Champions Hockey League 2014/2015

+40
tibet
CKa
LuleåWinston
Bamsefar
Norlin
MrA
Ingemar
zamboni
Lasse Proppmätt
Snikne Ville
Puckad
Tigerman
knutten
Kagen
Myrman
FruktHamster
Slapshot
Lulefan
MickkeJ
Swhy
pingu
Beast.
CHL Sweden
hokkzorz
PM
Micke80
Redbear
Old Brooklyn
Lajon
Zeth
Mange
Kallepedal
Tony Moore
rumpztr
Urken
Pajala
Rönken
Lars158
LulefanGBG
Salle
44 posters

Sida 1 av 5 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 10:30

ZURICH - Champions Hockey League startar i augusti 2014 och kommer att kröna en Europamästare bland klubblag i februari 2015.

Förutom de regerande nationella mästarna och serievinnarna från var och en av de sex ursprungliga ligorna kommer 26 grundande klubbar som representerar starka klubbvarumärken och som varit framgångsrika i sina respektive länder att deltaga. Dessa 26 har tidigare spelat i föregångaren European Trophy. Under den kommande säsongen, 2014/2015 kommer en vinnare att koras som får lyfta den nya trofén efter uppemot 150 tävlingsmatcher i den nya turneringen Champions Hockey League, förkortat CHL.

Champions Hockey League är en unik struktur för europeisk ishockey, ett gemensamt projekt mellan Europas professionella klubbar, sina nationella ligor och Internationella ishockeyförbundet.

De tre huvudsakliga aktörerna har bildat ett aktieägarföretag baserat i Schweiz, där klubbarna äger 63 procent av aktierna, de inhemska ligorna 25 procent och IIHF 12 procent .

Som en del av det planerade antalet deltagande klubbar, 40 st den första säsongen, kommer Champions Hockey League att inkludera ett antal Wild Card-platser, som tilldelas toppklubbar från andra europeiska nationella ligor.

Uppgifter om deltagande lag, spelschema, speldatum, slutspelsformat och lottningen till gruppspelet kommer att presenteras i samband European Trophy-slutspelet - Red Bulls Salute - i Berlin och o2 World den 20 december 2014 . Alla sex deltagande lag i Red Bulls Salute i Berlin (19-22 december) är bland de 26 grundarklubbarna.

Som tidigare kommunicerats är Infront Sports & Media AG, den affärspartner som är vald för att kommersialisera Champions Hockey League.

"Det engagemang och entusiasm som vi har fått från aktieägarna framgår mycket tydligt att en paneuropeisk hockeycup är något som alla inblandade parter vill ha”, säger styrelseordförande Anders Ternbom. "Vi är mycket glada över att, efter att ha arbetat med detta under de senaste sjutton månaderna, idag meddela att Champions Hockey League, efterträdaren till European Trophy, kommer att innehålla alla de bästa lagen och till sist kommer att kröna den legitima Europamästaren bland klubblag."

"Jag är glad över vad vi har uppnått. Utan European Trophy skulle det inte finnas någon Champions Hockey League", säger den tyska klubbrepresentanten Peter John Lee. "Vi kommer att ha med alla de fyra senaste European Trophy vinnarna ingraverade i pokalen, för att visa hur viktigt detta arbete har varit sedan 2010. "

"Det här är ett stort steg för europeisk klubb ishockey och dess hockeyligor ", säger CHL:s styrelseledamot Gernot Tripcke, även chef för tyska DEL. "Vi är övertygade om att med den enighet som vi har runt om i Champions Hockey League, kommer detta att innebära lika mycket prestige för de nationella ligorna och deras klubbar som motsvarande ligor för andra sporter som fotboll, basket och handboll. "

"När vi för första gången samlade alla berörda parter på Hockey Forum i Barcelona i juni 2012 , hade vi förhoppningar om att detta skulle vara en start för något nytt och stort ", säger IIHF:s vice ordförande Kalervo Kummola. "Men jag tror att få av oss verkligen trodde att vi ett och ett halvt år senare stolta och tillsammans skulle kunna meddela att vi har ett fundament för en ny europeisk liga. Detta är en stor dag för hockeyn i Europa."

De grundande ligorna och dess motsvarande klubbar i Champions Hockey League:

ÖSTERRIKE ( EBEL ) : EC Red Bull Salzburg , UPC Vienna Capitals .
TJECKIEN ( Tipsport Extraliga ) : HC Bili Tygři Liberec , HC Pardubice , HC Sparta Prag, HC Vitkovice Ostrava .
FINLAND ( Liiga ) : IFK Helsingfors , JYP Jyväskylä , KalPa Kuopio , Kärpät Oulu , Tappara Tampere , TPS Åbo .
TYSKLAND ( DEL ) : Adler Mannheim , Eisbären Berlin , ERC Ingolstadt , Krefeld Pinguine .
SCHWEIZ ( NLA ) : SC Bern , Fribourg - Gottéron , ZSC Lions Zürich , EV Zug .
SVERIGE ( SHL ) : Djurgården Stockholm , Frölunda Göteborg , Färjestad Karlstad , HV71 Jönköping , Linköpings HC , Luleå Hockey .

De viktigaste intressenterna från de sex länderna bildar Champions Hockey League-styrelsen, som är det verkställande organet i ligan:

Klubbrepresentanter:
Anders Ternbom, SWE, ordförande
Petr Briza, CZE
Timo Everi, FIN
Peter John Lee, GER
Peter Zahner, SUI
Rupert Zamorsky, AUT

Ligarepresentanter:
Christian Feichtinger, AUT
Gernot Tripcke, GER

IIHF:
Kalervo Kummola, FIN


http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/recap/8242.html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=e0c49813df
http://www.luleahockey.se/artikel/45992/
http://www.shl.se/artikel/45991/

Spännande! 40 lag. Regerande mästarna får plats. Nu kan folk inte gnälla på att inte "dom bästa är med" typ - Skellefteå.
Kul med "Wild-cards" också för att få med fler nationer. Hoppas vi hamnar i någon skoj grupp. Det får vi veta i samband med Red Bulls Salute.
Framförallt... Vi har en fast plats! Kul!
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 10:35

Lite bakgrund hur vi blev en del utav detta...

Det var snabba ryck som gällde när Luleå Hockey och dess medlemmar tog beslutet att vi skulle vara med och forma den fortsatta utvecklingen av hockeyeuropa. Och med facit i hand skall vi vara väldigt nöjda med vårt beslut som innebär att vi nästa vecka åker till Berlin för att försvara vår europatitel och att vi inför nästa säsong är en av majoritetsägarna i det nya europasamarbetet berättar Curt Johansson, Luleå Hockeys ordförande.

Det var påsken 2010 som Luleå Hockey fick en konkret förfrågan om man ville vara med i European Trophy och redan på årsmötet två månader senare la styrelsen fram ett förslag att besluta om att Luleå Hockey skulle fortsätta arbetet med inriktning på en anslutning till en ny europeisk ishockeyliga och att man med anledning av detta skulle vidta nödvändiga åtgärder som bolagisering etc.

Som bakgrund till det beslutet låg att Luleå Hockey

måste ha som mål att spela på högsta nivå i Sverige och Europa
har ett stort ansvar för hockeyns utveckling och framtid i Norrbotten
har ett stort ansvar för varumärket Luleå Hockey
skall bidra till att svensk hockey utvecklas och flyttar fram positionerna i Europa
måste se till att skapa ett bättre ekonomiskt utrymme för föreningen

Förslaget fick ett positivt gehör av årsmötet och Luleå Hockey blev delägare i det svenska bolaget Hockey Invest Europe AB. Arbetet satte genast igång att utveckla European Trophy och att göra den turneringen mer attraktiv och bygga dess status – vilket vi varit med och gjort under våra tre säsonger som delägare i det svenska bolaget.

Arbetet med att utveckla European Trophy har dock inte varit helt friktionsfritt då det varit ett rent klubbsamarbete utan inblandning från IIHF (Internationella Ishockeyförbudet) eller de nationella ligorna.

På våren 2012 kallade IIHF till ett möte i Barcelona där representanter för European Trophy, sex nationella ligor samlades tillsammans med IIHF för att diskutera den framtida utvecklingen av europeisk klubbishockey. Resultatet av dessa överläggningar blev att modellen som European Trophy representerade fick bäst gehör och var den som man tillsammans skulle bygga vidare på – vilket resulterade i bildandet av ett antal arbetsgrupper.

En grupp skulle se över spelschemat för landslagen så att det skulle kunna skapas utrymme för den nya turneringen med spel under ordinarie säsong. En annan grupp skulle utveckla den sportsliga biten inom European Trophy för att hitta det upplägg som nu kommer att gälla från och med 2014/2015.

Under hela den här resan har Luleå Hockey varit med och deltagit i det här arbetet – både i form av direkta insatser från föreningens representanter och via representanter för det svenska bolaget.

Därför blev den 29 november 2013 en verkligt historisk dag för Luleå Hockey då vi skrev på aktieägaravtalet med EICC AG (Europen Eishockey Club Competition med säte i Zurich) och därmed gick in som en av majoritetsägarna i det bolag som nu driver det nya europasamarbetet (bolaget ägs till 63 % av 26 klubbar, 25 % av 6 nationella ligor och 12 % av IIHF)

Nästa steg för det nya bolaget blir att knyta till sig starka samarbetspartners så att nya prispengar kan tillföras som ytterligare kommer att öka attraktiviteten för turneringen och som även kommer att kunna generera utdelning till delägarna framöver.

Det känns jättebra att både styrelsen och årsmötet visade stor framsynthet och hade modet att gå vidare med den här frågan. Med de pengar som Luleå Hockey investerat känner vi att vi skapat en god plattform för föreningen ute i Europa. Vi har redan visat sportsligt att vi är en kraft att räkna med och vi tänker definitivt fortsätta vara det även i framtiden. Luleå Hockey befinner sig nu definitivt i ishockeyns finrum i Europa. Det ska vi vara mycket stolta över, avslutar Curt Johansson.

http://luleahockey.se/artikel/46000/

Man får väl säga, med facit i hand, att det var jävligt klokt av LHF att kliva på det här tåget.
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 10:44

Sen när jag skriver "kul" att vi är direktkvalificerade... Det är ju lite både och. Tråkigt att inte sportsliga resultat ligger bakom på ett sätt såklart. Men ser man det ur ett egoistiskt perspektiv måste man ju vara rätt nöjd ändå... Speciellt med tanke på alla miljoner LHF pumpade in. Hade ju varit lite av ett antiklimax om vi hade pumpat in massa pengar för att utveckla konceptet och sen ändå vara tvungen att kvalificera oss varenda år.

Ser på nätet att många är upprörda över att inga KHL-lag är med.. och att det inte går att kora någon "europamästare" då.. Men jag tror fan det är sunt. KHL skulle ta över hela skiten om dom blev inblandade. Låt dom harva på där borta i öst och försöka konkurrera med NHL. Europa är en stor hockeymarknad även utan Ryssarna.

Hoppas förövrigt att något TV-bolag kliver in och köper upp de Svenska rättigheterna till hela CHL. Orkar inte ET-mixen lokaltidnings-tv här, s24 där, klubb-webb-tv, ET-sändning osv osv
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av LulefanGBG mån 09 dec 2013, 11:54

Skellefteå vill väl inte vara med i sådana här trams-arrangemang?

Fast å andra sidan var ju deras fans motargument till att inte vilja deltaga tidigare att det var trams för att det inte var de bästa som var med. Nu får ju de bästa vara med så nu när de blir tillfrågade vill de säkert deltaga. Nu har emellertid vårt tidigare deltagande i tramset möjliggjort att vi fått möjligheten att skapa en riktigt fin Europeisk turnering till slut. Det har ju varit en uttalad målsättning sedan en tid tillbaka. Man skapar inte en sådan här turnering i en handvändning men nu har det tack vare ett flertal Europeiska klubbars engagemang och vilja att satsa blivit möjligt. Däribland Luleå. Kul att vi varit med och bidragit till att dra igång detta så att Skellefteå och Dynamo Moskva kan få sola sig i Europeisk glans framöver tillsammans med oss!

Beträffande att grundarna är direktkvalificerade så ser jag det som självklart. Det är ju "vår" turnering. De bästa har vi nu fått ekonomiskt utrymme att ge plats för och vi bjuder in dem, alltså fungerar inte argumentet att de bästa inte är med längre. Sedan är de upp till de bästa att köra över oss direktkvalificerade om vi nu är så mycket sämre. Eller starta en egen turnering som kostar en jävla massa pengar utan någon som helst ekonomisk garanti för egen del att få deltaga. Utan det tror jag inte att det här formatet varit möjligt för då finns inga klubbar som velat ta den risken att investera i projektet.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11615
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 17:37

Jag är riktigt nöjd. Har hela tiden sen LHF blev aktuella varit en anhängare av att gå med.
Formatet på turneringen av det lilla man kunnat tillgå i det som du skrivit in Salle känns klart vettigt. Blir intressant få mer detaljer vid slutspelet nu i December. Sen vill jag gärna endå ha med några KHL lag, tex Dynamo Moskva som LulefanGBG nämner, det spetsar till det hela tror jag.

Men jag tror fortfarande att det kan ta nån säsong till innan det blir riktigt bra, även om formatet känns vettigt nu. Men det gäller att jobba in ordentligt med sponsorer så det blir rejäla prispengar. Rejält med prispengar ökar turneringsstatusen i sig självt. Viktagast av allt är nog ändå att få vettiga "tv-sändningar" av ALLA OCH VARENDA EN MATCH!
HD kvalla, minst Smile

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 17:47

Salle skrev:

"Jag är glad över vad vi har uppnått. Utan European Trophy skulle det inte finnas någon Champions Hockey League", säger den tyska klubbrepresentanten Peter John Lee. "Vi kommer att ha med alla de fyra senaste European Trophy vinnarna ingraverade i pokalen, för att visa hur viktigt detta arbete har varit sedan 2010. "


Vårat lag kommer alltså redan från start finnas på pokalen Smile
För att sen graveras in ytterliggare massor av fler gånger allteftersom vi vinner vinner och vinner Smile

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 17:57

Lars158 skrev:
Salle skrev:

"Jag är glad över vad vi har uppnått. Utan European Trophy skulle det inte finnas någon Champions Hockey League", säger den tyska klubbrepresentanten Peter John Lee. "Vi kommer att ha med alla de fyra senaste European Trophy vinnarna ingraverade i pokalen, för att visa hur viktigt detta arbete har varit sedan 2010. "


Vårat lag kommer alltså redan från start finnas på pokalen Smile
För att sen graveras in ytterliggare massor av fler gånger allteftersom vi vinner vinner och vinner Smile

Klart lämpligt skulle ju vara att Osten redan nu lättade på lädret lite med nåt nyförvärv, så vi vinner i år också och redan från start står med två graveringar på CHL bucklan  Smile

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 18:17

Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 18:41

Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Rönken mån 09 dec 2013, 18:56

Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 19:05

Rönken skrev:
Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?

Vad heter ni på twitter? Så man inte missat att följa er Smile
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 19:07

Rönken skrev:
Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?

Så är det ju. Men samtidigt skulle det vara trevligt med en sponsor som Gazprom som bidragande till prispengarna.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 mån 09 dec 2013, 19:19

Salle skrev:
Rönken skrev:
Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?

Vad heter ni på twitter? Så man inte missat att följa er Smile

Jag läser bara så inte så mycket att följa mig där kan jag säga.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 09 dec 2013, 19:22

Lars158 skrev:
Salle skrev:
Rönken skrev:
Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?

Vad heter ni på twitter? Så man inte missat att följa er Smile

Jag läser bara så inte så mycket att följa mig där kan jag säga.

Varför inte? Du skriver ju som en galning här Wink Bara att börja!
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Rönken mån 09 dec 2013, 20:14

Lars158 skrev:
Salle skrev:
Rönken skrev:
Salle skrev:
Lars158 skrev:Hehe Salle, såg du fick Madhawken kinkig på Twitter. MIF får inte vara med, då är det dåligt i hökens värld haha

Haha ja.. Han är bara bitter.

Hehe, såg också det, var rätt kul Laughing

Kul med lite nytt, och får se vad det blir i förlängningen. Kan förstår att KHL inte är med då det är såna otrolig skillnader, topplag i KHL lär väl nästan ha samma värvningsbudget som samtliga CHL-lag från Sverige tex?

Vad heter ni på twitter? Så man inte missat att följa er Smile

Jag läser bara så inte så mycket att följa mig där kan jag säga.

Jag ska ha ett konto som jag skapade för något/några år sedan men med noll inlägg.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Salle mån 23 dec 2013, 11:03

CHL kommer att bestå utav 10 grupper, med 4 lag i varje. Grupplottningen sker i Maj. Finalen spelas 3 Februari 2015.
Salle
Salle

Antal inlägg : 3370
Join date : 12-02-07

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Pajala mån 23 dec 2013, 12:29

bästa lagen ska spela inte någon jävla fribiljett alls, om Luleå hockey inte klarar topp 2 i SHL så ska dom inte få spela, två bästa lagen kan väl gå vidare och dom andra kan käka korv.

Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Urken mån 23 dec 2013, 14:33

Pajala skrev:bästa lagen ska spela inte någon jävla fribiljett alls, om Luleå hockey inte klarar topp 2 i SHL så ska dom inte få spela, två bästa lagen kan väl gå vidare och dom andra kan käka korv.


Så nu när Luleå pungat ut x antal miljoner då ska de riskera att hamna utanför turneringen till förmån för de lag som sket i att bidra och istället satsade på att förbli ett topplag. Jo, för det låter ju sjysst.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av rumpztr mån 23 dec 2013, 16:29

Året efter det kära guldet så deltog väl lule i en turnering utformad enligt Pajalas arbetsmetod och var tog den turneringen vägen? Då tycker jag att utformningen på dagens turnering är betydligt mycket bättre.

rumpztr

Antal inlägg : 93
Join date : 13-02-11

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Pajala mån 23 dec 2013, 18:35

"Champions" betyder väl att mästarna / dom bästa lagen ska spela, att Luleå har gått in med pengar tidigare tycker jag inte ska göra att man automatiskt får en fribiljett, ekonomin måste lösas på ett annat sätt annars är det bara att lägga ned alltihopa.

Jag vet inte HUR man ska lösa det men att skaffa en "privat" liga känns verkligen meningslöst, kanske alla elit klubbar i Europa kan satsa en liten slant var eller ett annat alternativ är att ett större bolag/märke går in som huvudsponsor.

För att få spela i CHL så ska lagets prestationer vara 100% avgörande och inte pengar som klubben är villig att punga ut, i annat fall så tycker jag att CHL / ET kan lägga ned sin satsning om det inte går att lösa på ett vettigt sätt.

Det kan ju faktiskt hända att ett lag som leder serien i en liga kanske har bränt sina pengar på nyförvärv/ökade kostander i organisationen, ska då chansen gå till näst bästa laget ???

Det här är inget personligt angrepp på varken Luleå Hockey eller ET, jag var också en som jublade över "Bäst i Europa" tidigare men tycker inte ni att det känns lite fånigt att spela en "mästar" cup som baseras på pengar och inte prestation ?
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Urken mån 23 dec 2013, 19:30

Pajala skrev:"Champions" betyder väl att mästarna / dom bästa lagen ska spela, att Luleå har gått in med pengar tidigare tycker jag inte ska göra att man automatiskt får en fribiljett, ekonomin måste lösas på ett annat sätt annars är det bara att lägga ned alltihopa.

Jag vet inte HUR man ska lösa det men att skaffa en "privat" liga känns verkligen meningslöst, kanske alla elit klubbar i Europa kan satsa en liten slant var eller ett annat alternativ är att ett större bolag/märke går in som huvudsponsor.

För att få spela i CHL så ska lagets prestationer vara 100% avgörande och inte pengar som klubben är villig att punga ut, i annat fall så tycker jag att CHL / ET kan lägga ned sin satsning om det inte går att lösa på ett vettigt sätt.

Det kan ju faktiskt hända att ett lag som leder serien i en liga kanske har bränt sina pengar på nyförvärv/ökade kostander i organisationen, ska då chansen gå till näst bästa laget ???

Det här är inget personligt angrepp på varken Luleå Hockey eller ET, jag var också en som jublade över "Bäst i Europa" tidigare men tycker inte ni att det känns lite fånigt att spela en "mästar" cup som baseras på pengar och inte prestation ?

Jag vet vad du menar, men det fungerar ju uppenbarligen inte. Nästan som att du och jag skulle spela i samma korpenlag, där du lägger alla dina pengar på egen kost, PT och dylikt, medan jag skänker pengar till IP så vi kan fortsätta spela öht. Samtidigt blir mina prestationer lidande, för att jag måste jobba extra medan du själv satsar allt på träningen. Sen visar det sig att jag inte längre får vara med, för Pajala är bättre än vad jag är. Bussigt. Jag som lagt ned extra tid för att få allt att öht gå runt.

Ja, det ultimata vore om endast de bästa lagen får vara med, men hur ska detta gå till? Det är inte bara att knäppa med fingrarna så kommer det en jättesponsor och sköter den ekonomiska biten. Det här är en början, en början som jag tycker verkar rimlig och bra. Vem skulle vilja satsa, dvs ta första klivet, om man riskerade att inte ens få vara med? Precis.. Ingen.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Tony Moore mån 23 dec 2013, 20:18

Det löser sej, det blir väl gruppspel så "soporna" lär inte gå vidare, rik eller sportig!?
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6266
Join date : 12-01-21
Age : 63
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Urken mån 23 dec 2013, 21:17

Där har du ju en lösning som redan finns, men många (i varje fall jag) helt missat. De bästa går ju vidare i varje fall.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Pajala tis 24 dec 2013, 06:13

Tony Moore skrev:Det löser sej, det blir väl gruppspel så "soporna" lär inte gå vidare, rik eller sportig!?

ja .. låter vettigt om det går att lösa via ett gruppspel.

Men en tanke som slog mig är att behövs verkligen CHL ?

fan det är så jädra många matcher i SHL ändå, alla dessa meningslösa Treblinka cup svammel + träningsmatcher generellt för
landslaget inklusive VM och OS ?

behövs verkligen en serie till som totalt knäcker spelarna ? för att inte tala om alla skador som alltid uppstår ?

jag älskar hockey men ibland känns det som att spelschemat är på tok för ihoptryckt så jag är lite tveksam till att
vi verkligen får se bra hockey i slutänden ?
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Urken tor 27 feb 2014, 11:28

Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Urken tor 27 feb 2014, 11:33

Direkt börjar folk yra om att direktplatserna är fel. "Det är inte på sportsliga grunder!", nähä, men skit på er då och var inte med öht. Ni har inte betalt nått, så då behöver ni inte vara med och leka. Var glada att ni har en chans att vara med öht.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av LulefanGBG tor 27 feb 2014, 12:23

Fotbolls-VM är inte på riktigt heller för värdlandet är alltid direktkvalificerat p.g.a ekonomisk investering i turneringen, de är alltså inte med på sportsliga grunder.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 11615
Join date : 12-05-12
Age : 39
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lars158 tor 27 feb 2014, 17:42

Blir intressant få se vad "dom flesta svenska matcherna" innebär.

Lars158

Antal inlägg : 9039
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Rönken tor 27 feb 2014, 17:44

Ja nu i Tråffin innebar det väl en Luleå-match i gruppspelet.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Rönken fre 28 mar 2014, 16:34

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/vaxjo/article18627406.ab - Växjö och Skellefteå med i första säsongen av CHL.
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Kallepedal tis 13 maj 2014, 15:35

Nu är det klart med seedningen. Luleå hamnar i grupp tre, är nog rätt att vi har Skaik, Frölunda, Växjö och Färjestad före oss. Inga lag från samma land kommer att lottas till samma grupp. Önskemotståndare? Sønderjyske ser inte så svåra ut. http://www.nsd.se/sport/bloggar/hockeysnack/klart-for-lottning/?blog=7127224&entry=8479419
Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Mange tis 13 maj 2014, 17:39

Kallepedal skrev:Nu är det klart med seedningen. Luleå hamnar i grupp tre, är nog rätt att vi har Skaik, Frölunda, Växjö och Färjestad före oss. Inga lag från samma land kommer att lottas till samma grupp. Önskemotståndare? Sønderjyske ser inte så svåra ut. http://www.nsd.se/sport/bloggar/hockeysnack/klart-for-lottning/?blog=7127224&entry=8479419

Linköping HC hamnade också före oss
Mange
Mange

Antal inlägg : 6170
Join date : 12-02-14

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Pajala tis 13 maj 2014, 18:12

Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Zeth tis 13 maj 2014, 18:21

Skall bli kul att se vart man får planera in årets resa, ser ut som Tyskland eller Schweiz som de kommer spela flest matcher
Zeth
Zeth

Antal inlägg : 126
Join date : 12-03-17

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lajon tis 13 maj 2014, 23:04

Spelar inte så stor roll att vi hamnade i grupp 3 istället för 2. Det gäller att ha lite tur gällande vilket lag från grupp 1 som vi hamnar med.
Lajon
Lajon

Antal inlägg : 4204
Join date : 12-01-21
Age : 55
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Mange tis 20 maj 2014, 20:38

hmm vart känner jag igen detta matchställ? hmmmmmmmm scratch 

Champions Hockey League 2014/2015 BoGL5JKIIAAPXRz
Mange
Mange

Antal inlägg : 6170
Join date : 12-02-14

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Old Brooklyn ons 21 maj 2014, 13:09

Hamburg Freezers, Lukko Rauma och Nottingham Panthers blev lottningen för Luleå. Känns inte alls omöjligt.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Redbear ons 21 maj 2014, 13:26

Nottingham Panters, ett lag från Storbritannien alltså? Smile
Redbear
Redbear

Antal inlägg : 6548
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Rönken ons 21 maj 2014, 13:29

Redbear skrev:Nottingham Panters, ett lag från Storbritannien alltså? Smile

Gränsar till att vara buskis nästan, eller är det bara jag? Smile
Rönken
Rönken

Antal inlägg : 17738
Join date : 12-04-15

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Old Brooklyn ons 21 maj 2014, 13:36

Tja, vet inte hur "up to date" EP är vad gäller Storbritannien, men enligt deras lagsida så har de inga backar kontrakterade ännu. Fast ena kanadicken har 14 NHL-matcher med sig...och 14 matcher i Västerås.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Old Brooklyn ons 21 maj 2014, 13:37

Rönken skrev:
Redbear skrev:Nottingham Panters, ett lag från Storbritannien alltså? Smile

Gränsar till att vara buskis nästan, eller är det bara jag? Smile
Nej, det är nog inte bara du - men de snittar ungefär samma publik som vi.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Kallepedal ons 21 maj 2014, 14:05

Visst var ett lag från Manchester med i första upplagan av EHL, eller vad det nu hette,  när Luleå var med. Har för mig att de hade en enorm hemmaarena som svalde uppåt 15000 pers.
Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Old Brooklyn ons 21 maj 2014, 14:30

Ja, Manchester Storm (som heter nått annat nuförtiden tror jag). Har ett par polare som var där och tittade på hockey andra halvan av 90-talet. De möttes av en snubbe i hög hatt och röd rock som sade "welcome sir" till båda och visade de till deras platser (inge vip-biljett eller något speciellt alls). Arenan tog väl ca 20 000 personer och var halvfylld. Mestadels barnfamiljer och när de spelade vissa låtar på jumbotronen så kunde hela publiken den speciella dans som man skulle utföra till just den låten.

"Surrealistiskt" var ett av omdömena. "Otroligt risig hockey" var ett annat.

Har dock för mig att vi faktiskt fick stryk av dem i någon gammal europaturnering för länge sedan.

Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Zeth ons 21 maj 2014, 15:10

Se där blir en London resa, blir nog fint finns ju gott om ölhak så då är man nöjd Very Happy 
Zeth
Zeth

Antal inlägg : 126
Join date : 12-03-17

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Micke80 ons 21 maj 2014, 20:17

Old Brooklyn skrev:Ja, Manchester Storm (som heter nått annat nuförtiden tror jag). Har ett par polare som var där och tittade på hockey andra halvan av 90-talet. De möttes av en snubbe i hög hatt och röd rock som sade "welcome sir" till båda och visade de till deras platser (inge vip-biljett eller något speciellt alls). Arenan tog väl ca 20 000 personer och var halvfylld. Mestadels barnfamiljer och när de spelade vissa låtar på jumbotronen så kunde hela publiken den speciella dans som man skulle utföra till just den låten.

"Surrealistiskt" var ett av omdömena. "Otroligt risig hockey" var ett annat.

Har dock för mig att vi faktiskt fick stryk av dem i någon gammal europaturnering för länge sedan.


Nä då, jag vill minnas att vi vann både hemma och borta. Efter matchen fick Bautin bra omdömme av manchester då han var den enda som slängde handskarna och skulle dansa. Att vi var bättre laget spelade ingen roll men bautin slängde handskarna och fick hyllningar. Deras målvakt som släppt in rätt många mål snackade dessutom i lokalblaskorna innan matchen att han var minst lika bra som Myllys och mest troligt bättre.
Vet inte hur hockeyn har utvecklats där men jag har fått för mig att det fortfarande är råskin som inte platsar i AHL som hamnar där i hopp om att få fart på karriärenn i europa. Kom inte devin Deomete från england innan han fick chansen i FBK i våras?

Micke80

Antal inlägg : 3017
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Old Brooklyn ons 21 maj 2014, 22:37

Ja, tydligen vann vi men 10-6 hemma och 11-0 borta. Det var nog Berlin Capitals jag tänkte på, där vi torskade hemma.
Old Brooklyn
Old Brooklyn

Antal inlägg : 5633
Join date : 12-02-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av PM tor 22 maj 2014, 12:27

Har jobbat en hel del i Skottland de sista åren och i vintras under mellandagarna hade jag lite hockeyabstinens och tog tåget ner till Dundee och såg en match mellan Dundee Stars samt Belfast Gigants.

Var division 1-2 klass på spelet, men man måste tänka på att dom bara hade spelare för 3 kedjor så tempot drogs ner. Kompetensen hos många franchaise spelare var på en högre nivå.

Hade förväntat mig ett regelrätt slag, men det var en lugn match. Tydligen var det mer slagsmål och sånt förut. Nu var det inte mycket fysiskt spel som sagt.

Dock var det en trevlig tillställning med mycket folk i hallen. Fanns ett par pubar och resturang och en öl som hette "Slapshot".
Mådde "slapshot" dagen efter av ett tiotal pint's.

Nottingham Panters som vi skall möta åkte ur i kvartsfinalen och Sheffield blev mästare i år efter finalspel mot just Belfast Gigant's.
Vi borde vinna med tvåsiffrigt även om vi luftar alla juniorer vi får tag på. Bara vi håller uppe tempot.

Kan dock rekommendera att se en match i storbritannien om ni får chansen. Är lite som att vara på en annan planet Smile

Då ledde Belfast serien och Dundee låg tvåa.

PM

Antal inlägg : 1857
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Redbear mån 02 jun 2014, 12:09

Redbear
Redbear

Antal inlägg : 6548
Join date : 12-01-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Kallepedal lör 21 jun 2014, 20:32

För er/oss som har funderat på en resa neråt Europa i augusti så planera LuleåFans att dra ihop lite folk. Uppskattat pris ca 5400:- men det finns både billigare och dyrare alternativ. http://www.luleafans.se/guide-eurotour-2014/
Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Lajon tor 31 jul 2014, 01:04

Någon som sett vilka matcher SVT skall sända?

Förutom Djurgårdens (vilka väl är givna?)

Jag fick först idag reda på att SVT köpt rättigheterna till CHL efter lite googlande, tre säsonger framåt. Tydligen då satsar SVT stort på detta, vilket är kul och kanske en förutsättning för att det skall slå åtminstone här i Sverige. Man räknar inte med någon succé tittarmässigt för Augusti matcherna men man hoppas mer på slutspelet.

http://pucksnack.com/2014/03/29/chl-intervju-med-chris-harenstam-ishockeyn-hor-hemma-pa-svt/
Lajon
Lajon

Antal inlägg : 4204
Join date : 12-01-21
Age : 55
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Champions Hockey League 2014/2015 Empty Sv: Champions Hockey League 2014/2015

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 1 av 5 1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet