Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

+73
dubstep
Tony Moore
LubosC
PM
Lulefan
kjell
LHF96
Ulfstrk
Myrman
BodenSwe
amarule
Sundance Kid
Sir Prozac
Högljudd
Beast.
stormvägen
Homer96
storstruten
JayDee
Chris Hendrix
Tigerman
kniba
icemask
JahNT
NilsOskar
GMG
MRGHOST
Pajala
#96
MickkeJ
MrA
Bamsefar
Jimmy_Vegas
Antwon
mango
NallePhu
Huselius1
Dentos
Diktatorn
Lajon
Kallepedal
Zeth
Zeb Macahan
Fisken
CKa
Snikne Ville
Urken
Mr Bister
Mickeee
Ingemar
Rönken
Lulebear
Kagen
Hellcop
Dalle
LuleåWinston
knutten
Mange
farre
pingu
LulefanGBG
Jonken
Purre
Wirbelwind
Redbear
FruktHamster
Norlin
Ivanhoe
Slapshot
Salle
Lars158
Old Brooklyn
Admin
77 posters

Sida 4 av 20 Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Nästa

Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken fre 12 jul 2013, 13:54

@Rönken skrev:Fast så där säger många om Fabricius också, Jonken. Kämpar, sliter, åker skridskor, men poängen uteblir Wink
Det stämmer. Men till skillnad från Fabbe -lider inte Pite-Foppa av att ha betonghänder; trots att han rör på sig.
Fabbes största problem är -och har alltid varit; att han är mycket mer begränsad i att göra dessa två viktiga saker samtidigt.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken fre 12 jul 2013, 15:55

@Jonken skrev:Jag ber om ursäkt ifall jag uppfattas som lite "bångstyrd" när det gäller nyförvärvet Johan Forsberg. Jag är övertygad om att vi än inte sett Johans bästa hockey -när det gäller poängproduktionen i SHL. Anser att han är en mycket bättre spelare än hans stats visat de senaste säsongerna.

Alltid när jag sett honom spela i SAIK-tröjan; har jag funderat: Hur i H är det möjligt att den här killen inte syns mer i poängprotokollen i matcherna han spelar?! Han gör ju det mesta helt rätt där ute: Han är aggressiv, energisk & målfarlig. Rören går hela tiden -och han jagar verkligen skiten ur motståndarna i sin check. Han använder farten att gå stenhårt på kropp dessutom. Offensivt har han både ett mycket snabbt skott + att det syns att han ALDRIG ger sig där ute. (Med Pite-Foppa är detta verkligen mer än snack!) Utöver detta är han även en bra passningsspelare; som inte lider av fenoménet att han vill hålla i pucken i onödan. Han kör gärna give-and-go -och går ALLTID rakt på kassen.

Enligt mig är det inte längre en tidsfråga innan Johan kommer att börja producera ordentligt; det är dags nu. Detta har han tjänat ihop till under de senaste säsongerna där produktionen har varit lite si & så. Dock i LHF 2013/2014 -kommer att presentera Johan Forsberg som den spelare han egentligen alltid varit & är. Nu kommer inte han längre prioriteras mindre/lägre än alla egna, unga spelare som SAIK tog upp i A-truppen. I LHF kommer Johan att få förtjäna & visa själv var skåpet skall stå, UTAN att ett gäng tonåringar alltid skall ha förtur.

Det som är riktigt intressant är att LHF i år verkligen tagit in så mycket mer metall-vilja i omklädningsrummet. Och Johan är i allra högsta grad en av dessa personer.  LHF har sedan Rönken tog över; haft en mycket hög & ärlig nivå när det gäller den interna dialogen i truppen. Men jag är övertygad om att nästa säsong kommer att innebära ett ännu hårdare stålbad för laget. För det finns så många fler verkligen genuina vinnarskallar där till kommande säsong. Kan tränarna bara hålla spelarna ifrån att inte låta metal-viljan "slå över" allt för ofta -kommer detta att bli en ruskigt intressant säsong.

Nu är många av finnarna borta. Men frågan är ju om det LHF nu tagit in istället -ger en så mycket större boost av REJÄL SISU i omklädningsrummet nästa säsong?! Skiten/gillringarna enskillda spelare fick förra säsongen när deras insatser lämnade mer att önska; var nog ganska ödmjuk jämfört med hur det kommer att låta när någon "goofar" i år.... För det finns MÅNGA där inne som kan sina verbala saker. Nya killar utifrån länet som säkert är mer van vid mysbrallor; kommer nog att tänka: -Shit; vad har jag gett mig in på här? (Tänker på spelare som bla Sundh, Trukhno & Hjelm.) Men jag tror att de snabbt kommer att inse att detta gör dem själva till bättre spelare.

- Kommer föffan att bli som i armen: Bryt ner det först och bygg upp det rätt från grunden. Wink

Alltså helt allvarligt Jonken. Hur enögd kan man bli? Enligt mig finns det inte något som säger att Pite-Foppa kommer att göra fler mål/poäng i Luleå än vad han gjorde i Saik.

Dem enstaka saker du har rätt i är:

Johan är en helt ok snabb skridskoåkare OM han får åka rakt framåt. Däremot är han inte en bra skridskoåkare när det gäller skridskoteknik, välja rätt vägar och riktningsförändringar.

Johan har ett helt ok skott OM han får stå helt fri och har tid på sig. Däremot har han på tok för dåligt spelsinne, teknik och skridskoåkning för att komma till bra lägen att avfyra sitt skott. Bara att kolla statsen från förra året. MINST avlossade skott i AIK av de som spelade hela säsongen.

Dom saker du har totalt fel i är:

Ingenting säger att Johan kommer att utvecklas något märkvärdigt till år. Han är absolut inte ung längre och det är extremt ovanligt att en spelare i den ålder tar något monsterkliv bara pga ett miljöombyte.

Johan kommer i år att spela med betydligt sämre offensvia spelare och spelsystem än vad han gjorde i AIK = rimligtvis mindre poäng.

Det du skriver om att "Jag tror inte många andra SHL-klubbar kan mönstra samma attityd överlag i truppen som LHF kommer att göra nästa säsong. Då kommer det vara betydligt längre ifrån lek jämfört med tidigare" är ju bara skrattretande. Du tror det var mer "lek" i AIK än vad det kommer att vara i Luleå? Uppenbarligen hade vi betydligt bättre vinnarskallar än er förra året allafall....


Att dom unga/egna spelarna prioriterades före beror helt enkelt på att Johan var sämre än dem förra året. Det tror jag i princip varenda AIK-supporter kan skriva under på. Möjligtvis var han jämnbra med Adam Pettersson annars var det inget snack om att det var rätt spelare som satt på bänken i slutspelet.


Två andra stora negativa argument är att Johan inte varit samma spelare sen han fick sin ögonskada och jag är helt övertygad att han hämmas mer av det än vad han själv säger.

Johan ville hellre vara kvar i AIK än att gå till Luleå och det är där hans hjärta finns. 

Till sist vill jag bara säga att jag inte tycker Forsberg är en dålig värvning till Luleå men absolut inte som du säger Jonken. Han ska självklart spela i en fjärdelina och brunka utav helvete för att vara till någon nytta. Anser det vara en Win-win situation för både AIK och Luleå. I AIK platsade han helt enkelt inte men i ett sämre lag forwardsmässigt kan han säkerligen göra en hel del nytta.

Nu kan jag givetvis ha fel och han stänker in 10 baljor nästa år. Dock så tyder all info på att han inte gör det och jag är till och med så säker att jag kan ge dig ett bet Jonken. 500 spänn på att han inte gör över 10 mål. Kan till och med ge dig 2 gånger pengarna om du känner dig feg.....

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av CKa fre 12 jul 2013, 16:28

Fisken: du måste tänka på fel spelare, fanns ingen i AIK ifjol.

CKa

Antal inlägg : 915
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken fre 12 jul 2013, 17:07

Tydligen enligt dig är jag JÄVLIGT enögd! Very Happy 

Precis som den nivån du anser om mitt resonemang; tycker jag att det mesta av Ditt resonemang enbart är antingen felaktig -eller nedvärderande: Både mot mig & Johan. Men detta är ett diskussions furum; där alla har rätt säga sitt. (Dvs: Både du & jag.)

Svarar på dina flosklar en och en: (Och försöker, trots att det tar emot någe djävulst att låta bli att nedvärdera dig som du gör mig.)

Har aldrig påstått eller sagt att Johan är en tekniskt brilliant skridsko åkare. Däremot anser jag att han har en enrgisk, kraftfull, frekvensrik skridsko åkning. Han är hela tiden i rörelse.

Att Johan skall ha problem med att välja rätt åk vägar i sitt spel & inte fixa riktningsändringar -samt endast vara effektiv när han får åka rakt fram. Stämmer inte. Och jag kan inte kommentera detta påstånde mer utan att nedvärdera dig.

Detta är Johans första miljö ombyte på SHL-nivå. Han hade kört fast i SAIK's system. Han har definitivt mer att ge på en hockeyrink -än att sitta på bänken och göra ströbyten. En grej som ofta brukar höjja spelprestationer är ju att få förtroende att spela i ett lag man är en del av. Dina erfarenheter eller syn är kanske annorlunda; men så här tenderar det funka i verkligheten.

Nästa grej som du kanske inte heller har så bra koll på är Johan fysiska status. Visst han är 28-bast. Och tänka sig att han ändå kom in körde det bästa resultatet på LHF's beep-test. Detta skvallrar inte bara om att killen är ruggigt bra grundtränad -utan även har en viss rörlighet och kordination i det han gör. Att viljan och motivationen finns där vet nog de flesta. Kvittot på att det finns juice i kroppen är ju även detta uppenbart. Eller kanske LHF & Johan manipulerade testvärdena....?

Johan var inte alls sämre än många av SAIK yngre killar var. Det där är bara ren bullshit. SAIK kör med sin framgångsrika filosofi att lyfta fram inom de egna leden. Och detta satt Johan lägst ut på bänken. Man kan ju inte klandra SAIK för att de gjorde fel; då detta har fungerat så framgångsrikt hela vägen till SM-Guldet senast. Men riktig plats för Johan Forsberg i SAIK fanns inte. Sedan får Du tillsammans med alla SAIK-fans skriva på hur många listor Du/Ni vill; -utan att detta det minsta ändrar detta faktum. Och om detta omfattar att hänga ut Adam Pettersson mfl oxo; så står ju detta givetvis bara för dig.

Däremot att Johan fått slita hårt för att komma tillbaka ifrån sin ögonskada -är nog den enda saken jag är beredd att hålla med dig om. (Notera: Den enda jävla punkten!!!) Johan är verkligen värd att kvittera bort den där skiten nu en gång för alla. Och han kommer att göra detta kommande säsong! Och det förvånar mig inte alls att Du är en person som blir övertygad av Dina egna antaganden. Rena Joe Labero med tanke läsning & allt! -Juste!

Åter igen: "Johan ville vara kvar i AIK än att gå till Luleå och det är där hans hjärta finns". Absolut! Undra hur han resonerade: -Snälla kan jag få vara kvar och sitta på bänken? Du fattar väl själv hur illa Du skjuter Dig själv i foten med dina antaganden här....?

Ja. Du har fel.

Och: Ja; jag kan syna Din bluff oxo: Om Du jobbar; har du definitivt råd med mer än en 500 kr x 2. Jag vill nämligen gärna att detta skall svida lite mer för Dig av orsaker som jag håller för mig själv.

Jag förslår 2000:- / Och dina kaxiga 2 gånger pengarna blir= 4000:-
Om Du fortfarande tycker att detta är för billigt = Bara att hojta till; så styr vi upp det rätt på en gång.

9 mål eller under -och mina 2-lök är dina.
10 mål; eller över och Dina 4-lök är mina.

Mitt krav är dock att vi båda för över stålarna, direkt i förskott åt någon som vi båda litar på som kan sitta på dem tills detta är över. Och denne bekräftar att stålarna är där. OK?
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken fre 12 jul 2013, 17:50

Nedvärdera vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker du är enögd och tycker inte som du. Tycker du att det är att nedvärdera får de stå för dig. Att jag nedvärderar varken Johan eller Pettersson håller jag heller inte med om. Som du såg i slutet av mitt inlägg så skriver ju jag att Johan garanterat kommer att göra nytta men på ett olikt sätt än vad du beskriver.

Att jag skriver att Pettersson var den som var närmast att vara bänkad efter Johan är väl knappast heller nedvärderande utan mer fakta eftersom han var den som blev bänkad istället för Johan i sista matchen. Pettersson kommer att bli en mycket bra elitseriespelare på sikt men är fortfarande ung och behöver rutin.

"Att Johan skall ha problem med att välja rätt åk vägar i sitt spel & inte fixa riktningsändringar -samt endast vara effektiv när han får åka rakt fram. Stämmer inte. Och jag kan inte kommentera detta påstånde mer utan att nedvärdera dig.". Bra argument där "DET STÄMMER INTE". Vad menar du egentligen? Är han bra på riktningsförändringar och åkvägar menar du? Borde inte det visa sig i mer avfyrade skott och mer poäng i så fall?


"Detta är Johans första miljö ombyte på SHL-nivå. Han hade kört fast i SAIK's system. Han har definitivt mer att ge på en hockeyrink -än att sitta på bänken och göra ströbyten. En grej som ofta brukar höjja spelprestationer är ju att få förtroende att spela i ett lag man är en del av. Dina erfarenheter eller syn är kanske annorlunda; men så här tenderar det funka i verkligheten. ". Hahaha hur många matcher såg du egentligen med AIK? Johan spelade varje match han kunde i grundserien, däremot hade han kanske inte mest istid av alla men återigen så beror på att han spelade i en fjärdefemma där han gör sig bäst. I slutspelet när alla var friska o krya så var han däremot bänkad.


"Nästa grej som du kanske inte heller har så bra koll på är Johan fysiska status. Visst han är 28-bast. Och tänka sig att han ändå kom in körde det bästa resultatet på LHF's beep-test. Detta skvallrar inte bara om att killen är ruggigt bra grundtränad -utan även har en viss rörlighet och kordination i det han gör. Att viljan och motivationen finns där vet nog de flesta. Kvittot på att det finns juice i kroppen är ju även detta uppenbart. Eller kanske LHF & Johan manipulerade testvärdena....?" . 


Jo tänka sig så har jag full koll på att Johan har ruggit bra fysvärden. Men att du gör slutsatsen "bra på beep" = Bra rörlighet och kordination känns aningen märklig. Har du provat beep? Och ja jag har kört det ett antal gånger och jag vet inte riktigt om jag håller med dig. De gånger jag har kört har de mest bäst kondition vunnit alla gånger och inte de med bra rörlighet och kordination. Har jag sagt att det inte finns Juice i kroppen? Vad har detta och göra med att han ska utvecklas?? Bra kondition = bra spelare enligt dig eller? du tror inte han hade den där konditionen i AIK också? Eller magikern Rönken kanske har utvecklat den brutalt på en dag...


"Johan var inte alls sämre än många av SAIK yngre killar var. Det där är bara ren bullshit. SAIK kör med sin framgångsrika filosofi att lyfta fram inom de egna leden. Och detta satt Johan lägst ut på bänken."Okej inga tjafs nu då, över 55 grundseriematcher (måste väl anta att du sett dem flesta med AIK då du verkar vara oerhört insatt i just Johan Forsberg), vilken forward skulle ha bänkats istället?


Åter igen: "Johan ville vara kvar i AIK än att gå till Luleå och det är där hans hjärta finns". Absolut! Undra hur han resonerade: -Snälla kan jag få vara kvar och sitta på bänken? Du fattar väl själv hur illa Du skjuter Dig själv i foten med dina antaganden här....?


Har du läst några som helst intervjuer med Johan? Han säger du själv eller? Här har du ett ex http://norran.se/2013/06/skellefteaaik/johan-forsberg-klar-for-lulea/. "Jag fick inte något besked kring en eventuell fortsättning i Skellefteå och med tanke på att det drog ut på tiden valde jag därför att gå vidare för att finna en annan lösning för kommande säsonger", låter det där som att han ville dra tycker du? 


Ville absolut inte nedvärdera dig eller någon av spelarna jag nämnde och tog du det så ber jag om ursäkt. Ska jag vara ärlig beundrar jag dig lite att du står på dig på något du är väldigt väldigt ensam om att tycka, även bland dina "egna".


Angående betet så vet jag inte riktigt vilken person vi ska hitta som vi bådar litar på men=) Och ja jag arbetar men bara för det så brukar jag inte beta 4000, även ifall jag anser att mina odds är goda. 500 räcker gott. Dock tycker jag du kan vara nobel nobel nog att ge mig lika odds. Men som jag sa "är du feg" så går jag även med på 2 gånger pengarna=)

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken fre 12 jul 2013, 18:01

Sen skrev jag dessutom "500 spänn på att han inte gör ÖVER 10 mål" 


Alltså stannar han på 10 är pengarna mina.

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av CKa fre 12 jul 2013, 18:47

Herregud Fisken har du verkligen startat en användare för dessa diskussioner?

CKa

Antal inlägg : 915
Join date : 12-03-06

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken fre 12 jul 2013, 18:59

Men detta handlar i grunden om att du tycker att Johan är en spelare för en tuggande 4:e lina -och jag påstår att han definitivt är mer än det. Jag tror att han kommer att vara en mer producerande spelare i LHF nästa säsong -än vad han varit de senaste 2-3 säsongerna i SAIK (13 p, 10 p, 10 p i grundserien). För mig att ställa mig upp och påstå att Johan kommer att göra +10 baljor nästa säsong; är nog allt annat än fegt av mig. Tvärt om: Jag skulle påstå att jag sticker ut skallen med tro & pondus här.

Men jag vet vad jag ser i Johans spel. Jag vill iaf själv tro att jag sett några spelare nån gång att jämföra med i SHL. Jag ser också på vilket sätt Johans egenskaper som hockeyspelare har utnyttjats under senaste åren i SAIK. Tränarna bestämmer alltid. Du kallar detta för att han helt enkelt varit rejält kass i jämförelse med de unga spelarna i SAIK som mer & mer tagit över Johans speltid i Skellefteå. Jag påstår att han medvetet fått stå åt sidan för de unga i SAIK.

Jag VET att Johan har så mycket mer att ge under mer rättvisa förhållanden; där prestationerna i större grad avgör hur mycket speltid en spelare får. I LHF kommer man inte att bänka Johan bara för att vi har en lokal talang i J20-laget som skall skolas in i SHL. För att en ung kille skall få en plats i A-laget måste han själv förtjäna den. Om detta skulle ske; finns det andra spelare i A-laget som ligger närmare yxan än Pite-Foppa. (Detta är jag övertygad om.)

Johan är ingen dumbom. Han visar självklart respekt för den förening han varit anställd av de senaste 4-säsongerna. Om du tror att länkarna som du lägger fram ger hela bilden av verkligheten; har du med all respekt fel. Men helt klart är ju att Johan var väl inrotad i Skellefteå efter sin tid där. Och att flytta någon annanstans är ju alltid en omställning. (Hade låtit precis likadant om Johan hade gått ifrån LHF till SAIK.) Däremot skall det bli intressant och höra hur det låter framöver -när han funnit sig tillrätta med livet & sin hockey i Norrbotten.

Johan kommer att göra en kanonsäsong i LHF framöver. Detta för att han äntligen både får en ärlig möjlighet till detta + att han verkligen glöder nu att visa vem han egentligen är på en ishockeyrink. Han kommer att spela i ett spelsystem som är i princip som gjord för hans styrkor. Han är en viljestark Norrbottning; och besitter därmed en mycket nödvändig och viktig mentalitet att fungera effektivt i dagens Luleå Hockey. Detta kommer att göra honom mycket gott.

Johan är idag oerhört vältränad & revanschsugen herre. Vad detta mynnar ut i senare; kommer att visa sig framöver. Får han nu äntligen vara frisk -kommer han att vara bra. Riktigt bra. Han är i nuläget tillsammans med Linus Persson troligen en av två ordinarie right fattade ytterforwards i LHF. Han kommer att få chansen husera på sin kant/flank på normala minuter på isen. Fler puckar kommer att börja trilla in från honom.
Utöver detta går Johan nog rakt in i toppskiktet när det gäller checking spelet utan puck i LHF. Med dessa egenskaper kommer han troligen att placeras i en omgivning med mindre skridskostark center. Mitt förhandstips tips är Niklas Olausson -med Oscar Sundh på andra sidan.

Det är definitivt inte så att jag bangar på vadet. Men jag tror att efter att jag fått lugna ner mig skulle nöja mig med att du & jag skulle ta en ny diskussion om Johan Forsberg efter att vi har fått ett facit. Jag är definitivt inte främmande för att säga; " att jag hade fel och du hade rätt" -likväl som jag tror att även du har karisma att göra samma sak i retur. Så jag föreslår att vi skippar pengarna mellan oss. Men jag lovar istället så här: Om jag har fel lovar jag att skänka 500 kr till en välgörenhetsorganisation  som du kan få bestämma om du vill. (Istället för att satsa den pengen på att köpa Johan Forsbergs matchtröja på auktionen LHF alltid brukar hålla efter säsongerna.)
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Purre fre 12 jul 2013, 20:00

Jag som varit så orolig över vem som ska göra målen i Luleå, nu känns det bättre. Den där Johan Forsberg verkar ju vara en riktig klasspelare med näsa för mål helt klart.

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av pingu fre 12 jul 2013, 20:45

Jag vidhåller att en hyfsad fjärde kedja skulle kunna vara Fabbe-Truck-Foppa. Dock är det betydligt mer osäkert vad Trucken och Ledin kommer att tillföra laget. Känner på mig att Trucken får problem med tempot och ev. spel i tredje-fjärde kedjan och att Ledin får svårt att få istid pga tempot och ett ökat antal utvisningar i frustration från honom.
pingu
pingu

Antal inlägg : 2300
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av LulefanGBG lör 13 jul 2013, 00:16

@Purre skrev:Jag som varit så orolig över vem som ska göra målen i Luleå...

Han som har pucken. Rolling Eyes 
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 8644
Join date : 12-05-12
Age : 37
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken lör 13 jul 2013, 11:19

Låt oss vrida lite på myntet:

Varje säsong tenderar ett antal spelare i laget att höja sig jämfört med resten. Ett av förra säsongens positiva exempel var ju helt klart Linus Persson. Dock behövde han i princip en halv säsong -innan det började likna någonting positivt.

Dessa prestationer bör ju helt klart mätas emot den gångna säsongen en spelare gjort. Och detta kan vara svårare när det gäller spelare som kommer in i truppen från en lägre nivå; ex AS.

Men om vi ett ögonblick funderar vilka av i nuläget kontrakterade spelare i Luleå hockeys trupp vi tror kommer att göra en bättre säsong -jämfört med vad dessa spelare presterade den gångna säsongen?

Dessa är exempel på spelare jag tror kommer individuellt höja sig lite över mängden/snittet:

- Daniel Bellissimo
- Daniel Gunnarsson
- Dean Kukan
- Johan Forsberg
- Oscar Sundh

Tror också att Per Ledin kommer att städas på många onödiga utvisningar av Rönken & Co.

- Vilka spelare tror ni kommer höja sig mest i Luleå hockey säsongen 2013/2014 ?
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Slapshot lör 13 jul 2013, 11:45

Den spelare som jag nästan kan garantera flopp i Luleå är Truchno. Han kommer få spela med asplöven tror jag.

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av LulefanGBG lör 13 jul 2013, 13:06

Linus Klasen och Linus Persson kommer att höja sig.

Allt annat vore mycket förvånande med tanke på vad de presterade i Slutspelet. Jo jag vet, slutspel är en sak och serie en annan men rent generellt är det nog svårare att prestera i slutspelet än i serien även om vissa spelare växer i viktiga matcher. Med tanke på vilken högstanivå de visade så känns det som att de med en säsong Rönken-hockey bakom sig och lite varmare i kläderna så känns det som att de kommer mer förberedda till start kommande säsong samt att de framåt våren om möjligt kommer att vara ännu mer motiverade!

Sedan tror jag även mycket på Dean Kukan.

Stört positiv överraskning på oss tror jag att Andreas Hjelm kommer att göra.
LulefanGBG
LulefanGBG

Antal inlägg : 8644
Join date : 12-05-12
Age : 37
Ort : Göteborg

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 lör 13 jul 2013, 15:42

@Slapshot skrev:Den spelare som jag nästan kan garantera flopp i Luleå är Truchno. Han kommer få spela med asplöven tror jag.
Kan vara så att Trucken floppar, men om inte kommer vi nog få se Trucken göra en hel del poäng. Personligen är jag väldigt spänd på att få se Trucken spela. Jag har en hel del förhoppningar på att han håller och kommer göra bra ifrån sig.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken lör 13 jul 2013, 15:48

Har glömt bort:
Hur länge skulle semestern för spelarna vara?
Vilken vecka skulle laget samlas igen -för att köra igång säsongen?
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 lör 13 jul 2013, 17:19

@Jonken skrev:Har glömt bort:
Hur länge skulle semestern för spelarna vara?
Vilken vecka skulle laget samlas igen -för att köra igång säsongen?

Inte hundra men månadsskifte juli/augusti brukar det nog vara.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Slapshot lör 13 jul 2013, 19:11

@LulefanGBG skrev:Linus Klasen och Linus Persson kommer att höja sig.

Allt annat vore mycket förvånande med tanke på vad de presterade i Slutspelet. Jo jag vet, slutspel är en sak och serie en annan men rent generellt är det nog svårare att prestera i slutspelet än i serien även om vissa spelare växer i viktiga matcher. Med tanke på vilken högstanivå de visade så känns det som att de med en säsong Rönken-hockey bakom sig och lite varmare i kläderna så känns det som att de kommer mer förberedda till start kommande säsong samt att de framåt våren om möjligt kommer att vara ännu mer motiverade!

Sedan tror jag även mycket på Dean Kukan.

Stört positiv överraskning på oss tror jag att Andreas Hjelm kommer att göra.


Håller med angående Hjelm. Tror han kommer göra en "Fälth" och göra minst 25 poäng kommande säsong...kommer göra succé i powerplay bara han får chansen. Det nyförvärv jag tror allra mest på faktiskt.

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 lör 13 jul 2013, 20:20

Hjelm är intressant. Har inte det minsta koll på spelaren men det man lyckas läsa ska han ju vara en stor förlust för laget han lämna.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av pingu lör 13 jul 2013, 22:55

Tror även Cam kan göra lite mer poäng nu när det gått lite tid sen förra skadan!
pingu
pingu

Antal inlägg : 2300
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 sön 14 jul 2013, 00:25

@pingu skrev:Tror även Cam kan göra lite mer poäng nu när det gått lite tid sen förra skadan!

Absolut, Cam börja ju visa i slutspelet att han var på väg mot gammal fin nivå som innan skadan. LP visa ju sitt kunnande i slutspelet. Bästa LHF slutspelsmålskytt i klubbens historia. Finns ju nu orsaker som att det är först till 4 matcher i varje serie jämnfört med tidigare 3, men ändå. Chris som aldrig tappar nivån i sitt spel. Den här kedjan borde kunna göra en hel del mål.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Zeb Macahan sön 14 jul 2013, 19:14

@Lars158 skrev:
@Jonken skrev:Har glömt bort:
Hur länge skulle semestern för spelarna vara?
Vilken vecka skulle laget samlas igen -för att köra igång säsongen?

Inte hundra men månadsskifte juli/augusti brukar det nog vara.
Läst någonstans 29 juli.
Zeb Macahan
Zeb Macahan

Antal inlägg : 3287
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Kalix

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken mån 15 jul 2013, 00:21

" Du kallar detta för att han helt enkelt varit rejält kass i jämförelse med de unga spelarna i SAIK som mer & mer tagit över Johans speltid i Skellefteå. Jag påstår att han medvetet fått stå åt sidan för de unga i SAIK. "

Rejält kass har jag som sagt absolut inte skrivit men i den konkurrensen så har han helt enkelt inte platsat när alla varit friska. Du undviker fortfarande frågan om vem som skjulle ha bänkats av de yngre. Förra året var de "yngre" som skolades in Emanuelsson, Pettersson och Arvidsson. Av dem har jag redan nämnt Pettersson som "jämnbra" med Forsberg. Tycker du han borde ha spelat istället för Arvidsson eller Emanuelsson?

"Johan är ingen dumbom. Han visar självklart respekt för den förening han varit anställd av de senaste 4-säsongerna. Om du tror att länkarna som du lägger fram ger hela bilden av verkligheten; har du med all respekt fel."


I denna fråga verkar vi ha helt olika info och jag kan givetvis inte säga att du har helt fel men av den info jag fått av olika insatta så ville han stanna. Dessutom tycker jag all annan info (uttalanden och den sena signingen med Luleå) tyder på att han ville stanna. Ser inte anledningen till att han väntade så länge annars med tanke på att ryktet om Luleås intresse startade i samband med säsongsavslutningen? Dock spelar de kanske inte allt för stor roll då jag tror Johan är en spelare som ger sitt 100 i alla lag han spelar.


" Han är en viljestark Norrbottning; och besitter därmed en mycket nödvändig och viktig mentalitet att fungera effektivt i dagens Luleå Hockey. Detta kommer att göra honom mycket gott."

Förstår inte riktigt vad du menar med "viljestark norrbottning". Är du som en del andra Luleåsupportrar, där vissa av er "skapat" en ny sorts "egna spelare-grej" genom att räkna antal spelare från länet? För jag har för mig att spelare från ex Boden, Kiruna och i 50 procent av fallen Piteå, snarare ej gillat Luleå? Vet faktiskt inte vad Forsberg hade för "lag" i unga år men "viljestark" tycker jag räcker.... Dock ska jag tillägga att de det kan ge är en positiv effekt bland nya supportrar i Norrbotten och en förändrad Luleåbild bland unga spelare i Norrbotten. 


Ungefär samma som när vi tar spelare från Löven. Är de bara bra karaktär på spelaren så gör den sitt jobb ändå men självklart är det inget "extra" plus i sig att han är från Västerbotten, hellre tvärt om (även om jag personligen tycker att "hatet" mot Löven ibland kan bli lite överdrivet och löjligt)


"Det är definitivt inte så att jag bangar på vadet. Men jag tror att efter att jag fått lugna ner mig skulle nöja mig med att du & jag skulle ta en ny diskussion om Johan Forsberg efter att vi har fått ett facit. Jag är definitivt inte främmande för att säga; " att jag hade fel och du hade rätt" -likväl som jag tror att även du har karisma att göra samma sak i retur. Så jag föreslår att vi skippar pengarna mellan oss. Men jag lovar istället så här: Om jag har fel lovar jag att skänka 500 kr till en välgörenhetsorganisation  som du kan få bestämma om du vill.


Absolut är jag med på det. Helt ärligt vore det kul på ett sätt (även om jag som synes inte tror det=), ifall du får rätt. Johan har trots allt gjort en hel del för AIK genom åren och han verkar vara en väldigt bra kille.

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken mån 15 jul 2013, 00:31

Sen kunde jag inte heller hålla mig Jonken med vad du skrev om att du tyckte jag "nedvärderade" Forsberg och "hängde ut" Pettersson. (även fast det är sent upptäckt=)

Tycker det här inlägget: "Det stämmer. Men till skillnad från Fabbe -lider inte Pite-Foppa av att ha betonghänder; trots att han rör på sig.
Fabbes största problem är -och har alltid varit; att han är mycket mer begränsad i att göra dessa två viktiga saker samtidigt." liknar lite nedvärderande också =)

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av pingu mån 15 jul 2013, 00:50

Forsberg och Ledin kunde istället varit två liknande forward men för en första eller andra kedja och en billigare chansning från allsvenskan istället! Nu har vi tre forwards för en fjärde kedja med Fabbe och en högst osäker center i Trucken! Ja och Ledin tror jag sitter på bänken till jul om bara Cehlarik får bra med förtroende.
pingu
pingu

Antal inlägg : 2300
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 02:40

@pingu skrev:Forsberg och Ledin kunde istället varit två liknande forward men för en första eller andra kedja och en billigare chansning från allsvenskan istället! Nu har vi tre forwards för en fjärde kedja med Fabbe och en högst osäker center i Trucken! Ja och Ledin tror jag sitter på bänken till jul om bara Cehlarik får bra med förtroende.

Jag tycker som du pingu. Forsberg, Ledin, Fabbe är minst one to many of a kind.. Tycker minst en eller två av dessa skulle ha varit en yngre värvning, visst higher risk.. men också chans till higher reward.
Tyvärr med alla dessa är ju att Cehlarik kanske inte kommer få speltiden till att blomma ut på det sätt jag tror han kan göra.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 02:52

Jag och Zeb hade PM tidigare idag. Jag rensar ut lite "info" från det men kör rent klipp och klistra på min syn av lagbygget från den PM konversationen. Är nog ganska likt det jag tidigare skrivit om laget i tråden, men nu när inte sommarvädret inte riktigt vill vara här så skulle det vara roligt få igång lite aktivare/livligare diskussioner här i tråden. Så skriv ner vad ni tycker, gärna lite ful hugg på mig och andra skribenter i tråden och gärna långa inlägg.
Så här tycker jag:
--------------------------------------------------------------------------
Tycker annars laget är rätt intressant. Vihko ser jag som den stora förlusten. Koivisto var ju bra första säsongen men den nu gångna gjorde han inte mycket väsen av sig dock. Pyärälä (stavning?) tycker jag var medelmåttig rakt igenom. Få misstag men blixtrade heller aldrig aldrig. Sundh ser jag som ett väldigt säkert och bra kort. Ledin är jag ju lite skeptisk till men kan säkert funka.
Trucken är ju gambling men jag tror det kan bli jackpott nästan. Han är bra offensivt. Vill se trucken med Klasen och vem det nu mer hade kunnat vara, förslagsvis Hedman. Jag har förhoppningar på det.
Sen Cam spela ju upp sig till nästan gammal fin nivå tyckte jag i slutet av säsongen. Tror Cam kommer vara riktigt bra nu med en hel säsong efter sin skada. LP förvandlades ju nåt otroligt i slutet och var ju grym på allt, inte bara alla mål. Han tacklade ju en hel del i slutspelet, ganska rejält dessutom.
Kedjan Abbott-Abbott-LP är ju bara solklar fortsätta med i mina ögon.
Hedman-Truck-Klasen ser jag som sagt som ett väldigt intressant alternativ.
Cehlarik hoppas jag väldigt mycket på kommer ta det stora steget och kanske rent av vara SHL unga stjärna.
Cehlarik-Ola-Sundh sätter jag då.
Wallmark/Fabbe/Mannberg/Ledin/Forsberg/Bryggman blir då dom att slås om två platser bredvid Fogström.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Purre mån 15 jul 2013, 05:06

Får en känsla av att Ledin kommer få mycket förtroende, kanske mer än han kommer förtjäna. Tror Luleå vill visa att de gjorde en bra rekrytering i Per och det gör mig lite orolig, främst för Cehlariks skull då han antagligen kommer ta mycket av hans istid.

Svårt att se Rönken o co använda Ledin i en 4e/bänk-roll då de antagligen satsat en hel del pengar på han. Klassen han har hållit senaste året är dock inge vidare.

Jag tycker lagbygget är bra, inte som jag hade önskat men ändå stabilt. Tycker fortfarande det saknas målskyttar (nej, Johan Forsberg är inte lösningen) och det borde plockas in någon enligt mig. Problemet enligt mig är att det är många spelare som är "allround/mellanmjölk" dvs. bra på det mesta men inte spets på något (undantag Klasen till viss del och Ola).

Jag ser ingen riktig leading-line, visst är Abbott-Abbott-Persson en bra kedja (inget snack) men jämför man med övriga lags toppkedjor håller den ingen vidare klass enligt mig i produktion. Hade gärna sett att man byggde en förstakedja kring Olausson men ser inte riktigt några passande kedjekamrater till han för att den skulle vara ett ständigt hot.

Backsidan tycker jag ser stabil ut och även om många hintat om att de vill se en ny back så tror jag det skulle påverka våra backar som faktiskt har potential att utvecklas (Kukan, Gunner, Oscarsson). Hjelm är jag spänd på, intressant spelartyp men att han skulle gå in och göra 25-30poäng i en liga han aldrig lyckats slå sig in i förut ser jag mer som ett önsketänkande än troligt.

Målvaktssidan är sämre enligt mig men även fast den är bra så kan man inte bortse ifrån att vi tappat JG som var av "landslagsklass". Kan Rautio axla förstaspaden? Om inte, kan italienaren ta ytterligare ett kliv i utvecklingen och bli en guldmålvakt? En del frågetecken på en annars spännande målvaktskamp..

De spelare som "visade i slutspelet att de kan producera poäng/match-siffror" (Klasen, Persson bla.) behöver visa att de kan göra det under en hel säsong. En sak att producera i 15matcher kontra 55+15matcher, vilket krävs för ledande spelare. Mycket tveksam om de fixar det men hoppas jag har tokfel..

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 05:54

Håller nog med dig Purre om allt det.
Tränarna har ju uttryckt sig på ett sätt som gjort Ledin till en prestigevärvning. Nu tror/hoppas jag ändå att Ledin ska vara nog bra för en plats bland 12 forwards, men jag är ändå så här på förhand väldigt skeptisk till värvningen, one too many..

Men som helhet för LHF tycker jag ändå det ser ok ut. Absolut topp 4a placering i tabellen och minst semifinalspel ska inte vara några problem alls.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Zeth mån 15 jul 2013, 10:42

Ser största faran som alltid med Rönken att han inte kommer släppa fram juniorena riktigt, kommer att ge dem några strö byten i 4e kedjan, och gör dom det minsta lilla misstaget så blir de bänkade, medan vissa spelare får hur mycket förtroende som helst, fast det dräller med puck och inte kan slå en passning rätt under en hel match. Och nu känns risken ännu större för Ledin, Forsberg, Fabbe kommer vara givna i startuppställningen.
Zeth
Zeth

Antal inlägg : 110
Join date : 12-03-17

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken mån 15 jul 2013, 12:01

Du har rätt. Mitt ordval -med och säga att Fabbe har "betonghänder"; var en aning nedvärderande. Ber om ursäkt för detta.

Så här är det:
Din info om att Forsberg väntade in i det sista på Skellefteå innan han signade med Luleå; stämmer inte. Redan under slutspelet meddelade Johan sina lagkamrater i SAIK -att han inte blir kvar i klubben nästa säsong. Sedan om Johan bara var muntligt överens med en annan klubb då eller inte; är ju omöjligt att veta. Resten av "spelet för gallerian" är bara en del av det räv-spel som Bergström & Abrahamsson alltid kör med emot varandra. Och känner man Osten; så vet man att han är inte ett dugg främmande till att sitta på saker en längre tid -utan att gå ut offentligt med dessa.

Beträffande varför Johan istid i SAIK sinade mer och mer: Tycker jag att jag kristallklart klargjort i mina tidigare inlägg. Om du vill tro att han (oavsett orsak) inte platsade i en helt frisk SAIK-trupp: -Fine; det är helt upp till dig.

Att lira & trivas i dagens LHF sedan Rönken tog över rodret; kräver definitivt en viss mentalitet. Man måste kunna hantera en kommunikation som är jäkligt "rak"; både i positivbemärkelse & i negativ bemärkelse. I Norrbotten är vi i överlag vana med detta. Men folk som kommer utifrån kan ibland ha problem med detta. Och upplaga 2013/2014 av Luleå Hockey finns det nu ännu fler individer i laget; som har denna mentalitet. Vilket innebär att även den interna kommunikations nivån troligen kommer att bli något "extremare". Och det gäller som sagt att kunna hantera detta på rätt sätt. Personer reagerar helt enkelt annorlunda när de Ex får rejäl kritik ifrån en chef eller av andra arbetskamrater. Antingen blir ens fortsatta prestationer till det bättre eller till det sämre av detta. För att fixa detta måste man besitta förmågan bli förbannad på rätt saker -och växa ifrån detta. Och detta skall vara en två-vägs kommunikation; där man har koll på lägena med att bara lyssna utan undanflykter -samt "ge och "ta". Många personer besitter tyvärr inte denna förmåga. Detta är det bästa sättet jag kan förklara vad jag menar; när jag refererar till typ den Norrbottniska karaktären/mentaliteten.
Om jag gör en jämförelse till SAIK som du kanske kan relatera till: Anders Forsberg hade inte alls samma mentalitet som Bert Robertson har. Däremot har Hans Wallson en typisk Norrbottnisk mentalitet eller karaktär; som passar mycket bättre.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken mån 15 jul 2013, 12:28

Citat av Asplöven tränaren Per Kenttä från Norrbottens Kuriren:

"Men Kenttä räknar även med tillskott från Luleå Hockey.

– Vi har inte pratat om några namn, men det kan bli allt mellan två och fyra spelare, säger Asplöventränaren."


http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6888696
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 13:38

@Jonken skrev:Citat av Asplöven tränaren Per Kenttä från Norrbottens Kuriren:

"Men Kenttä räknar även med tillskott från Luleå Hockey.

– Vi har inte pratat om några namn, men det kan bli allt mellan två och fyra spelare, säger Asplöventränaren."


http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6888696
Ja LHF står ju med 16 forwards redan borträknat Berglund. Så det känns ju som klart rimligt antagande av Kenttä.
Backsidan kan nog dock inte Kenttä hoppas på lån från LHF med nuvarande backtrupp.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Fisken mån 15 jul 2013, 14:52

"Din info om att Forsberg väntade in i det sista på Skellefteå innan han signade med Luleå; stämmer inte. Redan under slutspelet meddelade Johan sina lagkamrater i SAIK -att han inte blir kvar i klubben nästa säsong. Sedan om Johan bara var muntligt överens med en annan klubb då eller inte; är ju omöjligt"


Vi får nog vara överens om att vi inte har ens i närheten av samma info i denna fråga. Är dock tveksam att du har "bättre" kontakter i AIK än vad jag har. Precis som att du troligtvis har bättre i Luleå. Men likförbannat tycker jag ditt din tes är grymt märklig i så fall. Osten brukar ju vara den sportchef i Elitserien som värvar snabbast efter säsongen och vill ha laget på plats så fort som möjligt. Att då Johan ska ha tillåtits träna med AIK under sommaren (som han gjorde innan det blev offentligt med Luleå) känns aningen märkligt. Varför ska AIK låta han träna med laget ifall han är klar för en annan klubb?? Att han dessutom sagt till lagkamrater under slutspelet att han lämnar känns väldigt oproffsigt, då det lätt inte direkt skapar lugn i laget. Köper tyvärr inte det...

Varför inte bara gå ut och säga "Vi bröt i samförstånd då AIK har grymt bra forwards och jag behöver mer speltid". Ser inget konstigt i det och det känns som ett uttalande de flesta spelare som vill lämna kör med.


"Beträffande varför Johan istid i SAIK sinade mer och mer: Tycker jag att jag kristallklart klargjort i mina tidigare inlägg. Om du vill tro att han (oavsett orsak) inte platsade i en helt frisk SAIK-trupp: -Fine; det är helt upp till dig."


Tyvärr tycker jag inte det är ett dugg kristallklart klargjort då jag frågat i åtminstone två inlägg vem som skulle ha bänkats istället men du undviker uppenbarligen den frågan av någon anledning så jag lämnar det... 


"Om jag gör en jämförelse till SAIK som du kanske kan relatera till: Anders Forsberg hade inte alls samma mentalitet som Bert Robertson har. Däremot har Hans Wallson en typisk Norrbottnisk mentalitet eller karaktär; som passar mycket bättre."


Helt rätt så har både Wallson och Robertsson en annan mentalitet än Forsberg. Men att kalla den just Norrbottninsk köper jag inte riktigt då såna personer finns i princip alla föreningar. Jag tror också att AIK vunnit guldet även med Forsberg vid rodret..

Fisken

Antal inlägg : 12
Join date : 13-07-03

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Zeb Macahan mån 15 jul 2013, 15:25

På twitter:

Tekarn ‏@Tekarn
Ett mkt löst rykte: Har det skitit sig med Johan Forsberg? Osten jobbar på Peter Regin istället? Nån som kan bekräfta el dementera? #silly
Zeb Macahan
Zeb Macahan

Antal inlägg : 3287
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Kalix

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 15:56

@Zeb Macahan skrev:På twitter:

Tekarn ‏@Tekarn
Ett mkt löst rykte: Har det skitit sig med Johan Forsberg? Osten jobbar på Peter Regin istället? Nån som kan bekräfta el dementera? #silly

Skulle man ju vilja veta mer om...
Varför blir just Forsberg spelaren som det antas ska ha skitit sig med för att Osten skulle jobba på Regin?

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 mån 15 jul 2013, 16:08

Tekarns twitter är ju grym.

LHF har SHL 3e längsta trupp, 184,48 cm.

Delad andra plats på tyngsta trupp listan, 87,89 kg

Och Regin rykte, ja det ska väl avhandlas i silly tråden än så länge.

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av pingu fre 19 jul 2013, 19:48

Undrar hur Luleå tänker angående backsidan där vi har Skrbek som är alltmer skadebenägen och Jonsson likaså! En riktig backklippa vore nåt, fast det är kanske bättre att vänta in säsongen och se hur dessa herrar mår och värva senare när rätt spelare dyker upp!
pingu
pingu

Antal inlägg : 2300
Join date : 12-01-21
Ort : Södermalm

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 fre 19 jul 2013, 20:21

Ja jag har ju skrivit tidigare att bara 8 backar känns lite.

Men dyker verkligen rätt spelare upp när säsongen startat? Är ju bara spelare som av nån anledning fått sluta i nån klubb som dyker upp då?

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Snikne Ville fre 19 jul 2013, 21:56

Snikne Ville
Snikne Ville

Antal inlägg : 5638
Join date : 12-01-22

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Purre fre 19 jul 2013, 21:58

Johan Forsberg #9 - typiskt målskyttsnummer : )

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Lars158 lör 20 jul 2013, 00:09

@Purre skrev:Johan Forsberg #9 - typiskt målskyttsnummer : )

Helt usel på att komma ihåg nummer som tidigare spelare haft. 9.. ifjol hade väl ingen det numret? Och tidigare.. Enterfeldt hade väl 9? Sen har jag ingen aning vem som haft nr9

Lars158

Antal inlägg : 8411
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Kallepedal lör 20 jul 2013, 00:54

@Lars158 skrev:
@Purre skrev:Johan Forsberg #9 - typiskt målskyttsnummer : )

Helt usel på att komma ihåg nummer som tidigare spelare haft. 9.. ifjol hade väl ingen det numret? Och tidigare.. Enterfeldt hade väl 9? Sen har jag ingen aning vem som haft nr9
Jonas Rönnqvist hade väl nr 9
Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Slapshot lör 20 jul 2013, 08:54

Rönken hade väl #8 ?

Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av FruktHamster lör 20 jul 2013, 10:13

Mitt minne är också bedrövligt.. Hade inte Petter Nilsson #9 på sin tid?
FruktHamster
FruktHamster

Antal inlägg : 2355
Join date : 12-02-19
Age : 43
Ort : Stockholmstrakten

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Kallepedal lör 20 jul 2013, 11:00

@Slapshot skrev:Rönken hade väl #8 ?

Ja det stämmer, minnet sviker. Hur är det med Bulans gamla nr 18, länge sedan någon hade 18. Tillfälligheter eller?
Kallepedal
Kallepedal

Antal inlägg : 427
Join date : 12-01-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken lör 20 jul 2013, 11:17

Jonas Rönnqvist har haft både #8 och #9 på sin matchtröja i Luleå Hockey.
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Jonken lör 20 jul 2013, 12:25

@Fisken skrev:"Din info om att Forsberg väntade in i det sista på Skellefteå innan han signade med Luleå; stämmer inte. Redan under slutspelet meddelade Johan sina lagkamrater i SAIK -att han inte blir kvar i klubben nästa säsong. Sedan om Johan bara var muntligt överens med en annan klubb då eller inte; är ju omöjligt"


Vi får nog vara överens om att vi inte har ens i närheten av samma info i denna fråga. Är dock tveksam att du har "bättre" kontakter i AIK än vad jag har. Precis som att du troligtvis har bättre i Luleå. Men likförbannat tycker jag ditt din tes är grymt märklig i så fall. Osten brukar ju vara den sportchef i Elitserien som värvar snabbast efter säsongen och vill ha laget på plats så fort som möjligt. Att då Johan ska ha tillåtits träna med AIK under sommaren (som han gjorde innan det blev offentligt med Luleå) känns aningen märkligt. Varför ska AIK låta han träna med laget ifall han är klar för en annan klubb?? Att han dessutom sagt till lagkamrater under slutspelet att han lämnar känns väldigt oproffsigt, då det lätt inte direkt skapar lugn i laget. Köper tyvärr inte det...

Varför inte bara gå ut och säga "Vi bröt i samförstånd då AIK har grymt bra forwards och jag behöver mer speltid". Ser inget konstigt i det och det känns som ett uttalande de flesta spelare som vill lämna kör med.


"Beträffande varför Johan istid i SAIK sinade mer och mer: Tycker jag att jag kristallklart klargjort i mina tidigare inlägg. Om du vill tro att han (oavsett orsak) inte platsade i en helt frisk SAIK-trupp: -Fine; det är helt upp till dig."


Tyvärr tycker jag inte det är ett dugg kristallklart klargjort då jag frågat i åtminstone två inlägg vem som skulle ha bänkats istället men du undviker uppenbarligen den frågan av någon anledning så jag lämnar det... 


"Om jag gör en jämförelse till SAIK som du kanske kan relatera till: Anders Forsberg hade inte alls samma mentalitet som Bert Robertson har. Däremot har Hans Wallson en typisk Norrbottnisk mentalitet eller karaktär; som passar mycket bättre."


Helt rätt så har både Wallson och Robertsson en annan mentalitet än Forsberg. Men att kalla den just Norrbottninsk köper jag inte riktigt då såna personer finns i princip alla föreningar. Jag tror också att AIK vunnit guldet även med Forsberg vid rodret..
OK. Jag skall försöka klargöra MIN SYN/ÅSIKT en sista gång; så att vi förhoppningsvis kan lägga ner det här nu.

1.) Jag tycker att du egentligen svarar på din egen fråga; när du själv säger: " Är dock tveksam att du har "bättre" kontakter i AIK än vad jag har. Precis som att du troligtvis har bättre i Luleå." Du kan väl hålla med om att den klubben som verkligen har någonting konkret färdigt, -eller på gång med en spelare; ofta tenderar att sitta iaf med liiite mer info än den klubben/föreningen som spelaren håller på att lämna? Jag betvivlar inte för en sekund att du har mer intern koll på SAIK's organisation än jag. Men i detta fall hävdar iaf jag personligen att din info är (av någon anledning som jag inte kan svara på) -en aning för "vriden" för skönmåla Skellefteå AIK's organisation. Jag menar inget illa med detta. Jag bara konstaterar att så är fallet ur MIN SYNPUNKT. Hur detta sedan sköttes offentligt -vem som sa "vad" och vid vilken tidpunkt saker sas; är interna grejer som jag varken kan, ids eller vill gå in på. "Pite-Foppa" är nu offentligt klar för Luleå Hockey 2 år framåt. Skulle jag vara du; skulle jag bara acceptera detta och gå vidare -utan att fortsätta envisas om detaljer som egentligen inte alls spelar någon roll i nuläget.

2.) Och jag fattar: Du vill ha mig att komentera saker inom SAIK's trupp/organisation; om hur Foppa istället skulle ha använts i laget. Detta vill jag inte heller göra av tre orsaker: A.) Jag bryr mig verkligen inte alls om hur SAIK resonerar internt. B.) Jag tycker BARA att Johan Forsberg är en MYCKET BÄTTRE SPELARE än vad Skellefteå AIK BEVISLIGEN har bedömt honom att vara de senaste säsongerna. C.) Detta är ett Luleå Hockey forum -där vi diskuterar Luleå Hockey; inte Skellefteå AIK. Om du inte nu, "här" kan se min ståndpunkt som "kristallklar" -vet jag inte vad jag mer kan säga för att du skall förstå mig bättre.

3.) Bert Robertsson är ingen Norrbottning. Han är en Södertälje kille. Dock redan som spelare var han en stark, aggressiv, defensiv backklippa. Redan som spelare hade han ett hett humör och var inte alls främmande för att stå upp för sin egna verbalitet -eller sina lagkamrater på en hockeyrink. Mycket av detta har Bert tagit med i sin roll som hockeycoach. Hans passion för sporten är enormt stor. Den här killen tillhör till mina absoluta favoriter inom svensk ishockey idag. Och jag personligen tycker att det endast borde vara en tidsfråga innan Svenska Ishockeyförbundet borde inse Bert Robertssons egentliga värde. Bert är egentligen ganska speciell för att vara "born and bread" i Södertälje/Stockholm. Jag har aldrig sagt att Bert Robertsson har en Norrländsk -eller Norrbottnisk mentalitet.
Men att jobba tillsammans i en coach -staff med en mer hetlevrad & impulsiv personlighet som Bert har; kräver någonting helt annat än korrekthet, silkes-vantar & lågröst av en kollega. Jag tycker av vad jag sett & upplevt; att Anders Forsberg hade lite för mycket av detta i sin personlighet. Och därmed kanske inte var det optimala samarbetspartnern för Robertsson. Baserar ENDAST alla dessa personliga synpunkter på det jag sett av Anders Forsberg i media/press mm.
Kirunasonen: Hans Wallson har däremot en typisk Norrbottnisk mentalitet. Denna mentalitet passar/funkar(enligt mitt egen synpunkt) MYCKET BÄTTRE ihop med en så stark personlighet som Bert. Detta är det enda som jag menar.

Jag har i detta inlägg verkligen försökt att ta extra tid för att så gott jag KAN försöka att klargöra -och svara alla dina funderingar. Jag hoppas att du kan respektera detta -och att vi nu kan lämna denna diskussion. Vi skall givetvis (som vi kom överens om tidigare; åter ta diskussionen om "Pite-Foppa" vid ett senare tillfälle.)
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Slapshot tis 23 jul 2013, 22:37

PP1- Ledin/Sundh/Forsberg - Olausson - Persson
Klasen - Hjelm

PP2- Ledin/Sundh/Forsberg - Abbott - Abbott
Fransson - Gunnarsson
Slapshot

Antal inlägg : 3294
Join date : 12-01-27
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Purre ons 24 jul 2013, 13:50

Har väldigt svårt att se Forsberg på PP-tid, finns det dåligt med andra alternativ så ser jag hellre en Cehlarik på den positionen alternativt Hedman som har styrkan framför mål..

Purre

Antal inlägg : 276
Join date : 13-05-14

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1 - Sida 4 Empty Sv: Luleå Hockeys Lag 2013/2014, Del 1

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 4 av 20 Föregående  1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 20  Nästa

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet