Låst material från diverse medier i sin helhet

+102
Atlet
Metheuz
Hjalmar_Vuopio
Hellcop
Björnpappa
Xerzocx
Lehto
håkke
Crille
Dustin
kokostrollet
Taabe
rasbiologen
Jokerman
Snattran
Jonken
Ferros
Norrlandstoken
tibet
Hankburger
oggskar
Lulefan
Antwon
Urken
ezz
Blinders
Donten_
GLHF
Simon90
#96
GustenA
Monco
Grimster
Nr10
arra
hokkzorz
Kocur
Sir Prozac
amarule
Loop
Davidoff
Myrman
Puckad
Kagen
JuniorX
Chewchew
Dentos
Freno
rumpztr
JonasÅström
Mickeee
Patrik82
Hockeyprofessorn
Wolfhunter
Jagr
Dilox
makkanmakkan
Kallepedal
NallePhu
Scouten
CKa
Rikky
icemask
nummer 17
LHF96
KaptenBlodskelett
JoakimJ
Admin
Tony Moore
mango
Hentos_Bror
MickkeJ
Lasse Proppmätt
Snikne Ville
zamboni
Pajala
Bamsefar
Swhy
Micke80
Norlin
Tigerman
Slapshot
Old Brooklyn
Redbear
Ivanhoe
Diktatorn
LuleåWinston
Lars158
LubosC
FruktHamster
LulefanGBG
Zeth
Donowitz
MrA
Högljudd
pingu
Helge
inlandsjävel
Rönken
Mange
Ingemar
Salle
106 posters

Sida 3 av 21 Föregående  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21  Nästa

Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn ons 17 sep 2014, 12:52

Tack för hjälpen Lasse! Lagarbete är alltid bäst.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt tis 30 sep 2014, 11:21

LULEÅ/ISHOCKEY Robert Nordmark gjorde det historiska första målet – 30 år senare minns Lars-Göran Niemi, 57, allt som det vore i går. Nja, nästan i alla fall.
30 september 1984.

Datumet är för alltid inskrivet i de norrbottniska idrottshistorieböckerna.

Platsen var Scaniarinken i Södertälje och på menyn stod hemmalaget samt elitserienykomlingen Luleå Hockey i elitseriepremiären.

– Jag minns att det var riktigt spänt före matchen. Vi var nya i ligan och visste inte riktigt var vi stod, säger Lars-Göran Niemi, powerforwarden som tillsammans med Matti Ruisma och Roger Mikko bildade den legendariska superkedjan.

Det visade sig också att Södertälje, i alla fall till en början, var fler nummer för stort för ett darrigt Luleå Hockey.

4–0 efter två perioder till hemmlaget hade kunnat vara så mycket mer.

– Det många kanske inte minns var att Södertälje, på den tiden, var ett mycket bra lag som samma säsong tog hem SM-guldet, säger Niemi.

Men Luleå valde, trots utspelningen under de inledande 40 minuterna, att inte ge upp och till sist kom utdelningen.

1–4, det historiska första elitseriemålet i föreningens historia, svarade backjätten Robert Nordmark för.

2–4 pricksköt den finske målsprutan Jari Lindgren.

3–4 gjorde lagets smarte center Erik Stålnacke med fem minuter kvar.

Närmare än så kom inte Luleå men den knappa förlusten hade faktiskt gett mersmak och hopp om framtiden.

L-G Niemi igen:

– När vi satt där i omklädningsrummet efter matchen var vi trots allt ganska nöjda. Vi hade fått ett första kvitto på att vi höll bra klass och kunde mäta oss med de bästa lagen i Sverige.

Hela den första elitseriesäsongen blev sedan ett enda långt party för Luleå Hockey. Delfinen var fullsatt, tomteblossen brann, laget vann sju av de nio första matcherna och charmade hela hockeysverige med sitt offensiva spel som tränaren Freddy Lindfors var hjärnan bakom.

– Vi levde mycket på att allt var så nytt och så roligt. Det var fest två gånger i veckan och vi fick spela på alla stora arenor i Sverige. Sedan spelade det förstås en viss roll att var vi ganska oscoutade och många i södra Sverige inte trodde att "lapparna" från Luleå kunde spela hockey.

Att Luleå Hockey inte riktigt höll hela säsongen ut var ganska naturligt men en femteplats i tabellen är det inte många nykomlingar som klarat av sedan dess.

– Vi hade en skön grupp med många killar från Norrbotten. Sedan var det förstås ett riktigt bra lag med stjärnor som Robert Nordmark, Lasse Lindgren och Tore Öqvist – det ska vi inte glömma bort, säger Lars-Göran Niemi.

Hade du i din vildaste fantasi kunnat gissa att Luleå Hockey 30 år senare fortfarande skulle finnas kvar i landets högsta hockeyserie?

– Nej, men det säger en del om vilket stabil och bra klubb Luleå Hockey är. Inte en enda gång under dessa år har klubben varit riktigt nära att åka ut. Det är riktigt bra gjort.


(Delfinen var fullsatt?
Det var väl bara 5 ggr det var lapp på luckan debutsäsongen tror jag?
Första matchen såklart samt dom 2 derbyna mot Skaik och någon gång till

Snittet var väl kanske t.o.m under 5000 på dom 18 matcherna? Det jag tycker var åt helvete var att sista matchen så kom det bara c:a 3500 och tackade för säsongen trots att dom gått så bra nu fanns det ju inget att spela för då man var utanför slutspelet (på den tiden gick bara 4 lag till slutspel och det var ju bara 10 lag i serien) och tabellplaceringen 5:a var klar redan flera omgångar tillbaka men ändå..)

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt ons 01 okt 2014, 11:27

Förra inlägget är från NSD
Luleå Hockey historiskt
– firar 30 år i eliten låst artikel

Kanske någon moderator kan ändra jag hade bråttom och såg inte att man skulle skriva vad artikeln heter och vilken tidning den kom från

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar ons 01 okt 2014, 12:17

varför gick Jaakola från LHF?
Nån som ids dela Kurirens artikel från weben idag?
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn ons 01 okt 2014, 13:00

"ISHOCKEY/HELSINGFORS Topi Jaakola har haft en minst sagt brokig om än framgångsrik karriär. Han kom till Luleå 2010 efter två raka säsonger med kvalspel i Södertälje. Nu har han flyttat hem till Finland efter att hans förra lag Lev Prag helt sonika lades ned.
– Jag hade kontrakt med Lev Prag även denna säsong och i början av sommaren fanns inga andra tankar än att jag skulle stanna i Tjeckien. Första juli kom beskedet om att laget las ned och då blev jag klubblös. Då började jag titta runt och Jokerit hade redan varit med från början och jag ville spela i KHL, men inte flytta till Ryssland därför blev det ett ganska enkelt val, förklarar Topi Jaakola.

Han flyttade till Sverige och Södertälje från Uleåborg. Tiden i Södertälje blev dock ganska så långt ifrån vad han hade hoppats på och efter två år valde han att flytta på sig igen och då föll valet på Luleå Hockey.

– Jag hade två rätt tuffa säsonger bakom mig där vi tvingades kvala oss kvar i elitserien. Det kändes som en nystart för egen del och det var en chans att visa att jag kunde så mycket mer.

Var du orolig för din landslagsplats under tiden i Södertälje?

– Nä det tänkte jag inte på. Det dagliga jobbet måste du göra i klubblaget och om du blir uttagen i landslaget så är det bara en bonus.

Jaakola visade sig bli ett kanonförvärv för Luleå. Han var under sina två år i Norrbotten en av de bästa sett till defensiven.

– Jag växte rätt mycket och det handlade om att vi hade så otroligt bra tränare (Jonas Rönnqvist, Thomas Berglund och Roger Åkerström). Det är nog de bästa tränarna jag har haft under hela min karriär. Jag var lycklig då.

Varför flyttade du om du var lycklig?

– Jag spelade totalt fyra säsonger i Sverige med en målsättning att nå Nordamerika, men inget hände. Då bytte jag strategi och började sikta på KHL.

Det var en strategi som gav utslag och när Amur Khabarovsk hörde av sig tvekade aldrig Jaakola. Det blev dock ytterligare en tuff säsong för den finske försvararen.

– Jag blev sjuk innan säsongen började och jag missade halva grundserien. Jag hann spela mindre än 30 matcher så det var en jobbig början.

Var det en allvarlig sjukdom?

– Nja det vet jag väl inte. Jag hade reaktiv artrit (se faktaruta) och den behandlades med kortison. Jag fick order av läkarna att inte anstränga mig så det var en jobbig tid, men i dag är jag helt frisk.

Trots sjukdomen så insåg Amur-ledningen att Jaakola var ett namn värd att satsa på och klubbledningen gjorde honom till assisterande lagkapten. Det blev dock bara ett år längst bort i östra Ryssland och när Lev Prag hörde av sig så tog han chansen att flytta från Khabarovsk och alla problem med tidsskillnad.

– Det går inte att tänka på det problemet. Det skiljer åtta timmar till Moskva och skulle du börja lägga vikt på tankar om det skulle du bli tokig. Du måste fokusera på det du själv kan påverka du kan inte lägga kraft på saker som kan påverka dig negativt. Det gäller att stänga ute alla sådana tankar. Visst var det svårt när du insåg att du borde sova, men att du var ute på isen.

Hur svårt var det att spela i Ryssland och inte veta vad som händer nästa dag?

– Du kan gå runt hela livet och vara rädd för allt var du än är. Eller så kan du försöka påverka din situation och inse att du är i en stad, i ett lag för att göra ditt jobb så bra som du bara kan, säger Jaakola.

Tiden i Prag blev inte heller som planerad. Visst första säsongen var bra och Lev Prag var väldigt nära att räcka hela vägen ut. Säsongen tog slut och alla var nöjda med allt utom att guldet inte hamnade i Tjeckien. På försäsongen hände något som omkullkastade alla planer för Topi Jaakola.

– Jag kanske inte var redo att flytta tillbaka till Finland i alla fall så var det inte enligt planen. Jag hade spelat sex säsonger i Sverige, Ryssland och Tjeckien och jag trivdes överallt därför fanns inga tankar på att flytta hem. Vi pratar om KHL och här kan allt hända. Du kan ena säsongen vara en match ifrån att vinna guld med ditt lag till att laget försvinner nästa säsong.

I dag så har han utvecklat det mesta och enligt general managern Jari Kurri så var det självklart för Jokerit att ge Jaakola ett erbjudande. I Jokerit har Topi Jaakola fullt förtroende av tränaren Erkka Westerlund och general managern Jari Kurri och han är en av spelarna som har mest med speltid ändå får han vila vissa matcher. När Kuriren var på plats i Helsingfors så var det just Jaakolas tur att vila.

Det är hård konkurens, är det bra tycker du?

– Ingen vill vila igentligen. Det är samma situation här som i Prag vi hade också då lika många killar av bra kvalité som nu. Ibland kan det vara svårt att acceptera, men du måste försöka se det som en möjlighet istället. Det kan bli lagets styrka att man har fem eller till och med sex femmor som kan spela. Det är en lång säsong med många matcher och långa resor som är tunga.

Är du nöjd med att ha nått KHL eller siktar du fortfarande på NHL?

– Vad som lockar mig eller varför jag är sugen på KHL är att det är tuff konkurrens. Det är bra hockey helt enkelt. Om det blir Nordamerika eller inte kan man inte fundera på, eller jag kan inte. Jag måste ha drivet att bli bättre annars kan jag lika gärna sluta med ishockey det handlar inte alls om att bli nöjd.

Anser du att detta är din bästa säsong så här långt i karriären?

– Nej absolut inte det känns som om att jag har så mycket mer att ge. Början har varit hyfsad, men inte på något sätt att jag har varit mig själv och jag har mycket mer att ge. Det handlar inte om att jag är för mycket självkritisk utan om mitt självförtroende. Jag vet att jag kan bättre, försäkrar Jaakola.

Jaakola berättar om tiden i Luleå och beskriver det som om det var då han hittade ytterligare en växel. Han tycker inte heller att det skulle vara helt osannolikt att han återvänder till sitt favoritcafé på Malmudden någon gång i framtiden.

– Absolut, men man har lärt sig under åren att man måste leva i nuet. Det kan hända vad som helst när du är hockeyspelare och ett läge en säsong kan vara ett helt annat en annan säsong. Att spela för Luleå någon gång igen är ingen konstig tanke.

Vad saknar du mest från Luleå?

– Lagandan, människorna, fansen och "Greppa" lite grann, men inte så mycket (skratt). Jag gillade staden som hade en riktig vinter och Café Musik som var ett ställe jag satt på ofta.

Jaakola skrattar när han minns caféet och Luleå. Han förklarar ytterligare en gång att det var en lycklig tid i hans karriär."

Kuriren: Jaakola: "Du kan gå runt hela livet och vara rädd för allt var du än är"
Artikelförfattare: Håkan Stridblom
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt ons 01 okt 2014, 13:35

Visst är det underligt att han gillade Rönken & Co och kallade dom för bästa tränarna han haft i karriären trots att Rönken är en tyrann enligt vissa LHF fans?

Och än mer underligt är att Jakola är långt ifrån ensam som tycker så.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar ons 01 okt 2014, 13:49

Tack Smile
Nä det är väl inte konstigt att han och de flesta spelare som uttalat sig gillade Rönken, Bulan, mfl. Höga krav lyfte många spelare. Tror kulturen med höga krav fortsatt och gillas av årets spelare med.
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av MickkeJ ons 01 okt 2014, 18:43

Rönken o co tog LHF till en ny nivå där vi är idag. Det är inte länge sedan vi missade kvalserien med ett mål.
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2746
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Hentos_Bror tis 07 okt 2014, 14:55

Vad är det osten hoppas på? En låst artikel på Kuriren med namnet "Därför hoppas "Osten" på drömvärvningen"?

Vad vill våran ost?! Varför är han förväntansfull? Är det Obsut?! Är det Sidney Crosby?
Hentos_Bror
Hentos_Bror

Antal inlägg : 19
Join date : 14-02-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken tis 07 okt 2014, 15:13

Det är Dennis Everberg som menas med den artikeln. Jag kunde läsa den fast jag inte är plus-kund.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Snikne Ville tis 07 okt 2014, 15:15

Rönken skrev:Det är Dennis Everberg som menas med den artikeln. Jag kunde läsa den fast jag inte är plus-kund.
Ha, ha, Osten o jag vägrar ge upp hoppet..
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6275
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 tis 07 okt 2014, 20:02

Rönken skrev:Det är Dennis Everberg som menas med den artikeln. Jag kunde läsa den fast jag inte är plus-kund.

Hade det att göra med den där "hoppsan paragrafen" Skellefteå stött på att svenska klubbar kan tvinga hem spelare under 22 år om de inte tar en plats i NHL?

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av mango tis 07 okt 2014, 20:22

Kan nån lägga ut artikeln? Den är låst nu.

mango

Antal inlägg : 67
Join date : 13-02-18

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Tony Moore tis 07 okt 2014, 20:48

Ishockey/Luleå

I våras rev han tvåårskontraktet med Luleå Hockey. Nu är 22-åringen på väg att ta en ordinarie NHL-tröja.

Dennis Everberg klarade Colorado Avalanche senaste gallring av spelartruppen som numera är nere på 25 spelare. Ändå har Luleå Hockeys sportchef inte gett upp hoppet om att knyta till sig den storväxte forwarden.

– Vi är jättenöjda med vår egen trupp. Men i och med att möjligheten skulle kunna öppna sig är det fortfarande möjligt, säger Lars "Osten" Bergström.

– Vi är inte aktiva i den processen, men han är en spelare som skulle passa väl in hos oss.

I vintras skrev Rögleforwarden Dennis Everberg på för två år med Luleå Hockey. Men klubben hann inte presentera värvningen innan 22-åringen skrev på för NHL-klubben Colorado Avalanche.

Under försäsongen i Nordamerika har den 193 centimeter och 95 kilo tunge forwarden varit ett av Colorados största utropstecken. Så sent som natten mellan lördag och söndag gjorde han mål när Avalanche slog de regerande mästarna Los Angeles Kings med 3–2 efter straffar. I den matchen bildade han kedja med stjärnan Matt Duchene och John Mitchell. Men trots att endast 25 spelare finns kvar i lagets NHL-trupp vill inte Luleå ge upp värvningen.

– I grund och botten hoppas vi att han lyckas och når sina drömmars mål. Men om det inte skulle bli så – då tycker vi fortfarande att Luleå är ett bra alternativ, säger "Osten".

Om Everberg skulle hamna utanför den slutliga NHL-truppen (20 utespelare plus 2 målvakter) kommer LHF visa sitt intresse.

– Det är många som ska vara med och diskutera det i sådana fall. Inte minst han själv, Colorado och även hans agent, säger Luleås sportchef.

– Vi får helt enkelt köpa tid och se hur utvecklingen blir. Men vi har inte på något sätt haft förhoppningar och kalkylerat med att han ska ingå i vår trupp – det är en bonus om det blir så.

Även om Luleå Hockey går fram som tåget i både SHL och CHL har Lars Bergström bra koll på spelarmarknaden.

– Först och främst vill jag säga att vi i dag har ett riktigt bra lag, säger "Osten" och fortsätter:

– Men vi har beredskap för alla eventualiteter och inte minst för nästa säsong. Det gäller både förlängningar av eget och möjliga alternativ som kan hjälpa Luleå Hockey att bli bättre nästa säsong.

Har ni något på gång?

– Vi har en aktiv process och det brukar ändå dra ut på tiden innan det blir något konkret – vi gnuggar på.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6266
Join date : 12-01-21
Age : 63
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tor 09 okt 2014, 15:11

TACK Smile
Blir så less på allt man missar i plusmenyn.....
Eller ska man ta prenumeration hundra mil söderut för att hålla koll på hjältarna?....
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 fre 10 okt 2014, 23:14

Ganska värdelös uppställning men:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/article19674941.ab

Så mycket tjänar bossarna i SHL
Tränare Sportchefer Klubbdirektörer


Lönerna skiljer sig mycket mellan klubbarna – liksom val av bil. Många kör Volvo men några har valt lite mer lyxigt.
Här är Sportbladets kartläggning av SHL-topparna.
Fotnot 1: årtalen på de flesta fordon avser tillverkningsår, inte årsmodell.
Fotnot 2: Sitter en person med i många bolag har ett urval gjorts. Och ett styrelseuppdrag innebär inte automatiskt att man är ägare/delägare. Uppdrag i bolag kopplade direkt till föreningen är inte medräknade.
Fotnot 3: Deklarerad inkomst gäller för inkomståret 2013, om inte annat anges.
Fotnot 4: Alla inkomster behöver inte komma från respektive persons ishockeyengagemang.
FAKTA
TIO I TOPP 2013

Här är de ledare i SHL-lagen som deklarerat alla störst inkomster i fjol.
1. Stefan Enbom, 53, VD Luleå
Deklarerad inkomst: 3 868 000 kr.
2. Roger Rönnberg, 43, tränare Frölunda
Deklarerad inkomst: 1 770 400 kr.
3. Anders Forsberg, 48, tränare Modo
Deklarerad inkomst: 1 631 800 kr.
4. Roger Melin, 58, tränare Linköping
Deklarerad inkomst: 1 603 900 kr
5. Stefan Nyman, 42, assisterande tränare Djurgården
Deklarerad inkomst: 1 380 100 kr.
6. Mike Helber, 44, fd. Klubbdirektör Linköping
Deklarerad inkomst: 1 232 100 kr.
7. Håkan Loob, 54, sportansvarig Färjestad
Deklarerad inkomst: 1 101 400 kr
8. Tommy Salo, 43, sportchef Leksand
Deklarerad inkomst: 986 000 kr.
9. Henrik Evertsson, 41, sportchef Växjö
Deklarerad inkomst: 830 100 kr.
10. Sam Hallam, 34, tränare Växjö
Deklarerad inkomst: 844 900 kr.
LAG FÖR LAG

BRYNÄS
Mikael Sundlöv, 49, fd. general manager
Deklarerad inkomst: 559 400 kr
Fordon: Volkswagen Passat, tillverkningsår: -11, Volkswagen Polo -11
Bolag: –.
Tommy Jonsson, 43, tränare
Ingen uppgift.
Jan Larsson, 49, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 600 000 kr
Fordon: Seat Ibiza -13, Volkswagen Passat -06
Bolag: –.

DJURGÅRDEN
Jenny Silfverstrand, 41, klubbdirektör
Deklarerad inkomst: 643 900
Fordon: Volvo XC60 -13.
Bolag: -.
Hans Särkijärvi, 57, tränare
Deklarerad inkomst: 660 700 kr.
Fordon: Volkswagen Tiguan -12, Skoda Fabia – 13.
Bolag: -.
Stefan Nyman, 42, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 1 380 100 kr.
Fordon: Mercedes-Benz C 180 – 06.
Bolag: -.
Tony Zabel, 43, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 512 000 kr.
Fordon: Skoda Superb -13
Bolag: -.

FRÖLUNDA
Christian Lechtaler, 42, sportchef
Deklarerad inkomst: 685600 kr (2012)
Fordon: –.
Bolag: Ordinarie ledamot för AB Amplus. Omsättning 148 000 kr. Resultat: 70 000 kr.
Roger Rönnberg, 43, tränare
Deklarerad inkomst: 1 770 400 kr.
Fordon: Volvo C30 -07, Volvo V60 -14.
Bolag: –.
Robert Ohlsson, 39, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 590 800 kr
Fordon: Volvo XC70 -13.
Bolag: –.
Klas Östman, 35, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 421 400 kr.
Fordon: Volvo V40 -13, Opel Astra -05
Bolag: –.

FÄRJESTAD
Tommy Samuelsson, 54, tränare
Deklarerad inkomst: 212 000 kr.
Fordon: Volvo XC60 -14 (leasad), släpvagn Caso Trailer -11.
Bolag: –.
Clas Eriksson, 41, ass tränare
Deklarerad inkomst: 668 100 kr
Fordon: Volvo S60 -13.
Bolag: –.
Radek Hamr, 40, ass tränare
Deklarerad inkomst: 512 000 kr.
Fordon: Saab 9-5 Vector -03.
Bolag: –.
Håkan Loob, 54, sportansvarig
Deklarerad inkomst: 1 101 400 kr
Fordon: Renault Clio -12, Volvo V40 -14, Volvo V60 -11.
Bolag: –.

HV71
Johan Hult, 41, sportchef
Deklarerad inkomst: 444 700 kr
Fordon: –.
Bolag: –.
Johan Davidsson, 38, assisterande sportchef
Deklarerad inkomst: 1 567 200 kr (2012).
Fordon: Lexus -10, HD -97
Bolag: Johan Davidsson AB, omsättning 0 kr. Resultat: 0 kr.
Andreas Johansson, 41, tränare
Deklarerad inkomst: 874 200 kr. (2012)
Fordon: BMW X5 -13.
Bolag: Overtime AB. Omsättning: 3000 kr. Resultat: -27 000 kr.
Fredrik Olausson, 48, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 532 100 kr.
Fordon: Mercedes Benz 245 -11, Ford Focus -04, Mercedes Benz C 180 -13.
Bolag: –.
Peter Ekelund, 50, general Manager sport
Deklarerad inkomst: 361 700 kr
Fordon: –.
Bolag: –.

LEKSAND
Andreas Appelgren, 47, tränare:
Deklarerad inkomst: 350 600 kr (2012).
Fordon: Volvo XC90 - 11.
Bolag: Töreboda Bad & Camping AB (ordinarie ledamot). Omsättning: 2,3 miljoner kr. Resultat: 92 000 kr.
Mats Bäcklin, 48, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 520 400 kr.
Fordon: Volvo XC60 -13.
Bolag: –.
Johan Rosén, 47, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 636 500 kr.
Fordon: Nissan Micra -98, Volvo V70 -05
Bolag: –.
Tommy Salo, 43, sportchef
Deklarerad inkomst: 986 000 kr.
Fordon: Maiwa V3 (släpvagn), Bålsta släp -99, snöskoter Yamaha Venture Light -11, Audi A5 -11, BMW M5 -00, snöskoter Polaris ATT 500 -05.
Bolag: Hold your Horses handelsbolag. Omsättning: 50-99 000 kr. Stall Salo handelsbolag. Omsättning: 1-49 000 kr.
Roger Åström, 49, klubbdirektör
Deklarerad inkomst: 690 300 kr (2012).
Fordon: Volvo XC70 -14, Tiab (släpvagn) -10, snöskoter Lynx Adventure LX 600 -13.
Bolag: –.

LINKÖPING
Roger Melin, 58, tränare
Deklarerad inkomst: 1 603 900 kr
Fordon: Seat Ibiza -10, Hyundai I40 -11.
Bolag: –.
Magnus Hävelid, 43, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 597 000 kr.
Fordon: Nissan Qashqai -11.
Bolag: -
Dan Tangnes, 35, assisterande tränare
Deklarerad inkomst: 752200 kr.
Fordon: Volvo V40 -13.
Bolag: Dan Tangnes, enskild firma.
Mike Helber, 44, fd. Klubbdirektör
Deklarerad inkomst: 1232100 kr.
Fordon: Chevrolet Cruise -12.
Bolag: -

LULEÅ
Klubbdirektör Thor Stöckel, 54
Deklarerad inkomst: 827 800 kr.
Fordon: Mercedes-Benz 204 – 08, Honda FRV -06, släpvagn -07, snöskoter Ski-doo Grand Touring – 98.
Bolag: -.
Vd Stefan Enbom, 53
Deklarerad inkomst: 3 868 000 kr.
Fordon: Volkswagen Passat -13. Ford Galaxy (importerad, i trafik -99), moped Yamaha EW50 Slider -10, släpvagn TK Trailer BT 1000 -04, husvagn Polarvagnen -06.
Bolag: -.
Sportchef Lars Bergström, 58
Deklarerad inkomst: 740 000 kr.
Fordon: Saab 99 -82, Volvo S40 -99, Volvo V70 -02.
Bolag: -.
Tränare Joakim Fagervall, 45
Deklarerad inkomst: 616 700 kr
Fordon: Volvo V50 -08, släpvagn Innov 260 -81, snöskoter Ockelbo 6000 -83, Skoda Superb -11, Citroën AX11, -90, moped Kymco Fever S-Line -03.
Bolag: -.
Assisterande tränare Stefan Nilsson, 46
Deklarerad inkomst: 647 100 kr.
Fordon: moped Benelli 49X on road -09, släpvagn Thule a4a0aa-2 -11, Volkswagen Multivan -04.
Bolag: -.
Assisterande tränare Anders Burström, 38
Deklarerad inkomst: 285 300 kr.
Fordon: snöskoter Yamaha VT 500 -99, Toyota Avensis -12, Toyota Corolla -04.
Bolag: Anders Burström Consulting AB. Omsättning: 139 000. Resultat: 62 000.

MODO
Tränare Anders Forsberg, 48
Deklarerad inkomst: 1 631 800 kr.
Fordon: -.
Bolag: -.
Assisterande tränare Jan-Axel Alavaara, 39
Deklarerad inkomst: 464 000 kr.
Fordon: Skoda Fabia (importerad, i trafik -08), släpvagn -08.
Bolag: Alavaara i Ö-vik AB. Omsättning: 362 000. Resultat: 56 000.
Assisterande tränare Henrik Gradin, 41
Deklarerad inkomst: 415 500 kr.
Fordon: släpvagn -06.
Bolag: Öviks sportservice. Bolaget är passivt.
Klubbdirektör Charlotte Gustavsson, 35
Deklarerad inkomst: 0 kr.
Fordon: -.
Bolag: -.
General Manager Per Svartvadet, 39
Deklarerad inkomst: 251 100 kr.
Fordon: Ford Galaxy -08.
Bolag: Övik Marina & Motor AB. Omsättning: 24 716 000. Resultat: 152 000. (sitter med i styrelsen).
Biträdande General Manager Peter Forsberg, 41
Deklarerad inkomst: 544 700 kr (2012).
Fordon: Audi A8 Quattro (importerad, i trafik -05), släpvagn Thule a01 -12, motorcykel Harley Davidson (importerad, i trafik -97).
Bolag: sitter med i styrelsen i tio bolag, däribland Övik Marina & Motor AB. Omsättning: 24 716 000. Resultat: 152 000. Driver nystartade WhiteWinter AB tillsammans med pappa Kent.

SKELLEFTEÅ
Tränare Hans Wallson, 48
Deklarerad inkomst: 389 500 kr.
Fordon: Volkswagen Amarok -14.
Bolag: -.

Tränare Stefan Klockare, 42
Deklarerad inkomst: 594 100 kr.
Fordon: Volvo V60 -12, Renault Clio -04.
Bolag: -.

Tränare Bert Robertsson, 40
Deklarerad inkomst: 493 000 kr
Fordon: Audi A4 -06, Audi A6 -01.
Bolag: Progression Sports, Hockey of Sweden Aktiebolag. Omsättning: 143 000. Resultat: 21 000.

General Manager Lars Johansson, 44
Deklarerad inkomst: 679 900 kr.
Fordon: Skoda Superb -13.
Bolag: -.

Klubbdirektör Per-Anders Israelsson, 54
Deklarerad inkomst: 640 400 kr
Fordon: Ford Galaxy -00.
Bolag: -.

VÄXJÖ
Sportchef Henrik Evertsson, 41
Deklarerad inkomst: 830 100 kr.
Fordon: Opel Insignia Sports Tourer -09, Honda Civic -13.
Bolag: -.

Tränare Sam Hallam, 34
Deklarerad inkomst: 844 900 kr.
Fordon: Saab 93, -08, Volkswagen Sharan -10.
Bolag: -.

Assisterande tränare Fredrik Hellgren, 46
Deklarerad inkomst: 410 100 kr.
Fordon: Golf -10, Peugeot 206 GTI -00, Skoda Octavia -02.
Bolag: -.

Klubbdirektör Anders Öman, 50
Deklarerad inkomst: 981 400 kr (2012).
Fordon: Mercedes-Benz S 350 -07, Porsche 911 Carrera -12, motorcykel Harley Davidson -01, motorcykel Yamaha WR450F -04.
Bolag: Sitter med i styrelsen i 22 bolag. Är styrelseordförande för Ömangruppen AB. Omsättning: 77 669 000. Resultat: 6 120 000. Är vd för Anders Öman Holding AB. Omsättning: 108 316 000. Resultat: -16 600 000.

ÖREBRO
Tränare Kent Johansson, 58
Deklarerad inkomst: 734 600 kr.
Fordon: BMW X4 xDrive30d -14.
Bolag: -.

Assisterande tränare Håkan Åhlund, 47
Deklarerad inkomst: 390 600 kr (2012).
Fordon: Audi A6 -13.
Bolag: Algarismo redovisning AB. Omsättning: 195 000. Resultat: 23 000. Åhlunds Blomstertid AB. Omsättning: 1 437 000. Resultat: 61 000.

Assisterande tränare Johan Tornberg, 41
Deklarerad inkomst: 709 400 kr.
Fordon: Nissan Navara -12, snöskoter Yamaha VK540 -01.
Bolag: Sitter med i styrelsen i fyra bolag. M. Wallin Invest & Konsult AB. Omsättning: 1 551 000. Resultat: 27 000. S-Å. Wallin Bygg Aktiebolag. Omsättning: 1 430 000. Resultat: 237 000.

General Manager Pontus Gustafsson, 47
Deklarerad inkomst: 381 100 kr (2012).
Fordon: Renault Clio -04, släpvagn TK Trailer -04
Bolag: Sitter med i styrelsen i 13 bolag. Stall Edelstoff AB. Omsättning: 508 000. Resultat: - 399 000. Fastighetsarealen i Örebro AB. Omsättning: 4 455 000. Resultat: 405 000. Aktiebolaget Sport & Reklam i Örebro. Omsättning: 2 970 000. Resultat: 1 221 000.
Bland tränarna i SHL var det Roger Rönnberg, 43, som deklarerat allra högst inkomst för 2013. Den passionerade, ungdomssatsande coachen tog sitt gäng till kvartsfinal förra säsongen och är inne på sitt andra år som huvudtränare för Frölunda.
Förtjänar du din höga lön?
– Förtjänar och förtjänar. Det är en förhandling när man skriver på ett kontrakt och jag är nöjd, säger Rönnberg.
Hur viktigt är det att tjäna mycket pengar som hockeytränare?
– Jag jobbar som tränare därför att jag har passion för det jag gör. Det är därför jag gör det här.
Lever du ett liv i lyx?
– Jag tänker inte så, men jag uppskattar min vardag och jag jobbar med det här för att jag har en passion.
I NHL redovisas lönerna öppet medan det i Sverige är mycket hysch-hysch.Det har tidigare förekommit uppgifter om att SHL vill införa ett lönetak – för att begränsa klubbarnas möjlighet att låta löner skena iväg.
Borde SHL införa öppna löner?
– På ett sätt kanske det är bra, då kan man se vad vi har för medel att föra oss med. På ett annat sätt är det kanske mindre bra, det borde vara själva spelet som det är fokus på.
Det är med löner är ofta känsligt. Många är väldigt intresserade av vad ni tjänar. Varför?
– Det kan jag bara gissa om. Om de är intresserade av min gissning, så tror jag att det är för att vi inte har offentliga löner, på vad olika tränare tjänar. Det blir väl lite hemligt, så därför är det kanske intressant.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn lör 11 okt 2014, 00:24

Haha - Osten har en Saab 99 från 1982. Stenhårt och väldigt ... Osten på något vis.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 lör 11 okt 2014, 05:27

Ja vad gäller Luleås uppsättning var det ju bara Osten och Stöckel som var i klubben i fjol. Resten har ju sina löner från sina tidigare arbetsgivare. Ändock intressant men som sagt, i just vårat fall rätt så missvisande.

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Pajala lör 11 okt 2014, 09:23

Joakim Fagervall, 45, snöskoter Ockelbo 6000 -83

snacka om grym kille Very Happy
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Snikne Ville lör 11 okt 2014, 09:32

Och Osten steker i en Saab 99 från -82! Smile
Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 6275
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Old Brooklyn lör 11 okt 2014, 10:21

Pajala skrev:Joakim Fagervall, 45, snöskoter Ockelbo 6000 -83

snacka om grym kille Very Happy
Ja, vad var det Rönken brukade säga - "gedigen".
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av LulefanGBG lör 11 okt 2014, 11:05

Haha!
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11615
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Rönken lör 11 okt 2014, 12:06

Old Brooklyn skrev:
Pajala skrev:Joakim Fagervall, 45, snöskoter Ockelbo 6000 -83

snacka om grym kille Very Happy
Ja, vad var det Rönken brukade säga - "gedigen".

Borde väl stå för en bra prestation gång på gång också?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Pajala lör 11 okt 2014, 13:37

"Bra prestanda, gedigen snöskoter" Laughing
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 tor 16 okt 2014, 11:37

Någon som vet vad för svar på tal någon Lulestjärna ger i kuriren?
http://www.kuriren.nu/100/luleastjarnan-ger-svar-pa-tal-7894338.aspx

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 tor 16 okt 2014, 11:42

samt vad för hockeydomare och varför så klart.
Detta i NSD

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt tor 16 okt 2014, 13:00

@Micke80 Dixon om handskadan vs rykterna.

(ISHOCKEY/LULEÅ En månads frånvaro. Luleå Hockeys nyförvärv Stephen Dixon hoppas nu att specialskyddet ska hjälpa honom tillbaka – och avfärdar ryktena.
Den 20 september skadade Luleås nye kanadensare Stephen Dixon sin vänstra handled.

Sedan dess har han inte spelat.

Laget går som tåget, men 29-årigen står kvar på perrongen.

– Väldigt frustrerande. Jag hoppas verkligen att skyddet ska hjälpa mig, säger centern till Norrbottens-Kuriren.

Det handlar om en mjukdelsskada och uttänjda ledband/muskler – som inte riktigt vill läka. Den här veckan har han i alla fall kunnat delta i vissa spelövningar, men problemet är att kraften försvinner när han använder forehandsidan vid skott eftersom att vänstra armen krånglar.

– Jag fick flera smällar på samma ställe under matchen mot Brynäs och kände direkt att jag tappade kraften. Just nu försöker jag bara skjuta backhand och slå enklare lösa passningar, men det går inte om jag ska kliva in i match igen, säger Dixon.

Han ger också svar på tal angående hans form, som varit omdiskuterad när han anlände till Luleå.

– Det är lätt att slå in öppna dörrar om man inte producerar omgående, men jag tycker att jag skött min sommarträning på rätt sätt.)

Hur som helst så var han ju allt annat än bra framför allt tempomässigt i ES matcherna han var med i innan den s.k skadan kom till så hur han ska förklara bort det vet jag inte LAT kanske

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Micke80 tor 16 okt 2014, 13:59

ja men då vet man ju vad för typ av skada han har, men att det var svar på tal vet jag inte.

edit: tack förresten

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av pingu tor 16 okt 2014, 17:36

Ja men förklarar handskadan det låga tempot han drog ner hela tiden?
pingu
pingu

Antal inlägg : 2373
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar fre 17 okt 2014, 19:04

LULEÅ/ISHOCKEY Här är Luleås glädjebesked. Stjärncentern Stephen Dixon kan spela igen efter skadan.
Rutinerade kanadensaren Stephen Dixon värvades inför årets säsong för att ersätta Niklas Olausson.

Men redan i matchen mot Brynäs 20 september skadade sig Dixon – och har inte spelat sedan dess.

Men nu, en månad senare, är Dixon klar för spel igen.

– Han är klar, börjar som 13:e forward, hälsar Luleåtränaren Joakim Fagervall i ett SMS.

Dixon själv är eld och lågor över att vara tillbaka.

– Jag ser fram emot det, det är skönt att vara tillbaka i hetluften igen, säger Dixon och skrattar.

Den senaste månaden har varit frustrerande för Dixon, på grund av skadans natur.

– Det har inte gått att rehabträna på något bra sätt. Hade det varit en muskelskada hade det varit lättare att göra något, nu kunde jag bara vänta.

Hur har det känts?

– Jag hade naturligtvis velat vara tillbaka tidigare. Det har varit frustrerande, man blir ju så handikappad utan en fungerande handled.

Dixon berättar att han klarat sig bra till vardags – men just i skottsituationer har skadan gjort sig påmind.

– Det har inte varit så illa utanför rinken, men som hockeyspelare är jag ju beroende av den. Jag måste ju ha kraft i den hand jag har längst ner på klubban.

Stephen Dixon gör comeback som 13:e forward på Luleås laguppställning i matchen mot Frölunda. Han kommer att spela med ett specialskydd för sin skadade handled.

– Jag har ett par olika skydd som jag ska testa, jag vet inte vilket jag ska använda ännu. Det blir till att tejpa och sedan köra med ett av dem.

Vad ger det?

– Förhoppningsvis lite extra stabilitet, bara. Det har känts bra sista tiden.

Det slutgiltiga beslutet om Stephen Dixons medverkan togs efter gårdagens träningspass. Då stannade kanadensaren kvar och sköt direktskott efter direktskott med full kraft – för att testa handleden.

– De senaste träningspassen har jag gjort mer och mer, men man vill ju ha skadan matchklar. Man vill ju inte behöva fundera på hur man ska bete sig där ute, i matchsituationer.

Pelle Johansson
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar fre 17 okt 2014, 19:05

Lärt mig att om man är snabb så lägger Johansson mfl på NSD ut gratislänk på twitter som funkar ett dygn Smile hehe
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt ons 05 nov 2014, 12:23

Låst artikel Kurren avd kunde du ju sagt för säkert 8 matcher sedan

Wallmark: "Vi glider på en skridsko"


ISHOCKEY/LULEÅ Luleå Hockey föll hemma mot Salzburg. Då vill Lucas Wallmark se en förändring i lagets attityd i början av matcherna.
Lucas Wallmark var en av spelarna som tog sig från åttondelsfinalen mot Salzburg med hedern i behåll. Men han var inte nöjd med hur matchen artade sig.

– Vi ger bort förstaperioden är inte där helt enkelt utan vi glider på en skridsko, låter dem ta kakan, och det håller inte. Det är för bra motstånd för det, säger Lucas Wallmark.

Vad beror det på, ni har ju pratat om att ni ska ta tag i spelet från början?

- Ja, precis. Jag hoppas att det inte bara är snack utan någon gång måste vi ju ta tag i det. Men det gäller att vi hittar tillbaka till den sköna känslan som vi hade i början av säsongen där vi litar fullt ut på vårat grundspel. Vi gjorde det jobbet och var jobbiga att möta. Och det är det vi måste vara för att vinna hockeymatcher.

Hur är den känslan nu?

– Vi är inte riktigt där. Vi kanske står på sidan med klubban istället för att gå in hela vägen. Vi tar inte skotten ur alla möjliga lägen utan vi ska hitta det bästa. Vi måste göra skitgörat på något sätt. Alla vill självklart göra det men vi måste bli lite bättre helt enkelt. Jag tror att de är den känslan vi måste hitta för att vinna matcher. Och jag tror stenhårt på den här gruppen.

– Vi har ett jävligt bra lag när allting klaffar men då måste det göra det och vi måste spela vårat eget spel.

Luleåforwarden var inblandad i båda Luleås mål. Det första styrde han in själv in i mål på ett speciellt sätt.

– Jag försöker bryta in det på kassen och Fagerudd skjuter och jag lyckas styra in den med rumpan så det var lite tursamt men det är alltid skönt att se den gå in.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt ons 05 nov 2014, 12:26

Till artikeln ovan
Om ni ska göra skitgörat så sluta "känn efter" jävla mes ut och jobba skiten av dig istället.

Känslan vilket dravel

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 ons 05 nov 2014, 17:29

http://www.kuriren.nu/nyheter/chl-bossen-imponerad-av-lulea-7929844.aspx

ISHOCKEY/LULEÅ Målet är att expandera turneringen – då ser CHL-bossen Martin Baumann Luleå Hockey som ett föredöme.
Inför tisdagskvällens CHL-match mellan Luleå Hockey och Salzburg fanns turneringens boss Martin Baumann på plats i Luleå. Schweizaren är en av de stora hjärnorna bakom Champions Hockey League. En turnering som är skapad för att utse vilket som är Europas bästa hockeylag.

– Målet med turneringen är egentligen två saker. Dels att utse vilket lag som är bäst i Europa, men också att expandera de tidigare turneringarna som European Trophy. Då var det skandinaviska lag som spelade. Nu vill vi ha med lag från hela Europa, säger Martin Baumann.

Frågan som diskuterats mest är om Europas bästa hockeylag verkligen kan utses utan att KHL-lag deltar. Det är också den frågan som CHL-bossen oftast får.

– Sportsligt sett så behöver vi dem absolut, men det är en del politiska bitar bakom det. Dels spelar KHL-lagen väldigt mycket fler matcher så det är svårt för dem att hinna spela CHL också med alla landslagsuppehåll som också finns. Där är det stora problemet även för KHL-lag utanför Ryssland, säger Baumann och syftar inte minst på det finska KHL-laget Jokerit med de tidigare Luleåspelarna Johan Harju och Linus Omark.

– Jokerit vill väldigt gärna vara med, men det är svårt att få in dem i vårt schema och sedan har vi ju redan åtta lag från Finland. Jag hoppas att vi kan börja med att få med kanske två eller fyra lag från KHL, men jag har en känsla att det antingen är inget lag eller åtta lag.

Det är inte ovanligt att Baumann besöker fyra länder på fyra dagar under perioderna då CHL spelas. Mestadels för att besöka klubbarna, prata med ledningen, tränare och även bilda sig en uppfattning om supportrarnas uppskattning till turneringen. Framför allt minns Baumann en match som han besökte tidigare i höst. Den spelades i England mellan Nottingham och Luleå.

– Det är den mest imponerande matchen sett till fansen och seriösiteten. Luleå vann med 10–0, men fansen och atmosfären var fantastisk, säger Baumann som också såg Luleå Hockey som ett föredöme i den matchen.

– Framför allt imponerades jag av hur seriösa de var. Jag har aldrig sett ett lag som kommer till en match med så många personer från organisationen. Att resa med så många kostar mycket pengar och det visar hur engagerade Luleå Hockey är. Det gjorde mig väldigt glad att se det, säger Martin Baumann.

----------------------------------------------------------------------------

Där hoppas Martin Baumann att Champions Hockey League har tagit sig till år 2019:

CHL om fem år

Alla klubbar ska vara stolta att vara en del av CHL.

Fler länder, men färre lag i turneringen.

Kvalitén på lagen ska ha höjts.

CHL har närmat sig samma status som Champions League har i fotboll.

Så småningom ska lagen genomgå en form av kval för att delta i CHL.Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tor 13 nov 2014, 12:35

Nån som ids kopiera in Johanssons tankar om Luleås två ansikten från dagens webbupplaga av NSD?
Har noterat att han ofta lägger ut gratislänk ett dygn, men inte på denna.
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lars158 tor 13 nov 2014, 22:09

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/article19840505.ab


ENKÄT: SHL-fansens favorit och hatobjekt
Sportbladet har ringt upp representanter för samtliga supporterklubbar i SHL och ställt åtta heta frågor

Vem är fansfavorit och vem har floppat i ditt lag? Vilken bortaarena är skräcken att besöka?
Tar SHL:s ledning fansen på allvar?
Sportbladet har ringt upp representanter för samtliga SHL-klubbars supporterklubbar och ställt åtta heta frågor.

Brynäs

1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Mathias Norrå, ordförande i Brynäs Support:
1. Egentligen ingen, men Niclas Andersén har i alla fall motsvarat förväntningarna.
2. Tvillingarna Westerholm hade man stora förväntningar på, men de har inte levererat.
3. Niclas Andersén är motorn i laget och har klivit fram och visat hjärta.
4. Ryan Gunderson, det vill säga en poängback.
5. Andreas Jämtin, HV71, har alltid varit en motpunkt för Brynäsklacken. Först bråket med Micke Sundlöv och sedan när han crosscheckade Simon Bertilsson över käften och inte ens fick två minuter. När han dessutom hånade Brynäsklacken, det var inte populärt.
6. Kommer inte på någon på rak arm.
7. Det finns två ställen där de har marginaliserat bortasupportrarna mer än på andra ställen och det är Fjällräven i Örnsköldsvik och Kinnarps i Jönköping.
8. Tveksamt. Det är väldigt många konstiga saker som dyker upp från SHL där vi inte har blivit tillfrågade, och de lyssnar ju inte på oss heller. Vi har dock en bra relation med Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson, som tar ansvar och pratar med fansen.

Djurgården

1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Viktor Adolfsson, vice ordförande i Järnkaminerna:
1. Steve Saviano eftersom jag inte trodde så mycket på honom från början.
2. Sebastian Lauritzen. Han har varit skadad och när han väl har spelat har han inte varit så bra.
3. Marcus Sörensen.
4. En klassisk tvåvägscenter som kan vara playmaker i power play, typ Johan Larsson som det har ryktats är på väg till Djurgården.
5. Marcus Nilson, HV71.
6. Scandinavium, för där kan vi alltid få fler platser än annars.
7. Gavlerinken i Gävle. Klackarna står precis bredvid varandra och så är det mycket techno i högtalarna.
8. Nej, inte så mycket som de borde. De borde lyssna mer på vad fansen tycker om till exempel spelschema och antal matcher. Nu lyssnar man mer på plånböckerna och klubbdirektörerna.

HV71
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Jens Sehlstedt, ordförande i North Bank Supporters:
1. Erik Christensen.
2. Pass.
3. Kämpen Teemu Laine och liraren Mattias Tedenby.
4. En stor tung back, typ Lance Ward. En tuffing som går in och visar att här är det jag som bestämmer.
5. Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad.
6. Scandinavium. Trevliga publikvärdar, öppen arena. Frölundas publik är trevlig.
7. Cloetta Center i Linköping och Löfbergs arena i Karlstad. Otrevliga publikvärdar, låsta arenor och deras hemmapublik är inte alltför trevliga. I Linköping är något bra på gång, men det är fortfarande långt kvar.
8. Vi har en fantastiskt bra kontakt med HV, så vi får den information och de svar vi behöver.

Frölunda
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Per Alftenius, presstalesman i Wild West Support:
1. Erik Gustafsson.
2. Ingen.
3. Andreas Johnson.
4. En Fredrik Pettersson-typ som är målfarlig och sniperaktig. Tyvärr blir han kvar i Lugano ett tag till.
5. Luleås Per Ledin. Jag skulle gärna ha honom i mitt eget lag, men som motståndare är han pest.
6. Löfbergs arena i Karlstad är alltid jättekul att komma till.
7. Coop i Luleå. Vi brukar ha svårt där uppe, plus att de skanderar ”Hata Göteborg” så fort vi är där.
8. Ja, det känns som att de gör det mer nu än tidigare.

Färjestad
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Benny Sjöström, ordförande i Wolfpack:
1. Joakim Nygård har överraskat mest.
2. Vi hade förväntningar att Jakub Klepiš skulle göra fler poäng. Än har han inte varit så bra som vi trodde.
3. Milan Gulaš har en bra inställning. Även om han inte har fått igång målskyttet som vi har räknat med så händer det saker när han är på isen.
4. Vi saknar en riktig måltjuv, typ Pelle Prestberg när han var som bäst.
5. Andreas Jämtin, HV71, är minst populär i Karlstad.
6. Jag kan inte komma på någon på rak arm.
7. Vi har genom åren blivit sämst behandlade i Kinnarps i Jönköping.
8. Både ja och nej. Klart att det skulle kunna göras mer för fansen än vad som görs. Samtidigt är allt en ekonomisk fråga.

Leksand
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Niklas Niva Sjökvist, informationsansvarig i Leksand Superstars:
1. Tomi Sallinen har verkligen levererat.
2. Hela laget vid säsongsinledningen. Men det är glömt nu.
3. Jens Bergenström, särskilt nu när han har kommit in i en galen målform.
4. Vi har fått igång laget, så jag saknar egentligen ingenting.
5. FBK:s Ole Kristian Tollefsen och HV:s Andreas Jämtin är ju inga man älskar. Sedan har många i Leksand problem med Örebros Marcus Weinstock.
6. Behrn arena i Örebro är en av få arenor som har en hyfsad bortastå.
7. Tveklöst Vida arena i Växjö, det är så jävla pissigt. Du står som i en guldfiskskål, snacka om att bli behandlade som djur. Det är patetiskt att behandla bortapubliken på ett sånt sätt.
8. Nej, SHL har mycket att jobba med och det man kan börja med är bortaståsituationen. Linköping måste vara SHL:s drömklubb. En hyfsat plastig organisation med ganska dåliga hemmasupportrar och dålig sektion för bortastå, men som har en väldigt bra marknadsavdelning och många slipsar på matcherna. Hyfsat talande för Linköping som klubb är att man likt på teater säger ”strax börjar föreställningen”. Vilken jävla föreställning?! Tragiskt!

Linköping
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Niklas Wilhelmsson, ordförande i White Lions:
1. Vår unga back Gustav Forsling.
2. Mange Johansson har gått ner sig ordentligt sedan förra säsongen. Åldern börjar tyvärr ta ut sin rätt.
3. Chad Kolarik var favoriten innan han stack. Nu är det Sebbe Karlsson, som ger allt i alla lägen.
4. En riktigt tuff och elak back med bra size. Jag skulle gärna se Oliver Lauridsen som har ett förflutet i LHC.
5. Det är jämnt mellan Andreas Jämtin och Per Ledin. Men jag tar nog Jämtin. Vi älskade att ha honom i vårt lag, men nu avskyr man fan karln.
6. Hovet i Stockholm, tack vare akustiken.
7. Scandinavium är ingen höjdare, den är lite för stor när läktarna gapar tomma. Sedan ekar den där jävla trumman, det är störande.
8. Både ja och nej. Det har blivit bättre, att de har börjat lyssna, men det går fortfarande att göra mer.

Luleå
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?
Stefan Baudin, ordförande i Luleåfans:

1. Kristian Näkyvä. Han har fyllt upp Johan Franssons plats och varit riktigt bra.
2. Pass. Jag vill inte hänga ut någon spelare.
3. Per Savilahti-Nagander. En Luleåkille som har återvänt, han står högt i rang.
4. Vi behöver en målskytt. En realistisk drömspelare är Linus Klasen.
5. Alla i Skellefteå, plus HV71:s Andreas Jämtin.
6. Hovet. Det känns som en riktigt bra hockeyarena utan trummande hemmaklack. Sedan är det många utflyttade Luleåfolk som kommer till de matcherna.
7. Fjällräven i Örnsköldsvik. De har länge haft en otrevlig hemmapublik och vakter, nu har de dessutom Sveriges överlägset sämsta bortastå.
8. Nej. Det är en lång rad av konstiga och dåliga beslut de tar. Till exempel play in, skrota kvalserien och försöka stänga ligan – allt sånt bidrar till att minska intresset för serien. SHL känns som svensk hockeys största fiende just nu. För varje år som går blir grundseriematcherna allt oviktigare. Alla ska gå till slutspel och ingen ska åka ur, det tar bort all nerv. Luleå Hockeys ledning, som förvisso är en del av SHL, tar oss på allvar. Men SHL:s organisation har mycket att lära sig. De kan börja med att prata med de som går på matcherna. När de tar fram egna förslag blir det bara pannkaka.

Modo
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Jimmy Svensson, ordförande i Lumberjacks:
1. Unge backen Albin Carlson.
2. Ingen speciell.
3. Per-Åge Skröder har varit länge i föreningen, krigar och producerar poäng.
4. Vi skulle behöva lite tuffhet, nån som går in och smäller på. Tyvärr har Freddy Meyer tvingats lägga av på grund av hjärnskakning.
5. Färjestads Anton Hedman, som varit i Modo tidigare, spelar fegt och fult.
6. Jag kan inte komma på någon speciell.
7. Coop i Luleå är inget favoritställe. Det hänger ihop med när Luleåfans brände upp Modoflaggan som var tillägnad Anders Hedberg.
8. Modo är en del av SHL och vi har bra kontakt med Modo. Men samarbetet kan absolut bli bättre.

Skellefteå
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Fredrik Rydén, ordförande i North Power:
1. Andrew Calof är säsongens klipp. Spelar nästan gratis och gör allting rätt.
2. Mikko Lehtonen. Efter skadan i början av säsongen har han inte alls kommit tillbaka till det vi hoppades på.
3. Martin Lundberg. Hemmason med stort AIK-hjärta. Spelar förmodligen i klubben så länge han kan och får.
4. En riktigt bra power play-back. Det är väl inte realistiskt, men att få hem nån av Tim Erixon, Adam Larsson och David Rundblad skulle inte vara fel.
5. Vi bryr oss inte om spelare i andra lag utan fokuserar på vårt eget.
6. Hovet är bäst publikmässigt. De har en riktig sektion för för bortaklacken, som är rätt placerad.
7. Fjällräven i Örnsköldsvik. Bortastå är placerad i taket, helt värdelöst. Den är gjord för att man inte ska vilja komma dit.
8. Nej, men de tar sig själva på för stort allvar. SHL:s ledning lyssnar inte på sportens kärna. Utan fans så slocknar hockeyn. Det som har hänt de senaste åren är ett ökat fokus på SHL och ett minskat fokus på respektive lag. Det är tråkigt och oroande.

Växjö
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Johan Eliasson, ordförande i Lakers Lakejer:
1. Nick Johnson.
2. Alexander Johansson.
3. Stefan Steen har verkligen levererat mer än vad många trodde.
4. Drömspelaren är Johan Markusson, men det som saknas är någon som blir förbannad.
5. Rickard Wallin. Alltid Rickard Wallin.
6. Hovet. Det blir alltid bra tryck och man står på en bra position i förhållande till isen.
7. Kinnarps. Dels för att det är HV, dels för att man står så långt upp i hörnet.
8. Inte så mycket som de borde. De borde diskutera med oss, som faktiskt är på matcherna, hur man kan få upp publiksiffrorna.

Örebro
1. Vem är säsongens positiva överraskning i ditt lag hittills?
2. Vem är säsongens flopp i ditt lag hittills?
3. Vem är fansens favorit?
4. Vilken spelartyp saknas i ditt lag och vem är i så fall din drömspelare?
5. Vilken motståndarspelare avskyr du mest?
6. Vilken bortaarena gillar du mest att komma till?
7. Vilken bortaarena ogillar du mest att komma till?
8. Tar SHL:s ledning fansen på allvar?

Martin Dahlberg, styrelseledamot i 14-3:
1. Derek Ryan har varit riktigt bra.
2. Ingen.
3. Jared Aulin och Július Hudáček.
4. Nån som tacklas och är lite ful. Drömspelaren är Emil Kåberg, men han har ju valt att vara materialförvaltare i stället.
5. HV:s Andreas Jämtin.
6. Hovet har bra stämning och vi som bortapublik har bra platser.
7. Fjällräven i Örnsköldsvik har katastrofal läktare för bortafans.
8. Ja, det tycker jag nog, även om det har varit debatt om det där.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear mån 24 nov 2014, 20:51

Bra krönika. Lägger in den här innan den blir låst SmileLULEÅ/ISHOCKEY En sportchef som tror på sitt lag – lite lagom. En tränare som inte gör det – ens när det går bra. Spelare som ser ut som om matchen är förlorad – redan innan den börjat. Nu får det vara färdigsvamlat i Luleå Hockey.

Det började redan under upptaktsträffen, Luleå Hockey kommunicerade den interna målsättningen att ta sig till final och vinna SM-guld. Varför? Fan vet. Offensivlusta? Blidka fansen? En lika flagrant som pinsam brist på kontakt med verkligheten?

Lite av allt, skulle jag tro.

Att det här är ett medelmåttigt lagbygge var vi rätt många som såg ganska snabbt. Att det skulle saknas en defensiv general så länge Robin Jonsson var skadad, att det offensiva hoppet bestod av ungdomar och att målvaktssidan var mer tveksam än solid skrev jag redan innan säsongen.

Något SM-guld skulle det definitivt inte bli. En plats i mitten av tabellen – själv hade jag Luleå Hockey som sexa, om jag minns rätt, och då tänkte jag ganska positivt – var rimlig och sedan skulle det bli tack och adjö när slutspelet började.

Nu ligger Luleå Hockey på en ganska förväntad åttondeplats, efter en som vanligt svag november, med normalt svaga insatser från ungefär de förväntade spelarna.

Vilka som verkar vara mest förvånade? Luleå Hockeys ledning.

Kanske vaggades klubben in i någon slags trygghet efter den succéartade inledningen, men den byggdes på en skakig grund. En kedja med ungdomar (såna som brukar gå upp och ner under en säsong) spelade fantastiskt i numerärt överläge (sånt som brukar scoutas sönder av motståndare) och poängen rasade in i en takt som ingen hade trott.

Nu fungerar det inte längre. Men det känns ändå som att den sportsliga ledningen lever kvar där kring starten av säsongen.

Sportchef Lars ”Osten” Bergström pratar om att laget inte levererat som det skulle. Det har det, på ett ungefär. Tvillingarna Abbott har varit något sämre än förväntat, finske backen Kristian Näkyvä något bättre. Daniel Larsson har varit något sämre än förväntat, Joel Lassinantti något bättre. De enda som verkligen inte håller måttet är de tunga nyförvärven, de som ska bära laget – men tränaren Joakim Fagervall började ändra i kedjeformationerna redan innan laget började förlora och har snart uttömt alla sina alternativ. Spelarna ser håglösa och frustrerade ut och den taktik som skulle skapa en attraktivare hockey har mest gett motståndarna väldigt attraktiva lägen framför Luleås mål.

Det är dags för den sportsliga ledningen att inse allvaret i situationen. Det här är inte ett lag för den övre halvan av tabellen. De felaktigt ställda förväntningarna från klubben har dessutom gett spelarna dåligt självförtroende. Nu behöver de hjälp – innan det går käpprätt åt skogen.

För det första: Lennart Petrell och Stephen Dixon måste bytas ut mot producerande spelare. Om ”Osten” har en styrka som sportchef är det att han varit bra på att bli av med underpresterande spelare under sina år. Han har förvisso inte lyckats ersätta dem med kvalité – men någon gång borde det gå. Hur sa? Inga spelare på marknaden? Hittills har SHL-klubbarna plockat in namn som Jere Karalahti, Toni Rajala och Dominik Granak – bara i november.

För det andra: Sluta kladda med formationerna. Jag förstår att det är inbjudande för tränarna att vilja göra något när spelet hackar, men i det här läget tror jag att det skadar mer än det hjälper. Oavsett vad som sägs är ändrade kedjor det tydligaste tecknet på att lagledningen inte är nöjd med prestationen. Just nu behöver inte spelarna trygghet – inte ännu mer osäker sten att lägga på bördan.

För det tredje: Laget måste börja spela enklare. En av de bästa perioder jag sett Luleå göra den här säsongen var den första i bortaderbyt. Backarna flippade ut pucken i mittzon, forwards kom med fart och Skellefteå tvingades lägga så stor kraft på hemjobbet att man inte klarade av att skapa tryck mot Luleås mål. Jag trodde det var ett smart taktiskt drag för att komma undan hemmalagets höga press, men enligt Fagervall var det inte meningen, det bara blev så.

Jag vill att det ska vara meningen.

Enklare spel med bättre spelare. Lite lugn och ro. Ett par snabba segrar. Mer än så behöver inte Luleå för att vända det här och klättra upp till säker mark igen.

Det här laget är inte byggt av guldmaterial – men det är inte så dåligt som hittills i november.

Att Luleå har spelat bedrövligt den senaste tiden råder det inga tvivel om, men vi som varit med ett tag vet att det har Luleå gjort förr. Som ni ser i faktarutan är november inte direkt någon drömmånad för den nordligaste elitserieklubben. Om det beror på mörkret, snöslasket eller något helt annat låter jag vara osagt – men Luleå Hockey är oftast sämre i november än under resten av säsongen. En enda gång under de senaste fem åren klubben spelat betydligt bättre än sitt eget slutresultat under skräckmånaden – och då gick det kraftigt åt fanders när det var dags för slutspel.

Pelle Johansson


Redbear
Redbear

Antal inlägg : 6548
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Redbear tis 02 dec 2014, 09:35

Någon som kan kan kopiera in artikeln med Fagervall från dagens kuriren?
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 6548
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt tis 02 dec 2014, 10:00

Redbear skrev:Någon som kan kan kopiera in artikeln med Fagervall från dagens kuriren?

Jodå jag fixar det.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt tis 02 dec 2014, 10:03

Intervju med Fagervall i kurren 2 dec 2014

Fagervall talar ut om krisen

 
ISHOCKEY/LULEÅ Han fick en rekordstart som ny tränare i Luleå Hockey – men nu går laget historiskt dåligt. Nu talar Joakim Fagervall ut om den tunga tiden, planen för att vända skutan på rätt köl, den misslyckade värvningen och spelartypen som Luleå saknar.
Det är lördag och klockan har precis passerat 21. En rödögd Joakim Fagervall står i direktsändning och förklarar varför laget just förlorat sin sjätte raka match under ordinarie speltid. Den värsta förlusttrenden sedan LHF debuterade i dåvarande elitserien säsongen 1984/1985.

Två dagar senare kommer han till intervjun med ett leende och kaffekoppen i högsta hugg. Den första frågan känns självklar – hur mår huvudtränaren under den här perioden?

– Jag mår bra. Ur hockeyaspekt är jag frustrerad för att vi inte vinner. Det är vad det här går ut på. I det här jobbet så ingår det också att ha en beredskapsplan för att det kan gå mindre bra. Nu är det längesedan jag var just i den situationen, men jag tror inte alltid att det ska gå djävulskt bra. Jag förbereder mig också för en känsla att det kan gå dåligt. För att kunna hantera motgångar bättre.

Går det att koppla bort ishockeyn när det går tungt för laget?

– Jag sover mindre, men det är i sig ingen nackdel för när jag sover så sover jag bra. I och med att jag inte lever något familjeliv så är det mycket hockey. Mycket TV-tittande på hockey. Jag har ingenting emot det och mår inte sämre av det, men jag kanske hade haft ett annat perspektiv om jag haft en nära vän som hade varit intresserad av någonting annat.

Hur mycket hinner du tänka kring din egen roll?

– En hel del. Jag försöker alltid analysera mig själv och vara självkritisk. Ibland blir det ju fel och då vill man fixa det genom att jobba ännu hårdare på den grejen. Ibland för hårt och då behöver jag påminna mig själv att hoppa upp i helikoptern och försöka se det ur en annan vinkel.

– Jag jobbar också med en mental coach. Det har jag gjort i flera år och han känner mig väldigt bra. Det ger en mental stöttning och det är genom honom som jag har lärt mig att förbereda mig för olika scenarion. Vissa saker går att förbereda sig på, andra går inte. Hockey är en sak som går att förbereda sig för.

Bland supportrar på sociala medier hopas avgångskraven på Joakim Fagervall och även från mediahåll höjs röster för en förändring i båset. Det har han full koll på – trots att han inte själv läser vad som skrivs där.

– Jag har varit i den här branschen i 20 år och vet exakt vad som skrivs, jag behöver inte läsa det.

Hur tänker du kring det som skrivs då?

– Jag kan inte lägga några värderingar i det. Jag tror inte mitt jobb blir bättre om jag skulle göra det.

Påverkas laget av det?

– Jag tror att alla människor påverkas av negativiteter om sig själv. Det enda råd vi kan ge är att klarar man inte av det, då är det bättre att strunta i att läsa det. Ett beslut man själv måste ta.

Vad kan du göra för att vända på förlusttrenden?

– Går inte att säga att vi ska göra exakt så här. Men att i motgång skapa ett lugn i en grupp så att inte gruppen känner en oro. Det är den största utmaningen i det här jobbet. Jag tror någonstans att vi måste hitta det där som vi litar på. Det är inte så att alla har blivit så jäkla mycket sämre hockeyspelare helt plötsligt. Det är ju för att man uppträder i ett frustrerat och oroligt tillstånd. Att hitta en atmosfär där man mår bra, det tror jag är nyckeln för att ta oss ur situationen.

Hur ska ni göra det?

– Röra om minimalt och inte tro att om vi ändrar allting i spelet så kommer det bli bättre. Vi har gjort vissa åtgärder i spelet som ska lätta upp trycket mot oss i vår egen zon. Kanske i vissa fall har vi blivit lite mer försvarsinriktade och försöker hitta enklare lösningar.

I tidigare klubbar som du har tränat upplever jag att du stått för mer styrspel och disciplin än hur ni vill spela i Luleå Hockey, har det varit en omställning för dig också?

– Det tycker jag inte. Den spelstil som Luleå spelade i fjol, den var ganska likt den vi spelade i Västerås, bortsett från vissa detaljer i den egna zonen. Det här spelet vi spelar nu var en grej som vi kom överens om i sommar, att så här vill vi spela med puck. Beslutet tog vi eftersom det blev större zoner, vi ville ha mer puck och spela oss ur motståndarens tryck.

– Visst det finns en viss skillnad högre uppe i banan också när motståndaren hade puck. Jämfört med Västerås gick vi på väldigt givna lägen. De lägen där vi kände att vi kunde vinna pucken på egen blå istället, då gick vi inte på. I Luleå har vi lite av det, men vi försöker att sätta press på motståndaren ganska frekvent.

Passar det laget att spela så konstruktivt?

– Vi pratade om det. Fungerar det inte, vad gör vi då? Men vi trodde alla att det skulle fungera. Vi bygger ju inget kärnkraftverk, utan vi vill spela oss, med ett eller två pass, ur egen zon. Det tycker jag vi gör på ett bra sätt några gånger per match. Inte mer tyvärr. Men under en förändring tar det tid, sedan är vi fullt medvetna om att vi inte kan låta det ta hur lång tid som helst. Därför vi har lättat på det de senaste tre matcherna och försökt att hitta en annan väg.

– Men den förändringen tar också en viss tid. Allting sker inte bara för att vi vill att det ska hända, eller blir som vi önskar. Däremot ser vi tendenser i vårt spel nu som gör att vi känner oss ganska trygga med vart vi är på väg nu.

Bara Färjestad och Leksand har gjort färre mål än LHF och de senaste tio matcherna finns det inget lag som är sämre på den punkten. Hur ska Luleå göra fler mål framåt?

– Det finns inget klockrent svar på det. Den delen har varit vårt dagliga jobb de senaste veckorna. Vi försöker, i en kombination med att vara ett bra försvarande lag, hitta detaljer och ingredienser i anfallsspelet som vi kan använda för att göra fler mål.

Vad är det som saknas?

– Hade varit lätt att säga den och den spelartypen. Men jag tycker att vi framför allt saknar fler kedjor som fungerar tillsammans. Vi har en kedja som fungerat ganska klockrent hela säsongen, "Fogges" (Niklas Fogströms) lina, som har kombinationer både anfalls- och försvarsmässigt. Vi behöver fler kemier.

– En av grejerna kan bero på att det är två femmor som vi har ändrat ganska mycket i och två femmor som vi har hållit ihop, bortsett från Mannberg då som har varit borta en tid, jag tänker på Chris och Cam (Abbott). Sedan har vi två kedjor som vi har laborerat lite med och inte fått önskad utdelning, det är lite där vi sitter. Nu har vi spelat de här kedjorna i tre matcher och vi hoppas kunna få en effekt av att de får spela tillsammans ett tag.

Du var själv inne på spelartyper, är det någon spelartyp du saknar i laget?

– (Paus) Ja, du. En Robin Jonsson. Det säger inte så mycket om anfallsspelet, men ganska mycket om tryggheten i försvarsspelet. När man får en defensiv trygghet medför det även en ökad tro i det offensiva. Offensivt skulle jag inte säga att spelartypen saknas, utan snarare delar i vårt anfallsspel just nu, ett spel som renderar i mål. Vi skapar, men mer i frustration och desperation. Allting ser lite svårare ut.

Stephen Dixon har varit utanför laget i tre raka matcher, vad säger du om hans situation?

– Tråkig situation. Jag pratade precis med honom om den. Det är ingen rolig situation för honom, inte för mig heller.

– I grund och botten handlar det om att leverera och det vet "Steve" om.

Hur hanterar du en sådan situation när den uppstår?

– För mig är det ingenting personligt. Hockeyspelaren Steve är en sak och personen Steve är en annan. Det är hans hockeyspel som just nu inte räcker till.

Är du förvånad?

– Ja, det är jag faktiskt. Jag trodde det skulle vara bättre.

Vad hade du räknat med att det var för spelare när ni värvade honom?

– En spelförande center. Vår förstecenter.

I dag (tisdag) möter Luleå Hockey finska topplaget i SM-liiga, Lukko Rauma, i den första kvartsfinalen i Champions Hockey League. Joakim Fagervall tror att det kan vara positivt för laget att komma bort från SHL för att hitta ny energi.

– I dag har vi pratat känslor, processer och CHL med laget. Min känsla var att när vi pratade CHL var vi någon annanstans. Då pratade vi om någonting positivt. Vi ska spela kvartsfinal. Känslan är att den här matchen kommer ruggigt rätt för oss nu. Den kan förhoppningsvis också medföra att vi får en bra känsla med oss efter matchen. Men först och främst vill jag se att vi gör en riktigt bra prestation och vinner. Det kan medföra mer positivt än bara den vinsten.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ingemar tis 02 dec 2014, 10:13

Tack Smile
NSD släpper en hel del nån timme eller öppnar pluslåst via twitter, men Kurren har man som icke-prenumerant inte många ord med från tyvärr.....
Ingemar
Ingemar

Antal inlägg : 698
Join date : 12-07-31

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt tis 02 dec 2014, 10:17

Han säger bra saker som också stämmer.
Men det verkar som att han inte bryr sig om resultaten.
Och i ES räknas bara resultat man kan väl inte tro att man kan vända ett sjunkande skepp med sjömän som har redan hoppat överbord?

Det var en chansning att tro att detta manskap skulle kunna spela denna ishockey hela tiden men det är mycket huvud i hockey och när det går dåligt ska man nog inte spela så svårt som vi gör för då "sänks" man ju ännu mer mentalt om man tar fel beslut och sänker laget.

Det borde han som går hos mental rådgivare veta tror inte att våra spelare inte gått hos en sådan i åratal.

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Admin mån 29 dec 2014, 22:35

Inlägg borttaget pga Korspostning. Fortsätt diskussion i Luleås ledning o Ekonomi.

Se regel 7.7
https://www.luleahockeyforum.com/t89-forumregler
Admin
Admin
Admin

Antal inlägg : 1009
Join date : 12-01-21

https://www.luleahockeyforum.com

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JoakimJ tor 22 jan 2015, 09:16

Någon som kan fixa Fagervall-artikeln "Håll käft!"? Smile
JoakimJ
JoakimJ

Antal inlägg : 432
Join date : 14-06-02

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Tony Moore tor 22 jan 2015, 21:54

Därför gör Luleåtränaren succé – på internet

Luleå/Ishockey
Han bad Skellefteås tränare Bert Robertsson att hålla käften – nu har Joakim Fagervall blivit fansens favorit.

Joakim Fagervalls första säsong som huvudtränare för Luleå Hockey har varit ömsom vin, ömsom vatten. Spelare har misslyckats och skeppats iväg, nya har tillkommit och laget har gått igenom den tyngsta perioden i föreningens historia.

Men samtidigt har Fagervall lett laget ur den tunga perioden. Han har tagit klubben till CHL-final. Sportsligt ser det ut som att han ridit ut stormen.

– Vi är konsekventa under längre tid i matcherna nu, vi spelar bra oftare. Matchen mot Skellefteå att spela, det betyder mer än en finalplats. Att spelarna klarar det känslomässiga så bra, att vi ser att vi kan hitta en väg att vinna mot dem, det var bra, säger Fagervall.

Men det var inte bara spelarna som visade känslor. Enligt rapporter i SVT:s sändning ledsnade Joakim Fagervall på Skellefteås tränare Bert Robertsson – och bad honom hålla käften. Direkt efter matchen spred sig hashtaggen #hållkäftBert som en löpeld på sociala medier.

– Hahaha, det är skönt att ha lite puls, det är roligt.

Vad var det, mer specifikt, som du ledsnade på?

– Det minns jag inte ens, hahaha.

Fagervall tror att CHL-spelet hjälpt Luleå Hockey att behålla lugnet under den tunga perioden i höstas.

– Det blev ett slags andningshål för oss, när det var som tyngst. CHL gav oss glädje, stolthet, turneringen hjälpte oss att hitta tillbaka. Det var där det vände, säger Fagervall.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6266
Join date : 12-01-21
Age : 63
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av JoakimJ fre 23 jan 2015, 10:53

Tackar. Skön snubbe ändå, Fagervall Smile
JoakimJ
JoakimJ

Antal inlägg : 432
Join date : 14-06-02

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Lasse Proppmätt sön 25 jan 2015, 10:53

Låst NSD artikel om Lukas Wallmark
"Lägg märke till frasen vi var småslöa gick på 90%"
Om så vore fallet då ska dom inte ha någon lön heller.
Folk betalar massor för att se dessa divor spela hockey under vinterhalvåret och själva tjänar dom mer än dom flesta vanliga knegare för att utföra sin "hobby" trots att dom är långt ner på lönelistan..
Usel inställning och inget klubbhjärta om uttalandet är sant.
Nu är det Pelle som skriver och han kan konsten att vinkla ett uttalande så man får nog ta uttalandet "med en nypa salt."

Men om det är sant hur många % gick dom på mot FBK då? 80%?


Han kan vara förlorad

 
Efter den här säsongen går hans kontrakt ut och NHL-klubben Carolina Hurricanes lockar. Nu kan Lucas Wallmark vara förlorad för Luleå Hockey.

LULEÅ/ISHOCKEY

Björklövenfostrade Lucas Wallmark kom till Luleå från Skellefteå inför förra säsongen. Den då 17-årige centertalangen spelade stora delar av sin första säsong med a-laget och gjorde succé i det svenska JVM-lag som tog silver på hemmaplan i Malmö.

I år har Wallmark varit en bärande spelare, både i Luleå och i Juniorkronorna – men nu kan hans tid i Norrbotten vara över.

Lucas Wallmarks kontrakt med Luleå går ut efter den här säsongen. Han är draftad av NHL-klubben Carolina Hurricanes – som gärna ser att han prövar sina vingar i Nordamerika efter det.

– Jag har ju kontakt med Carolina, de är sugna, det är inget att sticka under stol med.

De vill helt enkelt ha över dig och se hur du klarar dig där borta.

– Ja, precis. Bollen ligger hos mig, lite grann, jag måste komma på vad som är bäst för mig. Vi får se.

Hur tänker du?

– Jag försöker tänka så lite som möjligt, hahaha...

Det är många som åker över, vissa klarar klivet men många gör det inte. Vad är egentligen rätt taktik?

– Det är så jävla svårt att veta nu vad som är rätt eller fel. Det kommer ändå ett slutspel, man vill veta hur det går där, det är jättesvårt.

Kliver du in i slutspelet, tokdominerar och ni tar guld så kanske du inte har något att bevisa, helt enkelt?

– Nä, precis. Jag får se.

En sak är dock Wallmark helt säker på.

– Blir jag kvar i Sverige så spelar jag med Luleå, det är det inget snack om.

Efter torsdagens förlust på bortaplan mot Frölunda var det ett revanschlystet Luleå Hockey som flög hemåt för lördagens drabbning mot Färjestad.

– Vi var småslöa, spelade på 90 procent hela matchen, det var inte alls bra. Vi gjorde en dålig match, rent ut sagt, säger Wallmark, som led med finske målvaktsdebutanten Niko Hovinen.

– Jag blev verkligen inte förbannad på honom, det är inga roliga mål han släpper in. Det är dåligt jobb av oss utespelare, vi hjälper honom inte tillräckligt mycket.

På lördag kväll väntar retromatch i Coop arena, laget spelar i de gula stålmannentröjorna och fansen kraftsamlar.

– Det blir kul, det är alltid roligt när det händer såna där saker. Det är en viktig match också, Färjestad slåss ju kring slutspelsstrecket precis som vi, det är två lag som är revanschsugna.

Pelle Johansson

Lasse Proppmätt

Antal inlägg : 2017
Join date : 13-04-17

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Norlin ons 04 feb 2015, 13:49

http://www.nsd.se/sport/extra-i-dag-specialbilaga-om-europabragden-9055989.aspx
NSD's CHL-specialbillaga i blädderbar PDF-form.
Mailade och frågade utifall de skulle trycka den och fick svar:

"Vi har inte tagit beslut om det ännu. Kollar vad extrakostnaden blir att trycka den."
//Peter Lindvall
Norlin
Norlin

Antal inlägg : 4275
Join date : 13-02-28
Ort : Gävle

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Ivanhoe ons 04 feb 2015, 16:26

Finns en ny artikel på NSD om Ostens första möte med frukthamster som är låst..

Någon vänlig själ?

Ivanhoe

Antal inlägg : 518
Join date : 12-07-05

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Urken tor 05 feb 2015, 00:25

Någon som kan dela med sig av NSDs artikel "”Osten” Bergström om första mötet med miljardären"?
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Låst material från diverse medier i sin helhet - Sida 3 Empty Sv: Låst material från diverse medier i sin helhet

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 3 av 21 Föregående  1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet