel måste man utreda vad det beror på, säger Stöckel.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 fre 11 jul 2014, 23:19

ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockeys målvakt Mark Owuya har kopplat in Sico för att driva hans fall vidare. Spelarnas intresse organisation är bedrövade över hur Owuyas fall hanterats.
ANNONS

Det var under torsdagen som Mark Owuya stängdes av i ett år från all idrott efter att ha begått regelbrott under en dopingkontroll. Owuya ska ha stängt in sig på toaletten innan han gjorde dopingprovet, vilket inte är tillåtet då dopingkontrollanten inte kunde ha honom under uppsikt. Därför bedömmer man att Luleåspelaren kan ha manipulerat resultatet.

Mark Owuya gick tidigt ut och meddelade att han kommer överklaga domen, och nu har målvakten kopplat in organisationen Sico, spelarnas intresseorganisation, för att driva fallet vidare.

– Vi har bedrövade över situationen. Det är helt vansinnigt, säger Erik Zackrisson, Sico:s generalsekreterare.

Zackrisson menar att Mark Owuya inte har begått något regelbrott och att hela dopingkontrollen gått till på ett felaktigt sätt.

– Allting verkar ha gått fel. Det är fel i regelverket och fel i proccessen, säger Zackrisson och fortsätter:

– Mark (Owuya) har gjort provet precis som han skulle och det har visat att han inte är dopad. Han hade inte tränat klart och det var inga problem med den saken, säger Zackrisson.

Men ser ni inget problem med att han stängde in sig på toaletten och kan ha manipulerat resultatet?

– Nej, det där är helt förtal. Han fortsatte ju dessutom att träna och svettas bort ännu mer vätska så det borde snarare visa åt andra hållet i så fall. Det är en miss i kommunikationen, säger Zackrisson.

Erik Zackrisson menar att det är en katastrof att detta händer under den här perioden i Owuyas karriär då målvakten bara är 25 år gammal.

Har du pratat med Mark (Owuya) personligen om det här?

– Ja absolut.

Vad säger han?

– Det är en tragedi för honom. Han är jätteledsen och kan inte förstå att han är avstängd. Han är 25 år gammal och mitt uppe i sin karriär. Det är verkligen en stor påverkan på hans framtida karriär som hockeyspelare, säger Erik Zackrisson.

Från Luleå Hockeys sida avvaktar man tills Mark Owuyas överklagan.

– Han har på sig till 28 juli att överklaga och det kommer han göra. Vi upptar arbetet med att hitta en center, säger Lars "Osten" Bergström.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 tor 24 jul 2014, 19:13

ISHOCKEY/LULEÅ En rad stjärnspelare har lämnat och en hel tränarstab har bytts ut. Nu berättar Lars ”Osten” Bergström om hur Luleå Hockey lyssnat till vad fansen vill ha när han byggt ihop det nya laget. Hur kännbar förlusten av Linus Klasen blivit samtidigt som han passar på att skicka en passning till SM-finalisten Färjestad.
ANNONS

Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström har fått avbryta semestern för att ta sig till Coop Norrbotten Arena. Anledningen till avbrottet är att han just har hållit i en presskonferens där han presenterat den kanadensiske centern Stephen Dixon som, enligt honom själv, är lagets sista nyförvärv inför seriestarten. Efter att ha blivit intervjuad av TV och radio bjuder han in Kuriren i ledarrummet inne i hemmaarenans katakomber.

Det har varit en händelserik ”silly season” för Luleå Hockey. Inte nog med att man har tvingats ersätta nio spelartapp så har en hel tränarstab dessutom bytts ut. För de flesta sportchefer hade nog det varit en svettig uppgift. Men om man ska tro Bergström så har han till och med hunnit med att ha en riktig semester.

– Jodå, det har jag och även om det emellanåt blir en del hockeyjobb och media också så är jag ju lite van det så jag har kunnat njuta och koppla av. Och på ett bra sätt kunna hantera det här att vi ska få ihop det till slut och nu har vi ju truppen färdig, säger Lars ”Osten” Bergström.

Av de nio spelarna som lämnat klubben var sex av dem svenska landslagsmän förra säsongen. Ett spelartapp har dock blivit mer kännbar än de andra. När stjärnspelaren Linus Klasen valde att lämna Luleå för spel med Lugano fick norrbottningarna tänka om. När inte hans spetskompetens fanns att tillgå längre så blev man tvungen att lägga om strategin från grunden.

– Klasen är ju en spelare som i sina bästa stunder tillhör toppen av vad som finns. Jag menar, det är få som har hans skicklighet och kvickhet i det man gör och då är han ju väldigt sevärd och väldigt effektiv. Men den typen av spelare kan i bland inte alltid få ut det dem har och i bland kan också motståndarna ha en benägenhet att försöka få bort dem också. Klasen var jättebra och bidrog med väldigt mycket men det är en spelarkategori som är svår att ersätta. Det finns få som har den nivån så vi har försökt tänka och bygga på ett lite annorlunda sätt.

Med det menar sportchefen att Luleå ska bli ett tuffare lag än tidigare säsonger. Enligt Bergström har man lyssnat till vad man tror att publiken och fansen vill ha för typ av spelare ute på isen när man har byggt laget.

– Dels brukar de spelarna vara väldigt omtyckta. Det är litegrann en stil som Luleå haft genom åren att man vill vinna sina matcher, vinna sina närkamper och vara effektiva. Det brukar fansen och publiken gilla så vi kommer spela en skridskostark och intensiv hockey som kommer att vara fysisk i sin karaktär men också underhållande så jag tycker att vi har en bra mix där. Vi kommer nog att spela på ett lite annorlunda sätt och det kan passa, ofta när det kommer till avgörande så är det mycket kamp. Du måste spela med disciplin men man måste vara effektiv också och det brukar kunna vara deras ”före”, så där har vi ett par rejäla pjäser att tillgå, säger Bergström.

Förutom att stjärnorna Linus Klasen och Niklas Olausson lämnat för spel utomlands så tappade man dessutom en trio med spelare bestående av Daniel Gunnarsson, Anton Hedman och Linus Persson till Färjestad. Men det är inget som oroar Bergström, som dessutom passar på att skicka en passning till förra säsongens silvermedaljörer.

– Tittar du tillbaka så har vi nästan varje år haft en stor spelaromsättning trots att vi inte har velat det. Det är ett tecken på att vi gör någonting bra. Spelarna är intressanta både på den internationella marknaden och även svenska klubbar är intresserade av våra spelare. Sveriges genom tiderna bästa lag tar tre spelare från Luleå Hockey... Men det är bra att vi kan hjälpa dem att bli bättre, säger han med ett skratt.

– Vi kommer se till att vi ska slå dem ändå.Han fortsätter:

– Man vill ju jobba med kontinuitet och spelare som är bra vill man ju behålla men en fördel är ju att vi ganska tidigt hade klart för oss vilka som skulle bli kvar och vilka som skulle lämna och därför fick vi kanske ett initiativ när i skulle börja rekrytera så det hjälpte ju. Vi har ju varit klara med truppen ganska länge förutom den här sista ”mister center” då som vi nu sätter på plats.

Till den här säsongen har dessutom en tränar-era tagit slut. Jonas Rönnqvist och Thomas ”Bulan” Berglund valde att inte förlänga sina kontrakt med Luleå Hockey. Under deras fyra år lyfte de klubben och tog laget hela vägen till en SM-final samtidigt som de etablerade Luleå till ett topplag i SHL.

Ersättare blir en rad Luleåbekantingar i Joakim Fagervall, Stefan ”Skuggan” Nilsson och Anders Burström som ska styra skutan mot nya mål.

– De (Rönnqvist och Berglund) har varit hos oss under en lång tid och de har gjort ett bra jobb under de här fyra åren. Vi var ganska tidigt klara med att det skulle bli ett byte och i det bytet så tycker jag ändå att vi har lyckats fortsätta med kontinuiteten med den norrbottniska och Luleå Hockey-prägeln på den fortsatta tränarsituationen och de har en väldigt intressant kompetens var och en för sig som då ska bakas ihop. Så där kunde vi inte ha lyckats bättre tycker jag.

– Det är också så att genom åren har Luleå Hockey alltid förlitat sig på ganska mycket egna tränarlösningar och det har ofta varit ett ganska bra koncept.

Den nya tränarstaben kommer tillsammans med det nya laget ha en del att leva upp till då målsättningen till nästa säsong är hög.

– Man måste alltid titta på hur de andra lagen ser ut. Trupperna kan förändras till den sista januari men Luleå Hockey har höga ambitioner och målsättning. Vi vill vara bland de fyra bästa lagen och det går inte att förneka att vi inom Luleå Hockey och alla som följer oss runtomkring och håller på oss vi drömmer om det där guldet och det är det vi jobbar för, säger Lars ”Osten” Bergström.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 tor 24 jul 2014, 19:14

Osten om....

... Vem som får årets genombrott: ”Jättesvårt då det finns så många. Men om jag ska sätta en slant på någon så tror jag att Daniel Zaar kommer att göra en väldigt bra säsong. ”

... Vad som blir den största utmaningen: ”Det blir att snabbt hitta en harmoni och en effektivitet med den nya tränarstaben och grupperingen. Men det brukar vi vara bra på och den största utmaningen är att vi ska stå distansen ut”

... Förväntningarna supportrarna ska ha på laget: ”Man ska ha höga förväntningar på Luleå Hockey. De ska vara realistiska och man ska alltid vara ödmjuk men ska alltid ha höga förhoppningar och vi själva tror på ett positivt år för Luleå Hockey”

... Målvaktsuppsättningen: ”Daniel Larsson är en bra målvakt i en bra ålder. Han har skaffat sig bra erfarenhet, rent spelläsningsmässigt och teknikmässigt en supertalang. Jag hoppas att han får ihop det fullt ut för det är en målvakt som kan spela ett väldigt bra målvaktsspel. Vi har Joel Lassinantti och Samuel Ward som båda två är juniorlandslagsmän och som fortsätter att bibehålla Luleå Hockeys goda målvaktstradition. Vi har både kompetens, erfarenhet och ungdom så det ska bli spännande.”

... Seriepremiären mot Skellefteå: ”Den kan bli intressant”

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 mån 28 jul 2014, 16:44

Då var det mest hatade testet bland hockeyspelare klart. En efter en föll de bort och till slut var bara nyförvärvet Daniel Zaar kvar.
– Skönt att jag klarade att slå mitt rekord, men det här är ett grymt test, säger Zaar.

Efter morgonens gympass med benböj, bänkpress och frivändningar var det så dags för testen som de flesta hockeyspelare bävar för. I Luleå Hockey heter lagets stjärna på beep-test Daniel Zaar. Enligt fystränare Petter Pettersson är Zaar så pass bra i löpning att hans träning är lite specialanpassad.

– Vi bestämde oss i somras att han inte skulle springa så mycket för det behöver han inte hans resultat här på beep-testet är klart över snittet bland ishockeyspelare. Han fick några extra styrkepass istället. Hans 15/5 är i paritet med vad fotbollsspelare bör ligga på en hockeyspelare bör ligga på minst 14/1 vilket innebär att Zaar sprang ungefär 18 vändor mer än det, förklarar Pettersson.

Under beep-testet så var det tydligt hur tufft det är då spelare gick från att ha sett ganska pigga ut vid en vändning och 20 meter senare vara helt utpumpade. Väggen drabbade också Zaar, men han var den som höll ut längst.

– Det går inte riktigt att beskriva känslan, men du går från fullt ös till noll på bara några sekunder. Helt plötsligt så dör du bara och då går det inte att fortsätta.

För Luleå Hockey och Petter Pettersson så är testet ett sätt att ta reda på hur träningen varit under sommaren och han var nöjd med utslaget.–  Vi har lagt ett större fokus på konditionsträningen och tillsammans med den nya pulsbaserade uppföljningen har vi testat att ligga på gränsen vad gäller löpning och det har slagit väl ut.

Jag tror att de flesta spelare kände som Niklas Fogström när han klev av.

– Det här var grymt känns riktigt skönt att vi är klar med det här nu, förklarar Fogström.

– Det är alltid lite ångest inför ett konditionstest för det gör ont oavsett om det handlar om ett coopertest eller ett beeptest, säger Pettersson.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar lör 02 aug 2014, 15:17

Nån som har tillgång till artikeln med Burra i NSD?
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn lör 02 aug 2014, 17:16

LULEÅ/ISHOCKEY Efter en tid bortom rampljuset njuter Anders Burström över sin nya roll i sin hjärteklubb. Nu vill han utveckla boxplay, anfallsspel och förklara vikten av det mentala spelet.
Anders "Burra" Burström lyser av glädje när han står utanför Luleå Hockeys omklädningsrum. Den forne Luleå Hockey-centern, som under sina 15 år som spelare i klubben spelade 666 elitseriematcher, får göra det han trivs med allra bäst – att vara på isen.

Visserligen inte som spelare, men dock som tränare.

– Det är kul som fasiken att vara igång. Det är detta man har längtat efter, säger Burström.

Efter den gångna, fiaskostämplade, säsongen har Luleå Hockey en ny tränarkonstellation. I den ingår huvudtränaren Joakim Fagervall, målvaktstränaren Gusten Törnqvist och de assisterande tränarna Stefan "Skuggan" Nilsson och Anders Burström.

– Det är en härlig utmaning. Att få jobba tillsammans med Fagervall, "Skuggan" och Gusten är enormt kul. Jag och vi är grymt taggade och ser det som en jäkla stolthet att vara ledare för Luleå Hockey, säger Burström.

38-åringen har varit forwardscoach i Piteå de två senaste säsongerna. Han har samtidigt varit involverad i Framtidsgruppen, som scoutar potentiella nyförvärv åt Luleå Hockey.

– Man har aldrig riktigt tagit bort tråden till klubben, men jag har ändå fått en viss distans till elithockeyn. Det har varit nyttigt att vara ifrån ett tag. Att hitta ett lugn i vårt ledarskap, att hitta en balans i livet för att få ut så mycket som möjligt.

Nu vill Luleå Hockey-legendaren vässa detaljer. Burström ansvarar över anfallsspelet, boxplay – och den mentala biten.

– Det spelar ingen roll hur mycket du tränar och gnuggar taktik och styrka – har du inte med huvudet i det du gör i inspiration, motivation och glädje så... i slutändan är det där det avgörs.

Hur vill du beskriva dig som tränare?

– Oj, det är alltid svårt... Min ambition är att vara engagerad och lyhörd. Fast att vi är tränare så vill man att killarna ska känna att vi är ett gäng som jobbar mot samma mål. Det är inte de och vi. Min personlighet till spelarna är att få dem att känna det, att vi gör en resa tillsammans.

Under sin aktiva karriär producerade Burström inte många mål – trots det ansvarar han nu över lagets anfallsspel.

– Jag ser det ändå som att jag har en god hockeybakgrund där jag kan se hur forwards ska jobba, likväl som jag kan se hur defensiven ska vara. Som jag ser det kan jag hjälpa forwards rätt bra, och tillsammans hitta lösningar i anfallsspelet. Men "Skuggan" kommer också bli en viktig del där.

Som spelare var Burström däremot en boxplay-specialist, vilket gör att det faller sig naturligt att han kommer basa över Luleå Hockeys spel i just den grenen.

– Man har ju en viss bild på hur jag tror är ett bra boxplay. Men det är ingenting som jag kan säga: " så ska vi göra", utan vi har en tanke och sen är det spelarna som ska köra på den också. Det är viktigt att föra en dialog med spelarna så att de känner sig bekväma med hur vi tänker.

Hur ser ett drömlikt boxplay ut?

– Drömmen är när man varken blir passiva uppe i banan eller i egen zon. Jag gillar ett boxplay där man är väldigt, väldigt aktiv i egen zon där man inte ger motståndaren onödigt med tid. Jag tror att under en säsong har man mer vinning av att vara aktiv en passiv.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn lör 02 aug 2014, 17:17

Eric Persson på NSD är mannen som ska ha äran för artikeln.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar lör 02 aug 2014, 17:57

Tack Smile
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 sön 03 aug 2014, 14:16

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/article19305252.ab

Drygt en månad kvar till SHL-premiär och dags för en drös försäsongsmatcher.
Sportbladets Emil K Lagnelius har granskat lagen och satt betyg på spelartrupperna som de ser ut i dag
Emil K Lagnelius


Tipsa
Skriv ut
Brynäs

MÅLVAKTER:
Bernhard Starkbaum
Jonas Johansson
Kommentar: Bernhard Starkbaum var utfryst i Modo under halva förra säsongen, men fiskades upp av ­Brynäs, där han avslutade säsongen starkt. Med oprövade 18-åringen ­Jonas Johansson som back up vilar ett stort ansvar på Starkbaums axlar.
BACKAR:
Simon Bertilsson
Lukas Kilström
Jörgen Sundqvist
Christian Djoos
Niclas Andersén – NY!
Mattias Nörstebö – NY!
David Westlund – NY!
Oscar Eklund – NY!
Kommentar: Har förvisso tappat poängsprutan Ryan Gunderson, men har samtidigt fått in stabila ­pjäser som Niclas Andersén och ­Oscar Eklund. 19-årige supertalangen Christian Djoos lär växa ytterligare.
FORWARDS:
Daniel Brodin
Sebastian Enterfeldt
Alexander Lindgren
Jonas Nordquist
Jesper Ollas
Anton Rödin
Bill Sweatt
Greg Scott
Adam Brodecki – NY!
Oskar Lindblom – NY!
Sondre Olden – NY!
Jacob Blomqvist – NY!
Pathrik Vesterholm – NY!
Ponthus Vesterholm – NY!
Kommentar: Tvillingarna Westerholm var stjärnor i Bik Karlskoga. Nu är det upp till bevis för 22-åringarna i SHL. Inga supervärvningar på ­forwardssidan i övrigt, men stabil stomme sedan i fjol.
TRÄNARE:
Kommentar: Tommy Jonsson förde klubben till SM-guld 2012 och utsågs till årets tränare. Efter två kvartsfinalförluster undrar vi om han har glöden kvar?
SUMMA: 11
Djurgården

MÅLVAKTER
Mikael Tellqvist – NY!
Mantas Armalis – NY!
Linus Söderström – NY!
Kommentar: Mikael Tellqvist vann SM-guld med Djurgården ­redan 2001 och är nu tillbaka efter NHL- och KHL-spel. Fotomodellen Mantas Armalis är en stabil ­back-up.
BACKAR
Alexander Falk
Philip Holm
Marcus Högström
Alexander Deilert
Robin Norell
Linus Arnesson
Andreas Englund
Adam Ollas Mattsson
Markus Nordlund – NY!
Daniel Fernholm – NY!
Wilhelm Westlund – NY!
Kommentar: Här ser det darrigt ut sedan man tappat lagkaptenen Timmy Pettersson och gjort sig av med skridskoskicklige Nils Andersson. Finlandsfärjan Daniel Fernholm är inget att luta sig mot.
FORWARDS
Nicklas Heinerö
Måns Krüger
Mikael Ahlén
Marcus Sörensen
Mattias Guter
Henrik Eriksson
Joakim Eriksson
Michael Holmqvist
Markus Ljungh
Steve Saviano
Robin Alvarez – NY!
Erik Nyström – NY!
David Rundqvist – NY!
Vyacheslav Trukhno – NY!
Mikael Samuelsson – NY!
Kommentar: Djurgårdens anfall hade sett riktigt vasst ut – om laget var kvar i allsvenskan. Nu förstår man varför sportchefen Challe Berglund lämnar sin post innan ­seriepremiären. Starkt dock att knyta till sig NHL-veteranen Micke Samuelsson.
TRÄNARE
Kommentar: Många trodde att ”Säcken” var förbrukad när han kickades av LHC 2012 och tog ett steg tillbaka till Djurgårdens J20. Men när han hoppade in i hetluften under förra säsongen visade han klass.
Summa: 9
Frölunda

MÅLVAKTER
Linus Fernström
Lars Johansson
Fredrik Bergvik
Kommentar: Lars Johansson var dominant i allsvenska Västerås och gjorde en stabil debutsäsong i SHL. Sporras bra av Linus Fernström. Men vem är egentligen förste­keeper?
BACKAR
Oliver Bohm
Emil Djuse
Erik Gustafsson
Christoffer Persson
Mikael Wikstrand
Christian Bäckman
Oscar Fantenberg – NY!
Elias Fälth – NY!
Kommentar: Har tappat Klingberg och Ahnelöv, men hittat likvärdiga ersättare i Fantenberg och Fälth. Har en ung stomme som bara blir bättre och bättre.
FORWARDS
Anton Axelsson
Anton Blidh
Robin Figren
Max Görtz
Andreas Johnson
Magnus Kahnberg
Erik Karlsson
Nicklas Lasu
Joel Lundqvist
Mathis Olimb
Mats Rosseli Olsen
Pontus Widerström
Mattias Janmark – NY!
Sebastian Stålberg – NY!
Artturi Lehkonen – NY!
Kommentar: Liraren Dick Axelsson har flyttat, men Mattias Janmark är ett klassförvärv. Frölundas anfall var bra i fjol och blir i år ännu bättre. Artturi Lehkonen och Jonas Johnsons  son Andreas är super­talanger.
TRÄNARE
Kommentar: Roger Rönnberg har värvat med sig en drös talanger ­sedan tiden som förbundskapten för Juniorkronorna. Men trots en bra grundserie åkte laget ut i kvartsfinal i fjol.
SUMMA 14
Färjestad

MÅLVAKTER
Fredrik Pettersson-Wentzel
Danny Taylor
Justin Pogge – NY!
Kommentar: Fredrik Pettersson-Wentzel tog över förstaspaden i fjol, men får hård konkurrens av Justin Pogge som gjort succé i allsvenska Bik Karlskoga. Långtidsskadade Danny Taylor har ett år kvar på ­kontraktet, köps han ut?
BACKAR
Niklas Arell
Oliver Kylington
Anton Grundel
Ole-Kristian Tollefsen
Wilhelm Westlund
Jesper B. Jensen – NY!
Daniel Gunnarsson – NY!
Shawn Lalonde – NY!
Kommentar: Har gjort sig av med tröga Lajunen och Belle och fått in ett klassförvärv i Daniel Gunnarsson. Tollefsen är generalen i en stark backuppsättning. Kylington kan bli hur bra som helst.
FORWARDS
Christoffer Forsberg
Milan Gulas
Joakim Hillding
Marius Holtet
Joakim Nygård
Per Åslund
Martin Röymark
Rickard Wallin
Johan Olofsson
Jakub Klepis – NY!
Luciano Aquino – NY!
Joachim Rohdin – NY!
Linus Persson – NY!
Anton Hedman – NY!
Kommentar: Jakub Klepis är ett riktigt intressant nyförvärv som kan bli ligans stjärna. Kan hagfôrsingen Linus Persson hitta målet igen på värmländsk is? Det behövs, efter att laget tappat Pontus Åberg.
TRÄNARE
Kommentar: Tommy Samuelsson har tagit sex SM-guld med FBK – tre som tränare, tre som spelare. Nu är han tillbaka i Familjen efter en tre­årig sejour i Vienna Capitals.

SUMMA 14
HV71

MÅLVAKTER
Gustaf Wesslau
Erik Ersberg – NY!
Kommentar: Gustaf Wesslau, som var glödhet i Djurgården, har stagnerat under två säsonger i HV71. Även Erik Ersberg känns på väg nedåt
i karriären efter en säsong i tyska
ligan.
BACKAR
Axel Eidstedt
Mattias Karlsson
Simon Karlsson
David Petrasek
Lawrence Pilut
Jesper Williamsson
Kristofer Berglund – NY!
Andreas Frisk – NY!
Chris Campoli
Kommentar: Har tappat flera tunga pjäser som Fälth, Fantenberg och Johansson och inte värvat in ­något som imponerar. Lagkaptenen David Petrasek har för stor roll sett till prestation. Lawrence Pilut är en supertalang.
FORWARDS
Erik Andersson
Anton Bengtsson
Ted Brithén
Patrik Carlsson
Erik Christensen
Kevin Fiala
Riley Holzapfel
Johan Johnsson
Andreas Jämtin
Marcus Nilson
Filip Sandberg
Sebastian Strandberg
Christoffer Törngren
Björn Melin – NY!
Calle Ridderwalll - NY!
Kommentar: Det andas inte framtid att värva hem en trött Björn Melin som har sett sina bästa dagar. ­Förhoppningsvis satsar Andreas ­Johansson på ungdomarna Bengtsson, Brithén, Fiala, Sandberg och Strandberg och låter dem växa.
TRÄNARE
Kommentar: Hetlevrade Andreas Johansson måste tillåtas att ta stor plats och köra sitt race fullt ut. Han är en känslomänniska som kan engagera ett HV som behöver vakna ­efter några år i dvala.
SUMMA 10
Leksand

MÅLVAKTER
Oscar Alsenfelt
Joel Gistedt
Kommentar: Oscar Alsenfelt har efter frysfacket i Modo växt ut till en jätte. Joel Gistedt var kung i allsvenskan, men har det svårare
i SHL. Ändå en stabil andrekeeper.
BACKAR
Johan Svedberg
Simon Erlandsson
Kevin Kapstad
Joonas Rönnberg
Brian Connelly – NY!
Tobias Ekberg – NY!
Robin Jacobsson – NY!
Jonas Frögren – NY!
Robin Gartner – NY!
Kommentar: Har tappat poängkungen Patrik Hersley, men fått in sheriffen Jonas Frögren. En riktigt tung värvning, men frågan är om ­inte försvaret blir lite väl orörligt med tre backar på hundra kilo (Frögren, ­Jacobsson, Rönnberg)?
FORWARDS
Tobias Forsberg
Ryan Russell
Martin Grönberg
Jens Bergenström
Pär Edblom
Johan Ryno
Fabian Brunnström
Fredrik Händemark
Fredrik Forsberg
Tomi Sallinen – NY!
Viktor Mårtensson – NY!
Eric Himelfarb – NY!
Jack Connolly – NY!
Chris Connolly – NY!
Toni Kähkönen – NY!
Kommentar: Lirare som Micke ­Johansson och Jacob de la Rose är borta. Tveksamt om Eric Himelfarb och Jack Connolly kan fylla luckan. Men Leksand känns ändå vasst på forwardssidan. Spännande med bråkstaken Viktor Mårtensson.
TRÄNARE
Kommentar: Det är inte längesen Andreas Appelgren var andretränare i allsvenskan. Nu är han head coach – i SHL. I samma klubb. 47-åringen växer med uppgiften.
SUMMA 12
Linköping

MÅLVAKTER
Marcus Högberg
David Rautio – NY!
Jacob Johansson – NY!
Kommentar: David Rautio, ny från Luleå, är en stabil puckmotare, men går han sönder ser det osäkert ut med orutinerade back ups.
BACKAR
Magnus Johansson
Carl Dahlström
Linus Hultström
Jonas Junland
Anton Karlsson
Mark Matheson
Daniel Rahimi
Kommentar: Viktiga kuggar är kvar, men LHC har tappat Mattias Bäckman och Jesper Pettersson ­utan att något nytt har kommit in. Hur länge orkar Magnus Johansson, snart 41, bära försvaret?
FORWARDS
Jonas Almtorp
Sebastian Karlsson
Chad Kolarik
Johannes Salmonsson
Mattias Sjögren
Oscar Sundh
Jakub Vrana
Kent McDonell
Claes Nordén
Fredric Andersson – NY!
Nichlas Hardt – NY!
Broc Little – NY!
Jacob Micflikier – NY!
Jeff Taffe –NY!
Kommentar: Blytunga förluster i poängsprutorna Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson. Liraren Broc Little har värvats in, men det räcker inte långt.
TRÄNARE
Kommentar: När nyckelspelare försvunnit och sportchef saknas är tränaren Roger ­Melin lagets viktigaste kugge. SHL:s bästa matchcoach får laget att lyfta sig i viktiga lägen.
SUMMA 10
Luleå

MÅLVAKTER
Mark Owuya
Joel Lassinantti
Daniel Larsson – NY!
Kommentar: Daniel Larsson är stabil, men förmådde inte hålla AIK kvar i SHL. Vad händer med Mark Owuya och hans dopningsdom? Ett störningsmoment.
BACKAR
Johan Fransson
Andreas Hjelm
Robin Jonsson
Dean Kukan
Jens Högbom
Marcus Fagerudd
Marcus Oskarsson
Jan Sandström
Kristian Näkyvä – NY!
Per Savilahti Nagander – NY!
Olov Lundqvist – NY!
Kommentar: Ett gäng breddspelare. Tappar man stjärnan Johan Fransson, vilket allt pekar på, ser det tunt ut. Eller kan finske landslagsmannen Kristian Nykyvä fylla luckan?
FORWARDS
Cam Abbott
Chris Abbott
Peter Cehlarik
Niklas Fogström
Daniel Mannberg
Lars Bryggman
Karl Fabricius
Per Ledin
Johan Forsberg
Lucas Wallmark
Stephen Dixon – NY!
Jonathan Granström – NY!
Emil Sylvegård – NY!
Daniel Zaar – NY!
Lennart Petrell – NY!
Kommentar: Vilket stjärnfall! Klasen, Omark, Olausson, listan kan göras lång. Till sportchefen ”Osten” Bergströms försvar ska dock sägas att nyförvärven ser intressanta ut.
TRÄNARE
Kommentar: Hela ledarstaben är utbytt. 45-årige Jocke Fagervall har huserat i allsvenskan sedan Hedenhös dagar och nu ska Kirunasonen bevisa att han håller på SHL-nivå. Betydligt mer hetlevrad än föregångaren Rönnqvist.
SUMMA 9
Modo

Målvakter
Linus Ullmark
Adam Reideborn
Kommentar: Jättelöftet Linus Ullmark, utlånad från Buffalo Sabres, har redan landslagsdebuterat och blir bara bättre och bättre. Lovande Adam Reideborn är en godkänd back up.
BACKAR
Albin Carlson
Oscar Hedman
Joonas Lehtivuori
Fabian Norberg
Nichlas Torp
Dennis Persson – NY!
Jonas Ahnelöv – NY!
Kommentar: Har tappat stjärnan Kyle Cumiskey och talangerna ­Robert Hägg och Viktor Lööv till Nordamerika. Har förvisso fått tillbaka Jonas Ahnelöv, men behöver ett tungt namn till.
FORWARDS
Christopher Bengtsson
Victor Olofsson
Gustav Possler
Samuel Påhlsson
Mattias Ritola
Per-Åge Skröder
Peter Öberg
Simon Önerud
Adrian Kempe
Niklas Nordgren
Janos Hari – NY!
Joonas Nättinen – NY!
Victor Öhman – NY!
Oscar Bergkvist – NY!
Kyle Flanagan – NY!
Kommentar: Nyckelspelarna Påhlsson och Skröder börjar bli till åren. Nyförvärven är inget som skrämmer SHL-backar. Spetsen ­saknas, i alla fall om supertalangen William Nylander försvinner.
TRÄNARE
Kommentar: Anders Forsberg är klok som en bok och kunde ha titulerat sig guldcoach om inte Skellefteå sparkat honom. Nu har han inget ­dukat bord i Modo, men kan konsten att förädla talanger.
SUMMA 9
Skellefteå

MÅLVAKTER
Erik Hanses
Markus Svensson
Kommentar: Markus Svensson tog över på ett formidabelt sätt efter Henrik Karlsson. Nu sporras han av Erik Hanses som har stor potential.
BACKAR
Sebastian Aho
Arvid Lundberg
Erik Andersson
Niclas Burström
Rasmus Edström
Tim Heed
Fredrik Lindgren
Anton Lindholm
Martin Sevc – NY!
Marcus Pettersson – NY!
Kommentar: Tunga tapp i Frögren och Alm. Men återvändande Sevc är en klasspelare och Skellefteå har många yngre, lovande spelare som klubben har en sällsynt förmåga att fostra.
FORWARDS
Erik Forssell
Martin Lundberg
John Norman
Adam Pettersson
Pontus Petterström
Oskar Sundqvist
Kirill Kabanov – NY!
Andrew Calof – NY!
Daniel Widing – NY!
Pär Lindholm – NY!
Mikko Lehtonen – NY!
Nick Sörensen – NY!
Axel Holmström – NY!
Kommentar: Ett lag som tappat så här många stjärnor borde vara chanslöst och utdömt. Men mästarna har flera bra spelare kvar och nyförvärven Kabanov, Lehtonen och Widing går inte av för hackor.
TRÄNARE
Kommentar: Hans Wallson tog över som head coach efter Anders Forsberg och har två raka SM-guld. Med så stor spelarrotation ställs han på prov. Profilstark assistent i Bert Robertsson.
SUMMA 12
Växjö

MÅLVAKTER
Cristopher Nilstorp – NY!
Stefan Steen – NY!
Kommentar: FBK:s förre guld­keeper Christopher Nilstorp lyckades under två säsonger inte slå sig in i NHL. Håller dock hög SHL-klass. Stefan Steen är talangfull.
BACKAR
Sebastian Erixon
Eddie Larsson
Niclas Lundgren
Cory Murphy
Ville Varakas
Noah Welch
Teemu Laakso – NY!
Eric Martinsson – NY!
Calle Rosén – NY!
Kommentar: Har behållit stommen sedan förra säsongen och spetsat med finske landslagsbacken ­Teemu Laakso. Detta ser väldigt ­stabilt ut.
FORWARDS
Alexander Johansson
Mikael Johansson
Erik Josefsson
Tomi Kallio
Jani Lajunen
Rhett Rakhshani
Robert Rosén
Malte Strömwall
David Åslin
Liam Reddox
Nick Johnson – NY!
Tuomas Kiiskinen – NY!
Patrik Lundh – NY!
Gustav Rydahl – NY!
Kommentar: Stjärnfyllt! Här snuddar man nästan vid fem plus. Har förvisso tappat landslagsstjärnan Dennis Rasmussen, men nyför­värven Tuomas Kiiskinen och Patrik Lundh håller hög klass.
TRÄNARE
Kommentar: Blott 35-årige Sam Hallam gjorde succé i Bik Karlskoga och värvades som assisterande till Växjö. Har sedan tagit över efter ­Janne Karlsson på ett lysande sätt. Hur hanterar han favorittrycket nu?
SUMMA 14
Örebro

MÅLVAKTER
Henrik Lundberg
Johannes Jönsson
Julius Hudacek – NY!
Kommentar: Julius Hudacek är ­lysande i sina bästa stunder, men kan kasta in puckarna emellanåt. Kan dock växa till en jätte i sämre lag.
BACKAR
Viktor Ekbom
Johan Motin
Bobbo Petersson
Tomas Skogs
Marcus Weinstock
Gustav Bäckström – NY!
Stefan Johansson – NY!
Joonas Jalvanti – NY!
Filip Bergmark – NY!
Kommentar: Stefan Johansson var kung i AIK, men floppade i HV71. Får han nytändning nu? Intressant att Marcus Weinstock vid 30 års ­ålder har skolats om till back.
FORWARDS
Marko Anttila
Jared Aulin
Robin Dahlström
Thomas Enström
Martin Johansson
Henrik Löwdahl
Kalle Olsson
Tim Wallace
Brian Willsie
Carl Åsell
Anders Eriksson
Johan Wiklander
Ville Viitaluoma
Derek Ryan – NY!
Daniel Viksten – NY!
Lukas Volpelka – NY!
Anton Brehmer – NY!
Kommentar: Örebro har många forwards – men inte så många som gör skillnad. En som står ut är dock jätten Marko Anttila. Intressant att se vad Derek Ryan – 84 poäng
i österrikiska ligan – kan uträtta.
TRÄNARE
Kommentar: Kenta Johansson är rutinerad utan att kännas passé. Men framför allt känns assistenten Johan Tornberg, som är tillbaka
i båset efter fem år som tv-expert, väldigt intressant.
SUMMA 10
Resultat
Resultat från sammanställningen:
14:
Frölunda, Färjestad, Växjö.
12:
Leksand, Skellefteå.
11:
Brynäs.
10:
HV71, Linköping, Örebro.
9:
Djurgården, Luleå, Modo.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 sön 03 aug 2014, 14:22

Varje lagdel är betygsatta med +
Den grafiken kom dock inte med vid klipp och klistra.
Om jag ids kan jag redigera inlägget senare och skriva i dom betygen.

Sammanställningen i slutet av artikeln så ser man ju att LHF fick sämst av artikel författaren, tillsammans med DIF och Modo. 9+

Frölunda, FBK och Växjö i topp med 14+


Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Slapshot sön 03 aug 2014, 14:54

Ett skämt att LHC är rankat före Luleå och Modo på samma poäng.....Örebro ska vi inte ens snacka om.

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Tigerman sön 03 aug 2014, 15:08

Undrar överhuvudtaget varför de har med Owuya. Det är väl rätt tydligt uttalat från klubben att han inte kommer spela med oss, oavsett hur det går med överklagan. Och plockar man bort Frallan vilket väl också är närmast 100%-igt så visst ser vår backsida onekligen bred ut men med få toppar, speciellt så länge Jonsson är skadad.

Annars håller jag med om topp-3. Om Skellefteå får ihop det med nyförvärven så är de fyra, men de kan lika gärna bli både fågel och fisk. Resten av lagen inklusive Luleå är så pass jämna att man kan hamna på allt mellan plats 4 och 12.

Tigerman

Antal inlägg : 3428
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Norlin sön 03 aug 2014, 18:25

Top 3 ser jag inget konstigt med alls. Resten av listan är väldigt märklig dock. Vi får ta och öppna upp en tråd snart om tips på tabellplacering.
Norlin
Norlin

Antal inlägg : 4275
Join date : 13-02-28
Ort : Gävle

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 sön 03 aug 2014, 19:11

Norlin skrev:Top 3 ser jag inget konstigt med alls. Resten av listan är väldigt märklig dock. Vi får ta och öppna upp en tråd snart om tips på tabellplacering.

Knutten verkar ju ha nån som gjort ett program som sköter massa funktioner gällande tips grejer, med självrättning och så:


https://www.luleahockeyforum.com/t678-ny-tippningssajt-shl

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 mån 04 aug 2014, 14:57

Tigerman skrev:Undrar överhuvudtaget varför de har med Owuya. Det är väl rätt tydligt uttalat från klubben att han inte kommer spela med oss, oavsett hur det går med överklagan. Och plockar man bort Frallan vilket väl också är närmast 100%-igt så visst ser vår backsida onekligen bred ut men med få toppar, speciellt så länge Jonsson är skadad.

Annars håller jag med om topp-3. Om Skellefteå får ihop det med nyförvärven så är de fyra, men de kan lika gärna bli både fågel och fisk. Resten av lagen inklusive Luleå är så pass jämna att man kan hamna på allt mellan plats 4 och 12.

Journalisterna verkar ju inte ha så bra koll på vad som sker i landet. De tjatar ju på om Fransson på samma sätt som Mark. Båda spelarna är ju borträknade och bör inte räknas med. Om någon av dem sedan spelar med oss till vintern bör det ju snarare ses som ett nyförvärv sent på säsongen än att de räknas in nu.
Det är lika illa att många av dem räknar Gunnarsson som ett så tungt tapp trots att han var den back, efter Hjelm som gjorde mest misstag i fjol och dessutom hade en offensiv roll utan att producera.

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 fre 08 aug 2014, 22:08

Trukhno: "Som natt och dag"
21:58 | 14-08-08 Kommentera Skriv ut Share on emailShare on facebookShare on twitterShare on google_plusone_shareMore Sharing Services

LULEÅ Noll mål i fjol.
Två mål och en assist i debuten – mot sin gamla klubb.
– Det är som natt och dag i Djurgården, säger centern Slava Trukhno.
Förra säsongen värvade Luleå Hockey poängkungen Slava Trukhno från allsvenska Asplöven.

43 poäng på 50 matcher 2012/2013.

Men i SHL blev det 0 mål och 6 assist på 48 matcher.

I går var 27-åringen tillbaka i Coop Arena med sin nya klubb Djurgården.

Och vände matchen mot Luleå Hockey.

Två mål och en assist från ryssen som är uppvuxen i Danmark dit han flyttade som sexåring.

– Hans (Särkijärvi, tränare i Djurgården) har byggt upp mitt självförtroende igen och nu får jag spela i en roll som passar mig, säger Trukhno till Norrbottens-Kuriren.

SHL-nykomlingen gjorde säsongspremiär och det märktes inledningsvis.

Men i sista perioden trampade gästerna gasen i botten – anförda av den förre Luleåcentern som låg bakom allt och lirade i första power play-uppställningen.

4 1–3. Slava Trukhno assisterade till Henrik Eriksson som satt trissan.

4 1–4. Luleåmålvakten Daniel Larsson släppte retur rakt ut i slottet och Trukhno dök upp på bortre stolpen och tryckte in pucken.

4 1–5. Larsson hade lämnat kassen när Luleå satsade för en reducering. Men Trukhno kunde enkelt avgöra fram till 1–5.

– Jag känner att jag har ett helt annat självförtroende i dag, säger matchhjälten.

Vad säger du om din roll i Luleå i fjol?

– Jag fick väl inte spela mitt spel. Rönnqvist (Jonas) och resten av tränarna hade sin idé klar om vilka som skulle ha framträdande roller och där ingick inte jag. Men det är inga hard feelings, vi hade ett riktigt bra lag också, säger Slava Trukhno som under lördagen ställs mot Asplöven.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av LuleåWinston tor 14 aug 2014, 18:59

Någon som kan kopiera artikeln med Klasen från Aftonbladet plustjänst?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article19361137.ab?teaser=true

Edit: hittade den i klasen-tråden. Tack!
LuleåWinston
LuleåWinston

Antal inlägg : 623
Join date : 12-12-11

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av MrA tis 19 aug 2014, 21:41

Ingen som kan klippa in texterna från kurirerna hockeyresa?
MrA
MrA

Antal inlägg : 401
Join date : 12-01-22
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar ons 20 aug 2014, 11:28

MrA skrev:Ingen som kan klippa in texterna från kurirerna hockeyresa?
Läser dem gärna jag med om nån ids Smile
Måste berömma Kurren. Första gången på länge man inte bara surfar förbi sidan. Himla kul TV-inslag!
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 lör 23 aug 2014, 11:03

Fagervall: ”Vi ska vara ett topplag”
10:06 | 14-08-23 Kommentera Skriv ut Share on emailShare on facebookShare on twitterShare on google_plusone_shareMore Sharing Services

LULEÅ. Lugn.
Sansad.
Och norrbottning.
Luleå Hockeys nye tränare och Övertorneåsonen Joakim Fagervall är relativt okänd för länspubliken.
Men runt om i hockeysverige sprids lovorden.
Under Kurirens SHL-resa tyckte många att det var en bra satsning av föreningen.

”En av de absolut häftigaste och enligt mig största ledarna som jag träffat i svensk ishockey”, sa Örebros assisterande tränare Johan Tornberg.

”Jag gillar honom, en riktigt bra person. Rejäl djävel som inte lägger fingrarna emellan. Jag tror han kommer bli riktigt bra där uppe, han är en ruggig motivator och passar nog bra in i den norrbottniska andan”, sa HV-backen Kristofer Berglund som spelade under Fagervall i Björklöven.

Han själv tar det hela med ro.

Och blickar framåt.

– Jag vill inte konstla till det. Vi ska ha en miljö där vi ställer oerhört höga krav på varandra. Vi ställer höga krav på spelarna, men de ska också ställa höga krav på varandra.

Finns det någon gräns för hur högt taket får vara?

– Jag tycker inte det. Det är en av förutsättningarna för att lyckas. Högt i tak och täta väggar. Vi ska ha en öppen diskussion om det vi håller på med.

Hur ser du på kraven och förväntningarna?

– Jag skulle inte säga att det är någon skillnad på kraven från Västerås till Luleå. Det fanns mycket krav där också eftersom att det finns mycket traditioner. Kraven sätter man upp själv. Jag älskar situationen. Det är kraven som driver oss. Jag tycker att de är helt klart rimliga.

Vad är er interna målsättning?

– Vi ska vara ett topplag. I den här serien finns bara en sak – och det är att vinna.

Vi har tippat er som sjua, vad säger du om det?

– Självklart för lågt.

Vad har du för filosofi när det gäller ledarskap?

– Att vara så nära mig själv som möjligt. Det är nyckeln. Om jag gör något annat så skulle jag inte känna igen mig själv.

Vad innebär det?

– Min grund är att man alltid gör rätt för sig. Är vi överens om något så gör vi det.

Hur kommer publiken i Coop Arena se dig agera i båset?

– Förutom att jag coachar backarna... Jag kommer inte att agera själv. Jag hoppas att vi kan förändra matchbilder i kritiska moment där det verkligen behövs. Jag hoppas det ska bli vår styrka.

Hur ska ni göra det?

– Det är bland det svåraste. Det handlar inte om att helt ändra spelsystem utan att nollställa skallarna.

Jonas Rönnqvist byggde upp ett spelsystem under sina fyra år, vad gör ni av det?

– Det är viktigt att det som varit bra finns ingen anledning att förändra. Det gäller att förädla det och göra det bättre. Jag är helt övertygad om att det också var ”Rönkens” inställning när han kom till Luleå. Vår målsättning är att göra det bättre resultatmässigt.

Exempel på förändringar?

– Spelet med puck. Dels för att zonerna är större än tidigare. Vi blir mer puckförande än tidigare. Det är ett måste med de nya zonerna. Annars är man illa ute.

Hur är förhållandet mellan dig och sportchefen Lars ”Osten” Bergström?

– Bra. Vi har jobbat tajt allihopa tillsammans. Det känns stabilt.

Ingen risk att han kommer ned i båset om ni inleder med fem raka förluster?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror att han om någon vet sina gränser. Han har själv stått i båset och ville inte ha påhälsning då och vill inte hälsa på nu heller. Han har varit tydlig med hans och våra roller.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar lör 23 aug 2014, 11:40

Tack Smile
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 sön 24 aug 2014, 18:25

AB plus.

SHL-panelen: Så slutar säsongen
Sporbladet ställer profilerna mot väggen.

SHL-premiären är 17 dagar bort – men redan nu låter vi våra experter avslöja hur säsongen kommer att sluta.
Topparna Flopparna Snackisarna
Mats Wennerholm
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Daniel Zaar i Luleå. Tror att han kommer ösa in mål sin första säsong i SHL.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Björn Melin i HV71. Skadeförföljd och i utförsbacken. Men tre, fyra nya transatlanter lär också floppa.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Andreas Jämtin och Per Ledin känns som de två givna valen i den här kategorin. De får slåss om det.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybrid-icingen är ju ny och här kommer det garanterat uppstå situationer som kommer att diskuteras livligt. Höga krav på linjemännen.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Hovet i Stockholm. Det är en skandal att Stockholm har ett sånt ruckel till arena. Publiken är värd bättre.
Vilken tränare får sparken först?
– Jag chansar och säger Roger Melin. Dels för att han är inne på sitt sista år, dels för att jag tror det kan gå tungt för Linköping.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. De var tillräckligt bra för att gå till final redan i fjol och ser minst lika starka ut i år. Har gjort många tunga värvningar och målet är guld.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Leksand. Men det har nog aldrig varit så svårt att tippa. Känns som sju åtta lag kan hamna i ett kval till slut. Så jämnt är det.
Vilket lag blir roligast att se?
– HV 71 med Mattias Tedenby och med stor sannolikhet även Kevin Fiala. Jag gillar lirare och tror att HV kommer att överraska i vinter.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Färjestad. De spelar ju inte världens roligaste hockey direkt och det har blivit väldigt öde på läktarna. Men det kan ju ändra sig.
Drömlöpet
STOCKHOLMS KOMMUN BYGGER NY DRÖMARENA

Hans Abrahamsson
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Skellefteås 18-årige back Sebastian Aho. Lysande spelbegåvning.
Vilken spelare blir årets flopp?
Eric Himelfarb, Leksand.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De generösare bedömningarna för att göra mål med skridskon och när målburen är flyttad.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Risk för att det inte blir speciellt mycket klang och jubel i Fjällräven Center.
Vilken tränare får sparken först?
– Om det nu blir någon… Men som årets seriesystem är uppbyggt går det nästan inte att misslyckas. Jag säger Andreas Appelgren, Leksand. Dyrare och namnkunnigare trupp nu, kommer inte resultaten sitter inte Salo med armarna i kors.
Vilket lag tar guld?
– Färjestad.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Djurgården.
Vilket lag blir roligast att se?
– Djurgården (för publiken) och Frölunda (för spelet).
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Skellefteå. Eftersom jag kommer att sakna alla skickliga spelare och starka karaktärer som lämnat.
Drömlöpet
SHL BACKAR – PLAY IN SKROTAS

Tomas Ros
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Jag säger tvillingarna Westerholm. Har sett dem på försäsongen och de levererar hela tiden. Smart värvning av Brynäs.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Jag tror att Modo-backen Travis Roche kan få det mycket jobbigt i egen zon med de nya måtten. Han var –8 i Schweiz i fjol och det imponerar inte.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Peter Andersson, domarchefen. Domare och bedömningar skapar alltid intresse.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing. Det kommer bli misstag där. Kanske ödesdigra sådana.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Får Luleå många förluster i inledningen så blir Coop Arena som ett bibliotek. Då är upplevelsen inte kul.
Vilken tränare får sparken först?
– Anders Forsberg, Modo.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. Men hostar Lars Johansson in några nyförvärv så är SAIK med där också.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Örebro.
Vilket lag blir roligast att se?
– Skellefteå. De spelar med fart och snabba kombinationer för att ta sig ur egen zon. Big liking på det.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Leksand var kanske inget skönspelande lag i fjol. Tror Appelgren kommer ligga lågt i år också med att bjuda på något.
Drömlöpet
VÄXJÖS DRÖMRESA TILL GULDET

Emil K Lagnelius
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Andreas Johnson, Frölunda.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Daniel Fernholm, Djurgården.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård. Det är sen gammalt.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Besöka? Jag ser hellre sex matcher samtidigt på tv.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Modo.
Vilket lag blir roligast att se?
– Frölunda.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Modo.
Drömlöpet
Efter finalförlusten – nu vill Wikegård ha revansch:
”JAG VILL TRÄNA ETT SHL-LAG”

Linus Norberg
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Artturi Lehkonen i Frölunda. En finländsk supertalang som, trots sin ringa ålder, kommer att vara spektakulär i vinter. I hemlandet förvånades de flesta över att han lämnade ligan och flyttade till Sverige. Som att Peter Forsberg hade gått till TPS Åbo vid 17 års ålder, typ...
Vilken spelare blir årets flopp?
– Mikko Lehtonen. Han kommer till Skellefteå som en frälsare och för att ersätta...tja, någon av alla enormt tunga tapp Skellefteå drabbats av. Men Lehtonen kommer från några riktigt tunga säsonger, han har bara gjort nio mål på tre år.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Djurgårdsfansen. De skapade en enorm stämning redan i allsvenskan i fjol. Hur ska det då bli i SHL? De två åren utanför svensk hockeys finrum har gjort DIF-sympatisörerna gott. De har mobiliserat om och går nu ihop för att bära fram laget i SHL.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De större zonerna. Åtminstone mest omdiskuterat inom lagen. Det kommer att stötas och blötas och det kommer att ta tid innan något lag hittar det perfekta spelsättet och lyckas anpassa sitt spel efter zonerna. Då är mycket vunnet.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Skellefteå Kraft Arena. Efter två SM-guld en mätt publik som kommer att få se ett betydligt sämre lag den här säsongen.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå. Han verkar ha sunda värderingar och är en bra coach. Men resultaten räknas och jag tror att Luleå får det jobbigt i vinter. Dessutom har många debutanter fått foten tidigare.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Luleå.
Vilket lag blir roligast att se?
– Växjö. De har ett spännande lagbygge och kommer att spela en frejdig och offensiv hockey. Dessutom finns många karaktärer i laget.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Luleå. De kommer dels befinna sig i tabellens nedre del, dels fortsätta med sitt strikta spel. Joakim Fagervall har byggt vidare på det Jonas Rönnqvist påbörjade.
Drömlöpet
SHL INFÖR FÖRÄNDRING: RED LINE OFFSIDE ÄR TILLBAKA

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken sön 24 aug 2014, 18:35

Linus Norberg verkar inte vara ett Luleå-fan direkt Razz

Ja med det sagt så tippade jag visserligen Luleå ganska långt ner men tror man lika väl kan hamna ett par placeringar högre. Men att man blir näst-jumbo eller jumbo tror jag väl inte riktigt.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Swhy sön 24 aug 2014, 18:39

Lars158 skrev:AB plus.

SHL-panelen: Så slutar säsongen
Sporbladet ställer profilerna mot väggen.

SHL-premiären är 17 dagar bort – men redan nu låter vi våra  experter  avslöja hur säsongen kommer att sluta.
Topparna  Flopparna  Snackisarna
Mats Wennerholm
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Daniel Zaar i Luleå. Tror att han kommer ösa in mål sin första säsong i SHL.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Björn Melin i HV71. Skadeförföljd och i utförsbacken. Men tre, fyra nya transatlanter lär också floppa.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Andreas Jämtin och Per Ledin känns som de två givna valen i den här kategorin. De får slåss om det.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybrid-icingen är ju ny och här kommer det garanterat uppstå situationer som kommer att diskuteras livligt. Höga krav på linjemännen.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Hovet i Stockholm. Det är en skandal att Stockholm har ett sånt ruckel till arena. Publiken är värd bättre.
Vilken tränare får sparken först?
– Jag chansar och säger Roger Melin. Dels för att han är inne på sitt sista år, dels för att jag tror det kan gå tungt för Linköping.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. De var tillräckligt bra för att gå till final redan i fjol och ser minst lika starka ut i år. Har gjort många tunga värvningar och målet är guld.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Leksand. Men det har nog aldrig varit så svårt att tippa. Känns som sju åtta lag kan hamna i ett kval till slut. Så jämnt är det.
Vilket lag blir roligast att se?
– HV 71 med Mattias Tedenby och med stor sannolikhet även Kevin Fiala. Jag gillar lirare och tror att HV kommer att överraska  i vinter.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Färjestad. De spelar ju inte världens roligaste hockey direkt och det har blivit väldigt öde på läktarna. Men det kan ju ändra sig.
Drömlöpet
STOCKHOLMS KOMMUN BYGGER NY DRÖMARENA

Hans Abrahamsson
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Skellefteås 18-årige back Sebastian Aho. Lysande spelbegåvning.
Vilken spelare blir årets flopp?
Eric Himelfarb, Leksand.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De generösare bedömningarna för att göra mål med skridskon och när målburen är flyttad.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Risk för att det inte blir speciellt mycket klang och jubel i Fjällräven Center.
Vilken tränare får sparken först?
– Om det nu blir någon… Men som årets seriesystem är uppbyggt går det nästan inte att misslyckas. Jag säger Andreas Appelgren, Leksand. Dyrare och namnkunnigare trupp nu, kommer inte resultaten sitter inte Salo med armarna i kors.
Vilket lag tar guld?
– Färjestad.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Djurgården.
Vilket lag blir roligast att se?
– Djurgården (för publiken) och Frölunda (för spelet).
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Skellefteå. Eftersom jag kommer att sakna alla skickliga spelare och starka karaktärer som lämnat.
Drömlöpet
SHL BACKAR – PLAY IN SKROTAS

Tomas Ros
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Jag säger tvillingarna Westerholm. Har sett dem på försäsongen och de levererar hela tiden. Smart värvning av Brynäs.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Jag tror att Modo-backen Travis Roche kan få det mycket jobbigt i egen zon med de nya måtten. Han var –8 i Schweiz i fjol och det imponerar inte.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Peter Andersson, domarchefen. Domare och bedömningar skapar alltid intresse.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing. Det kommer bli misstag där. Kanske ödesdigra sådana.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Får Luleå många förluster i inledningen så blir Coop Arena som ett bibliotek. Då är upplevelsen inte kul.
Vilken tränare får sparken först?
– Anders Forsberg, Modo.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. Men hostar Lars Johansson in några nyförvärv så är SAIK med där också.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Örebro.
Vilket lag blir roligast att se?
– Skellefteå. De spelar med fart och snabba kombinationer för att ta sig ur egen zon. Big liking på det.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Leksand var kanske inget skönspelande lag i fjol. Tror Appelgren kommer ligga lågt i år också med att bjuda på något.
Drömlöpet
VÄXJÖS DRÖMRESA TILL GULDET

Emil K Lagnelius
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Andreas Johnson, Frölunda.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Daniel Fernholm, Djurgården.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård. Det är sen gammalt.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Besöka? Jag ser hellre sex matcher samtidigt på tv.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Modo.
Vilket lag blir roligast att se?
– Frölunda.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Modo.
Drömlöpet
Efter finalförlusten – nu vill Wikegård ha revansch:
”JAG VILL TRÄNA ETT SHL-LAG”

Linus Norberg
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Artturi Lehkonen i Frölunda. En finländsk supertalang som, trots sin ringa ålder, kommer att vara spektakulär i vinter. I hemlandet förvånades de flesta över att han lämnade ligan och flyttade till Sverige. Som att Peter Forsberg hade gått till TPS Åbo vid 17 års ålder, typ...
Vilken spelare blir årets flopp?
– Mikko Lehtonen. Han kommer till Skellefteå som en frälsare och för att ersätta...tja, någon av alla enormt tunga tapp Skellefteå drabbats av. Men Lehtonen kommer från några riktigt tunga säsonger, han har bara gjort nio mål på tre år.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Djurgårdsfansen. De skapade en enorm stämning redan i allsvenskan i fjol. Hur ska det då bli i SHL? De två åren utanför svensk hockeys finrum har gjort DIF-sympatisörerna gott. De har mobiliserat om och går nu ihop för att bära fram laget i SHL.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De större zonerna. Åtminstone mest omdiskuterat inom lagen. Det kommer att stötas och blötas och det kommer att ta tid innan något lag hittar det perfekta spelsättet och lyckas anpassa sitt spel efter zonerna. Då är mycket vunnet.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Skellefteå Kraft Arena. Efter två SM-guld en mätt publik som kommer att få se ett betydligt sämre lag den här säsongen.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå. Han verkar ha sunda värderingar och är en bra coach. Men resultaten räknas och jag tror att Luleå får det jobbigt i vinter. Dessutom har många debutanter fått foten tidigare.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Luleå.
Vilket lag blir roligast att se?
– Växjö. De har ett spännande lagbygge och kommer att spela en frejdig och offensiv hockey. Dessutom finns många karaktärer i laget.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Luleå. De kommer dels befinna sig i tabellens nedre del, dels fortsätta med sitt strikta spel. Joakim Fagervall har byggt vidare på det Jonas Rönnqvist påbörjade.
Drömlöpet
SHL INFÖR FÖRÄNDRING: RED LINE OFFSIDE ÄR TILLBAKA

Läste denna tidigare och reagerade lite över hur negativt ställd Linus "Brynäs-anhängaren" Norberg var gentemot Luleå, men vad gör väl det egentligen? Det är ju gissningsleken innan säsongen väl drar igång och det känns som han kanske vill vara något av en utstickare. Jag tror iaf inte att Luleå går så dåligt som Norberg, Renberg M.fl. Vill tro (lg kommer väll stämma in i den kören ganska snart också), någonstans mellan 5-8 känns troligt. Jag tror det blir i slutspelet vi blir farliga.
Swhy
Swhy

Antal inlägg : 141
Join date : 12-01-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken sön 24 aug 2014, 18:43

Swhy skrev:
Lars158 skrev:AB plus.

SHL-panelen: Så slutar säsongen
Sporbladet ställer profilerna mot väggen.

SHL-premiären är 17 dagar bort – men redan nu låter vi våra  experter  avslöja hur säsongen kommer att sluta.
Topparna  Flopparna  Snackisarna
Mats Wennerholm
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Daniel Zaar i Luleå. Tror att han kommer ösa in mål sin första säsong i SHL.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Björn Melin i HV71. Skadeförföljd och i utförsbacken. Men tre, fyra nya transatlanter lär också floppa.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Andreas Jämtin och Per Ledin känns som de två givna valen i den här kategorin. De får slåss om det.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybrid-icingen är ju ny och här kommer det garanterat uppstå situationer som kommer att diskuteras livligt. Höga krav på linjemännen.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Hovet i Stockholm. Det är en skandal att Stockholm har ett sånt ruckel till arena. Publiken är värd bättre.
Vilken tränare får sparken först?
– Jag chansar och säger Roger Melin. Dels för att han är inne på sitt sista år, dels för att jag tror det kan gå tungt för Linköping.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. De var tillräckligt bra för att gå till final redan i fjol och ser minst lika starka ut i år. Har gjort många tunga värvningar och målet är guld.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Leksand. Men det har nog aldrig varit så svårt att tippa. Känns som sju åtta lag kan hamna i ett kval till slut. Så jämnt är det.
Vilket lag blir roligast att se?
– HV 71 med Mattias Tedenby och med stor sannolikhet även Kevin Fiala. Jag gillar lirare och tror att HV kommer att överraska  i vinter.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Färjestad. De spelar ju inte världens roligaste hockey direkt och det har blivit väldigt öde på läktarna. Men det kan ju ändra sig.
Drömlöpet
STOCKHOLMS KOMMUN BYGGER NY DRÖMARENA

Hans Abrahamsson
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Skellefteås 18-årige back Sebastian Aho. Lysande spelbegåvning.
Vilken spelare blir årets flopp?
Eric Himelfarb, Leksand.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De generösare bedömningarna för att göra mål med skridskon och när målburen är flyttad.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Risk för att det inte blir speciellt mycket klang och jubel i Fjällräven Center.
Vilken tränare får sparken först?
– Om det nu blir någon… Men som årets seriesystem är uppbyggt går det nästan inte att misslyckas. Jag säger Andreas Appelgren, Leksand. Dyrare och namnkunnigare trupp nu, kommer inte resultaten sitter inte Salo med armarna i kors.
Vilket lag tar guld?
– Färjestad.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Djurgården.
Vilket lag blir roligast att se?
– Djurgården (för publiken) och Frölunda (för spelet).
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Skellefteå. Eftersom jag kommer att sakna alla skickliga spelare och starka karaktärer som lämnat.
Drömlöpet
SHL BACKAR – PLAY IN SKROTAS

Tomas Ros
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Jag säger tvillingarna Westerholm. Har sett dem på försäsongen och de levererar hela tiden. Smart värvning av Brynäs.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Jag tror att Modo-backen Travis Roche kan få det mycket jobbigt i egen zon med de nya måtten. Han var –8 i Schweiz i fjol och det imponerar inte.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Peter Andersson, domarchefen. Domare och bedömningar skapar alltid intresse.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing. Det kommer bli misstag där. Kanske ödesdigra sådana.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Får Luleå många förluster i inledningen så blir Coop Arena som ett bibliotek. Då är upplevelsen inte kul.
Vilken tränare får sparken först?
– Anders Forsberg, Modo.
Vilket lag tar guld?
– Växjö. Men hostar Lars Johansson in några nyförvärv så är SAIK med där också.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Modo och Örebro.
Vilket lag blir roligast att se?
– Skellefteå. De spelar med fart och snabba kombinationer för att ta sig ur egen zon. Big liking på det.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Leksand var kanske inget skönspelande lag i fjol. Tror Appelgren kommer ligga lågt i år också med att bjuda på något.
Drömlöpet
VÄXJÖS DRÖMRESA TILL GULDET

Emil K Lagnelius
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Andreas Johnson, Frölunda.
Vilken spelare blir årets flopp?
– Daniel Fernholm, Djurgården.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Niklas Wikegård. Det är sen gammalt.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– Hybridicing.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Besöka? Jag ser hellre sex matcher samtidigt på tv.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Modo.
Vilket lag blir roligast att se?
– Frölunda.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Modo.
Drömlöpet
Efter finalförlusten – nu vill Wikegård ha revansch:
”JAG VILL TRÄNA ETT SHL-LAG”

Linus Norberg
Vilken spelare blir årets överraskning?
– Artturi Lehkonen i Frölunda. En finländsk supertalang som, trots sin ringa ålder, kommer att vara spektakulär i vinter. I hemlandet förvånades de flesta över att han lämnade ligan och flyttade till Sverige. Som att Peter Forsberg hade gått till TPS Åbo vid 17 års ålder, typ...
Vilken spelare blir årets flopp?
– Mikko Lehtonen. Han kommer till Skellefteå som en frälsare och för att ersätta...tja, någon av alla enormt tunga tapp Skellefteå drabbats av. Men Lehtonen kommer från några riktigt tunga säsonger, han har bara gjort nio mål på tre år.
Vem kommer att skapa flest rubriker?
– Djurgårdsfansen. De skapade en enorm stämning redan i allsvenskan i fjol. Hur ska det då bli i SHL? De två åren utanför svensk hockeys finrum har gjort DIF-sympatisörerna gott. De har mobiliserat om och går nu ihop för att bära fram laget i SHL.
Vilken regel kommer att bli mest omdiskuterad?
– De större zonerna. Åtminstone mest omdiskuterat inom lagen. Det kommer att stötas och blötas och det kommer att ta tid innan något lag hittar det perfekta spelsättet och lyckas anpassa sitt spel efter zonerna. Då är mycket vunnet.
Vilken hall blir tråkigast att besöka?
– Skellefteå Kraft Arena. Efter två SM-guld en mätt publik som kommer att få se ett betydligt sämre lag den här säsongen.
Vilken tränare får sparken först?
– Joakim Fagervall, Luleå. Han verkar ha sunda värderingar och är en bra coach. Men resultaten räknas och jag tror att Luleå får det jobbigt i vinter. Dessutom har många debutanter fått foten tidigare.
Vilket lag tar guld?
– Växjö.
Vilka lag måste kvala sig kvar?
– Djurgården och Luleå.
Vilket lag blir roligast att se?
– Växjö. De har ett spännande lagbygge och kommer att spela en frejdig och offensiv hockey. Dessutom finns många karaktärer i laget.
Vilket lag blir tråkigast att se?
– Luleå. De kommer dels befinna sig i tabellens nedre del, dels fortsätta med sitt strikta spel. Joakim Fagervall har byggt vidare på det Jonas Rönnqvist påbörjade.
Drömlöpet
SHL INFÖR FÖRÄNDRING: RED LINE OFFSIDE ÄR TILLBAKA

Läste denna tidigare och reagerade lite över hur negativt ställd Linus "Brynäs-anhängaren" Norberg var gentemot Luleå, men vad gör väl det egentligen? Det är ju gissningsleken innan säsongen väl drar igång och det känns som han kanske vill vara något av en utstickare. Jag tror iaf inte att Luleå går så dåligt som Norberg, Renberg M.fl. Vill tro (lg kommer väll stämma in i den kören ganska snart också), någonstans mellan 5-8 känns troligt. Jag tror det blir i slutspelet vi blir farliga.

Lite så jag resonerade när jag tippade Luleå som 8:a, tänkte sätta på 6:e plats först. Men tror att man kan lämpa sig väl för slutspelet.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av FruktHamster sön 24 aug 2014, 22:36

De får tippa oss hur långt ned de vill. Faktum är att jag inte heller ser oss som ett topplag i år, även om jag förvisso inte tror på kval.

Vad jag däremot reagerar på är hur någon kan vilja ha red line offside tillbaka? Hur jävla illa funtad är man då?
FruktHamster
FruktHamster

Antal inlägg : 2355
Join date : 12-02-19
Age : 45
Ort : Stockholmstrakten

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Norlin sön 24 aug 2014, 23:35

FruktHamster skrev:De får tippa oss hur långt ned de vill. Faktum är att jag inte heller ser oss som ett topplag i år, även om jag förvisso inte tror på kval.

Vad jag däremot reagerar på är hur någon kan vilja ha red line offside tillbaka? Hur jävla illa funtad är man då?

Ja, den där Linus Norberg verkar inte ha alla hästar i hagen. Å andra sidan är det väl inte många journalister på aftonblaskan som har det.
Norlin
Norlin

Antal inlägg : 4275
Join date : 13-02-28
Ort : Gävle

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 mån 25 aug 2014, 02:43

och Ros hittar som vanligt nått att klanka ner på han med.

Red line är ju den perfekta regeln att ta tillbaka om man vill försvåra offensivt spel, så visst, är man en anhängare av strikt 1-3-1 spel så är ju red line den perfekta regeln. Lägger man ihop den med att mittzon är mindre så hade ju Lasse Falk vunnit guld varenda år.

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar mån 25 aug 2014, 11:50

Själv funderar jag på om de sk "experterna" verkligen tänkt igenom tipsen. Många verkar snegla på vad andra tycker.
Kommer bli lag som floppar och oväntade framgångar.
Som obotlig optimist och van vid att sillyn är en gyllene årstid för oss härdade Luleå-supportrar, tror jag att Vårat Gäng blir årets utropstecken Wink
Jag vet att det försvunnit poäng, men ser en massa potential och kner tillförsikt med nya tränargänget.
Jaja
Dumstrut på eller sista ordet?
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken mån 25 aug 2014, 11:52

FruktHamster skrev:De får tippa oss hur långt ned de vill. Faktum är att jag inte heller ser oss som ett topplag i år, även om jag förvisso inte tror på kval.

Vad jag däremot reagerar på är hur någon kan vilja ha red line offside tillbaka? Hur jävla illa funtad är man då?

Missade att han vill ha tillbaka red line offside, skulle vara kul med en motivering för det är inte ofta man hör någon vilja ha tillbaka den.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Bamsefar mån 25 aug 2014, 12:48

Historielös "journalist" den där Norberg, Luleå har aldrig sparkat en tränare under säsong och kommer inte göra det nu heller.Men han är väl infostrad av  rooooosenrasande och wennermög.
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 11568
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken mån 25 aug 2014, 13:43

Bamsefar skrev:Historielös "journalist" den där Norberg, Luleå har aldrig sparkat en tränare under säsong och kommer inte göra det nu heller.Men han är väl infostrad av  rooooosenrasande och wennermög.

Undrar var man hittar alla egentligen, tycker det är skamligt dålig nivå på Sportbladet när det är Sveriges största tidning.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Swhy mån 25 aug 2014, 19:47

Rönken skrev:
Bamsefar skrev:Historielös "journalist" den där Norberg, Luleå har aldrig sparkat en tränare under säsong och kommer inte göra det nu heller.Men han är väl infostrad av  rooooosenrasande och wennermög.

Undrar var man hittar alla egentligen, tycker det är skamligt dålig nivå på Sportbladet när det är Sveriges största tidning.

Jag tror att de (liksom hur vissa får sina körkort) delar ut arbetskontrakt i flingpaketen. Nä men ska jag vara helt ärlig så vet jag inte om man ställer så höga krav när man rekryterar till sportsidorna på Aftonbladet, Norberg blev väl direktrekryterad efter att ha bloggat om Brynäs på någon lokaltidning om jag inte minns helt galet. Dock kändes han mer vettig då än han på senare tid har gjort för Aftonbladet..

I allmänhet ogillar jag skarpt Aftonbladets diverse tippningar och grejer innan säsong, känns aldrig som att någon av tipparna är särskilt pålästa. Och då undrar man ju varför de ens har anställda, de hade lika gärna kunnat slå tippningen på tärning. Är man anställd som sportjournalist och sk. "Expert" tycker jag att man åtminstone kan läsa på lite innan man slänger ur sig något.

Aftonbladet hade ju för ett tag sedan en tävling mellan SMHI's meteorolog och en apa om vem som kunde spå vädret bäst, det kanske borde ha en liknande tävling avseende tippningen i SHL Twisted Evil
Swhy
Swhy

Antal inlägg : 141
Join date : 12-01-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tor 28 aug 2014, 09:24

Vad är det som är så annorlunda enl Chris i Kurren idag?
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Pajala tor 28 aug 2014, 09:42

fick inte Sakari Pietilä sparken av Luleå ? kommer inte ihåg riktigt vad som hände, är väl 20 år sedan, men jag har för mig att han fick foten under säsongen ... eller så är mitt minne dåligt Laughing
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av zamboni tor 28 aug 2014, 11:03

Sakari Pietilä fick gå efter den misslyckade säsongen var över.
zamboni
zamboni

Antal inlägg : 88
Join date : 12-10-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av zamboni tor 28 aug 2014, 11:05

Kuriren

4–1 mot Hamburg och 10–1 mot Nottingham.

Efter en något trevande start på försäsongen gav Luleå Hockey ett ordentligt styrkebesked i Champions Hockey Leagues två första matcher.

Under torsdagen väntar tuffare motstånd. Finska mästaren Kärpät kommer till Coop Norrbotten Arena och nu hoppas LHF-kaptenen Chris Abbott att laget fortsätter på den inslagna vägen.

– Alla grabbar i laget har jobbat hårt i sommar och saker börjar falla på plats nu, säger han.

– Vi förlorade senast mot Kärpät och vill göra en bättre match den här gången. Vi vet att vi kan utmana dem och ser fram emot att ta revansch.

Till säsongen 2014/2015 är mycket annorlunda i Luleå Hockey. Som vanligt har spelaromsättningen varit stor. Men med nya tränare i spelarbåset och större zoner på rinken är det mycket nytt för spelarna. Chris Abbott menar att laget fortfarande har en del saker att förbättra.

– Det är annorlunda – framför allt med större zoner. Det gäller att lära sig nyttja ytorna i offensiv zon och i egen gäller det att hitta positionsspelet, säger han.

– Jag gillar ändringen. Det blir lite mer tempostark hockey och det trivs jag med, sen tror jag det blir roligare för publiken också.

Under försäsongen har Luleå vunnit mot Skellefteå och samtidigt förlorat mot exempelvis Asplöven. Chris Abbott drar inga större slutsatser av resultaten i matcherna.

– Det har varit lite upp och ner som det brukar vara. Huvudmålet var att få en bra start på Champions Hockey League och det fick vi, säger han.

– Jag tycker att alla har gjort det bra så här långt. Spelarna vi har fått in är superpositiva killar och det känns som att alla har respekt för varandra och att vi är ett lag.

14–1 på två matcher i CHL , vad fick ni för positiva svar i Tyskland och England?

– Vi visade att vi kan göra mål och det känns extra bra. Det var bra för oss att vara ute på turné, vi har lärt känna varandra ännu bättre nu. Resan blev som en teambuilding.

Finns det något speciellt som inte riktigt har funkat i spelet?

– Vi kan givetvis förbättra allt, men framför allt vårt passningsspel och försvarsspelet i egen zon. Vi behöver bli lite jämnare i spelet över 60 minuter.

Mot Kärpät får Joel Lassinantti chansen i mål. Femmorna bestäms först efter morgonvärmningen.
zamboni
zamboni

Antal inlägg : 88
Join date : 12-10-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tor 28 aug 2014, 11:11

tack Smile
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar mån 01 sep 2014, 18:51

Vad har kurren låst som Fagervall tycker är en stor fråga nu då Razz
Tack på förhand om nån med prenumeration kan copy/paste Smile
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Snikne Ville mån 01 sep 2014, 22:27

Ingemar skrev:Vad har kurren låst som Fagervall tycker är en stor fråga nu då Razz
Tack på förhand om nån med prenumeration kan copy/paste Smile
Den stora frågan är hur hård press man skall våga spela med i boxplay...
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6275
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tis 02 sep 2014, 07:48

Ja det var väldigt.....
Nya zoner gör självklart skillnad.
Tack
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar mån 08 sep 2014, 09:22

Lyckobud till talangen?
Ser ut som Sylvegård på bilden i NSD?
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av FruktHamster mån 08 sep 2014, 10:43

Ingemar skrev:Lyckobud till talangen?
Ser ut som Sylvegård på bilden i NSD?

Handlar om att Cehlarik kommer få fortsatt förtroende i förstalinan i premiären.
FruktHamster
FruktHamster

Antal inlägg : 2355
Join date : 12-02-19
Age : 45
Ort : Stockholmstrakten

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar mån 08 sep 2014, 10:56

Jo jag fatta det när jag läste om det nån annan stans.
Tack ändå!
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt mån 08 sep 2014, 10:59

Ingemar skrev:Själv funderar jag på om de sk "experterna" verkligen tänkt igenom tipsen. Många verkar snegla på vad andra tycker.
Kommer bli lag som floppar och oväntade framgångar.
Som obotlig optimist och van vid att sillyn är en gyllene årstid för oss härdade Luleå-supportrar, tror jag att Vårat Gäng blir årets utropstecken Wink
Jag vet att det försvunnit poäng, men ser en massa potential och kner tillförsikt med nya tränargänget.
Jaja
Dumstrut på eller sista ordet?

Precis så är det ju VARJE år.
Frölunda/LHC/HV/DIF m.fl har ju floppat och så är det ju åt andra hållet också lag som varit botten tippat har gått bra och överraskat och t.o.m gått långt i slutspelet LHF/Skaik/AIK/ på senare år och genom historien även HV som ju vann guld och kom 8:a i serien och skulle åka ut i kvarten med 3-0 i matcher..

Det viktigaste är att få en hyfsad start och att få in en "vinnarmentalitet" i gruppen för även en dålig start kan vändas minns LHF med ÖT-Connection och FBK dom 2-3 senaste åren och Skaik första guldåret dom hade väl 5 raka förluster innan det vände.
Ett par segrar senare så var alla dessa nämnda ett helt annat lag.

nästan allt sitter i huvudet tror jag.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn ons 17 sep 2014, 09:18

LULEÅ/ISHOCKEY Här är en av nycklarna bakom Luleå Hockeys superstart. Anfallsspelet börjar med en vågad offensiv detalj – redan i egen zon.
Fyra enkla segrar i Champions Hockey League har följts upp av vinster mot regerande mästaren Skellefteå och Färjestad i SHL-inledningen.

Luleå Hockey har varit allt annat än segstartat – trots att man till den här säsongen har förändrat sitt spel och bara hunnit träna på det i några veckor.

Och det är framför allt en detalj som den nya tränarkonstellationen har adderat till: Ett djärvt instick in i mitten i egen zon. Går passningen fel blir det ett drömläge för motståndaren, träffar den blad blir den ett offensivt vapen.

En förändring som hittills har slagit väl ut i anfallsspelet.

– Jag tycker att vi kommer samlat och hittar de här enkla men ack så svåra passningarna från hörnet in i mitten. Visst har vi gett upp några chanser ifrån det men vi har fått väldigt mycket flygande anfall – tre mot två och sånt där – som har gett oss väldigt mycket i anfallszon och vi har kunnat skapa tryck, säger veteranforwarden Karl Fabricius.

Men Luleå Hockey har inte låst fast sig vid ett enda alternativ. Utan är avlastaren markerad finns det andra passningsvägar.

– Då ska kanten eller crossen finnas. Vi har en spelidé där nedifrån som är väldigt konstruktiv och som kan ge väldigt mycket i offensiven – när vi lyckas med det, säger Fabricius.

Kort och gott hamnar en stor del av ansvaret på puckföraren.

– Spelare som går på puck ska lösa situationen och inte "humpa" över problemet på nästa. Utan han ser till att lösa situationen helt enkelt. Och där nånstans har vi tagit kliv och det känns stundtals jävligt bra, säger tränaren Joakim Fagervall, som redan ser att det offensiva tänket i egen zon har gett resultat:

– Vi ser spår av det redan och vi har gjort mål på det. Vi får en mer gemensam offensiv istället för att vi har nån som drar och blir isolerad i offensivt hörn och så händer det ingenting. De gånger vi har lyckats med det och fått det exakt som vi vill så ser det bra ut.

De nya ytterzonerna – de har växt med 45 kvadratmeter vardera – och den nya hybridicingen är två andra moment som Luleå Hockey hittills har använt i offensiven.

* Den ökade ytan i anfallszon har gett mer trafik på mål.

– Tidigare var det ganska svårt att hitta ett backspel nedifrån kortsarg eller rundeln men om du nu lyckas spela upp till backen så har deras forward fem meter upp och man hinner göra ganska mycket på det, säger Fabricius och Fagervall fyller i:

– Det är också ett inslag i träningen som vi har dagligen och det skapar goda vanor, att vi verkligen ska vara där och få dit puckarna. Och det är också såna mål vi har gjort. "Jannes" grymma skott – han har ett jävla skott – och sen få in folk framför mål, då blir det farligt.

* Nya hybridicingen har använts i det offensiva spelet – trots att man inte har pratat särskilt mycket om det.

– Det spelet kommer lite grann av sig självt. Vi har en grupp spelare som inte vill ge upp något i onödan, så de här icingpuckarna som vi ibland kan åka av tycker jag mer är karaktär på spelarna i laget, säger Fabricius.


NSD - Stålnacke
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn ons 17 sep 2014, 09:38

LULEÅ/ISHOCKEY Den ene var nybliven chef för en samling nederlagstippade, okända hockeyspelare från en stad i norra Sverige. För den andre såg det ännu värre ut. Nu ligger Joakim Fagervalls Luleå Hockey på andra plats i SHL medan Per Kenttäs Asplöven leder allsvenskan. Vad var det som hände – och vad händer nu?
Kvällstidningen Aftonbladets hockeybibel är inget facit, långt ifrån, men deras expertröster är i alla fall ett sätt att ta temperaturen på den allmänna känslan innan Sveriges bästa hockeyserier startar. I deras tips placeras Luleå Hockey generellt någonstans mellan plats åtta och tio. Asplöven? Haparandalaget placerades näst sist i rankingen av de allsvenska lagen.

Två omgångar är inget facit, långt ifrån, men när motståndarna är förväntade topplag, kandidater till uppflyttning och svenska mästerskap, är följande i alla fall en anledning att höja på ögonbrynen.

Luleå Hockey har fem poäng efter matcher mot Skellefteå och Färjestad.

Asplöven har sex poäng efter matcher mot Bik Karlskoga och AIK.

– Och vi behöver inte be om ursäkt för dem! Ibland står ju målvakten på huvudet och man lyckas stjäla en match, men jag tycker att vi har varit minst lika bra, säger Per Kenttä.

Vad betyder det?

– Vi får lite arbetsro – och det är ju alltid roligare att jobba i medvind.

Även för er? Jag får som för mig att ni gärna vill ha lite... motstånd?

– Hahaha, det är ju ni som skapar det, det kan vi inte påverka. Men visst, jag använder ju det där i mitt arbete. Jag har inget emot att man tippar oss på 13:e plats – så länge det finns en motivering.

Men..?

– Jammen, ”de dansar på linan för tredje året i rad”, det är väl för fan ingen motivering? Det var samma i fjol, ”andra året är det svåraste” – det är ju pissnisserier, för fan.

Jag tycker mig ana ett visst missnöje...

– Jag kan köpa det om de tycker att vår backsida är för dålig, forwards för små eller att vi saknar rutin – men det där? Jag kan tända till på det där.

Asplöven har, troligtvis, sitt yngsta lag någonsin. Det är med all säkerhet den yngsta truppen i serien, späckad med talang som – det är i alla fall tanken – ska vidareutvecklas av Kenttä och Urban Lahti.

Då gör en succéstart inte särskilt ont.

– Så är det ju, med unga spelare. Ju mindre de har att fundera på, desto bättre.

Hur utnyttjar man en bra start, då?

– Vi kan inte gå omkring med vattenskalle redan nu, men vi kan trycka hårdare på de små sakerna som gjort att vi vunnit. Backchecking, skottäckningar, att försöka arbeta in goda vanor. Vi har många spelare som är bra på det tysta jobbet.

Tretton mil söderut längs Norrbottenskusten har Joakim Fagervall just klivit av dagens träning med Luleå Hockey. Trots att hans lag mött både fjolårets SM-guldvinnare och en av de största favoriterna till årets titel är förlustnollan intakt.

– Helt ärligt tittade jag inte på spelschemat på det sättet inför serien. Jag skapar inte bilder efter hur jag tror att det ska gå, därför att jag tror att det kan påverka sättet vi tränar negativt. Det är värdelöst att spekulera, det ger ingenting, säger Fagervall.

Den nye Luleåtränaren är, som vanligt, ganska kompromisslös i sin inställning och att starten har betydelse hymlar han inte med.

– Det hade kunnat vara noll poäng, så det är klart att det är en jävla skillnad. Dels får vi ett kvitto på att det vi håller på med fungerar, dels ger det en självförtroendeboost.

Och spelarna? Fagervall tror inte att de lider, de heller.

– Vissa spelare kan funderar mer än man tror kring att vi blivit nederlagstippade. Nu ser de att vi påverkar vårt eget öde.

Hur det kommer att sluta? Jag tycker det känns sannolikt med något sämre placeringar än nu, men också lite bättre placeringar än de flesta tippat. Per Kenttä tonar ner förväntningarna och säger att ”vi ska möta de här lagen fyra gånger, det spelar väl för fan ingen roll om de kommer igång på slutet eller i början”.

Joakim Fagervall? Kanske lite kaxigare, ändå. Eller bara lite ärligare.

– Vi har förnyat lite i vårt spel, vi ser att det fungerar och att det bidragit till båda segrarna. Det känns kul, eftersom det är skicklighetskrävande att spela så – och vi kommer att bli bättre på det ju längre säsongen lider. Det betyder mycket att vi klarade av det mot erkänt bra lag redan nu.

Vad betyder det att Asplöven har gått bra?

– Jag tror det är viktigt. Det är jävligt bra gjort av dem, allsvenskan är en bra serie och det ger ringar på vattnet. Vi spelar ju för hela Norrbotten.

Vad betyder det mer specifikt för er, att ni kan skicka spelare till ett framgångsrikt lag?

– Nummer ett är att de killarna åker dit och bidrar, med bra jobb och skridskostark ishockey. Jag tror i och för sig att man kan utvecklas oavsett, men det är lite lättare om man är i en vinnande miljö.

Pelle Johansson - NSD
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt ons 17 sep 2014, 10:32

Old Brooklyn skrev:LULEÅ/ISHOCKEY Här är en av nycklarna bakom Luleå Hockeys superstart. Anfallsspelet börjar med en vågad offensiv detalj – redan i egen zon.
Fyra enkla segrar i Champions Hockey League har följts upp av vinster mot regerande mästaren Skellefteå och Färjestad i SHL-inledningen.

Luleå Hockey har varit allt annat än segstartat – trots att man till den här säsongen har förändrat sitt spel och bara hunnit träna på det i några veckor.

Och det är framför allt en detalj som den nya tränarkonstellationen har adderat till: Ett djärvt instick in i mitten i egen zon. Går passningen fel blir det ett drömläge för motståndaren, träffar den blad blir den ett offensivt vapen.

En förändring som hittills har slagit väl ut i anfallsspelet.

– Jag tycker att vi kommer samlat och hittar de här enkla men ack så svåra passningarna från hörnet in i mitten. Visst har vi gett upp några chanser ifrån det men vi har fått väldigt mycket flygande anfall – tre mot två och sånt där – som har gett oss väldigt mycket i anfallszon och vi har kunnat skapa tryck, säger veteranforwarden Karl Fabricius.

Men Luleå Hockey har inte låst fast sig vid ett enda alternativ. Utan är avlastaren markerad finns det andra passningsvägar.

– Då ska kanten eller crossen finnas. Vi har en spelidé där nedifrån som är väldigt konstruktiv och som kan ge väldigt mycket i offensiven – när vi lyckas med det, säger Fabricius.

Kort och gott hamnar en stor del av ansvaret på puckföraren.

– Spelare som går på puck ska lösa situationen och inte "humpa" över problemet på nästa. Utan han ser till att lösa situationen helt enkelt. Och där nånstans har vi tagit kliv och det känns stundtals jävligt bra, säger tränaren Joakim Fagervall, som redan ser att det offensiva tänket i egen zon har gett resultat:

– Vi ser spår av det redan och vi har gjort mål på det. Vi får en mer gemensam offensiv istället för att vi har nån som drar och blir isolerad i offensivt hörn och så händer det ingenting. De gånger vi har lyckats med det och fått det exakt som vi vill så ser det bra ut.

De nya ytterzonerna – de har växt med 45 kvadratmeter vardera – och den nya hybridicingen är två andra moment som Luleå Hockey hittills har använt i offensiven.

* Den ökade ytan i anfallszon har gett mer trafik på mål.

– Tidigare var det ganska svårt att hitta ett backspel nedifrån kortsarg eller rundeln men om du nu lyckas spela upp till backen så har deras forward fem meter upp och man hinner göra ganska mycket på det, säger Fabricius och Fagervall fyller i:

– Det är också ett inslag i träningen som vi har dagligen och det skapar goda vanor, att vi verkligen ska vara där och få dit puckarna. Och det är också såna mål vi har gjort. "Jannes" grymma skott – han har ett jävla skott – och sen få in folk framför mål, då blir det farligt.

* Nya hybridicingen har använts i det offensiva spelet – trots att man inte har pratat särskilt mycket om det.

– Det spelet kommer lite grann av sig självt. Vi har en grupp spelare som inte vill ge upp något i onödan, så de här icingpuckarna som vi ibland kan åka av tycker jag mer är karaktär på spelarna i laget, säger Fabricius.


NSD - Stålnacke


Fyller i från "Fakta spalten" som fanns till höger i artikeln det är ju lite NÖRD info för den oinvigde som kanske inte riktigt vet vad det skrivs om..

FAKTA

Insticket

"Skellefteå har använt sig av det här spelet i flera år, Frölunda var skickligt på det i fjol. När man vinner puck i egen zon finns det – framför allt med de nya måtten – mest yta i mitten. Ett vågat spel som kräver en hel del av spelarna, men lyckas man med det så ger det snabba omställningar, hög fart genom mittzon och en stekhet offensiv. Så här långt har Luleå löst det bra".

Hybridicingen

"Skridskostarka och oömma forwards gynnas mest av att tävla med backarna om att hinna först till tekningspunkterna – och såna spelartyper kryllar det av i Luleå Hockey. Tack vare detta har man vid flertalet tillfällen upphävt icingen, fått tryck i anfallszon och skapat heta målchanser. Det som tidigare, innan den nya regeln, var ett destruktivt spel har Luleå nu lyckats göra till ett offensivt hot".

Mer trafik på mål

"Färjestad har med den större ytan i ytterzonerna hittat ett fint triangelspel mellan backarna och den forward som ligger högt i anfallszon. Luleå Hockey har nyttjat de 45 extra kvadratmeterna på ett annat sätt – framför motståndarburen. Backarna får mer tid och har lättare att komma till skott och då har Luleå fått in mer trafik på mål. Det är också så man har producerat".

Och jag själv tillägger att i flera av målen har man också passerat den av kommentatorerna  ihjältjatade "central linjen" och fått direktskott som följd och inte bara i PP utan även i 5-5 spelet..

kan också tillägga att jag gillar Paraply modellen i PP speciellt om man dessutom kan få lite "snurr" & "platsväxlingar" till stånd så kan det ge många PP mål i vinter såg ju inte matchen mot FBK men där var visst PP:t bedrövligt..Tillfällighet eller? Det visar sig nog ikväll mot ÖIK..

I.s.f hoppas jag tränarna har en plan B det borde dom ju för i början av säsongen spela dom ju inte med paraply i PP

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 2 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 2 av 21 Föregående  1, 2, 3 ... 11 ... 21  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet