Skellefteå

Sida 16 av 16 Föregående  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Gå ner

Sv: Skellefteå

Inlägg av Jokerman i fre 11 jan 2019, 09:50

Det var mycket Piteå runt isen när Skellefteå föll mot Djurgården i SHL-ishockeyn torsdag kväll. Piteå Kommun var matchens huvudsponsor och innan nedsläpp poserade kommunalrådet Helena Stenberg i den svartgula matchtröjan med lagkaptenen Jimmie Eriksson.På pressläktaren satt Piteåkillarna Micael Engström och Skellefteås nye sportchef Niclas Lundkvist. Revisorsgossarna sågs med pannorna i djupa veck. Ett enkelt överslag gav vid handen att elfte(!) placerade Skellefteå i och med förlusten mot Djurgården samtidigt som såväl Rögle och HV tog poäng nu har hela fem poäng upp till de tio lagen som spelar slutspel. 

I en av pauserna intervjuades Engström tillsammans med en annan stor hockeyprofil från Piteå, nämligen Lasse Lindgren. Båda grabbarna har tidigare spelat i såväl Luleå som Skellefteå.
– Vi skapade flera superchanser, men det gäller att pricka målet, konstaterade den Skellefteåverksamme Engström.
Skellefteå vann skottstatistiken mot Djurgården med hela 42-21, men förlorade matchen 1–3.
Lindgren, som har SHL-hjärtat, i Luleå kunde konstatera att laget vände 1–2-underläge till 4–2-seger mot Örebro trots "förlorad" skottstatistik.

Läsarkommentarer:
Piteå matchsponsor i Skellefteå


Pitepöjk
Idag kl 8:33
 Anmäl
Har inte du Helena Stenberg andra viktigare saker att arbeta med? Man häpnar över engagemanget, men visst ja jag glömde "ni står ju till tjänst dygnet runt", den här insatsen kanske skulle vara ett sådant inslag? Vad har detta med vår kommun att göra överhuvudtaget och jag tycker verkligen att hon/du är skyldig att redovisa för kommunmedborgarna vilket syftet var och vad man förväntade sig att uppnå. Jag och fler med mig är idel öra!

Patriot
Idag kl 7:52
 Anmäl
Jag hoppas att Piteåtidningen ställer frågan till Helena Stenberg " varför? " och "hur tänkte du där ? " , men PT är väl också inblandade i sponsringen.


Kjell.
Idag kl 3:23
 Anmäl
Upprörande. 

Cyklist2
Idag kl 1:20
 Anmäl
Hur i helvete kan Piteå Kommun sponsra i Skellefteå...
Sjukt. Bort med Humle å Dumle..


Pitebo5
Igår kl 23:42
 Anmäl
Så dåligt att inte sponsra t ex luleå/mssk istället. Det har ju ändå något med våran kommun att göra å ligger i vårat län. Riktigt dåligt 

Patriot
Igår kl 22:38
 Anmäl
Vem gav Helena Stenberg mandat att låta Piteå kommun sponsra SAIK ???

Patriot
Igår kl 22:35
 Anmäl
Är hatet verkligen så starkt från Helena Stenberg mot Luleå att hon öppet visar sitt stöd för ett lag i ett annat län ???? du borde skämmas med tanke på att dom flesta Piteåbor håller på länets lag Luleå Hockey.
avatar
Jokerman

Antal inlägg : 626
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Skellefteå

Inlägg av Jokerman i fre 11 jan 2019, 13:36

Läsarkommentarer:
Piteå matchsponsor i Skellefteå


Lind
Idag kl 12:32
 Anmäl
Piteå kommun sponsrar Skellefteå AIK men inte en krona till Luleå hockey/mssk som kommer från Piteå och spelar en del av sina hemmamatcher i Piteå.

Patrick Lindblad
Idag kl 12:13
 Anmäl
Skandal men det har väl socialdemokraterna i piteå råd med, finns barn som inte ens får julklappar och gamla som knappt får hjälp och mat. Hade dom lagt det på Pite hockey eller Pite damer eller nått annat bra som kommer Piteå till nytta, hade väl varit en sak, men det där tar priset....
Våra pengar ska väl ändå komna till nytta i vår kommun. Annars ska vi snart börjar skatta i andra län.


Älska Luleå
Idag kl 11:58
 Anmäl
Hur tänkte du där, detta har väl inget med hat eller vilka kommuner man jobbar bra med.
Det här handlar om att piteå sponsrar ett elitlag i ett annat län.
Detta tror jag även du förstår låter illa i mångas öron, vare sig man håller på lhf eller Saik.


AnCa
Idag kl 11:40
 Anmäl
Nu skall vi inte vara ogina,Piteborna har ju alltid ställt upp för människor i nöd då kan vi väl ställa upp för ett lag i nöd också eller?

Älska Luleå
Idag kl 11:38
 Anmäl
Limpis 
Lite skillnad där. Piteås damer blev ju inbjudna och bjöds på allt av Luleå hockey.
Lite skillnad mot att sponsra ett hockeylag i ett annat län.
Idioti stavas det.


Susanne Sandström
Idag kl 11:36
 Anmäl
Det är faktiskt lite underligt att kommunen väljer att lägga pengar på att sponsra ett lag i ett annat län när Piteås fotbollsdamer går på knäna rent ekonomiskt. Jag lovar att fotbollsdamernas insatser har gett flera tusen gånger mer i reklam än vad man kan få i en tom hockeyhall i Västerbotten.


Patriot
Idag kl 11:18
 Anmäl
Kan verkligen hela kommunstyrelsen stå bakom sponsringen till Saik ? 

Hof
Idag kl 11:17
 Anmäl
Nu är det väl ändå dags att PT slutar skriva så otroligt mycket om ett hockeylag i ett annat län.

Nikke
Idag kl 10:20
 Anmäl
Skamligt Piteå kommun!!


Gringo
Idag kl 9:38
 Anmäl
Tur att socialen inte blöder ekonomiskt. Kommunen har så mycket pengar till övers. Vi måste hjälpas åt att stoppa denna idioti och få bort Stenberg och sossarna o Piteå från makten!!
avatar
Jokerman

Antal inlägg : 626
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Skellefteå

Inlägg av Blinders88 i fre 11 jan 2019, 14:37

Typiskt Piteå, lillebrorskomplex

Blinders88

Antal inlägg : 479
Join date : 16-04-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Skellefteå

Inlägg av Hankburger i fre 11 jan 2019, 15:10

@Blinders88 skrev:Typiskt Piteå, lillebrorskomplex

Håller dock med dem. Att Piteå kommun går in och sponsrar SAIK istället för klubbar som behöver det i länet är rent tjänstefel.

@Bamsefar skrev:Han ska väl hinna spela ner mordor i allsvenskan får man väl hoppas Twisted Evil

Observera att man inte förlänger med Bert men inget nytt om Samuelsson. Wink

Har vi tur och SAIK vill ge honom ett livstidskontrakt bara för att han en gång i tiden tog upp SAIK i ES/SHL? Very Happy

@Micke80 skrev:Jag måste säga att jag är lite besviken över att Bert slutar. Det här kan ju innebära att bra spelare vill spela för Skellefteå igen. Ve och fasa om de börjar jobba sig uppåt igen.

Bra spelare VILL spela för SAIK. Olimb, Aaltonen, Armalis, Lindström, Möller etc. är ju exempel på detta. Jag tror däremot att SAIK har ett enormt problem med skuggan av Johansson och Wallson. Sedan dessa två lämnade så har SAIK misslyckats markant och hamnat i en negativ spiral. Något avlägsnandet av Bert inte kommer att förändra så länge som man inte introducerar en filosofi och plan som genomsyrar hela organisationen.

Det är bara att jämföra med Luleås liknande resa. Sedan Rönnqvist försvann hade Luleå problem med sin identitet och filosofi. Man tog in Fagervall som visade sig inte riktigt kunna hantera hur Luleå VILLE spela. Man bytte utan honom mot Skuggan som hade samma problem. Samtidigt så skiftades scoutingen och värvningsfilosofin från att ta in spelare från HA och länet till en billig summa till att försöka panikvärva centrar och spelare som misslyckats i KHL eller i AHL med ekonomin i ras som följd. Det var klart att det behövdes en ny ledning i klubben. Osten avgick och Skuggan+Engman genomförde en tillbakagång till Luleås framgångsrecept. Hitta spelare i HA, föräldra dem och krydda med lite kompetens utifrån. Och resultatet ser vi idag. En ekonomi som är på väg åt rätt håll och sportsliga framgångar.

Får se om SAIK anställt något som är kompetent nog att genomdriva samma typ av förändring i Niclas Lundkvist eller om det blir same old same old med SAIKs ras blir ännu mer påfallande. Man hoppas ju lite smått att SAIK får genomgå samma typ av kräftgång som Luleå har genomgått. Han kan ju börja med att ge Samuelsson ett nytt treårskontrakt. Very Happy
avatar
Hankburger

Antal inlägg : 1665
Join date : 16-07-27
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Skellefteå

Inlägg av Tigerman i fre 11 jan 2019, 23:44

@Hankburger skrev:Det är bara att jämföra med Luleås liknande resa. Sedan Rönnqvist försvann hade Luleå problem med sin identitet och filosofi. Man tog in Fagervall som visade sig inte riktigt kunna hantera hur Luleå VILLE spela. Man bytte utan honom mot Skuggan som hade samma problem. Samtidigt så skiftades scoutingen och värvningsfilosofin från att ta in spelare från HA och länet till en billig summa till att försöka panikvärva centrar och spelare som misslyckats i KHL eller i AHL med ekonomin i ras som följd. Det var klart att det behövdes en ny ledning i klubben. Osten avgick och Skuggan+Engman genomförde en tillbakagång till Luleås framgångsrecept. Hitta spelare i HA, föräldra dem och krydda med lite kompetens utifrån. Och resultatet ser vi idag. En ekonomi som är på väg åt rätt håll och sportsliga framgångar.

Får se om SAIK anställt något som är kompetent nog att genomdriva samma typ av förändring i Niclas Lundkvist eller om det blir same old same old med SAIKs ras blir ännu mer påfallande. Man hoppas ju lite smått att SAIK får genomgå samma typ av kräftgång som Luleå har genomgått. Han kan ju börja med att ge Samuelsson ett nytt treårskontrakt. Very Happy
Medhåll, men glöm inte det kanske allra viktigaste nämligen en styrelse och VD som lagt upp en väldigt tydlig strategi för klubben och håller kursen utan att svaja. Satsningen på damhockeyn, SANT, klubbmärkesrenodlingen, nya sportchefer, Norrbottensprägeln och förbättrat samarbete med övriga föreningar i länet, juniorsatsningen. Lägg till ett hårt arbete för att öka publiksiffrorna samt ordentlig kostnadskontroll och allt sammantaget gör att klubben står mycket stadigare nu än för bara några få år sedan.

Jag var lite skeptisk till Enbom till en början men han och de övriga i toppen levererar nu på punkt efter punkt så jag kan bara lovorda honom.

Tigerman

Antal inlägg : 2841
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sida 16 av 16 Föregående  1 ... 9 ... 14, 15, 16

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet