IFK Luleå

Gå ner

IFK Luleå Empty IFK Luleå

Inlägg av Jokerman i lör 07 mar 2020, 12:23

IFK Luleå Fb4b5310

Självklart ska IFK Luleå ha en egen tråd här på forumet. Jag hoppas och tror på vår anrika kamratförening och känslan just nu är Det Här Kommer Bli Bra.

Den viktigaste pusselbiten är redan på plats: Jörgen Eriksson. Han är mycket glädjande (sedan i onsdags) ny ordförande för IFK Luleå och har redan hunnit dra upp riktlinjerna för föreningens kommande fem år:

1: Herrlaget SKA till superettan.
2: Ett damlag SKA bildas.

- Vi ska öka värdet av IFK Luleå. Fler ska bry sig om IFK Luleå. Om vi ska vara trovärdig som en stark förening ska vi ha en bra ungdomsverksamhet och ett bra damlag också om vi ska visa att vi menar allvar. Tjejerna som spelar i våra lag ska ha ett damlag att kunna se fram emot, säger Jörgen bl.a.

Det finns en optimism som smittar här. Ingen har väl heller glömt folkfesten i Svenska cupen mot Bajen. Folk längtar efter bra fotboll i Luleå, det finns ett sug därute helt klart.
IFK Luleå 7a820210
Bild: Rodriguez Alen. Mohyammed Fatau i kamp med John Guidetti.

Nu har man dessutom signerat den defensive mittfältaren, f.d. La-Liga spelaren,  Mohyammed Fatau inför kommande säsong och det kommer definitivt ge ringar på vattnet. Jag hoppas han kan vara en typ ”Faith Ikidi” som damlaget Piteå IF lyckades värva (utan Faith Ikidi skulle Piteå ALDRIG ha nått så stora framgångar som t.ex. SM-guldet 2019).

I intervjun med Eriksson så framkom att en tydlig elitambition inte ska skrämma bort någon.

– Vad är det som gör att ungdomar fortsätter att spela fotboll? Det här visar forskningen att det är bra att elitfotboll i sin närhet. Om IFK Luleå lyckas kommer det att ge ringar på vattnet för alla andra föreningar i närheten. Det har ju Piteå IF visat. Norrbotten är ett av få distrikt som ökar i antalet flickor som spelar fotboll och det är tack vare Piteå, säger Eriksson.

Det finns mycket som talar för fotbollen. Fotboll är en sport där ALLA verkligen är välkomna in i gemenskapen vilket tyvärr inte är fallet med andra sporter.

Framtiden ser ljus ut för fotbollen i Luleå
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1506
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

IFK Luleå Empty Sv: IFK Luleå

Inlägg av Jokerman i mån 16 mar 2020, 15:44

IFK Luleå 1b7bac10
Bild: Simon Jakobsson | IFK Luleås sportchef Daniel Kalén är nära att ta in två nya spelare till laget.

IFK Luleå är detaljer ifrån att värva två nya spelare. Vågar de genomföra värvningarna nu? "Vi räknar med seriestart 5 april och då behöver vi spelare nu", säger sportchefen Daniel Kalén.

Naturligtvis är det ett knivigt läge. Ovissheten som kommer med coronavirusets spridning gör att det blir svårt att planera truppen. Vågar man skriva kontrakt med två nya spelare när man inte vet om man får några biljettintäkter – eller om serien överhuvudtaget drar igång vid utsatt tid?

Kalén förstår frågeställningen. Men han säger att IFK Luleå fortfarande är nära att värva två nya spelare.

– Det är fortfarande sagt att 5 april ska vara datum för seriestart. Men vi får ju följa utvecklingen, vad som händer under de närmaste dagarna. Förbundet ska ha möte med Sef (Svensk elitfotboll) och då pratar de väl främst om allsvenskan, men vi har ju samma tävlingskalender och kan säkert påverkas, säger Daniel Kalén.

Men man kan ju inte bara räkna med att något blir inställt eller uppskjutet.

– Vi måste fortsätta som vanligt. Om serien startar som vanligt behöver vi spelarna. Om serien skulle skjutas upp får vi då ta en diskussion om hur vi ska göra. Så vi får jobba lite parallellt med frågorna, att fortsätta som vanligt och att hålla koll på utvecklingen.

Kan ni skriva in någon "coronaklausul" i nyförvärvens kontrakt?

– Vi får titta på om det finns någon möjlighet till det, att kontrakten börjar gälla först när serien startar.

Men än så länge fortsätter man som vanligt: Under tisdagen spelar IFK match mot Bodens BK och till helgen möter man Team TG.

Herman Öberg norr media

Släpp sargen!
Bli Medlem NU!

Medlemsskap 2020
Enskild medlem – 200 kr
Familjemedlemsskap – 400 kr

Betala in summan på BG 870-7358 och ange namn, personnummer & adress till samtliga som ska omfattas av medlemsskapet. Om alla uppgifter inte får plats i betalningsrutan går det bra att mejla informationen till info@ifklulea.se.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 1506
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet