Luleå Hockey i media 2019/2020

+28
Lars158
Micke80
Tigerman
Admin
Hankburger
Redbear
Lulefan
icemask
Blinders
Jarhois
Snikne Ville
Puckad
Norlin
Diktatorn
Lukrarn
Old Brooklyn
RSD555
Tony Moore
Jonken
hokkzorz
Donowitz
rasbiologen
Pajala
Wolfhunter
Rikky
Bamsefar
Urken
Jokerman
32 posters

Sida 1 av 4 1, 2, 3, 4  Nästa

Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman mån 30 sep 2019, 11:11

Dags för Luleå Hockey i media 19/20. I Luleå Hockey i media 18/19 var Harry i högform, hoppas han kan fortsätta så 19/20  Very Happy
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Urken mån 30 sep 2019, 13:10

https://www.facebook.com/p4norrbotten/photos/a.199598863407298/2754735817893577/?type=3&theater

"Skänk pengar till Världens barn och tävla om en signerad tröja!

Dela gärna inlägget och bidra till att barn runt om i världen ska få en bättre framtid.

Mer info och andra priser hittar du här:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=7304969
Tävlingen avslutas i slutet av vecka 40."
Urken
Urken

Antal inlägg : 20773
Join date : 12-01-21
Age : 31
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Bamsefar mån 14 okt 2019, 21:16

Nöjd med PP är man då inte, få se vad som det skruvas på ?https://www.kuriren.nu/sport/forandringar-att-vanta-i-powerplay-nm5226846.aspx
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 11569
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman ons 16 okt 2019, 12:48

Luleå Hockey i media 2019/2020 17548d10
Bild: Petra Älvstrand | Kaptenen Erik Gustafsson får en trea i betyg.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia: ”Det är många som behöver höja sig"


Luleå Hockey ligger på sjunde plats efter tio SHL-omgångar – och är klara för CHL-slutspelet efter fem gruppspelsmatcher. Nu sätter David Olsson Jiglund betyg på alla spelare. "Det är ingen som har varit skitdålig, men det är för få i Luleå Hockey som är nära sitt max, och ska man ha någon chans på titlarna så är det många som behöver höja sig", konstaterar han.


Målvakter:

Joel Lassinantti

Kommentar: Laget hade lite problem i spelet runt den egna kassen i början av säsongen. Men Joel Lassinantti har varit stabil och gett sitt lag chansen att vinna i varje match. Mycket mer än så kan man inte begära av en målvakt. I hans senaste seriematch kom även säsongens första nolla.

Betyg: 3

David Rautio

Kommentar: Har bara fått stå fem matcher. På dessa har det blivit två segrar och tre förluster. Hans räddningsprocent imponerar inte. Men han har precis som vanligt räddat det han kan förväntas rädda. Det var inte heller hans fel att man förlorade mot Malmö, Frölunda och Augsburg.

Betyg: 2Backar

Nils Lundkvist

Kommentar: Spelar med ett helt annat självförtroende än förra säsongen. Har också gjort massor av poäng. Toppar faktiskt Luleå Hockeys interna poängliga just nu. Har dessutom gjort ett bra defensivt jobb.

Betyg: 4

Daniel Sondell

Kommentar: Kan se nonchalant ut ibland och har gjort ett och annat defensivt misstag även denna säsong. Fast de har varit färre än tidigare. Hans speltid i boxplay borde dock begränsas nu då Jesper Sellgren och Erik Gustafsson är tillbaka. Noterbart är att hans speltid i numerära överlägen har halverats jämfört med förra säsongen. Vilket är märkligt då det är i offensiven han har sina främsta kvaliteter.

Betyg: 2

Oscar Engsund

Kommentar: Har en bit kvar upp till den nivå han höll förra säsongen. Men med honom på isen har Luleå Hockey inte släppt in särskilt många mål. Är precis som vanligt också den som tacklas oftast och täcker flest skott.

Betyg: 3

Erik Gustafsson

Kommentar: Har missat en del träningar och matcher av privata skäl. Vilket har märkts. Har inte varit dålig. Det är bara det att han inte har varit lika bra som förra säsongen. Då han var SHL:s tveklöst bästa back. Men det har sett bättre ut i de senaste matcherna.

Betyg: 3

Jesper Sellgren

Kommentar: Har gjort det bra sedan han kom tillbaka. Det trots att han inte längre spelar med Erik Gustafsson. Kolla bara in hans plus/minus-statistik. Efter sina fem första seriematcher är han plus sju. En siffra ingen av hans lagkamrater kan matcha.

Betyg: 3

Fredrik Styrman

Kommentar: Har fått mer speltid än han brukar få eftersom att man i flera matcher gått kort om backar. Har i vanlig ordning hållit det enkelt. Fast i matcherna mot HV71 och Linköping gjorde han något han väldigt sällan brukar göra. Mål. Samtidigt har han ställt till det i egen zon i några gånger. Har missat de fyra senaste matcherna på grund av en hjärnskakning och knäproblem.

Betyg: 2

Pontus Själin

Kommentar: Är den back som har varit inne på flest mål bakåt den här säsongen. Men han gör sällan bort sig. Samtidigt utmärker han sig inte heller särskilt ofta. Jag tycker han borde sluta vara så försiktig och ta för sig mer i närkampsspelet och följa med upp i anfallen oftare.

Betyg: 2

Joonas Jalvanti

Kommentar: Missade de tre första seriematcherna på grund av en hjärnskakning och har fått begränsad med speltid. Men var en av lagets bästa spelare borta mot Belfast Giants då han fick spela 15 minuter. Finländaren var rejäl i försvarsspelet och gick plus tre. Han bidrog också med ett mål och en assist.

Betyg: 2

Forwards:

Jack Connolly

Kommentar: Ser ut att vara på gång efter en trög start. Har i alla fall gjort en del poäng i de senaste matcherna. Hans tekningsstatistik är också fenomenal. I powerplayspelet har han däremot inte imponerat. Över huvud taget. Lossnar det inte för honom snart borde Thomas Berglund överväga att ge någon annan chansen i spelfördelarrollen.

Betyg: 2

Einar Emanuelsson

Kommentar: Försvinner lite för ofta. Hade också klart sämst corsiprocent av alla de ordinarie spelarna fram till och med den senaste seriematchen. Då han var en av lagets bästa spelare och snyggade till sina siffror något. Behöver spela på den nivån oftare för att inte hamna utanför laget när Emil Larsson och Filip Hållander kommer tillbaka efter sina skador.

Betyg: 2

Niklas Olausson

Kommentar: Har känt av sin gamla ryggskada under säsongsinledningen och missat flera matcher. Men när han spelat har Niklas Olausson varit en av lagets bästa spelare. Behöver dock få upp sin tekningsprocent och bli effektivare i powerplayspelet.

Betyg: 3

Robin Kovacs

Kommentar: Spelar med mycket känslor och kan dominera isen vissa byten. Är också en av lagets bästa poänggörare. Fast han är lite ojämn. Precis som tidigare säsonger. Han har dessutom slagit en del slarviga passningar. Jag tänker bland annat på den misslyckade tillbakapassningen som Johannes Salmonsson snappade upp och gjorde mål efter då man mötte Oskarshamn.

Betyg: 3

Austin Farley

Kommentar: Fick försäsongen förstörd av en skada och anslöt sent. Sett till hans fyra-fem första matcher förtjänade han inte heller mer än en etta i betyg. Men amerikanen har gjort några bra matcher här på slutet och visat att det var rätt av Thomas Berglund att ge honom fortsatt förtroende tillsammans med Jack Connolly och Petter Emanuelsson.

Betyg: 2

Jonas Berglund

Kommentar: Skulle egentligen ha spelat som ytterforward den här säsongen. Men Emil Larssons och Filip Hållanders skador har gjort att han fått en hel del centertid. Har haft det lite jobbigt i boxplayspelet och tekningscirklarna. Om det inte vore för det så hade han fått en trea i betyg. För i vissa matcher har han varit en av lagets bästa spelare.

Betyg: 2

Isac Brännström

Kommentar: Har fått hoppa runt en del på grund av skador och inte riktigt hittat sin plats i laget. Det är också han som har varit inne på flest mål bakåt hittills. Fast något fel på arbetsinsatsen har det inte varit. Framspelningen till Nils Lundkvists 2–3-mål borta mot Oskarshamn höll dessutom hög klass.

Betyg: 2

Filip Hållander

Kommentar: Inledde säsongen lovande och gjorde fyra poäng på sina sex första matcher. Kändes också given i Tomas Monténs juniorlandslagstrupp. Då hände det som inte fick hända. Han bröt sin vänstra fot. Väntas tillbaka i slutet av december.

Betyg: 2

Karl Fabricius

Kommentar: Har gjort det bra oavsett om han spelat med Niklas Olausson eller Jonas Berglund. Men laget har inte fått till boxplayspelet än. Och där har veteranen en viktig roll.

Betyg: 2

Petter Emanuelsson

Kommentar: Gör sällan något spektakulärt. Men han jobbar alltid hårt och är faktiskt Luleå Hockeys bästa målskytt. Både i serie- och europaspelet.

Betyg: 3

Noel Gunler

Kommentar: Har förbättrat sitt spel utan puck. Fast än så länge har vi bara fått se glimtar av vad det 17-åriga jättelöftet är kapabel till. Jag tycker han borde släppas lös mer i powerplay. En spelform man som lag har haft det svårt i. För skjuta kan han.

Betyg: 2

Arttu Ilomäki

Kommentar: Tre poäng på tio matcher i seriespelet imponerar inte. Har dessutom tappat puck på farliga ställen vid ett flertal tillfällen. Vilket oftast berott på att han hållit i den lite för länge. Men finländaren har fått spela i en för honom ovan roll som ytterforward i merparten av matcherna. I europaspelet har Thomas Berglund däremot använt honom som center. Där har han också snittat närmare två poäng per match.

Betyg: 3

Juhani Tyrväinen

Kommentar: Det är framför allt för sina tacklingar han har fått rubriker. Fast han är mycket mer än bara en tuffing. Han vinner exempelvis otroligt mycket tekningar åt Luleå Hockey. Han har dessutom bäst corsiprocent i laget. På sistone har det också blivit en del poäng. Har dock inte fått mycket uträttat under sin powerplaytid.

Betyg: 3

Carl Mattsson

Kommentar: Är alltid en av de som jobbar hårdast. Har vid några tillfällen också visat att han har lite lir i sig. Som då han vände ut och in på ett par motståndare hemma mot Linköping. Men han skulle behöva ta för sig ännu mer i spelet med puck.

Betyg: 2

Betygsskalan: 1 = Underkänd, 2 = Godkänd, 3 = Bra, 4 = Mycket bra, 5 = Toppklass.

Fotnot: Emil Larsson har missat samtliga matcher så här långt, och Albin Thyni-Johansson, Victor Edström och Lucas Ramberg har spelat för lite för att kunna betygsättas.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman ons 16 okt 2019, 12:55

Jack Connolly svarade direkt!
Luleå Hockey i media 2019/2020 94b75b10
Bild: Petra Älvstrand / Frilans |
Luleå Hockey säkrade gruppsegern i CHL

Luleå Hockey besegrade Belfast Giants i den sista gruppspelsmatchen. Och kunde därmed säkra gruppsegern i CHL.


Luleå Hockey behövde ta minst två poäng för att säkra gruppsegern före Augsburg. Det gjorde man också, det blev tre poäng hemma mot Belfast Giants.

Efter drygt 16 minuters spel i den första perioden small det till. Jack Connolly fick tid på sig vid målvaktens vänstra tekningscirkel, sett från Luleåhållet. Och med ett välplacerat handledsskott överlistade han Belfasts målvakt Shane Owen och satte 1–0.

I den andra perioden ökade Isac Brännström på ledningen när han vinklade in pucken i mål efter en riktigt fin framspelning från Nils Lundkvist. Backen vågade hålla i pucken, drog sin gubbe och serverade pucken på silverfat till Brännström framför Belfasts kasse.

Jack Connolly var inte nöjd där utan han gjorde även ett andra mål i powerplay som gick till på ett snarlikt sätt som hans första. Arttu Ilomäki spelade pucken till Connolly, som även denna gång stod i samma tekningscirkel och satte dit pucken i mål.

I slutet av den tredje perioden slog Luleå Hockey till på en snabb spelvändning. Noel Gunler blev framspelad av Jesper Sellgren och placerade in 4–0.

FAKTA
Matchfakta
CHL

Luleå Hockey-Belfast Giants 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Målen: 1­–0 (16.12) Jack Connolly (Nils Lundkvist, Petter Emanuelsson) PP, 2–0 (23.18) Isac Brännström (Nils Lundkvist, Noel Gunler), 3–0 (35.35) Jack Connolly (Arttu Ilomäki, Petter Emanuelsson) PP, 4–0 (57.07) Noel Gunler (Jesper Sellgren, Robin Kovacs).

Kent Vikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 17 okt 2019, 08:57

Älska
Luleå Hockey i media 2019/2020 98c5f410
Bild: Jesper Sandberg | Fem Luleå Hockey-spelare beökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen. Karl Fabricius fick se sig slagen i pingis av 13-årige Emil Vesterberg.

Luleåspelare överraskade barnen på sjukhuset

Spelare från Luleå Hockeys herr- och damlag ägnade tid tillsammans med barn på Sunderby sjukhus lekaterapi under onsdagen. "Det är en självklarhet för oss att komma hit. Kanske underlättar vi lite grand i barnens vardag", säger Karl Fabricius.

Det var rundpingis, biljardpel, hockeyspel och pyssel på lekterapin på Sunderby sjukhus när fem spelare från Luleå Hockey var på besök. Mest glädje hos barnen skapade Luleå Hockeys skyttedrottning Michelle Karvinen som tog plats i bollhavet och tog emot barn som kom hoppande ner i havet med bollar.

– Det är fantastiskt kul att vara här. Det är kul att man kan ge barnen här lite glädje. Det är ju inte den roligaste situationen att vara på ett sjukhus. Barnen är här av en anledning och det är kul att se glädjen i ögonen på dem, säger Michelle Karvinen.

Luleå Hockey i media 2019/2020 F1d67f10
Bild: Jesper Sandberg | Michelle Karvinen hade fullt upp i bollhavet på lekterapin på Sunderby Sjukhus. Under bollarna kan ni skymta Zigge Salestedt, 8 år.

Från herrlaget var det Karl Fabricius, David Rautio och Petter Emanuelsson som fanns på plats och från damlaget var det Michelle Karvinen och Nicoline Jensen.

Luleå Hockey i media 2019/2020 Ab9edc10
Bild: Jesper Sandberg | Petter Emanuelsson, David Rautio, Michelle Karvinen, Karl Fabricius och Nicoline Jensen besökte lekterapin på Sunderby sjukhus. I mitten i den övre raden ser vi Ingegerd Sandman och Mats Lindvall, båda är lekterapeuter vid lekterapin.

Luleå Hockey i media 2019/2020 0fff5610
Bild: Jesper Sandberg | Viktor Ihs Wozniak, 6 år, mötte Nicoline Jensen i det klassiska hockeyspelet.

Till vardags är det mycket fokus på hockey för spelarna och ett besök på sjukhuset där sjuka barn befinner sig gör såklart att spelarna sätter perspektiv på saker och ting.

– Absolut, det här är det viktigaste. Man får perspektiv att se de små kämpa på här, de går ju en annan match om man säjer så, säger Karvinen.

Karl Fabricius och Petter Emanuelsson tog plats vid pingisbordet där klassisk rundpingis stod på programmet. Nicole Jensen styrde spakarna i hockeyspelet medan David Rautio gick hårda kamper vid biljardbordet.

Luleå Hockey i media 2019/2020 75a32810
Bild: Jesper Sandberg | David Rautio var en av Luleå Hockey-spelarna som besökte lekterapin på Sunderby sjukhus under onsdagen.

13-årige Emil Vesterberg kan summera dagen med att ha slagit en av sina stora idoler, Karl Fabricius, i pingis.

– Det var en enkel seger. Nu kan jag skryta för kompisarna, säger Emil Vesterberg som berättar att han inte brukar missa många Luleå Hockey-matcher per säsong.

Han fortsätter:

– Jag har kollat på hockey i hela mitt liv så det är mäktigt att träffa dem, det betyder mycket att de kommer hit, säger Emil Vesterberg.

Karl Fabricius har besökt lekterapin ett flertal tillfällen och ser det som en viktig del i livet som förebild.

– Det är riktigt roligt att få göra det här. Vi gör en hel del sponsoruppdrag och åker runt i skolar men att besöka lekterapin är en av höjdpunkterna på året. Man ser att barnen tycker det är kul och det ger ju en omedelbar feedback till en, säger Karl Fabricius.

I samband med att Luleå Hockey-spelarna fanns på plats så passade man även ut på att dela ut en check på 35 000 kronor till lekterapin. Det i samarbete med en huvudsponsor till SHL.

Jesper Sandberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 17 okt 2019, 21:51

Det blir en good friday  Very Happy
Luleå Hockey i media 2019/2020 Ff0a8510
Bild: Petra Älvstrand/frilans | Isac Brännström kramas om efter hans första SHL-mål i Luleåtröjan. Luleå Hockey vann också torsdagens match mot Leksand med 4-3.

Luleå avgjorde sent: "Han vet att jag är där"

Isac Brännström hittade rätt när Luleå Hockey vann mot Leksand. Det var hans första den här säsongen. "Har suttit i huvudet".
Håkan Stridblom21:32 | 2019-10-17
Luleå Hockey med tre förluster på de fem senaste matcherna tog mot Leksand med fem raka förluster hemma i Coop Norrbotten Arena.

Inledningen på matchen blev ganska så tam från bägge lagen och trots ett lågt tempo så hade man ganska svårt att få till ett bra passningsspel.

Efter dryga åtta minuter spelat så drabbades Luleå Hockey av matchens första utvisning. Trots det så var det hemmalaget som tog ledningen i matchen när Juhani Tyrväinen går till anfall tillsammans med Jonas Berglund. Tyrväinen väntar till exakt rätt läge innan han passar Berglund som i sin tur skjuter in 1–0.

Med dryga fyra minuter kvar av perioden kom kvitteringen efter en lång passning av Jonas Ahnelöv så kunde Marek Hrivík kvittera ensam med Joel Lassinantti.

I andra perioden så fortsatte lagen att hålla det märkvärdigt låga tempot, men trots det så kom det två mål på mindre än en minut.

Först var det Einar Emanuelsson som pricksköt in 2–1 i det högra krysset och 57 sekunder senare så tog Leksands Valkvae-Olsen vara på en retur och så var det kvitterat.

Trots den kvitteringen så skulle Luleå återta ledningen igen och nu var Isac Brännström som via sitt första SHL-mål i Luleåtröjan gjorde 3–2.

– Skönt det har nog suttit lite i huvudet, men nu får vi hoppas att det släpper, säger Brännström till Cmore.

I den perioden så var det mycket Luleå Hockey, men skärpan var inte den bästa. Det övertaget bryts då Oscar Engsund visas ut trots övertaget i antal spelare så kom Leksand aldrig till någon direkt farlighet under utvisningen.

Strax efter den utvisningen fick Luleå Hockey chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, men det blev ett ganska så uddlöst powerplay.

Leksand kvitterade cirka 30 sekunder efter att man hade blivit fulltaliga och det var backjätten Jonas Ahnelöv som styrde in 3–3.

Med dryga tre minuter kvar så bjuder Noel Gunler på matchens delikatess. Han får pucken mitt i slottet, men istället för att skjuta hittar han Petter Emanuelsson vid ena stolpen med helt öppet mål.

4–3 var ett faktum.

– Han vet att jag är där och det var en grym passning, säger segerskytten Petter Emanuelsson.

Matchfakta

Luleå Hockey–Leksand 4–3

Målen:1–0 (09:41) Jonas Berglund (Juhani Tyrväinen), 1–1 (15:54) Marek Hrivik (Ahnelöv), 2–1 (22:58) Einar Emanuelsson (Jesper Sellgren, Juhani Tyrväinen), 2–2 (23:55) Thomas Valkvae-Olsen (Ritola, Berg), 3–2 (33:38) Isac Brännström (Arttu Ilomäki), 3–3 (51:24) Jonas Ahnelöv (Ritola, Zackrisson), 4–3 (56:36) Petter Emanuelsson (Noel Gunler, Jack Connolly).

Skott 33-22 (6-9, 12-8, 15-5)

Publik 4780

Håkan Stridblom norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Rikky lör 19 okt 2019, 08:18

Centerns nya skada: "Ett köttsår på benet"
Ishockey Nu visar det sig att det inte är den efterhängsna ryggskadan som håller borta Niklas Olausson från spel.

Niklas Olausson har varit in och ut i Luleå Hockeys matchtrupp under säsongsinledningen. Han har missat de tre senaste matcherna och nu visar det sig att det inte bara är ryggen som har varit problemet för Olausson.

– Nu är det inte hans tidigare skada som håller honom borta utan Olausson gjorde sig illa på en träning utanför isen där han fick ett köttsår på benet och infektionsrisken gör att han inte kan vara med, säger Stefan "Skuggan" Nilsson, GM i Luleå Hockey.

"Skuggan" fortsätter:

– Det är inget allvarligare än så. Det blev ett rejält jack som han fick sy och det måste få läka, säger Nilsson.

Så ryggen är okej nu?

– Den tidigare skadan känns mycket, mycket bättre och är inget problem för honom, säger Nilsson.

Är det från dag till dag eller?

– Ja, lite så är det men det är inte långt borta, sedan om det är lördag eller tisdag, det får vi se. Men det är inte långvarigt i alla fall, säger Stefan Nilsson.

Niklas Olausson har spelat sex matcher i SHL så här långt där han stått för sex poäng. Nu återstår det att se när han kan vara tillbaka på isen.
Rikky
Rikky

Antal inlägg : 1944
Join date : 12-01-22
Age : 58
Ort : Lule

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Wolfhunter lör 19 okt 2019, 10:10

Stort tack @Rikky och @Jokerman Very Happy

Wolfhunter

Antal inlägg : 1124
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 18:34

Vilken weekend! Very Happy
Luleå Hockey i media 2019/2020 4ffa5410
Bild: Tommy Pedersen/TT | Nils Lundkvist slog till i spel i numerärt överläge. Målet betydde ledning med 1–0 i matchen mot Färjestad.
Tung bortaskalp av Luleå Hockey

Luleå Hockey bröt Färjestads segersvit och tog med sig alla tre poängen i lördagens bortamatch i Karlstad. Luleås segersiffror skrevs till 3–2 där samtliga mål tillkom i den andra perioden.

Luleå Hockey tog tag i taktpinnen i den första perioden borta mot Färjestad. Ett Färjestad som kom från fem raka segrar inför mötet med Luleå Hockey.

Första perioden blev dock mållös, trots två bra målchanser av Luleås Petter Emanuelsson. Även Austin Farley och Arttu Ilomäki var nära att överlista Arvid Holm i Färjestads kasse.  

– Första tio minuterna sätter vi bra press på dem. Jag borde ha gjort mål på någon av chanserna, jag kan göra det bättre där, sade Petter Emanuelsson till Cmore i den första periodpausen.


I andra perioden kom dock målproduktionen igång och det med besked.

I spel fem mot fyra kunde backen Nils Lundkvist forcera in pucken på en retur. I bytet innan prickade Juhani Tyrväinen stolpen. Strax därefter kvitterade hemmalaget genom Carl Jakobsson.

Luleå återtog ledningen genom Isac Brännström, som gjorde mål för tredje matchen i rad. Men kort därefter kunde hemmalaget kvittera igen när Daniel Viksten kunde peta in pucken från nära håll, liggande framför Luleås mål.

Sjutton sekunder senare var det dags för Luleåjubel igen. Austin Farley höll sig framme och kunde fri på den bortre stolpen trycka in pucken.


Luleåledning med 3–2 inför den tredje perioden. En ledning som höll sig matchen ut och därmed tog Luleå sin andra raka seger i SHL.

Fler och fylligare texter kommer under kvällen.

Matchfakta:

Färjestad-Luleå Hockey 2–3 (0–0,2–3,0–0)

Målen: 0–1 (22.51) (PP) Nils Lundkvist (Isac Brännström, Robin Kovacs), 1–1 (29.52) Carl Jakobsson (Johan Ryno, Daniel Viksten), 1–2 (32,26) Isac Brännström (Arttu Ilomäki), 2–2 (36.14) Daniel Viksten (Jonathon Blum), 2–3 (16.31) Austin Farley (Jack Connolly, Oscar Engsund).


Skott: 26-29 (7-10,10-13,9-6)          
Utv, FBK: 2x2 LHF: 1x2                
Domare: Pehr Claesson,Morgan Johansson

Publik: 6 432  

Jesper Sandberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 18:51

Luleå Hockey i media 2019/2020 0df7ff10
Bild: Tommy Pedersen/TT | Luleå firar med en tillresta klacken nere i Karlstad.

Här är Johan Weichselbrauns snabba tankar efter matchen Färjestad BK–Luleå Hockey:


En riktig lagseger

Att plocka ut Luleås tre bästa spelare den här matchen var riktigt knepigt. För det här var en riktig lagseger där varje kugge i maskineriet gjorde sitt jobb. Från en trygg sista utpost i Joel Lassinantti via stabila och placeringssäkra backar till hårt jobbade forwardslinor. I så gott som varenda byte var det enheten Luleå som spelade tillsammans. Laget börjar ta form.

Superstark defensiv

Luleå ställdes mot seriens målgladaste lag Färjestad. Värmlänningarna var dessutom i riktigt bra form med fem raka segrar och ett målsnitt framåt på 6,5 mål per match under sin segersvit. Dessutom med en förstakedja som tillsammans gjort 40 poäng på elva matcher. Men mot Luleås försvarspel blev förstakedjan poänglösa och fick endast iväg tre skott mot mål. Luleå checkade hårt i mittzon och Färjestad hade ofta stora problem att ens få pucken över offensiv blålinje. Kan LHF bygga vidare på det här ser det mycket lovande ut framöver.

Formtopp inför derbyt

Den här veckan har varit ett lyft för Luleå Hockey med tre segrar på lika många matcher. På tisdag åker man ner till Skellefteå med självförtroendet i topp. Vilken match det blir!

Topp tre i Luleå Hockey:

1. Erik Gustafsson

Börjar hitta tillbaka till fjolårsformen då han var en av SHL:s absolut främsta backar. Befann sig nästan alltid på rätt plats på isen och fick mängder med istid, totalt 25.08.

2. Petter Emanuelsson

Hela förstakedjan var briljant och skapade offensiva lägen i nästan varje byte. Petter Emanuelsson hade flest byten bland forwards och var otroligt aktiv. Sex skott mot mål i matchen.

3. Isac Brännström

Det har varit en riktigt bra vecka för 21-åringen från Småland. Mot Färjestad blev nyförvärvet återigen målskytt och assisterade även till Nils Lundkvists mål.

Luleå Hockey i media 2019/2020 Ed942810
Bild: Tommy Pedersen/TT | Nils Lundkvist gjorde Luleå Hockeys första mål i segermatchen mot Färjestad.

Johan Weichselbraun
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 20:02

Luleå Hockey i media 2019/2020 A5454110
Bild: Tommy Pedersen/TT |
Luleåtränaren: "Vi gör vår bästa bortamatch hittills"

Efter åtta raka grundserieförluster i Karlstad vann äntligen Luleå Hockey. ”Vi gör vår bästa bortamatch hittills”, menar assisterande tränaren Henrik Stridh efter 3–2.

Det blev en lyckosam vecka med tre vinster på lika många matcher för Luleå Hockey. Men frågan är om inte bortaskalpen i Karlstad smäller högst.

För det har genom åren varit riktigt tufft att få med sig poäng från ”kaffeburken” Löfbergs Arena. Luleå kom till Värmland med åtta raka bortaförluster mot Färjestad. Den senaste vinsten daterades så långt bak i tiden som till mars 2016.

Men den 19 oktober 2019 kom äntligen segern efter en mycket stark insats.

Luleå kom ut hårt i matchen och fick direkt grepp om händelserna. Trots det slutade första perioden mållös.

Istället hände allting i mittperioden.

Nils Lundkvist befäste sin ledning i den interna poängligan när han gav Luleå ledningen i powerplay.

När Färjestad kvitterade kom Luleås replik omgående.


2–1 kom 2.34 efter FBK:s kvittering genom Isac Brännström.

Och Austin Farleys matchavgörande 3–2 kom endast sjutton sekunder efter FBK:s kvittering till 2–2.

Snacka om psykologiskt viktiga mål.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match här i Karlstad naturligtvis och att vi mötte det målgladaste laget. Jag tycker att vi gör vår bästa bortamatch hittills, säger assisterande tränaren Henrik Stridh och fortsätter:

– Vi får en bra start på matchen, får ner mycket puckar och checkar fast Färjestad.

Luleå hade ledningen med 3–2 inför slutperioden och den över 6000 man stora publiken förväntade sig en rejäl anstormning från hemmafavoriterna. Men Luleå imponerade genom att kontrollera matchen och hålla anfallsglada FBK långt ifrån den egna kassen. När väl hemmalaget fick iväg avslut så glänste Joel Lassinantti i målet.

– Jag tycker faktiskt att vi stänger matchen bra i den tredje perioden och åker härifrån rättvist med tre poäng.

Förra säsongen var Luleå ligans bästa bortalag, men man har kämpat lite på bortais denna säsongen. Segern mot Färjestad var lagets blott andra bortaseger på sex matcher.

Tycker du att ni hittat tillbaka tills spelet som ni hade förra säsongen?

– Ja, just idag, här och nu, har vi det. Nu börjar de likna någonting, men det här är bara en match och vi får nog göra ett par till bra matcher innan jag kan säga det, menar Henrik Stridh.

Närmast för Luleå Hockey väntar ett hett bortaderby mot rivalerna Skellefteå AIK på tisdag kväll.

Johan Weichselbraun
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 20:05

Luleå Hockey i media 2019/2020 829f7010
Bild: Tommy Pedersen/TT | Austin Farley hade nära till skratt efter att han avgjort bortamatchen mot Färjestad.

Inför derbyt:

”Våra fans är Sveriges bästa"

Austin Farley blev matchhjälte för sitt Luleå Hockey. Och han längtar redan till tisdag.

Det finns viktiga mål – och det finns helt matchavgörande mål.  

Austin Farleys 3–2 var det senare. Det kom nämligen bara sjutton sekunder efter Färjestads kvittering och blev även till slut det som skiljde lagen åt.

– Vi pratade om att nästa byte är alltid det största bytet, speciellt efter ett mål, vare sig det är vi som gör mål eller motståndarna. Det är det som bestämmer momentum i matchen, säger amerikanen efter sitt andra mål för säsongen.

Austin Farleys kedjeenhet med Petter Emanuelsson och Jack Connolly var vassa denna lördag. Man skapade lägen framåt i byte efter byte och trion tycks hitta varandra i sömnen. Med nio skott mot mål mellan sig och dessutom ett mål framåt överglänste man Färjestads hajpade förstakedja med råge.

– Vi spelade inte mycket i försvarszon idag och det är det vi vill. Vi känner varandra bra sedan förra säsongen och vi använder varandra bra. Vi är en kedja som ska åka skridskor och idag stämde det.

Luleå har av hävd haft mycket svårt i just Karlstad och kom till Värmland med åtta raka förluster på kontot. Den senaste vinsten var så långt tillbaks i tiden som 23 mars 2016. Men efter tre friska poäng är den förlustsviten historia.

– Det är en svår byggnad att komma till. Vi ville etablera vår forecheck och få momentum direkt. Jag tycker också att vi gjorde det efter en riktigt bra förstaperiod.  

På tisdag väntar säsongens första derby när LHF åker till Skellefteå. Efter tre raka vinster är självförtroendet på topp i laget.

– På tisdag kommer det att komma många supportrar för att stötta oss. Våra fans är Sveriges bästa och vi får kraft av deras energi. Det vill vi ge tillbaka till dem på tisdag.

Johan Weichselbraun
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 20:09

Succéveckan: "Skjuter först och tänker sen"

Efter tio mållösa SHL-matcher lossnade det rejält för Isac Brännström den här veckan.

Vilken vecka det har varit för Luleå Hockeys nyförvärv Isac Brännström.

Mål i tisdagens CHL-match mot Belfast.

Första SHL-målet för Luleå hemma mot Leksand i torsdags.

Och ett mål och assist i den tunga bortavinsten mot Färjestad.

– Vad ska man säga? Det har framförallt varit en väldigt rolig vecka. Vi har vunnit tre av tre matcher och framförallt spelat väldigt bra hockey. Även skönt för egen del att få göra lite mål igen, säger Isac Brännström.

– Vi har gjort det bra den här veckan. Vi har börjat med defensiven, men också fått offensiven att stämma. För egen del är det skönt att det lossnat. Nu skjuter jag först och tänker sen. Då trillar puckarna in också.

Mot Färjestad kom 21-åringens mål i den andra perioden och betydde 2–1 för Luleå. Efter en fin passning från kedjekompisen Arttu Ilomäki drog han till från nära håll.

– Det är sällan jag skjuter ett skott från cirkelkant som går in. Jag brukar stå där framme. Hoppas det blir fler sådana mål.

Att de två nyförvärven Isac Brännström och Arttu Ilomäki hittat en kemi tillsammans syns ute på isen.

– Det tycker jag. Vi spelar bra ihop och hittar varandra bra. Även när (Jonas) Berglund är med i vår kedja eller Noel (Gunler) spelar med oss känns det bra.

Du är ny i LHF den här säsongen. Hur trivs du uppe i Luleå?

– Jag trivs jättebra. Alla är väldigt trevliga i laget och inbjudande. Hittills har det varit en jättebra tid.

Börjar du vänja dig vid resandet också?

– Det är bara att finna sig i det. Jag brukar försöka sova lite och lyssna lite på podcast. Man får fördriva tiden bara, säger Isac Brännström och skrattar.

Johan Weichselbraun
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 19 okt 2019, 20:23

Luleå Hockey i media 2019/2020 B546a410
Bild: Tommy Pedersen/TT |

Luleås lagkapten: "En fruktansvärt skön känsla"

Bättre och bättre dag för dag. ”Kanske den bästa känslan hittills för säsongen”, menar Erik Gustafsson.

Det var framförallt en lagseger när Luleå Hockey tog tre poäng i Värmland, men det var mycket glädjande att se lagkaptenen Erik Gustafsson tillbaka i gammalt gott slag.

Luleås nummer 29 var dominant ute på isen, fick mängder med istid och en av de spelare som ledde laget till en rättvis seger.

— Väldigt skönt för egen del att prestera. Det kändes tryggare, lugnare och läste av spelet bättre. En fruktansvärt skön känsla just nu. För mig känns det jätteskönt nu.

Kapten Gustafsson hade överlägset mest istid av samtliga utespelare på isen. Det blev 25 minuter och åtta sekunder totalt. Och han är riktigt glad över både prestation och vinst.

— Det var mycket som föll på plats idag. Det har varit upp och ner egentligen hela säsongen och bortaspelet har inte stämt överhuvudtaget. Nu gäller det att hitta en väg att hålla i det här. För det är så här vi vill spela, säger Erik Gustafsson.

LHF imponerade både med en frejdig offensiv, men kanske främst genom en hård forecheck från första gubbe till sista. Dessutom var man tuffa på egen blålinje och stoppade ofta Färjestads offensiv från att komma in i anfallszon. Dessutom stängde man skottvägar mot egen kasse.

— När man möter seriens bästa offensiva lag vet man att man får spendera tid i egen zon. Men då ligger vi tajt, tydlighet på först gubbe och vi hjälper varandra. Idag var alla påslagna och beredda att lägga ner det hårda jobbet.

— Vi har snackat ganska mycket om att inte ge upp egen blå för enkelt. Som back kände man att man hade understöd och hade råd att sätta press. Då blir det svårt för dem att komma in med pucken, säger Erik Gustafsson efter segern med 3–2 i Karlstad.

Johan Weichselbraun
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Wolfhunter sön 20 okt 2019, 09:06

Sjukt mkt trevlig läsning till kaffet en söndag som denna Very Happy
Tack @Jokerman!

Wolfhunter

Antal inlägg : 1124
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman sön 20 okt 2019, 20:40

Luleå Hockey i media 2019/2020 517ee910
Bild: Pär Bäckström | Det blir fortsatt spel i Luleå Hockey för Oscar Engsund.

Avslöjar: Stjärnan har förlängt

Han har utvecklats till en landslagsspelare under sin tid i klubben. Nu har Oscar Engsund – enligt Sportens uppgifter – skrivit på ett nytt kontrakt med Luleå Hockey.

När den hårdtacklande backen för några veckor sedan besökte vår podcast Ett stenkast från Delfinen medgav han att tanken på att någon gång flytta hem till Oskarshamn och spela tillsammans med tvillingbrorsan Filiph Engsund lockade.

Du har ett utgående kontrakt, om Oskarshamn håller sig kvar, och erbjuder ditt ett kontrakt inför nästa säsong – kan du tacka nej då?

– Jag trivs jättebra här uppe, svarade han då.

Han berättade också att han känner en stor tacksamhet gentemot Luleå Hockey – som gav honom chansen under en tid då många hade stämplat honom som en buse – och han hade blivit petad av sin dåvarande tränare Roger Rönnberg.

– Jag har haft en bra utveckling sedan jag kom hit, gjort mig av med busstämpeln, och blivit mer av en tvåvägsback. Och jag gillar tränarna, organisationen, de andra spelarna och allt annat runt omkring.

– Så det blir ett tufft val om det kommer till det, tillade han sedan.

Men nu har han alltså bestämt sig för att stanna i Luleå Hockey.

Oscar Engsund gjorde 16 poäng på 52 matcher förra säsongen. Han tacklades dessutom flest gånger (113 gånger) av alla spelare SHL. Men han utmärkte sig även på andra sätt. Ingen i Luleå Hockey blockerade nämligen fler skott än honom (56). Med sina +17 var han också lagets näst bästa plus/minus-spelare efter Petter Emanuelsson.

Vi har varit i kontakt med Luleå Hockeys sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson men han har avböjt att kommentera Sportens uppgifter.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Pajala mån 21 okt 2019, 20:01

tre år till Very Happy
Pajala
Pajala

Antal inlägg : 16329
Join date : 12-09-21
Ort : Positiva Pajala

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tis 22 okt 2019, 22:38

Luleå Hockey i media 2019/2020 29b9d110
Bild: Bildbyrån/Montage | Simon Jakobsson hyllar Luleåkaptenen Erik Gustafsson.
Jakobsson: "Han var oförskämt bra"

Se upp alla Luleå Hockeys konkurrenter i SHL. Erik Gustafsson är tillbaka på allvar och Luleå Hockey har börjat varva upp sin lagmaskin.

Han har, av förklarliga skäl, inte gått att känna igen under säsongsupptakten.

Men redan i lördags mot Färjestad började han visa sina rätta takter igen. Och i tisdagens match var han så där oförskämt bra som han var under fjolåret.

Skridskoåkningen, förstapasset, uppåkningarna, snurrvändningarna, försvarsspelet. Ja, allt höll ”Erik Gustafsson säsongen 2018/2019-klass”. Luleåkaptenen visade varför han tilldelades Salming Trophy som SHL:s bästa back i fjol. Håller han den här nivån resterande delen av serien så är priset hans igen för andra året i rad.

Så ni hans backhandpass till Juhani Tyrväinen i den andra perioden? Oj, oj, oj. Han får ett svårt uppspelspass att se så enkelt ut. Gustafsson har något få andra backar i SHL besitter – han har alla verktyg som behövs i verktygslådan.

Att han sedan har en backkollega med ett fantastiskt självförtroende gör inte saken sämre. Nils Lundkvist i backpar med kapten Gustafsson kan mycket väl vara seriens bästa försvarsduo när serien summeras i vinter.

Och tillsammans med Jesper Sellgren kan jag inte nämna någon SHL-konkurrent med en spetsigare och bättre backtrio.

I och med derbysegern klev Luleå Hockey på tredje plats i SHL-tabellen. Jag kallar det inte Erik Gustafsson-effekten redan nu.

Men bibehåller kaptenen bara denna nivå är jag övertygad om att Luleå förblir ett topplag. Då kan vi på allvar snacka om Erik Gustafsson-effekten. Nummer 29 är så pass bra och han har även den sällsynta förmågan att göra sina lagkamrater bättre.

Simon Jakobsson norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tis 22 okt 2019, 22:45

Luleå Hockey i media 2019/2020 28781b10
Bild: David Olsson-Jiglund | Petter Emanuelsson visade vägen med de två första målen.

Olsson Jiglund: "Har sett bättre ut efter de taktiska justeringarna"

Luleå Hockey vann tisdagens derby mot Skellefteå AIK med 2–3. Här är David Olsson Jiglunds tankar direkt efter matchen.

Tre tankar:

1. Förändringarna hjälpte

Luleå Hockeys tidigare så omständliga och idéfattiga powerplay har sett bättre ut efter de taktiska justeringar som Thomas Berglund i början av förra veckan. I tisdagens match blev det två powerplaymål.

2. Pinsamt

Vad har hänt med Northpower? Kvällens insats var direkt pinsam.

3. På gång

Thomas Berglunds lag svarade återigen för en stark insats och är efter segern i Skellefteå trea i tabellen. Var det här vändningen?

Topp tre:

1. Petter Emanuelsson

Kommentar: Fortsätter att spela bra och var involverad i mycket av det Luleå skapade framåt. Hade utöver sina två mål en styrning i ribban och ett skott i stolpen.

2. Erik Gustafsson

Kommentar: Har haft en jobbig säsongsinledning och sett frustrerad ut. Men nu börjar Erik Gustafsson se ut som den spelare vi lärde känna förra säsongen.

3. Arttu Ilomäki

Kommentar: Vilken skillnad det blev när Thomas Berglund började använda Arttu Ilomäki på den position han är van vid att spela på. Finländaren ser mycket bekvämare ut än tidigare och skapar massor av chanser.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av rasbiologen tis 22 okt 2019, 22:49

Pudas sågar Luleåfansen: "Pinsamt"

ISHOCKEY Luleåfans sjöng ut Northpower under tisdagens derby i Skellefteå Kraft Arena. Men efter matchen fick Luleåsupportrarna kritik.

Det för en ramsa som var riktad mot den långtidsskadade veteranen Jimmie Ericsson, som fick sin ena hälsena avskuren under ett derby i slutet av förra säsongen.

– Alla hoppar utom Jimmie Ericsson, sjöng Luleåsupportrarna vid ett flertal tillfällen under matchen.

Efter matchen sågades man.

– Jag tycker det är pinsamt, säger Skellefteås backstjärna Jonathan Pudas och fortsätter:

– Det är så jävla onödigt att håna en spelare som har fått en hälsena avskuren och krigar för att ta sig tillbaka
rasbiologen
rasbiologen

Antal inlägg : 1324
Join date : 12-09-13
Age : 34
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av rasbiologen tis 22 okt 2019, 22:50

Det var först när jag läste det som det klickade för mig.
rasbiologen
rasbiologen

Antal inlägg : 1324
Join date : 12-09-13
Age : 34
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tis 22 okt 2019, 22:58

KLuleå Hockey i media 2019/2020 F5035c10
FOTO: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN.  

KUNG KOVÁCS!

Sköna derbysegern: Kovács avgjorde sent.

Robin Kovács gjorde det avgörande målet för Luleå Hockey sent i den tredje perioden. Precis innan hade Skellefteå fått ett mål bortdömt, som skulle givit västerbottningarna ett gyllene läge inför avslutningen.

Den förre Skellefteåforwarden Petter Emanuelsson gjorde bortalagets, och matchens, första mål i mitten av den första perioden.

När Erik Gustafsson avlossade ett skott från blålinjen i powerplay, som målvakten Gustaf Lindvall släppte retur på, då högg Emanuelsson till och kunde enkelt raka in pucken i öppet mål.

Detta efter att laget höll bra koll på Skellefteå i inledningen och inte tillät laget att komma in på insidan, och skapa de farligare målchanserna.

I samma spelform, som Luleå har haft svårt att få utdelning i inledningen, kom även andra målet. Samme Emanuelsson serverades mitt i slottet av Juhani Tyrväinen.

Forwarden skickade pucken högt bakom Oskar Östlund, som byttes in i andra perioden, efter att Gustaf Lindvall blev tvungen att bryta matchen när han fick ett skott i masken.

Då hade Luleå bra kontroll på Skellefteå och skapade de farligare målchanserna.

Tom Pyatt reducerade matchen strax efteråt, när han vallade pucken via Pontus Själin, och Luleå gick till pausvila med en 2–1-ledning.

Precis som Luleås mål, kom det i spel med en man fler för Skellefteå.

Joakim Lindström utjämnade matchen i den tredje perioden, efter ett slarvigt försvarsspel från bortalaget.

Luleå lyckades inte rensa pucken ur zon. Sedan tappade norrbottningarna Lindström bakom ryggen, som hittade luckan bakom Lassinantti.

Joakim Lindström gjorde även 3–2 till Skellefteå med sju minuter kvar av matchen, trodde alla, när han sparkade in en retur från Luleåmålvakten.

Målet dömdes däremot bort för spark.

Skellefteå behöll trycket i Luleåzonen, och ett ledningsmål för västerbottningarna hängde i luften.

Istället lyckades Luleå, efter att ha varit totalt utspelade i den tredje perioden göra 2–3.

Robin Kovács blev helt fri, efter ett slarvigt uppspel från Skellefteå, och placerade pucken mellan benen på Östlund.

Målet blev matchavgörande när Skellefteås avslutande forcering blev utan resultat, även när laget plockade ut målvakten i slutet av perioden och fick ett powerplay med minuten kvar.

Detta efter att Daniel Sondell visades ut för puck out.

Trots spel i sex mot fyra för hemmalaget Skellefteå uteblev utdelningen, och Luleå vann derbyt med 3–2.

FAKTA

Skellefteå–Luleå 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (14.14) Petter Emanuelson (Erik Gustafsson, Arttu Ilomäki) spel fem mot fyra. Andra perioden: 0–2 (13.38) Petter Emanuelsson (Juhani Tyrväinen, Arttu Ilomäki) spel fem mot fyra, 1–2 (16.40) Tom Pyatt (Oscar Möller, Niclas Burström) spel fem mot fyra. Tredje perioden: 2–2 (8.44) Joakim Lundström (Tom Pyatt), 2–3 (13.13) Robin Kovacs (Daniel Sondell).

Skott: 35–31 (11–12, 12–15, 12–4). Utv, Skellefteå: 4x2. Luleå: 3x2. Publik: 5 801.

Victor Tjärnberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman ons 23 okt 2019, 05:42

Luleå Hockey i media 2019/2020 82614710
Bild: Bildbyrån | Robin Kovacs matchhjälte.

Fansens kelgris lättad: "Otroligt skönt"

Han gjorde fyra poäng på sina tre första matcher. Men efter det har det gått trögt för Robin Kovacs – som skjutit och skjutit, men inte gjort ett enda mål – förrän i tisdagens derby mot Skellefteå AIK. "Det var otroligt skönt att se pucken gå in", säger han efter 2–3-segern.

Luleå var det bättre laget i de två första perioderna, men tappade allt i den tredje perioden, och var illa ute efter Joakim Lindströms kvitteringsmål.

Men med sju minuter kvar att spela åkte Robin Kovacs ifrån Filip Berglund och avgjorde matchen.

– Jag var för snabb för honom, säger han med ett flin och tillägger:

– Det var otroligt skönt att se pucken gå in.

Han har skjutit betydligt mer än vad han gjorde under sina två första säsonger i klubben – men hade nio mållösa seriematcher i rad bakom sig inför tisdagens derby.

Mot Skellefteå hade Luleåfansens kelgris fem skott på mål.

– Att skjuta mer var något jag tänkte mycket på inför den här säsongen, säger Robin Kovacs och fortsätter:

– Och jag har varit nära att göra mål många gånger. Tyvärr har jag haft lite stolpe ut tidigare. Fast jag är nöjd med mitt spel.

Efteråt hyllades han av de tillresta Luleåsupportrarna.

– De gav oss mycket energi i kväll och det är kul att vi får med oss tre poäng härifrån, säger han med ett leende och tillägger:

– Speciellt med tanke på hur det såg ut i den tredje perioden.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman ons 23 okt 2019, 05:48

Luleå Hockey i media 2019/2020 F726e110
Bild: Erland Segerstedt/TT | Joel Lassinantti som vanligt stabil mellan Luleås stolpar. Här avväpnar han Jesper Frödén.

Luleå vinner – och firar med Carola

Han har vunnit två SM-guld med Skellefteå AIK. Nu sänkte han sitt gamla lag med två mål.

”En av de skönaste matcherna att vinna” säger Petter Emanuelsson – och hans Luleå Hockey firar 3–2-segern med musik av Carola.

28-årige Petter Emanuelsson föddes i Kiruna men flyttade till Skellefteå som junior för att gå hockeygymnasiet. Innan hans karriär fick ordentlig fart blev det en säsong i ettan – med Piteå Hockey.

Sedan kom två SM-guld med Skellefteå AIK 2013 och 2014. Därefter två år i AHL i USA innan Petter flyttade hem till länet och Luleå.

Nu var han tillbaka i sin gamla hemmaarena:
– Det är kanske inte lika speciellt längre att komma tillbaka eftersom vi har hunnit möta Skellefteå flera gånger. Däremot är det alltid speciellt med derbymatcherna med alla känslor och nerver.

Han kommer ut ur omklädningsrummet minuterna efter segern. Där inne spelas musik av Carola på högsta volym.

Oväntad segermusik?

– Haha, ja vi började med det ifjol och så har det hängt med även i år. Jag vet faktiskt inte vem som drog igång det, säger han med ett stort leende.

Men Carola ger bara positiva vibbar.

– Ja, man hör ju inte henne så ofta så jag förknippar den musiken med våra segrar, det känns förstås riktigt bra.

Petter Emanuelsson bäddade rejält för Luleås seger. Han gjorde 1–0 efter 14.14 i första perioden och 2–0 efter 13.38 i andra – båda i powerplay.

– Det kändes förstås riktigt bra, innan dess hade jag faktiskt en puck i stolpen, den träffade först min hjälm.

Luleå hade ett bra grepp om matchen men i slutet av andra reducerade Tom Pyatt med ett skott som styrdes in via en liggande motståndare, även det i powerplay.

8.45 in i tredje perioden kvitterade Joakim Lindström för Skellefteå – och efter tolv minuter låg 3–2-pucken bakom Joel Lassinantti i Luleås mål.

Men videogranskningen visade att Linus Lindström styrde in pucken med skridskon. Inte helt givet att målet skulle dömas bort, men domarna tog det beslutet.

Matchen avgjordes efter 13.14 då Robin Kovacs satte ett friläge, pucken iskallt mellan benen på Oskar Östlund som hoppade in istället för Gustaf Lindvall som skadades efter halva matchen.


– Otroligt skönt och roligt att få vinna idag, säger Kovacs.

– Det var fullsatt och en riktigt bra stämning ikväll, vi har fantastiska fans som stöttar oss.

5801 åskådare var på plats. Nästa derby, det andra av totalt fyra i vinterns SHL, spelas tisdag 17 december i Coop Arena, Luleå.

Micke Lindgren Piteå-Tidningen   (PT).
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Wolfhunter ons 23 okt 2019, 06:10

Tack för go morgonläsning Very Happy

Wolfhunter

Antal inlägg : 1124
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Donowitz ons 23 okt 2019, 15:35

Luleå är 6:a i landet avseende sponsor- och företagsintäkter enligt sajten Sport&Affärer.
https://www.hockeysverige.se/2019/10/18/shl-slar-fotbollsallsvenskan-pa-fingrarna-drar-in-storre-sponsorintakter

Donowitz

Antal inlägg : 3800
Join date : 14-01-18
Ort : Stockholm

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av hokkzorz tor 24 okt 2019, 08:41


hokkzorz

Antal inlägg : 1697
Join date : 12-01-27
Ort : Sundsvall

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jonken tor 24 okt 2019, 09:52

Det här vore också roligt och få ta del av:
AF Fansenkät
Jonken
Jonken

Antal inlägg : 6174
Join date : 12-02-19
Ort : Northbottom

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Rikky tor 24 okt 2019, 11:02

Jonken skrev:Det här vore också roligt och få ta del av:
AF Fansenkät
Fanns att läsa (en del av artikeln) här. Roligt att läsa, åsikterna var iofs ganska likartade men det förvånar inte.
https://blaranderna.se/artikel/35368/FANSENKAT%3A-%22SHL%3As-mest-korkade-spelare-utan-tvekan-clown%22
Rikky
Rikky

Antal inlägg : 1944
Join date : 12-01-22
Age : 58
Ort : Lule

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 24 okt 2019, 22:17

Rikky skrev:
Jonken skrev:Det här vore också roligt och få ta del av:
AF Fansenkät
Fanns att läsa (en del av artikeln) här. Roligt att läsa, åsikterna var iofs ganska likartade men det förvånar inte.
https://blaranderna.se/artikel/35368/FANSENKAT%3A-%22SHL%3As-mest-korkade-spelare-utan-tvekan-clown%22
Vilka namn andra supporterföreningar har: Leksand Stars, Goa gubbar, North Power, North Bank Supporters, Wolfpack, 14-3 Örebro, Lakers Lakejer, Redhawks -, Blue Front-, och Brynäs Support. Med såna namn är man inte särskilt engagerad känns det som.

Järnkaminerna är något helt annat, ett bra namn, nästan i klass med Lulefans.

Gillar verkligen vår ordförande Tobias Wahlroos som även gjort fantastiska tifon. Passion kallas det.

Älska

Tycker uppriktigt sagt synd om ALLA som måste lyssna på plastklapporna, jävla vidrigt ljud och sen går det ju inte lyssna på radiosporten heller  Mad

Leksand ska ha vita tröjor hemma, DIF och Brynäs skulle också kunna vara vita hemma.

Vi ska alltid ha vitt när vi möter röde Rogers lag på bortaplan cheers
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Tony Moore tor 24 okt 2019, 22:47

LuleåFans, det är namnet på LHFs supporterförening.
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 6266
Join date : 12-01-21
Age : 63
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 25 okt 2019, 11:43

Luleå Hockey i media 2019/2020 9ae20210
Petter Emanuelsson gjorde två mål senast i derbyt mot Skellefteå och gick upp i topp i den interna poängligan i Luleå Hockey. Kirunasonen har nu gjort sex mål och två assist, varav fyra av målen har kommit i spel i numerärt överläge.

Under lördagen tar Luleå Hockey emot Malmö på hemmais.

Svårt att ladda om efter derbysegern?

– Det är tätt med matcher nu och det gäller att direkt få fokus på nästa match, så det är inga problem att ladda om och det ska bli kul med hemmamatch igen, säger Emanuelsson.

I de två senaste segermatcherna mot Färjestad och Skellefteå har Luleå imponerat spelmässigt.  

Självförtroendet i laget måste vara på topp?

– Vi går i en positiv riktning och blir bättre och bättre varje match. Vi kommer nu från två riktigt bra matcher och tre vinster. Det känns bra och vi har något att bygga vidare på, säger Emanuelsson.

Kan du förklara din målform?

– Det är svårt att svara på. Det är alltid kul att göra mål och pucken har studsat min väg de senaste matcherna. Det är jätteskönt att göra mål men även fast man vill göra mål så är det viktigaste att laget vinner, säger Emanuelsson.

Emanuelsson gjorde alltså de två inledande målen i derbyt mot Skellefteå och han var även nära att göra ett tredje mål där han höll på att nicka in en balja.

– Ja exakt, jag försökte korsa skottlinjen och fick pucken i huvudet. Det var synd att den inte gick in, säger Emanuelsson som fick se sin nickskarv träffa insidan av stolpen.

Nu väntar Malmö. I den fjärde omgången av SHL förlorade Luleå med klara 4–1 p bortais i Malmö. En match där Luleå gjorde en av sina sämsta insatser under årets säsong och där spelarna inte klarade av att spela efter spelsystemet.

– Exakt, vi har revansch att utkräva. Vi ska spela efter spelsystemet till hundra procent, det är vad det handlar om, säger Emanuelsson.

Vad blir nyckeln mot Malmö?

– Det blir starten på matchen. Det gäller att komma ut direkt och fokusera på vår egen prestation och inte fokusera på dem, då får vi även publiken med oss, säger Petter Emanuelsson.

Jesper Sandberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 25 okt 2019, 17:15

Luleå Hockey i media 2019/2020 35ac8d10
Bild: Bildmontage | Henrik Stridh: ”Den sämsta matchen vi gjort".

Luleå Hockey förlorade mot Malmö borta i den fjärde omgången med klara 4–1. "Det var en insats vi absolut inte var nöjda med då", säger Henrik Stridh, assisterande tränare i Luleå Hockey.

Luleå kommer från tre raka segrar och Henrik Stridh, assisterande tränare i Luleå Hockey, tycker att man är inne på rätt spår inför lördagens hemmamatch mot Malmö Redhawks.

– Absolut, vi gjorde bra matcher både borta mot Färjestad och mot Skellefteå så det känns bra. Det går åt rätt håll, säger Stridh.

Något speciellt upplägg mot Malmö?

– Nä, för oss handlar det som vanligt om att vi ska göra våran sak så bra som möjligt. Malmö är ett hårt jobbande lag som är tuffa att spela mot. Men vi vet att när vi gör våran sak till hundra procent då är vi svårslagna och det gäller för oss att komma dit varje dag, säger Stridh.

Men det gjorde ni inte senast ni mötte Malmö?

– Det kan jag hålla med om, det var kanske den sämsta matchen vi gjort den här säsongen. Där har vi lite revansch att utkräva på oss själva, både spelare och ledare.

Stridh fortsätter:

– Det är en morot att försöka stöta tillbaka från den match, i och för sig var ju det en månad sedan, säger Henrik Stridh.

Enligt Stridh så kommer Luleå ställa upp med identisk laguppställning mot Malmö som man gjorde mot Skellefteå i tisdags. Den enda förändringen är vem som ska agera som 13:e forward. Senast var det Victor Edström, men han kommer att spela J20-match under helgen och är inte tillgänglig för spel i Luleås match mot Malmö.

Luleå Hockey jagar sin fjärde raka i seger i SHL på lördag.

Jesper Sandberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 25 okt 2019, 17:24

Luleå Hockey i media 2019/2020 9b150a10
Bild: Sören Andersson/TT | Elias Fälth, här i Brynäs tröja, kan tänka sig en återkomst till Luleå Hockey.

”Vore kul att spela i Luleå"

Veteranbacken Elias Fälth är kontraktslös och letar ny klubb. 38-åringen ser gärna att det blir en comeback i Luleå Hockey - som i sin tur inte stänger några dörrar. "Vi har haft en dialog", säger Ulf Engman.

Säsongerna 2010/11 och 11/12 spelade Elias Fälth i Luleå Hockey. Den numera 38-årige backen har hunnit spela i lag som HV71, Frölunda, Brynäs sedan dess.

Den senaste säsongen spelade han 36 matcher plus slutspel med finska Tappara men i dagsläget är han kontraktslös. Han är dock inställd på att hitta en ny klubb att avsluta säsongen i.

– Jag tränar för fullt med Frölundas J20-lag och pendlar dit ner för att hålla igång. Jag bor i Uddevalla så det är en pendling på 18–20 mil om dagen. Sen har jag en familjesituation med fru och två barn så det spelar stor roll för mig att det kan bli en lösning där så det är den situationen jag är i nu, säger Elias Fälth.

Han kan mycket väl tänka sig en återkomst till Luleå Hockey, som nyligen fick beskedet att backen Fredrik Styrmans säsong är över på grund av en knäskada.

– Jag såg tyvärr att (Fredrik) Styrman gick sönder, det var tråkigt för honom. Han hade börjat säsongen bra. Det hade självklart varit skitkul att spela i Luleå och jag vet att de letar efter en back, säger han och fortsätter:


– Skulle det scenariot uppstå så flyttar man ju dit med familjen och då blir det ju inte lika många mil till hallen som jag kör nu (skratt).

Fälth har haft nuvarande Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund som tränare vid två tillfällen. Både som assisterande tränare under svängen i Luleå Hockey men även i Brynäs.

– "Bulan" är ju en kanoncoach och de har ett spelsystem som passar mig jäkligt bra och som jag brukar spela bra i. Sen har de ett kanonlag och kommer vara en stor utmanare om guldet, så det är klart att det finns många plusfaktorer där, det ska jag inte sticka under stol med.

– Jag hade tyckt att det var förbannat kul att representera Luleå igen, så där är det ingen sko som klämmer men det är min agent som sköter det där. Men i den situationen man är i nu så är man väl öppen med det mesta.

Luleå Hockey stänger inte dörren för att värva in Fälth. Men i dagsläget har klubben inte helt bestämt sig om man ska värva in fler spelare. Och inte heller på vilken position i sådana fall.

– Det är en intressant spelare, framför allt när han har varit här tidigare. Men vi vet ännu inte hur vi ska göra, just nu har vi ju sju backar plus (Albin) Thyni Johansson. Vi har haft en dialog med Elias (Fälth) löpande här under året när han inte haft något avtal med någon annan klubb så han är en sådan som skulle kunna bli aktuell. Men mer än så är det inte just nu, säger Luleås vice GM Ulf Engman.

Han fortsätter:

– Vi måste avvakta och se hur läget är och om alla får fortsätta vara friska och hela. Vi har ju lika lite folk på forwardssidan nu som på backsidan och förhoppningsvis några som kommer tillbaka där. Men det är ingen speciell typ vi är ute efter. Utan vi tycker att vi har en stabil backuppställning och forwards.

– Om det kommer in någon mer så är det för att bredda truppen då vi är nöjda med det vi har spetsmässigt.

Kent Vikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman lör 26 okt 2019, 23:38

Luleå Hockey i media 2019/2020 45835d10
Bild: Pär Bäckström / Frilans | Luleå Hockey- Malmö Redhawks. Jonas Berglund

Doldisens målsuccé: "Har tagit ytterligare steg".

Luleå Hockey vann mot Malmö Redhawks med 3–0 under lördagskvällen. En stor del av segern ska tillskrivas hemmalagets defensiv som aldrig bjöd in skåningarna i matchen.

Luleå Hockeys fina trend håller i sig – efter segrar mot Leksand, Färjestad och Skellefteå – kom fjärde raka i kväll mot Malmö Redhawks.

Luleå Hockey i media 2019/2020 B6a81d10
Bild: Pär Bäckström / Frilans | Robin Kovacs inledde Luleås målskytte mot Malmö

I samband med lördagens möte firade Luleåfans 25 år och inte kunde de fått en bättre start på sitt jubileum. Efter två och en halv minut kom ettan genom Robin Kovacs, precis när Malmö klarat av två minuter i boxplay. Bara femton sekunder senare dundrade Daniel Sondell in 2–0 från sin backplats.

– Väldigt väl genomförd match från oss. Vi sätter gasen i botten direkt, får 2–0. Sedan känns det inte riktigt hotat. Jag vet inte om det vi som gör en jätte, jättebra match eller om Malmö är lite slaka, säger lagkapten Erik Gustafsson.

Jonas Berglund gör sin målmässigt bästa säsong någonsin i Luleå Hockey och i säsongens fjortonde match kom Älvsbysonens fjärde mål. Hans bästa notering i karriären. Trots att nästan tre fjärdedelar av grundserien återstår.

– Jag är väl på rätt plats vid rätt tillfälle. Pucken dimper ner och det var bara att lägga in den. Det är kul att göra mål och förhoppningsvis fortsätter trenden, säger Jonas Berglund.

Det var väl ödmjukt sagt, nog handlar det om lite mer än så?

– Jag har sagt det i tidigare intervjuer att jag har tagit ett till i år. Jag har blivit kyligare med pucken och då får man väl fler chanser.

I andra perioden hettade det till rejält mellan lagen. När Austin Farley tog en snäv väg framför Oscar Alsenfeldt gick Malmömålvakten i isen. I bräschen av irriterade gästspelare gick den tidigare Luleåforwarden Emil Sylvegård. Alsenfeldt fick rejält ont i smällen och blev senare tvungen att utgå.

Malmö jobbade sig in i matchen i slutperioden, men hade svårt att skapa chanser värda namnet mot en tät Luleådefensiv. Totalt släppte man bara tretton skott mot Joel Lassinantti. I stället för en slutforcering från skåningarna kunde Luleå effektivt spela av matchen sista 20 minuterna.

– Det är vår andra nolla i år (första kom mot Brynäs). Jätteskönt, så klart. Det är grundplåten i vårt spel och defensiven börjar sitta. Både mot Färjestad och Skellefteå gör vi riktigt bra insatser, konstaterar Gustafsson och tillägger:

– Polletten har trillat ner, hur vi ska spela och hur vi ska agera.

Simon Tjärnberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av rasbiologen sön 27 okt 2019, 00:53

Vad hände med delfinen som försvann?


Luleå Hockey i media 2019/2020 Ishallen-delfinen-som-manga-mi?w=980&h=551&anchor=topcenter&bgcolor=222&scale=both
Bild: Bengt-Åke Persson | Ishallen Delfinen som många minns den. Den klassiska Delfinenskylten hade flyttats från sin ursprungliga plats ovanför ingången och placerades vid ena hörnet av arenan.

Låt oss konstatera en sak först.

De mest inbitna hockeysupportrarna har aldrig accepterat att klassiska Delfinen fick ett sponsrat namn. Än i dag hänvisar vissa till Delfinen när de ska beskriva Luleå Hockeys hemmaarena.

Det är lätt att förstå.

Luleå Hockey i media 2019/2020 Den-restaurerade-skylten-stod?w=980&h=551&anchor=topcenter&bgcolor=222&scale=both
BILD: Magnus Pehrson | Den restaurerade skylten stod en kort period på mark vid arenan i samband med ombyggnationen innan den sågs för sista gången. Här kompletterad med en tidstypisk digital skylt.

I konkurrensen av mer eller mindre profillösa namn som Kempehallen, Gavlerinken och Rosenlundshallen stack Delfinen ut. Det var betong, det var plåt, det var kallt och det var helt enkelt väldigt underligt att döpa en hall till Delfinen. Delfiner är trots allt ytterst sällsynta djur i våra farvatten.

Namnet var lika knasigt som älskat.

Att det kom att heta Delfinen har att göra med att kvarteret helt enkelt, och precis lika ologiskt, heter Delfinen.

Från 1970 tills arenan namnsponsrades 2002 bar ishallen sitt djuriska namn. Det enda sätt som djuret delfin gjorde sig påmind om var på den skylt som satt på fasaden.

Luleå Hockey i media 2019/2020 Orginalskylten?w=980&h=551&anchor=topcenter&bgcolor=222&scale=both
BILD: Arkivbild | Orginalskylten.

Med stora bokstäver gick att läsa: ISHALLEN. Därefter en avbild av en upplyst delfin på väg att hoppa.

Orginalskylten, som var placerad mitt ovanför entrén, restaurerades efter hand och placerades sedan till höger om ingången när fasaden gjordes om.

Luleå Hockey i media 2019/2020 Nyforvarven-jonas-hagerback-l?w=980&h=551&anchor=topcenter&bgcolor=222&scale=both
BILD: Pär Bäckström | Nyförvärven Jonas Hägerbäck, Linus Fagemo och Magnus Nilsson gör sig redo inför säsongen 2002/03 vilket var den första som Coop Arena. På fasaden syntes spåren efter orginalskylten på den gamla fasaden som kom fram vid ombyggnaden.

I dag en klassisk skylt som är norrbottnisk idrottsmemorabilia. Vi snackar här om Luleåfansens heliga graal.

Kan den finnas kvar? Kanske sparad av någon klarsynt som insåg dess nostalgiska värde? I alla fall den uppnosiga delfinen?

Norrbottens Media gav sig ut på delfinjakt i fruset vatten.

Steg ett är att prata med folk som var med på den tid det begav sig när delfinen simmade vilse. Luleå Hockeys säljare Janne Dannberg, med många år i klubben och massor med kontakter, blir ett naturligt första steg för en delfinjägare.

Från en poolkant i Turkiet kommer han med följande tips:

– Det kan vara så att kommunen har den – eller att den blev skrotad. Ring vaktmästarna hos oss, de kan veta. De har varit med länge, säger han.

Precis som Norrbottens Media, och ett antal fans gissar vi, är Janne Dannberg intresserad av vad som hände med skylten.

– Det vore jäkligt kul, säger han.

Peter Lundberg, driftschef på Coop Norrbotten Arena, var med på den tiden den plockades ned men han kan inte leda oss rakt till målet. Den finns inte kvar i något undanskymt förråd, det saken är klar. Däremot kan han leda oss till andra personer som möjligen har information om skyltens öde.

– Oj, den har jag inte hört ett ljud om någonsin. Men det var HÖ Allbygg som gjorde den sidan av byggnaden, säger Peter Lundberg.

Vad tror du hände med delfinen?

– Om jag ska komma med en gissning så åkte den i containern men jag hoppas jag har fel och att du hittar den.

Anders Lundholm var den som ledde arbetet för HÖ Allbyggs sida när arenan byggdes om.

– Jag har inget minne av den skylten eller att vi plockade ner den. Men jag kan kanske kolla med några som var med då, säger han och ber att få återkomma.

Beskedet är inte upplyftande.

– Den är nog att ses som förbrukad. Möjligen att de på sopstationen tagit reda på den men det vet jag inget om, säger Anders Lundholm.

Tvärnit, alltså.

Vi gör ett sista försök att ta reda på vad som hände med delfinen. Kurt-Göran Jakobsson var hallchef på den tiden när loggan plockades ner och kanske kan han bringa klarhet i delfinens öde.

Han vill minnas att skylten faktiskt stod en tid på mark i arenan eller i närheten. Det är sista spåret.

Bokstäverna och delfinen var monterad på en ram men det gick att ta loss varje bokstav och delfinen.

– Den var gigantiskt stor. Bokstäverna var väl nästan en och en halv meter höga och den var lång, säger Kurt-Göran Jakobsson om skylten och fortsätter:

– Det blev nog järnskrot av den.

Men helt säker är han inte.

Kanske blev skylten skrotad och delfinen slaktad. Men kanske var det någon som insåg nostalgivärdet och tog reda på delfinen när den transporterades från sitt frusna hemmavatten. Kanske ligger den på en vind någonstans och väntar på att någon ska skruva upp den på lämplig plats. Varför inte i Coop Arena där den hade blivit en dyrkad delfin?

Vet du vad som till slut hände med skylten och delfinen ­– hör av dig till oss på Norrbottens Media.
rasbiologen
rasbiologen

Antal inlägg : 1324
Join date : 12-09-13
Age : 34
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman sön 27 okt 2019, 19:43

Luleå Hockey i media 2019/2020 77684210
Bild: Pär Bäckström / Frilans |

Hyllningen till supportrarna: "Elektrisk atmosfär".

När Luleå Hockey vann mot Malmö Redhawks med 3–0 firade Luleåfans 25 år som supporterorganisation. Efter matchen hyllade flera av spelarna supporterstödet.

H-läktaren fylldes till bredden och skapade en rejäl ljudkuliss. Firandet lär inte heller bli mindre efter att laget gjorde jobbet på isen.

– De betyder oerhört mycket för oss. De är här och stöttar oss i vått och torrt. De sjunger alltid bra och det fantastiskt att ha dem som fans. De får igång hela hallen på ett fantastiskt sätt. Det gör oss taggade och gör det kul att spela på hemmaplan, säger Jonas Berglund.

Lagkapten Erik Gustafsson stämmer in i hyllningarna.

Luleå Hockey i media 2019/2020 379e5f10
BILD: Pär Bäckström / Frilans

– Supporten vi får och atmosfären idag är elektrisk. Det är himla kul att komma ut och spela inför dem. De blir som en extra spelare för oss. De pushar på och skapar alltid ett bra tryck, oavsett om vi gör en dålig match eller ligger under, konstaterar han och tillägger.

– Jag tror det är få förunnat i dagens idrott att man har sådant stöd. De ska de ha all kredd för.

Innan nedsläpp överlämnade Luleå Hockey, representerade av klubbens vd Stefan Enbom, en check till Luleåfans på 25 000 kronor.

Simon Tjärnberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 31 okt 2019, 22:55

Luleå Hockey i media 2019/2020 Bd44f210
Bild: Petra Älvstrand / Frilans | Sellgren gör jobbet i defensiven.

Unge Nils Höglander – som skadade Fredrik Styrman illa sist lagen möttes – fick känna att han levde mot Luleå Hockey. Efter matchen bad han den skadade Luleåbacken om förlåtelse. "Jag mår dåligt över det som hände – det var absolut inte min mening", säger han.

Luleåspelarna gick hårt åt den 18-årige forwarden från Arvidsjaur, som mottog flera smällar och rapp.

– Det var en ful grej han gjorde. Jag förstår att det inte var meningen. Men det är klart han ska få känna att han har gjort fel, säger Isac Brännström och fortsätter:

– Det var inte så att jag åkte och jagade honom, men fick man läge så tryckte man till honom lite extra.

Nils Höglander har full förståelse för det.

– Jag förstår att de är sura på mig. Vi hade förmödligen gjort likadant om någon av deras spelare gjort något sådant mot någon i vårt lag, säger Röglespelaren.

Han var mycket ångerfull efter matchen, och bad Fredrik Styrman om förlåtelse.

– Jag mår dåligt över det som hände. Det var absolut inte min mening. Jag är inte den typen av spelare, säger Nils Höglander och fortsätter:

– Det får du gärna skriva, jag vill att de och supportrarna ska veta det.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 31 okt 2019, 22:59

Luleå Hockey i media 2019/2020 6cb2b810
Bild: Petra Älvstrand | Erik Gustafsson.

Luleå Hockey vann med 4–1 hemma mot Rögle. Här är David Olsson Jiglunds tankar direkt efter matchen.

Tre tankar:

Debutanten

Visst märks det att han inte har spelat hockey på några månader. Men korttidslösningen Daniel Widing gjorde en klart godkänd debut.

Coachduellen

Cam Abbott berättade tidigare i veckan att han har hämtat mycket inspiration från Thomas Berglunds Luleå när han utformat Rögles spelsystem. Men man hade problem med inspiratörens presspel och skapade inte heller särskilt mycket framåt. Utan man hölls för det mesta på utsidan och tvingades ta skott från dåliga positioner.

Uppvaktad

Unge Nils Höglanders uppvaktades hårt matchen igenom och mottog flera rapp. Vilket var väntat med tanke på vad som hände sist de här lagen möttes.

Topp tre:

1. Erik Gustafsson

Kommentar: Blir bara bättre och bättre för varje match som går. Svarade för en mer eller mindre felfri insats mot Rögle och gjorde två mål.

2. Nils Lundkvist

Kommentar: Tog en klantig utvisning i mittenperioden. Men den unge backtalangen spelar med ett enormt självförtroende och gör saker som få vågar sig på. Passningen till Austin Farleys mål var riktigt läcker.

3. Jack Connolly

Kommentar: Amerikanen höll ihop sin kedja på ett bra sätt i Petter Emanuelssons frånvaro och skapade flera fina chanser. Noterade också för två assist.

David Olsson Jiglund norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 31 okt 2019, 23:04

Luleå Hockey i media 2019/2020 0f0f0310
Bild: Petra Älvstrand / Austin Farley gjorde första målet.

Lagkaptenen Erik Gustafsson gjorde sina två första mål för säsongen när hans Luleå Hockey besegrade Rögle på hemmaplan. Och tog sin femte raka seger i SHL.

Luleå Hockey tog en säker seger mot toppkonkurrenten Rögle efter att ha fått en bra start på matchen.

När endast sekunder återstod av den första perioden gjorde Luleå Hockey 1–0.

Hemmalaget spelade runt pucken och till slut fick Nils Lundkvist pucken vid den högra tekningscirkeln och slog sedan ett diagonalpass som letade sig fram till Austin Farley som i princip fick öppet mål.


Frilans
– Jack (Connolly) hittar mig bra där och den går igenom två spelare. Sen ser jag (Austin) Farley vid den bortre stolpen och den lyckas gå förbi två spelare till så det var grymt skönt att se att den gick in. Ett riktigt skönt mål, säger Nils Lundkvist till C More.

Austin Farley som tillsammans Jack Connolly som fick en ny kedjekamrat i nyförvärvet Daniel Widing till den här matchen. En konstellation som fått en lovande start.

– Det har uppenbarligen fungerat ganska bra. Det är en spelare som självklart har bra med rutin från spel i ligan. Vi försöker hitta varandra och har bara haft en träning tillsammans men det är en smart och rejäl spelare. Vi vet vad han vill göra, innan matchen sa vi att vi skulle försöka få puckarna bakom deras försvar och spela enkelt. Det är hans första match på väldigt länge så han har varit fenomenal, säger Austin Farley till C More.

Drygt tre minuter in i den andra var det dags igen. Kort efter en tekning i Rögles zon hamnade pucken hos Daniel Sondell som sköt ett skott som styrdes i mål av en Röglespelare. Och 2–0 var ett faktum.

Luleås lagkapten Erik Gustafsson visade vägen i det defensiva spelet. Och även i offensiven skulle det visa sig.

I slutet av perioden fångade Gustafsson dessutom upp en lös puck framför Rögles målbur. Och tack vare Jonas Berglunds fina jobb framför kassen kunde Luleåkaptenen lyfta in sitt första mål den här säsongen.

Han gjorde sedan säsongens andra mål i slutet av matchen när han lyfte in 4–1 i tom målbur efter att Rögle plockat ut sin målvakt. Gustafsson lyfte in pucken hela vägen från egen zon.

– Skönt att få göra mål och bidra offensivt, säger Erik Gustafsson, som var en av matchens absolut bästa spelare.

Luleå Hockey-Rögle BK 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Målen: 1–0 (19.21) Austin Farley (Nils Lundkvist, Jack Connolly), 2–0 (23.07) Daniel Sondell (Jack Connolly, Austin Farley), 3–0 (37.23) Erik Gustafsson (Juhani Tyrväinen), 3–1 (45.21) Kevin Wännström (Niklas Hansson, Eric Gelinas), 4–1 (58.32) Erik Gustafsson, ENG.

Skott: 23-21 (11-4,9-11,3-6)          
Utv, LHF: 4x2 RBK: 1x2                
Domare: Andreas Harnebring, Daniel Winge
Publik: 5 668

Kent Vikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman tor 31 okt 2019, 23:08

Luleå Hockey i media 2019/2020 1cf59210
Bild: Petra Älvstrand / Frilans | Daniel Widing, Luleå Hockey.

Forwarden siktar på längre kontrakt

Hans formation var inne på två mål framåt i debuten. Nu vill Daniel Widing visa att han är värd ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. "Annars hade jag inte varit här", säger Luleå Hockeys nyförvärv.


Daniel Widing gjorde bara en träning med sin nya klubb Luleå Hockey innan han gjorde debut mot sitt gamla lag Rögle BK.

– Kroppen svarade rätt bra. Jag kände väl kanske att jag gick ner mig lite i tredje men samtidigt blev vi lite sämre som lag också. Vi tummade på lite grejor så man kanske inte hade den där sista skärpan. Men vi redde ut det, säger Daniel Widing.

Nyförvärvet har för tillfället endast ett korttidskontrakt som sträcker sig en månad framåt. Forwarden värvades in efter att ha varit klubblös denna säsong för att täcka upp för Luleås skadade spelare.


Ser du det som en try out?
– Ja, det är klart att det är en liten try out. Men samtidigt så vet jag att när alla är friska och krya så är Luleå Hockey ett extremt bra lag. Och jag var inte med i det lag som klev in i serien. Men jag är "open minded", jag kommer in här och tycker att det är kul att spela ishockey. Det är fantastiskt.

Widings mål är att det kontraktet ska förlängas till säsongens slut.

– Ja, det är självklart att det är det. Annars hade jag inte varit här. Men är det så att det inte blir något så sitter jag ändå i en bra situation där jag kommer igång och spelar matcher.

– Är det så att det inte blir något mer än det här så sitter jag ändå i en bra situation. Jag får träna och spela matcher.

Han har redan fått höra att supportrar har ifrågasatt värvningen av honom.

– Jag vet att fansen och folk tänker att "vafan kan de inte ta upp en junior istället för en gubbe". Men det är inte lätt att komma upp som junior. Det är svårt, i alla fall i SHL. Man måste få några år på sig. Om jag hade varit sportchef så hade jag också tagit in en rutinerad herre, säger 37-årige Widing.

Under tiden i Rögle var Widing kedjekamrat med Luleås Jack Connolly. I matchen mot Rögle parades de ihop igen. Denna gång med Austin Farley som kedjekamrat och den formationen låg bakom två av målen.

– Kul att de kan prestera. Jag vet ju att du har en press på dig att producera som import och jag tror att jag kan hjälpa dem. Självklart vill jag göra poäng men den tiden har jag haft. Jag har inte tagits hit för att göra poäng men jag kan ge laget lite utrymme framför kassen.

– Idag gick det bra men vi får se hur kroppen svarar efter den här matchen.

Du var kedjekamrat med Connolly i Rögle?
– Jag kom in ganska sent 2016 och spelade med Jack (Connolly) där och det gick jättebra. Jag gjorde lite mål och poäng men sen pajade korsbandet på Jack efter Leksand borta. Det var lite komiskt, han backade bakåt och jag ser inte honom så han åker in i mitt knä och jag slappnar av. Det var en sjuk olyckshändelse som förmodligen inte kommer hända någon annan. Han var borta resten av säsongen så det var lite synd, för jag tror att hade vi spelat mer så hade det kunnat bli väldigt bra.

– Jag vet hur Jack ligger i banan och han är trygg med pucken. Jag gick på kassen nu i den här matchen och ser inte pucken men jag vet att Jack kommer lägga den där och satte klubban i isen. Hade jag bara sett den lite tidigare så hade jag kunnat göra mål i öppen kasse. Han gillar inte att skjuta utan gillar att passa och han är grymt bra på det, sen är han en bra person också.

Kent Vikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 01 nov 2019, 06:42

Luleå Hockey i media 2019/2020 859ab610
Bild: Norrbottens Media/Kollage | Luleå Hockeys guldhjältar från 1996 ska möta Bodens IK:s kvallag från 1994 i en uppvisningsmatch. På kollaget synsa från vänster: Mattias Öhlund och Lasse Hurtig i Luleås tröjor. Robert Wallmark och Peter Widgren i Bodens och nedre bilden förre Luleåmålvakten Jarmo Myllys och Bodens Igor Matushkin.

Luleå Hockeys guldhjältar möter Bodens 94-gäng

BIK Legends vs Guldhjältarna

Bodens IK:s lag från 1994 som var snubblande nära från att kvala sig upp till Elitserien ska möta Luleå Hockeys guldhjältar från 1996 i en uppvisningsmatch. "Det blir tidernas match", säger Joakim Svensson.

Två av norrbottens mest minnesvärda hockeylag genom alla tider kommer att möta varandra i en uppvisningsmatch i samband med att Boden firar 100 år.

Evenemanget har fått titeln "hjältarnas återkomst" och nostalgifaktorn lär vara på topp när matchen spelas i Björnknäshallen i Boden den 9 november.

– Vi hoppas att det ska bli en jättefest och att många kommer dit och njuter av att se de här gamla kämparna. Det är helt klart två stora idrottsminnen från det förra århundradet och vi ser fram emot att samla de här gängen ännu en gång, säger Boden Hockeys marknadsansvarige Joakim Svensson.

Luleå Hockeys guldtrupp från 1996 innehåller stora namn som Jarmo Myllys, Jiri Kucera, Lars Hurtig, Tomas Holmström, Stefan "Skuggan" Nilsson och Mattias Öhlund för att nämna några. Då precis som nu ska laget ledas av Lars "Osten" Bergström.

1994 skakade Bodens IK om hockey-Sverige när man var endast ett mål ifrån att kvala sig upp till Elitserien i den avgörande matchen mot AIK. Laget var nära även säsongen efteråt men den gången blev det förlust i den avgörande matchen mot Rögle. Efter den säsongen upplöstes laget men nu sammanstrålas de igen med hjälp av förre lagledaren Urban Åström.

Några av profilerna från Bodens lag 1994 är Mikael Lindholm, Ulf "Sasse" Sandström, Fredrik Öberg, Bert-Olav Karlsson, Jonas "Rönken" Rönnqvist,  Kari Jaako och Igor Matushkin.

– Vi har i princip full uppslutning. Det blir någon stackare som tyvärr inte kan komma, just nu är det bara Erik Granqvist som är på NHL.match i Globen då som jag vet inte kan vara med men annars ser det väldigt bra ut. Sen har vi någras "wildcards" som vi kommer släppa närmare matchen.

– Alla har tackat ja förutom Erik (Granqvist). Men någon kommer säkerligen bli sjuk eller få andra förhinder så vi vill inte säga för mycket innan vi vet helt säkert så därför kommer vi presentera namn eftersom.

Alla spelare förväntas inte kunna spela en hel match på grund av olika orsaker.

– Det kanske blir lineup och ett eller ett par byte men de flesta ska vara i träning så det blir kul.

Det kommer inte bara att spelas en hockeymatch utan det blir även en del andra aktiviteter.

– Det blir "skills-competition" i paus mellan spelare i Luleå och Boden Hockey. Det blir även eh en bankett på kvällen på Bodensia som vi kommer sälja biljetter till och eventuellt ett uppträdande i pausen.

Trupperna

Bodens kvalgäng från 1994

Målvakter: Olov Modig och Peter Sundh.

Backar: Mikael Kraus, Igor Matushkin, Mats Samuelsson, Peter Johansson, Jan-Ove Mettävainio, Robert Dahlroth, Peter Widgren, Stefan Skäär.

Forwards: Fredrik Öberg, B-O Karlsson, Joakim Gunler, Ulf Sandström, Kari Jaako, Henrik Arenbro, Vesa Kangas, Robert Wallmark, Mikael Lindholm, Fredrik Näsvall, Tomas Holmström, Johan Åström och Jonas Rönnqvist.

Luleå Hockeys guldlag från 1996

Målvakter: Jarmo Myllys, Erik Granqvist, Torbjörn Rosengren.

Backar: Patrik Höglund, Stefan Jonsson, Torbjörn Lindberg, Jan Mertzig, Lars Modig, Erik Nilsén, Petter Nilsson, John Wikström, Roger Åkerström, Mattias Öhlund.

Forwards: Joakim Backlund, Thomas Berglund, Anders Burström, Jakob Gunler, Tomas Holmström, Lars Hurtig, Fredrik Johansson, Jiri Kucera, Mikael Lindholm, Mikael Löfgren, Stefan Nilsson, Robert Nordberg, Johan Rosén, Johan Strömwall.

Fotnot: De listade spelarnamnen är ej bekräftade, detta är endast de spelare som var med i respektive trupp.

Kent Vikström norrbottenmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Wolfhunter fre 01 nov 2019, 07:22

Kung @Jokerman 👌

Wolfhunter

Antal inlägg : 1124
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Bamsefar fre 01 nov 2019, 15:28

Holma dubblerar? 😀
Bamsefar
Bamsefar

Antal inlägg : 11569
Join date : 12-01-21
Ort : I Förskingringen

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 01 nov 2019, 18:48

cheers
Luleå Hockey i media 2019/2020 076b3a10
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman fre 01 nov 2019, 19:08

Luleå Hockey i media 2019/2020 Ad096f10
Bild: Petra Älvstrand / Frilans | Erik Gustafsson blev tvåmålsskytt mot Rögle BK.

Gustafsson: "Aldrig gjort två mål tidigare"

Erik Gustafsson gjorde två mål mot Rögle. Nu siktar han mot personligt målrekord i SHL. "Jag måste ju slå förra säsongens målskörd i alla fall", säger Luleås lagkapten.

Luleå Hockeys lagkapten Erik Gustafsson klev fram i matchen mot Rögle och gjorde två mål, varav ett i tom målbur. Något som inte tillhör vanligheten. Det har faktiskt aldrig tidigare hänt.

– Skönt att få hänga dit ett par kassar. Kul att göra mål, alltid härligt att bidra offensivt och hjälpa laget men i slutändan är det bara tre poäng som jag bryr mig om, säger Erik Gustafsson och fortsätter:

– Jag kan ju inte säga att jag är någon målskytt. Jag tror aldrig någonsin att jag gjort två mål i samma match sedan jag blev proffs i alla fall. Det tar jag väl med mig och det blir väl en bra "boost" för självförtroendet. Men det har väl ändå tagit ganska många matcher innan man fick hänga dit den så det var väl bra att man fick två direkt.

Aldrig någonsin tidigare alltså?

– Nej, jag är 99 procent säker på det i alla fall.

Förra säsongen var som bekant Erik Gustafssons första i SHL. Då blev det sju mål i grundserien. Nu siktar han på att putsa till den toppnoteringen.

– Jag måste ju slå förra säsongens målskörd i alla fall så vi siktar på sju mål till att börja med.

Segern mot Rögle var Luleås femte raka i SHL och ännu en gång såg defensiven riktigt stabil ut.

– Jag tycker att det känns bra defensivt. Vi gör ingen kanonmatch överlag idag. Första halvan är väl bra men sen tycker jag att vi blir lite slaka och slarvar för mycket. Men genomgående hela matchen tycker jag att försvarsspelet sitter bra. Det känns tryggt och där är vi bra. Jag tycker att det gäller alla, sen hittar jag och "Nisse" (Nils Lundkvist) bra kemi tillsammans också.

– Vi jobbar hårt hela tiden för att få ihop det här spelet. Det är väl det vi gör under försäsongen och inledningen av säsongen för att få ett bra grundspel som lag. Det är det vi jobbar med och det tar ju lite tid med nya spelare att få in den och för äldre spelare att hitta rytmen igen. Vi har jobbat väldigt hårt för att komma tillbaka till det och det har vi gjort. Nu har det börjat ge utdelning och alla börjar känna sig mer trygg i spelet.

Kent Vikström norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Jokerman sön 03 nov 2019, 18:59

Lugnande beskedet efter smällen:

"Ska ha gått bra"

Succéspelaren Jonas Berglund blev liggande efter en smäll i matchen mot Växjö Lakers och fick ledas av isen. Nu ger Henrik Stridh ett skönt besked till alla Luleåsupportrar.

Det var i mitten av andra perioden som Växjöbacken Tim Erixon kom sent in i en duell med Luleås succécenter Jonas Berglund.

28-åringen från Älvsbyn har slagit sitt eget målrekord redan efter 16 omgångar, blev liggande och fick ledas av isen. Nu ges lugnande besked trots den otäcka smällen.

– Det ska ha gått bra. Smällen såg ut att snarare ta i ryggen än i huvudet. Han åkte med laget hem efter matchen i går. Jag sitter själv på tåget hem till Sundvall så jag har inte själv hunnit träffa Jonas någonting. Han åkte med oss i bussen och de kollade upp honom. Sedan vet jag inte hur länge han blir borta, säger assisterande tränare Henrik Stridh när Sporten talar med honom under söndagen.

Luleå har sedan tidigare Fredrik Styrman, Petter Emanuelsson, Carl Mattsson, Emil Larsson och Filip Hållander på skadelistan. Fyra av spelarna är offensiva och en till skada skulle desarmera anfallet avsevärt.

– En till skada är inte vad vi behöver. Han fick ju kliva av matchen, men uppehållet kommer lägligt. Då får vi slicka lite sår och se om vi kan få tillbaka någon spelare när vi startar om.

Räknar ni med att få tillbaka någon spelare efter landslagsuppehållet?

– Det är svårt att säga. Petter (Emanuelsson) har ju en hjärnskakning så han är i hjärntrappan, där vet man inte riktigt hur det går. Det får veckan utvisa hur status är på honom. På Berglund har jag för dålig koll för att säga hur lång konvalescens det blir. Men där ska det gått bra, så det är väl han som ligger närmast spel.

Simon Tjärnberg norrbottensmedia
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1983
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Wolfhunter mån 04 nov 2019, 20:59

👍

Wolfhunter

Antal inlägg : 1124
Join date : 15-04-27

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av rasbiologen ons 06 nov 2019, 10:47

Under natten mot tisdagen utsattes Luleå Hockey för ännu ett inbrott. Denna gången stals saker värda ett sexsiffrigt belopp.
"Man blir less”, säger Luleå Hockeys junioransvarige Urban Wikberg.


Man vet precis när det hände.

– Man måste ha en sådan där blippgrej för att komma in i arenan och när loggarna kontrollerades såg vi att en av dörrarna öppnades strax innan klockan tre på natten, säger Urban Wikberg.

Han tillägger sedan:

– Vi misstänker att de som gjorde det gömde sig i arenan och väntade tills vaktmästaren låste om sig och gick hem.

Denna gång var det juniorverksamhetens lokaler som inbrottstjuvarna bröt sig in i.

– De har stulit ett antal datorer och ipads, men också spelarnas lyftar- och löpardojor, säger Urban Wikberg.

Vad är sakerna som har stulits värda?

– Lätt över 100 000 kronor. Det försvann till exempel 25 par lyftardojor, och sådana kostar ungefär 2 500 kronor styck. Så bara det är över 50 000 kronor.

Inbrottet polisanmäldes när det upptäcktes under tisdagsmorgonen.

– Polisen har varit här under dagen och gjort en brottsplatsundersökning, och om det är någon som vet något om det här så får de gärna höra av sig till dem, säger Urban Wikberg.

Sedan tillägger han:
– Under tiden håller vi på att undersöka vad vår försäkring egentligen täcker.

Nu har polisen uppmanat klubben att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder.

– Vi har blivit rekommenderade att sätta upp övervakningskameror, säger Urban Wikberg.

Vad känner du en sådan här dag?

– Man blir less. Jag tycker framför allt att det är tråkigt för grabbarna som har drabbats. Ta de där skorna som exempel. Det är ju de som har betalat dem. Och jag begriper verkligen inte vad de som gjorde det här ska ha dem till. Sedan är det klart att det kommer bli kostsamt för oss att köpa in nya datorer.

David Jiglund 17:42 | 2019-11-05
rasbiologen
rasbiologen

Antal inlägg : 1324
Join date : 12-09-13
Age : 34
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Luleå Hockey i media 2019/2020 Empty Sv: Luleå Hockey i media 2019/2020

Inlägg av Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 1 av 4 1, 2, 3, 4  Nästa

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet