Luleå Hockey i media 2018/2019

Gå ner

Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Micke80 i mån 30 jul 2018, 16:40


Micke80

Antal inlägg : 2381
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Diktatorn i tor 02 aug 2018, 18:14

Någon som har Aftonbladet plus där de tippas tabeller? Mest nyfiken om Abrahamsson är den som i vanlig ordning sätter oss högst respektive Norberg lägst!

Norberg rankar kedjor också, läser jag gärna i hockeytorka!

avatar
Diktatorn

Antal inlägg : 303
Join date : 13-03-30

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av LHF96 i fre 03 aug 2018, 20:32

Experterna tippar: Så slutar SHL
Vilka vinner och vilka floppar? Det och mycket annat reder Sportbladets hockeyexperter ut i vårt tips.
HOCKEYons 01 aug 2018
Rögle är skrällgänget, Mora får kvala igen och Växjö försvarar SM-guldet.

När Sportbladets hockeyexperter blickar in i spåkulan kommer flera intressanta svar.

Växjö upprepar bedriften och vinner både grundserien och SM-guldet, spår Mats Wennerholm.
FOTO: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
MATS WENNERHOLM
✓ Tabellen
1) Växjö
Ganska underskattade nu efter alla spelartapp. Men truppen är fortfarande stark och jag tror på nya genombrott i vinter. Vem trodde på Elias Petterssons resa när säsongen startade i fjol? Ingen.
2) HV 71
Är revanschsugna efter fiaskot i fjol. Litet frågetecken på målvaktssidan, men backsidan är kanske bäst i hela SHL. Mycket rutin framåt och spelare som vill visa att fjolårets dipp var en tillfällighet.
3) Färjestad
En potentiell seriesegrare, som många andra av lagen i toppsegmentet. Tränarrookien Johan Pennerborn har fått bygga vidare på det han tog över i fjol. Ser välbalanserat och starkt ut rakt igenom.
4) Skellefteå
Går inte som tåget längre och utskåpade i SM-finalen mot Växjö i våras. Men fortfarande ett lag för toppen och jag ser tränaren Tommy Samuelsson som klubbens bästa värvning. Skellefteå behövde en ny röst mer än något annat.
5) Frölunda
Stabilt topplag i grundserien och inte sämre än trea de senaste fem säsongerna. Men jag tycker Frölunda tappat lite av sin göteborgsidentitet de senaste åren. Hade velat se fler goa gubbar i omklädningsrummet.
6) Djurgården
Tappade många spelare efter succén i fjol, men har också värvat bra och namnkunnigt. Stockholmarna är på övre halvan för att stanna, men jag tror inte på samma topplacering (2) som i fjol.
7) Rögle
Det blir ett rejält lyft i tabellen. De avslutade starkt i våras när bröderna Abbott tog över. Nu har de värvat klokt och spelare med Rögle-hjärta inför den här säsongen. Jag ser ingen annan väg än uppåt.
Cool Luleå
I mitt första och extremt tidiga SHL-tips var jag mer optimistisk vad gällde Luleå. Men lagbygget och nyförvärven har inte riktigt blivit som jag trodde. Däremot tror jag Robin Kovacs får ett stort genombrott i vinter.
9) Linköping
Jag tippade LHC högt i fjol och nu ser de ännu bättre ut. På papperet. Men östgötarna har alltid svårt att få ihop det. Det känns som det kan sluta hur som helst under nye tränaren Tommy Jonsson.
10) Örebro
Har som vanligt skrällpotential i en jämn, tuff och oförutsägbar serie. Jag gillar tränartrojkan med Niklas Sundblad i spetsen och det finns en växtkraft i truppen, som gör att jag inte dömer ut en bättre placering än så här.
11) Malmö
Det har blivit två raka SM-semifinaler, efter betydligt sämre placeringar i grundserien. Det kan bli så nu också, men jag ligger lågt inför seriestart. Har svårt att se att skåningarna ska ha fler lag bakom sig än så här.
12) Brynäs
Det var en ny tung grundserie i fjol. Det blev en tiondeplats, som det faktiskt blivit tre av de fyra senaste säsongerna. Och jag kan inte se att Brynäs blivit bättre än förra vintern.
13) Mora
Allt utom ett nytt kvalspel är en framgång. Tunn trupp och tufft att tappa Jacob Nilsson så sent. Han kändes som enda hoppet. Det blir en ny, kämpig säsong i trånga Jalas Arena.
14) Timrå
Första året i SHL handlar bara om att överleva för nykomlingen. Efter den fantastiska resan i hockeyallsvenskan i fjol står de inför en helt ny verklighet nu. Målvakten Niklas Svedberg får jobba för traktamentet.
✓ Bästa värvningen
– Mattias Sjögren, Rögle.
✓ Största genombrottet
– Dominik Bokk, Växjö.
✓ Största floppen
– Juhamatti Aaltonen, Skellefteå.
✓ Poängligavinnare
– Olle Liss, Rögle.
✓ Tränaren som sparkas först
– Mats Lusth i Mora.
✓ SM-guld
– Växjö.
✓ Åker ur
– Ja, Mora.

FOTO: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
LINUS NORBERG
✓ Tabellen
1) Färjestad
I truppen finns både spets och bredd. Viktigt att laget fick behålla Mikael Wikstrand också. Enda frågetecknet är målvaktssidan, men kan Markus Svensson motsvara förväntningarna har Färjestad ett guldlag.
2) Växjö
Efter en segstartad säsong växlar Växjö upp i februari, efter några tunga förstärkningar i vanlig ordning, och blir tvåa.
3) Djurgården
Stockholmarna levererade över förväntan förra ­säsongen och Robert Ohlssons aggressiva hockey är inpräntad. Djurgården har värvat namnkunnigt och är i toppen för att stanna. Väldigt stark centersida.
4) Rögle
Vi har saknat en fet skräll de senaste åren, en frisk fläkt som rör om lite i tabellen. Jag tror att Rögle är en sådan. Kanske inte den spetsigaste truppen, men den är bred – och konkurrenskraftig.
5) Frölunda
Det är mycket som känns osäkert här. Backsidan? Bredden? Klubben får lita på att Ryan Lasch öser in poäng och att Chay Genoway motsvara förväntningarna – annars får Frölunda det tufft.
6) HV71
Här borde det finnas en rejäl revanschlusta. HV har ligans kanske bredaste trupp, men den riktiga spetsen saknas. Laget behöver en förstecenter om de ska upp några placeringar.
7) Skellefteå
Glansdagarna är förbi, trots en finalplats förra säsongen. Även Skellefteå saknar en förstecenter och jag är tveksam till hur länge till Joakim Lindström levererar.
Cool Brynäs
Gävlelaget har i mina ögon SHL:s, i särklass, bästa backuppsättning. Och visst kommer de vara täta i egen zon, men framåt? Nej, nej – offensiven är för uddlös.
9) Linköping
”Cluben” har snarare gått bakåt än framåt de senaste åren och jag vet inte riktigt vart laget står. Känslan är att Linköping tappat sin identitet.
10) Luleå
Det känns inte som att Luleå är bättre än i fjol. Det finns mycket talang i laget, men de kommer att få brottas extremt hårt för att ens nå slutspel.
11) Örebro
För några år sedan trodde jag på Örebro som ett framtida topplag i svensk hockey. Klubben har alla förutsättningar, så...vad har hänt? Nu känns det som att en degradering är närmare än att Örebro ska etablera sig i toppen.
12) Malmö
Ekonomiska bekymmer kommer innebära ett väldigt jobbigt år för Malmö. De tunga namnen har uteblivit när sportchef Sylvegård har värvat, och klubben får hoppas på att kontinuiteten kan vara vägvinnande.
13) Timrå
Medelpads stolthet får fokusera på att överleva. Men värvningen av Niklas Svedberg är häftig och klubben har alla förutsättningar för att hålla sig kvar. Ett lag med mycket SHL-erfarenhet, dock.
14) Mora
Dalarnas SHL-representant åkte på en käftsmäll när Jacob Nilsson lämnade och det gör forwardsuppsättningen tunn. Vem ska producera? Men bakåt ser det godkänt ut, dock.
✓ Bästa värvningen
Erik Gustafsson, Luleå.
✓ Största genombrottet
Linus Johansson, Färjestad.
✓ Största floppen
– Juhamatti Aaltonen, Skellefteå.
✓ Poängligavinnare
– Andreas Engqvist, Djurgården.
✓ Tränaren som sparkas först
– Mats Lusth, Mora.
✓ SM-guld
– HV 71.
✓ Åker ur
– Mora.

FOTO: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
HANS ABRAHAMSSON
✓ Tabellen
1) Växjö
Det lär bli bra. Igen. Åtminstone när Evertsson vässat till forwardsuppställningen.
2) Färjestad
På pappret bästa laget just nu. Men finns strukturen för att vara bäst över 52 omgångar?
3) Djurgården
Bygger vidare på fjolåret. Tydlig, enkel spelidé och bra dagliga vanor adderat med några intressanta värvningar.
4) Frölunda
Säsongen känns som ett vägskäl. Är Rönnberg-magin på väg att tyna bort?
5) Skellefteå
Får ingen puls alls av värvningarna. Har dock som klubb en struktur och en grundtrygghet som räcker en bit.
6) Luleå
Thomas Berglund är en garant för tydlig spelidé och noggrannhet. SHL-säsongen 18/19 är känslan att räcker det ganska långt.
7) HV71
Att vara ett topplag igen höll bara en säsong. En del tunga värvningar nu, ändå är jag lite skeptisk när det gäller toppstrid och guldchans.
Cool Malmö
I princip noll lyx och flärd över truppen. Dumpat det mesta av så kallad stjärnglans och har ett lag som det osar blåställ om. Tror ändå det räcker en bit.
9) Brynäs
Tja, en del tunga namn, inte minst på backsidan, men finns strukturen och den offensiva spetsen?
10) Linköping
Har känts lite vingligt under flera år. Även den här säsongen finns en del tunga namn, men fungerar helheten, inte minst i slutspel? Och hur fungerar Tommy Jonsson 2018?
11) Rögle
Förväntningarna har skruvats upp, och visst känns det spännande och fräscht med bröderna Abbott. Men det gäller att leverera också.
12) Örebro
Jag har svårt att gå igång på Örebros lagbygge. Och Sundblads ledarstil fick inget vidare fotfäste förra säsongen.
13) Mora
Kändes både trubbigt och ihåligt förra säsongen och känslan nu är något liknande.
14) Timrå
Allt annat än bottenstrid skulle förvåna stort.

✓ Bästa värvningen
Jacob Josefson, Djurgården.
✓ Största genombrottet
Nils Lundqvist, Luleå.
✓ Största floppen
Juhamatti Aaltonen, Skellefteå.
✓ Poängligavinnare
Ryan Lasch, Frölunda.
✓ Tränaren som sparkas först
Niklas Sundblad, Örebro.
✓ SM-guld
Djurgården.
✓ Åker ur
– Inget lag som det ser ut nu. Även om både Mora och Timrå känns svaga.

FOTO: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
TOMAS ROS
✓ Tabellen
1) Frölunda
Har stommen kvar från i fjol. Revanschsugna. Stabil backsida.
2) Växjö
Bygger ihop ett nytt kanonlag. Det som saknas för att tampas om guldet värvas in under säsongen.
3) Djurgården
Kan matcha Andreas Engqvist och Jacob Josefsson som lagets två första centrar. Mums.
4) Skellefteå
Har skjutit vitt och brett på silly-marknaden och fått in Olimb och Aaltonen. Backsidan ser stabil ut.
5) Rögle
Något stort är på G i Skåne. Blandar rutinerat med ungt kött som Höglander och Sandin.
6) Färjestad
Tappat 14 spelare. Värvat oerhört intressant, men det blir tufft för tränarna att få ihop laget.
7) HV71
Var skadedrabbat i fjol och har dammsugit den svenska marknaden på det mesta. Målvaktssidan ser tunn ut.
Cool Luleå
Erik Gustafsson kommer få monster-minuter i Delfinen. Men i övrigt ser det tunt ut.
9) Örebro
Svårtippat. Boucher och Harper kan vara borta innan Karjala Tournament eller så gör de en poäng per match.
10) Linköping
Broc Little kan vinna poängligan. Kanske bästa värvningen i SHL.
11) Brynäs
Backsidan ser underbar ut. Men vem, vilka, ska göra poängen eller målen?
12) Malmö
Blir en tuff säsong för Malmö. Många tunga tapp.
13) Mora
Är inte klar med truppen. Bra med värvningen av Kevin Gagné. Annars inte så många ljusglimtar.
14) Timrå
Alltid tufft för nykomlingar. Räcker så.
✓ Bästa värvningen
Broc Little, Linköping.
✓ Största genombrottet
Tim Söderlund, Frölunda.
✓ Största floppen
Jack Connolly, Luleå.
✓ Poängligavinnare
Ryan Lasch, Frölunda.
✓ Tränaren som sparkas först
Ingen. Blir en unik säsong.
✓ SM-guld
Växjö.
✓ Åker ur
Timrå.
avatar
LHF96

Antal inlägg : 2635
Join date : 12-09-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Puckad i fre 03 aug 2018, 20:50

Ingen har Tommy Jonsson som första tränare att lämna.
Alltså sätter jag ingen större trovärdighet till tipsen... study
avatar
Puckad

Antal inlägg : 4734
Join date : 14-07-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Tigerman i lör 04 aug 2018, 23:19

Att Wennerholm har oss så långt ner känns bra What a Face

Men hur väl genomtänkt är ett tips med Connolly som största flopp? För att han ska floppa krävs att han lyckas lika uselt som Hishon, allt annat är en förbättring från förra säsongen för oss. Håller han sig bara frisk så är det en fysikalisk omöjlighet.

Tigerman

Antal inlägg : 2636
Join date : 12-01-23
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Urken i lör 25 aug 2018, 23:28

Har man gått ut med årets spelschema i någon kalenderfil/länk?
avatar
Urken

Antal inlägg : 13426
Join date : 12-01-21
Age : 27
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Micke80 i sön 26 aug 2018, 06:21

@Urken skrev:Har man gått ut med årets spelschema i någon kalenderfil/länk?

https://www.luleahockey.se/spelschema/SHL_2018_regular

Micke80

Antal inlägg : 2381
Join date : 14-03-06
Ort : Luleå

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Urken i sön 26 aug 2018, 14:39

@Micke80 skrev:
@Urken skrev:Har man gått ut med årets spelschema i någon kalenderfil/länk?

https://www.luleahockey.se/spelschema/SHL_2018_regular
Var laddar jag ned/följer en kalenderfil via den där länken? Jag ämnar importera det till min digitala kalender.
avatar
Urken

Antal inlägg : 13426
Join date : 12-01-21
Age : 27
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Sundance Kid i sön 26 aug 2018, 15:16


Sundance Kid

Antal inlägg : 512
Join date : 12-02-28

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Luleå Hockey i media 2018/2019

Inlägg av Urken i mån 27 aug 2018, 00:24

avatar
Urken

Antal inlägg : 13426
Join date : 12-01-21
Age : 27
Ort : Skutskär

http://luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet