Ukraina

+13
Pajala
Hellcop
Lehto
Burskydd
Lulefan
Hjalmar_Vuopio
tibet
Jokerman ll
MickkeJ
Dustin
PM
Tony Moore
Puckad
17 posters

Gå ner

Ukraina Empty Ukraina

Inlägg av Puckad lör feb 26, 2022 9:26 am

Landningsplats för inlägg som inte har något med hockey att göra.
Puckad
Puckad

Antal inlägg : 10791
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör feb 26, 2022 9:35 am

Ukrainas president talar till det ryska folket igår 24/2

https://www.youtube.com/watch?v=p-zilnPtZ2M
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av PM lör feb 26, 2022 2:38 pm

Några länkar för den intresserade och vill följa det senaste i konflikten

https://cornucopia.se/

https://twitter.com/oplatsen?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

https://twitter.com/Jagarchefen?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Ganska sansade analyser och sen är det frivilligt att knappa sig vidare!

Slava Ukraini

PM

Antal inlägg : 1944
Join date : 12-01-22

Tony Moore likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör feb 26, 2022 3:05 pm

Jag förordar naturligtvis kraftig källkritik men tänk på att president Volodymyr Zelenskij själv är jude.. Med tanke på putins "förklaring" varför man invaderar Ukraina. #StandWithUkraine
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör feb 26, 2022 3:42 pm

#StandWithUkraine
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

PM likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Dustin sön feb 27, 2022 7:02 pm


Dustin

Antal inlägg : 5985
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av MickkeJ sön feb 27, 2022 10:45 pm

Och här är översättningen Very Happy

Efter Rysslands attack mot Ukraina krävde schweizisk ishockey tillsammans med andra medlemsförbund vid IIHF omedelbara och långtgående konsekvenser för Ryssland och Vitryssland.

Den 24 februari inledde den ryska regeringen ett krig genom att attackera Ukraina. Attacken står i fullständig motsägelse till den olympiska rörelsens värderingar, som är engagerad i fred, förståelse och solidaritet mellan länder och folk. Med sitt agerande bryter Ryssland den olympiska vapenvilan, som antogs som en resolution av FN:s generalförsamling den 2 december 2021 av 173 medlemsländer.

Schweizisk ishockey fördömer starkt Rysslands agerande. Swiss Ice Hockeys tankar går till den ukrainska ishockeyfamiljen och alla i Ukraina i denna svåra situation. Tillsammans med andra medlemsförbund har Swiss Ice Hockey lämnat in en ansökan till det internationella ishockeyförbundet IIHF, där det krävs omedelbara och långtgående konsekvenser och sanktioner mot Ryssland och Vitryssland – som stödjer den ryska regeringen i deras agerande. Ansökan till IIHF-rådet kräver bland annat att de ryska och vitryska ishockeyförbunden omedelbart utesluts som medlemmar i IIHF och att U20-VM i december 2022 i Novosibirsk och A-VM i maj 2023 i St Petersburg. Dessutom kräver de undertecknande medlemsförbunden att alla tjänstemän med ryskt eller vitryskt medborgarskap omedelbart utesluts från alla officiella kontor och kommittéer inom IIHF och att samarbetet med Continental Hockey League KHL omedelbart avslutas.

Schweizisk ishockey har också beslutat att seniora herrlandslaget inte ska resa till Ryssland och spela en vänskapsmatch mot Ryssland som en del av VM-förberedelserna nästa vår – tvärtemot den ursprungliga planen
MickkeJ
MickkeJ

Antal inlägg : 2769
Join date : 12-01-21

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Jokerman ll ons mar 02, 2022 8:21 am

KRÖNIKA

Putin tycks ha missbedömt kraften i människors längtan efter frihet och demokrati.

Snön smälter. Det droppar från brotaket. Våren är i antågande. Pandemin är på väg att fasas ut, bli en endemi. Vi kan försiktigt börja planera framtiden igen. Jublet stiger i min 70-plussiga kropp, men kommer inte längre än till magsäcken där alla nerver bor.

Det svider.

Ryssland har invaderat Ukraina och den som lägger sig i, hotas med kärnvapen. Egentligen är det inte Ryssland. Angriparen är, sägs det, en ganska ensam man, förskansad i en bunker, livrädd att smittas av covid.

Putin säger att han gått in i Ukraina för att befria folket från en regering bestående av nazister och narkomaner. De ryska soldaterna måtte förvånas över att dessa förtryckta människor beskjuter och flyr sina räddare. Varför kommer dom inte med blommor och champagne? Är vi lurade? Tänk om de med den insikten lägger ner vapnen och sticker hem. Eller hoppar av. Till Ukraina.

Lyssnar på radions P1 där en kvinna berättar om hur polisen i mörker och uppenbar risk att träffas av drönarattacker evakuerat en busslast skräckslagna barn från ett barnhem i Ukraina till säkerhet i Polen. Gråt inte, var inte rädda, ni får det bra, tröstar polisen och säger till sist. Vi har bara en önskan, be för oss och för Ukraina så att ni kan komma tillbaka och bo i vårt fantastiska land.

Och jag gråter.

Bilder på rädda gråtande barn, den unge mannen i kamouflagekläder som ligger död i en lastbil, den blodiga sorgsna ukrainska kvinnan som står gråtande och ser sitt hus brinna ner. Varför? Vem kan vara så ond?, undrar hon.

Det kunde vara vi. Våra kvinnor, barn, barnbarn, söner och män, tänker jag och känner förtröstan i att ryska folket inte gillar det som pågår.

De vill inte skicka sina unga söner, män och familjefäder i döden för att uppfylla Putins drömmar att bli en manlig Katarina den stora. Protesterna växer på gatorna i Moskva och andra städer. Demonstranterna kastas i fängelse, men nya ansluter sig och till sist, när protesterna mot krig toppas med umbäranden och infrusen lyx på grund av omvärldens starka ekonomiska sanktioner, faller Putin.

Tror expertisen.

Människors inneboende kampvilja för frihet och demokrati är en underskattad kraft.

Hårda ekonomiska sanktioner mot Ryssland lär också drabba oss. Kanske blir vi varse att uppoffringarna under Coronapandemin bara var en förövning. Vilken lycka då att vi går mot vår och sommar.

En sak till; undrar om Jimmie Åkesson fortfarande inte kan välja mellan Putin och Biden?

Birgitta Pettersson PT
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1161
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Jokerman ll tor mar 03, 2022 9:52 am

KOLUMNEN.

Vem skulle du vilja vara om det var ditt land som invaderades?

Många imponeras av ukrainarnas mod och solidaritet.

Hur står det till med din egen?

Dagen efter Rysslands storskaliga angrepp på Ukraina publicerade DN en skarp betraktelse signerad Maciej Zaremba. Kriget, skrev Zaremba, ”kommer inte att avgöras av stridsvagnar. Eller ens i Ukraina. Det kommer att avgöras av dig och mig, av vanliga svenskar, tyskar och fransmän. I våra själar, magar och nerver, i köken och i vardagsrummen. Det vet Vladimir Putin. Och det är därför som han tror sig kunna vinna.”

I Putins ögon, fortsätter Zaremba, är vi i väst bortskämda. Ett folk ”som vet priset på allt men värdet av ingenting: hjälplöst beroende av tempererade lokaler, fulla butikshyllor och i övrigt korrumperade av en narcissistisk idé om frihet.”

Men viktigare än vilka vi är i Putins ögon är väl vilka vi är i våra egna. Vad spegelbilden visar och vad vi skulle vilja att den visade. Vi styr inte våra känslor, men vi styr vårt beteende. Reptilhjärnan har vi med oss sedan våra dagar på savannen men vi kan tänka längre än våra primitiva kamp- eller flyktinstinkter. Beslutsamhet är ett medvetet, modigt val. Undfallenhet eller flykt en instinkt.

Mod är inte frånvaro av rädsla – utan att göra något även om man är rädd. Den som inte är mörkrädd och går in i ett mörkt rum är inte modig. Det är däremot den mörkrädde som gör samma sak.

Säkert har alla i Ukraina varit livrädda. Risken att dödas är påtaglig och reell. En särskilt stor risk löper president Volodymyr Zelenskyj, som trots att han står överst på Putins dödslista ändå har valt att stanna.

Modiga är också de civila som sitter och gör molotovcocktails. De ukrainska kvinnor och män som reser tillbaka från ett relativt sett bekvämt liv i utlandet och med bestämda steg passerar gränsen för att bistå i kampen.

Vem skulle du vilja vara om det var ditt land som invaderades?

Den som tänker: förvisso gillar jag mitt land, vår självständighet och vår demokrati – men någon annan får ta den där fajten så kan jag resa hem igen när kriget är över?

Eller vill du vara den som tänker: jag dör hellre än lever vidare under Putins stövelklack? Och jag kan inte ställa mig vid sidan av en strid som omöjligt kan vinnas om vi inte kämpar tillsammans?

Om frågorna känns hypotetiska finns andra mer närliggande att besvara. Vill du vara den som förvisso tycker att kriget är hemskt, men som samtidigt inte står ut med tanken på en skenande elräkning och att krypa till sängs i en kall lägenhet? Som tycker att Putin är förskräcklig men som inte är beredd att offra några egna bekvämligheter för att strypa inflödet till den ryska krigskassan?

På kollektiv nivå har väst levererat en häpnadsväckande enighet. Putin ville så split. Och det som växte var samstämmighet, beslutsamhet och handlingskraft. Invasionen var historisk. Men det var också det politiska svaret från EU och väst.


Efter en del krumbuktande fattade Sveriges riksdag beslut om att exportera vapen till Ukraina (även om jag tycker att det var deppigt att det från regeringen motiverades med det svenska säkerhetsläget – inte med att det var moraliskt rätt). Tyskland har tagit ännu större steg. De inbäddade hoten från Putin om att använda kärnvapen mot alla som blandar sig i kriget visar ännu mer på värdet av begreppet tillsammans. Om det är många länder, snarare än ett eller ett fåtal, som skickar vapen – vad ska Putin göra då?

Kärnvapenbomba oss alla?

Runt om i EU har heliga kor slaktats och ballonger med finfina fraser punkterats. Alla EU-länder – vissa mer, andra mindre – har tagit nationella risker med att sätta hårt mot hårt. Ändå har de gjort det.

Det är stort.

Och frågan om ett svenskt Natomedlemskap får väl nu anses vara avgjord. Vladimir Putin har på en vecka gjort mer för en svensk ansökan än decennier av debatt. Nu kan ingen rimligtvis tro att ensam (eller alliansfri som den svenska ensamheten brukar kallas) är stark.

Vi hänger ihop.

Allt hänger ihop.

I  det lilla, såväl som i det stora. Mitt i min förtvivlan över kriget ger ändå detta hopp. Kanske rymmer den nya världsordning som vi alla fruktar också ett svar om en ny vilja att ta sitt individuella ansvar längre. In i den gemenskap, den flock, som vi är ingenting utan.

Så när det blir dags för din tonåring att göra eller inte göra värnplikten så tycker jag att du som förälder inte ska ställa frågan om vad ditt barn vill eller inte – utan om hon eller han vill ha ett försvar eller inte. Alla som svarar att jo, ett försvar är nog bra, bör känna den moraliska förpliktelsen att ställa sig till förfogande. Om man sedan inte blir utvald har man ändå gjort vad man kunnat.

Och jag tänker att ett litet steg ändå är taget om vi inser att var och en kan göra något litet, litet för Ukraina, Europa och resten av världen genom att inte gnälla över hur sanktioner och motsanktioner slår mot oss personligen.

Genom att visa tålamod och genom att inse att våra yttepyttiga offer inte står i proportion till dem som ukrainarna tvingas till. Och att det därför skulle vara just bortskämt att klaga över att det är kallt hemma, skralt med den ena eller andra varan på butikshyllan eller att börsen faller.

Hanne Kjöller DN
hanne.kjoller@outlook.com
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1161
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör mar 12, 2022 11:16 am

Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av tibet mån mar 28, 2022 7:49 pm

Eventuellt toppmöte på g mellan Ryssland och Ukraina. Gissningsvis så är nog Putin med anhang rätt less på den situation som Ryssland har hamnat i. Ukrainarna är nog rätt less dom med. Så båda sidor kan nog tänka sig att försöka hitta en väg ut ur detta elände. Jag tror och hoppas att ett avtal kan vara påskrivet innan 1:a maj. Konsekvenserna av detta krig är för stora för att det ska kunna fortsätta nå mycket längre. Ge oss lite fred i världen tack! Återuppbygg Ukraina och låt nationen läka. Allt det onödiga mänskliga lidandet. Vansinnigt!
tibet
tibet

Antal inlägg : 1239
Join date : 12-01-29

LulefanGBG likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör apr 30, 2022 11:39 am

Svenskt Stål (Hardox) skyddar Ukraina, #slavaukraini
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Norlin likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Hjalmar_Vuopio mån okt 17, 2022 8:23 am

Dustin skrev:
Hankburger skrev:
Dustin skrev:Möjlig ersättare till Oscar Engsund för nästa säsong;

https://www.eliteprospects.com/player/5704/per-svensson

Verkar inte ha gått lika bra i år men förra säsongen tycker jag Per Svensson var ruggit jävla bra. Stor och fysisk back som kan fylla tomrummet efter Oscar.

Nej tack. För gammal och inte rätt spelartyp. Jaros är kontraktlös efter säsongen och där har man en bättre ersättare till Engsund. Om nu Engsund drar dvs.

Äh, fyller 35 nästa säsong. Nog håller han två säsonger till.

Jaros kommer aldrig mer spela i Luleå Hockey.

Håller med. Jaros borde sättas upp på nån sanktionslista så han aldrig mer ens får besöka Norrbotten
Hjalmar_Vuopio
Hjalmar_Vuopio

Antal inlägg : 129
Join date : 21-02-27

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lulefan mån okt 17, 2022 10:44 am

Herrejävlar vad pk och känsliga man kan vara. Ni får det att låta som att Jaros hänger med Putin och bombar. Killen spelar hockey och väljer att spela där han får störst utmaning och tjänar bra med pengar.

Skärp er och lägg ned all jävla ryssfobi, oavsett vad man tycker om vad Rysslands STAT sysslar med så betyder det inte att allt som har koppling till Ryssland(eller ryssar för den delen) är dåligt. Era jävla får, blir så trött på er.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Holma likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Dustin mån okt 17, 2022 11:41 am

Lulefan skrev:Herrejävlar vad pk och känsliga man kan vara. Ni får det att låta som att Jaros hänger med Putin och bombar. Killen spelar hockey och väljer att spela där han får störst utmaning och tjänar bra med pengar.

Skärp er och lägg ned all jävla ryssfobi, oavsett vad man tycker om vad Rysslands STAT sysslar med så betyder det inte att allt som har koppling till Ryssland(eller ryssar för den delen) är dåligt. Era jävla får, blir så trött på er.

Andas en stund. Är långt ifrån PK men människoslakt är något man undviker att stå bakom. Spelar man i en liga och klubb som står bakom det får man stå sitt kast i framtiden. Men det här tillhör en annan tråd.

Jaros är oavsett hans KHL val ingen Luleå kommer värva.

Dustin

Antal inlägg : 5985
Join date : 12-02-28

Sundance Kid and Diktatorn like this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Burskydd mån okt 17, 2022 12:32 pm

Lulefan skrev:Herrejävlar vad pk och känsliga man kan vara. Ni får det att låta som att Jaros hänger med Putin och bombar. Killen spelar hockey och väljer att spela där han får störst utmaning och tjänar bra med pengar.

Skärp er och lägg ned all jävla ryssfobi, oavsett vad man tycker om vad Rysslands STAT sysslar med så betyder det inte att allt som har koppling till Ryssland(eller ryssar för den delen) är dåligt. Era jävla får, blir så trött på er.

Härlig inställning du har som stöttar våldtäkter och barnamord. Sicken nolla.

Burskydd

Antal inlägg : 375
Join date : 22-02-17

Ivanhoe and Diktatorn like this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lulefan mån okt 17, 2022 1:11 pm

Marlene Dietrich skrev:
Lulefan skrev:Herrejävlar vad pk och känsliga man kan vara. Ni får det att låta som att Jaros hänger med Putin och bombar. Killen spelar hockey och väljer att spela där han får störst utmaning och tjänar bra med pengar.

Skärp er och lägg ned all jävla ryssfobi, oavsett vad man tycker om vad Rysslands STAT sysslar med så betyder det inte att allt som har koppling till Ryssland(eller ryssar för den delen) är dåligt. Era jävla får, blir så trött på er.

Härlig inställning du har som stöttar våldtäkter och barnamord. Sicken nolla.

Vad i helvete snackar du om din jävla idiot? Var stöttar jag våldtäkter och barnamord? För att jag inte tycker att ALLT och ALLA som har minsta koppling till något ryskt är per automatik dåligt? Kör upp en kaktus i röven din jävla nolla.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lehto mån okt 17, 2022 1:26 pm

Egentligen nått som jag funderat lite smått på, borde de inte vara bättre om de är utlänningar i KHL, de betyder ju att de borde bli mindre pengar över till kriget då mer måste betalas till hockeyspelarna. Razz

Lehto

Antal inlägg : 656
Join date : 18-01-02

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Hellcop mån okt 17, 2022 1:41 pm

Spelare som väljer Ryssland kan gott stanna där även när sovjeteran återvänder.
Hellcop
Hellcop

Antal inlägg : 563
Join date : 12-04-06

Sundance Kid likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Pajala mån okt 17, 2022 3:24 pm

Lulefan skrev:
Marlene Dietrich skrev:
Lulefan skrev:Herrejävlar vad pk och känsliga man kan vara. Ni får det att låta som att Jaros hänger med Putin och bombar. Killen spelar hockey och väljer att spela där han får störst utmaning och tjänar bra med pengar.

Skärp er och lägg ned all jävla ryssfobi, oavsett vad man tycker om vad Rysslands STAT sysslar med så betyder det inte att allt som har koppling till Ryssland(eller ryssar för den delen) är dåligt. Era jävla får, blir så trött på er.

Härlig inställning du har som stöttar våldtäkter och barnamord. Sicken nolla.

Vad i helvete snackar du om din jävla idiot? Var stöttar jag våldtäkter och barnamord? För att jag inte tycker att ALLT och ALLA som har minsta koppling till något ryskt är per automatik dåligt? Kör upp en kaktus i röven din jävla nolla.

Hårda ord Very Happy

Men man gör faktiskt ett ställningstagande genom att inte spela i Ryssland just pga Putins krig, visst får Jaros göra som han vill men han lär INTE spela i SHL nå mer det är då säkert.

Det går inte att blunda för vad Ryssland gör just nu och man kan inte bara slå ifrån sig det och säga "att det bara bara är en sport", man gör ett val i livet och Jaros har gjort sitt val, han kommer nog att få leva med konsekvensar av det valet resten av livet.
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 17132
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lulefan mån okt 17, 2022 3:30 pm

Pajala skrev:
Hårda ord Very Happy

Men man gör faktiskt ett ställningstagande genom att inte spela i Ryssland just pga Putins krig, visst får Jaros göra som han vill men han lär INTE spela i SHL nå mer det är då säkert.

Det går inte att blunda för vad Ryssland gör just nu och man kan inte bara slå ifrån sig det och säga "att det bara bara är en sport", man gör ett val i livet och Jaros har gjort sitt val, han kommer nog att få leva med konsekvensar av det valet resten av livet.

Ni får tycka vad ni vill om det, jag håller inte med om att man ska skuldbelägga spelare som Jaros.
Men det innebär ju knappast att jag stöttar Ryssland eller "våldtäkter och barnamord" som tidigare fårskalle vill få det till. Jävla halmgubbe.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Panikvärvning mån okt 17, 2022 6:44 pm

Lulefan skrev:
Pajala skrev:
Hårda ord Very Happy

Men man gör faktiskt ett ställningstagande genom att inte spela i Ryssland just pga Putins krig, visst får Jaros göra som han vill men han lär INTE spela i SHL nå mer det är då säkert.

Det går inte att blunda för vad Ryssland gör just nu och man kan inte bara slå ifrån sig det och säga "att det bara bara är en sport", man gör ett val i livet och Jaros har gjort sitt val, han kommer nog att få leva med konsekvensar av det valet resten av livet.

Ni får tycka vad ni vill om det, jag håller inte med om att man ska skuldbelägga spelare som Jaros.
Men det innebär ju knappast att jag stöttar Ryssland eller "våldtäkter och barnamord" som tidigare fårskalle vill få det till. Jävla halmgubbe.

Du stöttar inte aktivt, du är bara inte emot det.

Panikvärvning

Antal inlägg : 478
Join date : 22-09-05

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Micke80 mån okt 17, 2022 6:46 pm

Sansad debatt det här?

Alla har rätt till sin egen åsikt, men också en skyldighet att ta konsekvenser av ens val och handlingar.
Spontant kan jag väll känna att det vore konstigt om alla dessa sanktioner mot företag, personer och organisationer inte skulle kunna drabba även en idrottsrörelsen, speciellt en som används för propagandan. Men som sagt alla är vi olika, tänker olika och agerar olika. Vi får försöka respektera olikheter och ta ner tonläget 10 snäpp.

Micke80

Antal inlägg : 3038
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Dustin likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av ski3r mån okt 17, 2022 6:59 pm

Lulefan skrev:
Pajala skrev:
Hårda ord Very Happy

Men man gör faktiskt ett ställningstagande genom att inte spela i Ryssland just pga Putins krig, visst får Jaros göra som han vill men han lär INTE spela i SHL nå mer det är då säkert.

Det går inte att blunda för vad Ryssland gör just nu och man kan inte bara slå ifrån sig det och säga "att det bara bara är en sport", man gör ett val i livet och Jaros har gjort sitt val, han kommer nog att få leva med konsekvensar av det valet resten av livet.

Ni får tycka vad ni vill om det, jag håller inte med om att man ska skuldbelägga spelare som Jaros.
Men det innebär ju knappast att jag stöttar Ryssland eller "våldtäkter och barnamord" som tidigare fårskalle vill få det till. Jävla halmgubbe.
Att välja att inte ta ställning mot Rysslands krig är också att ta ställning. Trist att du inte kan se det.
ski3r
ski3r

Antal inlägg : 1974
Join date : 15-02-03
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lulefan mån okt 17, 2022 8:00 pm

ski3r skrev:
Att välja att inte ta ställning mot Rysslands krig är också att ta ställning. Trist att du inte kan se det.

Har jag överhuvudtaget talat om för er om jag tar ställning emot Ryssland eller inte? Jag har diskuterat Christian Jaros och hans val.
Ni kanske istället kan diskutera sakfrågan istället för att måla upp en gigantisk halmgubbe där jag och Putin badar bastu?

Jag har inte sett dig ta ställning mot Rysslands krig idag, du måste stötta våldtäkter och barnamord, din sjuka jävel.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Hankburger mån okt 17, 2022 8:34 pm

Nu tycker jag att folk borde ta och lugna ned sig och tänka lite logiskt här.

Bara för att en person eventuellt inte vill fördöma alla spelare som gått till en rysk klubb bara för att de spelar i ligan så innebär det inte att man stödjer vad Ryssland håller på med i Ukraina eller vad Putin gjort de senaste 20 åren. Framförallt gör det inte folk till förespråkare av hemskheter våldtäkt och mord. 

Visst kan man ha åsikter som går emot detta men för det behöver man inte ta till halmgubbar. 

Sedan finns det en annan sida på myntet också. Klubbarna i KHL drivs till mestadels av oligarker. Samma snubbar som aktivt förlitat sig på Putin och vänskap med denne för att sko på sig så mycket pengar de bara kunnat. Och dessa pengar har sedan pumpats in i KHL-lagen. Så det finns ett moraliskt problem här. 

Men samtidigt är spelare inget annat än spelare och de tar ju de mest betalda jobben de kan få.. något nog vi alla gjort i slutändan och man kan ju inte sitta och låtsas som att detta problem uppkom när Ryssland gick över den Ukrainska gränsen utan detta har pågått sedan Sovjettiden. Och skall man vara krass så är det ganska icke konsekvent att först nu börja skrika att spelare nu helt plötsligt skall kritiseras för att de väljer KHL-klubbar.. och därigenom ignorera det övergrepp som den Ryska regimen gjort på länder i sin omnejd (tänker mest på Tjetjenien etc) samt på sin egen befolkning och de oligarker som stått i dess centrum.
Hankburger
Hankburger

Antal inlägg : 7201
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Lulefan and Småland like this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av ski3r mån okt 17, 2022 8:48 pm

Lulefan skrev:
ski3r skrev:
Att välja att inte ta ställning mot Rysslands krig är också att ta ställning. Trist att du inte kan se det.

Har jag överhuvudtaget talat om för er om jag tar ställning emot Ryssland eller inte? Jag har diskuterat Christian Jaros och hans val.
Ni kanske istället kan diskutera sakfrågan istället för att måla upp en gigantisk halmgubbe där jag och Putin badar bastu?

Jag har inte sett dig ta ställning mot Rysslands krig idag, du måste stötta våldtäkter och barnamord, din sjuka jävel.
Nu var det ju Jaros jag syftade på vad gäller att ta ställning, jag skiter fullständigt i vad du har för relation till Ryssland då du rimligtvis inte är aktuell för spel i delfinen. Jag lämnar denna diskussion nu.
ski3r
ski3r

Antal inlägg : 1974
Join date : 15-02-03
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty temp-2022-10-17

Inlägg av Lulefan mån okt 17, 2022 8:55 pm

ski3r skrev:
Nu var det ju Jaros jag syftade på vad gäller att ta ställning, jag skiter fullständigt i vad du har för relation till Ryssland då du rimligtvis inte är aktuell för spel i delfinen. Jag lämnar denna diskussion nu.

Pissa på Jaros, annars stöttar du Ryssland! Ni är för fan sjuka i huvudet.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

grottmannen likes this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av ski3r tis okt 18, 2022 6:10 am

Lulefan skrev:
ski3r skrev:
Nu var det ju Jaros jag syftade på vad gäller att ta ställning, jag skiter fullständigt i vad du har för relation till Ryssland då du rimligtvis inte är aktuell för spel i delfinen. Jag lämnar denna diskussion nu.

Pissa på Jaros, annars stöttar du Ryssland! Ni är för fan sjuka i huvudet.
Fina ordval du gör hela tiden, du låter ungefär som mina barn då de är upprörda. Svårt att föra en vettig diskussion då.

Jag ”pissar” inte på Jaros, jag tycker att det han gör är moraliskt förkastligt och jag vill därför inte se honom mer i vår förening. Är det så svårt att acceptera?
ski3r
ski3r

Antal inlägg : 1974
Join date : 15-02-03
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Lulefan tis okt 18, 2022 10:02 am

ski3r skrev:
Lulefan skrev:
ski3r skrev:
Nu var det ju Jaros jag syftade på vad gäller att ta ställning, jag skiter fullständigt i vad du har för relation till Ryssland då du rimligtvis inte är aktuell för spel i delfinen. Jag lämnar denna diskussion nu.

Pissa på Jaros, annars stöttar du Ryssland! Ni är för fan sjuka i huvudet.
Fina ordval du gör hela tiden, du låter ungefär som mina barn då de är upprörda. Svårt att föra en vettig diskussion då.

Jag ”pissar” inte på Jaros, jag tycker att det han gör är moraliskt förkastligt och jag vill därför inte se honom mer i vår förening. Är det så svårt att acceptera?

Helt poänglöst försöka föra en vettig diskussion med människor som dig, jag är fullt kapabel till att föra en seriös diskussion. Men varför ska jag göra det när ni behandlar mig som en halmgubbe? Så nej, skit på dig din jävla fjant.

Lulefan

Antal inlägg : 2188
Join date : 12-05-19
Ort : Linköping

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Jokerman ll lör nov 18, 2023 7:34 pm

Johan Croneman: Historien har visat att krig bara slutar på två sätt
Ukraina Img_0933
En ukrainsk soldat lastar ur ammunition efter strider vid byn Robotyne. Foto: Ukrinform

Public service måste kunna diskutera alla eventualiteter. Det blir svårt att bilda sig en uppfattning när alla verkar tycka lika.

[size=18]Den brittiske före detta generalen Richard Barrons skrev i Financial Times tidigare i höstas (3/9) att det inte längre var troligt att den pågående ukrainska offensiven skulle leda till att Ryssland kastades ut ur landet – inte heller såg han någon rimlig möjlighet till att ukrainska styrkor skulle lyckas skära av det ryskockuperade området på mitten och på så sätt isolera Krimhalvön.


Ukraina hade inga segrar att vänta i år, enligt Richard Barrons – men 2024 och 2025 såg han stora möjligheter. Ett tredje år av förödande krig alltså, och ett fjärde. Frågan är väl vad som finns kvar av Ukraina efter det. Någon som bryr sig?

Den brittiske författaren och historikern Timothy Garton Ash gästade söndagens Agenda i SVT2 och hans budskap var ungefär detsamma, ”Europa måste göra mer för Ukraina”. 

Och Ukraina inte bara kan vinna – Ukraina måste helt enkelt vinna, menade Timothy Garton Ash. 

Och det tog inte slut där, därpå bör man givetvis diskutera hur utvidgningen österut av både Nato och EU bör se ut i framtiden. 

Han sade det inte rätt ut, men en fortsatt Natoutvidgning österut måste väl ändå innebära fler krig, flera konfrontationer med Ryssland?

Timothy Garton Ash har absolut en poäng i att imperier på fallrepet, som det ryska, är mycket nyckfulla, svårberäkneliga och rent farliga, men att han tycks utesluta alla tänkbara förhandlingar, och bara ser en lång räcka av konfrontationer som möjliga och troliga gör nog många av oss både förvånade och förtvivlade.
[/size]


Att Ukraina vinner mot ett korrupt, inkompetent militärt krisande Ryssland är ett narrativ som USA och väst, och medierna, prånglat ut ända sedan inledningen av den ryska invasionen. 

De senaste veckorna har jag både lyssnat till SVT:s Bert Sundström och hela Sveriges superanalytiker Joakim Paasikivi, de verkar se som sin uppgift att hålla oss tittare på gott humör med ”positiva nyheter”.

Bert Sundström menade att det ”visserligen går långsamt” kring Robotyne, men att det söderut fanns tecken på att Ukraina kanske, eventuellt, skulle lyckas öppna upp ett brohuvud över floden Dnjepr. 
Den 23 oktober sade Paasikivi mitt i den kollapsande offensiven, i Sveriges Radio, att de ryska förbanden stod för ”häpnadsväckande dålig taktik”.

Vi har hört Joakim Paasikivi odugligförklara de ryska styrkorna i snart två år nu. Vad är syftet? Vad är det han vill berätta för oss? Faktum är ju att det fortfarande är otroligt svårt att få fram hållbara fakta om kriget, förluster, antalet stupade, sårade, uppgifter över de militära styrkeförhållandena över huvud taget. SVT, public service, har inte som uppgift att i första hand ta ställning i olika konflikter, utan rapportera om dem och från dem. 

Man frågar sig om det inte finns någon annan samtida expert än Joakim Paasikivi, kanske till och med någon som inte så uppenbart har tagit ställning i konflikten?


Svenska medier i allmänhet och SVT i synnerhet tycks bara leta efter fakta och röster som redan passar in i det rådande narrativet. 

Jag förstår inte varför det skulle vara så oerhört provocerande att bjuda in till exempel historiker och debattörer som John Mearsheimer, Jeffrey Sachs, vår egen Rolf Ekéus och så vidare för att i alla fall en enda gång få en alternativ syn på kriget, en annan syn på krigets bakgrund och uppkomst etc etc.

Vad är det man är så rädda för?

Historien har rätt klart visat att krig i stort sett bara slutar på två sätt: Ett land besegrar ett annat land militärt, eller man söker en förhandlingslösning. Public service måste kunna diskutera alla eventualiteter. 

Gör det!


Johan Croneman

DN
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1161
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Tony Moore lör nov 18, 2023 9:00 pm

Slava Ukraini! Heroiam slava! Razom, do peremohi!
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6762
Join date : 12-01-21
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

NallePhu, Högljudd and Kanellängd like this post

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Jokerman ll sön nov 19, 2023 6:47 pm

Ukraina Img_0938
Jokerman ll
Jokerman ll

Antal inlägg : 1161
Join date : 21-05-19

Till överst på sidan Gå ner

Ukraina Empty Sv: Ukraina

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet