Slasktopic

+72
MrA
Old Brooklyn
Kagen
Norrlandstoken
Anthrax
hokkzorz
Ferros
vanten
JuniorX
Number 69
Xinpei
Hellcop
nummer 17
makkanmakkan
Kapten Haddock
Freno
Redbear
PM
NilsOskar
Kallepedal
KaptenBlodskelett
Dentos
stormvägen
FruktHamster
Micke80
Sundance Kid
Diktatorn
icemask
Mange
Lulefan
pingu
Rönken
UnSaccoDiSoldi
Lajon
Huselius1
knutten
Pajala
Norlin
Högljudd
302
tibet
Babblo
Lars158
Johan__
Jonken
MamboKing
Javelin
Ivanhoe
Tony Moore
LulefanGBG
NallePhu
SSLazio1900
Myrman
Snikne Ville
belliz
#96
tvåplustvå
Trötto
Pickadoll
Chris Hendrix
storraggarn
Tigerman
JayDee
"CJ"
Sven Savage
Salle
MickkeJ
Bamsefar
Beast.
Urken
Dave Rock
Zeb Macahan
76 posters

Sida 17 av 17 Föregående  1 ... 10 ... 15, 16, 17

Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman mån 13 jan 2020, 09:52

Slasktopic - Sida 17 73798010
Manliga ­cyklister – den enda livsform som syns från månen

DN MÅNDAG 13 JANUARI 2020

Det är någonting med män och lyktor.

Ficklamporna som blinkar förbi i reklamen heter saker som Marauder, Intimidator och QuadRay Tiny Monster, och de kostar saker som 745 euro. Min intuitiva misstanke är att få kvinnor finns i klientelet.

Och cykelmännen som blinkar sig fram har inte ”snabel fram och lykta bak”, som det heter i barnsången om elefanten på två hjul, utan Marauder fram och Intimidator bak. Deras framljus är som om andra världskriget åter börjat genomsöka skyn efter tyska bombplan och deras baklyktor blinkar som en förbjuden technoljusshow i Warszawa.

Men säkerligen räcker dessa två lyspunkter? Haha – amatör. Lägg till lampa på hjälmen och röd blinkande lykta på ryggsäcken. En del har till och med börjat sno in överkroppen i någon sorts ljusslinga, så att det ser ut som om man möter en försenad julgran i cykelbanan. Och så något halvdussin reflexer på det. Svenska manliga cyklister är den enda livsform som syns från månen.

Det är någonting med män och lyktor, och det börjar när männen är tre år och får sin första ficklampa. De lyser på allt som går att belysa. De lyser på sig själva, de lyser på katten, de lyser på natthimlen och de lyser i pappas ögon när han borde ha sovmorgon.

Det är en fråga om att göra avtryck utan stor ansträngning, det gillar många män. Jag lyser och blinkar här. Någon kommer att se mig. Det är svindlande.

”Ja, jag ser dig!”, vill jag bara skrika till mannen som bländar skallen av mig. ”Du syns. Du finns!”

En stor cykelförsäljares hemsida har i skrivande stund rubriken ”Cykelbelysning – Vad behöver du?” Jag kunde inte instämma mer. Vad f-n behöver du egentligen?

Erik Helmerson
erik.helmerson@dn.se
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1978
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 13 jan 2020, 13:27

@Jokerman skrev:Män använder cykellysen

Dravel. Både män och kvinnor använder cykellysen, vad är problemet? Känns bara som något hittepå för att få klanka lite på män.
Ditt spammande på senaste tiden passar sig nog bättre på valfritt annat forum.

Lulefan

Antal inlägg : 1759
Join date : 12-05-19
Age : 33
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av NallePhu mån 13 jan 2020, 13:38

@Lulefan skrev:
@Jokerman skrev:Män använder cykellysen

Dravel. Både män och kvinnor använder cykellysen, vad är problemet? Känns bara som något hittepå för att få klanka lite på män.
Ditt spammande på senaste tiden passar sig nog bättre på valfritt annat forum.
Tycker han spammat sedan dag 1 tyvärr om saker ingen höjer ett öga för......
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 13706
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman lör 01 feb 2020, 14:09

Snön påminner om något.

Snö.

Snön påminner om snön.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1978
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman fre 14 feb 2020, 15:50

Slasktopic - Sida 17 8028eb10
En man blev i höstas svårt misshandlad i Borås. Gärningsmännen filmade brottet och lade ut videon på Snapchat. Foto: Polisen

Sverige

Janne Josefsson: De slog ut hans tänder, filmade och tvingade honom be om förlåtelse.

Hjälper det med hårdare tag när det redan har gått så här långt?

Rått ungdomsvåld med hämndinslag får DN:s krönikör Janne Josefsson att tänka på kultfilmen ”A Clockwork Orange”.

Det hela påminner mig om Stanley Kubricks 1970-talsfilm ”A Clockwork Orange”, som träffsäkert skildrade framtida bestialiskt ungdomsvåld och samhällets oförmåga att komma till rätta med det.

Rättegången, inför lyckta dörrar, avslutades förra veckan. Ungdomar i 15–20-årsåldern från Norrby i Borås stod åtalade för grov misshandel.

Det hela utspelades i höstas, när en 27-åring åkte med sin bil genom området, där han själv bodde. Ett gäng kastade ägg, han klev ut och sa ifrån och blev slagen, käken drogs ur led och hela förloppet filmades och lades ut på Snapchat. I förundersökningen framgår att han också tvingades pussa handen på en i gänget och be om förlåtelse.

För mig blir det som ett ackumulerat hat från ungdomar som själva kallar sitt område för ett ”getto” som de ”äger”. En slags ”payback time”. Nu ger vi igen. Filmningen fullbordar och förevigar förnedringen.

I centrala Göteborg för en tid sedan rånades en ung kille i ett garage. Han var omringad av tio personer som tvingade honom att ta av sig allt utom kalsongerna. De skar av en bit av hans öra.

I Stockholm nyligen tvingades två 16-åringar ner på marken, sparkade och slagna och till slut urinerade gärningsmännen på den ene. Allt filmades och de skriker ”jävla vidriga svenne” och ”horunge”.

Jag bodde och jobbade i Borås under några år på 1980-talet och kunde redan då se utvecklingen av det centralt belägna bostadsområdet Norrby. Där, eller på Hässleholmen, fick invandrare och flyktingar bo. I dag är båda kallade för särskilt utsatta områden.

När jag åker dit igen i höstas, efter incidenten med äggkastningen och misshandeln, får jag mig till livs en bild av Norrby där det bara blivit värre och värre med skjutningar, våld, bilbränder och totalt utanförskap.

Jag pratar med några av killarna som var med den ödesdigra natten. De tittade på och försvarar att mannen i bilen fick stryk. Han gjorde fel som klev ur bilen och mopsade sig. ”Visar han inte i stället prov på civilkurage?”, invänder jag. ”Nej, han visste ju inte vilka av oss som kastade ägg utan gick på en som var oskyldig”, säger de.

En mamma i området säger: ”Vi lever som i ett fängelse här och det är häxjakt på oss muslimer. Många är kriminella här, men jag känner mig trygg. Går jag på stan med min hijab känner jag mig främmande och uttittad.”

Kommunen målar i en rapport upp en mörk bild av kriminella gäng och klaner som styr. I en broschyr som kallas ”Medborgarlöftet” lovas fler polis på Norrby.

”Fler poliser gör mig bara än mer otrygg”, säger kvinnan, som själv har barn som är kriminella.

Pojkarna jag träffar säger att de trakasseras av Boråspolisen.  

”De hatar oss och flera av oss har blivit misshandlade av dem”.

På ett välbesökt möte, arrangerat av bland andra kommunen och polisen, spårar det ur rätt snabbt. Högljudda protester från boende mot att man ska bygga en sopstation mitt i området. Det är för att få ordning på att skräp och sopor ligger lite varstans i kvarteren.

”Vi känner oss själva som sopor”, säger en kvinna. ”Blir den av kommer vi riva den”.

Kommunens planer skjuts upp.

”Vi lever i en avstjälpningsplats”, säger en annan kvinna, som menar att i Norrby gäller inte svensk lag utan muslimsk. ”Enda gången svensk medelklass kommer hit är för att känna dofterna och handla kryddor i våra butiker”.

Jag läser den digra förundersökningen om överfallet på Norrby. Den ger en skrämmande inblick i den förhärskande tystnadskulturen. Tack vare filmen blir det trots allt till slut någon som spricker och börjar berätta.

Dessa överfall är hemska för de som utsätts. Killarna som gör det – som spottar, rispar, skär, hånar och filmar – ses av vissa som hjältar.

Hur ska vi, samhället, göra? Hårdare tag? Hjälper det när det gått så här långt? Vad betyder hedersbegreppet, känslan av maktlöshet, fattigdomen för viljan att förnedra? Vem är ansvarig? Föräldrarna självklart och de själva, även om de är unga.  

Men det handlar till slut om en samhällsutveckling som ingen verkar råda över. Vet Brottsförebyggandet rådet vad som ska göras?

Jag googlar och ringer för att hitta någon Brå-rapport om företeelsen ungdomsbrott och förnedring. Men finner ingenting.

Ingenting.

Janne Josefsson DN

Kommentera artikeln
Fredrik Myrholm - 2 minuter sedan

Snart börjar vi nog alla prata om år 0.

Janez Brozovic - 4 minuter sedan

Man skyller hela tiden på samhället.
Felet, skulden ligger snarare på:
1. föräldrar, skolan som inte lär sina ungdomar grundläggande beteende.

2. lagen i praktiken tillåter ungdomar begå upprepade brott, härja omkring utan kännbara straff.

3. Med nuvarande slappa beteendet hjälper det inte ens med 100 000 nya poliser.

4. Dessutom borde införas kinesisk kamera kontroll på
alla offentliga platser. Säkerheten är viktigare än personlig
integritet. En kamera kontrollant kan kontrollera många
platser samtidigt och vid behov omedelbart skicka polisen till brottsplatsen. Kameran ljuger inte. Dessutom slipper
polisen åka runt i onödan hela tiden. (visa mindre)

Magnus Stenlund - 26 minuter sedan

Om jag kan utgå ifrån att DN Ifrågasätt inte tänker ta bort kommentaren nedan om att detta är hatbrott, vilket även JJ skriver, så är då min slutsats (är det den som Ifrågasätt tycker är spekulationer?) nämligen att åklagare och domstolar måste börja tillämpa lagen för sådana. Jag vill se dessa sadistiska övergrepp bestraffade för vad de är: hatbrott. Det skickar rätt signal.

Jag vill också att tidningarna börjar skriva just detta: hatbrott. För det har ni undvikit nogsamt alltsedan 2006, och enligt min bestämda uppfattning så är detta en flathet som verksamt bidragit till den uppkomna situationen, att detta blivit så vanligt och bara tycks bli värre, som JJ skriver.

Lars-Erik Nilsson - 15 minuter sedan

1980 min sambo och jag vräks från ett illegalt 2:a handsboende. Besöker bostadsförmedlingen: "Vi (bibliotekarie, civilingenjör) flyttar gärna till Tensta eller Rinkeby (sambon jobbade på biblioteket där, jag hade jobbat där och var engagerad i föreningslivet)". Svar från BF: "Nej vi anvisar inga svenskar dit. Dessa områden har våra politiker reserverat för invandrarna!" Tydligen såg inte våra politiker det komma .... inte det här heller. Ett tungt ansvar vilar där, men de kliver av när det skall utkrävas.

Erik Malmberg - 18 minuter sedan

Politiker & myndigheter, understödda av hybriseliterna, står handfallna inför problemet. Det enda de duger till är att tillsätta ännu fler utredningar & kommittéer, eller plattityddrypande utspel i regimvänliga medier.

Det systematiska grova våldet i Sverige har nu eskalerat så att det varje dag sker bombattentat,  skottlossning, samt hatbrott som gruppvåldtäkter, överfall, misshandel mord riktat mot svenskar & integrerade invandrare.
Hade du trott på det bara för 20 år sedan?

Ändå sker ingenting. Hybriseliter i polisledning & i rättsväsende svamlar vidare på falsksången om att det är förövarna - samt deras familjer & klaner - som det är synd om.
Statsministern påstår t.o.m på fullt allvar att orsaken är de ynkliga skattesänkningarna, trots världens näst högsta skatter & trots att samtliga i den nu framväxande kriminella klassen kommer från en migrantbakgrund som i Sverige fått ett välkomnande & ett kravlöst välstånd som inget annat land i världen bjudit på.

Effekten blir att vanmakten & vreden hos medborgarna växer. Den politiska inkompetensen måste därför ses som ett extremt högriskspel som bara kan få en tragisk utgång:

Den svenska statens oförmåga att åtgärda problemet kommer berika Sverige med ett permanent etniskt gangstervälde, likt den italienska maffian i USA på 1920-talet.
I sin tur kommer det göra att medborgarna tvingas rösta på de partier som är för hårdast motåtgärder, eller som utlovar hämnd.

Det blir priset för dagens politiska haveri.


Bo Norrhem - 24 minuter sedan
Godkänd av moderator

Givetvis bra att JJ belyser problemet men det slutar som oftast med en underton av att ansvaret ligger på "samhället". Ansvaret ligger på de som utfört handlingarna, ingen annan! "Samhället" består av oss alla: de segregerade, kriminella, svennar, medelklass, osv. Det finns ingen lag som tvingar folk att bo i Norrby eller någon annan utsatt stadsdel. Även om är fattig har man faktiskt ett val. Segregation och utanförskap kan bara brytas om människor som känner sig segregerade vill medverka till att bryta sig ur segregationen. Det svenska samhället erbjuder som tur är den möjligheten men det bygger på att individer själva vill bryta ett destruktivt mönster.


Eivor Hindström - 1 timme sedan

Så onödigt Janne Josefsson att sprida hatet ytterligare. Bättre att komma med bra förslag att motverka detta grymma beteende som en klick ungdomar sysslar med. Att klaga på allt och alla har blivit en trend och leder bara till hat och större problem.


Simon Carlsson - 1 timme sedan

Dessa norska ungdomar är i farten igen! Jaja, det löser sig om vi bara lägger lite mer skattepengar på dansterapi och fritidsgårdar för dessa unga män!

Robert Wemmenlöv - 1 timme sedan

Lalala-landet Sverige där man inte får ställa krav på människor och lära dem ansvar och konsekvenstänk eftersom de kan bli ledsna.

Sverige blir som vi förtjänar det, eller rättare sagt... som de som bestämmer har sett till att det har blivit.
Vore skönt om någon med ryggrad hamnade i maktposition och kunde säga ifrån på skarpen och sen agera där efter.
Inte fjanta runt som det hittills har gjort.


Fredric Persson - 1 timme sedan

Hur kan man bli kränkt av en sopstation? Det är uppenbarligen utmaningar med sopor i det området, den utmaningen löser man självklart med en sopstation, men om boende inte vill ha hjälp med en så pass enkel utmaning hur ska vi då lösa alla de andra utmaningarna?


Magnus Stenlund - 1 timme sedan

Det är ta mig f-n omöjligt! Jag skriver inte en bokstav som inte ligger inom ramen för vad JJ skriver, men blir ändå utkastad. Ska inte DN Ifrågasätt då ta bort även JJ:s artikel? Eller den DN-artikel jag refererade till?

Vi konstaterar och tar en sak i taget då, så får vi se vad det var som var anstötligt denna gång. Mitt huvudbudskap sannolikt:

1. detta är den grövsta formen av hatbrott som går att tänka sig. Det framgår av artikeln i DN från 2006: "Invandrare krigar mot svenskar med rån". Jag har redan angivit källa och den är sökbar. Eftersom det handlar om en forskaruppsats, så är det ju redan i denna rubriken en direkt koppling till min slutsats, och fenomenet är detsamma som framkommer i JJ:s artikel.

Lars Hansson - 1 timme sedan
Godkänd av moderator

Tänk själv om du skulle flytta till ett främmande land där befolkningen anstränger sig till det yttersta för att du skulle ha en dräglig bostad, få pengar till ditt uppehälle, fri skolgång och sjukvård etc. etc. Är då den naturliga reaktionen att du skulle kalla dina värdar för motsvarande "svennesvin", "****", "horunge", "otrogna hundar" och liknade? Bedriva terror mot landet ifråga? Ägna dig åt grov kriminalitet? Nej naturligtvis inte!
Men här har vi att göra med ett klientel så främmande att vi saknar förståelse, kompetens och rutiner att hantera detta. Det enda rätta att göra för vår del är: gör om och gör rätt!


Inga-Britt Östlund - 2 timmar sedan

Lars, egentligen inte, men de är ju utsatta människor, som inte förstår sitt eget bästa. Ville de assimilera sig, anstränga sig tror jag att de skulle få hjälp.

Nu tillhör de ju en för oss främmande religion och kultur, varför skillnaderna i ”tänk” är himmelsvid! Vårt land passar inte så bra, om man säger så.
Det är inte deras ”fel”, det är våra politikers okloka beslut , vilket de upptäckt alldeles för sent. Vad värre är fortsätter galenskapen och våra skattepengar brinner upp.


Marie-Louise Göransson - 2 timmar sedan

OMG !!! Finns det inget det svenska rättsväsendet kan göra för att stoppa unga ligister - får man inte lösa  brott mot medmänniskor med hårdhandskarna, var ligger problemet ?


Lars Hansson - 2 timmar sedan
Godkänd av moderator

Dom här "människorna" har ingenting, INGENTING, i vårt samhälle att göra och dom borde omgående landsförvisas, oavsett deras medborgarskap!

Magnus Stenlund - 2 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Tomas Lindmark - 2 timmar sedan

När skall hyckleriet ta slut?

Varför upprör de här handlingarna så mycket när de riktas mot de etablerade skikten av samhälle samtidigt som samma handlingar inte ens ger en notis när de riktas mot samhällets nedre skikt?

Dag Bergenheim - 2 timmar sedan

Sverige är unikt i jämställdhet mellan könen. De boende i problemområdena kommer från patriarkala kulturer där pappan är överhuvud och familjeförsörjare.
Svensk arbetsmarknad undviker att anställa även välutbildade invandrare. Får de någon anställning är det i lågstatusyrken.
Hans auktoritet undergrävs fullständigt och sönerna söker andra förebilder, vilka de hittar bland kriminella.
Döttrarna/systrarna förtrycks i enlighet med hemlandets traditioner. Dessutom en sätt att känna makt i en annars maktlös situation.
Så ser jag förklaringen till dagens situation. Observera "förklaring", inte ursäkt!

Så långt bakgrunden.

I all felavhjälpning är en första förutsättning att lösa problemet att man först gör en riktig, objektiv felsökning utan politiska förtecken. Annars kan man sätta in vilka åtgärder och hur mycket pengar som helst utan att lösa problemet.

Därför är det en fullständig skandal att BRÅ inte har det här växande problemet högst upp på sin agenda!

an
Godkänd av moderator

Vem skyddar man i Sverige? Förövaren eller offret.

Än så länge är det förövaren, tycker jag.

Fotboja och  utegångsförbud skulle kunde vara ett par av ”straffen” , som  Stefan Löfven har nämnt men som säkert aldrig blir till annat än snack.

Det bör finnas ett Fast Track för alla ärenden med ungdomskriminalitet av detta slag. Myndigheterna måste handla här och nu. Det kan inte vänta till imorgon.

Denna kriminalitet bryter ned vår demokrati. Hur ska våra vanliga ungdomar kunna tro på ett svenskt rättssamhälle.

Jag tycker, att inom en vecka ska ungdomarna ställas framför en ”ungdomskriminalnämnd” bestående av en domare, en representant från polisen samt en person från kommunen.
Andra personer ska kunna kallas in. Det ska finnas en nämnd i varje poliskrets.

Kommer inte ungdomen till utsatt möte hämtas hen av polisen. Behövs föräldrar närvaro hämtas de också av polisen, om de inte kommer självmant. Inom lika kort tid får ungdomen sin dom.

Såsom i Danmark.

Hämta förslag hos danskarna. De har åtminstone gjort något konkret. De får säkert justera här och där men man har gjort något åt saken.

I de fall, som nämnts senast i svensk media, är brotten så grova att  brottslingarna i första omgång bör dömas till fotboja, utegångsförbud, samhällstjänst m.m.

Samtidigt sätter man upp datum för rättegång, om personerna är tillräckligt gamla och nämnden anser det för nödvändigt.

Fast Track när sådant här händer.


Thomas Sonefors - 3 timmar sedan

Janne Josefsson är naturligtvis inne på något o han gör rätt som larmar, och larmar, och larmar, men hör ni, det är ju ingen som kommer med något som fungerar och vad kommer det sig av?

Det är inte utlänningar som skapar problemen. Titta på filmen "a clockwork orange" det är överklass och cynism precis som det i detta falla är underklass o cynism.

Gemensam nämnare verkar vara cynism.

Vårt svenska samhälle är byggt på den kristna moraliska grunden och när samhället har gått vidare, på några årtionden från långsamt kommunicerande till oerhört snabbt kommunicerande från analogt till digitalt, från skrivna brev via e-post till facebook så har inte den kristna värdegrunden klarat av att följa med.

Även den kristna tron är fylld av våld både i bibelns historieberättelser likväl som i spridandet av denna tro och inte är det bättre i andra varianter av religiösa trossatser. Religion är bara en del av den grundläggande problematiken.

Vi har gett upp det egna ansvaret, vilja att på allvar delta i samhällets uppbyggnad. Var o en av oss lämnar över det ansvaret till politiker som hanterar politiska teorier som religiösa sanningar o lär sig hata den andra sidan.

Vi har samhälls byggnationer som bygger på att vi skall hata "den andre" och det går igen i våra skapade liv där folk käbblar om vilken sorts dator man hatar, vilken bil man hatar, vilken grupp man tillhör och vilken grupp man hatar.

Vem talar om sann kontakt? Lyssnande? Respekterande? Personligt engagemang?

Lars Edman - 3 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Jerker Bäck - 3 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Ingemar Lundin - 3 timmar sedan

Det finns som vanligt flera olika bottnar i det här som med det mesta annat men staten får aldrig backa från sin grunduppgift; att upprätthålla lag och ordning.
Dessa ungdomar kan hålla på som de gör pga för lite repression från samhällets sida, inte för mycket.

Fredrik Myrholm - 3 timmar sedan

Alla får gå i skolan. Alla får lunch. Har man inget jobb får man pengar till mat och hyra. Svenskundervisning e gratis. Info på biblioteket e gratis. Dagis och fritis erbjuds och fritidsgårdar finns oftast. Boxning, handboll, brottning och fotboll etc erbjuds för väldigt låga avgifter. Är det något mer Sverige bör erbjuda? Självrannsakan e ju svårt att ge bort. Vad e det förresten som e så hemskt om en medelklass människa åker till orten för att köpa kryddor? E det dåligt?


Peter Olsson - 3 timmar sedan

Ännu en gång har Janne Josefsson rätt. Förnedringsvåldet finns mitt i bland oss i vårt svenska samhälle. Liknar också, och förutsägs i filmen "A Clockwork Orange". Jag har inget bra recept när det gått så här långt. Fast det är ett misslyckande från främst politiker, följt av så kallade rättsvårdande myndigheter, och kanske speciellt BRÅ.
M v h Peter Olsson

Viktor Lundstedt - 3 timmar sedan

Jag tror främst machokulturen och hedersbegreppet är något oerhört problematiskt. Vet inte hur man ska kunna tackla det.

I Sverige har vi under lång tid haft stor tillit till staten och våra medmänniskor. I andra samhällen som har svag statsapparat stärks istället släkt och familjeband vilka upprätthålls genom heder och  av att visa sig stark. När dessa kulturer möts är det oundvikligt att det inte blir kollision.

Jag tror skolan och samhället har ett väldigt stort ansvar att fostra dessa barn i en "svensk" anda (i brist på bättre ord). Utan tillit fallerar samhället och det blir allas krig mot alla.


Per Holmgren - 3 timmar sedan

Många verkar satt sin tilltro till att nästa generation trots allt växer upp i ett Sverige som är betydligt mindre heterogent än  det de själva vuxit upp i, där nästan alla klasser har elever från lite varstans ifrån.
Därför kommer gruppkonflikterna att avta, då kunskap och familjaritet motverkar rädsla och hat.

Det är rimligt att tro, då tesen att exponering leder till tolerans är det som förmedlats av både media och politiker.

Tyvärr har det ingen koppling till verkligheten eller forskning, utan handlar enbart om ideologi.
Människor fungerar tyvärr inte så på gruppnivå.

Jag kan själv inte komma på någon försvarbar lösning.
Tvångsrepatriering är både etiskt, praktiskt och juridiskt oförsvarbart, men samtidigt har vi sedan länge gått över tröskeln då etniska gruppkonflikter kan väntas eskalera.

Tror inte det ligger långt i framtiden att vi går från dagens segregerade områden till riktiga, fysiska "gated communities". Tragiskt.

Håkan Dahlberg - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Så går det i Löfvens Sverige, och inte såg han det komma heller.


Leonid Kuzmin - 4 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.


Conny Karlsson - 4 timmar sedan

Det var när man införde  det lågaffektiva bemötandet i skolan  som våldet började eskalera.

Carl Thurén - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Den enda enkla anledningen att det blivit så här är koncentrationen av dessa grupper av människor. Det enda sättet att bryta segregeringen är se till "blanda" upp befolkningen. Vi kan inte ha getton med 100 tals familjer som lever i sina "reservat", Bryt upp och befolka den avfolkade landsbygden, införliva några familjer i Danderyd.

Alternativet kommer bli läger som i filmen "District9" där ingen vill sätta sin fot utom mekaniserad polis.


Anders Thelin - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

I landet utan egen kultur våldtas flickorna och de unga männen misshandlas och förnedras av inflyttade med egen kultur.

Alltsammans pga Alliansens skattesänkningar.


Fredrik Johansson - 4 timmar sedan

Det här låter PK, men en svensk Imam sa precis så här, och det låter självklart när man hör det: - Istället för att det vanliga gänget sitter på kammaren och försöker hitta på något nått nytt (strängare straff, ungdomsvård, fler poliser, etc), så kanske man ska fråga de som faktiskt bor i de utsatta områdena vad som ska göras? Kan det möjligen vara bra, lokla, givande fritidsaktiviteter, ungdomsgårdar som behövs? Fråga dem!

Sven Lundberg - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

”jävla vidriga svenne” och ”horunge”, står det i artikeln att förövarna sade till offret. Dags att (S)tefan Löfven börjar undersöka vem förövarna är.

Ronny Ekman - 4 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Mikael Johansson - 4 timmar sedan

Tja vad skall vi hitta på? Det hjälper inte mycket att säga: "vi såg det inte komma". Det är tyvärr svaret som vår statsminister har på frågan.

Var tror vi att dessa unga förövare är om 10 år? Tror inte att vi sett det värsta ännu.

Det börjar närma sig en nivå där vi måste utlysa undantagstillstånd med syfte att återupprätta samhällskontraktet genom en kommission som består av professionella individer utan politisk anknytning. Syftet är att skapa en plan för hur vi skall hantera problemen på både kort och lång sikt ur ett icke partipolitiskt perspektiv.


Istvan Gordon - 4 timmar sedan

"Vet Brottsförebyggandet rådet vad som ska göras?"

Det finns knappast relevant svar på det. Däremot man vet vad som borde ha gjorts för årtionden sedan. Ingen lyssnade då

Manne Ekhöjd - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Sverige måste bli bättre på att utvisa kriminella invandrare.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1978
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 02 mar 2020, 22:42

För er som inte kan få nog av hockey och hockeyrelaterat material. PS: Bulan återfinns i klippet.

Urken
Urken

Antal inlägg : 17482
Join date : 12-01-21
Age : 30
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Tony Moore tis 12 jan 2021, 22:50

Snacka om att slarva bort bongen..
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 4551
Join date : 12-01-21
Age : 61
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av tibet tis 19 jan 2021, 01:25

Benådningar väntas från Trump innan Biden tar over skutan over there. Kliar säkert i avtryckarfingret när det gäller denna herres framtid https://www.youtube.com/watch?v=WB6wYVCEY3w . Skulle förvåna mig om han INTE benådar han.
tibet
tibet

Antal inlägg : 1075
Join date : 12-01-29

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 17 av 17 Föregående  1 ... 10 ... 15, 16, 17

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet