Lars Hurtig

Gå ner

Lars Hurtig Empty Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i mån 25 sep 2017, 20:04

Piteå-tidningens Bosse Lundkvist skrev en mycket fin hyllning till Hurtig i lördagens PT. Den är värd att uppmärksammas så här är den, nalta tillrättalagd för oss fans:

En Hurtig legendarhyllning

- Tidigare har slocknade stjärnor som Lasse Lindgren och L-G Pettersson hyllats. I lördags var det Lars Hurtigs tur att bjudas på en nostalgitripp inför oss hockeyälskare.

- Den hurtige Piteåatleten från Kolmilavägen på Djupviken förtjänar legendarhyllningen från oss luleåfans. I det sammanhanget kan det påpekas att Hurtig började och slutade sin framgångsrika karriär i Piteå. Från start till mål en slags framgångsrik viktresa från ”tunnis” till en av de allra hårdaste och tuffaste i området kring motståndarkassen. Talangen fanns där i tidig ålder och när han sedan adderade med hård träning skapades ett stycke norrbottnisk hockeyhistoria.

- Jag minns Hurtig som en ganska tunn, skicklig tekniker under pojklagsåren och i karriärens seniorlinda i Piteå. Han spelade i en produktiv enhet med Per-Erik Lundstig (Lundstig var också i Luleå en sväng) och Ulf Wikgren. Sedan växte han vidare med kedjespelarna Jan-Erik Sandberg och Dennis Berglund. Den trion producerade mest poäng av samtliga landets kedjor i näst högsta serien och unge Hurtigs karriär fortsatte i Västerås någon säsong innan färska elitserielaget Luleå värvade honom.

- Till Luleå anlände han i ny skepnad. Den tekniske snipern var nu också en granithård pjäs. Ingen behövde berätta för honom att en hockeyforward måste in i trafiken framför motståndarkassen för att trycka in puckar.

- Förvandlingen var total för alla oss som följt honom från pojklagsåren i Piteå. Lasse Hurtig frälste oss fans under mängder av säsonger (11 säsonger) innan han avrundade karriären med ett par proffssäsonger i Tyskland, för att sedan avsluta karriären i Piteå.

- Som hockeyspelare hade han det där som kallas ” grit”. En krigare med spetsegenskaper när matcherna skulle avgöras. Det var som om han älskade utmaningar. Ju mer som stod på spel desto mer tycktes Hurtig trivas på isen.

- Hurtig är en av många som ”pushat” mig med frejdiga uppmuntrande kommentarer under den snart årslånga viktresan. Jag skulle behöva en stor portion av hans ”grit” och jävlaranamma under slutspurten.

- Idag är Hurtig med och driver ett lokalt företag som säljer palt, korv och andra charkuterivaror (Piteortens chark). Kort och gott sån’t som jag gillar men tvingats avstå från senaste året.

- Apropå avstå, förresten. Lördagskvällen var Hurtigs kväll när Luleå mötte Djurgården i Delfinen men sedan har jag faktiskt tänkt servera honom en morot och utmana i en intern viktresa under 2018...

- Starke atleten Hurtig skulle förmodligen vinna den utmaningen ganska enkelt om han antog den.

- Det är annars ingen enkel sak för elitidrottsmän och kvinnor att hålla formen efter karriären. Ett fåtal klarar det men flertalet inte och anledningen är i de flesta fall enkel. De bränner långt ifrån samma mängd som tidigare men stoppar i sig lika mycket och ofta också mer.

Stålmannen
26 Hurtig
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 722
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore i mån 25 sep 2017, 20:30

En av Vårat gängs största.. En mycket värdig LHF Hero, Pitebo och Norrbottning Stålmannen
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2837
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Anthrax i mån 25 sep 2017, 22:35

En underbar karaktär och vinnarskalle med riktigt krut i bössan!
Anthrax
Anthrax

Antal inlägg : 984
Join date : 16-11-26
Ort : Arnstad

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i tor 28 sep 2017, 01:04

Påsken -96

”Vi var försenade hem med någon timme eller två. Det här var under påskhelgen. Då vi kom mot Kallax flygplats hade folk varit ute och tänt ljus. Kapten flög över stan och vi såg att det var kö från Bergnäsbron till Kallax med folk som skulle ut och ta emot oss. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det.

– När vi hade landat skulle vi gå ut i gaten och ta emot folkets jubel, men det gick inte. När vi kom ut var det bara för oss att sträcka upp armarna så drog dom oss tillbaka. Det var fullt överallt, men i alla fall vi fick vi träffa våra familjer. Sedan tog vi bussen över Måttsund tillbaka för det gick inte att åka E4:an tillbaka. När vi sedan kom till Stadshotellet var det 5-6 000 som stod där ute och väntade på oss mitt i natten.


http://www.hockeysverige.se/2016/11/20/kultspelaren-fran-pitea-old-school-hockey-lars-hurtig/ Bra intervju

Det är bara inse att vi under åren haft förmånen att få uppleva hockeygodis i Delfinen och att Hurtig bjudit oss lulefans på riktigt många gobitar.
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 722
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Jokerman i fre 05 jan 2018, 18:51

Lars Hurtig 848a7310
Jokerman
Jokerman

Antal inlägg : 722
Join date : 15-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Lars Hurtig Empty Sv: Lars Hurtig

Inlägg av Tony Moore i tor 07 feb 2019, 14:58

I det här avsnittet blickar vi tillbaka till SM-slutspelet 1993 då där Lasse Hurtig var en riktig övertidsspecialist.Ögonblicket - Mr Sudden Death
Tony Moore
Tony Moore

Antal inlägg : 2837
Join date : 12-01-21
Age : 59
Ort : Luleå

http://www.luleahockey.se/

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet