Slasktopic

+79
JohanO
Dustin
Jokerman ll
Jokerman
Lajon3
RSD555
Puckad
MrA
Old Brooklyn
Kagen
Norrlandstoken
Anthrax
hokkzorz
Ferros
vanten
JuniorX
Number 69
Xinpei
Hellcop
nummer 17
makkanmakkan
Kapten Haddock
Freno
Redbear
PM
NilsOskar
Kallepedal
KaptenBlodskelett
Dentos
stormvägen
FruktHamster
Micke80
Sundance Kid
Diktatorn
icemask
Mange
Lulefan
pingu
Rönken
UnSaccoDiSoldi
Lajon
Huselius1
knutten
Pajala
Norlin
Högljudd
302
tibet
Babblo
Lars158
Johan__
Jonken
MamboKing
Javelin
Ivanhoe
Tony Moore
LulefanGBG
NallePhu
SSLazio1900
Myrman
Snikne Ville
belliz
#96
tvåplustvå
Trötto
Pickadoll
Chris Hendrix
storraggarn
Tigerman
JayDee
"CJ"
Sven Savage
Salle
MickkeJ
Bamsefar
Beast.
Urken
Dave Rock
Zeb Macahan
83 posters

Sida 17 av 19 Föregående  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Nästa

Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman mån 13 jan 2020, 09:52

Slasktopic - Sida 17 73798010
Manliga ­cyklister – den enda livsform som syns från månen

DN MÅNDAG 13 JANUARI 2020

Det är någonting med män och lyktor.

Ficklamporna som blinkar förbi i reklamen heter saker som Marauder, Intimidator och QuadRay Tiny Monster, och de kostar saker som 745 euro. Min intuitiva misstanke är att få kvinnor finns i klientelet.

Och cykelmännen som blinkar sig fram har inte ”snabel fram och lykta bak”, som det heter i barnsången om elefanten på två hjul, utan Marauder fram och Intimidator bak. Deras framljus är som om andra världskriget åter börjat genomsöka skyn efter tyska bombplan och deras baklyktor blinkar som en förbjuden technoljusshow i Warszawa.

Men säkerligen räcker dessa två lyspunkter? Haha – amatör. Lägg till lampa på hjälmen och röd blinkande lykta på ryggsäcken. En del har till och med börjat sno in överkroppen i någon sorts ljusslinga, så att det ser ut som om man möter en försenad julgran i cykelbanan. Och så något halvdussin reflexer på det. Svenska manliga cyklister är den enda livsform som syns från månen.

Det är någonting med män och lyktor, och det börjar när männen är tre år och får sin första ficklampa. De lyser på allt som går att belysa. De lyser på sig själva, de lyser på katten, de lyser på natthimlen och de lyser i pappas ögon när han borde ha sovmorgon.

Det är en fråga om att göra avtryck utan stor ansträngning, det gillar många män. Jag lyser och blinkar här. Någon kommer att se mig. Det är svindlande.

”Ja, jag ser dig!”, vill jag bara skrika till mannen som bländar skallen av mig. ”Du syns. Du finns!”

En stor cykelförsäljares hemsida har i skrivande stund rubriken ”Cykelbelysning – Vad behöver du?” Jag kunde inte instämma mer. Vad f-n behöver du egentligen?

Erik Helmerson
erik.helmerson@dn.se
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 13 jan 2020, 13:27

Jokerman skrev:Män använder cykellysen

Dravel. Både män och kvinnor använder cykellysen, vad är problemet? Känns bara som något hittepå för att få klanka lite på män.
Ditt spammande på senaste tiden passar sig nog bättre på valfritt annat forum.

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av NallePhu mån 13 jan 2020, 13:38

Lulefan skrev:
Jokerman skrev:Män använder cykellysen

Dravel. Både män och kvinnor använder cykellysen, vad är problemet? Känns bara som något hittepå för att få klanka lite på män.
Ditt spammande på senaste tiden passar sig nog bättre på valfritt annat forum.
Tycker han spammat sedan dag 1 tyvärr om saker ingen höjer ett öga för......
NallePhu
NallePhu

Antal inlägg : 17270
Join date : 12-01-21
Ort : Norrbotten

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman lör 01 feb 2020, 14:09

Snön påminner om något.

Snö.

Snön påminner om snön.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman fre 14 feb 2020, 15:50

Slasktopic - Sida 17 8028eb10
En man blev i höstas svårt misshandlad i Borås. Gärningsmännen filmade brottet och lade ut videon på Snapchat. Foto: Polisen

Sverige

Janne Josefsson: De slog ut hans tänder, filmade och tvingade honom be om förlåtelse.

Hjälper det med hårdare tag när det redan har gått så här långt?

Rått ungdomsvåld med hämndinslag får DN:s krönikör Janne Josefsson att tänka på kultfilmen ”A Clockwork Orange”.

Det hela påminner mig om Stanley Kubricks 1970-talsfilm ”A Clockwork Orange”, som träffsäkert skildrade framtida bestialiskt ungdomsvåld och samhällets oförmåga att komma till rätta med det.

Rättegången, inför lyckta dörrar, avslutades förra veckan. Ungdomar i 15–20-årsåldern från Norrby i Borås stod åtalade för grov misshandel.

Det hela utspelades i höstas, när en 27-åring åkte med sin bil genom området, där han själv bodde. Ett gäng kastade ägg, han klev ut och sa ifrån och blev slagen, käken drogs ur led och hela förloppet filmades och lades ut på Snapchat. I förundersökningen framgår att han också tvingades pussa handen på en i gänget och be om förlåtelse.

För mig blir det som ett ackumulerat hat från ungdomar som själva kallar sitt område för ett ”getto” som de ”äger”. En slags ”payback time”. Nu ger vi igen. Filmningen fullbordar och förevigar förnedringen.

I centrala Göteborg för en tid sedan rånades en ung kille i ett garage. Han var omringad av tio personer som tvingade honom att ta av sig allt utom kalsongerna. De skar av en bit av hans öra.

I Stockholm nyligen tvingades två 16-åringar ner på marken, sparkade och slagna och till slut urinerade gärningsmännen på den ene. Allt filmades och de skriker ”jävla vidriga svenne” och ”horunge”.

Jag bodde och jobbade i Borås under några år på 1980-talet och kunde redan då se utvecklingen av det centralt belägna bostadsområdet Norrby. Där, eller på Hässleholmen, fick invandrare och flyktingar bo. I dag är båda kallade för särskilt utsatta områden.

När jag åker dit igen i höstas, efter incidenten med äggkastningen och misshandeln, får jag mig till livs en bild av Norrby där det bara blivit värre och värre med skjutningar, våld, bilbränder och totalt utanförskap.

Jag pratar med några av killarna som var med den ödesdigra natten. De tittade på och försvarar att mannen i bilen fick stryk. Han gjorde fel som klev ur bilen och mopsade sig. ”Visar han inte i stället prov på civilkurage?”, invänder jag. ”Nej, han visste ju inte vilka av oss som kastade ägg utan gick på en som var oskyldig”, säger de.

En mamma i området säger: ”Vi lever som i ett fängelse här och det är häxjakt på oss muslimer. Många är kriminella här, men jag känner mig trygg. Går jag på stan med min hijab känner jag mig främmande och uttittad.”

Kommunen målar i en rapport upp en mörk bild av kriminella gäng och klaner som styr. I en broschyr som kallas ”Medborgarlöftet” lovas fler polis på Norrby.

”Fler poliser gör mig bara än mer otrygg”, säger kvinnan, som själv har barn som är kriminella.

Pojkarna jag träffar säger att de trakasseras av Boråspolisen.  

”De hatar oss och flera av oss har blivit misshandlade av dem”.

På ett välbesökt möte, arrangerat av bland andra kommunen och polisen, spårar det ur rätt snabbt. Högljudda protester från boende mot att man ska bygga en sopstation mitt i området. Det är för att få ordning på att skräp och sopor ligger lite varstans i kvarteren.

”Vi känner oss själva som sopor”, säger en kvinna. ”Blir den av kommer vi riva den”.

Kommunens planer skjuts upp.

”Vi lever i en avstjälpningsplats”, säger en annan kvinna, som menar att i Norrby gäller inte svensk lag utan muslimsk. ”Enda gången svensk medelklass kommer hit är för att känna dofterna och handla kryddor i våra butiker”.

Jag läser den digra förundersökningen om överfallet på Norrby. Den ger en skrämmande inblick i den förhärskande tystnadskulturen. Tack vare filmen blir det trots allt till slut någon som spricker och börjar berätta.

Dessa överfall är hemska för de som utsätts. Killarna som gör det – som spottar, rispar, skär, hånar och filmar – ses av vissa som hjältar.

Hur ska vi, samhället, göra? Hårdare tag? Hjälper det när det gått så här långt? Vad betyder hedersbegreppet, känslan av maktlöshet, fattigdomen för viljan att förnedra? Vem är ansvarig? Föräldrarna självklart och de själva, även om de är unga.  

Men det handlar till slut om en samhällsutveckling som ingen verkar råda över. Vet Brottsförebyggandet rådet vad som ska göras?

Jag googlar och ringer för att hitta någon Brå-rapport om företeelsen ungdomsbrott och förnedring. Men finner ingenting.

Ingenting.

Janne Josefsson DN

Kommentera artikeln
Fredrik Myrholm - 2 minuter sedan

Snart börjar vi nog alla prata om år 0.

Janez Brozovic - 4 minuter sedan

Man skyller hela tiden på samhället.
Felet, skulden ligger snarare på:
1. föräldrar, skolan som inte lär sina ungdomar grundläggande beteende.

2. lagen i praktiken tillåter ungdomar begå upprepade brott, härja omkring utan kännbara straff.

3. Med nuvarande slappa beteendet hjälper det inte ens med 100 000 nya poliser.

4. Dessutom borde införas kinesisk kamera kontroll på
alla offentliga platser. Säkerheten är viktigare än personlig
integritet. En kamera kontrollant kan kontrollera många
platser samtidigt och vid behov omedelbart skicka polisen till brottsplatsen. Kameran ljuger inte. Dessutom slipper
polisen åka runt i onödan hela tiden. (visa mindre)

Magnus Stenlund - 26 minuter sedan

Om jag kan utgå ifrån att DN Ifrågasätt inte tänker ta bort kommentaren nedan om att detta är hatbrott, vilket även JJ skriver, så är då min slutsats (är det den som Ifrågasätt tycker är spekulationer?) nämligen att åklagare och domstolar måste börja tillämpa lagen för sådana. Jag vill se dessa sadistiska övergrepp bestraffade för vad de är: hatbrott. Det skickar rätt signal.

Jag vill också att tidningarna börjar skriva just detta: hatbrott. För det har ni undvikit nogsamt alltsedan 2006, och enligt min bestämda uppfattning så är detta en flathet som verksamt bidragit till den uppkomna situationen, att detta blivit så vanligt och bara tycks bli värre, som JJ skriver.

Lars-Erik Nilsson - 15 minuter sedan

1980 min sambo och jag vräks från ett illegalt 2:a handsboende. Besöker bostadsförmedlingen: "Vi (bibliotekarie, civilingenjör) flyttar gärna till Tensta eller Rinkeby (sambon jobbade på biblioteket där, jag hade jobbat där och var engagerad i föreningslivet)". Svar från BF: "Nej vi anvisar inga svenskar dit. Dessa områden har våra politiker reserverat för invandrarna!" Tydligen såg inte våra politiker det komma .... inte det här heller. Ett tungt ansvar vilar där, men de kliver av när det skall utkrävas.

Erik Malmberg - 18 minuter sedan

Politiker & myndigheter, understödda av hybriseliterna, står handfallna inför problemet. Det enda de duger till är att tillsätta ännu fler utredningar & kommittéer, eller plattityddrypande utspel i regimvänliga medier.

Det systematiska grova våldet i Sverige har nu eskalerat så att det varje dag sker bombattentat,  skottlossning, samt hatbrott som gruppvåldtäkter, överfall, misshandel mord riktat mot svenskar & integrerade invandrare.
Hade du trott på det bara för 20 år sedan?

Ändå sker ingenting. Hybriseliter i polisledning & i rättsväsende svamlar vidare på falsksången om att det är förövarna - samt deras familjer & klaner - som det är synd om.
Statsministern påstår t.o.m på fullt allvar att orsaken är de ynkliga skattesänkningarna, trots världens näst högsta skatter & trots att samtliga i den nu framväxande kriminella klassen kommer från en migrantbakgrund som i Sverige fått ett välkomnande & ett kravlöst välstånd som inget annat land i världen bjudit på.

Effekten blir att vanmakten & vreden hos medborgarna växer. Den politiska inkompetensen måste därför ses som ett extremt högriskspel som bara kan få en tragisk utgång:

Den svenska statens oförmåga att åtgärda problemet kommer berika Sverige med ett permanent etniskt gangstervälde, likt den italienska maffian i USA på 1920-talet.
I sin tur kommer det göra att medborgarna tvingas rösta på de partier som är för hårdast motåtgärder, eller som utlovar hämnd.

Det blir priset för dagens politiska haveri.


Bo Norrhem - 24 minuter sedan
Godkänd av moderator

Givetvis bra att JJ belyser problemet men det slutar som oftast med en underton av att ansvaret ligger på "samhället". Ansvaret ligger på de som utfört handlingarna, ingen annan! "Samhället" består av oss alla: de segregerade, kriminella, svennar, medelklass, osv. Det finns ingen lag som tvingar folk att bo i Norrby eller någon annan utsatt stadsdel. Även om är fattig har man faktiskt ett val. Segregation och utanförskap kan bara brytas om människor som känner sig segregerade vill medverka till att bryta sig ur segregationen. Det svenska samhället erbjuder som tur är den möjligheten men det bygger på att individer själva vill bryta ett destruktivt mönster.


Eivor Hindström - 1 timme sedan

Så onödigt Janne Josefsson att sprida hatet ytterligare. Bättre att komma med bra förslag att motverka detta grymma beteende som en klick ungdomar sysslar med. Att klaga på allt och alla har blivit en trend och leder bara till hat och större problem.


Simon Carlsson - 1 timme sedan

Dessa norska ungdomar är i farten igen! Jaja, det löser sig om vi bara lägger lite mer skattepengar på dansterapi och fritidsgårdar för dessa unga män!

Robert Wemmenlöv - 1 timme sedan

Lalala-landet Sverige där man inte får ställa krav på människor och lära dem ansvar och konsekvenstänk eftersom de kan bli ledsna.

Sverige blir som vi förtjänar det, eller rättare sagt... som de som bestämmer har sett till att det har blivit.
Vore skönt om någon med ryggrad hamnade i maktposition och kunde säga ifrån på skarpen och sen agera där efter.
Inte fjanta runt som det hittills har gjort.


Fredric Persson - 1 timme sedan

Hur kan man bli kränkt av en sopstation? Det är uppenbarligen utmaningar med sopor i det området, den utmaningen löser man självklart med en sopstation, men om boende inte vill ha hjälp med en så pass enkel utmaning hur ska vi då lösa alla de andra utmaningarna?


Magnus Stenlund - 1 timme sedan

Det är ta mig f-n omöjligt! Jag skriver inte en bokstav som inte ligger inom ramen för vad JJ skriver, men blir ändå utkastad. Ska inte DN Ifrågasätt då ta bort även JJ:s artikel? Eller den DN-artikel jag refererade till?

Vi konstaterar och tar en sak i taget då, så får vi se vad det var som var anstötligt denna gång. Mitt huvudbudskap sannolikt:

1. detta är den grövsta formen av hatbrott som går att tänka sig. Det framgår av artikeln i DN från 2006: "Invandrare krigar mot svenskar med rån". Jag har redan angivit källa och den är sökbar. Eftersom det handlar om en forskaruppsats, så är det ju redan i denna rubriken en direkt koppling till min slutsats, och fenomenet är detsamma som framkommer i JJ:s artikel.

Lars Hansson - 1 timme sedan
Godkänd av moderator

Tänk själv om du skulle flytta till ett främmande land där befolkningen anstränger sig till det yttersta för att du skulle ha en dräglig bostad, få pengar till ditt uppehälle, fri skolgång och sjukvård etc. etc. Är då den naturliga reaktionen att du skulle kalla dina värdar för motsvarande "svennesvin", "****", "horunge", "otrogna hundar" och liknade? Bedriva terror mot landet ifråga? Ägna dig åt grov kriminalitet? Nej naturligtvis inte!
Men här har vi att göra med ett klientel så främmande att vi saknar förståelse, kompetens och rutiner att hantera detta. Det enda rätta att göra för vår del är: gör om och gör rätt!


Inga-Britt Östlund - 2 timmar sedan

Lars, egentligen inte, men de är ju utsatta människor, som inte förstår sitt eget bästa. Ville de assimilera sig, anstränga sig tror jag att de skulle få hjälp.

Nu tillhör de ju en för oss främmande religion och kultur, varför skillnaderna i ”tänk” är himmelsvid! Vårt land passar inte så bra, om man säger så.
Det är inte deras ”fel”, det är våra politikers okloka beslut , vilket de upptäckt alldeles för sent. Vad värre är fortsätter galenskapen och våra skattepengar brinner upp.


Marie-Louise Göransson - 2 timmar sedan

OMG !!! Finns det inget det svenska rättsväsendet kan göra för att stoppa unga ligister - får man inte lösa  brott mot medmänniskor med hårdhandskarna, var ligger problemet ?


Lars Hansson - 2 timmar sedan
Godkänd av moderator

Dom här "människorna" har ingenting, INGENTING, i vårt samhälle att göra och dom borde omgående landsförvisas, oavsett deras medborgarskap!

Magnus Stenlund - 2 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Tomas Lindmark - 2 timmar sedan

När skall hyckleriet ta slut?

Varför upprör de här handlingarna så mycket när de riktas mot de etablerade skikten av samhälle samtidigt som samma handlingar inte ens ger en notis när de riktas mot samhällets nedre skikt?

Dag Bergenheim - 2 timmar sedan

Sverige är unikt i jämställdhet mellan könen. De boende i problemområdena kommer från patriarkala kulturer där pappan är överhuvud och familjeförsörjare.
Svensk arbetsmarknad undviker att anställa även välutbildade invandrare. Får de någon anställning är det i lågstatusyrken.
Hans auktoritet undergrävs fullständigt och sönerna söker andra förebilder, vilka de hittar bland kriminella.
Döttrarna/systrarna förtrycks i enlighet med hemlandets traditioner. Dessutom en sätt att känna makt i en annars maktlös situation.
Så ser jag förklaringen till dagens situation. Observera "förklaring", inte ursäkt!

Så långt bakgrunden.

I all felavhjälpning är en första förutsättning att lösa problemet att man först gör en riktig, objektiv felsökning utan politiska förtecken. Annars kan man sätta in vilka åtgärder och hur mycket pengar som helst utan att lösa problemet.

Därför är det en fullständig skandal att BRÅ inte har det här växande problemet högst upp på sin agenda!

an
Godkänd av moderator

Vem skyddar man i Sverige? Förövaren eller offret.

Än så länge är det förövaren, tycker jag.

Fotboja och  utegångsförbud skulle kunde vara ett par av ”straffen” , som  Stefan Löfven har nämnt men som säkert aldrig blir till annat än snack.

Det bör finnas ett Fast Track för alla ärenden med ungdomskriminalitet av detta slag. Myndigheterna måste handla här och nu. Det kan inte vänta till imorgon.

Denna kriminalitet bryter ned vår demokrati. Hur ska våra vanliga ungdomar kunna tro på ett svenskt rättssamhälle.

Jag tycker, att inom en vecka ska ungdomarna ställas framför en ”ungdomskriminalnämnd” bestående av en domare, en representant från polisen samt en person från kommunen.
Andra personer ska kunna kallas in. Det ska finnas en nämnd i varje poliskrets.

Kommer inte ungdomen till utsatt möte hämtas hen av polisen. Behövs föräldrar närvaro hämtas de också av polisen, om de inte kommer självmant. Inom lika kort tid får ungdomen sin dom.

Såsom i Danmark.

Hämta förslag hos danskarna. De har åtminstone gjort något konkret. De får säkert justera här och där men man har gjort något åt saken.

I de fall, som nämnts senast i svensk media, är brotten så grova att  brottslingarna i första omgång bör dömas till fotboja, utegångsförbud, samhällstjänst m.m.

Samtidigt sätter man upp datum för rättegång, om personerna är tillräckligt gamla och nämnden anser det för nödvändigt.

Fast Track när sådant här händer.


Thomas Sonefors - 3 timmar sedan

Janne Josefsson är naturligtvis inne på något o han gör rätt som larmar, och larmar, och larmar, men hör ni, det är ju ingen som kommer med något som fungerar och vad kommer det sig av?

Det är inte utlänningar som skapar problemen. Titta på filmen "a clockwork orange" det är överklass och cynism precis som det i detta falla är underklass o cynism.

Gemensam nämnare verkar vara cynism.

Vårt svenska samhälle är byggt på den kristna moraliska grunden och när samhället har gått vidare, på några årtionden från långsamt kommunicerande till oerhört snabbt kommunicerande från analogt till digitalt, från skrivna brev via e-post till facebook så har inte den kristna värdegrunden klarat av att följa med.

Även den kristna tron är fylld av våld både i bibelns historieberättelser likväl som i spridandet av denna tro och inte är det bättre i andra varianter av religiösa trossatser. Religion är bara en del av den grundläggande problematiken.

Vi har gett upp det egna ansvaret, vilja att på allvar delta i samhällets uppbyggnad. Var o en av oss lämnar över det ansvaret till politiker som hanterar politiska teorier som religiösa sanningar o lär sig hata den andra sidan.

Vi har samhälls byggnationer som bygger på att vi skall hata "den andre" och det går igen i våra skapade liv där folk käbblar om vilken sorts dator man hatar, vilken bil man hatar, vilken grupp man tillhör och vilken grupp man hatar.

Vem talar om sann kontakt? Lyssnande? Respekterande? Personligt engagemang?

Lars Edman - 3 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Jerker Bäck - 3 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Ingemar Lundin - 3 timmar sedan

Det finns som vanligt flera olika bottnar i det här som med det mesta annat men staten får aldrig backa från sin grunduppgift; att upprätthålla lag och ordning.
Dessa ungdomar kan hålla på som de gör pga för lite repression från samhällets sida, inte för mycket.

Fredrik Myrholm - 3 timmar sedan

Alla får gå i skolan. Alla får lunch. Har man inget jobb får man pengar till mat och hyra. Svenskundervisning e gratis. Info på biblioteket e gratis. Dagis och fritis erbjuds och fritidsgårdar finns oftast. Boxning, handboll, brottning och fotboll etc erbjuds för väldigt låga avgifter. Är det något mer Sverige bör erbjuda? Självrannsakan e ju svårt att ge bort. Vad e det förresten som e så hemskt om en medelklass människa åker till orten för att köpa kryddor? E det dåligt?


Peter Olsson - 3 timmar sedan

Ännu en gång har Janne Josefsson rätt. Förnedringsvåldet finns mitt i bland oss i vårt svenska samhälle. Liknar också, och förutsägs i filmen "A Clockwork Orange". Jag har inget bra recept när det gått så här långt. Fast det är ett misslyckande från främst politiker, följt av så kallade rättsvårdande myndigheter, och kanske speciellt BRÅ.
M v h Peter Olsson

Viktor Lundstedt - 3 timmar sedan

Jag tror främst machokulturen och hedersbegreppet är något oerhört problematiskt. Vet inte hur man ska kunna tackla det.

I Sverige har vi under lång tid haft stor tillit till staten och våra medmänniskor. I andra samhällen som har svag statsapparat stärks istället släkt och familjeband vilka upprätthålls genom heder och  av att visa sig stark. När dessa kulturer möts är det oundvikligt att det inte blir kollision.

Jag tror skolan och samhället har ett väldigt stort ansvar att fostra dessa barn i en "svensk" anda (i brist på bättre ord). Utan tillit fallerar samhället och det blir allas krig mot alla.


Per Holmgren - 3 timmar sedan

Många verkar satt sin tilltro till att nästa generation trots allt växer upp i ett Sverige som är betydligt mindre heterogent än  det de själva vuxit upp i, där nästan alla klasser har elever från lite varstans ifrån.
Därför kommer gruppkonflikterna att avta, då kunskap och familjaritet motverkar rädsla och hat.

Det är rimligt att tro, då tesen att exponering leder till tolerans är det som förmedlats av både media och politiker.

Tyvärr har det ingen koppling till verkligheten eller forskning, utan handlar enbart om ideologi.
Människor fungerar tyvärr inte så på gruppnivå.

Jag kan själv inte komma på någon försvarbar lösning.
Tvångsrepatriering är både etiskt, praktiskt och juridiskt oförsvarbart, men samtidigt har vi sedan länge gått över tröskeln då etniska gruppkonflikter kan väntas eskalera.

Tror inte det ligger långt i framtiden att vi går från dagens segregerade områden till riktiga, fysiska "gated communities". Tragiskt.

Håkan Dahlberg - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Så går det i Löfvens Sverige, och inte såg han det komma heller.


Leonid Kuzmin - 4 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.


Conny Karlsson - 4 timmar sedan

Det var när man införde  det lågaffektiva bemötandet i skolan  som våldet började eskalera.

Carl Thurén - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Den enda enkla anledningen att det blivit så här är koncentrationen av dessa grupper av människor. Det enda sättet att bryta segregeringen är se till "blanda" upp befolkningen. Vi kan inte ha getton med 100 tals familjer som lever i sina "reservat", Bryt upp och befolka den avfolkade landsbygden, införliva några familjer i Danderyd.

Alternativet kommer bli läger som i filmen "District9" där ingen vill sätta sin fot utom mekaniserad polis.


Anders Thelin - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

I landet utan egen kultur våldtas flickorna och de unga männen misshandlas och förnedras av inflyttade med egen kultur.

Alltsammans pga Alliansens skattesänkningar.


Fredrik Johansson - 4 timmar sedan

Det här låter PK, men en svensk Imam sa precis så här, och det låter självklart när man hör det: - Istället för att det vanliga gänget sitter på kammaren och försöker hitta på något nått nytt (strängare straff, ungdomsvård, fler poliser, etc), så kanske man ska fråga de som faktiskt bor i de utsatta områdena vad som ska göras? Kan det möjligen vara bra, lokla, givande fritidsaktiviteter, ungdomsgårdar som behövs? Fråga dem!

Sven Lundberg - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

”jävla vidriga svenne” och ”horunge”, står det i artikeln att förövarna sade till offret. Dags att (S)tefan Löfven börjar undersöka vem förövarna är.

Ronny Ekman - 4 timmar sedan
Denna kommentar har tagits bort av moderator efter granskning.

Mikael Johansson - 4 timmar sedan

Tja vad skall vi hitta på? Det hjälper inte mycket att säga: "vi såg det inte komma". Det är tyvärr svaret som vår statsminister har på frågan.

Var tror vi att dessa unga förövare är om 10 år? Tror inte att vi sett det värsta ännu.

Det börjar närma sig en nivå där vi måste utlysa undantagstillstånd med syfte att återupprätta samhällskontraktet genom en kommission som består av professionella individer utan politisk anknytning. Syftet är att skapa en plan för hur vi skall hantera problemen på både kort och lång sikt ur ett icke partipolitiskt perspektiv.


Istvan Gordon - 4 timmar sedan

"Vet Brottsförebyggandet rådet vad som ska göras?"

Det finns knappast relevant svar på det. Däremot man vet vad som borde ha gjorts för årtionden sedan. Ingen lyssnade då

Manne Ekhöjd - 4 timmar sedan
Godkänd av moderator

Sverige måste bli bättre på att utvisa kriminella invandrare.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 02 mar 2020, 22:42

För er som inte kan få nog av hockey och hockeyrelaterat material. PS: Bulan återfinns i klippet.

Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Tony Moore tis 12 jan 2021, 22:50

Snacka om att slarva bort bongen..
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6721
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av tibet tis 19 jan 2021, 01:25

Benådningar väntas från Trump innan Biden tar over skutan over there. Kliar säkert i avtryckarfingret när det gäller denna herres framtid https://www.youtube.com/watch?v=WB6wYVCEY3w . Skulle förvåna mig om han INTE benådar han.
tibet
tibet

Antal inlägg : 1239
Join date : 12-01-29

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman ll tis 28 sep 2021, 10:05

tv-programmen ”efter fem” och ”semer hockey-pratsvamlet” får det att krypa i mig och tyvärr är det en i hushållet som vill se en av dessa

för mig personligen har det resulterat i träning alla dagar då detta sänds, siktet är inställt på en iron man
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1159
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Tony Moore ons 05 jan 2022, 12:37

Ja se västkusten, "goa e dom allt":
Beslutet: Omdiskuterade skäret döps till ”Röven”
Efter en het debatt får ett skär utanför Ljungskile till slut namnet Röven. Det har Lantmäteriet beslutat, rapporterar P4 Väst.
Uddevalla kommun har argumenterat för att skäret i stället skulle döpas till ”Röva” eftersom ”det låter bättre” och dessutom redan kallas så i folkmun, på grund av dess form. Lantmäteriet var dock mer sugna på den mindre dialektala varianten.

Detta påminner mig om en bekant som är gbg.are och blåvitt supporter, han kallar BK Häcken för just BK Röva..
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6721
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Jokerman ll ons 05 jan 2022, 17:18

Tony Moore skrev:Ja se västkusten, "goa e dom allt":
Beslutet: Omdiskuterade skäret döps till ”Röven”
Efter en het debatt får ett skär utanför Ljungskile till slut namnet Röven. Det har Lantmäteriet beslutat, rapporterar P4 Väst.
Uddevalla kommun har argumenterat för att skäret i stället skulle döpas till ”Röva” eftersom ”det låter bättre” och dessutom redan kallas så i folkmun, på grund av dess form. Lantmäteriet var dock mer sugna på den mindre dialektala varianten.

Detta påminner mig om en bekant som är gbg.are och blåvitt supporter, han kallar BK Häcken för just BK Röva..
Görbra översätts till skitbra.
Mitt förslag hade varit att döpa skäret till Görröven.
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1159
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 30 maj 2022, 16:32

Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 30 maj 2022, 17:34

Detta är något som stör mig enormt.
Oavsett vad man tycker om det ryska STATEN gör, varför ska ryska individer och allt ryskt drabbas av det? Ex att man inte ens ska värva ryska spelare. I vissa lägen är det tydligen okej dra alla över en kam, varför gäller inte samma när det kommer till andra grupper? Gäller detsamma när det gäller muslimer t ex?
Sverige hjälpte transportera och utfodra tyskar till Norge under WW2, borde allt svenskt och alla svenskar bojkottats för det?

Sedan vad gäller själva konflikten så är man bra korkad om man tror att det är så simpelt som att Ryssland är onda och Putin galen.


Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Urken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin mån 30 maj 2022, 17:35

Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

JohanO likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin mån 30 maj 2022, 17:41

Lulefan skrev:Detta är något som stör mig enormt.
Oavsett vad man tycker om det ryska STATEN gör, varför ska ryska individer och allt ryskt drabbas av det? Ex att man inte ens ska värva ryska spelare. I vissa lägen är det tydligen okej dra alla över en kam, varför gäller inte samma när det kommer till andra grupper? Gäller detsamma när det gäller muslimer t ex?
Sverige hjälpte transportera och utfodra tyskar till Norge under WW2, borde allt svenskt och alla svenskar bojkottats för det?

Sedan vad gäller själva konflikten så är man bra korkad om man tror att det är så simpelt som att Ryssland är onda och Putin galen.


Ingen har, vad jag sett, hävdat att ryska individer ska straffas eller någon bojkott av Ryska spelare. För mig är de välkomna till väst om de vill emigrera. Det är dock en väsentlig skillnad att gå till ett av ryska statens propagandaverktyg som KHL är. Man är bra korkad om man inte ser det. KHL och Ryssland har gjort det till en politisk fråga, därför är det moraliskt förkastligt att skriva på för en KHL-klubb samtidigt som civila slaktas i Ukraina.


Vad Sverige gjorde på 40-talet är väl helt oväsentligt och långt ifrån jämförbart.

Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

Sundance Kid, Ivanhoe and JohanO like this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 30 maj 2022, 18:08

Dustin skrev:

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


För USA har varit så snälla, fina och spridit fred i mellanöstern senaste decennierna? Det ska blundas mycket märker jag.

Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på. Sedan säger jag inte att det är rätt agerat av dem. Hur kan man inte vara kapabel till att ens försöka se saker från fler än ett håll? Ukraina och väst är helt oskyldiga i denna konflikt menar du?

Dustin skrev:Ingen har, vad jag sett, hävdat att ryska individer ska straffas eller någon bojkott av Ryska spelare. För mig är de välkomna till väst om de vill emigrera. Det är dock en väsentlig skillnad att gå till ett av ryska statens propagandaverktyg som KHL är. Man är bra korkad om man inte ser det. KHL och Ryssland har gjort det till en politisk fråga, därför är det moraliskt förkastligt att skriva på för en KHL-klubb samtidigt som civila slaktas i Ukraina.

Vad Sverige gjorde på 40-talet är väl helt oväsentligt och långt ifrån jämförbart.

Har definitivt sett många som vill bojkotta ryska spelare och ryska företag, det har du knappast heller missat, att påstå något annat är att leka dum.

Vad Sverige gjorde på 40-talet må vara oväsentligt idag, men högst relevant jämförelse, borde svenskar och svenska företag bojkottats utanför landet?

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO mån 30 maj 2022, 18:33

Lulefan skrev:
Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på.

Haha, Asså, vad fan är det här för nivå...

I förrgår I USA öppnade en man eld mot ett studentfirande med automatgevär p.g.a. att han hade blivit tillsagd tidigare på dan när han passerade med bil, att sakta ner. Att säga att Rysslands invasion var provocerad av Ukraina är som att säga att attacken mot studentfirandet var provocerat av studenterna.
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Dustin and Ivanhoe like this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 30 maj 2022, 18:48

JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på.

Haha, Asså, vad fan är det här för nivå...

I förrgår I USA öppnade en man eld mot ett studentfirande med automatgevär p.g.a. att han hade blivit tillsagd tidigare på dan när han passerade med bil, att sakta ner. Att säga att Rysslands invasion var provocerad av Ukraina är som att säga att attacken mot studentfirandet var provocerat av studenterna.

Skärp dig, gör dig inte dummare än vad du är. Om du inbillar dig att det är på den nivån så kanske du faktiskt skulle sätta dig in i ämnet lite?

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Blinders mån 30 maj 2022, 18:49

Glöm inte att Ryssland var med om att bomba sönder Aleppo i Syrien.

Blinders

Antal inlägg : 4845
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO mån 30 maj 2022, 19:41

Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på.

Haha, Asså, vad fan är det här för nivå...

I förrgår I USA öppnade en man eld mot ett studentfirande med automatgevär p.g.a. att han hade blivit tillsagd tidigare på dan när han passerade med bil, att sakta ner. Att säga att Rysslands invasion var provocerad av Ukraina är som att säga att attacken mot studentfirandet var provocerat av studenterna.

Skärp dig, gör dig inte dummare än vad du är. Om du inbillar dig att det är på den nivån så kanske du faktiskt skulle sätta dig in i ämnet lite?


Det är exakt lika dumt som att påstå att invasionen av Ukraina är provocerad.
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan mån 30 maj 2022, 20:00

JohanO skrev:
Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på.

Haha, Asså, vad fan är det här för nivå...

I förrgår I USA öppnade en man eld mot ett studentfirande med automatgevär p.g.a. att han hade blivit tillsagd tidigare på dan när han passerade med bil, att sakta ner. Att säga att Rysslands invasion var provocerad av Ukraina är som att säga att attacken mot studentfirandet var provocerat av studenterna.

Skärp dig, gör dig inte dummare än vad du är. Om du inbillar dig att det är på den nivån så kanske du faktiskt skulle sätta dig in i ämnet lite?


Det är exakt lika dumt som att påstå att invasionen av Ukraina är provocerad.

Ukraina och väst är helt oskyldiga i konflikten menar du?

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO mån 30 maj 2022, 20:11

Lulefan skrev:

Ukraina och väst är helt oskyldiga i konflikten menar du?


Rysslands utrikespolitiska strategi går att läsa om i boken Foundations of Geopolitics, skriven av Putins idol Dugin. Boken är idag obligatorisk läsning i Ryssland. I boken hittar vi bl.a. hur den långsiktiga planen för Rysslands globala framgång långsiktigt är annekteringen av Ukraina.

"Ukraine as an independent state with certain territorial ambitions represents an enormous danger for all of Eurasia,” och “without resolving the Ukrainian problem, it is in general senseless to speak about continental politics.”

Ukraina blev med andra ord invaderat bara för att de är Ukraina. Eller menar du att deras suveränitet räcker som provokation för en invasion?

Huruvida NATO är provocerande mot Ryssland är irrelevant för Ukraina eftersom de varken är med i EU eller NATO. Det är som att vi skulle invadera Belarus för att vi är sura på Ryssland.
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Dustin likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lajon mån 30 maj 2022, 22:00

Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Man kan väl knappast kalla Rysslands invasion oprovocerad, oavsett vilken sida man än står på.

Haha, Asså, vad fan är det här för nivå...

I förrgår I USA öppnade en man eld mot ett studentfirande med automatgevär p.g.a. att han hade blivit tillsagd tidigare på dan när han passerade med bil, att sakta ner. Att säga att Rysslands invasion var provocerad av Ukraina är som att säga att attacken mot studentfirandet var provocerat av studenterna.

Skärp dig, gör dig inte dummare än vad du är. Om du inbillar dig att det är på den nivån så kanske du faktiskt skulle sätta dig in i ämnet lite?


Det är exakt lika dumt som att påstå att invasionen av Ukraina är provocerad.

Ukraina och väst är helt oskyldiga i konflikten menar du?

Ja, Ukraina vill fortsätta vara en egen nation som inte styrs av Ryssland, de som drabbas är oskyldiga barn som dagligen mördas p.g.a av Ryssland och Putins fantasier om att bli en stormakt igen.
Det finns inget som Ukraina eller Väst kan ha gjort som försvarar detta, inget!!!!
Lajon
Lajon

Antal inlägg : 4241
Join date : 12-01-21
Age : 56
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 30 maj 2022, 22:07

Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Blinders mån 30 maj 2022, 22:16

Urken skrev:
Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Blinders

Antal inlägg : 4845
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 30 maj 2022, 22:34

Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lars158 mån 30 maj 2022, 22:41

Blinders88 skrev:Glöm inte att Ryssland var med om att bomba sönder Aleppo i Syrien.
Syrien är ju det solklaraste war by proxy nånsin.

Lars158

Antal inlägg : 9267
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Blinders mån 30 maj 2022, 22:47

Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Varför ska man göra det?

Blinders

Antal inlägg : 4845
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken mån 30 maj 2022, 22:54

Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Varför ska man göra det?

Det är väl precis det som jag lyft tidigare? Läs mina inlägg.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Blinders mån 30 maj 2022, 23:05

Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Dustin skrev:
Urken skrev:Fortsättning på följande inlägg https://www.luleahockeyforum.com/t702p250-christian-jaros#305048

Ja. Det är jag som är färgad. Inte alla andra som bara springer med strömmen och hatar på allt som är ryskt, utan minsta tanke på vad västvärlden gör på daglig basis. Inte fan föraktar ni staterna, som varit inblandade i fler krig med fler offer än Ryssen de senaste 20 åren. Självklart, jag är biased och ryssvänlig, japp!

Snarare folk som är oförmögna att tänka själva, vilka är hycklare av rang.

Märk ord och definitioner ifall du vill, moraliskt/etiskt/politiskt. Som du borde förstå, baseras politik på individens moral och nationens etik. Så de är i viss del synonyma.

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Varför ska man göra det?

Det är väl precis det som jag lyft tidigare? Läs mina inlägg.
Är den fristående organisation NHL tätt sammankopplad med den amerikanska staten?

Blinders

Antal inlägg : 4845
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO mån 30 maj 2022, 23:26

En del "whataboutism" här nu. Om vi ska jämföra USA med Ryssland så kan väl de parter som vill nyansera diskussionen istället hänvisa till senast som USA invaderade ett land i erövringssyfte, jämfört med senast Ryssland gjorde det?

Att vi inte bojkottar NHL trots att USA I modern tid varit involverade i proxy-krig, konflikter, m.m. är inte konstigare än att vi inte bojkottade KHL när Ryssland invaderade Krimhalvön. Det finns konflikter och så finns det konflikter.
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Ivanhoe likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lars158 mån 30 maj 2022, 23:44

JohanO skrev:En del "whataboutism" här nu. Om vi ska jämföra USA med Ryssland så kan väl de parter som vill nyansera diskussionen istället hänvisa till senast som USA invaderade ett land i erövringssyfte, jämfört med senast Ryssland gjorde det?

Att vi inte bojkottar NHL trots att USA I modern tid varit involverade i proxy-krig, konflikter, m.m. är inte konstigare än att vi inte bojkottade KHL när Ryssland invaderade Krimhalvön. Det finns konflikter och så finns det konflikter.
Det har du rätt i att Amerika inte närtid varit part i direkt erövring. Usa har istället bedrivit det smutsigare war by proxy. Så är det defintivt.

Lars158

Antal inlägg : 9267
Join date : 12-05-27

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO tis 31 maj 2022, 00:29

Lars158 skrev:
Det har du rätt i att Amerika inte närtid varit part i direkt erövring. Usa har istället bedrivit det smutsigare war by proxy. Så är det defintivt.

Absolut, här är det också värt att påpeka att Ryssland (sen åtminstone kalla kriget) varit involverade i lika många "smutsiga" proxy-krig som USA.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_proxy_wars
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken tis 31 maj 2022, 01:17

Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Dustin skrev:

Oförmögna att tänka själv för att man är emot en oprovocerad invasion av ett grannland och all lidelse den skapar, ja herregud. Även om jämförelsen med USA skvallrar om grav okunskap i ämnet så legitimerar det ingenting av det Ryssland gör i Ukraina idag. Vietnamkriget var dessutom 50 år sedan så den debatten är ö.h.t inte aktuell (om du tänkt dra upp det).


Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Varför ska man göra det?

Det är väl precis det som jag lyft tidigare? Läs mina inlägg.
Är den fristående organisation NHL tätt sammankopplad med den amerikanska staten?

Bra poäng som åtminstone inte jag kan svara på. Vad jag syftade till var hur man i allmänhet bojkottar _allt_ ryskt, oavsett koppling till stat eller ej. Varför inte detsamma med saker från staterna? Detta går att interpolera till allt som finns i vårt kapitalistiska samhälle. Ska vi hålla oss till hockeyn så tänker jag erkänna att jag inte kan ge en fördelning av anknytning mellan stat-NHL respektive stat-KHL. Är bara allmänt less på att folk är sådana hycklare och nu ska "göra det moraliskt rätta" (det som råkar ligga i tiden och förmedlas i alla större nyhetsblaskor), istället för att resonera själva.

Det moraliskt rätta förändras dessutom väldigt snabbt i vårt samhälle - lika snabbt som tidningarna byter fot att stå på.
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin tis 31 maj 2022, 05:10

Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:
Blinders88 skrev:
Urken skrev:

Heh. Snacka om att blunda för alla de länder som staterna gått in i, av olika, godtyckliga anledningar som ingen svensk ifrågasätter eller markerar mot, likt man gör mot Ryssland nu. Jag försvarar på inget sätt ryssens agerande, utan menar endast att det är sjukt hur folk resonerar när "Ryssland ond, buu! Staterna? Yay!"

Det är väl ingen här på forumet som har skrivit hyllningstexter till USA?

Det är ingen som fördömer spelare som går till NHL heller. Varför?
Varför ska man göra det?

Det är väl precis det som jag lyft tidigare? Läs mina inlägg.
Är den fristående organisation NHL tätt sammankopplad med den amerikanska staten?

Bra poäng som åtminstone inte jag kan svara på. Vad jag syftade till var hur man i allmänhet bojkottar _allt_ ryskt, oavsett koppling till stat eller ej. Varför inte detsamma med saker från staterna? Detta går att interpolera till allt som finns i vårt kapitalistiska samhälle. Ska vi hålla oss till hockeyn så tänker jag erkänna att jag inte kan ge en fördelning av anknytning mellan stat-NHL respektive stat-KHL.  Är bara allmänt less på att folk är sådana hycklare och nu ska "göra det moraliskt rätta" (det som råkar ligga i tiden och förmedlas i alla större nyhetsblaskor), istället för att resonera själva.

Det moraliskt rätta förändras dessutom väldigt snabbt i vårt samhälle - lika snabbt som tidningarna byter fot att stå på.


Du kan läsa på sports.ru (rysk nyhetssajt) att ryska ishockeyförbundet skickat ut propagandamaterial till samtliga KHL-klubbar som varit obligatoriska att använda i samband med match. Ryska lag har ställt upp i Z-formation inför matcher. Det är inte här på forumet detta blir en politisk fråga och det finns en anledning till att Jokerit och Riga lämnat. Klart att USA inte är moraliskt klanderfria men det är trots allt en västerländsk demokrati till skillnad från Ryssland som är en kleptokrati. Jämförelsen med NHL och USA håller inte, ännu mindre mellan KHL och NHL. Detta behöver du inte mainstream media för att förstå utan det räcker att läsa på och tänka själv.

Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan tis 31 maj 2022, 05:51

Det finns inte propaganda i väst(tydligen). Väst är goda. Vi är goda. Ryssarna onda. Om man bombar för att få olja är det ok. Lite proxykrig har väl ingen dött av heller.

Man har målat in Ryssland i ett hörn under decennier och blir förvånade när Ryssarna till slut tröttnar och går till motattack. Sedan har jag inte sagt att Ryssarna gör rätt, men man kan väl knappast påstå att väst och Ukraina hanterat eller hanterar situationen på ett bra sätt heller.

Folk snackar om att bojkotta Burger King för att de tydligen fortfarande har restauranger öppna i Ryssland, allt ryskt eller de som har kopplingar till något ryskt, bojkottas eller snackas det om att bojkotta. Oavsett kopplingar till staten eller ej. Ni är hycklande godhetsrunkare som bara bryr er om att verka goda.

Jag är inte god, jag skiter totalt i alltihop, har bättre saker för mig, men jag hycklar åtminstone inte.

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Urken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin tis 31 maj 2022, 06:14

Lulefan skrev:Det finns inte propaganda i väst(tydligen). Väst är goda. Vi är goda. Ryssarna onda. Om man bombar för att få olja är det ok. Lite proxykrig har väl ingen dött av heller.

Man har målat in Ryssland i ett hörn under decennier och blir förvånade när Ryssarna till slut tröttnar och går till motattack. Sedan har jag inte sagt att Ryssarna gör rätt, men man kan väl knappast påstå att väst och Ukraina hanterat eller hanterar situationen på ett bra sätt heller.

Folk snackar om att bojkotta Burger King för att de tydligen fortfarande har restauranger öppna i Ryssland, allt ryskt eller de som har kopplingar till något ryskt, bojkottas eller snackas det om att bojkotta. Oavsett kopplingar till staten eller ej. Ni är hycklande godhetsrunkare som bara bryr er om att verka goda.

Jag är inte god, jag skiter totalt i alltihop, har bättre saker för mig, men jag hycklar åtminstone inte.

Ukraina hanterar situationen dåligt genom att försvara sina gränser eller vad syftar du på?

Du skriver att folk bojkottar burger king och i samma stycke att ”vi” är hycklande godhetsrunkare. Vad jag sett så skriver folk om det förkastliga att gå till KHL i brinnande krig så det epitet kan du ju istället skriva till dom som bojkottar just Burger King. Ohederligt att dra upp helt andra saker som du läst andra personer skriva på andra ställen och dra epitet hycklare på folk här som skriver om helt andra saker.

Man kan för övrigt ha två tankar samtidigt i huvudet och tycka två saker är dåligt. Sen finns det grader i helvetet också.

Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Puckad tis 31 maj 2022, 08:04

Lars158 skrev:
Blinders88 skrev:Glöm inte att Ryssland var med om att bomba sönder Aleppo i Syrien.
Syrien är ju det solklaraste war by proxy nånsin.
Det är samma nu.
USA och väst pumpar in vapen i Ukraina för att de ska skada och försvaga Ryssland. Och gör det gladeligen eftersom de inte behöver offra ett endaste eget liv i kriget mot Ryssland.
Men i slutändan så är det ryska solder på Ukrainsk mark, och Ryssland kan stoppa detta vilken dag som helst.

@Urken har dock en poäng att vi hanterar länderna olika. Ingen krävde att alla skulle lämna NHL när USA fabricerade 'bevis' för att desperat motivera att starta kriget med Iran.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 10784
Join date : 14-07-10

Urken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO tis 31 maj 2022, 10:57

Ni pratar om invasionen av Ukraina som att det är den enda internationella agressionen av Ryssland i modern tid?

Ingen bojkottade Ryssland efter invasionen av Georgien, Krim, Tjetjenien eller något av alla de proxykrig de spelat en huvudroll i (och ja, även Ryssland finansierar krig motiverade av bränsle. Primärt olja och gas). Så varför ska vi göra det med USA menar ni?

Ryssland är inte inmålade i ett hörn. De har varit välkomna i varenda geopolitiskt finrum vi har i europa. Rysk kultur har uppmuntrats inom både konst och underhållning (bl.a. ESC, världens största nöjesprogram). Samt sport, trots deras kroniska behov av att dopa sig.

Rysslands problem är att gamla baltstater blivit demokratier. That's it. Ryssland är inte en demokrati och de vill inte att andra ska vara det heller.

"Ukraine as a state has no geopolitical meaning. It has no particular cultural import or universal significance, no geographic uniqueness, no ethnic exclusiveness" -Dugin
Rysslands invasion är en utrensningskampanj som vi närmast hittar likheter med från 40-talet.

Det är inte någon konspiration eller ett hyckleri varför människor, länder, statsvetare, statshuvuden, diplomater, o.s.v. just nu, och inte vid tidigare Ryska konflikter, satt ned foten och vill bojkotta så mycket ryskt det bara går. Bollen är i Rysk planhalva.
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Dustin and Ivanhoe like this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan tis 31 maj 2022, 16:49

JohanO skrev:Ni pratar om invasionen av Ukraina som att det är den enda internationella agressionen av Ryssland i modern tid?

Ingen bojkottade Ryssland efter invasionen av Georgien, Krim, Tjetjenien eller något av alla de proxykrig de spelat en huvudroll i (och ja, även Ryssland finansierar krig motiverade av bränsle. Primärt olja och gas). Så varför ska vi göra det med USA menar ni?

Ryssland är inte inmålade i ett hörn. De har varit välkomna i varenda geopolitiskt finrum vi har i europa. Rysk kultur har uppmuntrats inom både konst och underhållning (bl.a. ESC, världens största nöjesprogram). Samt sport, trots deras kroniska behov av att dopa sig.

Rysslands problem är att gamla baltstater blivit demokratier. That's it. Ryssland är inte en demokrati och de vill inte att andra ska vara det heller.

"Ukraine as a state has no geopolitical meaning. It has no particular cultural import or universal significance, no geographic uniqueness, no ethnic exclusiveness" -Dugin
Rysslands invasion är en utrensningskampanj som vi närmast hittar likheter med från 40-talet.

Det är inte någon konspiration eller ett hyckleri varför människor, länder, statsvetare, statshuvuden, diplomater, o.s.v. just nu, och inte vid tidigare Ryska konflikter, satt ned foten och vill bojkotta så mycket ryskt det bara går. Bollen är i Rysk planhalva.

Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Blinders tis 31 maj 2022, 16:52

Lulefan skrev:
JohanO skrev:Ni pratar om invasionen av Ukraina som att det är den enda internationella agressionen av Ryssland i modern tid?

Ingen bojkottade Ryssland efter invasionen av Georgien, Krim, Tjetjenien eller något av alla de proxykrig de spelat en huvudroll i (och ja, även Ryssland finansierar krig motiverade av bränsle. Primärt olja och gas). Så varför ska vi göra det med USA menar ni?

Ryssland är inte inmålade i ett hörn. De har varit välkomna i varenda geopolitiskt finrum vi har i europa. Rysk kultur har uppmuntrats inom både konst och underhållning (bl.a. ESC, världens största nöjesprogram). Samt sport, trots deras kroniska behov av att dopa sig.

Rysslands problem är att gamla baltstater blivit demokratier. That's it. Ryssland är inte en demokrati och de vill inte att andra ska vara det heller.

"Ukraine as a state has no geopolitical meaning. It has no particular cultural import or universal significance, no geographic uniqueness, no ethnic exclusiveness" -Dugin
Rysslands invasion är en utrensningskampanj som vi närmast hittar likheter med från 40-talet.

Det är inte någon konspiration eller ett hyckleri varför människor, länder, statsvetare, statshuvuden, diplomater, o.s.v. just nu, och inte vid tidigare Ryska konflikter, satt ned foten och vill bojkotta så mycket ryskt det bara går. Bollen är i Rysk planhalva.

Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.
Ryssland annekterade Krimhalvön, därav sanktionerna från västvärlden innan invasionen nu i februari.

Blinders

Antal inlägg : 4845
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

JohanO and Wolfhunter like this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan tis 31 maj 2022, 17:25

Blinders88 skrev:
Ryssland annekterade Krimhalvön, därav sanktionerna från västvärlden innan invasionen nu i februari.

Man blundar för mycket om man inte ens försöker se denna konflikt från ryssarnas sida också. Varken väst eller Ryssland är oskyldiga i den.

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Urken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av JohanO tis 31 maj 2022, 17:30

Lulefan skrev:
Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.


- Ukraina är inte med i varken NATO eller EU, så hur är de skyldiga till invasionen menar du?

- Som Blinders skrev så har Ryssland haft sanktioner emot sig sedan Kriminvasionen, bland annat. Men din uppfattning verkar vara att det är fritt fram för Ryssland att erövra Ukraina bara för att "väst" haft sanktioner mot dem?

- Kan du ge ett enda konkret exempel på Ukrainsk provokation som rättfärdigat en invasion av Ryssland? En enda?
JohanO
JohanO

Antal inlägg : 814
Join date : 14-03-01

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan tis 31 maj 2022, 17:50

JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.


- Ukraina är inte med i varken NATO eller EU, så hur är de skyldiga till invasionen menar du?

- Som Blinders skrev så har Ryssland haft sanktioner emot sig sedan Kriminvasionen, bland annat. Men din uppfattning verkar vara att det är fritt fram för Ryssland att erövra Ukraina bara för att "väst" haft sanktioner mot dem?

- Kan du ge ett enda konkret exempel på Ukrainsk provokation som rättfärdigat en invasion av Ryssland? En enda?

Har jag sagt att det är fritt fram för Ryssland att invadera Ukraina? Jag har aldrig sagt att jag tycker att Ryssland gör rätt, men det gör inte väst heller.

En enda? Ukraina ville gå med i NATO, spänningarna mellan NATO och Ryssland behöver man väl inte ens nämna, de vill såklart inte ha dem vid gränsen.
Sedan bara för att du inte ska sätta ord i min mun, nej, jag tycker inte det är tillräckligt för att invadera Ukraina. Men i ärlighetens namn skiter jag i det. Ukraina verkar i mina ögon vara lika goda kålsupare och de kan gott ha varandra, känner inget större behov av att motivera mina tankar kring det heller, alldeles för trött på all jävla politik, godhetsrunkande och fårmentalitet där folk bara följer narrativet oavsett vad. Våga ha en annan åsikt än våra myndigheter.

Tycker du på riktigt att väst och Ukraina är helt oskyldiga? Fromma lamm som inte alls suttit och petat på en björn som sover?

Blir bara irriterad på folk som inte ens försöker se saker från båda håll.

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Urken likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin tis 31 maj 2022, 18:25

Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.


- Ukraina är inte med i varken NATO eller EU, så hur är de skyldiga till invasionen menar du?

- Som Blinders skrev så har Ryssland haft sanktioner emot sig sedan Kriminvasionen, bland annat. Men din uppfattning verkar vara att det är fritt fram för Ryssland att erövra Ukraina bara för att "väst" haft sanktioner mot dem?

- Kan du ge ett enda konkret exempel på Ukrainsk provokation som rättfärdigat en invasion av Ryssland? En enda?

Har jag sagt att det är fritt fram för Ryssland att invadera Ukraina? Jag har aldrig sagt att jag tycker att Ryssland gör rätt, men det gör inte väst heller.

En enda? Ukraina ville gå med i NATO, spänningarna mellan NATO och Ryssland behöver man väl inte ens nämna, de vill såklart inte ha dem vid gränsen.
Sedan bara för att du inte ska sätta ord i min mun, nej, jag tycker inte det är tillräckligt för att invadera Ukraina. Men i ärlighetens namn skiter jag i det. Ukraina verkar i mina ögon vara lika goda kålsupare och de kan gott ha varandra, känner inget större behov av att motivera mina tankar kring det heller, alldeles för trött på all jävla politik, godhetsrunkande och fårmentalitet där folk bara följer narrativet oavsett vad. Våga ha en annan åsikt än våra myndigheter.

Tycker du på riktigt att väst och Ukraina är helt oskyldiga? Fromma lamm som inte alls suttit och petat på en björn som sover?

Blir bara irriterad på folk som inte ens försöker se saker från båda håll.


Anledningen till att du inte motiverar dina tankar handlar om okunskap, det har lyst igenom sen du började diskutera ämnet så du behöver inte låtsas som någonting annat. Däremot är det tydligt att du vill vara Mr Tvärtom etablissemanget, oavsett vad frågan handlar om. Jag har sett den typen förut och det är inte den typen som ”tänker själv”. Att ens påstå att Ukraina och Ryssland är lika goda kålsupare skvallrar om att du bör ta ut huvudet ur anus och faktiskt läsa på om konflikten. Ja, jag vet att bl.a korruption existerar i Ukraina och att landet är låångt ifrån perfekt, INGENTING legitimerar dock denna invasion och slakt.

Som tidigare skrivits så finns det grader i helvetet, allt är inte svart eller vitt och vissa dåliga saker är långt mycket värre än andra dåliga saker.  Exempelvis så är det dåligt att kalla sin fru **** men långt mycket värre att våldta och misshandla sin fru.

Även Sverige och Finland har blivit hotade av Ryssland. Anledningen är att vi ansökt om NATO-medlemskap, tycker du Sverige och Ryssland är lika goda kålsupare om Ryssland skulle invadera Sverige pga detta? Tänk för guds skull ett steg längre.

Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

Ivanhoe and JohanO like this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken tis 31 maj 2022, 18:53

Rörande NATO så hoppas jag att Sverige inte går med. Ytterligare en tillkommande kostnad, precis som EU-medlemskapet. Att rusta upp militären står jag bakom, då den kan nyttjas i fler syften än militärt. Allt från naturkatastrofer till vara behjälpliga under exempelvis pandemier/dylikt. Önskar dock inte att vi går med i ytterligare en pakt där makten utarmas från nationerna och förflyttas till godtyckligt ställe, på annan ort.

Rörande Ukraina rent generellt: märkligt hur man för något år sedan menade att Ukraina var ett av världens mest korrumperade länder och nu plötsligt är en fungerande demokrati, vilken blir attackerad. Man vill inte ha med Ukraina i EU eller NATO, men vill heller inte att ryssen skall ta kontroll över landet. Varför? Perfekt stötdämpare mellan väst och öst. Sympatier för Ukraina saknas, utan man vill ha dem som en krockkudde. Väldigt etiskt.. not. Jag tycker synd om det Ukrainska folket, som hamnar i kläm mellan två propagandaapparater.

Att ryssen blir provocerad när väst förser Ukraina med förnödenheter.. konstigt? Inte det minsta..
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Lulefan likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Lulefan tis 31 maj 2022, 19:03

Dustin skrev:
Lulefan skrev:
JohanO skrev:
Lulefan skrev:
Du tycker inte att det är lite verklighetsfrånvänt att sitta och påstå att all skuld för konflikten ligger på Ryssland? Du verkar ha svårt att se saker från fler än ett håll.
Ryssarna utsattes för sanktioner redan innan denna konflikt och Nato har definitivt försökt ta sig närmre ryska gränsen, via Ukraina. Att låtsas om att Ryssland bara är onda och vill leka lite krig och ta över länder är inte förankrat i verkligheten. Snackas om propaganda här, du verkar ha svalt en hel del propaganda själv.


- Ukraina är inte med i varken NATO eller EU, så hur är de skyldiga till invasionen menar du?

- Som Blinders skrev så har Ryssland haft sanktioner emot sig sedan Kriminvasionen, bland annat. Men din uppfattning verkar vara att det är fritt fram för Ryssland att erövra Ukraina bara för att "väst" haft sanktioner mot dem?

- Kan du ge ett enda konkret exempel på Ukrainsk provokation som rättfärdigat en invasion av Ryssland? En enda?

Har jag sagt att det är fritt fram för Ryssland att invadera Ukraina? Jag har aldrig sagt att jag tycker att Ryssland gör rätt, men det gör inte väst heller.

En enda? Ukraina ville gå med i NATO, spänningarna mellan NATO och Ryssland behöver man väl inte ens nämna, de vill såklart inte ha dem vid gränsen.
Sedan bara för att du inte ska sätta ord i min mun, nej, jag tycker inte det är tillräckligt för att invadera Ukraina. Men i ärlighetens namn skiter jag i det. Ukraina verkar i mina ögon vara lika goda kålsupare och de kan gott ha varandra, känner inget större behov av att motivera mina tankar kring det heller, alldeles för trött på all jävla politik, godhetsrunkande och fårmentalitet där folk bara följer narrativet oavsett vad. Våga ha en annan åsikt än våra myndigheter.

Tycker du på riktigt att väst och Ukraina är helt oskyldiga? Fromma lamm som inte alls suttit och petat på en björn som sover?

Blir bara irriterad på folk som inte ens försöker se saker från båda håll.


Anledningen till att du inte motiverar dina tankar handlar om okunskap, det har lyst igenom sen du började diskutera ämnet så du behöver inte låtsas som någonting annat. Däremot är det tydligt att du vill vara Mr Tvärtom etablissemanget, oavsett vad frågan handlar om. Jag har sett den typen förut och det är inte den typen som ”tänker själv”. Att ens påstå att Ukraina och Ryssland är lika goda kålsupare skvallrar om att du bör ta ut huvudet ur anus och faktiskt läsa på om konflikten. Ja, jag vet att bl.a korruption existerar i Ukraina och att landet är låångt ifrån perfekt, INGENTING legitimerar dock denna invasion och slakt.

Som tidigare skrivits så finns det grader i helvetet, allt är inte svart eller vitt och vissa dåliga saker är långt mycket värre än andra dåliga saker.  Exempelvis så är det dåligt att kalla sin fru **** men långt mycket värre att våldta och misshandla sin fru.

Även Sverige och Finland har blivit hotade av Ryssland. Anledningen är att vi ansökt om NATO-medlemskap, tycker du Sverige och Ryssland är lika goda kålsupare om Ryssland skulle invadera Sverige pga detta? Tänk för guds skull ett steg längre.

Du kan sitta och låtsas som att det handlar om okunskap eller att jag ska vara "mr tvärtom" om det får dig att känna dig bättre, rör inte mig i ryggen. Det är ett enkelt sätt för dig att avfärda folk som är av en annan åsikt som stollar.

Jag har inte sagt att Sverige och Finland skulle vara lika goda kålsupare i det fallet, däremot hade jag förstått om Ryssarna lagt en strategisk bomb på oss. Det är bra jävla korkat att ta risken och skicka vapen till Ukraina när man har ett så pinsamt försvar som vi har. Vad hände med neutraliteten?

Lulefan

Antal inlägg : 2186
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Dustin tis 31 maj 2022, 19:14

Urken skrev:Rörande NATO så hoppas jag att Sverige inte går med. Ytterligare en tillkommande kostnad, precis som EU-medlemskapet. Att rusta upp militären står jag bakom, då den kan nyttjas i fler syften än militärt. Allt från naturkatastrofer till vara behjälpliga under exempelvis pandemier/dylikt. Önskar dock inte att vi går med i ytterligare en pakt där makten utarmas från nationerna och förflyttas till godtyckligt ställe, på annan ort.

Rörande Ukraina rent generellt: märkligt hur man för något år sedan menade att Ukraina var ett av världens mest korrumperade länder och nu plötsligt är en fungerande demokrati, vilken blir attackerad. Man vill inte ha med Ukraina i EU eller NATO, men vill heller inte att ryssen skall ta kontroll över landet. Varför? Perfekt stötdämpare mellan väst och öst. Sympatier för Ukraina saknas, utan man vill ha dem som en krockkudde. Väldigt etiskt.. not. Jag tycker synd om det Ukrainska folket, som hamnar i kläm mellan två propagandaapparater.

Att ryssen blir provocerad när väst förser Ukraina med förnödenheter.. konstigt? Inte det minsta..

NATO-frågan är svår, t.ex att tillhöra samma försvarsallians som Turkiet. Samtidigt är Ryssland mer oförutsägbara än tidigare och att Finland väljer att skicka in en ansökan gör att vågskålen, för mig åtminstone, tippar över till att vi också bör vara med. Än vet vi dock inte om och hur ”paragraf 5” tillämpas i skarpt läge. Att Sverige varit naiva och rustat ner sitt egna försvar under många år gör ju också att ett NATO-medlemskap ger en lite större trygghet. Men frågan är inte oproblematisk.


Senast ändrad av Dustin den tis 31 maj 2022, 19:16, ändrad totalt 4 gånger

Dustin

Antal inlägg : 5951
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken tis 31 maj 2022, 19:14

Sverige är ju "neutrala", likt under andra världskriget clown
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Urken tis 31 maj 2022, 19:15

Dustin skrev:
Urken skrev:Rörande NATO så hoppas jag att Sverige inte går med. Ytterligare en tillkommande kostnad, precis som EU-medlemskapet. Att rusta upp militären står jag bakom, då den kan nyttjas i fler syften än militärt. Allt från naturkatastrofer till vara behjälpliga under exempelvis pandemier/dylikt. Önskar dock inte att vi går med i ytterligare en pakt där makten utarmas från nationerna och förflyttas till godtyckligt ställe, på annan ort.

Rörande Ukraina rent generellt: märkligt hur man för något år sedan menade att Ukraina var ett av världens mest korrumperade länder och nu plötsligt är en fungerande demokrati, vilken blir attackerad. Man vill inte ha med Ukraina i EU eller NATO, men vill heller inte att ryssen skall ta kontroll över landet. Varför? Perfekt stötdämpare mellan väst och öst. Sympatier för Ukraina saknas, utan man vill ha dem som en krockkudde. Väldigt etiskt.. not. Jag tycker synd om det Ukrainska folket, som hamnar i kläm mellan två propagandaapparater.

Att ryssen blir provocerad när väst förser Ukraina med förnödenheter.. konstigt? Inte det minsta..

NATO-frågan är svår, t.ex att tillhöra samma försvarsallians som t.ex Turkiet. Samtidigt är Ryssland mer oförutsägbara än tidigare och att Finland väljer att skicka in en ansökan gör att vågskålen, för mig åtminstone, tippar över till att vi också bör vara med. Än vet vi dock inte om och hur ”paragraf 5” tillämpas i skarpt läge. Att Sverige varit naiva och rustat med sitt egna försvar under många år gör ju också att ett NATO-medlemskap ger en lite större trygghet. Men frågan är inte oproblematisk.

Jag är inte tillräckligt påläst för att ens veta vad denna paragraf 5 innebär. Men hoppas att min syn (problematik) förmedlats. Allt gött!
Urken
Urken

Antal inlägg : 20978
Join date : 12-01-21
Age : 32
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Slasktopic - Sida 17 Empty Sv: Slasktopic

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 17 av 19 Föregående  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19  Nästa

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet