Lars Hurtig

Gå ner

Lars Hurtig Empty Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i mån 25 sep 2017, 20:04

Piteå-tidningens Bosse Lundkvist skrev en mycket fin hyllning till Hurtig i lördagens PT. Den är värd att uppmärksammas så här är den, nalta tillrättalagd för oss fans:

En Hurtig legendarhyllning

- Tidigare har slocknade stjärnor som Lasse Lindgren och L-G Pettersson hyllats. I lördags var det Lars Hurtigs tur att bjudas på en nostalgitripp inför oss hockeyälskare.

- Den hurtige Piteåatleten från Kolmilavägen på Djupviken förtjänar legendarhyllningen från oss luleåfans. I det sammanhanget kan det påpekas att Hurtig började och slutade sin framgångsrika karriär i Piteå. Från start till mål en slags framgångsrik viktresa från ”tunnis” till en av de allra hårdaste och tuffaste i området kring motståndarkassen. Talangen fanns där i tidig ålder och när han sedan adderade med hård träning skapades ett stycke norrbottnisk hockeyhistoria.

- Jag minns Hurtig som en ganska tunn, skicklig tekniker under pojklagsåren och i karriärens seniorlinda i Piteå. Han spelade i en produktiv enhet med Per-Erik Lundstig (Lundstig var också i Luleå en sväng) och Ulf Wikgren. Sedan växte han vidare med kedjespelarna Jan-Erik Sandberg och Dennis Berglund. Den trion producerade mest poäng av samtliga landets kedjor i näst högsta serien och unge Hurtigs karriär fortsatte i Västerås någon säsong innan färska elitserielaget Luleå värvade honom.

- Till Luleå anlände han i ny skepnad. Den tekniske snipern var nu också en granithård pjäs. Ingen behövde berätta för honom att en hockeyforward måste in i trafiken framför motståndarkassen för att trycka in puckar.

- Förvandlingen var total för alla oss som följt honom från pojklagsåren i Piteå. Lasse Hurtig frälste oss fans under mängder av säsonger (11 säsonger) innan han avrundade karriären med ett par proffssäsonger i Tyskland, för att sedan avsluta karriären i Piteå.

- Som hockeyspelare hade han det där som kallas ” grit”. En krigare med spetsegenskaper när matcherna skulle avgöras. Det var som om han älskade utmaningar. Ju mer som stod på spel desto mer tycktes Hurtig trivas på isen.

- Hurtig är en av många som ”pushat” mig med frejdiga uppmuntrande kommentarer under den snart årslånga viktresan. Jag skulle behöva en stor portion av hans ”grit” och jävlaranamma under slutspurten.

- Idag är Hurtig med och driver ett lokalt företag som säljer palt, korv och andra charkuterivaror (Piteortens chark). Kort och gott sån’t som jag gillar men tvingats avstå från senaste året.

- Apropå avstå, förresten. Lördagskvällen var Hurtigs kväll när Luleå mötte Djurgården i Delfinen men sedan har jag faktiskt tänkt servera honom en morot och utmana i en intern viktresa under 2018...

- Starke atleten Hurtig skulle förmodligen vinna den utmaningen ganska enkelt om han antog den.

- Det är annars ingen enkel sak för elitidrottsmän och kvinnor att hålla formen efter karriären. Ett fåtal klarar det men flertalet inte och anledningen är i de flesta fall enkel. De bränner långt ifrån samma mängd som tidigare men stoppar i sig lika mycket och ofta också mer.

Stålmannen
26 Hurtig
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 782
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore i mån 25 sep 2017, 20:30

En av Vårat gängs största.. En mycket värdig LHF Hero, Pitebo och Norrbottning Stålmannen
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2898
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Anthrax i mån 25 sep 2017, 22:35

En underbar karaktär och vinnarskalle med riktigt krut i bössan!
Anthrax
Anthrax

Antal inlägg : 984
Join date : 16-11-26
Ort : Arnstad

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i tor 28 sep 2017, 01:04

Påsken -96

”Vi var försenade hem med någon timme eller två. Det här var under påskhelgen. Då vi kom mot Kallax flygplats hade folk varit ute och tänt ljus. Kapten flög över stan och vi såg att det var kö från Bergnäsbron till Kallax med folk som skulle ut och ta emot oss. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det.

– När vi hade landat skulle vi gå ut i gaten och ta emot folkets jubel, men det gick inte. När vi kom ut var det bara för oss att sträcka upp armarna så drog dom oss tillbaka. Det var fullt överallt, men i alla fall vi fick vi träffa våra familjer. Sedan tog vi bussen över Måttsund tillbaka för det gick inte att åka E4:an tillbaka. När vi sedan kom till Stadshotellet var det 5-6 000 som stod där ute och väntade på oss mitt i natten.


http://www.hockeysverige.se/2016/11/20/kultspelaren-fran-pitea-old-school-hockey-lars-hurtig/ Bra intervju

Det är bara inse att vi under åren haft förmånen att få uppleva hockeygodis i Delfinen och att Hurtig bjudit oss lulefans på riktigt många gobitar.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 782
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i fre 05 jan 2018, 18:51

Lars Hurtig 848a7310
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 782
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore i tor 07 feb 2019, 14:58

I det här avsnittet blickar vi tillbaka till SM-slutspelet 1993 då där Lasse Hurtig var en riktig övertidsspecialist.Ögonblicket - Mr Sudden Death
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2898
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i tis 28 maj 2019, 12:28

Lars Hurtig C7b57d10
Bild: Linda Wikström | Lars Hurtig ser fram emot sommarens stora hockeyfest.

Micke Lindgren PT

Det var annandag jul 2018 som Tobias Forsberg från Piteå skadades allvarligt då han störtade in i sargen med huvudet före under en match med Leksand.

"Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar", skrev Forsberg på Instagram i början av maj.

Efter beskedet startade Leksands IF en fond för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.

Då fick Lasse Hurtig och några kompisar en idé att göra något.

Och det blir en riktigt häftig hockeyfest i Piteå under PDOL-lördagen 27 juli. Och det blir inte bara en match – utan två.

– Ja det blir dubbla matcher i LF Arena med många gamla stjärnor och även nuvarande toppspelare, berättar Lasse Hurtig.

Dels en match med aktiva spelare, Piteå Södra mot Piteå Norra.

– Där kan ju folk själva gissa var spelarna kommer ifrån, säger Lasse med ett skratt.

Piteå ligger mitt mellan två SHL-lag så det är väl ingen större hemlighet att Piteå Södra kommer att bestå av spelare från Skellefteå AIK och Piteå Norra från Luleå Hockey.

– Johan Forsberg (Tobias bror) är förstås en av spelarna som ska vara med.

Sedan väntar en veteranmatch med stjärnor från NHL och gamla elitserien.

Piteå har fostrat fem NHL-proffs genom åren. Stefan Persson, Lasse Lindgren, Mikael Renberg, Tomas Holmström och Mattias Öhlund.

De tre senaste – Renberg, Holmström och Öhlund – kommer att ge stjärnglans åt hockeyfesten.

Och fler lär det bli.

– Vi har precis fått klartecken för matchen så vi ska börja bearbeta spelare från och med nu. Vi siktar förstås på att få hit fler riktigt kända namn, säger Hurtig.

– Det känns riktigt roligt att få göra en sådan här match med våra NHL-killar och andra stjärnor när dessutom pengarna går till ett gott syfte. Allt överskott från matcherna går direkt till Tobias Forsbergs fond, berättar Lasse Hurtig.

Frågan är – kommer du själv att spela?

– Nä, jag kommer inte i några hockeybyxor idag, skrattar Hurtig.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 782
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i mån 17 jun 2019, 16:48

En av världens bästa backar spelar välgörenhetsmatcherna i Piteå under PDOL. Det är ingen mindre än Victor Hedman, som utsågs till NHL:s bästa back 2018. "Det känns helt fantastiskt att få hit honom" säger Lasse Hurtig.

Lördag 27 juli spelas välgörenhetsmatcher i LF Arena, Piteå där överskottet går till fonden för den skadade hockeyspelaren Tobias Forsberg från Piteå.

Piteå-Tidningen har tidigare berättat att en rad stjärnor dyker upp i Piteå – och den senaste att tacka ja är Victor Hedman.

28-åringen med Modo som moderklubb har spelat elva säsonger i NHL med Tampa Bay Lightning där han har ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025.

Två säsonger i rad blev Hedman uttagen till den årliga All Star-matchen i NHL. Säsongen 2017-2018 gjorde han flest mål av alla backar och valdes till NHL:s allra bäste back då han fick ta emot James Norris Memorial Trophy.

Bjässen Hedman, som är 198 cm lång och väger över 100 kilo, vann även VM-guld med Tre Kronor 2017.

– Det är en riktig världsback så det är klart vi är jätteglada att han ville ställa upp, säger Lasse Hurtig, en av initiativtagarna för hockeyfesten i slutet av juli.

Hurtig och kompani har sedan tidigare fått klartecken av både nuvarande och "slocknade" stjärnor som Daniel Sedin, Jonathan Hedström, Mikael Renberg, Tomas Holmström, Mattias Öhlund, Jan Sandström, Johan Strömwall, L-G Pettersson, Joel Lassinantti, David Rautio och Petter Emanuelsson.

Det blir förutom en speciell stjärnmatch med veteraner och andra stjärnor en match mellan "Piteå Södra" och "Piteå Norra".

– Nästa vecka får vi klart vilka spelare från Skellefteå som kommer hit.

En rad kringaktiviteter planeras också. Många gamla stjärnor från landslag och NHL dyker upp. Pekka Lindmark, Lasse Lindgren och Stefan Persson med flera.

– Vi har inte spikat exakt vad de ska göra men klart är att de kommer i alla fall.

Arrangörsstaben har ute krokarna bland fler kända namn och världsstjärnor, både nuvarande och de som slutat.

– Får vi napp av alla vi vill ha hit, då blir det här mycket bättre än vi hade trott.

Domare behövs också och vad passar då bättre än att ta hit proffsdomaren, den av SHL heltidsanställde Linus Öhlund från Älvsbyn. På Öhlunds meritlista finns förutom SM-finaler även OS och VM.

Eftersom Piteå Dansar och Ler pågår blir det festivalkänsla även på området uppe på LF Arena.

– Vi kommer att ha ett stort tält med servering av mat och dryck för att göra det hela ännu mer festligt, säger Hurtig.

Biljettförsäljningen till hockeyfesten har inletts.

– Vi har börjat med företagsbiljetter och intresset är stort, försäljningen går bra, det känns riktigt kul, säger Lasse Hurtig.


...........


Tips från coachen....Oskar ”Sunken” Sundqvist, en kille från Boden, rätt grym hockeyspelare   Smile ....har visst varit den MEST tongivande spelaren, ok O`Reilly och Binnington va bra också (fakta: den matchen Sunken var avstängd torskade de med 2-7 eller vafan det var) till att St. Louis BÄRGADE LORD STANLEY POKALEN 2019.... Coffee ..
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 782
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet