2019-09-21, SHL-match 4, Malmö - Luleå

+23
farre
Urken
Tigerman
LulefanGBG
rasbiologen
Norrlandstoken
Donten_
Pajala
Sir Prozac
NallePhu
Myrman
Mange
GustenA
Blinders88
Snikne Ville
Tony Moore
Diktatorn
Bamsefar
Jonken
Hankburger
Puckad
Redbear
Admin
27 posters

Sida 4 av 4 Föregående  1, 2, 3, 4

Gå ner

2019-09-21, SHL-match 4, Malmö - Luleå - Sida 4 Empty Sv: 2019-09-21, SHL-match 4, Malmö - Luleå

Inlägg av Blinders88 tis 24 sep 2019, 17:55

Hankburger skrev:
Blinders88 skrev:Fan vilken tråkhockey vi spelar, 74 skott på fyra matcher, överlägset sämst i SHL. Trodde verkligen att vi skulle ta ett steg offensivt och styra matcherna i större utsträckning. Men det verkar bli brunk hockey i år också, med få skott och hög effektivitet.

Skott på mål har absolut INGENTING med hur spelet ser ut. Luleå har alltid skjutit få skott eftersom man värderat skottsituationerna (ibland till förbannelse). Kan jämföras med SAIK (t.ex.) som skjuter så fort de får chansen men ändå inte skapar mycket. Eller LHC för den delen. Så jag rekommenderat att folk värderar matcherna i sig snarare än stirra sig blind på meningslös statistik. Ska man fokusera på matcherna så visar det ännu mer hur statistisk inte alltid visar rätt bild. Luleå var det bättre laget mot Växjö, HV71 och Örebro. Problemet mot framförallt Örebro var att man faktiskt saknade det där sista. Puckarna gick helt enkelt inte in och Luleå borde vunnit den matchen.

Malmömatchen liknar dock den som brukar dyka upp varje säsong. Fysiken förstörde Luleås spel. Så såg det även ut periodvis under förra säsongen men när väl Luleå kom in i serien så överglänste man Malmö i 3 av 4 matcher. Sedan brunkhockey?! Det ordet har tappat all mening eftersom folk använder det utan att direkt behärska vad det betyder. Få skott och hög effektivitet ÄR INTE Brukarhockey. Det Malmö spelar är mer brunkarhockey än det Luleå spelar eftersom de bygger sitt spel på fysik och mer eller mindre jobba in pucken. Luleå försöker mer spela på finess och överarbeta situationer. Alltså raka motsatsen till brunkarhockey.
Låt mig förtydliga, jag tycker bara det är konstigt att Bulan hittills inte fått till ett mer offensivt spel då Brynäs var mycket mer offensiva när han tränade dem. T.ex säsongen 16/17 då gjorde Brynäs näst flest mål (156 st), sköt tredje flest på mål och flest i skottsektorn.

Blinders88

Antal inlägg : 3731
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

2019-09-21, SHL-match 4, Malmö - Luleå - Sida 4 Empty Sv: 2019-09-21, SHL-match 4, Malmö - Luleå

Inlägg av Hostak straffar ons 25 sep 2019, 10:36

Det stora problemet både mot Malmö och även Örebro, var ju att Luleå totalt fallerade i det fysiska spelet. Man vann helt enkelt inga eller för få närkamper.

Självklart saknas ju då spelare som Larsson och Hållander, som är starka på puck och vinner dueller. Även en sådan som Sellgren, som med smarthet och fina förstapass kan lösa en fysisk press som Malmö sätter. Men det räcker inte som förklaring. Hela laget måste ju våga mer och kunna kliva in i en närkamp.

Killar som Connolly och Einar ser ju tex rent rädda ut. Einar speciellt fungerar ju inte i någon line just nu, tyvärr. Connollys line var ju som bäst ifjol då man faktiskt var starka på puck och kunde skapa långa anfall, det gör man inte i år och det har bara med bristande arbetsinsats att göra.

Hostak straffar

Antal inlägg : 55
Join date : 15-02-19

Till överst på sidan Gå ner

Sida 4 av 4 Föregående  1, 2, 3, 4

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet